MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ramzess Veliki

#7851 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Ramzess Veliki »

klosar pravi wrote:Al' je baš malo reci koliko je fizički Khabibi bolje izgledao nego u ranijim borbama i one pločice došle skroz do izražaja..

Zamisli samo 3 mjeseca treninga kako su izgledala za njega prije borbe trebali su ga i Fergusonom nahranit istu noc.

Sacekaj prvo da vidimo oce li mi vizu oduzeti, a što se toga tice pa ne može UFC ni na šta natjerati Khabiba..

Prihvatice Khabib revanš bez razmišljanja pare su pare.

Kakva je to logika da ce biti više od 2 miliona za taj potencijalni revanš?
Bice ista 2 ili manje..

Conor sigurno hoce taj revanš daleko je on od onih boraca picica koji izbjegavaju, al' jedno je sigurno ako izgubi u tom interes pada najmanje pola za sve oko njega.
Ma bice vise para za revans. Konor je genijalac za pravljenje para, pravi showman. Ovaj posao je odradio perfektno, njemu je od pocetka jasno da nema godine za duzu borbu i jasno mu je da nije tezak zalogaj za Khabiba, isprovocirao ga je u startu da mec napravi medijski interesntnim, pametno se izvlacio od tezih ozlijeda, I isprovocirao je sljedeci duel. Usred amerike je isprovocirao muslimane sa bradama da upadnu u publiku i napadnu krscane, sad ce svi poludjeti i traziti revans. Nece zaliti para za kartu. Ako bude revansa Konor ce opet fasovati, ali ce se svi dobro opariti. Amerikanci su i tako dovoljno glupi da vjeruju i u americki wrestling. :lol:
vernes81

#7852 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by vernes81 »

pizarro wrote:gledaj edina sto narodu objasnjava irsku tradiciju i obicaje :lol:
decki dobili sto su trazili i ciao adios :D
Nesmijes da ih bijes ako nije po njihovoj tradiciji :D , zato idu velike kazne :lol: .
Irci su mi inace dragi ali brate koji kurac se kreveljis i unosis u facu.
klosar pravi

#7853 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by klosar pravi »

Ramzess Veliki wrote:
klosar pravi wrote:Al' je baš malo reci koliko je fizički Khabibi bolje izgledao nego u ranijim borbama i one pločice došle skroz do izražaja..

Zamisli samo 3 mjeseca treninga kako su izgledala za njega prije borbe trebali su ga i Fergusonom nahranit istu noc.

Sacekaj prvo da vidimo oce li mi vizu oduzeti, a što se toga tice pa ne može UFC ni na šta natjerati Khabiba..

Prihvatice Khabib revanš bez razmišljanja pare su pare.

Kakva je to logika da ce biti više od 2 miliona za taj potencijalni revanš?
Bice ista 2 ili manje..

Conor sigurno hoce taj revanš daleko je on od onih boraca picica koji izbjegavaju, al' jedno je sigurno ako izgubi u tom interes pada najmanje pola za sve oko njega.
Ma bice vise para za revans. Konor je genijalac za pravljenje para, pravi showman. Ovaj posao je odradio perfektno, njemu je od pocetka jasno da nema godine za duzu borbu i jasno mu je da nije tezak zalogaj za Khabiba, isprovocirao ga je u startu da mec napravi medijski interesntnim, pametno se izvlacio od tezih ozlijeda, I isprovocirao je sljedeci duel. Usred amerike je isprovocirao muslimane sa bradama da upadnu u publiku i napadnu krscane, sad ce svi poludjeti i traziti revans. Nece zaliti para za kartu. Ako bude revansa Konor ce opet fasovati, ali ce se svi dobro opariti. Amerikanci su i tako dovoljno glupi da vjeruju i u americki wrestling. :lol:

Conor jeste genijalac, al' genijalac koji pobjeđuje on ako izgubi narednu sav interes oko njegovih borbi gubi smisao jer koliko god neupuceni bili ovi koji mrze Conora on je lik koji je očistio jednu diviziju i pobjedio lika koji nije izgubio 10 GODINA!

