Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Bodkin

#7876 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
Bodkin wrote:
pa sta misli zajebati trziste? sta ce biti kad otpusti kocnicu za godinu dana? pozatvarace pola banaka u hrvatskoj.svi ce
kupovati franke i onda za godinu i jedan dan samo hladno prodati kad skoci kurs pa ce da place hnb ili kako se vec zove centralna banka za ono malo deviza sto dodje kroz turizam. spekulanti jedva cekaju 8-)
a jel moguće da taj kurs vrijedi samo za kredite?
pa prebacuju trosak na banke onda. u svakom slucaju glup potez
Bodkin

#7877 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

JohnnyS wrote:Platit će taj kurs netko, najvjerojatnije oni koji imaju kredit u eurima. Vidi se da je predizborna godina pa se fiksira tečaj do malo poslije izbora. Znam ih nekoliko koji su digli onomad u švicarcima, kako su tada pametovali da samo budale uzimaju u eurima kad je viša kamata. A sad kuknjava i kmečanje, lako im je tako kreditirati se...
bas me zanima da je potonuo franak, da li bi se zarada vracala drzavi :evil:
JohnnyS

#7878 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Bodkin wrote:
JohnnyS wrote:Platit će taj kurs netko, najvjerojatnije oni koji imaju kredit u eurima. Vidi se da je predizborna godina pa se fiksira tečaj do malo poslije izbora. Znam ih nekoliko koji su digli onomad u švicarcima, kako su tada pametovali da samo budale uzimaju u eurima kad je viša kamata. A sad kuknjava i kmečanje, lako im je tako kreditirati se...
bas me zanima da je potonuo franak, da li bi se zarada vracala drzavi :evil:

Aha, moš mislit :D Onda bi uokolo gospoda koja sad prijete revolucijom bila još glasnija u likovanju kako su zajebali sve i kako su najpametniji u svemiru.
zgembomaratonac

#7879 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zgembomaratonac »

.
Last edited by zgembomaratonac on 20/01/2015 17:04, edited 1 time in total.
zg2

#7880 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg2 »

nosara wrote:Jedno ozbiljno pitanje... Koliko se, konkretno, susjedima isplatio ulazak u eu i nato... Koliko je otvoreno novih radnih mjesta, za koliko su povecane investicije, gospodarski rast, plate, penzije...? Da li je barem dostignut nivo iz 1991....? Hvala... :D
kolega nosati tzv. "prepametni" ...
može protupitanje?
Da li smo trebali propustiti priliku za ulazak, prije dvije godine 2013?

Za sada, nikakvih konkretnih pomaka nema - osim onih na granici ... ja sam u jednom redu, ti u drugom

shvaćaš, ne?
breuer

#7881 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by breuer »

zg2 wrote:
nosara wrote:Jedno ozbiljno pitanje... Koliko se, konkretno, susjedima isplatio ulazak u eu i nato... Koliko je otvoreno novih radnih mjesta, za koliko su povecane investicije, gospodarski rast, plate, penzije...? Da li je barem dostignut nivo iz 1991....? Hvala... :D
može protupitanje?

Za sada, nikakvih konkretnih pomaka nema - osim onih na granici ... ja sam u jednom redu, ti u drugom

shvaćaš, ne?
waooo :izet:

čestitam :D
zg2

#7882 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg2 »

odgovor na nivou prethodnog pitanja ...
Bodkin

#7883 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

breuer wrote:
zg2 wrote:
može protupitanje?

shvaćaš, ne?
waooo :izet:

čestitam :D
:-) samo lud covjek moye odbiti unaprijed dogovoren ulazak hrvatske u eu, ovakve hrvatske u ovakvoj geopolitickoj situaciji
Zompir

#7884 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Zompir »

bang and blame wrote:
Zompir wrote:
Nikad "buranija" nije bila neovisna. Niti će biti. EU će vas progutati, a onda ono sto im se ne sviđa i ne trebaju- samo će ispljunuti. Tako to radi EU.
Ovo je retorika slabijeg uma pomijesana sa emocijama ili "lepi decko dodji da ti gatam"?
Definiraj ti to kako hoćeš,al' tako se pokazalo, šta veliki rade malima.[/quote]

Mislim da si zgubljen, tvoj duh i um danas radi na nivo osmogodisnjaka, bar je to ta percepcija tkzv.shit happens.
nosara

#7885 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by nosara »

zg2 wrote: Za sada, nikakvih konkretnih pomaka nema
Dovoljno, hvala... :D
bang and blame

#7886 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by bang and blame »

Zompir wrote:
Definiraj ti to kako hoćeš,al' tako se pokazalo, šta veliki rade malima.
Mislim da si zgubljen, tvoj duh i um danas radi na nivo osmogodisnjaka, bar je to ta percepcija tkzv.shit happens.[/quote]

Sam' ti gledaj kako hrvatski vanjski dug raste i govori i dalje da je neko "mentol" :wink:
Zompir

#7887 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Zompir »

bang and blame wrote:
Zompir wrote:
Definiraj ti to kako hoćeš,al' tako se pokazalo, šta veliki rade malima.
Mislim da si zgubljen, tvoj duh i um danas radi na nivo osmogodisnjaka, bar je to ta percepcija tkzv.shit happens.
Sam' ti gledaj kako hrvatski vanjski dug raste i govori i dalje da je neko "mentol" :wink:[/quote]

Nevjerovatno al' istinito, meni nije jasno zasto mislis da mislim da ti jesi "mentol"? Pogledaj se, razmisli, Bog ti se smije kada vidi kakve gluposti pises. Vjeruj. Moze se reci da si nedorastao da koristis slobodu govoru, e moj charlie.
bang and blame

#7888 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by bang and blame »

Zompir wrote:
Nevjerovatno al' istinito, meni nije jasno zasto mislis da mislim da ti jesi "mentol"? Pogledaj se, razmisli, Bog ti se smije kada vidi kakve gluposti pises. Vjeruj. Moze se reci da si nedorastao da koristis slobodu govoru, e moj charlie.

