astala_vistala wrote:Sve mladi momci. Asadovo udruzenje penzionera moze samo pobrati zube protiv ovih momaka. Siitski fanatici isto tako nemaju sta traziti. Jedina istinska prijetnja je Turska. Jedino oni imaju snagu i motivaciju da ozbiljno ugroze Zapadni Kurdistan.
@Kiki bas si nerealan lik strasno bez stranih utjecaja to jeste da nema amera,rusa i sl SAA bi sve to pomela bez problema,licno su mi simpaticni ali je malo iritantna ta prica dizanja u zvijede posebno sto postaju novi izrael slicno siptarima.
Svjesan si i sam bez Američke podrske kosovski boj zvani Kobane bi ISIL jako brzo zavrsio,kao sto bi i SAA bez rusa i irana prnula u sisu.
ps:
poneta moga citiranja jeste da i ko simpatise kurde ogade mu se koliko si nerealan.

Vec sam vise puta o tome pisao...
Vise je pomoci dobila SAA nego dzihadisti.
- dobili su pomoc Hezbolaha koji je zestoko motivisan i ima debelo iskustvo iz prethodnih ratova. Sve kljucnw pobjede sirijskom rezimu je donio libanski Hezbolah. Da stavis na kamaru sve pomogace pobunjenicima nisu ni do koljena Hezbolahu koji je vjerovatno najjaca vojna skupina u Siriji. Onda imas siitske dobrovoljce iz Iraka i Irana, desetine razlicitih skupina. Abu al-Fadl al-Abas, Zulfikar, al-Nadzba itd itd. Sve opasno motivisani siitski borci kojih je u Siriju doslo desetine hiljada. Onda imas siite iz Pakistana, Afganistana...
- imas pomoc iranskih oficira. Elitna Iranska revolucionarna garda pomaze Asada. Vodeci iranski general, Kasim Sulejmani, visi u Siriji. U Siriji je izgunilo desetine iranskih oficira. Udarna Asadova pesnica su Hezbolah i Iranci.
- kao slag na tortu imas Ruse koji pomazu u punom kapacitetu. Koriste veliku vojnu silu, pomazu logisticki, imaju komadante i borce na terenu. Druga vojna sila svijeta aktivno pomaze Asada. Na terenu imamo Ruse, Irance, Hezbolah i siitske milicije iz Iraka! To je NAPADACKA OSTRICA uz SAA Tigrove i jos poneku SAA jedinicu.
Dakle, Asad ima neuporedivo vecu podrsku sa strane. To Asadovci ne zele priznati iako je potpuno ocigledno.
Davno sam rekao. Dzihadisti imaju jaci borbeni duh - Asad ima daleko bolje oruzje i daleko vecu pomoc sa strane. I tako imamo ravnotezu.
E jedino da se dzihadistima oduzmu puske i municija... ili da imaju pravo na pusku i samo jedan okvir... da im se oduzmu oni topovi koje su pokrali iz muzeja... pa da ih onda Asadova vojska sa tenkovima bregazi. Mozda bi to bilo jedino posteno.
Sirijska vojska je kita. To je Izrael samarao zatvorenih ociju. Za dva-tri dana rjesavao. Jaci je Hezbolah od te basisticke sirijske armije kojoj je borbeni duh nikakav. Hezbolah je makar junacki stao pred IDF, dok se sirijska armija svaki put razbjezala glavom bez obzira.
A sto se tice Kurda, pa vi ste meni stvarno smijesni.

Boli me lijevo jaje sta ce neko misliti o Kurdima. I njih jednako tako zanima. Sta Kurdi imaju od toga ako ih neko iz BiH voli ili mrzi?

Ovdje pisem ono sto mislim. Apsolutno mi nije cilj podstaci nekoga da nesto zavoli. Svejedno mi je hoce li neko odobravati ili kuditi moje komentare. Ovo je samo forum, razonoda. Ne primam nista k srcu.