Otišao je 2 težine naprijed i borio se s Nate Diazom bio mu je upitan cardio zbog naglo povecanih kila bilo mu je svašta upitno prvu borbu onda se vraca pobjeđuje istog lika regularno na istoj težini ide borba s Mayweatherom gdje se znalo da ce izgubiti samo što je opstao 10 RUNDI.I tako dalje...

Conor ne bi bio Z od zvijezde da ne posjeduje kvalitet top 5 boraca u ovoj sad diviziji s Khabibom i ovo sve što si gledao protiv Khabiba to nije nikakav show da se uzmu pare ovo je bilo LIČNE PRIRODE bitka koju je izgubio.

Ma nece biti više para za revanš bice isto kao sad što je pun kurac na kraju krajeva.

Tako da kad pišeš da je Conoru jasno da nije težal zalogaj navodi me jedino na mišljenje da ne pratiš jer ako je nešto sigurno to je da Conor ne ulazi u borbu koju misli da nece pobjediti..Ponavljam opet iz istog ovog posta on ne bi bio Z od zvijezde da ne pobjeđuje.
Ramzess Veliki

#7854 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Ramzess Veliki »

klosar pravi wrote:
Conor jeste genijalac, al' genijalac koji pobjeđuje on ako izgubi narednu sav interes oko njegovih borbi gubi smisao jer koliko god neupuceni bili ovi koji mrze Conora on je lik koji je očistio jednu diviziju i pobjedio lika koji nije izgubio 10 GODINA!

Otišao je 2 težine naprijed i borio se s Nate Diazom bio mu je upitan cardio zbog naglo povecanih kila bilo mu je svašta upitno prvu borbu onda se vraca pobjeđuje istog lika regularno na istoj težini ide borba s Mayweatherom gdje se znalo da ce izgubiti samo što je opstao 10 RUNDI.I tako dalje...

Conor ne bi bio Z od zvijezde da ne posjeduje kvalitet top 5 boraca u ovoj sad diviziji s Khabibom i ovo sve što si gledao protiv Khabiba to nije nikakav show da se uzmu pare ovo je bilo LIČNE PRIRODE bitka koju je izgubio.

Ma nece biti više para za revanš bice isto kao sad što je pun kurac na kraju krajeva.

Tako da kad pišeš da je Conoru jasno da nije težal zalogaj navodi me jedino na mišljenje da ne pratiš jer ako je nešto sigurno to je da Conor ne ulazi u borbu koju misli da nece pobjediti..Ponavljam opet iz istog ovog posta on ne bi bio Z od zvijezde da ne pobjeđuje.
Slazem se, gledao sam dosta njegovih borbi i u stojecem fajtu mu niko nije bio ravan, skoro niko. Ali sam pratio i Khabibove meceve i kad ih poredis Konor je mogao pobijediti jedino jednim sretnim udarcem, stojeci fajter ne moze parirati dobrom hrvacu. Cudi me sto je Khabib ikako boksao tokom meca. Potpuno bespotreban rizik. Kad ga tu Konor nije prebio, to vise nije isti stari (mladi) Konor.

Khabib je dobar hrvac skoro kao Angela Lee, iako nju svakako vise volim pratiti. Ona je vrh vrhova. :thumbup:
klosar pravi

#7855 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by klosar pravi »

vernes81 wrote:
pizarro wrote:gledaj edina sto narodu objasnjava irsku tradiciju i obicaje :lol:
Nesmijes da ih bijes ako nije po njihovoj tradiciji :D , zato idu velike kazne :lol: .
Ma alkohol ba vi kao da ne znate kako se provode englezi, škoti, irci ovi iz Welsa..

Ti likovi uopšte nisu opasnost za bilo šta njih 200 ne bi moglo ništa uraditi i to da je 20 ljudi na drugoj strani..
Padaju jedan preko drugog koliko su razvaljeni od alkohola..

