Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Capajebo

#7851 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

annoy wrote:Tko zna kad će izaći Dream of spring...nema baš više materijala iz knjiga za seriju, barem dok ne izađe Winds of winter. Pitanje je koliko Debeli govori producentima o svojim planovima u vezi završetka serijala. Bit će zanimljivo vidjeti kako će završiti serija, ja navijam da završetci budu različiti :)
Jel to usigurno da je sljedeća sezona zadnja?
Dzordz je rekao producentima serije kraj koji ima u glavi, za slucaj ne daj Boze :mrgreen:
Ali ce sigurno napraviti razliku izmedju knjiga i serije, sad hoce li to biti skroz drugaciji zavrsetak, vidjet cemo.
Pandakonda

#7852 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

annoy wrote:Tko zna kad će izaći Dream of spring...nema baš više materijala iz knjiga za seriju, barem dok ne izađe Winds of winter. Pitanje je koliko Debeli govori producentima o svojim planovima u vezi završetka serijala. Bit će zanimljivo vidjeti kako će završiti serija, ja navijam da završetci budu različiti :)
Jel to usigurno da je sljedeća sezona zadnja?
Bit će 100% 7 sezona, to ti je ta Dream of Spring knjiga. Jedino ako je planirao da tu knjigu ne prenese na ekran.
Pandakonda

#7853 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Arya Daredevil Westerosa :D

SanskiBiser

#7854 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

Pandakonda wrote:Arya Daredevil Westerosa :D

:pisnuo:
Capajebo

#7855 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Pandakonda wrote:Arya Daredevil Westerosa :D

Vise Catwomen, if you know what I mean :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7856 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

polako cure klipovi

Image

Image
mislim da će postat Jopet Khaleesi ...
Khaleesi is a Dothraki title referring to the wife of the khal. A khaleesi's status varies greatly from khalasar to khalasar. She could be very influential, riding next to the khal, or she could be worth practically less than the khal's horse, since the khal's bloodriders would sometimes share the khaleesi, but never share the khal's horse.

It is Dothraki tradition that if a khal dies, his khaleesi must retire to join the crones that rule Vaes Dothrak, known as the dosh khaleen. Daenerys Targaryen, however refused this and instead declaring herself a khaleesi in her own right and formed her own khalasar from what few of Drogo's people hadn't abandoned her.
po ovome bi trebala opet zavladat Dothrakijima i povest ih sa zmajevima u RAT... biće otpora kod novog Khala... kolko ono oni imaju preko 40 000 ratnika...
Vaes Dothrak is the only city in the Dothraki Sea, located near the far northeastern edge of the region. It lies in the shadow of a single, vast peak known by the Dothraki as the Mother of Mountains. The entrance to Vaes Dothrak is marked by two large statues depicting a pair of stallions
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7857 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Bježanija Theon i Sansa...

ovu cerseni nić nerazmem, nešta mrmlja nemam pojma šta

annoy

#7858 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Tesko ce Daenerys zavladat svim Dothrakijima jer oni nemaju vrhnovnog vladara nego svaka khalasar ima svog khala. Nemoguce je to ujediniti.
A taj Dosh Khaleen kojem bi se po njihovom zakonu trebala pridruzit je skupina baba koja ne radi nista bitno (po pitanju vladanja)
Mislim da ju ceka drugacija sudbina
Juliuscezar

#7859 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

annoy wrote:Tesko ce Daenerys zavladat svim Dothrakijima jer oni nemaju vrhnovnog vladara nego svaka khalasar ima svog khala. Nemoguce je to ujediniti.
A taj Dosh Khaleen kojem bi se po njihovom zakonu trebala pridruzit je skupina baba koja ne radi nista bitno (po pitanju vladanja)
Mislim da ju ceka drugacija sudbina
Jbg za razliku od ostalih likova ona je super sposobna, plemenita tako da ocekujem da ce skupit 7 zmajevih kugli i naci rog jednoroga te ce je svi priznati za Khalisi, plus cijeli Eoss jer to je Danyera.
annoy

#7860 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

O tome koliko je sposobna, a i plemenita, moglo bi se diskutirat nasiroko.
Ja osobno mislim da ce prolupat kao caca
Juliuscezar

#7861 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

annoy wrote:O tome koliko je sposobna, a i plemenita, moglo bi se diskutirat nasiroko.
Bio sam ironican, mrzim je
Pandakonda

