Sirija vol. 2

Locked
astala_vistala

#78701 Re: Sirija vol. 2

Post by astala_vistala »

Sve mladi momci. Asadovo udruzenje penzionera moze samo pobrati zube protiv ovih momaka. Siitski fanatici isto tako nemaju sta traziti. Jedina istinska prijetnja je Turska. Jedino oni imaju snagu i motivaciju da ozbiljno ugroze Zapadni Kurdistan.

@Kiki bas si nerealan lik strasno bez stranih utjecaja to jeste da nema amera,rusa i sl SAA bi sve to pomela bez problema,licno su mi simpaticni ali je malo iritantna ta prica dizanja u zvijede posebno sto postaju novi izrael slicno siptarima.

Svjesan si i sam bez Američke podrske kosovski boj zvani Kobane bi ISIL jako brzo zavrsio,kao sto bi i SAA bez rusa i irana prnula u sisu.

ps:

poneta moga citiranja jeste da i ko simpatise kurde ogade mu se koliko si nerealan. :mrgreen:
Kikibombona

#78702 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

astala_vistala wrote:Sve mladi momci. Asadovo udruzenje penzionera moze samo pobrati zube protiv ovih momaka. Siitski fanatici isto tako nemaju sta traziti. Jedina istinska prijetnja je Turska. Jedino oni imaju snagu i motivaciju da ozbiljno ugroze Zapadni Kurdistan.

@Kiki bas si nerealan lik strasno bez stranih utjecaja to jeste da nema amera,rusa i sl SAA bi sve to pomela bez problema,licno su mi simpaticni ali je malo iritantna ta prica dizanja u zvijede posebno sto postaju novi izrael slicno siptarima.

Svjesan si i sam bez Američke podrske kosovski boj zvani Kobane bi ISIL jako brzo zavrsio,kao sto bi i SAA bez rusa i irana prnula u sisu.

ps:

poneta moga citiranja jeste da i ko simpatise kurde ogade mu se koliko si nerealan. :mrgreen:
Vec sam vise puta o tome pisao...

Vise je pomoci dobila SAA nego dzihadisti.

- dobili su pomoc Hezbolaha koji je zestoko motivisan i ima debelo iskustvo iz prethodnih ratova. Sve kljucnw pobjede sirijskom rezimu je donio libanski Hezbolah. Da stavis na kamaru sve pomogace pobunjenicima nisu ni do koljena Hezbolahu koji je vjerovatno najjaca vojna skupina u Siriji. Onda imas siitske dobrovoljce iz Iraka i Irana, desetine razlicitih skupina. Abu al-Fadl al-Abas, Zulfikar, al-Nadzba itd itd. Sve opasno motivisani siitski borci kojih je u Siriju doslo desetine hiljada. Onda imas siite iz Pakistana, Afganistana...

- imas pomoc iranskih oficira. Elitna Iranska revolucionarna garda pomaze Asada. Vodeci iranski general, Kasim Sulejmani, visi u Siriji. U Siriji je izgunilo desetine iranskih oficira. Udarna Asadova pesnica su Hezbolah i Iranci.

- kao slag na tortu imas Ruse koji pomazu u punom kapacitetu. Koriste veliku vojnu silu, pomazu logisticki, imaju komadante i borce na terenu. Druga vojna sila svijeta aktivno pomaze Asada. Na terenu imamo Ruse, Irance, Hezbolah i siitske milicije iz Iraka! To je NAPADACKA OSTRICA uz SAA Tigrove i jos poneku SAA jedinicu.

Dakle, Asad ima neuporedivo vecu podrsku sa strane. To Asadovci ne zele priznati iako je potpuno ocigledno.

Davno sam rekao. Dzihadisti imaju jaci borbeni duh - Asad ima daleko bolje oruzje i daleko vecu pomoc sa strane. I tako imamo ravnotezu.