Vjerujte mi da se pravi irci stide ovih debila što idu u Vegas prvo što 80 posto njih nije uopšte iz Irske vec iz Bostona drugo što su sami od sebe levati ti vidiš po facama kakvi su to debili.
burgundy

#7856 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by burgundy »

Svi oni ulaze u kavez da ne izgube,ali Khabib je prevelik zalogaj bio za Konora.Dvije god.van UFC-a i ides na glavnog,malo se precijenio Konor i sav onaj trash talk je izvukao najgore iz Khabiba.Da je htio Khabib ga je mogao u drugoj rundi dokrajcit,ali htio je da ga ponizi i to je i uradio.A Konor prije nego sto dobije revans mora da ima borbu protiv nekog drugog borca,a ako izgubi to je gotovo,penzija.Slava i novac su ocito promijenili Konora.
klosar pravi

#7857 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by klosar pravi »

Ramzess Veliki wrote:
klosar pravi wrote:

Slazem se, gledao sam dosta njegovih borbi i u stojecem fajtu mu niko nije bio ravan, skoro niko. Ali sam pratio i Khabibove meceve i kad ih poredis Konor je mogao pobijediti jedino jednim sretnim udarcem, stojeci fajter ne moze parirati dobrom hrvacu. Cudi me sto je Khabib ikako boksao tokom meca. Potpuno bespotreban rizik. Kad ga tu Konor nije prebio, to vise nije isti stari (mladi) Konor.

Khabib je dobar hrvac skoro kao Angela Lee, iako nju svakako vise volim pratiti. Ona je vrh vrhova. :thumbup:

Morao je bio je pametan da ne naleti na njegovu ljevicu zbog toga je bilo perioda kad je Khabib samo kružio oko udaraca..

Ma prebio bi njega Conor tu u standupu, al' cim ga je uhvatio Khabib prvu rundu i onako mu oduzeo pola energije vec u prvoj rundi pa onda i u drugoj to je bio i kraj.

Zato je na omjeru 27-0
Ono što on radi je perverzija.
klosar pravi

#7858 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by klosar pravi »

burgundy wrote:Svi oni ulaze u kavez da ne izgube,ali Khabib je prevelik zalogaj bio za Konora.Dvije god.van UFC-a i ides na glavnog,malo se precijenio Konor i sav onaj trash talk je izvukao najgore iz Khabiba.Da je htio Khabib ga je mogao u drugoj rundi dokrajcit,ali htio je da ga ponizi i to je i uradio.A Konor prije nego sto dobije revans mora da ima borbu protiv nekog drugog borca,a ako izgubi to je gotovo,penzija.Slava i novac su ocito promijenili Konora.

Da je mogao završio bi ga tačnije gledano da Conor nije pustio DA PUSTIO da mu ovaj uzme leđa otišlo bi ovo opet 5 rundi kao i svaka Khabibova borba jer on nema sposobnost da te završi bukvalno ako dopustiš da te masakrira naravno..
Hahaha

Još nešto Conor se spremao za ovu borbu sigurno pola godine ja ti garantujem to on radi na hrvanju s onim Dilonom Danisom još od kad se završila prva borba s Nejtom..I napredak je očit stvarno jeste s činjenicom da je Khabib 5 puta bolji naravno jer radi ove stvari od 5 godine.

Tu se i slažem ako ne bude revanš s Khabibom i bude neko drugi ako to izgubi tu se i gubi interes.
Uvijek ce on imati kad god uleti u kavez bruku kupljenih PPV, al' daleeeeeko manje bar pola.
vernes81

#7859 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by vernes81 »

klosar pravi wrote:
vernes81 wrote:
Ma alkohol ba vi kao da ne znate kako se provode englezi, škoti, irci ovi iz Welsa..

Ti likovi uopšte nisu opasnost za bilo šta njih 200 ne bi moglo ništa uraditi i to da je 20 ljudi na drugoj strani..
Padaju jedan preko drugog koliko su razvaljeni od alkohola..

