DAboltstream wrote:kad se ovo pusti u promet..je l' to znači da ćemo s autoputa dolaziti do stupske petlje ?
Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
-
kakaljin
#7851 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
- Optimist
#7852 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Sumnjam jer ih niko ne vidi. Ali ako i bude, opet bolje tu nego u gradu.dosada_ziva wrote:al će da bude potezanja lokalnih rejsera do vogošće i nazad
- van Basten
#7853 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
a što svi govore da će biti gotova obilaznica otvaranjem ove petlje Briješće? Šta je sa lotom 3B Vlakovo - Mostarsko, koji još nije ni započet?
- Thorgerson
#7854 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Pa zaobilaznica je više puta svršila.van Basten wrote:a što svi govore da će biti gotova obilaznica otvaranjem ove petlje Briješće? Šta je sa lotom 3B Vlakovo - Mostarsko, koji još nije ni započet?
Prvi put kad se spojila petlja Butile sa petljom Vlakovo. Svršila.
Sad će opet svršit kad se otvori pristup iz petlje Briješće.
I na kraju će pravo svršavanje i vrhunac biti kada svoj metne potpis kauboj memić i zavrsi se pristup sa mostarskog rasrk.
Da svako svršavanje bude potpuno tu su gmazovi:

-
tec
#7855 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
I to se neće moći raditi sve dok lokalni vojvoda je na ćelu. Ali projekat neće biti završen sve dok ne bude spoja sa ul. Safeta Zajke ali nažalost i tu postoji lokalni vojvoda koji hoće da se radi po njegovom interesu.van Basten wrote:a što svi govore da će biti gotova obilaznica otvaranjem ove petlje Briješće? Šta je sa lotom 3B Vlakovo - Mostarsko, koji još nije ni započet?
-
veliki_ah
#7856 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ima li negdje neka mapa ili slika ili da neko pojasni jel se moze s ovog novog autoputa skrenuti na kiseljak, da se ne ide preko blažuja i da se izbjegnu one silne krivine?
- holowey
#7857 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
petlja lepenica?veliki_ah wrote:Ima li negdje neka mapa ili slika ili da neko pojasni jel se moze s ovog novog autoputa skrenuti na kiseljak, da se ne ide preko blažuja i da se izbjegnu one silne krivine?
- Grof
#7858 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Naravno da može, izlaz Lepenica (piše i izlaz Kiseljak, Kreševo) i poslije naplatnih kućica na kružnom toku izađeš na prvom izlazu desno i voziš samo ravno kroz Lepenicu i doći ćeš do Han Ploče (gdje bi došao da ideš i starom cestom) i zatim nastavljaš lijevo za Kiseljak.holowey wrote:petlja lepenica?veliki_ah wrote:Ima li negdje neka mapa ili slika ili da neko pojasni jel se moze s ovog novog autoputa skrenuti na kiseljak, da se ne ide preko blažuja i da se izbjegnu one silne krivine?
-
veliki_ah
#7859 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Super 
Jel se plaća taj dio autoputa, tj odakle se plaća? Pošto prema dole nisam nikada išao..
Jel se plaća taj dio autoputa, tj odakle se plaća? Pošto prema dole nisam nikada išao..
-
dosada_ziva
#7860 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
plaća se od vlakova do lepenice 1,20 kmveliki_ah wrote:Super
kao i od tarčina do lepenice 1,20 km
i koliko se sjecam na autoputu ima tabla "Lepenica"
- holowey
#7861 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
znam... ostao sam zbunjen pitanjem, nesto kao "koliko je 2+2"Grof wrote:Naravno da može, izlaz Lepenica (piše i izlaz Kiseljak, Kreševo) i poslije naplatnih kućica na kružnom toku izađeš na prvom izlazu desno i voziš samo ravno kroz Lepenicu i doći ćeš do Han Ploče (gdje bi došao da ideš i starom cestom) i zatim nastavljaš lijevo za Kiseljak.holowey wrote:petlja lepenica?veliki_ah wrote:Ima li negdje neka mapa ili slika ili da neko pojasni jel se moze s ovog novog autoputa skrenuti na kiseljak, da se ne ide preko blažuja i da se izbjegnu one silne krivine?
-
veliki_ah
#7862 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Pa i nije baš pitanje 2+2, al hajd.. Nije baš da svi imamo plan autoputa u svojim glavama..