E jedino da se dzihadistima oduzmu puske i municija... ili da imaju pravo na pusku i samo jedan okvir... da im se oduzmu oni topovi koje su pokrali iz muzeja... pa da ih onda Asadova vojska sa tenkovima bregazi. Mozda bi to bilo jedino posteno.

Sirijska vojska je kita. To je Izrael samarao zatvorenih ociju. Za dva-tri dana rjesavao. Jaci je Hezbolah od te basisticke sirijske armije kojoj je borbeni duh nikakav. Hezbolah je makar junacki stao pred IDF, dok se sirijska armija svaki put razbjezala glavom bez obzira.

A sto se tice Kurda, pa vi ste meni stvarno smijesni. :D Boli me lijevo jaje sta ce neko misliti o Kurdima. I njih jednako tako zanima. Sta Kurdi imaju od toga ako ih neko iz BiH voli ili mrzi? :D Ovdje pisem ono sto mislim. Apsolutno mi nije cilj podstaci nekoga da nesto zavoli. Svejedno mi je hoce li neko odobravati ili kuditi moje komentare. Ovo je samo forum, razonoda. Ne primam nista k srcu. :)
sarajevoxxxx

#78703 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kakva osoba predstavlja državu od 80 miliona stanovnika.

Sisi: Čestitam svim muslimanima bajram osim onima u Kataru :mrgreen:

Što bi naš narod rekao :"vela havle vela kuvvete illa billah".
astala_vistala

#78704 Re: Sirija vol. 2

Post by astala_vistala »

I FIkretu Abdiću je bilo mnogo lakse nego Armiji BiH,nije svacija borba iste tezine i vrijednosti.

SIrija je u odnosu na BiH ogromna zemlja toliko narodna,religija,sekti i boris se to stavit sve pod jednu komandu i vratit se na prijeratne granice i poredis kurde kazem nerealno samo a kurdima zelim ako nista bar autonomiju jer su borbom i zalaganjem zasluzili i najmanje zlocina ucinili u ludilu shama.
sarajevoxxxx

#78705 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
astala_vistala wrote:Sve mladi momci. Asadovo udruzenje penzionera moze samo pobrati zube protiv ovih momaka. Siitski fanatici isto tako nemaju sta traziti. Jedina istinska prijetnja je Turska. Jedino oni imaju snagu i motivaciju da ozbiljno ugroze Zapadni Kurdistan.

ps:

- dobili su pomoc Hezbolaha koji je zestoko motivisan i ima debelo iskustvo iz prethodnih ratova. Sve kljucnw pobjede sirijskom rezimu je donio libanski Hezbolah. Da stavis na kamaru sve pomogace pobunjenicima nisu ni do koljena Hezbolahu koji je vjerovatno najjaca vojna skupina u Siriji. Onda imas siitske dobrovoljce iz Iraka i Irana, desetine razlicitih skupina. Abu al-Fadl al-Abas, Zulfikar, al-Nadzba itd itd. Sve opasno motivisani siitski borci kojih je u Siriju doslo desetine hiljada. Onda imas siite iz Pakistana, Afganistana...

- imas pomoc iranskih oficira. Elitna Iranska revolucionarna garda pomaze Asada. Vodeci iranski general, Kasim Sulejmani, visi u Siriji. U Siriji je izgunilo desetine iranskih oficira. Udarna Asadova pesnica su Hezbolah i Iranci.

- kao slag na tortu imas Ruse koji pomazu u punom kapacitetu. Koriste veliku vojnu silu, pomazu logisticki, imaju komadante i borce na terenu. Druga vojna sila svijeta aktivno pomaze Asada. Na terenu imamo Ruse, Irance, Hezbolah i siitske milicije iz Iraka! To je NAPADACKA OSTRICA uz SAA Tigrove i jos poneku SAA jedinicu.

Dakle, Asad ima neuporedivo vecu podrsku sa strane. To Asadovci ne zele priznati iako je potpuno ocigledno.

