SDP

Post Reply
ReD aka Socijalista

#7851 Re: SDP

Post by ReD aka Socijalista »

webby-x wrote:
kamen spoticanja wrote:vidi fahro zna fatihu :D
kako divno malo drustvo...
SDP-ovci fatihu znaju samo kada putuju van Sarajeva.
Ovo fahro kasni dok prevede sa crnogorskog :D :D
Hemel

#7852 Re: SDP

Post by Hemel »

VjecitiStudent wrote:E moj NIjaze, da si samo znao ko ce se sve gurati u prvi red
Komemoracija Nijazu Durakoviću

Image
:thumbup:

i meni ovo zape za oko... :( (ali nije zbog fahra)
popajic

#7853 Re: SDP

Post by popajic »

FahrA najmanji , a najveci broj cipela 8)
Ali stvarno , kad pogledam ovu skupinu pa pomislim da od njih ocekujemo da postave ovu drzavu na noge...a oni neki drugi jos gori...e, pa stvarno :roll:
stochar

#7854 Re: SDP

Post by stochar »

Ministra prometa i komunikacija u Vladi Zeničko-do bojskogkantona (ZDK) Raifa Seferovića policija je krajem prošle sedmice zaustavila na magistralnom putu M-17 na ulazu u Zenicu. Alkotestiranjem, kako saznaje “Dnevni avaz”, utvrđeno je da je ministar imao 2,17 promila alkohola u krvi.

Novčana kazna

Nakon što je utvrđeno da je Seferović pijan policajac M. I. naložio mu je da preda vozačku dozvolu i izađe iz vozila, a kolegi kazao da sjedne na vozačevo mjesto i odveze ministra kući. Seferović je tada, prema riječima očevidaca, počeo prijetiti policajcima da će ostati bez posla te da će im nazvati ministra policije.

Policajci su ignorirali prijetnje, ministru napisali kaznu od 400 KM i dva mjeseca zabrane upravljanja vozilom. Ali, kako saznajemo, već sutradan premješteni su na druge poslove.

Jedan od njih, koji već deset godina radi kao saobraćajni policajac, navodno je nakon telefonske naredbe ministra policije Rifata Delića, Seferovićevog kolege i prijatelja, iznenada postavljen da čuva portirnicu.

- Zakon je isti za sve, pa i mog kolegu i poznanika. Premijer Fikret Plevljak i ja smo se složili da ne smije !biti nikakve osvetoljubivosti, tim prije što su ljudi radili svoj posao. Ja ih jedino mogu nagraditi za Dan policije, a nema govora da sam ikoga zvao da ih premjesti - kazao je ministar policije ZDK Raif Delić.

Priznao grešku

Seferović, također, tvrdi da je bilo teških riječi, ali da ne bi tražio premještaj policajaca.

- Ja sam čovjek legalista i priznajem da sam pogriješio. Žaomije što sam ugrozio živo te ljudi, ali, nasreću, sve se završilo na kazni. Iako je tu noć bilo teških riječi, zaista ne bih nikad tražio osvetu i ne želim da ti pošteni momci ispaštaju što su radili svoj posao - kazao nam je Seferović.

policajci uradili svoj posao, i premjesteni. lik priznaje da je vozio pijan s 2,17, priznaje da je psovao vrijedjao i omalovazavao policajce, i ostace na funkciji drzavnog sluzbenika drzave cije je predstavnike vlasti vrijedjao! OK, oduzeli mu vozacku, k'o neki problem - svakako ima vozaca i sluzbenki auto. ali moralna odgovornost? halo! covjek MINISTAR! javna funkcija! ali jbg, on je drug clan, sad ce se naci internet jurisnici da kazu kako je to u redu jer je lik bio nasekiran stanjem cesta u ZDK pa je morao malo popiti...
O'zone
Globalni moderator

#7855 Re: SDP

Post by O'zone »

stochar wrote: policajci uradili svoj posao, i premjesteni. lik priznaje da je vozio pijan s 2,17, priznaje da je psovao vrijedjao i omalovazavao policajce, i ostace na funkciji drzavnog sluzbenika drzave cije je predstavnike vlasti vrijedjao! OK, oduzeli mu vozacku, k'o neki problem - svakako ima vozaca i sluzbenki auto. ali moralna odgovornost? halo! covjek MINISTAR! javna funkcija! ali jbg, on je drug clan, sad ce se naci internet jurisnici da kazu kako je to u redu jer je lik bio nasekiran stanjem cesta u ZDK pa je morao malo popiti...
To je već normalno da u ovoj državi niko ne odgovara za svoja djela ako je na bilo kojoj funkciji.
Što se tiče morala,obraza, savjesti i ostalih stvari što imaju normalni ljudi kod nas je to amputirano iz svijesti političara pa tako da o tome i nema potrebe razmišljati.
kamen spoticanja

