Jusuf Nurkić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- shake69
#7876 Re: Jusuf Nurkić
Gledao. Odlican Juka. Steta za ona tri zicera koja je fulio u finisu kad je pokvario statistiku a mogao glatko i preko 25 points. A Lillard je fakat kljuc njegove igre, kako samo dijeli lopte i trazi Jusufa u reketu. Mislim da je od svih ostalih saigraca Juka dobio loptu kod jednog kosa od Aminua kad je zakucao, ostali bi prije bubreg dali nego loptu. Sjajna najava PO. 
- bingov buraz
#7877 Re: Jusuf Nurkić
CJ je ne da nikome,nije da ignoriše Jusufa nego takav je.
-
nema me tamo
#7878 Re: Jusuf Nurkić
maliq53 wrote:A jest ih fino izlijepio, sta je sa onim Jordanom kritican pokusaje neke paseve kao Jokic ali ocito mu ne ide.
Juka dobar, okret u reketu i zavrsaje desnom (mada bi volio da nekad pokusa i lijevom jer mu je pozicija to iziskivala) , zatim izbacio Jordana fakeom i lagano na zakucavanje . Da nas nije poslusao ovdje na forumu
Eh sad da nas je poslušao to ne vjerujem ima dovoljno pametnih u Portlandu da mu kazu nije izmišljena topla voda..
Što se tice toga da li cita forum pa 100 posto da cita, covjek na twitteru se raspravlja s raznoraznim hašišarima a da ne cita ovu temu..
Cita i Dzeko povremeno svoju što znam iz provjerenih informacija
-
Lug
#7879 Re: Jusuf Nurkić
kazu da nije bilo Lillarda, ne bi nikad ni poceo igrati kosarku..Diwan wrote:Juka sve bolji![]()
Haman kritike vrijede nešto![]()
Pored toga, pisao sam nekoliko puta o tome, zahvaliti Bogu na Lillardu ... treba ga zvat babo![]()
Vidjelo se na prošloj utakmici, kažu oni koji su gledali, da je imao vrlo malo lopti u napadu, kada nije bilo Lillarda, tako da bi njemu ostanak u Portlandu trebao biti prioritet
ove godine se pojacali za Nurkica u odnosu na proslu sezonu..
-
Lug
#7880 Re: Jusuf Nurkić
hanuma mu cita prije spavanja..nema me tamo wrote:Što se tice toga da li cita forum pa 100 posto da cita, covjek na twitteru se raspravlja s raznoraznim hašišarima a da ne cita ovu temu..
- Diwan
#7881 Re: Jusuf Nurkić
To ti posto insajdernema me tamo wrote:maliq53 wrote:A jest ih fino izlijepio, sta je sa onim Jordanom kritican pokusaje neke paseve kao Jokic ali ocito mu ne ide.
Juka dobar, okret u reketu i zavrsaje desnom (mada bi volio da nekad pokusa i lijevom jer mu je pozicija to iziskivala) , zatim izbacio Jordana fakeom i lagano na zakucavanje . Da nas nije poslusao ovdje na forumu
Eh sad da nas je poslušao to ne vjerujem ima dovoljno pametnih u Portlandu da mu kazu nije izmišljena topla voda..
Što se tice toga da li cita forum pa 100 posto da cita, covjek na twitteru se raspravlja s raznoraznim hašišarima a da ne cita ovu temu..
- Diwan
#7882 Re: Jusuf Nurkić
Pa dobro, nije Jokic da puca trice i da sam sebi stvara situacije za poentiranje, mora neko da mu doda loptu ili da je sam uhvati ispod koša i zakucaLug wrote:kazu da nije bilo Lillarda, ne bi nikad ni poceo igrati kosarku..Diwan wrote:Juka sve bolji![]()
Pored toga, pisao sam nekoliko puta o tome, zahvaliti Bogu na Lillardu ... treba ga zvat babo![]()
Vidjelo se na prošloj utakmici, kažu oni koji su gledali, da je imao vrlo malo lopti u napadu, kada nije bilo Lillarda, tako da bi njemu ostanak u Portlandu trebao biti prioritet![]()
ove godine se pojacali za Nurkica u odnosu na proslu sezonu..
Ma dobar je Juka i mislim da mu ne treba advokat i ne znam što konstantno moraš replicirati na nešto što je očigledno, osim ako nisi sam Jusuf. da te onda zovem Jusuuufeeee
Jusufeeeeeee
- shake69
#7883 Re: Jusuf Nurkić
Sutra Juka s Lillardom razbija Grizzlies i tako im pokazu da je ono bio neshvatljivo los dan prosle sedmice kad su izgubili!!
