Sto sadAli_G wrote:Sta se desava sa ovom zbanickom? Jel ona na nekim drogama?
Sent from my ASUS Transformer Pad TF300T using Tapatalk
PROTESTI!!! - aktuelnosti
- guber90
#7876 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
- 34sf4drgu67d25
#7877 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Tek se sad organizujemo, ovo do sad je sve bilo spontano, bez ikakvih artikulisanih zahtjeva. Ta za Dejton pa i kantone je smjesno neizvodivo, to neko lupi napravi grupu na fejsu, normalno nema veze sa pravim zahtjevim koji se jos formiraju. Danas je trebao biti plenum na kome bi formirali i zahtjeve i ljude koji bi nas prestavljali, ali je odgodjeno za petak...emigrazione wrote:Pa naravno da treba traziti prava, majku mu to je valjda sustina svega...ali fazon je sto osim ostavki( koje nista nece promijeniti) na ne vidjeh nikakve druge zahtjeve...Dejton, kantoni, federacija...jel to borba za socijalnu pravdu? Nije naravno i dok je ne vidim na djelu ja iz kuce ne izlazim, dovoljno puta sam prije popusio foru da dozvolim sebi jos jednom34sf4drgu67d25 wrote:kkolega po bordo boji, bio sam od pocetka na protestima zajedno sa 10-tak prijatelja i niti jedan nema nista sa SBB niti znam nekoga iz SBBa na protestim, po meni oni su u istom kosu sa SDA SDP itd... Nije nemoguce da se neko iz SBB ubaci u protestante, kao sto nije nemoguce da ti koji izgleda podrzavas vladajucu strukturu(mozda i ne), slobodno dodjes i izneses svoje misljene, stavis svoj transparent. Ali to neznaci da sad trebamo prestati traziti svoja prava, traziti od politicara da rade posao za koji su placeni, ili da odgovaraju za nerad.emigrazione wrote:Klix je ipak jaci od Avaza
Do sad od ljudi na vlasti je bilo bezbroj pokusaja miniranja protesta, sto je i za ocekivati jer se bore za svoje stolice, prvo narkomani, 12kg speeda, pa Dodik organizovo, pa Fahro... Ali izgleda da ovo sa Fahrom im najbolje prolazi kod naroda, pa se sad to ne prestaje ponavljati...
- Danguba
#7878 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Podvalili joj losu gudru pa vam premijera sikterisala.Ali_G wrote:Sta se desava sa ovom zbanickom? Jel ona na nekim drogama?
-
Ali_G
#7879 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pored gluposti koje je valjala u vezi arhiva, po fb kruzi neko pismo u kojem se rat 92-95 naziva nacionalistickim. Pogadjas, zbanicka je jedan od potpisnikaguber90 wrote:Sto sadAli_G wrote:Sta se desava sa ovom zbanickom? Jel ona na nekim drogama?
Sent from my ASUS Transformer Pad TF300T using Tapatalk.
- guber90
#7880 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nije gudra, speed i to 12 kgDanguba wrote:Podvalili joj losu gudru pa vam premijera sikterisala.Ali_G wrote:Sta se desava sa ovom zbanickom? Jel ona na nekim drogama?
- guber90
#7881 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Sto se tice arhiva tu su svi srali od toga da je izgorio totalno, do toga da nije nikako, da bi se ispostavilo da su stete ipak poprilicno male, jer veliki dio toga imaju i na mikrofilmovima, a jedan dio se moze i vratiti.Ali_G wrote:Pored gluposti koje je valjala u vezi arhiva, po fb kruzi neko pismo u kojem se rat 92-95 naziva nacionalistickim. Pogadjas, zbanicka je jedan od potpisnikaguber90 wrote:Sto sadAli_G wrote:Sta se desava sa ovom zbanickom? Jel ona na nekim drogama?
Sent from my ASUS Transformer Pad TF300T using Tapatalk.
A ne kontam sta je upitno oko rata, jesu ga nacionalisti (ako tu smatramo nesto blize nacistima, nego li nekome ko voli svoju naciju) vodili, zeljeli su pocistiti BiH sa karte, mozda ja nisam shvatio najbolje to sto si ti zelio reci, pa se izvinjavam unaprijed.
