Sirija vol. 2

Locked
Rampage

#7876 Re: Sirija vol. 2

Post by Rampage »

sumirprimus wrote:
Maystor wrote:
Obično se ne osvrćem na postove ovog moralnog sunovrata, a ovaj ću malo komentarisati. Općenito ljudi na ovim prostorima, vole da pričaju o stvarima o kojima pojma nemaju. Risto je nepismen čovjek, koji i dan-danas piše "režim hin izgladnjiva" i slične konstrukcije, a evo, komentariše svjetsku nauku. Nije ni svjestan da je s ovom prvom rečenicom skoro pa potrefio, samo nije u pitanju Izrael nego Iran. To je njima trn u oku, sa Izraelom oni nemaju nikakvih problema. Iran je kolijevka nauke i kulture u tom dijelu svijeta. Bez obzira na sankcije, Iran je najbrže rastuća naučna sila (najveći rast broja relevantnih naučnih radova u svijetu). Mnogo je primjera fantastičnih Iranaca, a ja ću ovdje spomenuti jednu izuzetnu osobu: Merjem Mirzakhani, najbolja matematičarka na svijetu i jedina žena u istoriji čovječanstva koja je dobila Fildsovu medalju. Ponosna iranka sa čuvenog Šerif univerziteta u Teheranu, danas profesorica matematike na Stenfordu. Odmorite malo od teških tema, oplemenite se ovom pričom.

majstore svi smo ljudi od krvi i mesa...dna nam je ista...
Ali, pogle gdje je ona harvard stenford princeton...,da bi dosla do odredjenog nivoa,mora otic na zapad...!!!i sve je receno. svako dobro... :)
A zašto ne idu ove tvoje spodobe iz Dohe i Rijada i ostalih bastiona nauke i kulture na BI na "harvard stenford princeton"?

Bar oni imaju sve moguće i nemoguće dunjalučke uslove da to urade :-)
sumirprimus

#7877 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

moje spodobbe? :shock: :-) :lol:
malo se tu nesto pomeeeeešaalo,evidentno :D
sarajevoxxxx

#7878 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Iranske agencije danas objavile imena nove trojice vojnika koji su poginuli u južnoj okolini Haleba.

Ali Asgar Husejni (17)- najmlađi pripadnik Fatimijuna koji je do sada poginuo u Siriji.
Image

Abdulmehdi Kazimi

Image
sarajevoxxxx

#7879 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- Kremlj je danas negirao izvještaje Amnesti internešenela o broju poginulih civila u ruskim zračnim udarima u Siriji.
- Novih deset sirijskih izbjeglica se utopilo, među njima i petero djece.
Maystor

#7880 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

sumirprimus wrote:
Maystor wrote:
Obično se ne osvrćem na postove ovog moralnog sunovrata, a ovaj ću malo komentarisati. Općenito ljudi na ovim prostorima, vole da pričaju o stvarima o kojima pojma nemaju. Risto je nepismen čovjek, koji i dan-danas piše "režim hin izgladnjiva" i slične konstrukcije, a evo, komentariše svjetsku nauku. Nije ni svjestan da je s ovom prvom rečenicom skoro pa potrefio, samo nije u pitanju Izrael nego Iran. To je njima trn u oku, sa Izraelom oni nemaju nikakvih problema. Iran je kolijevka nauke i kulture u tom dijelu svijeta. Bez obzira na sankcije, Iran je najbrže rastuća naučna sila (najveći rast broja relevantnih naučnih radova u svijetu). Mnogo je primjera fantastičnih Iranaca, a ja ću ovdje spomenuti jednu izuzetnu osobu: Merjem Mirzakhani, najbolja matematičarka na svijetu i jedina žena u istoriji čovječanstva koja je dobila Fildsovu medalju. Ponosna iranka sa čuvenog Šerif univerziteta u Teheranu, danas profesorica matematike na Stenfordu. Odmorite malo od teških tema, oplemenite se ovom pričom.

