Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
semirsar

#78501 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Telemach wrote: :shock:
ne se cudit' kak' merete 'nako vasem :evil: srce slomit'... sramistid da vaske bidne dabilibidne i jos mu sa ovijem Image porucujete da cete se citat' :-)
kloniran

#78502 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kloniran »

odmor wrote:
kloniran wrote:
odmor wrote:
@kloniran, predlazem da razmislis o izdavanju knjige "Kako dugogodisnje ostati nedigitalizovan uprkos besplatnosti, u savremenosti danasnjice? - Tajne i Trikovi" :lol: :lol: :lol:
Pa možda ako neko izda knjigu, zašto poklanjati nekome 10KM više za nešto što ti ne treba :roll:
Čim mi neko da smislen odgovor na to pitanje ja uvodim najskuplji digitalni paket onako iz zajebancije :roll:
Sad te razumijem. Tako je i moj dedo govorio za vesmasinu da je luksuz, kad se moze prati "na ruke". Isto tako struja se dodatno placa, a niko ti ni vesmasinu ne daje gratis.
Salu na stranu, ako ti ostaje 10KM ti sebe najbolje znas. Tezak je zivot u Bosni pretezno.
Pa vidi, da mi treba uzeo bih je sigurno imam i zarađujem više nego dovoljno da mogu naprđivati koliko hoću i gdje hoću.
Meni je veći ćejf platiti nekome piće za tih 10 maraka nego dati telemachu ili bilo kome drugom za nešto što mi apsolutno ne treba.
To što oni nekoga mogu ubijediti da će im živit biti bolji ako uzmu veći paket kod njih nije moj problem.
Samo je malo smiješno da čim ukažeš na grešku počnu te ismijavati i pljuvati.
Meni je ta vrsta fanatizma veoma čudna i strana al sto ljudi sto ćudi, 100 žena 200 ...
alipasijaner

#78503 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

Benq wrote: Fazon je sto u toj objavi nigdje ni ne pise da je svima otkljucano.
Eto vidiš ni ja nisam baš kao ni on pročitao vijest :) ja sam mislio da piše svim korisnicima, kad ono vidi ti :evil: ne piše tako..
Tako da se ovom prilikom ispričavam @T jer nema pravo da im pije krv :)
c_g

#78504 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Kad puste Zauder, mogu odmah i da zaključaju ovu temu, više niko neće stići da išta piše. :lol:
Nije ni čudo što ovoliko odugovlače sa ubacivanjem.
alipasijaner

#78505 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

c_g wrote:Kad puste Zauder, mogu odmah i da zaključaju ovu temu, više niko neće stići da išta piše. :lol:
To od žuljeva niko neće moći kucat'
kloniran

#78506 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kloniran »

semirsar wrote:
alipasijaner wrote:
kloniran wrote: mislim da u svojim postovima ovdje nikoga nikada nisam za nešto molio :-)
samo skrećem pažnju na dezinformacije koje se šire
svima nije otključano
Očigledno su propustili da napišu svim "korisnicima digitalne televizije".. to će im biti nauk da ubuduće prije nego objave vijest istu pročitaju više puta, a tebi sada daje za pravo da im piješ krv na slamku.. ma šta na slamku zabij šlauf i sisaj im krv :D
pa i treba da him pije krv, ko him je kriv kad poletise da objave a bez da se procita sta se napisalo :skoljka:
joj mene govneta i glupana, nisam čitao od rijeci do rijeci
to je samo dokaz koliko telemach diskriminiše veliki broj svojih korisnika
stvarno sam bezobrazan
izvinjavam se na grešci
uzivajte pljuvajuci

E sad, šta ćemo za ponude kojima redovno bombardiraju.
Iako im svaki put kulturno kažeš da nisi zainteresovan i da te ne zovu više, ali pozivi redovno dolaze.
I onda se zapitaš i odeš na stranicu da vidiš šta ti to nude.

I vidiš ovo:

eon light duo navode da daju 161 kanal
na listi 151+6 arena u promo periodu

eon full duo navode da daju 198 kanal
na listi 185+8 promo kanala

eon premium duo navode da daju 238 kanal
na listi 233+24 promo kanala

Ovdje jedino nešto kao daju više i to u promo periodu.

