Sebija All about

Post Reply
Better Man

#7876 Re: Sebija All about

Post by Better Man »

KatarinaKosaca wrote:
Better Man wrote:
KatarinaKosaca wrote:Kakva god da je Sebija, stanje u KCUS je bilo gore u vrijeme Aganovica i Sanke, SDP stranackih pulena. Pacijentima se i andol nosio. Jastuk. Otimale su sestre i lijecnici koverte. Sad kao sve bilo divno i krasno do Sebije. Kako ste licemjerni! Btw.. ono okupljanje za aplaudiranje jeste Sjeverna Koreja
Tačno je da za vrijeme njenih prethodnika bilo loše stanje, ali za njenog mandata je daleko gore. To je jedna polupismena vještica koja preko mrtvih gazi do svojih ciljeva. Licemjerstvo je reći bilo kakvu pozitivnu stvar za njen rad.
Ona kakva je god, stanje nije losije nego bolje. Puno, puno losije bilo za vrijeme one dvojice hohstaplera. Nisu analgin davali pacijentu. Koverte frcale.. mani se svojih opsesija i licnih animoziteta koji su poznati na forumu. Govorimo o gradjanstvu i pacijentima.
Stariji kolega s posla mi je bio gore u bolnici ležao jedan period i sve najgore o usluzi koju je imao. Večinu stvari je sam morao da obezbjedi. Slušao je neku veće njeno izlaganje i pitao se kako je nije sramota da laže. To što ne želite da vidite da je stanje još gore za njene vladavine nego prije vaš problem. Koliko je dobro stanje, za malo nisu ubili Josipa Pejakovića pogrešnim liječenjem i pogrešno ustanovljenom dijagnozom, zbog čega je čovjek morao ići vani da spašava život.
Prije bih rekao da ti imaš određene animozitete i mogla bi se komotno prijaviti da budeš glasnogovornik porodice Izetbegović, jer vidim da ih braniš na svakom koraku, počev od oca pa nadalje. Aznamo da upravo zahvaljujući toj porodici smo zadnja rupa u svijetu.
Last edited by Better Man on 02/02/2019 21:00, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#7877 Re: Sebija All about

Post by KatarinaKosaca »

Better Man wrote:
Stariji kolega s posla mi je bio gore u bolnici ležao jedan period i sve najgore o usluzi koju je imao. Večinu stvari je sam morao da obezbjedi. Slušao je neku veće njeno izlaganje i pitao se kako je nije sramota da da laže. To što ne želite da vidite da je stanje još gore za njene vladavine nego prije vaš problem. Koliko je dobro stanje, za malo nisu ubili Josipa Pejakovića pogrešnim liječenjem i pogrešno ustanovljenom dijagnozom, zbog čega je čovjek morao ići vani da spašava život.
Prije bih rekao da ti imaš određene animozitete i mogla bi se komotno prijaviti da budeš glasnogovornik porodice Izetbegović, jer vidim da ih braniš na svakom koraku, počev od oca pa nadalje. Aznamo da upravo zahvaljujući toj porodici smo zadnja rupa u svijetu.
Ma, da ba. Ja sam veliki fun Bakira :D sa takvim "argumentima", ne zasluzujes odgovor...
Better Man

#7878 Re: Sebija All about

Post by Better Man »

KatarinaKosaca wrote:
Better Man wrote:
Stariji kolega s posla mi je bio gore u bolnici ležao jedan period i sve najgore o usluzi koju je imao. Večinu stvari je sam morao da obezbjedi. Slušao je neku veće njeno izlaganje i pitao se kako je nije sramota da da laže. To što ne želite da vidite da je stanje još gore za njene vladavine nego prije vaš problem. Koliko je dobro stanje, za malo nisu ubili Josipa Pejakovića pogrešnim liječenjem i pogrešno ustanovljenom dijagnozom, zbog čega je čovjek morao ići vani da spašava život.
Ma, da ba. Ja sam veliki fun Bakira :D sa takvim "argumentima", ne zasluzujes odgovor...
Bakira nisi, ali jesi njegovog oca i zbog nekog sentimenta ne želiš da vidiš da je upravo on odgovoran za sav kriminal i korupciju SDA i njenih partnera, jer je sve nijemo posmatrao i nikog nikad nije prozvao, niti odstranio iz stranke, a kamo li da je podnio krivičnu prijavu i tražio da se pokradeno vrati. Mene bi bila sramota da sam bio na njegovom mjestu i da na pitanje jednog borca šta će oni nakon potpisivanja Dejtona, otvoreno kažem da će biti nepravde i pljačke itd.. Znači otvoreno im je rekao da će prema njima na svakom koraku biti nepravda, da će ih se krasti i pljačkati i da će živjeti bijedno. Umjesto da im je rekao da će on lično takve stvari spriječiti i da će one koji to budu pokušali izvesti pred lice pravde. Kriminalcima, lopovima i dezerterima je dao sve, a običnim ljudima koji su ginuli za ovu zemlju dao je jedno veliko ništa.
Dozer