U svakom slučaju, hvala na odgovoru
U svakom slučaju, hvala na odgovoru
-
kakavdanakneiskustvu
-
funeral blues
#7865 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Zamolio bih bolje poznavaoce za komentar. Zanima me da li ce nakon ovog najavljenog otvaranja dijela Sarajevske obilaznice biti bolja veza Vogosce i Stupa? Od urbanog dijela Vogosce do autoputa ima svega par minuta, a onda autoputem do Butila, odnosno odvajanja prema novom kruznom toku, odnosno Stupu. Čini se da je ovo pravo brza varijanta za ljude koji rade u Novom gradu ili Ilidzi, ali nemam predstavu koliko ce biti cjenovno pristupacna? Ono o cemu imam predstavu su strasne guzve i neizvjesnost jedne trake dosadasnjim putem preko Rajlovca. Kad se uzme u obzir voznja u nizim brzinama, visoka potrosnja goriva i kasnjenje, sumnjam da ova opcija autoputem moze biti nepovoljnija.
-
archi_a
#7866 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ova dionica zaobilaznice je besplatna.
I kao takva će ostati. Dakle, Stup -zaobilaznica - ulazak u Vogošću = 0 KM.
-
funeral blues
#7867 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ako bude tako kao sto kazes, to bio bio hit godine
Sad mi zao sto radim u gornjem dijelu Sarajeva, pa se moram i dalje peglati sa Hotonjom i Barama, ali cu definitivno buduce poslodavce favorizovati i po tome koliko su blizu Stupu 
-
archi_a
#7868 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Opusti se, to je 100% tako. 
-
Astrix
#7869 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne ako bude tako, to je tako svugdje u svijetu. Gradska obilaznica se ne plaća, svi koji prolaze pored recimo Zagreba plate put do Zagreba pa onda opet uzimaju karticu kad ga prođu.funeral blues wrote:Ako bude tako kao sto kazes, to bio bio hit godineSad mi zao sto radim u gornjem dijelu Sarajeva, pa se moram i dalje peglati sa Hotonjom i Barama, ali cu definitivno buduce poslodavce favorizovati i po tome koliko su blizu Stupu
Talijani su recimo htjeli uvesti naplatu na rimskoj obilaznici, onom prstenu oko Rima i cijela se frka digla oko toga. Ima preko 100 km obilaznice i tu su lopovi htjeli uzeti masne pare ali nije im uspjelo.
-
Forumerrer
#7870 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Sve je to super sto ce se pustiti u promet. Ja sada ocekujem kilometarsku kolonu od novog kruznog toka do semafora kod Doma penzionera. To je vec postao novi cep nakon rekonstrukcije stupske petlje.
- animus
#7871 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ovo jeste sada cep ali mislim da nwce biti kad se pusti ovo u promet. Dvije trake ce voditi na autoput a vecina ce i ici prema autoputu. Samo su trebali nekako izvesti da ovi iz pravca rajlovca idu nekim drugim putem, da izbjegnu kruzni jer tu bi za njih mogao nastati cep. Vidjet cemo slijedece sedmice kako ce to funkcionisati.Forumerrer wrote:Sve je to super sto ce se pustiti u promet. Ja sada ocekujem kilometarsku kolonu od novog kruznog toka do semafora kod Doma penzionera. To je vec postao novi cep nakon rekonstrukcije stupske petlje.
- problemnatravunu
#7872 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Na tom kruznom su ovih dana bile ogromne guzve, ali zato sto se uveliko radilo, kamioni, viljuskari sa kamenim pločama , zemljom itd itd , po svoj logici sada kad se to sve rascisti i pusti, mislim da ne bi trebalo biti čepova!
Mene vise brine čep koji se formira nakon (uskoro novog ) mosta dakle nekih stotinjak metara nize od tog velikog novog kruznog, prema Rajlovcu , uliv ceste iz Briješća
Mene vise brine čep koji se formira nakon (uskoro novog ) mosta dakle nekih stotinjak metara nize od tog velikog novog kruznog, prema Rajlovcu , uliv ceste iz Briješća
-
Forumerrer
#7873 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ja govorim o ulazu u Sarajevo, a ne izlazu. Prvi semafor nakon Zenice, mogu mislit koji ce haos nastati. Vecina ljudi ce sada (logicno) ulazit u Sarajevo preko Stupa. Nema sanse da budu manje guzve nego sada. Jedino rjesenje problema u Sarajevu je gradski autoput.
- problemnatravunu
#7874 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Forumerrer wrote:Ja govorim o ulazu u Sarajevo, a ne izlazu. Prvi semafor nakon Zenice, mogu mislit koji ce haos nastati. Vecina ljudi ce sada (logicno) ulazit u Sarajevo preko Stupa. Nema sanse da budu manje guzve nego sada. Jedino rjesenje problema u Sarajevu je gradski autoput.
- shake69
#7875 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
archi_a wrote:Ova dionica zaobilaznice je besplatna.I kao takva će ostati. Dakle, Stup -zaobilaznica - ulazak u Vogošću = 0 KM.