Kada vidis ovu sliku iz Moda Center u Portlandu i taktove Dine Merlina na zagrijavanju ekipe, moras da jos vise volis ovog naseg medu iz Zivinica.
Kada vidis ovu sliku iz Moda Center u Portlandu i taktove Dine Merlina na zagrijavanju ekipe, moras da jos vise volis ovog naseg medu iz Zivinica.
-
Lug
#7884 Re: Jusuf Nurkić
pa jebo ga ti, ako mu ne bi Lillard dodao, dodao bi neko drugi, a ako on ne bi znao, djaba da mu dva Lillarda dodaju..pises kao da Jusuf za sve postignuto treba zahvaliti Lillardu, na sve moguce nacine ga ponizavas.. onako hinjski izmedju redova, zato sam ti replicirao..Diwan wrote:Pa dobro, nije Jokic da puca trice i da sam sebi stvara situacije za poentiranje, mora neko da mu doda loptu ili da je sam uhvati ispod koša i zakucaLug wrote:kazu da nije bilo Lillarda, ne bi nikad ni poceo igrati kosarku..Diwan wrote:Juka sve bolji![]()
Vidjelo se na prošloj utakmici, kažu oni koji su gledali, da je imao vrlo malo lopti u napadu, kada nije bilo Lillarda, tako da bi njemu ostanak u Portlandu trebao biti prioritet![]()
ove godine se pojacali za Nurkica u odnosu na proslu sezonu..![]()
![]()
Ma dobar je Juka i mislim da mu ne treba advokat i ne znam što konstantno moraš replicirati na nešto što je očigledno, osim ako nisi sam Jusuf. da te onda zovem Jusuuufeeee
Jusufeeeeeee
- Diwan
#7885 Re: Jusuf Nurkić
Ne pišem što nije činjenica, a to je da ga Lillard hrani loptama i to pofino, i da ga je uzeo pod svoje itd, i nije tačno da drugi dodaju, što se moglo vidjeti kad nije igrao Lillard. Veza Lillard - Nurkic nije obična veza i mislim bukvalno da Lillard radi za njega, odnosno da mu pomaže da se što bolje ostvari u Portlandu i time zadobije i zasluži ugovor kakav bi trebao. Pomaže mu ko da mu je brat, što je teško naći danas.
Ne ismijavam ja Jusufa - on je scenarista svega toga, ja samo iznosim ono što vidim. Kada prestane praviti grimase, glumatati, ismijavati druge nakon blokada unoseći im se u face, što je vrlo ružno, nekulturno i seljački, onda i ja prestajem. Znači, on je taj koji meni daje materijal - ja ga ne izmišljam.
Čak šta više počeo sam ga hvaliti i čini se da se sveukupno popravlja. Tvoje tapšanje njega po ramenima je podilaženje, a moja kritika je 'prijateljstvo'.
Ne ismijavam ja Jusufa - on je scenarista svega toga, ja samo iznosim ono što vidim. Kada prestane praviti grimase, glumatati, ismijavati druge nakon blokada unoseći im se u face, što je vrlo ružno, nekulturno i seljački, onda i ja prestajem. Znači, on je taj koji meni daje materijal - ja ga ne izmišljam.
Čak šta više počeo sam ga hvaliti i čini se da se sveukupno popravlja. Tvoje tapšanje njega po ramenima je podilaženje, a moja kritika je 'prijateljstvo'.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7886 Re: Jusuf Nurkić
Tandem Lillard - Nurkić je trenutno najbolji u NBA. Rade njih dvojica uzajamno jedni za drugog
A profitira i McCollum.
A profitira i McCollum.
-
nema me tamo
#7887 Re: Jusuf Nurkić
Diwan wrote:Ne pišem što nije činjenica, a to je da ga Lillard hrani loptama i to pofino, i da ga je uzeo pod svoje itd, i nije tačno da drugi dodaju, što se moglo vidjeti kad nije igrao Lillard. Veza Lillard - Nurkic nije obična veza i mislim bukvalno da Lillard radi za njega, odnosno da mu pomaže da se što bolje ostvari u Portlandu i time zadobije i zasluži ugovor kakav bi trebao. Pomaže mu ko da mu je brat, što je teško naći danas.
Ne znam jesi li primjetio, al' nema više grimasa i unošenja u facu bar nema u onoj staroj mjeri gdje stane na 2 sekunde i gleda..
Nurk je sad takav centar da moze ici gdje hoce što samim tim znaci da moze naci novog Lilarda..