#7879 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Pa, nije ni mogao reci bilo sta drugo osim toga, s obzirom da je ta stranka od samog nastanka pocela formirati okruzenje u kojem vlada laz, prevara, kriminal, kradja, nepotizam, korupcija i stranacko bogacenje preko ledja naroda.
Kad god se ovo spomene, ja se uvijek sjetim pocetka rata i preprodaje oruzja narodu po 4-5x visim ciframa od onih po kojima je kupljeno, a zna se po koliko je kupovano... A oni su to sve pravdali, a pravdaju i danas, potrebom za prikupljanjem sredstava za nabavku jos oruzja.
Istovremeno, magacine TO samo prepustali Kukanjcu da ih prazni, kao i kasarne.
I danas imaju istu pricu i nacin rada, samo sto vise nije oruzje u pitanju... Sad nam pricaju da se zaduzujemo kako bismo sutra imali vise, i tako vec 26 godina... A jedini koji zaista imaju vise su samo oni i njima bliski biznismeni...
KatarinaKosaca

#7880 Re: Sebija All about

Post by KatarinaKosaca »

Better Man wrote: Bakira nisi, ali jesi njegovog oca i zbog nekog sentimenta ne želiš da vidiš da je upravo on odgovoran za sav kriminal i korupciju SDA i njenih partnera, jer je sve nijemo posmatrao i nikog nikad nije prozvao, niti odstranio iz stranke, a kamo li da je podnio krivičnu prijavu i tražio da se pokradeno vrati. Mene bi bila sramota da sam bio na njegovom mjestu i da na pitanje jednog borca šta će oni nakon potpisivanja Dejtona, otvoreno kažem da će biti nepravde i pljačke itd.. Znači otvoreno im je rekao da će prema njima na svakom koraku biti nepravda, da će ih se krasti i pljačkati i da će živjeti bijedno. Umjesto da im je rekao da će on lično takve stvari spriječiti i da će one koji to budu pokušali izvesti pred lice pravde. Kriminalcima, lopovima i dezerterima je dao sve, a običnim ljudima koji su ginuli za ovu zemlju dao je jedno veliko ništa.
10-12 godina sam na forumu. Samim tim puno postova. Nadji IJEDAN gdje pravdam ili relativiziram korupciju SAMOBANOVACU SE ODMAH! Ne, neces naci. Jer te mrznja drma. Meni je SVEJEDNO ko vlada i gdje vlada. Bitne su mi posljedice. Kad se vec direktori JU i JP ne biraju po strucnosti ni kompetenciji, nego stranacki i urusavaju sistematski sve javno, otvoreno je stranacko navijanje demonizirati jedne, a izdizati druge. DakleN, TVRDIS DA PRAVDAM KORUPCIJU. Na raspolaganju ti je u trazilici nekoliko hiljada mojih postova. NADJI JEDAN KAO DOKAZ TVRDNJI....
Better Man

#7881 Re: Sebija All about

Post by Better Man »

