BH vojna industrija i naoruzanje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Vojna industrija BiH

Treba se razvijati prvenstveno radi ekonomskih razloga
399
31%
Treba se razvijati prvenstveno radi sigurnosnih razloga
782
60%
Ne treba da se razvija jer rat je zlo
77
6%
Nemam stav
11
1%
Briga me
39
3%

Total votes: 1308

atmel

#7876 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by atmel »

Nego mene zanima zašto je ovdje obješena ova VARTA zastava a ne ona sa LJILJANIMA. Ako ovi šupci iz smrdske mogu zajednički nastupati sa delegacijom iz SmrdiJE za istim štandom sa zastavom šumske , koji kurac onda mi vješamo ovu nametnutu...
славянин

#7877 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by славянин »

atmel wrote:Nego mene zanima zašto je ovdje obješena ova VARTA zastava a ne ona sa LJILJANIMA. Ako ovi šupci iz smrdske mogu zajednički nastupati sa delegacijom iz SmrdiJE za istim štandom sa zastavom šumske , koji kurac onda mi vješamo ovu nametnutu...
Zato sto se predstavlja drzava a ne kokosinjac

PS: Pod ovim se ne omalovazava stara zastava nego ukazuje da ako jedni kace zastavu svojeg tora ne moraju svi jer tako drzavu ko sta onda predstavlja gdje je onda drzava :oops:
Last edited by славянин on 20/02/2019 18:39, edited 1 time in total.
155_mm

#7878 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

ajax89 wrote:
155_mm wrote:
pa polako prvo da zavrsimo sa egiptom. pa ce mo onda malo o alziru i NORA-ma.
svi mi znamo da se ugovori o isporuci oruzja i municije potpisuju na rok od godinu dvije tako da isporuka godinu poslije slucaja pistolji moze znaciti isporuka onog sto je vec potpisano.
i dok ti nadjes informacije o vasim isporukama u egipat zadnjih godina ja cu tebi naci kome je to naglo skocio izvoz u egipat i koja firma je svoj prvi, u javnosti poznati, izvoz pjesadijskog oruzja ostvarila upravo u egiptu.
citas li ti sta ja pisem.
:-)
Čitam, ma koliko šizofreno i neiskreno pisano bilo. Lupio si da ne izvozimo u Egipat, izašao sam ti u susret (iako rasprava nije bila o tome) i argumentovao da nisi u pravu. Nemam ja šta tebi da dokazujem - onaj koji iznese tvrdnju mora i da je potkrepi nekim valjanim argumentima. Ti to nisi uradio.

Tvrdiš da su "arapske zemlje" uvele "sankcije" Srbiji. Dokaži to.
nikad nisam ja rekao da znam imena tih zemalja ali slucaj sa egiptom je svima poznat. a valkda ke tonaraoska zemlja. i daj vise taj izvoz za 2017. i 2018. u egipat da vidimo koliko je porastao ili je pao ili ga nema nikako vise.
sta je tu tako tesko.
Ako nije tako teško nađi taj uvoz sam. Ne dokazujem ja tebi, nego ti moraš meni, jer si lupio. Ako ne znaš koje "arapske zemlje" i koje "sankcije" onda jednostavno - ne pričaj gluposti. :-D

sta ja imam tebi dokazivati. ne pisem ja za avaz. ja sam citirao avaz. ti si taj koji cijelo vrijeme pokusavas da demantujes tu njihovu tvrdnju.

imas mogucnost da dokazes da lazu tako sto ces prikazati izvoz srbije u vremenu poslije pokusaja zajebavanja egipcana. dao si za 2016. ja sam rekao da je to moguce zbog vec potpisanih ugovora.

sad ili dokazi sa izvozom u 2017. i 2018. i potpisanim ugovorima za 2019. i eventualno za 2020. i da zavrsimo pricu.
ako moze moze a ako ne nije ni bitno.
Last edited by 155_mm on 20/02/2019 18:41, edited 1 time in total.
atmel

#7879 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by atmel »

славянин wrote:
atmel wrote:Nego mene zanima zašto je ovdje obješena ova VARTA zastava a ne ona sa LJILJANIMA. Ako ovi šupci iz smrdske mogu zajednički nastupati sa delegacijom iz SmrdiJE za istim štandom sa zastavom šumske , koji kurac onda mi vješamo ovu nametnutu...
Zato sto se predstavlja drzava a ne kokosinjac
Znači šalonac, da zastava sa LJILJANIMA predstavlja kokošinjac.
155_mm

#7880 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

kiligonzales wrote:
155_mm wrote:pa daj link.

