NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
smijesni_ste

#7876 Re: NBA - National Basketball Association

Post by smijesni_ste »

Hoce li Stern blokirati ovo...ako je mogao Paula u LA....moze i ovo....stvarno fuj...
neno#4

#7877 Re: NBA - National Basketball Association

Post by neno#4 »

I Meeks nam dolazi. Ponovo po titulu :dance: :dance: :dance:
Tkd

#7878 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

Daleko je taj prsten od Lakersa. Howard će se truditi, biti ubitačan s Nashom. Kobe će biti opet vrhunski, a Gasol sjajan. No bez klupe se ne uzima prsten, osim ako imaš Jamesa u ekipi ili mlađeg Bryanta. :-D

Image

Jedva čekam da se ako Bog da vrati !
neno#4

#7879 Re: NBA - National Basketball Association

Post by neno#4 »

Duhon, Meeks, Jamison, Hill su sasvim solidna klapa sa klupe. A plus Lakersi mogu dovesti jos dvojicu igraca, nisu iskoristili MLE.
Jokericious

#7880 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Jokericious »

Howard nije zelio u Lakerse, a sad glumi da je presretan. Smjesna konferencija haman kao ona kad je Paul otisao u Clipperse. :lol:
just principe

#7881 Re: NBA - National Basketball Association

Post by just principe »

CollegeGunner wrote:Howard nije zelio u Lakerse, a sad glumi da je sretan. Smjesna konferencija haman kao ona kad je Paul otisao u Clipperse. :lol:
:-) :roll: :lol:

Zao mi Bynuma al eto. Howard sad ni kriv ni duzan doci ce do toliko zeljenog prstena, ako ne ove onda slijedece sezone. Sve za prsten slicno Jamesu. Odi u bolji klub ako hoces titulu ako neces truni u Orlandu/Clivlendu
Jokericious

#7882 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Jokericious »

Bas Lakersi mogu pobjediti Miami. I dobro ti je ovo iduce godine, kad budu Kobe i Nash jos stariji. :lol:
Mr. Brightside

#7883 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Mr. Brightside »

CollegeGunner wrote:Bas Lakersi mogu pobjediti Miami.
svaka ekipa može pobijediti Miami :D

jesu šampioni, i imaju vjerovatno najjači roster, al' nema dominacije :-?
caros

#7884 Re: NBA - National Basketball Association

Post by caros »

CollegeGunner wrote:Bas Lakersi mogu pobjediti Miami.
Image
sargon

#7885 Re: NBA - National Basketball Association

Post by sargon »

Za Lejkerse će za Zapadu najveći problem biti Oklahoma... Biće to gadni dueli...
Tkd

#7886 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

just principe wrote:
CollegeGunner wrote:Howard nije zelio u Lakerse, a sad glumi da je sretan. Smjesna konferencija haman kao ona kad je Paul otisao u Clipperse. :lol:
:-) :roll: :lol:

Zao mi Bynuma al eto. Howard sad ni kriv ni duzan doci ce do toliko zeljenog prstena, ako ne ove onda slijedece sezone. Sve za prsten slicno Jamesu. Odi u bolji klub ako hoces titulu ako neces truni u Orlandu/Clivlendu

Teško. Koliko god ga želi proće će neko vrijeme dok ga uzme ako ga ikako i osvoji. James je ginuo za prsten, Bože zdravlja pa da vidimo toga Dwighta . Koliko mi je god drag bio igrač, zgadio mi se kao svojevremeno James radi gluposti koji je radio u Orlandu i traženju da bude draftovan kao da mu nisu doveli igrače s kojima može uzeti prsten.

Pa moj Dwight, igraj malo napad, možda bi onda i uzeli prsten.
hrastov žižak

#7887 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

Ima primjetnih nekompatibilnosti u ovom rosteru Lejkersa, još je trener Majk Braun u kojeg svi sumnjaju da može prilagodit igrače jedne drugima, ali opet jebote u petorci imaš četiri vrhunska igrača. Doduše, imaš i dva velika ja. Zanimljiva situacija je s Perkinsom koji slovi za jednog od rijetkih koji može čuvati Hauarda, i na tome je haman izgradio karijeru, druge vrijednosti skoro da i nema. Oklahoma bi ga vjerovatno mogla amnestirati iduće godine, a ako se sudare u idućem ple-ojfu i Perk odradio posao na Hauardu, a ovaj odluči potpisat za Lejkerse možda bi moglo doći i do promjene odluke u Oklahomi, mada sumnjam u takav scenarij. I dalje mislim da je Oklahoma favorit u ovom mečapu.
Tkd

#7888 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

Naravno da je Oklohama favorit. No zanimljivi su thi Thundersi. Baš me zanima kakva će im ekipa biti dogodine ako Bog da. ;-)
hrastov žižak

#7889 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

Ma biće akobogda dobra, najveće su šanse da akobogda amnestiraju Perkinsa jer je bolje zadržati Hardena i Ibaku, a Perk nije nenadomjestiv, a Ibaka i Harden se još razvijaju akobogda. Jebote Perk koji je koristan u samo jednom mečapu, ako ćeš akobogda izgubit jednog od ova dva mlada talenta.
Tkd

#7890 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

Durant max ugovor valjda ?
Westbrook ?
Ibaka i Harden ?

