FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

manijak1

#78626 Re: FK Željezničar

Post by manijak1 »

Jebo ga ti :D pa ti objasni kako se to radi .
Moš i Amaru , kad se skineš sa ekrana.
cvrčak_na_hedonizmu

#78627 Re: FK Željezničar

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Dead Man Walking wrote:
vryzas wrote:
Charuga wrote:Došli: Mihael Klepac, Ermin Zec, Mustafa Mujezinović, Srđan Stanić, Branko Bajić, Enes Sipović?
Otišli: Jovan Blagojević, Ivan Čurjurić, Stojan Vranješ, Filip Jazvić, Filip Arežina, Miloš Bakrač.
https://fkzeljeznicar.ba/foto-enes-sipo ... vih/35609/

:oops:
Al je prometno, malo je reci. Jel ovo Ribica jos zaduzen za transfere? :D Tko ce od cijenjenih forumasa preuzeti odgovornost da objasni Amaru da se to ne radi ovako? :P
Jako ti poredjenje :lol:

Mozes ti to bolje :D
Dead Man Walking

#78628 Re: FK Željezničar

Post by Dead Man Walking »

Znaci Cvrle nece. :D
cvrčak_na_hedonizmu

#78629 Re: FK Željezničar

Dead Man Walking wrote:Znaci Cvrle nece. :D
Cek malo, jel ti mislis da ekipa koja izgubi 5 u nizu i ima -15 za prvoplasiranim ne treba nove igrace. I da se skarta ne treba rijesiti ?

Mi fudbal ne igramo fudbal godinama, ako nisi upratio da te napomenem.

Razlog, neznalice i tako godinama. Eno i Stanic prica da se Misimovic petljao u ekipu, nafurao se covjek da je Perez. Rezultat vidimo. Kad sam ti ja to pisao ti rece mahalska. Blagojevic, Stevanovic i Stanic slicno govore. I oni mahalci :)

Edit: i Arezinim menadzer isto pricao.

Svi budale, samo taj divni covjek nije. Ma hajte molim vas :skoljka:
Dead Man Walking

#78630 Re: FK Željezničar

Ama brate normalno da treba. Radi se isto od kako smo poceli dovoditi igrace preko Drine, vazda sleper in sleper out. Od tih pola nikad ne zaigra, frtalj bude odron, frtalj dobar. Kad ima rezultat (vidi pod Amar) nikoga to nije briga, kad nema onda svima bitno.

Hebe mi se za Mismovica ba, mogao se petljati koliko mu dozvoli SSS. Nije znao, platio glavom, dovidjenja.
cvrčak_na_hedonizmu

#78631 Re: FK Željezničar

Dead Man Walking wrote:Ama brate normalno da treba. Radi se isto od kako smo poceli dovoditi igrace preko Drine, vazda sleper in sleper out. Od tih pola nikad ne zaigra, frtalj bude odron, frtalj dobar. Kad ima rezultat (vidi pod Amar) nikoga to nije briga, kad nema onda svima bitno.

Hebe mi se za Mismovica ba, mogao se petljati koliko mu dozvoli SSS. Nije znao, platio glavom, dovidjenja.
Ovdje je bio problem da od 90 igraca valja deset, mozda, a svi koji su dovedeni sa strane, blago receno, preplaceni. Onda imas nase juniore koji igraju za milju-dvije, a krampe dobijaju peticu na preporuku Samardzija, Cukova i ostalih "menadzera". Onda se cudimo sto je losa atmosfera, sto se ponasaju ko placenici i sto nema rezultata. Jebiga. Ne znam sta se kontalo da ce se desiti na kraju.

Slazemo se u sustini
ultima_palabra

#78632 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Dead Man Walking wrote:Ama brate normalno da treba. Radi se isto od kako smo poceli dovoditi igrace preko Drine, vazda sleper in sleper out. Od tih pola nikad ne zaigra, frtalj bude odron, frtalj dobar. Kad ima rezultat (vidi pod Amar) nikoga to nije briga, kad nema onda svima bitno.

Samo sto je Amar uvijek ostavljao neki kostur ekipe. Dovede tri skuplja igraca, dva pogodi jednog fuli... i dovede 5-6 ovih sto igraju za kikiriki da se vrte oko tima pa mozda jedan ispliva.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#78633 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

2-3 sto znaju, ostali da smetaju :D
smurf

#78634 Re: FK Željezničar

Post by smurf »

Dead Man Walking

#78635 Re: FK Željezničar

ultima_palabra wrote:

Samo sto je Amar uvijek ostavljao neki kostur ekipe. Dovede tri skuplja igraca, dva pogodi jednog fuli... i dovede 5-6 ovih sto igraju za kikiriki da se vrte oko tima pa mozda jedan ispliva.
Ma ostavljali su i ovi kostur, al kakav? Meni ce svanuti kad se konacno razyebe taj luzerski kostur, makar Amar doveo 15 novih.