Davno sam rekao. Dzihadisti imaju jaci borbeni duh - Asad ima daleko bolje oruzje i daleko vecu pomoc sa strane. I tako imamo ravnotezu.

E jedino da se dzihadistima oduzmu puske i municija... ili da imaju pravo na pusku i samo jedan okvir... da im se oduzmu oni topovi koje su pokrali iz muzeja... pa da ih onda Asadova vojska sa tenkovima bregazi. Mozda bi to bilo jedino posteno.

Sirijska vojska je kita. To je Izrael samarao zatvorenih ociju. Za dva-tri dana rjesavao. Jaci je Hezbolah od te basisticke sirijske armije kojoj je borbeni duh nikakav. Hezbolah je makar junacki stao pred IDF, dok se sirijska armija svaki put razbjezala glavom bez obzira.

A sto se tice Kurda, pa vi ste meni stvarno smijesni. :D Boli me lijevo jaje sta ce neko misliti o Kurdima. I njih jednako tako zanima. Sta Kurdi imaju od toga ako ih neko iz BiH voli ili mrzi? :D Ovdje pisem ono sto mislim. Apsolutno mi nije cilj podstaci nekoga da nesto zavoli. Svejedno mi je hoce li neko odobravati ili kuditi moje komentare. Ovo je samo forum, razonoda. Ne primam nista k srcu. :)
To kiki to. Osjeti se promjena. Sve manje bljuvotina sve više pravih stvari :thumbup:

Ne postoji SAA to je bar jasno. Ovo što Asad ima više liči na zaštitarsku agenciju koja u svom arsenalu ima avione i tenkove.

Borbeni duh dolazi sa pravednim i uzvišenim ciljevima, ubice djece ne mogu imati borbeni duh jer onaj ko ubija djecu jeste obični kukavica koji je dobio ogromnu količinu oružja da se iživljava nad narodom.
jao_situacije

#78706 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

sarajevoxxxx wrote:Kakva osoba predstavlja državu od 80 miliona stanovnika.

Sisi: Čestitam svim muslimanima bajram osim onima u Kataru :mrgreen:

Što bi naš narod rekao :"vela havle vela kuvvete illa billah".
la havle*
jao_situacije

#78707 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:

ps:

To kiki to. Osjeti se promjena. Sve manje bljuvotina sve više pravih stvari :thumbup:

Ne postoji SAA to je bar jasno. Ovo što Asad ima više liči na zaštitarsku agenciju koja u svom arsenalu ima avione i tenkove.

Borbeni duh dolazi sa pravednim i uzvišenim ciljevima, ubice djece ne mogu imati borbeni duh jer onaj ko ubija djecu jeste obični kukavica koji je dobio ogromnu količinu oružja da se iživljava nad narodom.
po podacima koje sam našao, do 9. marta 2016.
međunarodna koalicija je izvršila više od 3700 zračnih udara kao pomoć kurdima u siriji

od toga usaf više od 3600; raf više od 80; francuzi više od 20

da nije bilo tih 3700 zračnih udara, a to je cifra od prije godinu i pol i to je ono što se zna, a ko zna koliko je stvarno bilo..
kurdi ne bi metra pomaknuli nigdje

kad ih erdoan ili putin sa asadom i iranom poklopi avio bombama ima da odlože i predaju sve one američke uniforme puške čizme i ostalo, da obuku pastirsku nošnju i da se vrate svojim standardnim poslovima čuvanja ovaca i koza

zašto tvrdim da će se predati ušutiti i razbježati
erdoan je bombardirao pkk u siriji, palo je par aviobombi to je trajalo oko 2 dana
kurdi su kmečali danima, zvali su amerikance i preklinjali ih da zaustave turske avione, i da ih amerikanac nije zaustavio pobjegli bi ko zna gdje i ostavili i kurdistan i siriju i rat i sve

vjerovatno bi iz štutgarta preko tvitera nešto pametovali, piskarali pamflete i oštro osuđivali tursku vojsku

nek oni mole Boga dok je još ramazana u ovih 24 sata, jer se dove primaju, da ameri dogovore da ih sirijska armija ne našuta puno, jer u suprotnom priča će ići ovako

bili jednom neki kurdi, dobili par čizama i uniformi od amerike, uzdigli se glumili da su nato sirijskoj armiji, sirijska armija ih rastavila na aminokiseline i sada organiziraju kulturno umjetnička društva po skandinaviji i njemačkoj
salik79