Vjerujte mi da se pravi irci stide ovih debila što idu u Vegas prvo što 80 posto njih nije uopšte iz Irske vec iz Bostona drugo što su sami od sebe levati ti vidiš po facama kakvi su to debili.
Pa jbg. ko im je kriv, i ja mislim da normalni irci povracaju na sve ovo.
Ma jednostavno 2 razlicite kulture i to se ircima obilo o glavu.
klosar pravi

#7860 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by klosar pravi »

Da, al' moraš isto gledati fino na klipu gdje je njih par popušilo batine..

U suštini samo oni koji su razvaljeni od alkohola su i krenuli da se kao pobiju ovo ostalo skoro svi samo stoje smiju se i gledaju..
burgundy

#7861 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by burgundy »

klosar pravi wrote:
burgundy wrote:Svi oni ulaze u kavez da ne izgube,ali Khabib je prevelik zalogaj bio za Konora.Dvije god.van UFC-a i ides na glavnog,malo se precijenio Konor i sav onaj trash talk je izvukao najgore iz Khabiba.Da je htio Khabib ga je mogao u drugoj rundi dokrajcit,ali htio je da ga ponizi i to je i uradio.A Konor prije nego sto dobije revans mora da ima borbu protiv nekog drugog borca,a ako izgubi to je gotovo,penzija.Slava i novac su ocito promijenili Konora.

Da je mogao završio bi ga tačnije gledano da Conor nije pustio DA PUSTIO da mu ovaj uzme leđa otišlo bi ovo opet 5 rundi kao i svaka Khabibova borba jer on nema sposobnost da te završi bukvalno ako dopustiš da te masakrira naravno..
Hahaha

Još nešto Conor se spremao za ovu borbu sigurno pola godine ja ti garantujem to on radi na hrvanju s onim Dilonom Danisom još od kad se završila prva borba s Nejtom..I napredak je očit stvarno jeste s činjenicom da je Khabib 5 puta bolji naravno jer radi ove stvari od 5 godine.

Tu se i slažem ako ne bude revanš s Khabibom i bude neko drugi ako to izgubi tu se i gubi interes.
Uvijek ce on imati kad god uleti u kavez bruku kupljenih PPV, al' daleeeeeko manje bar pola.
Pa i u standup-u Khabib je bio bolji,ona saka u drugoj rundi sreca pa je mora se rec Konor majstorski eskivirao koljeno koje je islo u glavu.Konor nema dobru odbranu na parteru,to se vidjelo,a svu nadu koju je Konor polagao na taj jedan udarac nije nikad dosao.Protiv Johnsona Khabib je pokazao da moze primati teske udarce.I treca runda koja je pripala Konoru,nije toliko uzdrman bio Khabib,i naravno kad das sve od sebe da dokrajcis protivnika i to se izjalovi naravno da utice deprimirajuce:)Spremniji borac Khabib,i ovo sta radi na parteru je umjetnost,i svi protivnici polazu nadu na nokaut,jer znaju kad su na podu,tu pocinje njihova agonija.
klosar pravi

#7862 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by klosar pravi »

Ma ona šaka plod Conora što je stao ispred njega k'o idiot, a ovaj katapult izbacio.. :D

Sve ostalo od Khabiba što se tice standup-a amaterski u suštini onaj katapult Khabiba ono je jedino što on zna..
Al' eto razumijem naravno kad kažu da ga je dobio i u tom aspektu iako nakon dobijene 3 runde brže bolje vratio se onome što zna i gledao je odma da ga završi i udavi jer ga je stigla nervoza što je normalna stvar.

Ne znam ja šta si ti gledao odbrana je Conoru više nego pristojna bila bolja od Johnsonove i od Barbozine i to mnogo..

Bukvalno s svima bi se mogao izboriti osim Khabiba i to je to.