Treba da se desi, pripeme traju. Malo Latinjane treba napast. :D
u svakom slucaju. izvoz u cile je vec bio. mislim da su bile granate 105 mm.

a nije cile sam na tom kontinentu.
славянин

#7881 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by славянин »

atmel wrote: Znači zastava sa LJILJANIMA predstavlja kokošinjac.
Preduhitrio sam te jer sam ocekivao takvu formulaciju gluposti, procitaj iznad u PS sta je napisano.
atmel

#7882 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by atmel »

славянин wrote:
Preduhitrio sam te jer sam ocekivao takvu formulaciju gluposti, procitaj iznad u PS sta je napisano.
Dođi ćaća pečenih kolača, neću šćeri ponesi materi.
155_mm

#7883 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

argyle wrote:slike sa twittera

Image
na ovoj slici skroz lijevo se vidi mlaznica raketnog motora. lici na 122 mm ali ne prepoznajem krilca kao da ih nema kao 107 mm.
:?

ali od kud im to kad niko nije cuo da su pokrenuli raketni program.
:shock:
ajax89

#7884 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by ajax89 »

sta ja imam tebi dokazivati. ne pisem ja za avaz. ja sam citirao avaz. ti si taj koji cijelo vrijeme pokusavas da demantujes tu njihovu tvrdnju.

imas mogucnost da dokazes da lazu tako sto ces prikazati izvoz srbije u vremenu poslije pokusaja zajebavanja egipcana. dao si za 2016. ja sam rekao da je to moguce zbog vec potpisanih ugovora.

sad ili dokazi sa izvozom u 2017. i 2018. i potpisanim ugovorima za 2019. i eventualno za 2019. i da zavrsimo pricu.
Moraš ti jer nisi rekao "citiram samo Avaz" već si se uhvatio pištolja u Egiptu i svega ostalog sa strane. Kakvi ugovori sa Egiptom (još ih tražiš iz tekuće godine, vidim koji si stručnjak za njih, evo sad zovem Ministarstvo odbrane da mi pošalju kopije na kućnu adresu). Ne pokušavam celo vreme da demantujem, to sam uradio jednom i bilo je dovoljno - ono što pokušavam celo vreme je da čujem od tebe koje su to "arapske zemlje" uvele "sankcije" Srbiji i njenoj namenskoj industriji. O tome je rasprava, time je počela.
славянин

#7885 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by славянин »

atmel wrote:
славянин wrote:
Dođi ćaća pečenih kolača, neću šćeri ponesi materi.
Mozda je lakse da ti nacrtam ... moguce da slikice ces bolje razumiti :

Image
asker

#7886 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by asker »

@ajax dosadan si. Tema je BH vojna industrija i naoruzanje. Ne kvari temu!

Haubice zaobidji ga.
Maraschino

#7887 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by Maraschino »

asker wrote:@ajax dosadan si. Tema je BH vojna industrija i naoruzanje. Ne kvari temu!

Haubice zaobidji ga.
Neki klon sa ovog foruma.
ajax89

#7888 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by ajax89 »

asker wrote:@ajax dosadan si. Tema je BH vojna industrija i naoruzanje. Ne kvari temu!

Haubice zaobidji ga.
Može, ionako neću dobiti odgovor, a pitaš 4-5 puta. A temu ti je pokvarila 'aubica sa svojim tvrdnjama o "sankcijama arapskih zemalja".
155_mm