-
Ali_G
#7882 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Izgleda da su i tebi nesto podvaliliDanguba wrote:Podvalili joj losu gudru pa vam premijera sikterisala.Ali_G wrote:Sta se desava sa ovom zbanickom? Jel ona na nekim drogama?
- Jedaj
#7883 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Vecina vas je prije 4 godine na ovom istom forumu dizala u nebo Zlaju, kao eto da vise skinemo sa vrata nacionaliste I td. Samo sam ja tvrdio suprotno I bio ismijan. Nema problema, vas "slucajni prolaznik" je odmah otrcao Dodiku na noge I bio redovno na brifingu u Beogradu. Tako ce se ponasati svaki novi Zlaja koga izaberete, jer ako se ne bude tako ponasao osovina Beograd Zagreb, preko svojih blentiteta I samozvanih skupstina I td ce ga smjeniti. Takav je sistem, tako je postavljen da rusi drzavu, a ako nemate drzave nemate ni posla ni socijalnog ni edukacije ni investicija - postajete novi Romi. OK cujemo se za 4 godine kada vas opet neki po vasem izboru Zlaja pocne praviti budalama, ako do tada ne bude kasno.guber90 wrote:Ja vjerujem da je vama lijepo u tom imaginarnom svijetu, ali trenutak socijalnog bunta koristiti za rijesavanje politickih problema je jadno.Jedaj wrote:Ako bi ti zakonom zabranio misljenje 53900 nasih gradjana onda te to svrstava u ove protiv kojih protestujemo. Kako se osjecas na drugoj strani?
Ti ukoliko mislis da mi imamo snagu ukinuti RS zivis u oblacima i sta da ti drugo kazem. Mi (pri tome mislim na Bosnjake i Hrvate zajedno da se dogovore) mozda imamo snagu smanjiti broj kantona na nekih 5 ili 6, a i to je napeto, da se ne bi dobilo 3 jedinice gdje vecinski zive Hrvati i 3 gdje zive Bosnjaci, pa to je isto kao treci entitet. Ukoliko neko iz vana zakljuci da mu je u cilju da RS nestane, to ce se i desiti, mi to bez rata ne mozemo mijenjati, a niko nije lud da ratuje opet.
Sto se tice minderasa koji sa pravom misle da sa mindera ne mogu mjenjati stvari ja ih razumijem. Imali smo ih po haustorima I tokom rata kada nas je napadla 4 armija u Evropi, a mi bili u tenama u uzvracali sa beretama. Ove poruke nisu ni upucene minderasima I bas nas briga sta oni misle. Pa opet da nebi izdaje nebi bilo ni Dejtona ni Potocara. Ti izdajnici I dan danas zare I pale. Vremenom ce pocrkati I vremenom cete I vi shvatiti da smo u pravu I tek tada ce mozda vasi sinovi imati sansu za bolje sutra. Sumnjam da je masa toliko intelegentna da shvati ove poruke u kratko vrijeme, mozda za 5-6 godina. I put oko svijeta pocinje prvim korakom.
Last edited by Jedaj on 13/02/2014 00:50, edited 2 times in total.
- guber90
#7884 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kako bez rata? Kako kantone i RS ukinuti bez rata, hajd kantone na stranu, to je manje imaginarno, mada je i to nedodirljivo, ali RS je daleko veci problem, eto kako bez rata?Jedaj wrote:Vecina vas je prije 4 godine na ovom istom forumu dizala u nebo Zlaju, kao eto da vise skinemo sa vrata nacionaliste I td. Samo sam ja tvrdio suprotno I bio ismijan. Nema problema, vas "slucajni prolaznik" je odmah otrcao Dodiku na noge I bio redovno na brifingu u Beogradu. Tako ce se ponasati svaki novi Zlaja koga izaberete, jer ako se ne bude tako ponasao osovina Beograd Zagreb, preko svojih blentiteta I samozvanih skupstina I td ce ga smjeniti. Takav je sistem, tako je postavljen da rusi dzravu, a ako nemate dzrave nemate ni posla ni socijalnog ni edukacije ni investicija - postajete novi Romi. OK cujemo se za 4 godine kada vas opet neki po vasem izboru Zlaja pocne praviti budalama, ako do tada ne bude kasno.guber90 wrote:Ja vjerujem da je vama lijepo u tom imaginarnom svijetu, ali trenutak socijalnog bunta koristiti za rijesavanje politickih problema je jadno.Jedaj wrote:Ako bi ti zakonom zabranio misljenje 53900 nasih gradjana onda te to svrstava u ove protiv kojih protestujemo. Kako se osjecas na drugoj strani?