4 jako kvaliterna igrača će sigurno tražiti veliki keš, a gdje im je ostatak ekipe :D

Perkins je dobar, zahvalan igrač. Oni imaju daleko najveći potencijal u NBA ligi, zato me i zanima krajnji rezultat svega.
hrastov žižak

#7891 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

Tkd wrote:Durant max ugovor valjda ?
Westbrook ?
Ibaka i Harden ?

4 jako kvaliterna igrača će sigurno tražiti veliki keš, a gdje im je ostatak ekipe :D

Perkins je dobar, zahvalan igrač. Oni imaju daleko najveći potencijal u NBA ligi, zato me i zanima krajnji rezultat svega.
Pa nisam baš gledao ugovore, Durant jes na maxu i Westbrook, a i ovoj dvojici će morat ponudit veću lovu, ne znam sad tačno koliko, a ako to hoće moraće amnestirat Perka. Tako sam pročitao na dosta mjesta, ne pamtim sad tačno brojke niti me zanimaju, suština je da neće moći zadržati Perka, ako hoće Ibaku i Hardena, osim ako ovi nisu spremni igrat za siću, a naravno da nisu.
Tkd

#7892 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

Ja sam negdje čitao da će Harden otići jer ne može im salary cap kako li se već zove ono čudo podnjeti to. Previše kvalitetnih igrača :lol:

Recimo, Bryant, Howard, Gasol , vamo Durant, Westbrook i Harden, onda manje keša Ibaka, Perkins, u lakersima Mir hmmm. Gdje im je klupa :lol:
Jokericious

#7893 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Jokericious »

Ma dogovorit ce se vec. Igracima je bitnije da igraju u dobroj ekipi nego da imaju nesto vecu platu. Siguran sam da bi Durant igrao za manje ako bi to znacilo da ostaju ova dvojica. ;-)
Tkd

#7894 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

Novac nije čudo, ali čuda čini. Nikada im dosta para, zato je lani odigrano 66 utakmica. Ne znaš nikada kod ovih Amera šta će se desiti, tako da je sve otvoreno.
Jokericious

#7895 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Jokericious »

Nowitzki je uzeo manju platu da bi mogli Mavsi igrati na titulu i na kraju su ju i osvojili. :)
A Durant mi ne djeluje kao neko kome je bitan novac i slava. Rekao je i da mu je ljepse u Oklahomi jer je manja sredina, nego da je u NY il LA-u. :)
Tkd

#7896 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

Odmah se na Kevinu vidjelo da je dobar momak, no šta s ostalim. Ako si upratio, a siguran sam da jesi Ibaka u Španjolskoj repki na klupi. :lol: . Čovjek koji prodaje jeftino banane :D

Dirk posebna priča haha, sam sebi plaćao osiguranje da bi igrao za Deutschland. Zamisli toga patriotu.
Jokericious

#7897 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Jokericious »

Ma ostati ce oni zajedno, kad ti ja kazem. :D
Draga su mi ekipa jer su kroz draft napravili odlicnu ekipu, jer tesko da ce koji dobar free agent doci u Oklahomu. A i hocu da se smijem kad budu dobijali Lakerse godinama. :lol:
Lijepo je da ima dobrih ekipa iz manjih mjesta. Eno recimo vidi, Anthony ode iz boljeg tima u losiji, samo da bi bio u NY. Nadam se da nece nikad osvojiti prsten.
Tkd

#7898 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

Ma neka Bullsi uzmu taj prsten, pa šta god bude neka bude :D

Trebam napraiti na fb grupu AMNESTIRAJTE BOOZERA. :lol:
hrastov žižak

#7899 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

I Dankan je ove sezone uzeo manje nego što je mogao, samo da pomogne Spursima. Meni najsvježiji primjeri lovaca na novce su Deron i Buzer. A ta priča od Durantu je bespredmetna jer on ima još četiri godine ugovora. U igri su Ibaka, Harden i Perkins. Ovi ugovori i salary su pravo zajebana stvar za pratit jer ima hejbet nekih klauzula, a meni se to ne da tabirit. Evo sad sam pogledao malo Oklahomin salary i Harden i Ibaka imaju još dvije godine ugovora, ali nakon iduće postaju "slobodni zaštičeni igrači", kao što je recimo Batum bio ove sezone, pa ako Oklahoma mečira moguće ponude, tj. izjednači ponudu ugovora, oni ostaju tamo. Perkins će recimo iduće sezone primiti $8,300,531, Harden $5,820,417 , Ibaka $2,253,062, dakle Perk će uzeti više love nego ova dvojica zajedno, a manje je koristan od ijednog pojedinačno. Ako hoće da zadrže Hardena i Ibaku moraju ga amnestirati jer neće imati prostora na salariju. Nema šanse da neko njih dvojicu napravi budalom i da pristanu igrati za manju lovu od beskorisnog Perkinsa. Njegova amnestija je pitanje zdravog razuma.
Tkd

#7900 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

Biće zanimljivo ako Bog da. Sumnjam da će ga amnestirati.
Post Reply