Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#7851 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Lud i ponosan wrote:Draga Kosaca,

Pa zar tebe, pored svih ovih problema koje imamo, interesuje korida? Nema tu nikakvog mucenja i maltretiranja, ali valjda ovi grlati zastitnici zivotinja u svemu vide problem i argument za negodovanje. Da se razumijemo, apsolutno sam protiv ovog "kulturnog desavanja" na Stupu, ali iz nekih drugih razloga.
Bičevanje životinja jeste maltretiranje životinja.

.http://www.radiosarajevo.ba/novost/8476 ... ske-koride

. a kad tebi budem postavila pitanje, onda podijeli na manje važna i više važne pitanja....
Last edited by KatarinaKosaca on 02/07/2012 23:07, edited 1 time in total.
baxul

#7852 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by baxul »

pa rekla je
u Face to face si izjavio da će Naša stranka tretirati isključivo pitanja na razini vlasti na kojoj participira
sasvim korektno pitanje sa obzirom na nivo na kom je PT izabran
bezze reagujete
Control panel

#7853 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Control panel »

antimobbing wrote:
Pedja Kojovic wrote: ( i pjesacki most) graditi s druge strane Miljacke, a prostor oko Narodnog Pozorista pretvoriti u trg/park., trg Preserna pokriti staklenim podom, za sest mjeseci od preuzimanja vlasti rijesiti "Olomanku", prosjacenje, prodaju "djidja" na Ferhadiji, itd. - nabrajam kao primjer samo neke dijelove konkretnih prijedloga koje cemo ponuditi glasacima).

Za nas treba glasati samo ako mislite da se sistem koji ne radi ne moze popraviti nego se mora iz temelja promjeniti.

p.k.
Ne mogu da shvatim da ni jedna Stranka u ovih 20 godina - PA NI VI GOSPODO - nije ponudila ''Projekt za sasvim čistu rijeku Miljacku'' koji je izvodljiv!?

Dovoljno je samo pohvatati svu kanalizaciju u kolektor i Sarajevo bi dobilo čistu rijeku.

Na izvoru Miljacke ova rijeka se može piti koliko je čista.

VJEROVALI ILI NE OVO JE IZVOR RIJEKE MILJACKE, a nalazi samo na par kilometara od Sarajeva u mjestu Begovina, gornje Pale!!!

POGLEDAJTE SAMO ...

DA, dobro ste vidjeli ovo je IZVOR RIJEKE MILJACKE na samo par kilometara od centra Sarajeva na Palama!

Gosp. Pedja,
Upalite auto, povedite vaše kolege iz parlamenta i otiđite da ovo vidite ...

Image

Čista voda iz rijeke Miljacke koja se može piti !!!

POGLEDAJTE!
Image

Prave nove trotoare i mostove, a kolektivno se gušimo u smradu kanalizacije!!!

NESHVATLJIVO!!

Kakva nam je korist hodati uređenim trotoarima i mostovima pored ovolikog smrada kanalizacije iz rijeke Miljacke i zaraze koja se širi na sve strane?
http://www.centar.ba/ekologija/?jezik=bos&x=486&y=537

ima vec projekat
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#7854 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Lud i ponosan wrote:
KatarinaKosaca wrote:Peđa,

Neki dan u Face to face si izjavio da će Naša stranka tretirati isključivo pitanja na razini vlasti na kojoj participira. U tom smislu pitanje... Stav naše stranke oko održavanja koride na stupu, sa aspekta mučenja životinja, kao i aspekta kršenja zakona o maltretiranju životinja..
Draga Kosaca,

Pa zar tebe, pored svih ovih problema koje imamo, interesuje korida? Nema tu nikakvog mucenja i maltretiranja, ali valjda ovi grlati zastitnici zivotinja u svemu vide problem i argument za negodovanje. Da se razumijemo, apsolutno sam protiv ovog "kulturnog desavanja" na Stupu, ali iz nekih drugih razloga.
Već sam na temi vezanoj za bikove napisala da se taj događaj trebao održati u Radićevoj a nikako na Stupu (jer kad može Madrid , zašto to ne bi učinili i mi) ? Osveta se jede hladna. Ne mora se jesti samo hladno janje u centru grada.
(lud_i_ponosan ne mislim na Vas jer s vama nisam diskutovala , mislim na silne branioce "tradicije").