Ali, pogle gdje je ona harvard stenford princeton...,da bi dosla do odredjenog nivoa,mora otic na zapad...!!!i sve je receno. svako dobro... :)
Sumire, zajebantu, igraš na mom terenu :wink:
Ko se bavi naukom, za njega ne postoje granice. Od dvadesetak živih ruskih nobelovaca, mislim da ih je 19 u nekoj fazi svoje karijere bilo u Čemerici, a možda 17 još uvijek živi tamo. Nije u tome poenta. Merjem je ponosna Iranka, i dan danas nosi samo iranski pasoš, i zamjeriti joj što predaje na Stenfordu i Prinstonu i što je doktorirala na Harvardu bi bilo isto kao da zamjeriš Mesiju što je iz Argentine otišao u Barcelonu da igra.

Iranski predsjednik Hasan Rohani je u svojoj čestitki Merjem, na tviteru objavio njenu sliku bez hidžaba, svjesno kršeći zakon zemlje čiji je predsjednik i (formalno) rizikujući pritvaranje.
sumirprimus

#7881 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

ne zamjeram ja nista,samo kazem,genij je genij,rodi se u nekoj zabiti u africi i odskace,intelektom,trudom,radom zalaganjem,dodje do jednog nivoa,za vrh zna se gdje mora ici...bar je to jasno...
skoro bi onaj crnogorac na al dzarizi stoj radio u cernu, i prica kakoj putovo iz sela do skole...taj rad... :run: i doso do cerna. :D
eh to... nema veze gdje se rodis...ne znaci da tvoja zemlja porijekla igrala tu veliku ulogu...primjer tesle.oklen je gdjej zavrsio?
ne mora to biti samo amerika(rusija,engleska,njemacka), ali je cinjenica da imaju najbolje uvjete za rad i nauku i najvise top univerziteta...ne?
Maystor

#7882 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Poslije priče o Merjem - dolazi Kenana :cry: to je realnost

Beskrupolozna novinarka, nešto kao verzija Hadija na strani SAA (ako ništa drugo, bar je ljepša, priznaćete - ili možda i ona ima praseću facu - @Budza?).

Image
insomnia78

#7883 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Zanimljivo kako niko od vas ne zavrsi u Iranu na kak'om skolovanju, arbajtu isl
Fali more drz' se kopna? :D
sarajevoxxxx

#7884 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Karikatura ispod govori ili objašnjava značenje ''Mumania we mukaweme'' - ''Suzdržavanje i otpor'' koje sirijski režim, Hezbollah, i Iran prodaju muslimanima na Bliskom istoku kao vrijednost.Mumania (suzdržavanje) je da se suzdržavaš i da nećeš odgovarati Izraelu do momenta kojeg oni smatraju da treba i mjesta kojeg oni misle da treba odgovoriti.Mukaweme (otpor) znači poziv na otpor protiv Izraela, cijelu vanjsku politiku temeljiti na otporu prema Izraelu itd. od koje se stvorila najveća vrijednost kod muslimana, svetinja, oko koje se sve vrti.Radi mukaweme Sirijci će decenijama trpiti sankcije, smatrat će se drugačijim od arapa iz zemalja Zaljeva, ponosniji, snažniji, sve pozitivno koje se desilo sirijskom narodu u zadnjih 40 godina režim odnosno sirijska elita smatra da je to zbog MUKAWEME odnosno otpora.Oni nisu slabi kao drugi, oni su spremnoi na otpor :lol: Jest ali protiv sirijske fukare, djece, žena, koje ubijaju i protjeruju milion puta gore od Izraela.

Mumania - suzdržavanje - Tenk usmjeren prema sirijskom narodu, a ne prema Izraelu:

Image
Last edited by sarajevoxxxx on 23/12/2015 12:10, edited 2 times in total.
sumirprimus

#7885 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:Zanimljivo kako niko od vas ne zavrsi u Iranu na kak'om skolovanju, arbajtu isl
generalno svi mi to znamo...bar mislim..gdjej najbolje sto se tice uvjeta..
Maystor

#7886 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

sumirprimus wrote:ne zamjeram ja nista,samo kazem,genij je genij,rodi se u nekoj zabiti u africi i odskace,intelektom,trudom,radom zalaganjem,dodje do jednog nivoa,za vrh zna se gdje mora ici...bar je to jasno...
skoro bi onaj crnogorac na al dzarizi stoj radio u cernu, i prica kakoj putovo iz sela do skole...taj rad... :run: i doso do cerna. :D
eh to... nema veze gdje se rodis...ne znaci da tvoja zemlja porijekla igrala tu veliku ulogu...primjer tesle.oklen je gdjej zavrsio?
ne mora to biti samo amerika(rusija,engleska,njemacka), ali je cinjenica da imaju najbolje uvjete za rad i nauku i najvise top univerziteta...ne?
Jebo te kralj, nemoj me zajebavat, znam o čemu govorim, što si tolki trol?