KatarinaKosaca wrote:
Better Man wrote: Bakira nisi, ali jesi njegovog oca i zbog nekog sentimenta ne želiš da vidiš da je upravo on odgovoran za sav kriminal i korupciju SDA i njenih partnera, jer je sve nijemo posmatrao i nikog nikad nije prozvao, niti odstranio iz stranke, a kamo li da je podnio krivičnu prijavu i tražio da se pokradeno vrati. Mene bi bila sramota da sam bio na njegovom mjestu i da na pitanje jednog borca šta će oni nakon potpisivanja Dejtona, otvoreno kažem da će biti nepravde i pljačke itd.. Znači otvoreno im je rekao da će prema njima na svakom koraku biti nepravda, da će ih se krasti i pljačkati i da će živjeti bijedno. Umjesto da im je rekao da će on lično takve stvari spriječiti i da će one koji to budu pokušali izvesti pred lice pravde. Kriminalcima, lopovima i dezerterima je dao sve, a običnim ljudima koji su ginuli za ovu zemlju dao je jedno veliko ništa.
10-12 godina sam na forumu. Samim tim puno postova. Nadji IJEDAN gdje pravdam ili relativiziram korupciju SAMOBANOVACU SE ODMAH! Ne, neces naci. Jer te mrznja drma. Meni je SVEJEDNO ko vlada i gdje vlada. Bitne su mi posljedice. Kad se vec direktori JU i JP ne biraju po strucnosti ni kompetenciji, nego stranacki i urusavaju sistematski sve javno, otvoreno je stranacko navijanje demonizirati jedne, a izdizati druge. DakleN, TVRDIS DA PRAVDAM KORUPCIJU. Na raspolaganju ti je u trazilici nekoliko hiljada mojih postova. NADJI JEDAN KAO DOKAZ TVRDNJI....
Od prvih demokratskih izbora 1990. godine ovdje se nikad nije biralo po stručnosti, znanju i kompetenciji, već isključivo, po stranačkoj i rodbinskoj vezi i glavni moto je bio što si nesposobniji i veći lopov, to si podobniji za visoku funkciju. Ne kažem ja da ti pravdaš korupciju ili relavitiziraš, ali tvoj način pisanja je takav da se drugačije ne može zaključiti. Vlast u kojoj je bio SDP od 2011 do 2015 jeste bila loša, ali nikako ne može biti najgora, odnosno gora od prethodnih vlasti. Moramo biti svjesni da veće zlo od SDA nije moglo zadesiti ovu zemlju, jer upravo su oni zajedno sa svojim partnerima i HDZ-om, nekadašnjim SDS-om i sada SNSD-om pljačkali i uništavali ovu zemlju. Ako bi od Dejtona do danas predali sve ministre i premijere na svim nivoima, jedan od rijetkih koji bi dobio zeleno svjetlo je Mirko Šarović. Tu bih mogao dodati i profesora Nikolu Grabovca.
KatarinaKosaca

#7882 Re: Sebija All about

Post by KatarinaKosaca »

Moje pitanje je: GDJE JA BRANIM KORUPCIJU? kako tvrdis. Ne guslanje sta je bilo od 1990...
Dr. Kuca

#7883 Re: Sebija All about

Post by Dr. Kuca »

Seka je trebala biti premijerka KSa. Steta sto nije.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7884 Re: Sebija All about

Post by pici »

rumenko je trebao bitnut premijer KS.. seka puca na premijersku pederacije il u najgorem slucaju ministricu, jos joj to fali u CVeu pa da upotpuni usjesnu zenu od karijere...
Better Man

#7885 Re: Sebija All about

Post by Better Man »

KatarinaKosaca wrote:Moje pitanje je: GDJE JA BRANIM KORUPCIJU? kako tvrdis. Ne guslanje sta je bilo od 1990...
Očito slabo čitaš. Pisanje ti je takvo da čovjek zaključuje da braniš korupciju,. A pišeš tako da govoriš da su neki bili gori od drugih i to na takav način da čovjek može zaključiti samo jedno da braniš te druge. Sve Vlade SDA su kriminalne i ne možeš doći i napisati da je vlada koju je predvodio SDP od 2011.g, koja jeste bila loša, bila najgora, jer kad tako napišeš onda amnestiraš ove prethodne, jer ispada da je SDP sve uništio i opljačkao, a znamo da nije, jer je zemlja već bila uništena i opljačkana od strane SDA i njenih partnera.
normala brate

#7886 Re: Sebija All about

Post by normala brate »

I to sve s nickom časne Katarine. :D
Hakiz

#7887 Re: Sebija All about

Post by Hakiz »

BetterMan, pretjeruješ.
KatarinaKosaca

#7888 Re: Sebija All about

Post by KatarinaKosaca »

Better Man wrote:
KatarinaKosaca wrote:Moje pitanje je: GDJE JA BRANIM KORUPCIJU? kako tvrdis. Ne guslanje sta je bilo od 1990...
Očito slabo čitaš. Pisanje ti je takvo da čovjek zaključuje da braniš korupciju,. A pišeš tako da govoriš da su neki bili gori od drugih i to na takav način da čovjek može zaključiti samo jedno da braniš te druge. Sve Vlade SDA su kriminalne i ne možeš doći i napisati da je vlada koju je predvodio SDP od 2011.g, koja jeste bila loša, bila najgora, jer kad tako napišeš onda amnestiraš ove prethodne, jer ispada da je SDP sve uništio i opljačkao, a znamo da nije, jer je zemlja već bila uništena i opljačkana od strane SDA i njenih partnera.
Na forumu se ne odgonetaju misli niti se tvrdi zakljuccima i pretpostavkama, nego citatima... sad guslaj i dalje
Matzan

#7889 Re: Sebija All about

Post by Matzan »