#7889 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

ajax89 wrote:

sad ili dokazi sa izvozom u 2017. i 2018. i potpisanim ugovorima za 2019. i eventualno za 2019. i da zavrsimo pricu.
Moraš ti jer nisi rekao "citiram samo Avaz" već si se uhvatio pištolja u Egiptu i svega ostalog sa strane. Kakvi ugovori sa Egiptom (još ih tražiš iz tekuće godine, vidim koji si stručnjak za njih, evo sad zovem Ministarstvo odbrane da mi pošalju kopije na kućnu adresu). Ne pokušavam celo vreme da demantujem, to sam uradio jednom i bilo je dovoljno - ono što pokušavam celo vreme je da čujem od tebe koje su to "arapske zemlje" uvele "sankcije" Srbiji i njenoj namenskoj industriji. O tome je rasprava, time je počela.
pa ako si demantovao mene ili avaz ili koga vec si umislio da si demantovao. onda nemamo sta dalje diskutovati
po tom pitanju.
asker

#7890 Re: Tehnički remont Bratunac ulazi na tržište Saudijske Arabije

Post by asker »

Hame_ wrote:Na najvećem sajmu vojne opreme na svijetu u Abu Dabiju gdje se predstavio i Tehnički remont Bratunac, potpisan je memorandum o razumijevanju sa vrlo značajnom Saudijskom kompanijom "Science tehnology", a zatim je potpisan i jedan njegov dodatak.

Kompanija iz Saudijske Arabije prihvatila je i prvu poslovnu ponudu kompanije iz Bratunca. Riječ je o ugovoru o prodaji proizvoda Tehničkog remonta.

"Ulazimo na tržište Saudijske Arbije na jedan vrlo kvalitetan način, jer je riječ o državnoj kompaniji. U narednom periodu ćemo preko njih plasirati svoje proizvode, tehnologije i znanja na teritoriju Saudijske Arabije. Republika Srpska i kompanija iz Bratunca za njih su jedno značajno otkriće. TRB im je predstavio proizvodne mašine za humanitarno deminiranje, oklopno vozilo Despot, ali i ostali program", rekao je Ljubomir Borovčanin, zamjenik generalnog direktora Tehničkog remonta Bratunac.

Image

I za Saudijsku Arabiju potpisivanje memoranduma sa kompanijom iz Bratunca je veoma značajno.

"Osjećamo da postoji jako puno dobrih proizvoda i visoke tehnologije koju možemo da ponudimo kao investitorska grupa koja predstavlja Saudijsku Arabiju, i jako smo zadovoljni što ovaj sporazum možemo da dovedemo na jedan viši nivo. Jedan od njih je ugovor o predstavljanju koji nam obezbjeđuje da momentalno moramo početi da nudimo proizvode naše partnerske kompanije brojnim kompanijama sa kojima mi sarađujemo. Mi imamo jako dugu tradiciju i puno kompanija sa kojima sarađujemo. Takođe smo potpisali jos jedan važan dokument koji nam obezbjeđuje zajedničku kompaniju u lokalnoj sredini, u Saudijskoj Arabiji poslije koje ćemo moći da zajedno nudimo usluge na ovom tržištu naše partnerske kompanije", rekao je "Dr. Ahmed Alkusayer", potpredsjednik poslovnog razvoja ili vice President Business Development.

Međunarodni sajam odbrane okupio je hiljade učesnika koji su izložili veliki broj opreme i naoružanja, prenosi Alternativna televizija.

indikator.ba
Ovo meni izgleda da ih Saudi hoce da kupe, ili da otvore slicnu radionicu (jer TRB to jeste - radionica) u Saudiji. A to se moze tumacit na vise nacina.
ajax89

#7891 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by ajax89 »

Maraschino wrote:

Haubice zaobidji ga.
Original je, mališa, ne brini.
155_mm

#7892 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

ma nema brige za ajaxa. ni prvi ni posljednji koji je dosao balijama objasniti neke stvari i otisao usranih gaca.
ajax89

#7893 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by ajax89 »

155_mm wrote:ma nema brige za ajaxa. ni prvi ni posljednji koji je dosao balijama objasniti neke stvari i otisao usranih gaca.
Ali ti si taj koji je ostao posran... i bez odgovora na ono pitanje. :lol:
155_mm

#7894 Re: Tehnički remont Bratunac ulazi na tržište Saudijske Arabije

Post by 155_mm »

asker wrote:
Hame_ wrote:Na najvećem sajmu vojne opreme na svijetu u Abu Dabiju gdje se predstavio i Tehnički remont Bratunac, potpisan je memorandum o razumijevanju sa vrlo značajnom Saudijskom kompanijom "Science tehnology", a zatim je potpisan i jedan njegov dodatak.