#78708 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:

ps:

Kakvo dno si dotakao, Kiki, sjes' i plakat'...

Borci Isila i Nusre ti se smiju :D
muhafuca

#78709 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Kiki i Savo na istim talasnim duzinama :D

Eid mirakul :lol:
exliberal-ex

#78710 Re: Sirija vol. 2

Post by exliberal-ex »

E vala kiki i ti ga usra, kad te savo poceo hvalit :facepalm:

znas i sam da kurdi opstaju zato sto amerika stoji iza njih, da se amerika povuce ili okrene lice drugacija bi prica bila
niko nespori da se kurdi bore ali ......kurdi napreduju po slabo naseljenjim predjelima, kad se priblize vecim naseljima opkole sa 3 strane i onda cekaju da se ovi povuku...par puta su pokusali da ispadnu mudonje pa kad su opkolili naselja i posli u zauzimanje bilo je zovi amere bogovu ti majku izginuse svi
necemo se pravit djeca

pa se onda pocnes smijat sto su starci kod asada a kod kurda sva mladjarija...podsjeti me na nas rat.
mi bili na bjelasnici i treba akcija prema hojti ako se nevaram, i doslio bruku nekih specijalaca i tip pita ko je sa druge strane? sa lijeve prva slavna gardijska , sa desne neka brdska brigada iz nejebica sve starci...napadamo na lijevu...sto ba pa bolje na desnu...mladi ce pocet panicit pa ce pobjec, stari zna da mu nema izlaza taj ce sjesti na mitraljez i kurac ces moj proci

tako i kod asada, stariji ratuju , djeca idu u skolu...treba drzavu pravit kad ovo sranje stanje a blizi se kraj borbi ako ne ove godine iduce sigurno

i zapamti ovo, kad stane ovo sranje nece kurdi drzat ovo sto drze sad, oni zure da zauzmu sto vise da bi imali nesto u rukavu, nemogu oni pravit drzavu gdje nisu zivjeli...ako zadrze 50% bit ce puna saka brade

ps
podsjecas me na patka kad je pocelo ovo sranje u sirij, bio covjek objektivan cekao sam njegove upise jer je bio realan, pisao je tako dok nije nasao boljeg poslodavca ....poslije toga je usro , tako i ti sad padas sve dublje
MaliDuje

#78711 Re: Sirija vol. 2

Post by MaliDuje »

Kikibombona wrote:Zanimljiv tekst...

Syrian Kurdish dissident: “For the Kurds, there is no difference between the Opposition and Assad”

http://www.jerusalemonline.com/news/mid ... 0352?amp=1

Dzenana :-D

https://mobile.twitter.com/EfrinXanaqin ... 02/video/1

Ranjen SDF borac u Raki!

Image

ISILov samoubilacki napad u zapadnim predgradjima Rake!

https://mobile.twitter.com/worldonalert ... 61/video/1
Anonimously Member of Klix forum: “For the forum members, there is no difference between Savoxxx and Kikibombona”
Kikibombona

#78712 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:Borbeni duh dolazi sa pravednim i uzvišenim ciljevima, ubice djece ne mogu imati borbeni duh jer onaj ko ubija djecu jeste obični kukavica koji je dobio ogromnu količinu oružja da se iživljava nad narodom.
Ne. Nisu slucajno kod dzihadista najjace skupine selefijske orjentacije. Ahrar Sham, Nusra, Jaish al-Islam, ranije u Alepu Liwa al-Tewhid itd. Radi se o tome da su te skupine vjerski indoktrinirane. Oni se prvenstveno bore za islam, za serijat, pa tek onda protiv Asada. I nije im zao poginuti za islam. To ih cini superiornim u odnosu na Basiste koji plivaju na valovima krhkog arapskog nacionalizma. Arapski islamista je superiorniji borac od arapskog nacionaliste. Motivacija islamista je veca.