Prvi dio Katarininog pitanja nije loš ali drugi donekle nema smisla , jer valjda se osuđuje svako kršenje zakona pa samim tim i Zakon o maltretiranju životinja.
KatarinaKosaca

#7855 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

tvsabina wrote:Prvi dio Katarininog pitanja nije loš ali drugi donekle nema smisla , jer valjda se osuđuje svako kršenje zakona pa samim tim i Zakon o maltretiranju životinja.
Nije isto kada ja i ti na forumu osuđujemo kršenje zakona i netko ko ima glas u skupštini Kantona. Stoga je pitanje i te kako, mislim, smisleno.. :roll:
Pedja Kojovic

#7856 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Da ne ulazim sada u objasnjavanje konteksta u kome je dat taj odgovor...
Poenta je sljedeca.
Kandidati za nacelnike opstine bi se u kampanji morali fokusirati na one stvari za koje su nadlezni, a ne pricati o tome
hoce li se ili nece RS otcjepiti.

Ne znam da li je ili nije prekrsen zakon prilikom odrzavanja koride.To je pitanje inspekcije i vlasti koja je dala dozvolu.
NIsam ni znao da se odrzava dok nisam vidio tekst jedne aktivistkinje, mislim da se zove Jelena Paunovic.
Korida i slicni dogadjaji, kao i sve sto ih prati(satori, pjevaljke, itd.) simbolizuju mnogo toga protiv cega se mi kao stranka borimo.

p.k.
Adampeace_k

#7857 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Adampeace_k »

Pedja, šta ti misliš o ovim botovima što spamaju forum? :roll:
madner

#7858 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Problem sa pitanjem je sto implicira da je korida bila krsenje zakona o zastiti zivotinja.
KatarinaKosaca

#7859 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

madner wrote:Problem sa pitanjem je sto implicira da je korida bila krsenje zakona o zastiti zivotinja.
Bičevanje to nije? :roll:

ali, da me na uvučeš u svoje trolanje... :zzzz:
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#7860 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by antimobbing »

Control panel wrote:
antimobbing wrote:
Pedja Kojovic wrote: ( i pjesacki most) graditi s druge strane Miljacke, a prostor oko Narodnog Pozorista pretvoriti u trg/park., trg Preserna pokriti staklenim podom, za sest mjeseci od preuzimanja vlasti rijesiti "Olomanku", prosjacenje, prodaju "djidja" na Ferhadiji, itd. - nabrajam kao primjer samo neke dijelove konkretnih prijedloga koje cemo ponuditi glasacima).

Za nas treba glasati samo ako mislite da se sistem koji ne radi ne moze popraviti nego se mora iz temelja promjeniti.

p.k.
Ne mogu da shvatim da ni jedna Stranka u ovih 20 godina - PA NI VI GOSPODO - nije ponudila ''Projekt za sasvim čistu rijeku Miljacku'' koji je izvodljiv!?

Dovoljno je samo pohvatati svu kanalizaciju u kolektor i Sarajevo bi dobilo čistu rijeku.

Na izvoru Miljacke ova rijeka se može piti koliko je čista.

VJEROVALI ILI NE OVO JE IZVOR RIJEKE MILJACKE, a nalazi samo na par kilometara od Sarajeva u mjestu Begovina, gornje Pale!!!

POGLEDAJTE SAMO ...

DA, dobro ste vidjeli ovo je IZVOR RIJEKE MILJACKE na samo par kilometara od centra Sarajeva na Palama!

Gosp. Pedja,
Upalite auto, povedite vaše kolege iz parlamenta i otiđite da ovo vidite ...

