SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
nellington

#7876 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nellington »

DrizzT wrote:Kako je krenulo ne bi se iznenadio da se sljedeci "slucaj" desi za vrijeme Dzumma namaza u Begovoj dzamiji ...
Prije su napadaci kolko tolko bjezali od ociju javnosti....
Sljedeći slučaj može biti u policijskoj stanici rahat...
amrica

#7877 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

Sudar na Pofalićima
Vozač Opel Kadetta u životnoj opasnosti
Jedna osoba je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se u četvrtak oko 3.30 sati dogodila na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Hamdije Čemerlića, u sarajevskom naselju Pofalići.

Sudarili su se BMW X3, kojim je upravljao E. Z. (1982), i Opel Kadett za čijim volanom je bio Haris Trnka (1965).

Trnka je u ovoj nesreći zadobio teške povrede opasne po život, te je smješten na Odjel intenzivne njege u bolnici Koševo.

Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Zna li neko nesto? :sad:
VjecitiStudent

#7878 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by VjecitiStudent »

amrica wrote:Sudar na Pofalićima
Jedna osoba je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se u četvrtak oko 3.30 sati dogodila na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Hamdije Čemerlića, u sarajevskom naselju Pofalići.

Sudarili su se BMW X3, kojim je upravljao E. Z. (1982), i Opel Kadett za čijim volanom je bio Haris Trnka (1965).

Trnka je u ovoj nesreći zadobio teške povrede opasne po život, te je smješten na Odjel intenzivne njege u bolnici Koševo.

Zasto ne navode puna imena obojice vozaca?
Skyfox

#7879 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Skyfox »

ova raskrsnica je crna tacka... ne kontam zbog cega toliko udesa...
MMM1977

#7880 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by MMM1977 »

Jutros na naplatnim kućicama u Jošanici kombi se zabio u betonski blok koji razvaja 2 trake. Šteta na kombiju je velika tako da je i vozač vjerovatno povrijeđen, izgleda da je zaspao ili nešto tako jer je očigledno udario brzinom od nekih 50-60 km/h na mjestu gdje se vozi nekih 10-20 KM/h.
fidoremilienko

#7881 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fidoremilienko »

amrica wrote:Sudar na Pofalićima

Nije X3, već X5
cappy_tempo

#7882 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

Skyfox wrote:ova raskrsnica je crna tacka... ne kontam zbog cega toliko udesa...
"joj sestre mi moje ja ga cetvrtom 130 nacepio od mupa kad mi debil izleti iz pofalica sa 150 i opali me,sestre mi oso sam 50m prema grbavici"

da nema ovih bolida i sudara dosadna bi mi mahala bila.ovako u 12 stanem vidim kako proljecu i onda u 1 cujem BUM i "uzivam" u prizorima kako se neki sminker hvata za glavu pred curom
theTarik

#7883 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by theTarik »

cappy_tempo wrote:
Skyfox wrote:ova raskrsnica je crna tacka... ne kontam zbog cega toliko udesa...
"joj sestre mi moje ja ga cetvrtom 130 nacepio od mupa kad mi debil izleti iz pofalica sa 150 i opali me,sestre mi oso sam 50m prema grbavici"

da nema ovih bolida i sudara dosadna bi mi mahala bila.ovako u 12 stanem vidim kako proljecu i onda u 1 cujem BUM i "uzivam" u prizorima kako se neki sminker hvata za glavu pred curom
Oca'm da imas makinu ti bi picio 220, sreca pa tvoj mk1 ne ide. Ko jos, pri zdravoj pameti, moze uzivati u tudzoj nesreci?
fixer

#7884 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

cappy_tempo wrote:

Uzivas li kad strada neko ko nije kriv?
cappy_tempo

#7885 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

sreca pa nisam fan golfova i sreca ne vozim golfa. ma ne mogu objasnjavati. sve ste upravu ;-).a ko uziva u nesreci neduznog najbolje se vidjelo kad je Zan pogino
fixer

#7886 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

cappy_tempo wrote:sreca pa nisam fan golfova i sreca ne vozim golfa. ma ne mogu objasnjavati. sve ste upravu ;-).a ko uziva u nesreci neduznog najbolje se vidjelo kad je Zan pogino
Gdje se dokazalo da je bio neduzan? Stvarno pitam.
amrica

#7887 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

Vi hocete da se tema opet zatvori :?:

Bolje da vas posalju u banovice... :x

Mene interesira nastradali covjek, mislim da ga znam, nazalost, samo se jos nadam da mozda nije on, nego isto ime...
zateznistub

#7888 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

Zaista me zanima kako su oba zavrsila u traci prema ilidzi, a farovima okrenuti prema gradu?

