Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sakazulu

#7851 Re: Android OS

Post by Sakazulu »

A iz nekog razloga ne radi nadogradnja preko sony pc companiona... pa moram nositi u servis jer je pod garancijom...
hopi

#7852 Re: Android OS

Post by hopi »

jedno pitanje oko micro sd kartica, kontam uzeti za tel (android) neku od 16GB pa sam vidio da ima class 4 i class 10(koja je i skuplja), ima li neke razlike i koju uzeti. Treba mi za uobičajeno, muzika, slike video
anonimnaosoba

#7853 Re: Android OS

Post by anonimnaosoba »

hopi wrote:jedno pitanje oko micro sd kartica, kontam uzeti za tel (android) neku od 16GB pa sam vidio da ima class 4 i class 10(koja je i skuplja), ima li neke razlike i koju uzeti. Treba mi za uobičajeno, muzika, slike video
razlika ti je u tome kojom brzinom ti očitava fileove, prebacuje ih itd., Class 4 ti očitava brzinom od 4 MB/s, a 10 10 MB/s, do tebe je koju ćeš uzeti jer to zavisi od tvojih potreba, a ne od nas...
Sakazulu

#7854 Re: Android OS

Post by Sakazulu »

hopi wrote:jedno pitanje oko micro sd kartica, kontam uzeti za tel (android) neku od 16GB pa sam vidio da ima class 4 i class 10(koja je i skuplja), ima li neke razlike i koju uzeti. Treba mi za uobičajeno, muzika, slike video

Haj kad si već postavio pitanje, daj nam cijene za te dvije classe i gdje si mislio kupiti?
mumi80

#7855 Re: Android OS

Post by mumi80 »

Ljudi jel ikako moguće (da li postoji neka aplikacija) da povežem svoj andorid mob sa parot uređajem za telefoniranje u vožnji? Ranije sam imao "obični" samsung i sve je funkcionisalo super, čim dam kontakt u autu ako je uključen bluetooth na mobitelu automatski se povežu. Sad kad koristim android ne mogu nikako uspostaviti vezu.
kojeime

#7856 Re: Android OS

Post by kojeime »

Ima li neka normalna tastatura za Android (4.0)? Naime, meni treba samo jedno, a to je da su brojevi sa slovima na jednom ekranu, a ne da moram kada hocu brojeve dodirivati onaj simbol za dodatne funkcije. Sve tastature koje sam nasao i to i one koje su dobro ocijenjene ili sa brojevima dodaju jos masu drugih simbola pa "tasteri" postanu premali, i/ili traze pristup svemu i svacemu.
quarterback

#7857 Re: Android OS

Post by quarterback »

ne znam da li si primjetio i da li bi ti to bilo ok, ali da otkucas broj ne moras prebacivati na brojeve, dovoljno je malo duze zadrzati pritisnutu tipku slova na kojoj je svijetlijom bojom oznacen i broj, pogledaj pazljivo gornji red tastera
kojeime

#7858 Re: Android OS

Post by kojeime »

Hvala na odgovoru, to znam, ali i to je predugo. Ja bih tastaturu kao kod PC-a, iznad slova brojevi. Sda sa tabletima od 10 incha fakat bi se mogla dati izbor pune tastature za velike ekrane i kompaktne tastature za one koji imaju uredjaje sa malim ekranom.
Djubre_

#7859 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Pa sve Qwerty i Qwertz jesu uradjene na fazon komp tastature.. slova space dole, brojevi gore, lijevo alt.. desno enter..
Nabucco

#7860 Re: Android OS

Post by Nabucco »

ismir123 wrote:Da neotvaram novu temu.... :roll:
Imam tablet sa androidom 4.0.4.
Da li neko zna da li postoji neka aplikacija koja radi na sljedeci nacin. Tablet koristim u autu kao Media player. Sada me zanima da li postoji neka aplikacija da u isto vrijeme telefon snima kamerom (da ga koristim kao camdash-ili kako se to vec zove) a da pri tome mogu sve normalno raditi na tabletu ? pozz :?
....????
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#7861 Re: Android OS

Post by suad-sarajevo »

Pozdrav svima. Ima li nešto slično kao što je bilo za nokia pc suite za prestigio multiphone 5000. Ili nešto kao Samsung kies. Hvala.
suad-sarajevo

#7862 Re: Android OS

Post by suad-sarajevo »

Iko, ista?

Sent from my PAP5000TDUO using Tapatalk 2
suad-sarajevo

#7863 Re: Android OS

Post by suad-sarajevo »

Ma, davno sam kod jednog prijatelja vidio neki program sllican sammsung kies ali se zvao nesto kao meeboo ali sada ne mogu da se sjetim.