Merjem je bila predstavnik Irana na Olimpijadi iz matematike još u srednjoj školi, bila je i tada među najboljim na svijetu. Završila fakultet u Teheranu, magistritrala u Teheranu, bila svjetski vrh, a da još uvijek nije makla iz Irana. Tek tada je Curtis McMullen (možda i najbolji matematičar na svijetu u tom trenutku) doveo na Harvard da radi doktorat kod njega.
sumirprimus

#7887 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Maystor wrote:
sumirprimus wrote:ne zamjeram ja nista,samo kazem,genij je genij,rodi se u nekoj zabiti u africi i odskace,intelektom,trudom,radom zalaganjem,dodje do jednog nivoa,za vrh zna se gdje mora ici...bar je to jasno...
Jebo te kralj, nemoj me zajebavat, znam o čemu govorim, što si tolki trol?

Merjem je bila predstavnik Irana na Olimpijadi iz matematike još u srednjoj školi, bila je i tada među najboljim na svijetu. Završila fakultet u Teheranu, magistritrala u Teheranu, bila svjetski vrh, a da još uvijek nije makla iz Irana. Tek tada je Curtis McMullen (možda i najbolji matematičar na svijetu u tom trenutku) doveo na Harvard da radi doktorat kod njega.
naravno,probro cova da valja... :D
sumirprimus

#7888 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

a ne fakat,zasto ste toliko kruti i ozbiljni na ovoj temi???
Rampage

#7889 Re: Sirija vol. 2

Post by Rampage »

insomnia78 wrote:Zanimljivo kako niko od vas ne zavrsi u Iranu na kak'om skolovanju, arbajtu isl
Ono kad promašiš loptu, gol i stadion:)

:thumbup:
salik79

#7890 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Rampage wrote:
sumirprimus wrote:
Maystor wrote:

A zašto ne idu ove tvoje spodobe iz Dohe i Rijada i ostalih bastiona nauke i kulture na BI na "harvard stenford princeton"?

Bar oni imaju sve moguće i nemoguće dunjalučke uslove da to urade :-)
Ovo je kao kada bi, recimo, rekao da je Albert Einstein morao napustiti Svicarsku i ETH Zürich, te otici "na zapad" u Ameriku da bi dosao do odredjenog nivoa. Da li si ti ikada cuo za akademsku razmjenu?! Znas li ti koliko je, recimo, njemackih profesora otislo u Ameriku i vice versa? Cak i u Bosni imas Amerikanaca profesora, a vjerujem i drugih...
sumirprimus

#7891 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

vajs verrs...a.. yeah right. ko šuk?
koga ba zajebavate? mene ne.
ja kad hocu zajebavam sam sebe.
Maystor

#7892 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Nuba planina oslobođenja :thumbup:

SAA ruleZ :D
sarajevoxxxx

#7893 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kakvo crno takmičenje u matematici, baš je to nekome bitno, koje gluposti pišete. :-)
salik79

#7894 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:vajs verrs...a.. yeah right. ko šuk?
Kaze se "i vice versa", upravo kako pise, nista "vajs verrs" i slicna sranja. Ponudio ti objasnjenje, a ti izvoli...Evo, posto si u Tuzli, prosetaj do Elektrotehnickog fakulteta, pronadji profesora Vladu Madzarevica, koji je u sklopu akademske razmjene bio na teheranskom Univerzitetu, reci mu da te salik79 :D posl'o, da ti isprica kakvi su uvjeti po pitanju nauke i naucno-istrazivackog rada. Eto, nemoj da bude rekla-kazala, neka ti profesor nemusliman malo prica o Islamskoj Republici Iran i tamosnjoj akademskoj "sceni".