Taj Ahrar Sham je tek prije par dana, iz ko zna kojih razloga, vjerovatno jer im se blizi kraj, prihvatio 'zastavu revolucije'. Do tada su zastavu zapalili vise puta. Oni su islamska a ne sirijska vojska, jednako kao sve druge selefijske skupine. Selefijskim skupinama, koje su preuzele revoluciju, 'zastava revolucije' ne predstavlja nista. Sirija im ne predstavlja nista. Oni se bore za Sham i islam.

Te 'malo umjerenije' pobunjenicke skupine, kao sto je bio SRF ili 13. divizija, su ekspresno razvaljene od strane Nusre. Nusrin selefija je zadrt i ne preza ni od cega, boli ga briga za zivotom. Ili po mom ili nikako. I zato su ekspresno pocistili 'umjerenjake'. Ovi bi se od straha razbjezali jer znaju da je Nusra neustrasiva i da nece odustati dok ih ne uniste.

Dakle, joj jednom, dzihadista je motivisaniji borac od Asadovca radi snage vjere, radi vjerske indoktrinacije, ili, sto bi se reklo, ispranog mozga.

Borci Hezbolaha su isto tako vjerski indoktrinirani i zato su prednosti ispred sirijske basisticke vojske. Hezbolah je motivisan vjerom i zato su spremni izginuti svi ali se nece povuci ispred Izraela. Spremni su umrijeti za islam. Pokretacka snaga Basista je nekakav 'sirijski nacionalizam' koji je slabo pogonsko gorivo u poredjenju sa 'islamski fanatizmom'. I zato imamo slucaj da Izrael pregazi sirijsku vojsku za par dana.
ioannes

#78713 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

daj bolan Kiki,mani se tih fraza :-)
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#78714 Re: Sirija vol. 2

Post by prljavi Hare »

sarajevoxxxx wrote:Borbeni duh dolazi sa pravednim i uzvišenim ciljevima..... :lol: :lol: :lol:
Ohani malo Savo čovječe,Ramazan je! :mrgreen:
NajdraziVodjaa

#78715 Re: Sirija vol. 2

Post by NajdraziVodjaa »

Stalno ponavljaju jednu te istu laz kako su dzihadsiti fanaticni i jaci od SAA a nikako da objasne zasto onda nisu skinuli Assada 4 godine prije dolaska rusa? Sta je li to Hezbolah ima stotine hiljada boraca u Siriji pa je branio sve frontove? Ti superiorni fanatici nisu uspjeli zauzeti ni Aleppp ni Damask protiv te smijesne SAA? Ispade dzihadisti goli i bosi napadali a ignorisete da su dvije susjedne zemlje uz pomoc zaljevskih monarhija, SADa i Evrope finansirale, obucavale, naoruzavale i cak uvozile borce iz drugih drzava u Siriju. I uz svu tu pomoc ti fanatici dzihadisti su uspjeli jedino uz Tursku asistenciju da zauzmu Idlib i nista vise, SAA se protiv toga borila i opstala i kazu smijesna, a da ne pricamo o Isilu i Kurdima od kojih su takodjer morali da se brane. SAA je herojska vojska, protiv toliko neprijatelja koje pomazu najbogatije i najjace zemlje svijeta je opstala. Do kad ce vam izvlakusa biti HEzbolah, Rusi i Iranci? Jesu oni branili Kweirs, centralni zatvor, jesu oni branili Damask i Alepp, jesu oni branili i brane Deir er Zor?