Da agonija je mala rijec za ono kad im face vidiš sve ti bude jasno. :lol:
MaD_ProfessoR

#7863 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

klosar pravi wrote:
Sve ostalo od Khabiba što se tice standup-a amaterski u suštini onaj katapult Khabiba ono je jedino što on zna..
kako ćeš bolan ne bio nazvati amaterskim njegov stand up? :mrgreen:
uz andersona silvu najveći kontra udarač u istoriji sporta, i jedan od najboljih stand up boraca nije uspio da ga uzdrma, da sastavi pristojnu kombinaciju na njega.
ne pretjeruj i ne baljezgaj, bolan ne bio :mrgreen:
klosar pravi

#7864 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by klosar pravi »

Normalno da nije kad ga je izmrcvario kao što to radi svima.

Naprimjer da si ikad sparing odradio znao bi o cemu pricam.
Mark Tven

#7865 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Mark Tven »

Dobro je došlo ovo tamburanje Konoru. Osladile mu se zelene, sad će malo ponos da ga natera i aktivira više. Možda. Ti Irci su nepredvidljivi i svojeglavi.
Hvala ovom momku na odgovoru od malo pre. Nekako sam uvek gotivio GSP najviše od sviju. Znam da nije neki ekstrovert i karakter koji bi privlačio pažnju, ali imao je respekt prema drugim borcima i časni stav prema borbi - ako bi i dobio batine, radio bi još više i efektivnije i skoncentrisao se na revanš, gde bi overio i vratio milo za drago. Nisam toliko upoznat i ne poznajem detalje vezane za njega kao ličnost, možda sam i u krivu, no tako deluje čova. Manje priče, više rada i mariši.
MaD_ProfessoR

#7866 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

klosar pravi wrote:Normalno da nije kad ga je izmrcvario kao što to radi svima.

Konto sam, al fakat prpa me ovih klošara što pojedu doner pa idu na sparing :mrgreen: naprimjer :mrgreen:
klosar pravi

#7867 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by klosar pravi »

Mark Tven wrote:Dobro je došlo ovo tamburanje Konoru. Osladile mu se zelene, sad će malo ponos da ga natera i aktivira više. Možda. Ti Irci su nepredvidljivi i svojeglavi.
Hvala ovom momku na odgovoru od malo pre. Nekako sam uvek gotivio GSP najviše od sviju. Znam da nije neki ekstrovert i karakter koji bi privlačio pažnju, ali imao je respekt prema drugim borcima i časni stav prema borbi - ako bi i dobio batine, radio bi još više i efektivnije i skoncentrisao se na revanš, gde bi overio i vratio milo za drago. Nisam toliko upoznat i ne poznajem detalje vezane za njega kao ličnost, možda sam i u krivu, no tako deluje čova. Manje priče, više rada i mariši.

Ima i Conor respekt za svakog borca s kojim se borio to bi bar trebalo biti jasno svima..

Nisu se zelene osladile njemu i bez ovih para od ove borbe on je osiguran za cijeli zivot ovo je bilo ponavljam licne prirode protiv Khabiba..

U pravu si za GSP dobra analiza, al' vjeruj mi svi do jednog bi oni voljeli da imaju pamet kao Conor da znaju prodat i publiku emocionalno investirati u borbu..Problem je što su vecinom svi glupi uz nekoliko izuzetaka.
klosar pravi

#7868 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by klosar pravi »

MaD_ProfessoR wrote:

Konto sam, al fakat prpa me ovih klošara što pojedu doner pa idu na sparing :mrgreen: naprimjer :mrgreen:

MMA all over baščaršija
Sent: 12/07/2018 15:20
From: MaD_ProfessoR
Recipient: klosar pravi

vozdra.

otkad pratiš mma? gledaš li druge promocije?
MaD_ProfessoR

#7869 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

klosar pravi wrote:
MaD_ProfessoR wrote:

MMA all over baščaršija

vozdra.

jah, i ? naučio gdje se nalaze poruke na forumu? čestitam :kiss:
klosar pravi

#7870 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by klosar pravi »

Hehe
cassius

#7871 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

klosar pravi wrote:
MaD_ProfessoR wrote:

MMA all over baščaršija

vozdra.

