pa prebacuju trosak na banke onda. u svakom slucaju glup potezsherbett wrote:a jel moguće da taj kurs vrijedi samo za kredite?Bodkin wrote:
pa sta misli zajebati trziste? sta ce biti kad otpusti kocnicu za godinu dana? pozatvarace pola banaka u hrvatskoj.svi ce
kupovati franke i onda za godinu i jedan dan samo hladno prodati kad skoci kurs pa ce da place hnb ili kako se vec zove centralna banka za ono malo deviza sto dodje kroz turizam. spekulanti jedva cekaju
Desavanja u Hrvatskoj
-
Bodkin
#7876 Re: Desavanja u Hrvatskoj
-
Bodkin
#7877 Re: Desavanja u Hrvatskoj
bas me zanima da je potonuo franak, da li bi se zarada vracala drzaviJohnnyS wrote:Platit će taj kurs netko, najvjerojatnije oni koji imaju kredit u eurima. Vidi se da je predizborna godina pa se fiksira tečaj do malo poslije izbora. Znam ih nekoliko koji su digli onomad u švicarcima, kako su tada pametovali da samo budale uzimaju u eurima kad je viša kamata. A sad kuknjava i kmečanje, lako im je tako kreditirati se...
- JohnnyS
#7878 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bodkin wrote:bas me zanima da je potonuo franak, da li bi se zarada vracala drzaviJohnnyS wrote:Platit će taj kurs netko, najvjerojatnije oni koji imaju kredit u eurima. Vidi se da je predizborna godina pa se fiksira tečaj do malo poslije izbora. Znam ih nekoliko koji su digli onomad u švicarcima, kako su tada pametovali da samo budale uzimaju u eurima kad je viša kamata. A sad kuknjava i kmečanje, lako im je tako kreditirati se...
Aha, moš mislit
- zgembomaratonac
#7879 Re: Desavanja u Hrvatskoj
.
Last edited by zgembomaratonac on 20/01/2015 17:04, edited 1 time in total.
-
zg2
#7880 Re: Desavanja u Hrvatskoj
kolega nosati tzv. "prepametni" ...nosara wrote:Jedno ozbiljno pitanje... Koliko se, konkretno, susjedima isplatio ulazak u eu i nato... Koliko je otvoreno novih radnih mjesta, za koliko su povecane investicije, gospodarski rast, plate, penzije...? Da li je barem dostignut nivo iz 1991....? Hvala...
može protupitanje?
Da li smo trebali propustiti priliku za ulazak, prije dvije godine 2013?
Za sada, nikakvih konkretnih pomaka nema - osim onih na granici ... ja sam u jednom redu, ti u drugom
shvaćaš, ne?
-
breuer
#7881 Re: Desavanja u Hrvatskoj
waooozg2 wrote:kolega nosati tzv. "prepametni" ...nosara wrote:Jedno ozbiljno pitanje... Koliko se, konkretno, susjedima isplatio ulazak u eu i nato... Koliko je otvoreno novih radnih mjesta, za koliko su povecane investicije, gospodarski rast, plate, penzije...? Da li je barem dostignut nivo iz 1991....? Hvala...
može protupitanje?
Za sada, nikakvih konkretnih pomaka nema - osim onih na granici ... ja sam u jednom redu, ti u drugom
shvaćaš, ne?
čestitam
-
zg2
#7882 Re: Desavanja u Hrvatskoj
odgovor na nivou prethodnog pitanja ...
-
Bodkin
#7883 Re: Desavanja u Hrvatskoj
breuer wrote:waooozg2 wrote:kolega nosati tzv. "prepametni" ...nosara wrote:Jedno ozbiljno pitanje... Koliko se, konkretno, susjedima isplatio ulazak u eu i nato... Koliko je otvoreno novih radnih mjesta, za koliko su povecane investicije, gospodarski rast, plate, penzije...? Da li je barem dostignut nivo iz 1991....? Hvala...
može protupitanje?
shvaćaš, ne?![]()
čestitam
- Zompir
#7884 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Definiraj ti to kako hoćeš,al' tako se pokazalo, šta veliki rade malima.[/quote]bang and blame wrote:Ovo je retorika slabijeg uma pomijesana sa emocijama ili "lepi decko dodji da ti gatam"?Zompir wrote:
Nikad "buranija" nije bila neovisna. Niti će biti. EU će vas progutati, a onda ono sto im se ne sviđa i ne trebaju- samo će ispljunuti. Tako to radi EU.