Dok je na KCUS-u radila mama od prijateljice Better Mana sve je funkcionisalo kako treba.
Kad žena ode u penziju, sve je drastično krenulo nizbordo. Toliko je loše da je to primjetio i jedan
njegov stariji kolega s posla.
Ukratko, katastrofa! :(
normala brate

#7890 Re: Sebija All about

Post by normala brate »

Matzan wrote:Dok je na KCUS-u radila mama od prijateljice Better Mana sve je funkcionisalo kako treba.
Kad žena ode u penziju, sve je drastično krenulo nizbordo. Toliko je loše da je to primjetio i jedan

Ja jedino što sam secirao jeste to da nije od prijateljice mama radila vec njegova.. :D
drag_gost

#7891 Re: Sebija All about

Post by drag_gost »

Matzan wrote:Dok je na KCUS-u radila mama od prijateljice Better Mana sve je funkcionisalo kako treba.
Ne znam te vase relacije, niti me interesuju, ali lose je i prije bilo, lose je i sada. Sada da se takmicimo kada je gore... to nam jedino izgleda ostaje.
Matzan

#7892 Re: Sebija All about

Post by Matzan »

drag_gost wrote:
Ne znam te vase relacije, niti me interesuju, ali lose je i prije bilo, lose je i sada. Sada da se takmicimo kada je gore... to nam jedino izgleda ostaje.

To su neke njegove relacije.
Sebiju ne znam, dabogda je nikad ne upoznao lično, a ni u KCUS da ne uđem.
Ne smatram da sad gore cvjetaju ruže, ali je više groteskno koliko se neki slomiše
da dokažu da je prije bilo bolje nego sad.
drag_gost

#7893 Re: Sebija All about

Post by drag_gost »

Ma odron i jedno i drugo.
srce_ruke_lopata

#7894 Re: Sebija All about

Post by srce_ruke_lopata »

Zajebani su Živkovići.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7895 Re: Sebija All about

Post by pici »

Image

ma ko nam je ovo ko nam je ovo, i cukicu zaHu su poveli su sobom...
kmirsad

#7896 Re: Sebija All about

Post by kmirsad »

Ko su Živkovići... ko je zaHu... :?
kluz franjo

#7897 Re: Sebija All about

Post by kluz franjo »

Da se vratimo na temu.
Teško je voditi ozbiljnu i objektivnu diskusiju o ukupnom kvalitetu pruženih medicinskih usluga na KCUS-u.
Meni nisu poznate ozbiljne studije i istraživanja na tu temu. Ni za vrijeme prošlih, a ni u mandatu ovog rukovodstva.
Sudeći i upoređujući individualna i subjektivna svjedočanstva pacijenata, moglo bi se zaključiti da je prije bilo katastrofalno, a da sada nije puno bolje.
Ipak, nekoliko stvari je drugačije u mandatu ovog rukovodstva u odnosu na prijašnja.
1. Ne samo da trenutna gen. direktorica posmatra KCUS kao svoju ličnu "prćiju" - što je i ranije manje-više bio slučaj - već se javno, glasno i jasno KCUS u svakom pogledu tretira kao stranačko vlasništvo. Nijednom gen. direktoru do sada, matična stranka nije dala apsolutno sve državne resurse na raspolaganje i potpuno odriješene ruke da radi šta hoće i kako hoće. A sve to uz zaglušujuću buku agresivne propagande.
2. Iako kvalitativni pokazatelji nedostaju, zvaničnih kvantitativnih ima. Svaki od tih kvantitativnih pokazatelja pobijaju svaku tvrdnju o navodnom "herojskom podvigu" i "istorijskom uspjehu" gen. direktorice.

Dakle sve se svodi na onu izjavu "gradimo mi puteve, ali ih vi ne vidite!"

KCUS nas sa dolaskom nove gen. direktorice svake godine košta sve više, a pruža nam sve manje i manje usluga.
Ili evo da ponovim konkretno pitanje:
Da li je nekome poznat slučaj u bilo kojoj drugoj zemlji na svijetu da URGENTNI CENTAR najveće medicinske institucije jednostavno NE RADI dva dana u sedmici?
Za KCUS urgentni medicinski slučajevi ne postoje skoro 3 i po mjeseca u godini!
Zamislimo da Profesionalna vatrogasna brigada KS jednostavno odluči da požare gasi samo radnim danima od 08.00 do 17.00!?
kmirsad

#7898 Re: Sebija All about

Post by kmirsad »