Možda vama odgovara, ali ja ne volim trgovce koji u startu lažu.
alipasijaner

#78507 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

kloniran wrote: joj mene govneta i glupana, nisam čitao od rijeci do rijeci
stvarno sam bezobrazan
izvinjavam se na grešci
uzivajte pljuvajuci
Pa eto vidiš ni ja nisam pročitao vijest baš kao ni ti što nisi, pa sam se fino izvinio i to je to.
Oprosti ako sam propustio, ali ni meni nije jasno zasto si jos uvijek na analogiji?
Šta kažeš na činjenicu da je SBB u Srbiji još tokom maja počeo u pojedinim mjestima gasiti analogni signal?
Dr_Proka

#78508 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

fusion_ba wrote:
Dr_Proka wrote: @fusion_ba mislim da postoji, ali ću pričekati ovaj odgovor pa ćemo vidjeti
kazem ti ne postoji i nema ga nijedan operater, on je dostupan u britaniji, ali ti ipak sacekaj odgovor 8)
Ja sam ti ga već dao pročitaj. A kako bi emitovali opet outdoor channel HD kad ga nema na 16e? Volio bi da ti odgovoriš mjesto vraga.
dembele

#78509 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

alipasijaner wrote:
c_g wrote:Kad puste Zauder, mogu odmah i da zaključaju ovu temu, više niko neće stići da išta piše. :lol:
Ali će biti vrlo ozbiljna konkurencija najboljim obaračima ruku :D
alipasijaner

#78510 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

dembele wrote:
alipasijaner wrote:
Ali će biti vrlo ozbiljna konkurencija najboljim obaračima ruku :D
Tačno će se odmah moć' prepoznat ko je ljevak, a ko dešnjak :D
kloniran

#78511 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kloniran »

alipasijaner wrote:
stvarno sam bezobrazan
izvinjavam se na grešci
uzivajte pljuvajuci
Pa eto vidiš ni ja nisam pročitao vijest baš kao ni ti što nisi, pa sam se fino izvinio i to je to.
Oprosti ako sam propustio, ali ni meni nije jasno zasto si jos uvijek na analogiji?
Šta kažeš na činjenicu da je SBB u Srbiji još tokom maja počeo u pojedinim mjestima gasiti analogni signal?

Pa ne treba mi digitala, upalim tv dvaput mjesecno.
ovako placam 36KM mjesecno
zovu stalno a sto je najgore smetaju, jer ometaju u poslu a nikako da im pofatam sve brojeve sa kojih zovu.
i tako , zovne te, ti mu kažeš ponudi mi nešto za ovu cijenu, ono ponudi prvih 6 mjeseci
kad pitaš a šta ćemo za ostatak vremena, od tad pa nadalje i ubuduće, kaže e onda ide puna cijena
Ko bi iole normalan i pri zdravoj svijesti bacio fening nepotrebno mjesečno a ne više od toga, konkretno 10,90Km mjesečno

A ovdje pojedinima kad dirnes u telemach ko da si im u život dirnuo, možda i jeste tako :roll:

Kad ugase analogni, onda će se razmotriti situacija i konkurencija i otići kod onoga kod koga je manja cijena za uslugu koja meni odgovara.
Ako to bude telemach onda ću ostati na telemachu, ako bude neko drugi idem njima. Čist račun duga ljubav.
Trebali su davno ugasiti analogni da se rasterete frekvencije.