Image

Čista voda iz rijeke Miljacke koja se može piti !!!

POGLEDAJTE!
Image

Prave nove trotoare i mostove, a kolektivno se gušimo u smradu kanalizacije!!!

NESHVATLJIVO!!

Kakva nam je korist hodati uređenim trotoarima i mostovima pored ovolikog smrada kanalizacije iz rijeke Miljacke i zaraze koja se širi na sve strane?
http://www.centar.ba/ekologija/?jezik=bos&x=486&y=537

ima vec projekat
Frende,

Ma nije ovo nikakav Projekt već još jedna u nizu ubleha.

Vidiš da su ovo pisali 2008 godine i opet do sada ništa.

Rezultat = nula bodova!

Samo šuplja i ublehe na sve strane bez rada i rezultata, ništa više!
madner

#7861 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

KatarinaKosaca wrote:
madner wrote:Problem sa pitanjem je sto implicira da je korida bila krsenje zakona o zastiti zivotinja.
Bičevanje to nije? :roll:

ali, da me na uvučeš u svoje trolanje... :zzzz:
Ispade da treba zabraniti fiakere, imaju i oni bic. :zzzz:
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#7862 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by antimobbing »

Mislim da onaj koji želi da dobije slijedeće izbore, morat će biti konkretan sa transparentnim rješenjima i postignutim rezultatima.

1.) Pronaći problem,
2.) Utvrditi uzrok,
3.) Ponuditi rješenje,
4.) Istrajati do kraja na ostvarenju rezultata.

To je ono što ljudi danas traže …

Mislim da je raji dosta ubleha i šuplje, evo već 20 godina ...

Odgovori tipa ''mi se zalažemo kao Stranka za to i to'', zatim, ''ne znam'', ''more bit' bidne, a more bit ne bidne'', ''mi nemamo nadležnosti da to riješimo'' i slične ublehaške izjave bez konkretnih rezultata više ne piju vode kod velikog broja glasača.

Jednostavno, kada birači nemaju izbora u opoziciji koja treba nešto konkretno da odradi i postigne rezultat još dok nije ušla u vlast, onda iz godine u godinu birači se odlučuju da izaberu ponovo iste ljude, i tako se vrtimo u krugu stagnacije, evo već 20 godina sa istim ljudima na sceni …
NKVD

#7863 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by NKVD »

antimobbing wrote: ...
Jednostavno, kada birači nemaju izbora u opoziciji koja treba nešto konkretno da odradi i postigne rezultat još dok nije ušla u vlast, onda iz godine u godinu birači se odlučuju da izaberu ponovo iste ljude, i tako se vrtimo u krugu stagnacije, evo već 20 godina sa istim ljudima na sceni …
Potpuno svjestan da će ove moje riječi otići u vjetar, evo kako stvari stoje sa opozicijom: nje u Bosni jednostavno nema!

Kako nema? Fino, nema. Ovo što mi imamo je jedna kvazi opozicija, jedna ubleha i fatamorgana.

Zahvaljujući našem degenerisanom uređenju države, sa svim komplikacijama na raznim nivoima, opozicija ne postoji ni u prostoru ni u vremenu.

Tako neka stranka ili blok mogu biti na vlasti ovjde, međutim već iza ćoška nisu. Ako nastaviš ulicom još jedno deset minuta laganog hoda - opa! oni opet na vlasti.

Još je gora situacija po osi "t", u vremenu. Svaka od stranaka je bila na vlasti u ovom jebenom tranzicijskom vaktu i u nju se temeljito ugradila. Sa svojim talovima, tajkunima i ostalim polugama vlasti.

I tako - opozicije, prave jednostavno nema.

Ima jedna bljutava, isprepletena, amorfna kvazi-politička scena u kojoj svak svakome čuva leđa jer zavise jedni od drugih. Tu ni obračuna ni napretka nema. Tačka, masna i debela tačka.