@cappy
ne lupaj i ne mjesaj krivce i neduzne
fixer

#7889 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

amrica wrote:Vi hocete da se tema opet zatvori :?:

Bolje da vas posalju u banovice... :x

Mene interesira nastradali covjek, mislim da ga znam, nazalost, samo se jos nadam da mozda nije on, nego isto ime...
Primiri malo. Konkretno sta sam pogresno rekao?
Vec idi lezi i ovaj put ustani na pravu nogu.
Qler

#7890 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Qler »

Neki dan ispred zice...

Image
Image
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#7891 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by 1946 »

Ja stvarno ne znam kako neko može reći da smo mi loši vozači. Pa ovakvo umijeće nemaju ni hollywoodski kaskaderi :roll:
drndalo

#7892 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by drndalo »

Dobrinja, kod trolejbuske okretaljke... Veliki picvajz... Motor, taxi, BUS, svasta, grozno... :(

Ljudi, otvorite 8-ore oci dok vozite bilo sta, ili vas voze, nemojte da se o vama pise u ovoj temi... Gluho bilo... :sad:
NEOPLAN

#7893 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by NEOPLAN »

joj ovo na dobrinji sam vidio, uzas je bilo gledati kako ljudi lete zrakom...

Uglavnom dvojca na motoru idu iz pravca grada prema dbr, vozac gubi kontrolu, udara s boka u kiju pro ceed koja je isla iz kontra smjera, lete s motora, jedan zavrsava pod passatom crvenog taxija, drugi kod ivicnjaka na ulazu u okretaljku a motor leti do trafike uz cestu... Sreca pa je taxista polako isao, i bio pribran pa nije presao tockovima preko momka, 'samo' ga je karambolkom i karterom zgnjecio, otvoreni prelom noge i ko zna sta jos... Uzas... Zena iz Kije bila u soku kolko se prepala...Kia od siline udara zarotirana za 180 stepeni i odvaljenog zadnjeg tocka...
Traktor`

#7894 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Traktor` »

NEOPLAN wrote:joj ovo na dobrinji sam vidio, uzas je bilo gledati kako ljudi lete zrakom...

Uglavnom dvojca na motoru idu iz pravca grada prema dbr, vozac gubi kontrolu, udara s boka u kiju pro ceed koja je isla iz kontra smjera, lete s motora, jedan zavrsava pod passatom crvenog taxija, drugi kod ivicnjaka na ulazu u okretaljku a motor leti do trafike uz cestu... Sreca pa je taxista polako isao, i bio pribran pa nije presao tockovima preko momka, 'samo' ga je karambolkom i karterom zgnjecio, otvoreni prelom noge i ko zna sta jos... Uzas... Zena iz Kije bila u soku kolko se prepala...Kia od siline udara zarotirana za 180 stepeni i odvaljenog zadnjeg tocka...
strava prizor...za nepovjerovati...ja osto u soku kad sam vidio...
NEOPLAN

#7895 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by NEOPLAN »

ja sam se treso ko prut... Uzasno....
amrica

#7896 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

Sarajevo
Saobraćajna nesreća na Dobrinji, jedna osoba teško povrijeđena
Danas se u 16.15 sati u sarajevskom naselju Dobrinja dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su povrijeđene dvije osobe, od kojih jedna teško.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com

* Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com

Saobraćajna nesreća na Dobrinji, jedna osoba teško povrijeđena
Kako smo saznali u Operativnom centru MUP-a KS, u saobraćajnoj nesreći je učestvovalo putničko vozilo marke "kia" registarskih oznaka E71-0-358, taxi-vozilo "passat" oznaka TA-015110 i motocikl. U nesreći su povrijeđene dvije osobe. Radi se Velmiru Muratčaušu (1988) i A.B. (1992) koji se nalaze u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

"Velmir Muratčauš je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život. Slomljene su mu obje natkoljenice, a zadobio je i otvoreni lom lijevog koljena. Slomljena mu je i karlica. Trenutno se radi CT glave i abdomena u cilju otkrivanja drugih mogućih povreda. A.D. vjerovatno nije teže povrijeđen, te se nad njim trenutno vrši dijagnostika", izjavila je za Sarajevo-x.com Biljana Jandrić, portparol KCUS-a.

Uzrok nesreće će biti poznat nakon uviđaja.

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110414115#
Traktor`

#7897 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Traktor` »

NEOPLAN wrote:ja sam se treso ko prut... Uzasno....
evo ja sad s prozora gledam, jos uvidjaj rade...ko zna kad ce zavrsiti...
zateznistub

#7898 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

Ima li kraja ovome?
vjesticanametli

#7899 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vjesticanametli »

kriza :cry: nadrapa mi komsija bezze .............evo ih jos brste po autima i dizu motor............sta rade ovoliko dugo........hajvani na motoru :x
vjesticanametli

#7900 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vjesticanametli »

evo poceli su pustati vozila da prolaze ..............trole proradile.....
Locked