Al' 100 posto si u pravu što svako corav vidi bez startnog Pleja nema pola Jusufa gdje god da ode..
Jer je on centar starog kova i pik n roll igre
-
kakavdanakneiskustvu
#7888 Re: Jusuf Nurkić
shake69 wrote:Sutra Juka s Lillardom razbija Grizzlies i tako im pokazu da je ono bio neshvatljivo los dan prosle sedmice kad su izgubili!!
ko je ovaj sto se grli sa njim i marjanovicem?
-
Lug
#7889 Re: Jusuf Nurkić
garant mu pomaze Lillard i u odbrani.. smjesna su ti opravdanja. On, kao i Lillard su DIO ekipe i normalno je da jedan drugom pomazu ali ne da mu je Lillard babo, maltene stvorio od njega to sto je danas..

Diwan wrote:Tvoje tapšanje njega po ramenima je podilaženje, a moja kritika je 'prijateljstvo'.
upravoTomahawk11 wrote:Tandem Lillard - Nurkić je trenutno najbolji u NBA. Rade njih dvojica uzajamno jedni za drugog![]()
A profitira i McCollum.
Last edited by Lug on 01/04/2018 15:01, edited 1 time in total.
- shake69
#7890 Re: Jusuf Nurkić
Nase ''gore list'' nije sigurno, jer Bobi je jedini Balkanac u Clippersima, koliko znam.Na Milosa ne racunam jer taj mec nije igrao. Lici malo na Dekkera.kakavdanakneiskustvu wrote:shake69 wrote:Sutra Juka s Lillardom razbija Grizzlies i tako im pokazu da je ono bio neshvatljivo los dan prosle sedmice kad su izgubili!!
Last edited by shake69 on 01/04/2018 15:02, edited 2 times in total.
- Diwan
#7891 Re: Jusuf Nurkić
nema me tamo wrote:Diwan wrote:Ne pišem što nije činjenica, a to je da ga Lillard hrani loptama i to pofino, i da ga je uzeo pod svoje itd, i nije tačno da drugi dodaju, što se moglo vidjeti kad nije igrao Lillard. Veza Lillard - Nurkic nije obična veza i mislim bukvalno da Lillard radi za njega, odnosno da mu pomaže da se što bolje ostvari u Portlandu i time zadobije i zasluži ugovor kakav bi trebao. Pomaže mu ko da mu je brat, što je teško naći danas.
Ne znam jesi li primjetio, al' nema više grimasa i unošenja u facu bar nema u onoj staroj mjeri gdje stane na 2 sekunde i gleda..
Nurk je sad takav centar da moze ici gdje hoce što samim tim znaci da moze naci novog Lilarda..
Al' 100 posto si u pravu što svako corav vidi bez startnog Pleja nema pola Jusufa gdje god da ode..
Jer je on centar starog kova i pik n roll igre
zato sam i napisao da se popravlja sto je svakako dobro za njega za sveukupan dojam. Poenta je da on može još dosta napredovati i šteta je da se bavi stvarima koji su nivo puberteta. On kad popravi igru pod košem i kad mentalno sazrije i ako ga povrede zaobiđu, ni Kuća Slavnih nije nedodirljiva
-
nema me tamo
#7892 Re: Jusuf Nurkić
Zamisli da je recimo s Lebronom od pocetka u NBA
Da se nije vucarao u raspalom Denveru i da ga je od pocetka imao nekoga ko ce ga pitati loptama
Da se nije vucarao u raspalom Denveru i da ga je od pocetka imao nekoga ko ce ga pitati loptama
-
Lug
#7893 Re: Jusuf Nurkić
pa nek se unosi u facu, kakve to veze ima sa njegovim kvalitetom. Pa Diego Maradona se tukao na svakoj utakmici skoro, pa je opet jedan od najvecih ikada u fudbalu.. i treba da bude bezobrazan u kurcevit ako hoce uspjeti.. a osim toga to privlaci publiku.
-
Tuzla111
#7894 Re: Jusuf Nurkić
Nije sad da je on jedini kojeg Lillard gotivi i da je on nesto posebno za Lillard-a na bilo kojem nivou osim na profesionalnom. Lillard je ljudina i veoma zreo igrac koji cijeni svakog svog saigraca i doceka svakog igraca rasirenih ruku. Sad da jedan drugom odgovaraju na terenu, to je istina.