#7856 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

zbog ovoga treba reformisat policiju...dje ce zaustaviti ministra kojem je stranacki kolega ministar mupa kantona...to ne moze tako...treba zakon mjenjat...
btw pomenuti je najveci promasaj u cijeloj vladi kantona
madner

#7857 Re: SDP

Post by madner »

Slazem se apsolutno sa stocharem, trebalo bi ga katranom i perjem obiljeziti. I naravno dati mu odkaz. :D
quasar

#7858 Re: SDP

Post by quasar »

Niko normalan neće braniti ovako ponašanje. Takođe se nadam da će ga se i SDP odreći, mada je očigledno da su u nedostatku kvalitetnih kadrova uzimali šta se nudi, tako da možda i nemaju boljeg, na našu žalost.

U vezi s tim, jednako sumnjam da zbog glomaznosti državnog aparata, ni jedna stranka nema dovoljno kvalitetnih kadrova da sve popuni. I to je još jedan od razloga zašto trebamo smanjenje broja kantona. Također, neka ministarstva treba ukinuti i preseliti dio nadležnosti na federaciju, a dio može i na opštine.
kamen spoticanja

#7859 Re: SDP

quasar wrote:Niko normalan neće braniti ovako ponašanje. Takođe se nadam da će ga se i SDP odreći, mada je očigledno da su u nedostatku kvalitetnih kadrova uzimali šta se nudi, tako da možda i nemaju boljeg, na našu žalost.

U vezi s tim, jednako sumnjam da zbog glomaznosti državnog aparata, ni jedna stranka nema dovoljno kvalitetnih kadrova da sve popuni. I to je još jedan od razloga zašto trebamo smanjenje broja kantona. Također, neka ministarstva treba ukinuti i preseliti dio nadležnosti na federaciju, a dio može i na opštine.
imaju,imaju...sve one imaju jako kvalitetne kadrove...SDP posebno,jer su godinama u tu stranku ulazili kvaliteti ljudi rezignirani kleptomanskom vlastetlom koja je vladala 20 godina...ali ti ljudi imaju jedan problem...ne klimaju glavom kad sefovi zagalame :wink: i zato ih opet nema nigdje...a bank drze ovakve pijandure...ovaj pomenuti ovakav dolazi i na sastanke vlade zdk
ultima_palabra

#7860 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Nijaz je bio član SDU valjda, ali je bio i predsjednik SDP-a devet godina. Kakva bi to bila partija koja se ne bi sjetila bivšeg predsjednika?

Jedino me bode u oči Fahro, i to u prvom redu :oops:
kamen spoticanja

#7861 Re: SDP

ultima_palabra wrote:Nijaz je bio član SDU valjda, ali je bio i predsjednik SDP-a devet godina. Kakva bi to bila partija koja se ne bi sjetila bivšeg predsjednika?

i fahro je sad clan partije...fahro-zlatko osovina :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#7862 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

quasar wrote:. Takođe se nadam da će ga se i SDP odreći, mada je očigledno da su u nedostatku kvalitetnih kadrova uzimali šta se nudi, tako da možda i nemaju boljeg, na našu žalost.

U vezi s tim, jednako sumnjam da zbog glomaznosti državnog aparata, ni jedna stranka nema dovoljno kvalitetnih kadrova da sve popuni.
:lol: A kako bi bilo da "mjesta popune" profesionalcima, mislim, ili ne daj Bože da raspišu konkurs?
quasar wrote: I to je još jedan od razloga zašto trebamo smanjenje broja kantona. Također, neka ministarstva treba ukinuti i preseliti dio nadležnosti na federaciju, a dio može i na opštine.
Još bolje :lol: Dakle, jedan od razloga, kažeš. :lol: :lol:

Ma, dobro nam i ide, kakva je baza....
madner

#7863 Re: SDP

Post by madner »

Da da, konkursi za ministre kao u mnogim zemljama svijeta :D
Corto Maltese

#7864 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Raspored wrote:
VjecitiStudent wrote:

Image
Jedno mi nije jasno, jel Nijaz rahmetli bio to clan SDP-a ili SDU-a? Kuku nama kad se socijal-demagozi ni oko cega ne znaju dogovoriti izmedju sebe, prvo nikad dogovor sdp-snsd, sad ne snaju sdp-sdu! Ovo nema nigdje, sad ga Zlatko svojata, a nedavno ga je istjerao iz Parije!
Prvi saf amfiteatra je jako zgodan za fotografisanje. Na samoj dženazi je mnogo teže biti fotogeničan, a valja i nosati, tako da su ovi likovi redom nestali iz kadra.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#7865 Re: SDP

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:Nijaz je bio član SDU valjda, ali je bio i predsjednik SDP-a devet godina. Kakva bi to bila partija koja se ne bi sjetila bivšeg predsjednika?