Realno, da se malo dublje analizira vidjelo bi se da je nasa transfer politika haman uvijek ista, kao sto rekoh, nekad od ranih 2000tih pa na dalje, samo se nekad ubadalo manje nekad vise, ali rezultat nije uvijek pratio ta pojedinacna ubadanja (ili je pratio neke mozebit fule), pa se to gleda iz razlicitih uglova. Ja sam davno napisao da svake godine pomislilm da goreg Zelju necu gledati i svake naredne se nanovo syebem, i evo i dan danas to vazi, valjda se i to nekad promjeni u pm.
Charuga
Globalni moderator

#78636 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#78637 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Smrcak15

#78638 Re: FK Željezničar

Post by Smrcak15 »

Je li ko vidio Emina Zeca sa loptom ikako od kako je dosao, je li covjek povrijedjen?????
Alfa_i_Omega

#78639 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

UnKnownBA wrote:
Charuga wrote:Došli: Mihael Klepac, Ermin Zec, Mustafa Mujezinović, Srđan Stanić, Branko Bajić, Enes Sipović?
Otišli:Jovan Blagojević, Ivan Čurjurić, Stojan Vranješ, Filip Jazvić, Filip Arežina, Miloš Bakrač.
Niđe veze bgm! Neka priča ko šta hoće, Željo je još slabiji bez Blagojevića i Čurjurića. Svi što su došli (izuzev možda Zeca koji je van forme) samo popunjavaju kadar onog neplanskog dovođenja od ranije. Samo konkurenciju dobijaju ovi trenutni prosjećni igrači sa čijim smo se rezultatima samo brukali. Vidjelo se u ovoj posljednjoj utakmici da je to ona ista ekipa i onaj isti fudbal u pokušaju koji smo ranije prikazivali. Amar nije ništa promijenio.

Nismo se uopšte pojačali i ulazimo u polusezonu sa gotovo istim nekvalitetnim sastavom koji je i nanizao one poraze a moramo mnogo bolje igrati želimo li u Evropu. Rekao bih da se i Amar previše zajebaje, on će biti kriv ako Evropu ne izborimo! Nije ni Sloboda ni Široki veslo sisao, znaju kako kod nas stvari hodaju, ako im zatreba kupiće utakmice a mi sa ovim sastavom se ne možemo zakleti da ćemo ih dobiti u međusobnim susretima.

Što reće @ultima "imali smo skupu i nefunkcionalnu ekipu a dobili smo jeftinu i nefunkcionalnu". Nije daleko od istine ...
Rekao bih da ti je post skoro odlican. Sasvim normalno posmatranje i analiza, blaga kritika, uzimanje bitnih faktora u obzir i izvlacenje zakljucaka. Po meni opravdana sumnja u novopridosle, ako ih je doveo Amar, to ne znaci da su neko cudo.

Svi igraci će morati dokazati da su vrijedni plavog dresa. To se ubijeđen sam, znacajno promijenilo.

Slazem se i za evropu, nisu ostale ekipe ni malo naivne. Svi kao nesto rade. Ono sto nisi dovoljno razmatrao je vizija. Ti imas neku svoju, ja svoju, charuga@ opet ima malo drugaciji stav a Amar svoja razmisljanja. Svoja pravila.

Na prvi pogled vizija je vise trke, vise pokrivanja prostora, brze oslobadjanje lopte, igra bez lopte, kostantna ponavljanja, disciplina, fizicka sprema, veca odgovornost u igri. Zahtijev da se pruzi maximum.To moze i laik skontat. Vidimo kako na treningu rade vecinom prirodne situacije u kojima se igrac moze naci u toku utakmice. Uigravaju se, upoznavaju, pokusavaju biti tim. Pokusava im se usaditi rutina i pobjednicki duh. Imaju stvarnu konkurenciju na svojim pozicijama, ne ispunjavas zamisli, klupa. Ne raskid u najavi vec klupa, morat ces se boriti za mjesto, zaraditi platu i ostriti konkurenciju u timu. Neki ce sigurno otpasti ali tu su ulogu vecinom sami izabrali, sto zbog nedovoljnog kvaliteta, sto zbog nedovoljnog zalaganja. Sansu su svi dobili. Amar ima odgovornost, to je jasno kao dan, ali Amar je realno i najbolji u puno toga, mi to znamo vrlo dobro. Zasluzuje vise povjerenja i vremena. Ciljeve su poznati.