Mislim da si zgubljen, tvoj duh i um danas radi na nivo osmogodisnjaka, bar je to ta percepcija tkzv.shit happens.
- nosara
#7885 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Dovoljno, hvala...zg2 wrote: Za sada, nikakvih konkretnih pomaka nema
-
bang and blame
#7886 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mislim da si zgubljen, tvoj duh i um danas radi na nivo osmogodisnjaka, bar je to ta percepcija tkzv.shit happens.[/quote]Zompir wrote:
Definiraj ti to kako hoćeš,al' tako se pokazalo, šta veliki rade malima.
Sam' ti gledaj kako hrvatski vanjski dug raste i govori i dalje da je neko "mentol"
- Zompir
#7887 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sam' ti gledaj kako hrvatski vanjski dug raste i govori i dalje da je neko "mentol"bang and blame wrote:Mislim da si zgubljen, tvoj duh i um danas radi na nivo osmogodisnjaka, bar je to ta percepcija tkzv.shit happens.Zompir wrote:
Definiraj ti to kako hoćeš,al' tako se pokazalo, šta veliki rade malima.
Nevjerovatno al' istinito, meni nije jasno zasto mislis da mislim da ti jesi "mentol"? Pogledaj se, razmisli, Bog ti se smije kada vidi kakve gluposti pises. Vjeruj. Moze se reci da si nedorastao da koristis slobodu govoru, e moj charlie.
-
bang and blame
#7888 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zompir wrote:
Nevjerovatno al' istinito, meni nije jasno zasto mislis da mislim da ti jesi "mentol"? Pogledaj se, razmisli, Bog ti se smije kada vidi kakve gluposti pises. Vjeruj. Moze se reci da si nedorastao da koristis slobodu govoru, e moj charlie.
Nemoj da se "žestiš". Opusti se malo i uživaj u pobjedi
- Zompir
#7889 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Uvijek uzivam u pobjedi, hrvatski mentalitet je pobjednicki, kako ti mislis da se zestim ili jos jednom losa procijena? Samo mi upade u oci neukost pojedinca, definitivno ne zelim generalizirati, a imam mogucnost, jednostavno mi je tvoja prica nivo bedak, sto ne znaci da si los covjek, vise citati.bang and blame wrote:Zompir wrote:
-
bang and blame
#7890 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma, zapališ se ti. Nacionalistički, nema šta. Čitati uvijek treba, ali ono šta sam ja, '93-će od takvih koji su sad na vlast u Cro došli, preživjela- ima se čitati u haškoj optužnici.Zompir wrote:
Uvijek uzivam u pobjedi, hrvatski mentalitet je pobjednicki, kako ti mislis da se zestim ili jos jednom losa procijena? Samo mi upade u oci neukost pojedinca, definitivno ne zelim generalizirati, a imam mogucnost, jednostavno mi je tvoja prica nivo bedak, sto ne znaci da si los covjek, vise citati.
- spreca
#7891 Re: Desavanja u Hrvatskoj
sto me ovo podsjeca na gusle i Gazimestan.......a nije u pitanju sveta sErpska grudaZompir wrote:Uvijek uzivam u pobjedi, hrvatski mentalitet je pobjednicki, kako ti mislis da se zestim ili jos jednom losa procijena? Samo mi upade u oci neukost pojedinca, definitivno ne zelim generalizirati, a imam mogucnost, jednostavno mi je tvoja prica nivo bedak, sto ne znaci da si los covjek, vise citati.bang and blame wrote:Zompir wrote:
- JohnnyS
#7892 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Osobe koje ne znaju pravilno citirati treba banirati. Forum nema milijardu opcija nego samo par, ako se njih ne može svladati, onda stvarno...