Imam telekomovu optiku pored objekta tako da ima bar jedna opcija ako zatreba.
stari lisac

#78512 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stari lisac »

kloniran wrote:
mislim da u svojim postovima ovdje nikoga nikada nisam za nešto molio :-)
svima nije otključano
Kako nije svima kad svi koji su predplaceni na digitalnu imali resiver ili modul mogu da gledaju sve?
kloniran

#78513 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kloniran »

stari lisac wrote:
kloniran wrote:
svima nije otključano
Kako nije svima kad svi koji su predplaceni na digitalnu imali resiver ili modul mogu da gledaju sve?
haj evo i tebi

izvinjavam se sto nisam sve procitao
alipasijaner

#78514 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

kloniran wrote: Pa ne treba mi digitala, upalim tv dvaput mjesecno.
zovu stalno a sto je najgore smetaju, jer ometaju u poslu a nikako da im pofatam sve brojeve sa kojih zovu.
i tako , zovne te, ti mu kažeš ponudi mi nešto za ovu cijenu, ono ponudi prvih 6 mjeseci
kad pitaš a šta ćemo za ostatak vremena, od tad pa nadalje i ubuduće, kaže e onda ide puna cijena
Ko bi iole normalan i pri zdravoj svijesti bacio fening nepotrebno mjesečno a ne više od toga, konkretno 10,90Km mjesečno

A ovdje pojedinima kad dirnes u telemach ko da si im u život dirnuo, možda i jeste tako :roll:

Kad ugase analogni, onda će se razmotriti situacija i konkurencija i otići kod onoga kod koga je manja cijena za uslugu koja meni odgovara.
Ako to bude telemach onda ću ostati na telemachu, ako bude neko drugi idem njima. Čist račun duga ljubav.

Pazi, ja sam od početaka kablovske bio na Elobu kojeg je kasnije kupio Telemach, iskreno rečeno Elob mi nije ni trebao jer sam imao satelitsku i 120x više programa nego je u tom trenutku Elob nudio, ali ono.. elem kada ih je kupio Telemach i nakon nekog vremena počeo nuditi telefoniju skontam da bhtelecomu plaćam blizu stoje mjesečno i odlučim pokušati s Telemachom baš i ne vjerujući u tu priču oko flat telefonije ovo ono... i nakon dva mjeseca skontam koja sam budala bio, napominjem da sam tada bio na duo paketu i dalje bez digitale.. i tako nakon nekog vremena sam uzeo neki od Trio paketa i izuzetno sam zadovoljan i isto kao i ti sam propustio niz novogodišnjih poklona, akcija ovog i onog.
S ove tačke gledišta na to gledam tako da je digitala dijete od 5 godina i da kao i svako dijete ima pravo i zaslužuje na novogodišnje poklone, a analogija je već sijedi starac.. gdje si vidio da njemu dolazi Deda Mraz..
stari lisac

#78515 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stari lisac »

kloniran wrote:
stari lisac wrote:
kloniran wrote:
svima nije otključano
haj evo i tebi

izvinjavam se sto nisam sve procitao
Sto se mene tice volio bih da svi gledaju dzaba,ako ne mislimo u nekim segmentima teme isto ne moras se izvinjavat,nisi nista ruzno rekao.
l33t

#78516 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

jel dolazio racun za 11 mj?
odmor

#78517 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

stvarno sam bezobrazan
izvinjavam se na grešci
uzivajte pljuvajuci

Iako im svaki put kulturno kažeš da nisi zainteresovan i da te ne zovu više, ali pozivi redovno dolaze.

I vidiš ovo:

Ne znam kad si brojo, da li si racuno ove AMC kanale sto dodaju ( njih ima 5-6) ? Mozda je u tome caka.. ako zafali opet, dodaj i ovaj sa slovo B pocinje.. umjesto neke srpske naucne televizije (nesto tako), ne znam mu ime bas.
kloniran

#78518 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kloniran »

alipasijaner wrote:
kloniran wrote: Pa ne treba mi digitala, upalim tv dvaput mjesecno.