Ti ukoliko mislis da mi imamo snagu ukinuti RS zivis u oblacima i sta da ti drugo kazem. Mi (pri tome mislim na Bosnjake i Hrvate zajedno da se dogovore) mozda imamo snagu smanjiti broj kantona na nekih 5 ili 6, a i to je napeto, da se ne bi dobilo 3 jedinice gdje vecinski zive Hrvati i 3 gdje zive Bosnjaci, pa to je isto kao treci entitet. Ukoliko neko iz vana zakljuci da mu je u cilju da RS nestane, to ce se i desiti, mi to bez rata ne mozemo mijenjati, a niko nije lud da ratuje opet.
Sto se tice minderasa koji sa pravom misle da sa mindera ne mogu mjenjati stvari ja ih razumijem. Imali smo ih po haustorima I tokom rata kada nas je napadla 4 armija u Evropi, a mi bili u tenama u uzvracali sa beretama. Ove poruke nisu ni upucene minderasima I bas nas briga sta oni misle. Pa opet da nebi izdaje nebi bilo ni Dejtona ni Potocara. Ti izdajnici I dan danas zare I pale. Vremenom ce pocrkati I vremenom cete I vi shvatiti da smo u pravu I tek tada ce mozda vasi sinovi imati sansu za bolje sutra. Sumnjam da je masa toliko intelegentna da shvati ove poruke u kratko vrijeme, mozda za 5-6 godina. I put oko svijeta pocinje prvim korakom.
- biske
#7885 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
žbanićka je obična attentionwhore koja se ovom prilikom našla na pravoj strani. no, gurana svojom navedenom karakternom osobinom je pretjerala.
- BegA_
#7886 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Svasta.jalijas74 wrote:Dodas i ovo sto sam danas cuo na Hayatu da su navijaci iz Istocnog Sarajeva ucestvovali u palenu zgrade Opstine Centar34sf4drgu67d25 wrote:Do sad od ljudi na vlasti je bilo bezbroj pokusaja miniranja protesta, sto je i za ocekivati jer se bore za svoje stolice, prvo narkomani, 12kg speeda, pa Dodik organizovo, pa Fahro... Ali izgleda da ovo sa Fahrom im najbolje prolazi kod naroda, pa se sad to ne prestaje ponavljati...
Isto k'o i sa onim momcima iz Visokog sto su prije par dana uhapseni. Svaki portal je objavio naslov tipa "uhapseni huligani iz Visokog koji su u petak divljali po Sarajevu", a na kraju se ispostavilo da likovi nemaju nikakve veze sa protestima, nisu uopste bili u Sarajevu.
-
Ali_G
#7887 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Meni je to u tekstu zvucalo kao potukla se plemena, a stvarnost je da su nas napali i htjeli zbrisati sa karte. Za mene, a nadam se i za vecinu ovdje je to bila agresijaguber90 wrote:Sto se tice arhiva tu su svi srali od toga da je izgorio totalno, do toga da nije nikako, da bi se ispostavilo da su stete ipak poprilicno male, jer veliki dio toga imaju i na mikrofilmovima, a jedan dio se moze i vratiti.Ali_G wrote:Pored gluposti koje je valjala u vezi arhiva, po fb kruzi neko pismo u kojem se rat 92-95 naziva nacionalistickim. Pogadjas, zbanicka je jedan od potpisnikaguber90 wrote: Sto sad.