Kompanija iz Saudijske Arabije prihvatila je i prvu poslovnu ponudu kompanije iz Bratunca. Riječ je o ugovoru o prodaji proizvoda Tehničkog remonta.

"Ulazimo na tržište Saudijske Arbije na jedan vrlo kvalitetan način, jer je riječ o državnoj kompaniji. U narednom periodu ćemo preko njih plasirati svoje proizvode, tehnologije i znanja na teritoriju Saudijske Arabije. Republika Srpska i kompanija iz Bratunca za njih su jedno značajno otkriće. TRB im je predstavio proizvodne mašine za humanitarno deminiranje, oklopno vozilo Despot, ali i ostali program", rekao je Ljubomir Borovčanin, zamjenik generalnog direktora Tehničkog remonta Bratunac.

Image

I za Saudijsku Arabiju potpisivanje memoranduma sa kompanijom iz Bratunca je veoma značajno.

"Osjećamo da postoji jako puno dobrih proizvoda i visoke tehnologije koju možemo da ponudimo kao investitorska grupa koja predstavlja Saudijsku Arabiju, i jako smo zadovoljni što ovaj sporazum možemo da dovedemo na jedan viši nivo. Jedan od njih je ugovor o predstavljanju koji nam obezbjeđuje da momentalno moramo početi da nudimo proizvode naše partnerske kompanije brojnim kompanijama sa kojima mi sarađujemo. Mi imamo jako dugu tradiciju i puno kompanija sa kojima sarađujemo. Takođe smo potpisali jos jedan važan dokument koji nam obezbjeđuje zajedničku kompaniju u lokalnoj sredini, u Saudijskoj Arabiji poslije koje ćemo moći da zajedno nudimo usluge na ovom tržištu naše partnerske kompanije", rekao je "Dr. Ahmed Alkusayer", potpredsjednik poslovnog razvoja ili vice President Business Development.

Međunarodni sajam odbrane okupio je hiljade učesnika koji su izložili veliki broj opreme i naoružanja, prenosi Alternativna televizija.

indikator.ba
Ovo meni izgleda da ih Saudi hoce da kupe, ili da otvore slicnu radionicu (jer TRB to jeste - radionica) u Saudiji. A to se moze tumacit na vise nacina.
ni ja ne kontam sta su oni potpisali.
155_mm

#7895 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

ajax89 wrote:
155_mm wrote:ma nema brige za ajaxa. ni prvi ni posljednji koji je dosao balijama objasniti neke stvari i otisao usranih gaca.
bitno ke da si ti sebi dokazao da fahro laze na srbiju.

:lol: :lol: :lol:

fahro laze na srbiju.

:lol: :lol:
славянин

#7896 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by славянин »

Vidit ces na kraju kada im garazu u Bratuncu ili gdje vec prodaju pod mega firmu.. e svaka cast :thumbup: :lol: Neka i treba ih lupati po usima ionako imaju viska para.
Maraschino

#7897 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by Maraschino »

ajax89 wrote:
Maraschino wrote:
Oni krenu sa sporta a ti odmah na naoruzanje.
Zivo me interesuje tvoje dalje kretanje...ali smaras vec na pocetku.
ajax89

#7898 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by ajax89 »

155_mm wrote:
ajax89 wrote:
bitno ke da si ti sebi dokazao da fahro laze na srbiju.

:lol: :lol: :lol:

fahro laze na srbiju.

:lol: :lol:
:-)
155_mm

#7899 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

Maraschino wrote:
ajax89 wrote:
Maraschino wrote:
Oni krenu sa sporta a ti odmah na naoruzanje.
Zivo me interesuje tvoje dalje kretanje...ali smaras vec na pocetku.
pa zbog zboga je i dosao. mnogi u okruzenju sa mukom citaju ovu temu.
155_mm

#7900 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

славянин wrote:Vidit ces na kraju kada im garazu u Bratuncu ili gdje vec prodaju pod mega firmu.. e svaka cast :thumbup: :lol: Neka i treba ih lupati po usima ionako imaju viska para.
prosla su ta vremena kod arapa. a i te nafte i nema kao prije.
zbog toga mi je drago ovo najavljeno okretanje prema juznoamerikancima.
Post Reply