Nemoj da se "žestiš". Opusti se malo i uživaj u pobjedi ;-)
Zompir

#7889 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Zompir »

bang and blame wrote:
Zompir wrote:

Uvijek uzivam u pobjedi, hrvatski mentalitet je pobjednicki, kako ti mislis da se zestim ili jos jednom losa procijena? Samo mi upade u oci neukost pojedinca, definitivno ne zelim generalizirati, a imam mogucnost, jednostavno mi je tvoja prica nivo bedak, sto ne znaci da si los covjek, vise citati.
bang and blame

#7890 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by bang and blame »

Zompir wrote:
Uvijek uzivam u pobjedi, hrvatski mentalitet je pobjednicki, kako ti mislis da se zestim ili jos jednom losa procijena? Samo mi upade u oci neukost pojedinca, definitivno ne zelim generalizirati, a imam mogucnost, jednostavno mi je tvoja prica nivo bedak, sto ne znaci da si los covjek, vise citati.
Ma, zapališ se ti. Nacionalistički, nema šta. Čitati uvijek treba, ali ono šta sam ja, '93-će od takvih koji su sad na vlast u Cro došli, preživjela- ima se čitati u haškoj optužnici.
spreca

#7891 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

Zompir wrote:
bang and blame wrote:
Zompir wrote:

sto me ovo podsjeca na gusle i Gazimestan.......a nije u pitanju sveta sErpska gruda :lol:
JohnnyS

#7892 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Osobe koje ne znaju pravilno citirati treba banirati. Forum nema milijardu opcija nego samo par, ako se njih ne može svladati, onda stvarno...
Banksy

#7893 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

nosara wrote:

NOVI ZAKON O GRADITELJSTVU Kazne za kuće bez fasade do 3000 kn mjesečno

Radi se o novim zakonima o prostornom uređenju, gradnji i građevinskoj inspekciji, na kojima Ministarstvo graditeljstva radi već dulje vrijeme

Splitski beskućnici uselili u novo prihvatilište

...primjer kako lokalna samouprava treba surađivati s civilnim sektorom,
Grad je u uređenje novih prostorija koje mu je Ministarstvo socijalne skrbu prepustilo, uložio 300 000 kuna

KAZNE DO 300.000 KUNA Gradovi od četvrtka moraju imati kante za recikliranje otpada

gradovi i općine građanima moraju omogućiti razvrstavanje sedam iskoristivih komponenata otpada - papira, metala, stakla, plastike, tekstila, problematičnoga i glomaznog otpada
I još hiljade i hiljade sitnih i krupnih zakona i obaveza koji se usvajaju svakodnevno, a koji uljuđuju Hrvatsku i prave od nje, korak po korak, civiliziranu, modernu, uređenu, evropsku državu.
Nije loše za početak?
nosara

#7894 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by nosara »

Banksy wrote:
nosara wrote:

NOVI ZAKON O GRADITELJSTVU Kazne za kuće bez fasade do 3000 kn mjesečno

Radi se o novim zakonima o prostornom uređenju, gradnji i građevinskoj inspekciji, na kojima Ministarstvo graditeljstva radi već dulje vrijeme

Splitski beskućnici uselili u novo prihvatilište

...primjer kako lokalna samouprava treba surađivati s civilnim sektorom,
Grad je u uređenje novih prostorija koje mu je Ministarstvo socijalne skrbu prepustilo, uložio 300 000 kuna

KAZNE DO 300.000 KUNA Gradovi od četvrtka moraju imati kante za recikliranje otpada

gradovi i općine građanima moraju omogućiti razvrstavanje sedam iskoristivih komponenata otpada - papira, metala, stakla, plastike, tekstila, problematičnoga i glomaznog otpada
I još hiljade i hiljade sitnih i krupnih zakona i obaveza koji se usvajaju svakodnevno, a koji uljuđuju Hrvatsku i prave od nje, korak po korak, civiliziranu, modernu, uređenu, evropsku državu.
Nije loše za početak?
Dapace... :D
Zompir

#7895 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Zompir »

@spreca
sto me ovo podsjeca na gusle i Gazimestan.......a nije u pitanju sveta sErpska gruda
Pusti se gusla, da ti klarinet nisu svirali iznad pecenja?
parapet

#7896 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by parapet »

Zompir wrote:@spreca
sto me ovo podsjeca na gusle i Gazimestan.......a nije u pitanju sveta sErpska gruda
ili "kožnu flautu"... :D
Zompir

#7897 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Zompir »

parapet wrote:
Taj instrument ne poznajem, kako je dok sviras?
parapet

#7898 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by parapet »

Zompir wrote:
parapet wrote:

Taj instrument ne poznajem, kako je dok sviras?

pitaj rodbinu :D
Zompir

#7899 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Zompir »

@parapet

Dobro hocu, al' sumnjam da imaju adekvatnu spoznaju, to je ipak rezervirano za daleke rodjake, ne?
Banksy

#7900 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

nosara wrote:
Dapace... :D
:mrgreen:
Post Reply