A ne kontam sta je upitno oko rata, jesu ga nacionalisti (ako tu smatramo nesto blize nacistima, nego li nekome ko voli svoju naciju) vodili, zeljeli su pocistiti BiH sa karte, mozda ja nisam shvatio najbolje to sto si ti zelio reci, pa se izvinjavam unaprijed.
- guber90
#7888 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Dobro, ne znam za kontekst teksta, tako da ne mogu o tome pricatiAli_G wrote: Meni je to u tekstu zvucalo kao potukla se plemena, a stvarnost je da su nas napali i htjeli zbrisati sa karte. Za mene, a nadam se i za vecinu ovdje je to bila agresija
-
sarajevoxxxx
#7889 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Šerif Patković: Radončić je dugo vremena pripremao nerede, spreman sam povesti novu odbranu BiH!

Nerede je dugo vremena pripremao predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić, tvrdi u izjavi za bh. novinsku agenciju Patria Šerif Patković, predsjednik Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja FBiH i bivši komandant 7. muslimanske brigade.
No, Patković kaže da je spreman ponovo stati ispred boraca i organizirati kontra proteste za podršku i odbranu građana od manipulacija i udara.
”Spreman sam ponovo organizirati i braniti državu od ovakih manipulacija, jer sam dužan prema šehinima i palim borcima, a oni koji su ih izdali neka se stide sa svojim tornjevima” – kaže Patković.
Ovaj bivši komadant Armije RBiH ni danas nije ništa manje emotivno govorio o nesretnom 7. februaru kada su u četiri velika grada naše zemlje gorile zgrade kantonalnih vlada, kao i zgrada Predsjedništva BiH.
Jasno poručuje da su namjere tog dana bile da se ugrozi postojanje BiH, ali da je sada već drugačije situacija, jer su građani, borci i dobronamjerni ljudi shvatili šta je značio napad na ove zgrade.
”Borci su nezadovoljni mnogim stvarima u ovoj državi, nedostatkom jasne perspektive razvoja države kao najbitnijeg dijela, zakonskim rješenjima itd.. Institucionalizacija rješavanja tog problema je put i bez obzira na sve stvari svaki iskreni patriota kada je u pitanju država nekalkulira sa cijenom invalidnine ili nečega što se zove materijalno nego shvata da je u tom trenutku najbitnije očuvanja države” – kaže Patković.
On je potcrtao da i dalje misli da osnovne instrukcije dolaze iz Saveza za bolju budućnost na čijem je čelu ministar sigurnosti Fahrudin Radončić.
”On je u sva četiri kantona bio u vlasti, a onda je povukao sve svoje ministre i dogovorio sa strankama iz RS-a koje će mu osigurati poziciju u Ministarstvu sigrunosti. Izazivanje ovakvog stanja u ova četiri grada dovelo je do rušenja vlada, a planirano je i da dođe do padanje Vlade FBiH i da sistem bude u kolapsu.
Planirao je da izvede na ulice ratne vojne inavlide i šehidske porodice, jer su znali da su isplate invalidnina iza 10. pa su tada željeli i udariti na Federalnu vladu, jer ne bi došlo do isplata zbog ostavki i onda bi došlo do haosa” – kazao je Patković.
Međutim, Patković napominje da su ljudi vrlo brzo ljudi počeli razmišljati potpuno drugačije.
”Strah je takav. Sada je malo drugačije, jer se počinju vidjeti neke stvari. Borci su nezadovoljni mnogim stvarima u ovoj državi, nedostatkom jasne perspektive razvoja države kao najbitnijeg dijela, zakonskim rješenjima. Institucionalizacija rješavanja tog problema je put i bez obzira na sve stvari očuvanje države je najvažnije” – dodao je Patković.
On je za NAP kazao da se ne može vjerovati čovjeku (Radončić op.a) koji je nekada njega ukivao u zvijezde, a danas ga ”pljulje na najgori način”.