Posl'o bih te ja kod prof.dr. Rusmira Mahmutcehajica, ali bi, posto te znam, rekao da je pristrasan. A jos ti nije ni na ruku.
Rampage

#7895 Re: Sirija vol. 2

Post by Rampage »

sarajevoxxxx wrote:Kakvo crno takmičenje u matematici, baš je to nekome bitno, koje gluposti pišete. :-)
Da im je Bog d'o matematika i nauka bila malo bitnija, ne bi do ovoga nikada ni došlo, moj Savo:)
Ironmen

#7896 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:Karikatura ispod govori ili objašnjava značenje ''Mumania we mukaweme'' - ''Suzdržavanje i otpor'' koje sirijski režim, Hezbollah, i Iran prodaju muslimanima na Bliskom istoku kao vrijednost.Mumania (suzdržavanje) je da se suzdržavaš i da nećeš odgovarati Izraelu do momenta kojeg oni smatraju da treba i mjesta kojeg oni misle da treba odgovoriti.Mukaweme (otpor) znači poziv na otpor protiv Izraela, cijelu vanjsku politiku temeljiti na otporu prema Izraelu itd. od koje se stvorila najveća vrijednost kod muslimana, svetinja, oko koje se sve vrti.Radi mukaweme Sirijci će decenijama trpiti sankcije, smatrat će se drugačijim od arapa iz zemalja Zaljeva, ponosniji, snažniji, sve pozitivno koje se desilo sirijskom narodu u zadnjih 40 godina režim odnosno sirijska elita smatra da je to zbog MUKAWEME odnosno otpora.Oni nisu slabi kao drugi, oni su spremnoi na otpor :lol: Jest ali protiv sirijske fukare, djece, žena, koje ubijaju i protjeruju milion puta gore od Izraela.

Mumania - suzdržavanje - Tenk usmjeren prema sirijskom narodu, a ne prema Izraelu:

Image

Karikaturista se sam diskvalifikovao u startu nacrtajuci M4 Shermana koji je proizveden 1944 godine.
Ironmen

#7897 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:Kakvo crno takmičenje u matematici, baš je to nekome bitno, koje gluposti pišete. :-)

Iran je u znanosti i nauci tako i u matematici 1000 godina ispred tvojih spodoba koje podrzavas :) :) znam da ti je to tesko shvatiti ali to je realnost.
Mlohavi

#7898 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Ne prezivlja se ovakav pogodak, da zakljucimo jednom za sva vremena. Skup nacin ratovanja al' ocito im samo to preostaje.

Znanje perzijanci je par svjetlosnih godina ispred Arapa i od davnina im je znanje prioritet, al' dal' zbog sankcija il' neceg drugog cini mi se da i oni dosta zaostaju za ocem Zapadom. 8)
sumirprimus

#7899 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

salik79 wrote:
sumirprimus wrote:vajs verrs...a.. yeah right. ko šuk?
Kaze se "i vice versa", upravo kako pise, nista "vajs verrs" i slicna sranja. Ponudio ti objasnjenje, a ti izvoli...Evo, posto si u Tuzli, prosetaj do Elektrotehnickog fakulteta, pronadji profesora Vladu Madzarevica, koji je u sklopu akademske razmjene bio na teheranskom Univerzitetu, reci mu da te salik79 :D posl'o, da ti isprica kakvi su uvjeti po pitanju nauke i naucno-istrazivackog rada. Eto, nemoj da bude rekla-kazala, neka ti profesor nemusliman malo prica o Islamskoj Republici Iran i tamosnjoj akademskoj "sceni".

Posl'o bih te ja kod prof.dr. Rusmira Mahmutcehajica, ali bi, posto te znam, rekao da je pristrasan. A jos ti nije ni na ruku.
velis poslo me salik?po kenijadu i kolace il? kod vlade? :D

jah zaboravih...
jel jean il dva sloga? :D
jel na latajn il je na british inglis il amerikan...inglis? :D
Last edited by sumirprimus on 23/12/2015 12:51, edited 1 time in total.
Ironmen

#7900 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Mlohavi wrote:

Ne prezivlja se ovakav pogodak, da zakljucimo jednom za sva vremena. Skup nacin ratovanja al' ocito im samo to preostaje.

Znanje perzijanci je par svjetlosnih godina ispred Arapa i od davnina im je znanje prioritet, al' dal' zbog sankcija il' neceg drugog cini mi se da i oni dosta zaostaju za ocem Zapadom. 8)

Upravo to zapadu nikad nece odgovarati da jedna islamska zemlja bude napredna u nauci borit ce se svim silama da ih zaglupe i zatupe.
Locked