:lol: de edituj ovu poruku, ne ispadaj smijesan klosaru.
klosar pravi

#7872 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by klosar pravi »

:lol:
Mark Tven

#7873 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Mark Tven »

klosar pravi wrote: Ima i Conor respekt za svakog borca s kojim se borio to bi bar trebalo biti jasno svima..

Nisu se zelene osladile njemu i bez ovih para od ove borbe on je osiguran za cijeli zivot ovo je bilo ponavljam licne prirode protiv Khabiba..

U pravu si za GSP dobra analiza, al' vjeruj mi svi do jednog bi oni voljeli da imaju pamet kao Conor da znaju prodat i publiku emocionalno investirati u borbu..Problem je što su vecinom svi glupi uz nekoliko izuzetaka.

Dobro. Ni ne tvrdim da Konor potcenjuje i unižava druge borce. Nezavisno od njega sam govorio o GSPu.

Osladile u smislu prethodno zarađene love. Čini se da ga je to ponelo poslednjih godinu, dve. A ovo sa Khabibom sam ovlaš ispratio, vrvtn si u pravu. Postoji netrpeljivosti, mada sam uvek skeptičan koliko se zaista u to Konor unosi izuzev provociranja i mentalnih igrica bez granica, u njegovom slučaju. Kao što i sam kažeš, momak zna zamutiti masu nastupima i stvoriti tenziju zarad bolje profitabilnosti obeju strana.

Nije samo do pameti. Nekome po prirodi takva promocija i izgrađen lik ne odgovaraju...ne prati njihov temperament, niti im možda prija da se energetski troše na vanoktagonska litanija. Konora takav spektakl i ekscesi nadopunjuju, voli da je showman i da pravi show. Ume da iznese đilkoški kočoperan lik, pa ko voli takvo eksponiranje, njemu super. Ne stoji svakom pogan jezik i bahaćenje...neko ima taj Alijevski šarm, drugi su rezervisaniji i fokusirani samo na fajt.

Sećam se komentara Cro Copa baš na ovu temu, kada je rekao da mu nisu toliko bliska lajava prepucavanja i cirkuziranje pre i i posle meča. Da ga to nervira i čini se bespotrebnim.
Ja oko tog sve učestalijeg elementa u sučeljavanjima i nemam neki jasno definisan stav. Možda mi smeta ako se previše pokloni pažnje koškanjima i provokacijama van ringa, al tu i tamo ako je neko dovoljno harizmatičan i televizičan poput Konora, u određenoj meri prihvatam. Ako je autentična luda glava i ima stila u tome, vaj not.
klosar pravi

#7874 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by klosar pravi »

Mark Tven wrote:
klosar pravi wrote: Ima i Conor respekt za svakog borca s kojim se borio to bi bar trebalo biti jasno svima..

Dobro. Ni ne tvrdim da Konor potcenjuje i unižava druge borce. Nezavisno od njega sam govorio o GSPu.

Osladile u smislu prethodno zarađene love. Čini se da ga je to ponelo poslednjih godinu, dve. A ovo sa Khabibom sam ovlaš ispratio, vrvtn si u pravu. Postoji netrpeljivosti, mada sam uvek skeptičan koliko se zaista u to Konor unosi izuzev provociranja i mentalnih igrica bez granica, u njegovom slučaju. Kao što i sam kažeš, momak zna zamutiti masu nastupima i stvoriti tenziju zarad bolje profitabilnosti obeju strana.

Nije samo do pameti. Nekome po prirodi takva promocija i izgrađen lik ne odgovaraju...ne prati njihov temperament, niti im možda prija da se energetski troše na vanoktagonska litanija. Konora takav spektakl i ekscesi nadopunjuju, voli da je showman i da pravi show. Ume da iznese đilkoški kočoperan lik, pa ko voli takvo eksponiranje, njemu super. Ne stoji svakom pogan jezik i bahaćenje...neko ima taj Alijevski šarm, drugi su rezervisaniji i fokusirani samo na fajt.