”SBB je imao najveći broj ljudi na demonstarcijama i bili su podjeljeni u tri ešalona, prvi u kojem je bio najgori sloj društva od kriminalaca koji su svi poznati policiji i koji su bili zaduženi za akciju kamenovanja, drugi dio je bio obični narod, a treći dio oni koji su sve potpirivali” – pojašnjava Patković.
Prema njegovim riječima, sličnih ”kuhinja” je bilo i tokom agresije na BiH.
”Još ‘93 i imali smo jednu sličnu kuhinju i pojedine iste kuhare, kada su neki pod plaštom herojstva pokušali pljačkama da diskreditiraju kompletnu Armiju RBiH. Zato je nama poznat taj dio scenarija za razliku od nekih drugih. Zato sam ja bio emotivan, znam koliko je ljudima teško, da se zadužujemo kod MMF-a, da nam odlazi mladost i da ih ne možemo prepoznati. Ali, on sa svojim pisanjem ubija svaku moguću vjeru da je ovdje uopće moguć život. ”
nap.ba

Nerede je dugo vremena pripremao predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić, tvrdi u izjavi za bh. novinsku agenciju Patria Šerif Patković, predsjednik Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja FBiH i bivši komandant 7. muslimanske brigade.
No, Patković kaže da je spreman ponovo stati ispred boraca i organizirati kontra proteste za podršku i odbranu građana od manipulacija i udara.
”Spreman sam ponovo organizirati i braniti državu od ovakih manipulacija, jer sam dužan prema šehinima i palim borcima, a oni koji su ih izdali neka se stide sa svojim tornjevima” – kaže Patković.
Ovaj bivši komadant Armije RBiH ni danas nije ništa manje emotivno govorio o nesretnom 7. februaru kada su u četiri velika grada naše zemlje gorile zgrade kantonalnih vlada, kao i zgrada Predsjedništva BiH.
Jasno poručuje da su namjere tog dana bile da se ugrozi postojanje BiH, ali da je sada već drugačije situacija, jer su građani, borci i dobronamjerni ljudi shvatili šta je značio napad na ove zgrade.
”Borci su nezadovoljni mnogim stvarima u ovoj državi, nedostatkom jasne perspektive razvoja države kao najbitnijeg dijela, zakonskim rješenjima itd.. Institucionalizacija rješavanja tog problema je put i bez obzira na sve stvari svaki iskreni patriota kada je u pitanju država nekalkulira sa cijenom invalidnine ili nečega što se zove materijalno nego shvata da je u tom trenutku najbitnije očuvanja države” – kaže Patković.
On je potcrtao da i dalje misli da osnovne instrukcije dolaze iz Saveza za bolju budućnost na čijem je čelu ministar sigurnosti Fahrudin Radončić.
”On je u sva četiri kantona bio u vlasti, a onda je povukao sve svoje ministre i dogovorio sa strankama iz RS-a koje će mu osigurati poziciju u Ministarstvu sigrunosti. Izazivanje ovakvog stanja u ova četiri grada dovelo je do rušenja vlada, a planirano je i da dođe do padanje Vlade FBiH i da sistem bude u kolapsu.
Planirao je da izvede na ulice ratne vojne inavlide i šehidske porodice, jer su znali da su isplate invalidnina iza 10. pa su tada željeli i udariti na Federalnu vladu, jer ne bi došlo do isplata zbog ostavki i onda bi došlo do haosa” – kazao je Patković.
Međutim, Patković napominje da su ljudi vrlo brzo ljudi počeli razmišljati potpuno drugačije.
”Strah je takav. Sada je malo drugačije, jer se počinju vidjeti neke stvari. Borci su nezadovoljni mnogim stvarima u ovoj državi, nedostatkom jasne perspektive razvoja države kao najbitnijeg dijela, zakonskim rješenjima. Institucionalizacija rješavanja tog problema je put i bez obzira na sve stvari očuvanje države je najvažnije” – dodao je Patković.
On je za NAP kazao da se ne može vjerovati čovjeku (Radončić op.a) koji je nekada njega ukivao u zvijezde, a danas ga ”pljulje na najgori način”.
