Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Qler wrote: ↑11/12/2023 21:18
Žuta lampica je da je temp vani ispod 4 stepena a iznad 0. Kad padne ispod 0 bude crvena. Fina stvar kod Forda. Fali mi to i nikad neću prežaliti grijač prednje šajbe...
Kod mene je uvijek žuta, od -273°C do +4°C
A grijač prednje šajbe je top izum
Pod grijac prednje sajbe na sta tacno mislis. Imam ja na toyoti nakav grijac sta grije polje ispod brisaca, slika sa mog auta:
PS nije da ima neke koristi od njega vele
Ma kakvi to, pravi grijač nalik na onaj na zadnjoj šajbi, osim što ima mnogo tanje niti koje su gušće raspoređene.
Odledi šajbu u roku od par minuta max, bez obzira na minus vani.
Evo i drugi Mondeo je imao to
Last edited by ZoomZoomKiwi on 12/12/2023 08:39, edited 1 time in total.
EFD22 wrote: ↑12/12/2023 08:37
Ma kakvi to, pravi grijač nalik na onaj na zadnjoj šajbi, osim to ima mnogo tanje niti koje su gušće raspoređene.
Odledi šajbu u roku od par minuta max, bez obzira na minus vani.
Evo i drugi Mondeo je imao to
Spoiler
Show
Fantasticno, legendarna stvar, da znas koliko mi ovo treba, sutra bih stavio ovu sofersajbu da moze. Doduse mogu se raspitati, ako imaju vec kablove do ovih grijaca sta griju ispod brisaca:
Zena ima onu aplikaciju na mobitelu pa upali 10 minuta ranije auto da se odledi, to jest upali se ona elektricna grijalica i ugrije citavo auto, ali trosi struje da ugrije moze do posla doci lol. Imao sam ja nekad na audiju dizelsku grijalicu, 10 minuta i odledila bi sve, ali bila je na daljinski.
Sad na toyoti nemam nista pa struganje svako jutro
Ateista wrote: ↑12/12/2023 08:44
Prakticna stvar, ali mislim da bi mene to nerviralo, jest da se moras zagledati da primijetis, ali kad znam da ima onda bih i vidio i nerviralo bi me.
Ma ne primjeti se uopšte, nije ti fokus na šajbi, valjda gledaš što dalje ispred sebe.
Ko god se vozio sa mnom, nit je to primjetio nit mu je smetalo.
Prakticna stvar, ali mislim da bi mene to nerviralo, jest da se moras zagledati da primijetis, ali kad znam da ima onda bih i vidio i nerviralo bi me.
Ma ne primjeti se uopšte, nije ti fokus na šajbi, valjda gledaš što dalje ispred sebe.
Naravno, gleda se ispred i onda se ne primijeti, ali kad znam da je tu imam utisak da bih stalno gledao koliko se primijeti.
Bili bi ekstra da naprave potpuno nevidljive grijace, jer je to stvarno pravo prakticno, ali tesko da je moguce.
Naravno, gleda se ispred i onda se ne primijeti, ali kad znam da je tu imam utisak da bih stalno gledao koliko se primijeti.
Bili bi ekstra da naprave potpuno nevidljive grijace, jer je to stvarno pravo prakticno, ali tesko da je moguce.
Nisu ni prva auta imala sajbu, pa kad su poceli ljudi ugradjivati navikli se
Smeta mi i sajba kad nije savrseno cista, sto jest jest, ali mi vise smeta vjetar u oci.
Ateista wrote: ↑12/12/2023 08:56
Smeta mi i sajba kad nije savrseno cista, sto jest jest, ali mi vise smeta vjetar u oci.
trebas se sa mnom provozati, da ti izbijemo te strahove
Ma ovo grijanje je genijalna stvar, nevjerovatno dobra i prakticna. Prije bi to nego grijanje sjedista. I pomogne da se odmagli sajba, i nema struganja, ma beton stvarka.
Autoput 170+ konstantno, magistrala 100
Za 105KS karavana vise nego dobro, tri odrasle osobe plus pun gepek stvari
Inace bude oko 8 autocestom tempom kojim vozim, oko 160 najcesce
Audi a3 2017. 1.8t 125kw sa dsg. Dvije odrasle osobe i dva tinejdzera. 550 km autoputa i malo sporednih. 5.7L,
prosjek je bio 120-130km/h odprilike. Super potrosnja.
Gradske 9-10l od šale.. . Auto sa velikom i drasticnom razlikom grad/otvorena ..