Ne znam koliko vas je primjetilo na ovom snimku iznad sta radi Stanic. Posebno koliko ce ljudi priznati da shvata Stanicevu ulogu u citavoj zamisljenoj šemi, zbog opste poznatih desavanja. Kako priča, prenosi zamisli sefa na teren i igrace. Daje im smjernice sta Amar zahtjeva, upute kada igrati pas, kada povući, gdje se treba otvoriti, trcati. Stanic je trofejan igrac, zna kako je pobjedjivati i ici do samog kraja, a tih nemamo puno i fale nam. Voljeli ga ili ne voljeli, tako stoje stvari trenutno.

Pratite malo viziju. Opustite se i gledajte razvoj. Rast. Napredak. On ce doci sigurno, samo se kladim da ce ga prije skontati igraci, nego navijaci. To ce biti dosta tezi zadatak.

Realno, uopste me puno ne zanima misljenje vecine trenutno, jer malo je vremena proslo za ozbiljne ocjene uradjenog. Ne moze preko noci i nece se vidjeti preko noci. Do nas je. Dlaka u jajetu ili mudro posmatranje sta se desava nekih par mjeseci, nakon kojih ce vecina stvari biti puno jasnija. Potrebni mir ili sada vec rutinsko dizanje galame koja nam smeta da razumno nadgledamo procese.

Ja to ovako vidim. Izvinite zbog malo duzeg posta.

Zeljeznicar za zivot cijeli!
rumenige_brajtner

#78640 Re: FK Željezničar

Post by rumenige_brajtner »

fudbal je egzaktan i samo dvije stvari odlučuju o nečijoj sudbini; semafor i tabela. ovo drugo je dohakalo na kraju i upravi koja je imala i odličnih poteza, ali mjesto na tabeli je reklo samo za sebe. prema tome, papir i imena na njemu su jedno, tabela i semafor drugo. vrijeme će reći da li su novi igrači tu s razlogom ili je bilo dovođenje napamet.
ultima_palabra

#78641 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Dead Man Walking wrote:
ultima_palabra wrote:

Ma ostavljali su i ovi kostur, al kakav? Meni ce svanuti kad se konacno razyebe taj luzerski kostur, makar Amar doveo 15 novih.

Realno, da se malo dublje analizira vidjelo bi se da je nasa transfer politika haman uvijek ista, kao sto rekoh, nekad od ranih 2000tih pa na dalje, samo se nekad ubadalo manje nekad vise, ali rezultat nije uvijek pratio ta pojedinacna ubadanja (ili je pratio neke mozebit fule), pa se to gleda iz razlicitih uglova. Ja sam davno napisao da svake godine pomislilm da goreg Zelju necu gledati i svake naredne se nanovo syebem, i evo i dan danas to vazi, valjda se i to nekad promjeni u pm.
Ne može biti isto ako X uzme 5 trofeja u 4 godine, a Y uzme jedan kup, dva prvenstva zijani na luzerski način, ostane bez Evrope jednom i ugrozi je još jednom. To implicira da X zna šta radi, a Y ne.

Isto kao da kažeš: i X i Y su kažnjavali igrače poslije loših rezultata. Da, ali u jednom slučaju se ekipa uozbilji, a u drugom raspadne.
zipoo

#78642 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

vidim niko ovo nije postavio

https://sportsport.ba/fudbal/stanic-nik ... sao/305608

bas me zanima misljenje sto bi staru upravu od blata pravili
hrasno38

#78643 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

hrasno38

#78644 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Udaraju ovi Ukrajinci kao da igraju sa rusima a ne bosancima.
Charuga
Globalni moderator

#78645 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

hrasno38

#78646 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

1:0 za Zelju ja mislim da je Krpic...u njegovm stilu glavom

P.S izgleda je Ramovic
vryzas

#78647 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

Ramovic 8)
BlueBlood

#78648 Re: FK Željezničar

Post by BlueBlood »

eh sad drugo pol :roll:

:mrgreen:
UnKnownBA

#78649 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Ne zna se ovdje ko je gori! Da ne bi one prilike i gola u sudijskom ne bi prilike ni šuta vidjeli 45 minuta. Na kraju dobra akcija ispade, otvori se prostor lijevo i iskoristismo tu gotovo jedinu šansu. :thumbup: Još je ovo neuigrano i nepovezano, za nadati se da je do toga.
hrasno38

#78650 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Poprilicno gruba utakmica ali ono sto sam primjetio da se Zeljo jako lijepo razvija u kontru i da bi jedan onaj pravi tehnicar lego ko budali samar. Inace trce ko navijeni....vidi se ovdje vec Amarov rad.....e sad vidjet cemo kako i sta dalje
Post Reply