Eborg

#7864 Re: Android OS

Post by Eborg »

Na telefonu je nemoguće uninstalirati aplikaciju jer traje unedogled. Telefon je Samsung Galaxy Note na stock ICS-u, nije rootovan.

Je li najbolje rješenje da napravim backup podataka u Kiesu i onda iz recovery modea uradim factory reset pa sve nabacim ispočetka?

Htio sam očistiti dalvik cache ali dođe haman pa isto.
kojeime

#7865 Re: Android OS

Post by kojeime »

KvaziExpert wrote:može li ova :D
Image

evo link do besplatne verzije, a ima i pro za 4 i nešto dolara

https://play.google.com/store/apps/deta ... Ryb2lkIl0.
Hvala, probacu.
Quaresma

#7866 Re: Android OS

Post by Quaresma »

Eborg wrote:Na telefonu je nemoguće uninstalirati aplikaciju jer traje unedogled. Telefon je Samsung Galaxy Note na stock ICS-u, nije rootovan.

Je li najbolje rješenje da napravim backup podataka u Kiesu i onda iz recovery modea uradim factory reset pa sve nabacim ispočetka?

najbolje ti je odraditi full wipe, i onda lako je kasnije instalirati apk, i ove koje se placaju ima skinuti

zar nije izasao jelly bean za note?
Djubre_

#7867 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

To je njegov ICS. Skini zadnji update za njega jelly bean 4.1.2. I samo ga fleshaj preko odina. Jelly bean tito.

Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
quarterback

#7868 Re: Android OS

Post by quarterback »

Eborg wrote:Na telefonu je nemoguće uninstalirati aplikaciju jer traje unedogled. Telefon je Samsung Galaxy Note na stock ICS-u, nije rootovan.

najbolje ti je da ti ja dam s2 i doplatim za taj note da se ti ne peglas :D
suad-sarajevo

#7869 Re: Android OS

Post by suad-sarajevo »

Da li postoji način da se nekako deinstaliraju aplikacije koje su došle već instalirane na moj prestigio 5000 duo.

brazzo19

#7870 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Samo gledam nesto po stranicama , dosta je pala cijena galaxy s 2 i s 3 :D Valjda posto je izasla s4 , sada s2 kosta nova 495 KM a s3 685 KM znaci dosta je pala cijena , tako da mogo bi se i mob u dogledno vrijeme da promijeni malo :D
mukyze

#7871 Re: Android OS

Post by mukyze »

Zna li ko moze li se kako doci do ukradenog (vjerovatno moze u normalnim zemljama s normalnim operaterima i normalnom policijom) telefona s androidom, imam IMEI, ako sta znaci :roll: :roll:
perfect_guy

#7872 Re: Android OS

Post by perfect_guy »

mukyze wrote:Zna li ko moze li se kako doci do ukradenog (vjerovatno moze u normalnim zemljama s normalnim operaterima i normalnom policijom) telefona s androidom, imam IMEI, ako sta znaci :roll: :roll:
meni je prije nekih 8 mjeseci ukraden telefon, policija dobila IMEI, do danas ništa
mayab

#7873 Re: Android OS

Post by mayab »

suad-sarajevo wrote:Da li postoji način da se nekako deinstaliraju aplikacije koje su došle već instalirane na moj prestigio 5000 duo.

Valjda prvo root, pa onda moze i to
Nermin_BH

#7874 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

mukyze wrote:Zna li ko moze li se kako doci do ukradenog (vjerovatno moze u normalnim zemljama s normalnim operaterima i normalnom policijom) telefona s androidom, imam IMEI, ako sta znaci :roll: :roll:
Mozes locirati i vratiti ali moras imati debelu štelu.
kojeime

#7875 Re: Android OS

Post by kojeime »

Nermin_BH wrote:
Mozes locirati i vratiti ali moras imati debelu štelu.
Ovo me navede, ja bih pitao je li iko prakticno probao aplikaciju koja "daljinski" blokira telefon.

Znam da ta aplikacija ima za Blackberry, a cini mi se da ima i za Android i iOS.

Dakle, neko ukrade telefon, osteceni preko racunara se prijavi na web stranicu koja za to sluzi i preko te stranice blokira svoj telefon da ga niko ne moze koristiti. A kod Blackberryja je moglo i da se locira gdje je telefon. Za Blackberry ta aplikacija je cini mi se bila besplatna za uslugu blokiranja telefona, a ko je htio uslugu lociranja, morao je platiti pretplatu.

Ima li ta aplikacia za android i ako ima da li je neko prakticno koristio, to jeste radi li kod nas?
Post Reply