Nijaz je bio osnivac SDP-a
a Zlaja da ima obraza, bio bi u misjoj rupi, a ne u prvom redu
madner

#7866 Re: SDP

Post by madner »

Koja zloba.
quasar

#7867 Re: SDP

Post by quasar »

Kad se samo sjetim Avazovih gadosti pisanih o Nijazu u vrijeme dok je bio u SDP-u. Kakve je sve epitete dobijao.
I onda mu se ovako montira na komemoraciji da prouči fatihu.
MRŠ!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#7868 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

madner wrote:Da da, konkursi za ministre kao u mnogim zemljama svijeta :D
Nisam razumjela da je govorio samo o ministarskim mjestima. A i ako jeste zašto ne može biti ministar vanstranački čovjek? "MNoge zemlje svijeta" nemaju toliko ministarstava ;-), tako da je primjer loš
Corto Maltese

#7869 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

madner wrote:Koja zloba.
Kritika licemjerja = Zloba!?
Izvini, koji rječnik koristiš?
Last edited by Corto Maltese on 01/02/2012 11:25, edited 1 time in total.
quasar

#7870 Re: SDP

Post by quasar »

KatarinaKosaca wrote:
quasar wrote:. Takođe se nadam da će ga se i SDP odreći, mada je očigledno da su u nedostatku kvalitetnih kadrova uzimali šta se nudi, tako da možda i nemaju boljeg, na našu žalost.

U vezi s tim, jednako sumnjam da zbog glomaznosti državnog aparata, ni jedna stranka nema dovoljno kvalitetnih kadrova da sve popuni.
:lol: A kako bi bilo da "mjesta popune" profesionalcima, mislim, ili ne daj Bože da raspišu konkurs?
quasar wrote: I to je još jedan od razloga zašto trebamo smanjenje broja kantona. Također, neka ministarstva treba ukinuti i preseliti dio nadležnosti na federaciju, a dio može i na opštine.
Još bolje :lol: Dakle, jedan od razloga, kažeš. :lol: :lol:

Ma, dobro nam i ide, kakva je baza....
Lutko moja, znaš ti šta sam htio reći, ali lakše je praviti se pametan i trpati smjaliće kao > :lol:
Last edited by quasar on 01/02/2012 11:24, edited 2 times in total.
agent_001

#7871 Re: SDP

Post by agent_001 »

VjecitiStudent wrote:E moj NIjaze, da si samo znao ko ce se sve gurati u prvi red

Image
Šta se ovo Betmen naljutio, vokri mu što ovi uče ili što on nezna :-D
kamen spoticanja

#7872 Re: SDP

plain vanilla wrote:

jos doveo cijelu ekipu zvizdaca...steta sto ih avdo avdic nije imao priliku upitat "kako se osjecate sad kad vise Nijaza nema...jel vam lakse ili vas je malo,nako stid"
madner

#7873 Re: SDP

Post by madner »

Pa cek, o cemu si govorila kada je tema bila ministarsko mjesto? Mozes li to malo pojasniti drugi put, ovako sam imao impresiju da govorimo o istom. Nije problem dati mjesto ne stranackom covjeku, nego mi je bilo smjesno spominjati konkurs.
Tahta

#7874 Re: SDP

Post by Tahta »

quasar wrote:Kad se samo sjetim Avazovih gadosti pisanih o Nijazu u vrijeme dok je bio u SDP-u. Kakve je sve epitete dobijao.
I onda mu se ovako montira na komemoraciji da prouči fatihu.
MRŠ!
Covjek je u pravu, do juce ga je i zlaja pljuvao a jucer mu lafo zao, dosao mu na djenazu! Sram bilo prvo Fahre pa tek onda Zlaje! Ni Zvizda nije nista bolji!
ultima_palabra

#7875 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

plain vanilla wrote:

Šta da ti kažem... politika je borba. Koliko god je Zlatko bio nefer prema Nijazu, i ovaj je kasnije bio nefer prema svojim bivšim kolegama.

Tako da je priča "Zlatko je otjerao Nijaza u grob" više nego patetična.
Post Reply