Sećam se komentara Cro Copa baš na ovu temu, kada je rekao da mu nisu toliko bliska lajava prepucavanja i cirkuziranje pre i i posle meča. Da ga to nervira i čini se bespotrebnim.
Ja oko tog sve učestalijeg elementa u sučeljavanjima i nemam neki jasno definisan stav. Možda mi smeta ako se previše pokloni pažnje koškanjima i provokacijama van ringa, al tu i tamo ako je neko dovoljno harizmatičan i televizičan poput Konora, u određenoj meri prihvatam. Ako je autentična luda glava i ima stila u tome, vaj not.
:thumbup:

To je ono što prodaje kad u mjeri znaš autentično podbadat i ulazit protivnicima u glavu..

Nate Diaz je jedini kojem nije ušao u glavu i naravno Khabib ostalim protiv kojih se borio bukvalno je svima bio u glavi i to do te mjere da su griješili svi do jednog u borbi s njim..

Cro Cop je u pravu nemoj ti mene pogrešno shvatiti, al' zbog toga što je u pravu bori se na vrhuncu karijere za popišanih 100 hiljada maksimalno e u tome je razlika..
Conor ne jebe ni 2 posto to što mu neki likovi pišu po forumima fejsbuku i ostalom on je jednostavno razocaran što je izgubio borbu i hoce da se vrati da se pokuša revanširat pare i sve ostalo ce ostati tu on se bori zato što voli on je svakako osiguran do kraja života..

Da dodam za taj prvi dio posta što si napisao vjeruj jedino oni koji ne prate MMA misle da je ovo show kao za popišane boksere kad se kao poguraju u ringu prije borbi.. :lol:

Conor Mcregor je završio u pritvoru i suđeno mu je za onaj napad na bus u kojem je bio Khabib eh sad ako su slike iz sudnice lažne i svi su ustvari organizovali od sudije do advokata e onda i jest' lažno i sve je za show. :D
shalla

#7875 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by shalla »

Ja ne bih branio mater rođenu koliko @klosar pravi brani Connora :mrgreen: :roll:
Ono, on je malo kriv ali je Khabib otprilike Osama Bin Laden...

On topic:

https://telesport.telegram.hr/kolumne/p ... -cu-scenu/
Kome se ne da čitati, dvije jako dobre opaske:

Bio sam u nekoliko zemalja bivšeg Sovjetskog saveza i upoznao ili vidio ljude poput Habiba Nurmagomedova, Islama Makačeva ili Zubaire Tukhugova, koji je navodno udario Mcgregora u kavezu. Viđao sam ih, ako ćemo biti iskreni i u Bosni i Hercegovini. Nije potreban visok društveni IQ da vam bude jasno da njihova kultura, religija i obitelj stoje u rigidnom, dogmatskom sustavu vrijednosti koji se ne smije dodirivati izvana. Ne mislim pod ovim ništa loše, dapače; kao netko kome je kao i Habibovu ocu odbijena američka viza i vize nekoliko drugih europskih zemalja više puta, vjerojatno ih razumijem bolje nego većina ljudi koji će ovo komentirati. Pitanje kultura ovdje je ključno i, unatoč svemu proračunato provokativnome što je McGregor u karijeri napravio, pa čak i unatoč lapsusu ludila s bacanjem kolica u bus, bio sam malo iznenađen da tip inteligentan kao što je on ne kuži da postoje stvari koje se nekim ljudima ne trebaju reći.

“I know this is not my best side. I am human being. I don’t understand how people can talk about I jump on the cage? What about he talk about my religion, he talk about my country, he talk about my father?”, rekao je Nurmagomedov kratko novinarima. Ovo nisu izgovori, ovo je nešto što on doista misli. Rijetki i dragocjeni trenuci, kad su borci potpuno iskreni, kao što je i McGregor znao biti nakon borbi. U Americi je, barem zakonski, dozvoljeno pričati o svemu što je nabrojao, ali u njegovom osobnom svijetu nije.

Habib doista ne razumije.
Post Reply