SAA se odbranila od dzihadista a sada ide u ofanzivu uz pomoc saveznika da vrati teritorije koje su okupirane!
zrakomlat

#78716 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

husein_kapetan wrote:nešto kontam..apsolutno nije čudno što se mlađahni kurdi listom regrutuju..redovna ishrana i odjeća..pokoji dinar (dolar).. ne vjerujem da su u životu mnogo više imali..rizik prihvatljiv..nego..
kada se završi i više potrebni ne budu bili (ono demobilisani borci)..od koga li mogu očekivati život uređen i ubirati zaslužene plodove svog truda vojničkog ako i danas najvećim dijelom sisu sirijsku sisaju? ..od amera..ono država u etničkim okvirima po mjeri..arapi jedva čekaju da se odvoje od mrske Sirije i pod šapu marioneta izdresiranih popadnu..prihvate nauk i običaje..zaborave svoje..a možda i komunisti postanu..
Barem onaj dio Sirije kojm kurdi danas šerifuju..jedva čeka da se san iračkih kurda ostvari i presedan napravi pa da (nema veze što su u manjini ) i oni referendum raspišu..
Eh..
Haha jašta. Ima pojes', ima popit, tri obroka dnevno, nova odjeća, frizer, ljekar, fiskultura. Tu i tamo vide grada, slikaju se za bjelosvjetske časopise. Život jbte.
ultrajvosa 1987

#78717 Re: Sirija vol. 2

Post by ultrajvosa 1987 »

SBV - sirijska basisticka vojska
Pa ovaj je zajebo i Savu :lol:
rajv0sa

#78718 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Porodade se kiki ko i kurdi za večeru, za činiju trampovog pilava :lol:
dječak sa šibicama

#78719 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

NajdraziVodjaa wrote:Stalno ponavljaju jednu te istu laz kako su dzihadsiti fanaticni i jaci od SAA a nikako da objasne zasto onda nisu skinuli Assada 4 godine prije dolaska rusa? Sta je li to Hezbolah ima stotine hiljada boraca u Siriji pa je branio sve frontove? Ti superiorni fanatici nisu uspjeli zauzeti ni Aleppp ni Damask protiv te smijesne SAA? Ispade dzihadisti goli i bosi napadali a ignorisete da su dvije susjedne zemlje uz pomoc zaljevskih monarhija, SADa i Evrope finansirale, obucavale, naoruzavale i cak uvozile borce iz drugih drzava u Siriju. I uz svu tu pomoc ti fanatici dzihadisti su uspjeli jedino uz Tursku asistenciju da zauzmu Idlib i nista vise, SAA se protiv toga borila i opstala i kazu smijesna, a da ne pricamo o Isilu i Kurdima od kojih su takodjer morali da se brane. SAA je herojska vojska, protiv toliko neprijatelja koje pomazu najbogatije i najjace zemlje svijeta je opstala. Do kad ce vam izvlakusa biti HEzbolah, Rusi i Iranci? Jesu oni branili Kweirs, centralni zatvor, jesu oni branili Damask i Alepp, jesu oni branili i brane Deir er Zor?

SAA se odbranila od dzihadista a sada ide u ofanzivu uz pomoc saveznika da vrati teritorije koje su okupirane!
Tako im je lakse podnijeti ociti poraz.

Sportskim zargonom receno, sudija pokrao, inace smo bolji za 3 gola ali sudijska mafija bla bla bla.

Koliko vrijedi dzihadlijski fanatizam vidjelo se na primjeru cuvenih borbi u Aleppu, kidisali su ko nenormalni, ali na kraju popusili. Malo zbog bum bum sa neba, malo vise zbog toga sto su i sirijski ratnici fanatici.

Dzihadlije su uradili mozda i najvecu gresku sto su nekakvu hajmo reci i opravdanu ideju "demokratizacije drustva i rusenja diktatora" ponistili svojim idejama klanja alewija, siija, krscana, zatvaranjem zena i djece u kaveze, klanjem zarobljenika i uslikavanjem tih barbarskih cinova, oni time protivnickoj strani salju samo jednu poruku "ili se borite fanaticno, ili cemo vas sve ovako poklati".