- Banksy
#7893 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nosara wrote:Dovoljno, hvala...zg2 wrote: Za sada, nikakvih konkretnih pomaka nema
NOVI ZAKON O GRADITELJSTVU Kazne za kuće bez fasade do 3000 kn mjesečno
Radi se o novim zakonima o prostornom uređenju, gradnji i građevinskoj inspekciji, na kojima Ministarstvo graditeljstva radi već dulje vrijeme
Splitski beskućnici uselili u novo prihvatilište
...primjer kako lokalna samouprava treba surađivati s civilnim sektorom,
Grad je u uređenje novih prostorija koje mu je Ministarstvo socijalne skrbu prepustilo, uložio 300 000 kuna
I još hiljade i hiljade sitnih i krupnih zakona i obaveza koji se usvajaju svakodnevno, a koji uljuđuju Hrvatsku i prave od nje, korak po korak, civiliziranu, modernu, uređenu, evropsku državu.
KAZNE DO 300.000 KUNA Gradovi od četvrtka moraju imati kante za recikliranje otpada
gradovi i općine građanima moraju omogućiti razvrstavanje sedam iskoristivih komponenata otpada - papira, metala, stakla, plastike, tekstila, problematičnoga i glomaznog otpada
Nije loše za početak?
- nosara
#7894 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Dapace...Banksy wrote:nosara wrote:Dovoljno, hvala...zg2 wrote: Za sada, nikakvih konkretnih pomaka nema
NOVI ZAKON O GRADITELJSTVU Kazne za kuće bez fasade do 3000 kn mjesečno
Radi se o novim zakonima o prostornom uređenju, gradnji i građevinskoj inspekciji, na kojima Ministarstvo graditeljstva radi već dulje vrijeme
Splitski beskućnici uselili u novo prihvatilište
...primjer kako lokalna samouprava treba surađivati s civilnim sektorom,
Grad je u uređenje novih prostorija koje mu je Ministarstvo socijalne skrbu prepustilo, uložio 300 000 kuna
I još hiljade i hiljade sitnih i krupnih zakona i obaveza koji se usvajaju svakodnevno, a koji uljuđuju Hrvatsku i prave od nje, korak po korak, civiliziranu, modernu, uređenu, evropsku državu.
KAZNE DO 300.000 KUNA Gradovi od četvrtka moraju imati kante za recikliranje otpada
gradovi i općine građanima moraju omogućiti razvrstavanje sedam iskoristivih komponenata otpada - papira, metala, stakla, plastike, tekstila, problematičnoga i glomaznog otpada
Nije loše za početak?
- Zompir
#7895 Re: Desavanja u Hrvatskoj
@spreca
Pusti se gusla, da ti klarinet nisu svirali iznad pecenja?sto me ovo podsjeca na gusle i Gazimestan.......a nije u pitanju sveta sErpska gruda
-
parapet
#7896 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ili "kožnu flautu"...Zompir wrote:@spreca
Pusti se gusla, da ti klarinet nisu svirali iznad pecenja?sto me ovo podsjeca na gusle i Gazimestan.......a nije u pitanju sveta sErpska gruda
- Zompir
#7897 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Taj instrument ne poznajem, kako je dok sviras?parapet wrote:ili "kožnu flautu"...Zompir wrote:@spreca
-
parapet
#7898 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zompir wrote:Taj instrument ne poznajem, kako je dok sviras?parapet wrote:ili "kožnu flautu"...Zompir wrote:@spreca
Pusti se gusla, da ti klarinet nisu svirali iznad pecenja?
pitaj rodbinu
- Zompir
#7899 Re: Desavanja u Hrvatskoj
@parapet
Dobro hocu, al' sumnjam da imaju adekvatnu spoznaju, to je ipak rezervirano za daleke rodjake, ne?
Dobro hocu, al' sumnjam da imaju adekvatnu spoznaju, to je ipak rezervirano za daleke rodjake, ne?
- Banksy
#7900 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nosara wrote:
Dapace...