-
kakavdanakneiskustvu
#7895 Re: Jusuf Nurkić
shake69 wrote:Nase ''gore list'' nije sigurno, jer Bobi je jedini Balkanac u Clippersima, koliko znam.Na Milosa ne racunam jer taj mec nije igrao. Lici malo na Dekkera.kakavdanakneiskustvu wrote:shake69 wrote:Sutra Juka s Lillardom razbija Grizzlies i tako im pokazu da je ono bio neshvatljivo los dan prosle sedmice kad su izgubili!!
lici na galinarija
- bingov buraz
#7896 Re: Jusuf Nurkić
Jeste Galinari.
Dodaje mu Lillard cesto to se jos i naziva Pick n Roll
Da Juka ne završava koševima dodao bi mu ali u qrtzu tako da je korist obostrana,i Lillard može kad mu Juka svojom masom stane u blok popiti kafu pa šutati.
Slabija ekipa nego lani ima više pobjeda ( Vonleha i Crabbea otišli) osim Jusufa niko ih nije pojačao,prošla sezona prije Jusufa skor 21-31 otkako je on tu 63-35.
Dodaje mu Lillard cesto to se jos i naziva Pick n Roll
Da Juka ne završava koševima dodao bi mu ali u qrtzu tako da je korist obostrana,i Lillard može kad mu Juka svojom masom stane u blok popiti kafu pa šutati.
Slabija ekipa nego lani ima više pobjeda ( Vonleha i Crabbea otišli) osim Jusufa niko ih nije pojačao,prošla sezona prije Jusufa skor 21-31 otkako je on tu 63-35.
- stranac2
#7897 Re: Jusuf Nurkić
Fakat se idiotski ponasao prije, al zestoki rad trenara i Lillarda su izgledal urodili plodom. Sve se odjednom promijenilo nabolje, i u stvari meterijalizira bogom dati talenat. Koliko se sjecam da nitko to nikada ovdje nije osporavao. Jos kada se tome pridoda cinjenica da ja trenitno na NBA terenima tip sa daleko najmanje provedenih godina treninga, potencijal zastrasuje. Radi sve kako treba pogotovo me impresionira par stvari zadnjih utakmica :
- aktivne ruke i u fazi napada i u fazi odbrane
- Pokretljivost pri izlasku izbloka i verijacija poentiranja
- banane lijepljenje lijevom (pogresnom)rukom
- osjecaj za ritam, kada napraviti djelic sekunde pauzu i razmisliti sta s loptom, za razliku od onog nekontrolanog izbacivanjaa,
Uz malo srece njima nije nemoguce niti do vrha ove sezone.
I da toliko je iritantno ono pisanje Portlandovih navijaca i umanjivanje njegovih zasluga, on je ubjedljivo njihov drugi najbolji covjek i ako ovako nastavi imat ce ponude od +20 mil naljeto. Pare nisu najbitnije uvijek al u ovom slucaju to je izraz koliko te netko smatra vrijdnim. Traba da ide za lovom naravno.
- aktivne ruke i u fazi napada i u fazi odbrane
- Pokretljivost pri izlasku izbloka i verijacija poentiranja
- banane lijepljenje lijevom (pogresnom)rukom
- osjecaj za ritam, kada napraviti djelic sekunde pauzu i razmisliti sta s loptom, za razliku od onog nekontrolanog izbacivanjaa,
Uz malo srece njima nije nemoguce niti do vrha ove sezone.
I da toliko je iritantno ono pisanje Portlandovih navijaca i umanjivanje njegovih zasluga, on je ubjedljivo njihov drugi najbolji covjek i ako ovako nastavi imat ce ponude od +20 mil naljeto. Pare nisu najbitnije uvijek al u ovom slucaju to je izraz koliko te netko smatra vrijdnim. Traba da ide za lovom naravno.
- Artest
#7898 Re: Jusuf Nurkić
Juka piša po hejterima, a oni jadnici dolaze po jos, samo sad iz druge, "dobronamjerne" pozicije 
Kad dobije novi ugovor, Hitna nece moci osvojit, koliko ce se balijandera i onih drugih, nagurat tamo.
Kad dobije novi ugovor, Hitna nece moci osvojit, koliko ce se balijandera i onih drugih, nagurat tamo.
- soccerfan88
#7900 Re: Jusuf Nurkić
Galinari.Stari Jukin drug iz Denvera.shake69 wrote:Nase ''gore list'' nije sigurno, jer Bobi je jedini Balkanac u Clippersima, koliko znam.Na Milosa ne racunam jer taj mec nije igrao. Lici malo na Dekkera.kakavdanakneiskustvu wrote:shake69 wrote:Sutra Juka s Lillardom razbija Grizzlies i tako im pokazu da je ono bio neshvatljivo los dan prosle sedmice kad su izgubili!!