”SBB je imao najveći broj ljudi na demonstarcijama i bili su podjeljeni u tri ešalona, prvi u kojem je bio najgori sloj društva od kriminalaca koji su svi poznati policiji i koji su bili zaduženi za akciju kamenovanja, drugi dio je bio obični narod, a treći dio oni koji su sve potpirivali” – pojašnjava Patković.
Prema njegovim riječima, sličnih ”kuhinja” je bilo i tokom agresije na BiH.
”Još ‘93 i imali smo jednu sličnu kuhinju i pojedine iste kuhare, kada su neki pod plaštom herojstva pokušali pljačkama da diskreditiraju kompletnu Armiju RBiH. Zato je nama poznat taj dio scenarija za razliku od nekih drugih. Zato sam ja bio emotivan, znam koliko je ljudima teško, da se zadužujemo kod MMF-a, da nam odlazi mladost i da ih ne možemo prepoznati. Ali, on sa svojim pisanjem ubija svaku moguću vjeru da je ovdje uopće moguć život. ”
nap.ba
- emigrazione
#7890 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Balije mogu rushiti sta hoce ovdje, ali vlahadija iz IS ako baci kamen na predsjednistvo drzave od toga se afera pravi... pa gdje vam je logika majka mu stara nije 92...opet podjele, gdje je ta gradjanstina
- gnjev
#7891 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ko je poceo rat ?guber90 wrote:Dobro, ne znam za kontekst teksta, tako da ne mogu o tome pricatiAli_G wrote: Meni je to u tekstu zvucalo kao potukla se plemena, a stvarnost je da su nas napali i htjeli zbrisati sa karte. Za mene, a nadam se i za vecinu ovdje je to bila agresija
Sent from my ASUS Transformer Pad TF300T using Tapatalk,a da je kriva nacionalisticko/nacisticka retorika sasvim sigurno jeste.
- guber90
#7892 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ti, ja, mi, oni, ovignjev wrote:Ko je poceo rat ?guber90 wrote:Dobro, ne znam za kontekst teksta, tako da ne mogu o tome pricatiAli_G wrote: Meni je to u tekstu zvucalo kao potukla se plemena, a stvarnost je da su nas napali i htjeli zbrisati sa karte. Za mene, a nadam se i za vecinu ovdje je to bila agresija
Sent from my ASUS Transformer Pad TF300T using Tapatalk,a da je kriva nacionalisticko/nacisticka retorika sasvim sigurno jeste.
Danis je to fino u svom filmu objasnio
Last edited by guber90 on 13/02/2014 01:06, edited 1 time in total.
- Jedaj
#7893 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Za bolje sutra svih gradjana I naroda nije potreban rat. Povezite se sa isto tako ojadjenim, opljackanim i ponizenim nasim gradjanima iz Banja Luke, Mostara, Sirokog Brijega I td. Imajte zajednicke forume, plenume. Postavite sami sebi I njima pitanje mozete li egzsistirati u sistemu u kome je kamatna stopa najveca na svijetu, u kome investicije zaobilze u sirokom luku, u kome nema pravne sigurnosti jer Tuzilastva I Sudovi rade za lokalne Al Kapone-e, u kome nema posla niti ce ga biti .... A UZROK SVEMU TOME JE PODJELJENA DRZAVA SA FASISTCICKIM APARTHJDIMA, KOJIMA VLADA LOKALNA MAFIJA, medjusobni interesno I politicki povezana I medju kojom vlada nevidjeno bratstvo I jedinstvo u kradji, korupciji I kriminalu. Kada svi skupa shvate sta je glavni uzrok nije nemoguce da se prepise recimo Crnogoprski, ili Slovenacki Ustav, gradjanskog tipa gdje je jedino gradjanin suveren. Sve