#7862 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

annoy wrote:O tome koliko je sposobna, a i plemenita, moglo bi se diskutirat nasiroko.
Ona kao kraljica i Tyrion kao desna ruka, jedino bi tako mogla bit sposobna.
omar little

#7863 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

jesu se lojalnosti promijenile u medjuvremenu, od zadnje sezone? jel se, mozda, zaboravilo koje se kuce preferiraju a koje mrze? de, da se malo podsjetimo i ubijemo vrijeme. :D
KB9

#7864 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by KB9 »

licno nisam za te kuce, imam likove koje gotivim i to je to :skoljka:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7865 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

Image

volim sisu :mrgreen:
Pandakonda

#7866 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

ONE TRUE KING 8)

Image
omar little

#7867 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

i ovaj stanisovac. oj. :D okej, ali stanisa vise nema sta sad? :D
Pandakonda

#7868 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

omar little wrote:i ovaj stanisovac. oj. :D okej, ali stanisa vise nema sta sad? :D
Ne zna se, ona Brienne je zamahnula mačem sad jel ga udarila to je pitanje :D
karanana

#7869 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

Pandakonda wrote:ONE TRUE KING 8)

Image
da. RESPECT!

jebem mu sve debelo kako ga glupo ubi. jedan od najboljih vojskovodja westerosa, koji je sa 3-4 hiljade zarobio 100 hiljada wildlingsa, i onda onako da padne. kako glup scenario.
omar little

#7870 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

eto i da uzmemo premisu za tacnu (ja se ne slazem, starka nije vojno pobijedio, niti ove preko zida :D) da je dobar vojskovodja, to ga ne cini dobrim vladarem. previse je on volio stolicu da bi znao na njoj sjediti.
annoy

#7871 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

bhnapoleon1 wrote: Bio sam ironican, mrzim je
Aha, tako.
Inače svi svršavaju na nju pa nisam očekivala da nisi ozbiljan :D
Meni je bila draga na početku, girl power i to, onda sam skontala koliko je balava
Capajebo

#7872 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

omar little wrote:eto i da uzmemo premisu za tacnu (ja se ne slazem, starka nije vojno pobijedio, niti ove preko zida :D) da je dobar vojskovodja, to ga ne cini dobrim vladarem. previse je on volio stolicu da bi znao na njoj sjediti.
Nikada je nije volio, nego to smatra cisto svojom obavezom i pravom, kao jedinim istinskim nasljednikom Roberta. Cak sta vise, i ne voli stolicu :mrgreen:
karanana

#7873 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

omar little wrote:eto i da uzmemo premisu za tacnu (ja se ne slazem, starka nije vojno pobijedio, niti ove preko zida :D) da je dobar vojskovodja, to ga ne cini dobrim vladarem. previse je on volio stolicu da bi znao na njoj sjediti.
nisam mogao iz serije skontati koliko je volio ili nije, ali sam skontao da je legalista i da je kao sto to capajebo rece, preuzimanje stolice osjecao kao svoju duznost a ne kao nesto sto bi bilo fino odradit.
i dojmio se kao razuman pa i strpljiv covjek i onda ga debeli ubi i prikaza kao nestrpljivog gdje na glavacke ulazi u borbu u kojoj onako nasjede.
Last edited by karanana on 15/04/2016 13:46, edited 1 time in total.
Capajebo

#7874 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Ja cak mislim da ce (ako bude ziv i dalje) podrzati Targaryen kada predje u Westeros, jer ima vece pravo od njega. Stanisova pravda! :mrgreen:
karanana

#7875 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

Capajebo wrote:Ja cak mislim da ce (ako bude ziv i dalje) podrzati Targaryen kada predje u Westeros, jer ima vece pravo od njega. Stanisova pravda! :mrgreen:
eh sad bi nam trebo pravnik koji se razumije u kraljevsko pravo da razjasni da li je kalisi zaista imala vece pravo od njega. jebi ga, robert je bio uzurpator, ali ne bi se citav westeros digo protiv targerijana da su valjali. jebes mu mater, mozda su i targerijeni prije 500 godina uzurpirali nekog, ne znam dovoljno istoriju, nisu ni oni bogom dati da su kraljevi od first menova pa do svrgnuca ludog kralja.
Post Reply