Sirija vol. 2

Locked
nixon69

#78626 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Rusi opet kozojebima salju galebove sa mora.
salik79

#78627 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

apsidejzi wrote:

Ima, cak i u Kur'anu:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِصَاصُ فِي الْقَتْلَى ۖ الْحُرُّ بِالْحُرِّ وَالْعَبْدُ بِالْعَبْدِ وَالْأُنثَىٰ بِالْأُنثَىٰ ۚ فَمَنْ عُفِيَ لَهُ مِنْ أَخِيهِ شَيْءٌ فَاتِّبَاعٌ بِالْمَعْرُوفِ وَأَدَاءٌ إِلَيْهِ بِإِحْسَانٍ ۗ ذَٰلِكَ تَخْفِيفٌ مِّن رَّبِّكُمْ وَرَحْمَةٌ ۗ فَمَنِ اعْتَدَىٰ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَلَهُ عَذَابٌ أَلِيمٌ

O vjernici! Propisuje vam se odmazda za ubijene: slobodan – za slobodna, i rob – za roba, i žena za ženu. a onaj kome rod ubijenog oprosti, neka oni velikodušno postupe, a neka im on dobročinstvom uzvrati. To je olakšanje od Gospodara vašeg, i milost. A ko nasilje izvrši i poslije toga, njega bolna patnja čeka. (2:178)
Tako se i Mladic svetio u Srebrenici za Kosovo polje... Kad nakaradno tumacis ajete dobijes sirijski cirkus. Jos sebi i opravdas zločine koje cinis. Tacno me sve vise i vise stid kazati nekome da sam vjernik...
Kao prvo, Mladic se "svetio" tamo nekim ljudima nakon 500 godina, koje je, zahvaljujuci srpskoj mitomaniji, smatrao odgovornim za tamo nekakvo gusenje bune, o kojoj niti on, niti oni koji su mu to pripovijedali, nemaju blage veze. A sve i da imaju, ljudi kojima su se svetili veze nemaju niti s dahijama, a jos manje s Turcima.

Kao drugo, ovdje je rijec o konkretnom zlocinu/masakru od prije 3 godine, rane svjeze, a likovi isti oni koji su i cinili ta zvjerstva. Ja razumijem, ali ne opravdavam, gnjev pojedinaca i njihovu zelju za osvetom, jer da mi se, ne daj Boze, desilo nesto slicno - ne znam kako bih reagovao i dao Bog da nikada ne saznam.

Sta je neobjasnjivo je, recimo, silovanja i masakr civila u Vijetnamu, od strane US marinaca...Za sta su se Ameri svetili Vijetnamcima, sta su im to oni nazao ucinili?
Last edited by salik79 on 23/06/2017 11:16, edited 2 times in total.
salik79

#78628 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

The 51st State wrote:cionisticki masterplan za ekspanziju siizma medju arapima kao klasicni trojanac, sve ostalo je operativa.
:lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-) :roll:
Ja_Ja

#78629 Re: Sirija vol. 2

Post by Ja_Ja »

Kur'anski ajeti se mogu tumaciti samo na osnovu dobrog tefsira, bas zbog samog konteksta ajeta koji se ovako pausalno mogu uzeti i koristiti (da ne kazem zloupotrebiti) za opravdanje odredjenih postupaka.

U zadnjih par dana nema nekih velikih vijesti, cini se da je cak i Tigar usporio.
The 51st State

#78630 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

salik79 wrote:
The 51st State wrote:cionisticki masterplan za ekspanziju siizma medju arapima kao klasicni trojanac, sve ostalo je operativa.
pa realno je tako, izrael i iran nikad jaci na bi.
Akibh

#78631 Re: Sirija vol. 2

Post by Akibh »

salik79 wrote:
Sta je neobjasnjivo je, recimo, silovanja i masakr civila u Vijetnamu, od strane US marinaca...Za sta su se Ameri svetili Vijetnamcima, sta su im to oni nazao ucinili?
Ja bih dodao ovdje i americke indijance... i Jemen... i Avganistan
trol klasicni
salik79

#78632 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Akibh wrote:
salik79 wrote:
Ja bih dodao ovdje i americke indijance... i Jemen... i Avganistan
trol klasicni
Kako vehabitisanje?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#78633 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

jesu vala dosadni s ovim pokojnikom iz foče
on je prvi jel? od srba

a do sada je poginulo brat bratu 100 bošnjaka, iz bih sa sandžaka i albanaca kosova ako idemo tom nekom logikom smaranja naših sunarodnjaka

pogino lik to mu bio izbor
salik79

#78634 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

The 51st State wrote:
salik79 wrote:
pa realno je tako, izrael i iran nikad jaci na bi.