te drzave su I multi etnicke I multi konfesionalne, ali bas zbog toga sto imaju gradjanski Ustav nema blokade drzave I ne postoji mogucnost da mafija u svojim privatnim getoima pljacka nekaznjeno svoj vlastiti narod.guber90 wrote:Kako bez rata? Kako kantone i RS ukinuti bez rata, hajd kantone na stranu, to je manje imaginarno, mada je i to nedodirljivo, ali RS je daleko veci problem, eto kako bez rata?Jedaj wrote:Vecina vas je prije 4 godine na ovom istom forumu dizala u nebo Zlaju, kao eto da vise skinemo sa vrata nacionaliste I td. Samo sam ja tvrdio suprotno I bio ismijan. Nema problema, vas "slucajni prolaznik" je odmah otrcao Dodiku na noge I bio redovno na brifingu u Beogradu. Tako ce se ponasati svaki novi Zlaja koga izaberete, jer ako se ne bude tako ponasao osovina Beograd Zagreb, preko svojih blentiteta I samozvanih skupstina I td ce ga smjeniti. Takav je sistem, tako je postavljen da rusi dzravu, a ako nemate dzrave nemate ni posla ni socijalnog ni edukacije ni investicija - postajete novi Romi. OK cujemo se za 4 godine kada vas opet neki po vasem izboru Zlaja pocne praviti budalama, ako do tada ne bude kasno.guber90 wrote:Ja vjerujem da je vama lijepo u tom imaginarnom svijetu, ali trenutak socijalnog bunta koristiti za rijesavanje politickih problema je jadno.
Last edited by Jedaj on 13/02/2014 01:10, edited 1 time in total.
- jalijas74
#7894 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ovdje jebote svi mediji lazu od prvog sata protesta isto Srna u ratu.BegA_ wrote:Isto k'o i sa onim momcima iz Visokog sto su prije par dana uhapseni. Svaki portal je objavio naslov tipa "uhapseni huligani iz Visokog koji su u petak divljali po Sarajevu", a na kraju se ispostavilo da likovi nemaju nikakve veze sa protestima, nisu uopste bili u Sarajevu.
Pretnjama TV kucama da se daju snimci, Kanton trazi da se kupi 10 000 gumenih metaka, vodeni topovi, kuci-palci...
Ukenjali su se za fotelje elektricnim ogradama ima da se brane ko u Jurassic Park-u.
FUP podnio Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu za terorizam a vec 15 godinu nisu ustanju da pronadju ubicu Joze Leotara koji je ubijen teroristickom akcijom. FUJ. A djeci ce navaliti drzavni udar i jos lazu da je zastava zapaljena nije vec je samo strgnuta.
Neko rece na potestima, sreca nasa pa nije bilo vehabija ne bi nas opralo nista na svetu.
-
AmorJuve
#7895 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ko ukine kantone i napravi neku podjelu a da to nije treci entitet treba ga za nobelovu nagradu, a entitet lafo da neko ukine e taj bi mogao biti poglavar svemira... nemoguce misije, u k... sa kantonima i entitetima i svime.
Zar je problem smanjiti plate jebene, pausale, mobitele, goriva, auta, provjerit privatizaciju, tendere da budu javni, konkursi da budu javni... krenes od 0 da dobijes nesto a ne kantoni entiteti ovo ono, nea teorije! Samo lud moze nesto takvo sanjati.
Zar je problem smanjiti plate jebene, pausale, mobitele, goriva, auta, provjerit privatizaciju, tendere da budu javni, konkursi da budu javni... krenes od 0 da dobijes nesto a ne kantoni entiteti ovo ono, nea teorije! Samo lud moze nesto takvo sanjati.
