[quote=tramvajtrojka post_id=18746017 time=1681676566 user_id=452344]
[quote=zippoo87 post_id=18746012 time=1681676269 user_id=150083]
Definitivno jedan od tezih poslova za raditi i kako radis sa ljudima,svakih 5 minuta te neko "izuje iz cipela" i iznervira svojom nekom gluposcu.
A onda ide to da nosas na tacni po 5-10 kg tezine pica i flasa/krigli a o predjenoj kilometrazi da se ne prica...konobar u sezoni za mjesec dana "potrosi" patike ...dakle i tu moras "trositi",jer moras barem 150 KM izdvojiti za udobne patike.
Ali to se kod nas ne cijeni...to je kao,sta ti hoces,tu svakakva bagra radi,bez skole i tako ti...pa sto ne bi mogao i ti...dosta ti je i 800 KM a onda kada ih konobari pokradu i rade sa njima napola,onda kuku lele,konobar lopov a najgore je sto tu ispastaju i klijenti...jer ako krade zesticu,doda vode u flasu pa onda ti kada narucis,dobijes neku razmucenu brlju a ne jack,johhny ,jeger itd
A ono sto ja mogu reci,da kafice uvijek drze NAJGORI ljudi i najveca bagra ili krimosi raznorazni i to je po meni najveci problem u toj prici...oni su kao opasni momci,pa smiju radnike drzati na crno,na minimalcu,uzimati im baksis i sta sve ne rade.
[/quote]
najgore dodjes navecer doma ne znas smrdis li vise od duhana il te ruke i noge bole od hodanja i nosenja , ja sam za tri mjeseca dva para tena unistio , drzis dio baste dvadesetak stolova a puna svaki dan , zgadi ti se život svi konobari koji su duze radili rokali se necim samo da ostanu na nogama koliko toliko, taj posao tada mi je otvorio oci kakva smo mi govna od ljudi i koliko treba cijeniti sebe u odabiru poslova. Poslije toga posla sam imao jos jedan, dva loša i poslije toga na neke stvari covjek jednostavno ne pristaje nije da je ponizavajuce jednostavno covjek se ne zadovoljava sitnicama
[/quote]
Ljeti radiš do 1-2 i ujutro lagano u prvu
Imaš tu usranu nedjelju slobodnu, nije ti do života a kamoli do hodanja taj dan.
Plus, inventura ako ne štima, ti plaćaš. Jbga, tvoja greška.
Definitivno užasan posao za raditi i sramota je nuditi neku mizeriju od plate za takvo što.