Pa da, logika, 8 godisnja proxy agresija i 40-godisnje sankcije su, ustvari, cionisticko-iranski plan za jacanje Irana i siizma. Samo im saudijski Hezbollah handri koncepciju.
The 51st State

#78635 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

iranu sankcije, a za iste aspiracije kod arapa ide rat, razaranje i despotija.
salik79

#78636 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

The 51st State wrote:iranu sankcije, a za iste aspiracije kod arapa ide rat, razaranje i despotija.
Kada si ti rodjen? Nakon ovog rata? Ozbiljno pitam.

Ne postoji to oruzje i orudje, konvencionalno i nekonvencionalno, osim atomske bombe, koje u 8 - (slovima, OSAM) godisnjoj proxy agresiji nije istreseno na Iran i Irance.

Mislim, ima logike, Japan je ojacao nakon atomskih bombi :oops:

Doduse, Japan je i kapitulirao.
The 51st State

#78637 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

nista to ne mijenja na cinjenici da je iran glavni hegemon uz saudijsku arabiju danas na bliskom istoku.
salik79

#78638 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

The 51st State wrote:nista to ne mijenja na cinjenici da je iran glavni hegemon uz saudijsku arabiju danas na bliskom istoku.
Ma ja, nista to ne mijenja na cinjenici bla-bla, truc-truc...Koliko god te covjek demolirao cinjenicnim argumentima, u tvojoj glavi (i onih koji sire "istinu" kako je Alija na pocetku rata odgrebo Iran) ce Iran i dalje biti jednako Izrael...

To sto arapska monarhisticka bratija s cionistima zajedno krcmi bogatstvo BI, uopce ne prikrivajuci svoje bliske odnose s njima, to nema veze, jer "sije su uvijek bile neprijatelj broj 1 sunijama". :roll:

Nema veze ni osnivanje BI-NATO pakta, na celu sa Saudijom i Izraelom, u cilju borbe protiv zlog Irana, jer sve je to sijska zavjera.... :-)
apsidejzi

#78639 Re: Sirija vol. 2

Post by apsidejzi »

salik79 wrote:
apsidejzi wrote:

Ima, cak i u Kur'anu:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِصَاصُ فِي الْقَتْلَى ۖ الْحُرُّ بِالْحُرِّ وَالْعَبْدُ بِالْعَبْدِ وَالْأُنثَىٰ بِالْأُنثَىٰ ۚ فَمَنْ عُفِيَ لَهُ مِنْ أَخِيهِ شَيْءٌ فَاتِّبَاعٌ بِالْمَعْرُوفِ وَأَدَاءٌ إِلَيْهِ بِإِحْسَانٍ ۗ ذَٰلِكَ تَخْفِيفٌ مِّن رَّبِّكُمْ وَرَحْمَةٌ ۗ فَمَنِ اعْتَدَىٰ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَلَهُ عَذَابٌ أَلِيمٌ

O vjernici! Propisuje vam se odmazda za ubijene: slobodan – za slobodna, i rob – za roba, i žena za ženu. a onaj kome rod ubijenog oprosti, neka oni velikodušno postupe, a neka im on dobročinstvom uzvrati. To je olakšanje od Gospodara vašeg, i milost. A ko nasilje izvrši i poslije toga, njega bolna patnja čeka. (2:178)
Tako se i Mladic svetio u Srebrenici za Kosovo polje... Kad nakaradno tumacis ajete dobijes sirijski cirkus. Jos sebi i opravdas zločine koje cinis. Tacno me sve vise i vise stid kazati nekome da sam vjernik...
Kao prvo, Mladic se "svetio" tamo nekim ljudima nakon 500 godina, koje je, zahvaljujuci srpskoj mitomaniji, smatrao odgovornim za tamo nekakvo gusenje bune, o kojoj niti on, niti oni koji su mu to pripovijedali, nemaju blage veze. A sve i da imaju, ljudi kojima su se svetili veze nemaju niti s dahijama, a jos manje s Turcima.

Kao drugo, ovdje je rijec o konkretnom zlocinu/masakru od prije 3 godine, rane svjeze, a likovi isti oni koji su i cinili ta zvjerstva. Ja razumijem, ali ne opravdavam, gnjev pojedinaca i njihovu zelju za osvetom, jer da mi se, ne daj Boze, desilo nesto slicno - ne znam kako bih reagovao i dao Bog da nikada ne saznam.

Kompletno ovo sranje je pocelo na osnovama da je Asad sija kojeg treba oboriti s vlasti a sunitsko sitski sukob traje dobrih 1400 godina. Koliko godina je po tebi granica kad rane trebaju zacijeliti i sve generalno zaboraviti i ajet koji navodis smatrati nevazecim?
The 51st State

#78640 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

salik79 wrote:
The 51st State wrote:nista to ne mijenja na cinjenici da je iran glavni hegemon uz saudijsku arabiju danas na bliskom istoku.
Ma ja, nista to ne mijenja na cinjenici bla-bla, truc-truc...Koliko god te covjek demolirao cinjenicnim argumentima, u tvojoj glavi (i onih koji sire "istinu" kako je Alija na pocetku rata odgrebo Iran) ce Iran i dalje biti jednako Izrael...