- guber90
#7896 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Moj odgovor je jednostavan, otidji na forume iz RS-a, pa ces vidjeti koliko njima ta RS znaci, koliko velicaju one koji su napravili Srebrenicu i slicno, pa cu te ja onda pitati da li mislis da su oni raspolozeni za ukidanje RS-a.Jedaj wrote: Za bolje sutra svih gradjana I naroda nije potreban rat. Povezite se sa isto tako ojadjenim, opljackanim i ponizenim nasim gradjanima iz Banja Luke, Mostara, Sirokog Brijega I td. Imajte zajednicke forume, plenume. Postavite sami sebi I njima pitanje mozete li egzsistirati u sistemu u kome je kamatna stopa najveca na svijetu, u kome investicije zaobilze u sirokom luku, u kome nema pravne sigurnosti jer Tuzilastva I Sudovi rade za lokalne Al Kapone-e, u kome nema posla niti ce ga biti .... A UZROK SVEMU TOME JE PODJELJENA DRZAVA SA FASISTCICKIM APARTHJDIMA, KOJIMA VLADA LOKALNA MAFIJA, medjusobni interesno I politicki povezana I medju kojom vlada nevidjeno bratstvo I jedinstvo u kradji, korupciji I kriminalu. Kada svi skupa shvate sta je glavni uzrok nije nemoguce da se prepise recimo Crnogoprski, ili Slovenacki Ustav, gradjanskog tipa gdje je jedino gradjanin suveren. Sve te drzave su I multi etnicke I multi konfesionalne, ali bas zbog toga sto imaju gradjanski Ustav nema blokade drzave I ne postoji mogucnost da mafija u svojim privatnim getoima pljacka nekaznjeno svoj vlastiti narod.
-
jastuk1
#7897 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
koristiš ekavicu... nemam ništa protiv, dapače što bi se reklo u Hrvatskoj, ali je neobično da se koristi u BiH...jalijas74 wrote:Ovdje jebote svi mediji lazu od prvog sata protesta isto Srna u ratu.BegA_ wrote:Isto k'o i sa onim momcima iz Visokog sto su prije par dana uhapseni. Svaki portal je objavio naslov tipa "uhapseni huligani iz Visokog koji su u petak divljali po Sarajevu", a na kraju se ispostavilo da likovi nemaju nikakve veze sa protestima, nisu uopste bili u Sarajevu.
Pretnjama TV kucama da se daju snimci, Kanton trazi da se kupi 10 000 gumenih metaka, vodeni topovi, kuci-palci...
Ukenjali su se za fotelje elektricnim ogradama ima da se brane ko u Jurassic Park-u.
FUP podnio Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu za terorizam a vec 15 godinu nisu ustanju da pronadju ubicu Joze Leotara koji je ubijen teroristickom akcijom. FUJ. A djeci ce navaliti drzavni udar i jos lazu da je zastava zapaljena nije vec je samo strgnuta.
Neko rece na potestima, sreca nasa pa nije bilo vehabija ne bi nas opralo nista na svetu.
A što se tiče karakterizacije krivičnog djela, apsolutno se slažem sa FUP-om. A ti sa minimiziranjem događaja u petak, pljuješ po ovoj državi, malo je reć.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#7898 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kako baJedaj wrote:Vecina vas je prije 4 godine na ovom istom forumu dizala u nebo Zlaju, kao eto da vise skinemo sa vrata nacionaliste I td. Samo sam ja tvrdio suprotno I bio ismijan. Nema problema, vas "slucajni prolaznik" je odmah otrcao Dodiku na noge I bio redovno na brifingu u Beogradu. Tako ce se ponasati svaki novi Zlaja koga izaberete, jer ako se ne bude tako ponasao osovina Beograd Zagreb, preko svojih blentiteta I samozvanih skupstina I td ce ga smjeniti. Takav je sistem, tako je postavljen da rusi drzavu, a ako nemate drzave nemate ni posla ni socijalnog ni edukacije ni investicija - postajete novi Romi. OK cujemo se za 4 godine kada vas opet neki po vasem izboru Zlaja pocne praviti budalama, ako do tada ne bude kasno.guber90 wrote:Ja vjerujem da je vama lijepo u tom imaginarnom svijetu, ali trenutak socijalnog bunta koristiti za rijesavanje politickih problema je jadno.Jedaj wrote:Ako bi ti zakonom zabranio misljenje 53900 nasih gradjana onda te to svrstava u ove protiv kojih protestujemo. Kako se osjecas na drugoj strani?
De nam bar navedi svoj bivsi nick da provjerimo.
- McMoy
#7899 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nego, zna li neko jel' ZARA definitivno odustala il' se još premišlja?
Nemoj da nam djeca nemaju šta obuć...
Nemoj da nam djeca nemaju šta obuć...