Naumpade mi vic... morbidan, ali asocijativan... o čovjeku koji je s nožem zabijenim u leđa, došao na hirurgiju pred sam kraj radnog vremena... doktor se več obukao da ide kuči... Prijatelju, ne mogu ti pomoči, žurim, a i istekla šikta... Ali doktore, vidi, imam nož u leđima, ... Đaba mi pričaš, idem kuči, čeka me kobra... ali doktore pogledajte ... nož...
Dosadilo doktoru nadmudrivanje, iščupa mu onaj nož iz leđa i zabije mu ga u oko...
Idi na gore na sprat, na očno... oni rade do 17h...
scarface32

#7899 Re: Sebija All about

Post by scarface32 »

Otac mi je lezao prije par mjeseci u KCUS-u. Neljubaznijih doktora nisam vidio. Wc je na autobuskoj bolji od onog u bolnici.Wc papir i sapun su misona imenica i svaki pacijent ga mora sa sobom ponijeti. O aspirinima .paracetamolima ...... da ne govorim. Posteljina sva flekava a kreveti iz doba poslijeratne Jugoslavije.
Vjerujem da kad poslaju racun zavodu, da oni tu uracunaju sve ove stavke koje sam ja morao kupiti i odnijeti ocu. Sestra mi zivi na zapadu i svaki put ako ide kod specijaliste ili lezi u bolnici moze poslije traziti racun od zdravtvenog da vidi sta su i kako su joj naplatili.
Jos nesto me zanima,sestra mi kaze da na zapadu su posjete dozvoljene od 9 ujutro do 7 navece. U kosevu imamo sat vremena za posjete i tada se stvori takva guzva da ne mozes hodnikom proci. U malim sobama bude po 5-6 ljudi kojui su dosli u posjetu tako da ne mozes progovoriti normalno. A o parkingu da ne govorimo.Parking naci u to vrijeme je misaona imenica.

Ja ne znam sta je ona gore uradila, sem sto je optustla par vrhunskih strucnjaka i uvela strahovladu. Sve ostalo su bajke za stranacke simpatizere.
problemnatravunu

#7900 Re: Sebija All about

Post by problemnatravunu »

scarface32 wrote:Otac mi je lezao prije par mjeseci u KCUS-u. Neljubaznijih doktora nisam vidio. Wc je na autobuskoj bolji od onog u bolnici.Wc papir i sapun su misona imenica i svaki pacijent ga mora sa sobom ponijeti. O aspirinima .paracetamolima ...... da ne govorim. Posteljina sva flekava a kreveti iz doba poslijeratne Jugoslavije.
Vjerujem da kad poslaju racun zavodu, da oni tu uracunaju sve ove stavke koje sam ja morao kupiti i odnijeti ocu. Sestra mi zivi na zapadu i svaki put ako ide kod specijaliste ili lezi u bolnici moze poslije traziti racun od zdravtvenog da vidi sta su i kako su joj naplatili.
Jos nesto me zanima,sestra mi kaze da na zapadu su posjete dozvoljene od 9 ujutro do 7 navece. U kosevu imamo sat vremena za posjete i tada se stvori takva guzva da ne mozes hodnikom proci. U malim sobama bude po 5-6 ljudi kojui su dosli u posjetu tako da ne mozes progovoriti normalno. A o parkingu da ne govorimo.Parking naci u to vrijeme je misaona imenica.

Ja ne znam sta je ona gore uradila, sem sto je optustla par vrhunskih strucnjaka i uvela strahovladu. Sve ostalo su bajke za stranacke simpatizere.
E da, to se i meni gadi, jer gospoja uporno priča o uspjesnom financijskom poslovanju, to stavlja u prvi plan!
Po nekim mojim razmisljanima, suludo je govoriti o profitabilnosti jedne bolnice, po meni to je sporedno, puno je vaznije da se daju lijecnicke usluge bolesnima na kvalitetan i dostojanstven način, bez da se ljude, redovne osiguranike, tjera u tim teškim momentima bolesti da moraju zadnje pare dati na stvari koje se valjda podrazumijevaju u okviru usluge, tipa gaze, zavoji, osnovni lijkovi, toalet papir, uredna ishrana !
Jer iz ličnih saznanja znam da se i od najtezih pacijenata traže te stvari da sami nabavljaju, to je jednostavno FUUJJJ!
Tako da poserem joj se u znanje i njen menadžerluk!
S druge strane, čujem da je uvela praksu rada samo na jednom mjestu, tj. da nema vrbovanja u bolnici bolesnika, da bi onda isti isli u privatne prakse zaposlenih doktora, za pare!
Takve doktore bih ja u zatvor, i ako je takve otjerala, neka je!
Post Reply