To sto arapska monarhisticka bratija s cionistima zajedno krcmi bogatstvo BI, uopce ne prikrivajuci svoje bliske odnose s njima, to nema veze, jer "sije su uvijek bile neprijatelj broj 1 sunijama". :roll:

Nema veze ni osnivanje BI-NATO pakta, na celu sa Saudijom i Izraelom, u cilju borbe protiv zlog Irana, jer sve je to sijska zavjera.... :-)
ne postoji demoliranje argumentima iz sektaske pozicije.
salik79

#78641 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Sunitsko-sitski sukob ne postoji, niti jevikada postojao, to je izmisljotina danasnjih msm, a nastala nakon islamske revolucije u Iranu, za koju bi kod Mujkija Spahica popio kecinu k'o kucu. Kroz historiju postoji samo proganjanje Ehli-Bejta i njihovih sljedbenika, a nikakav sijsko-sunitski sukob. To ko ti je rekao dobro te slagao.
salik79

#78642 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

The 51st State wrote:
salik79 wrote:

ne postoji demoliranje argumentima iz sektaske pozicije.
Aha, dakle postoji samo (cio)americka istina...Sve jasno :thumbup:
husein_kapetan

#78643 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Ovo jučerašnje bombardovanje isila krstarećim projektilima je izgleda postiglo željeni efekat i učinak..ameri ovog puta nisu bili obavješteni..
Izgleda da isil glavninu preostalih snaga prebacuje upravo u zaleđe Hame i ovo bombardovanje je imalo za cilj uništavanje njihovog mts-a..ostatak programiranog djelovanja po isilu su odradili djelujući avionima..
Kako komunikacija između rusa i amera nije na snazi..bilo kakvo borbeno djelovanje jednih i drugih može prerasti u mogući incident..mislim da sada ameri shvataju svu težinu svog izbora.. i ne samo oni.. ovo sada vazi i za ostale pri "koaliciji"..a i izrael..jer ne vjerujem da i njih obavještavaju jer bi u tom slučaju automatski i amere obavjestili..
Veoma dobro osmišljen potez i odgovor..i nadam se da će potrajati..
husein_kapetan

#78644 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Ono sto Tigra trenutno drži u mjestu je onaj pilot u rukama kurda..ovim odugovlačenjem pri predaji samo sebi na leđa dodatni problem tovare..da mozga imaju predali bi ga bez prekondicije odmah..izvjesno je da će Tigar ući u onu aviobazu na ovaj ili onaj način jer je simbol stradanja SAA..to kurdi znaju ali opet čačkaju mečku..ovo će im se debelo o glavu obiti..
Kaligrafija

#78645 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

Ima li ovde moderacije uopste, da neko makne ovog @Azov...!? Ako ne znas sa ljudima normalno razgovarat, a ti se onda drzi, medvjeda, ovaca, koza i drugih zivotinja...!
Truba

#78646 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

AZOV wrote:
Black swan wrote:jesu vala dosadni s ovim pokojnikom iz foče
on je prvi jel? od srba

a do sada je poginulo brat bratu 100 bošnjaka, iz bih sa sandžaka i albanaca kosova ako idemo tom nekom logikom smaranja naših sunarodnjaka

pogino lik to mu bio izbor
Umri vlahu prljavi
Ali kažem vama, svojim slušateljima: "Ljubite neprijatelje svoje, dobro činite onima, koji mrze na vas,
Blagoslivljajte one, koji vas proklinju, i molite se za one, koji vas kleveću!

:kiss:

za hrvatsku i Krista protiv terorista :thumbup:
sunceKOtepsija

#78647 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Image
turski humanitarci nastavljaju sa podrskom obrazovnim institucijama na podrucju Idliba-ovog puta podjelili su plate za 9 nastavnica u jednoj lokalnoj skoli :thumbup:
Takode, pokrenuta je i ramazanska akcija pomoci socijalno-ugrozenim uzbeckim porodicama na podrucju Idliba...da mi je ko pricao tacno ne bih vjerovao, porodice koje su posjetili zive u prakticno rusevnim objektima, nemaju prozora, vrata...uzas...svijet je nijem...
Truba

#78648 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

sve je to nekako stihijski
nema institucionalizacije
Truba

#78649 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

Tko svoje ne ljubi Božjeg lica neće vidjeti :thumbup:
dječak sa šibicama

#78650 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Image

Syrian Army 20km~ away from T2 pumping station after liberating some areas from ISIS in Homs near Syria-Iraq Border
Locked