Pazi, ja sam od početaka kablovske bio na Elobu kojeg je kasnije kupio Telemach, iskreno rečeno Elob mi nije ni trebao jer sam imao satelitsku i 120x više programa nego je u tom trenutku Elob nudio, ali ono.. elem kada ih je kupio Telemach i nakon nekog vremena počeo nuditi telefoniju skontam da bhtelecomu plaćam blizu stoje mjesečno i odlučim pokušati s Telemachom baš i ne vjerujući u tu priču oko flat telefonije ovo ono... i nakon dva mjeseca skontam koja sam budala bio, napominjem da sam tada bio na duo paketu i dalje bez digitale.. i tako nakon nekog vremena sam uzeo neki od Trio paketa i izuzetno sam zadovoljan i isto kao i ti sam propustio niz novogodišnjih poklona, akcija ovog i onog.
S ove tačke gledišta na to gledam tako da je digitala dijete od 5 godina i da kao i svako dijete ima pravo i zaslužuje na novogodišnje poklone, a analogija je već sijedi starac.. gdje si vidio da njemu dolazi Deda Mraz..
Pa fazon je samo a koristiš ono što ti treba, ono što ne treba logično ne koristiš.
Tebi treba digitala i uveo si je, treba ti fiksini, uzeo si trio.
I meni da to treba ne bih razmišljao sekunde.
Fiksni nemam, za koji će mi đavo i mobitela mi je preko glave.
Ali da mi bilo šta od toga zatreba uveo bih.
Da mi treba više kanala radije bih uzeo card sharing nego se pretplatio na digitalnu. Za siću godišnje dobiješ dosta više kanala nego ovdje.

Otkako su preuzeli HS digli su cijenu pretplate sa 14 na 20 maraka za analogiju i povećali cijenu interneta, a ništa poboljšali nisu, čak su smanjili brzinu interneta.
Mogli su kao kompenzaciju pustiti listu analognih kanala na dvb-c, al jok ne može ni to.
Uvijek idu neka opravdanja za ove bez mozga kao unaprjeđenje usluge.
Al pošto je naš narod navikao na jahanje čudi me da nisu i veće cijene, al ima sljedeća godina za to.
kloniran

#78519 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kloniran »

odmor wrote:
stvarno sam bezobrazan
izvinjavam se na grešci
uzivajte pljuvajuci

I vidiš ovo:

Ne znam kad si brojo, da li si racuno ove AMC kanale sto dodaju ( njih ima 5-6) ? Mozda je u tome caka.. ako zafali opet, dodaj i ovaj sa slovo B pocinje.. umjesto neke srpske naucne televizije (nesto tako), ne znam mu ime bas.
gledao na portalu liste kanala za eon duo pakete
kloniran

#78520 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kloniran »

l33t wrote:jel dolazio racun za 11 mj?
izgleda i kod tebe ovaj što donosi zaboravan :lol:
ja obično dobijem oko prvog račun, tako da ovaj očekujem poslije nove godine :lol:

sreća usput mi je poslovnica pa ne čekam da donesu.
alipasijaner

#78521 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

Upravo dobih poruku EON Experience update.. ko zna sta se apdejtovalo? :)
Benq

#78522 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

alipasijaner wrote:Upravo dobih poruku EON Experience update.. ko zna sta se apdejtovalo? :)
Vjerovatno EON aplikacija na STB-u, s obzirom da je danas izasla nova verzija za korisnike SBB-a.
alipasijaner

#78523 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

Benq wrote:
alipasijaner wrote:Upravo dobih poruku EON Experience update.. ko zna sta se apdejtovalo? :)
Vjerovatno EON aplikacija na STB-u, s obzirom da je danas izasla nova verzija za korisnike SBB-a.
Je.. 1.49.0/3.0.7 a novo je.. bumo videli ne..
Benq

#78524 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

alipasijaner wrote: Je.. 1.49.0/3.0.7 a novo je.. bumo videli ne..
Upravo je i kod mene prosao update.
crnivrag

#78525 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Obavijest:

Došao je update za EON box aplikaciju, i to verzija:

Verzija aplikacije: 1.49.0/3.0.7
Verzija operativnog sistema: 0.7.7
Verzija modula: stb.1.49.0.83.xxx

Probaću da repliciram sve prijavljene bugove, pa ću javiti šta je sve ispravljeno.

Edit: Testirao sam javno prijavljene probleme, i svi su još tu, izgleda da je ipak u pitanju neki manji update.

Pojavio se novi bug, koji se očitava u tome da se više ne prikazuje zeleni dugmić, koji prikazuje na koje sadržaje u VOD katalozima ste pretplaćeni.
Locked