Neki su pobjegli iz Sirije na zapad ko veli jebes sve to, a neki su prihvatili borbu. I sto bi mozda neki i presao na stranu "revolucije", nece to uraditi jer je siija recimo i tamo ce ga priklati koliko god on bio protiv Assada.
Da ne govorim koliko je sunita na Assadovoj strani, jednostavno ljudi nisu za dzihad, ne zanima ih kalifat, sasvim su zadovoljni i ovakvom Sirijom. Ako su i bili protiv Assada, sada biraju njega kao manje zlo. Neki ljudi jednostavno ne zele zivjeti u drustvu u kojem te isibaju ako otvoris prodavnicu petkom ili ti odrezu glavu jer si cugnuo casicu rakije.

Tu je i zapad na celu sa USA napravio kardinalnu gresku, potcijenili su sirijski narod. Sirijci ipak nisu libijci.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#78720 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

Sirija je uvijek kotirala kao jedna od najnaprednijih drzava iz tog civilizacijskog kruga. Dok sam boravio u arapskom svijetu, sirijski tv kanali su jedini licili na moderne evropske. Eutelsat se ganjao ko da je od zlata :D
GIVI

#78721 Re: Sirija vol. 2

Post by GIVI »

Istočni Homs,Vojska gomilasnage očekuje se napad.
Image
GIVI

#78722 Re: Sirija vol. 2

Post by GIVI »

Drone footage of Kalibr launch
sarajevoxxxx

#78723 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- Režim oslobodio 672 zatvorenika iz zatvora u Adri u Damasku. Među oslobođenim je i 90 žena.

- Revolucionari pokrenuli vojnu operaciju s ciljem oslobađanja grada Bas u Kunejtri.

- Izraelski avion bombardovao položaje režima u gradu Kafrnasidž.
Kikibombona

#78724 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

ultrajvosa 1987 wrote:SBV - sirijska basisticka vojska
Pa ovaj je zajebo i Savu :lol:
Nije eto Basisticka, vec je narodna, kao sto je narodna Bas stranka, kao sto su Hafez i Basar al-Asad izabrani voljom naroda.

Bas stranka u Siriji ima apsolutnu kontrolu. Ne postoji opozicija Bas partiji. Oni su i Bog i partija.

Sve je to silom doslo na vlast i silom se odrzava na vlasti. I silom ce biti uklonjeno sa vlasti, kad-tad. Sve sto silom dodje na vlast - silom bude uklonjeno sa vlasti. Tako je od kada je svijeta i vijeka. To je pravilo bez izuzetka. Bas stranka ce zavrsiti na smetljistu historije kada za to dodje vrijeme.

Ovi sto ih sada hoce rusiti, ovi vjerski fanatici razlicitih orjentacija, su gori od njih. Zato je moje stajaliste da je Asad manje zlo od vjerskih fanatika koji vode 'revoluciju'. I to je moj stav od pocetka rata. Ja ne znam zasto neooga cude moji komentari. Ni milimetra nisam odstupio od svojih stavova. Stvarno ne kontam.
sarajevoxxxx

#78725 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Probojna grupa HTŠ-a zauzela zgradu sjedišta pokrajine u blizini grada Bas. Grupa režimskih oficira i vojnika u okruženju.

الآن ..
إنغماسيين من هيئة تحرير الشام سيطروا على مجلس المحافظة في قلب مدينة البعث بعد هجوم مفاجيء وضخم تهاوت أمامه الخطوط الأمامية سريعاً ..
والأنباء المؤكدة تشير إلى حصار مجموعة إرهابية من قوات ميليشيا الفيلق الخامس الطائفي من بينهم ضباط ..
#مدينة_البعث
Locked