Od stranaka koje se u vlast nisu ugrađivale na sceni je par potpuno debilnih i nepotrebnih pojava (BOSS, Ibro...) ili onih kojima je dvica u parlamentu, komisija i sako vrhunac ambicije (SDU, penzioneri, sakupljači sličica...).

E, sad se zapitaj gdje je tu Naša stranka? I sa kim bi ona trebala djelovati u opoziciji?

Sa kakvih osnova, na kojim principima?

Bez spremnosti na temeljitu promjenu klime nema nikakvog govora o napretku. Apsolutna nula bodova.

Možda je SDP mogao insistirati na principima pravde i socijaldemokratije (ispravna socijalana politika, preispitivanje imovine, ne koaliranje sa nacionalistima i kriminalcima...) ali već je odavno za to kasno. I njih je hobotnica potpuno zahvatila pa bi to značilo samo efektno samoubistvo njihovih perjanica.

Nažalost, ta stranka - SDP naime - nema frakcije (mogli su malo Iljiča čitati!) pa samim tim ni povratnu spregu koja bi eventualno garantovala samoozdravljenje. Glasači ih na odgovornost svakako ne prozivaju tako da je sa njima mrka kapa.

Elem, kad se svede saldo - ono šta ostaje je Naša stranka i meni se iz dana u dan čine okej ne samo kao očajnički izbor nego upravo kao neko ko će nadrasti svoje dječije bolesti i uspjeti postaviti front prema užasu koji nas jebe u mozak još od uvođenje maloumlja ranih devedesetih.
seln

#7864 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

NKVD wrote:
antimobbing wrote: ...
Potpuno svjestan da će ove moje riječi otići u vjetar, evo kako stvari stoje sa opozicijom: nje u Bosni jednostavno nema!

Kako nema? Fino, nema. Ovo što mi imamo je jedna kvazi opozicija, jedna ubleha i fatamorgana.

Zahvaljujući našem degenerisanom uređenju države, sa svim komplikacijama na raznim nivoima, opozicija ne postoji ni u prostoru ni u vremenu.

Tako neka stranka ili blok mogu biti na vlasti ovjde, međutim već iza ćoška nisu. Ako nastaviš ulicom još jedno deset minuta laganog hoda - opa! oni opet na vlasti.

Još je gora situacija po osi "t", u vremenu. Svaka od stranaka je bila na vlasti u ovom jebenom tranzicijskom vaktu i u nju se temeljito ugradila. Sa svojim talovima, tajkunima i ostalim polugama vlasti.

I tako - opozicije, prave jednostavno nema.

Ima jedna bljutava, isprepletena, amorfna kvazi-politička scena u kojoj svak svakome čuva leđa jer zavise jedni od drugih. Tu ni obračuna ni napretka nema. Tačka, masna i debela tačka.

Od stranaka koje se u vlast nisu ugrađivale na sceni je par potpuno debilnih i nepotrebnih pojava (BOSS, Ibro...) ili onih kojima je dvica u parlamentu, komisija i sako vrhunac ambicije (SDU, penzioneri, sakupljači sličica...).

E, sad se zapitaj gdje je tu Naša stranka? I sa kim bi ona trebala djelovati u opoziciji?

Sa kakvih osnova, na kojim principima?

Bez spremnosti na temeljitu promjenu klime nema nikakvog govora o napretku. Apsolutna nula bodova.

Možda je SDP mogao insistirati na principima pravde i socijaldemokratije (ispravna socijalana politika, preispitivanje imovine, ne koaliranje sa nacionalistima i kriminalcima...) ali već je odavno za to kasno. I njih je hobotnica potpuno zahvatila pa bi to značilo samo efektno samoubistvo njihovih perjanica.

Nažalost, ta stranka - SDP naime - nema frakcije (mogli su malo Iljiča čitati!) pa samim tim ni povratnu spregu koja bi eventualno garantovala samoozdravljenje. Glasači ih na odgovornost svakako ne prozivaju tako da je sa njima mrka kapa.

Elem, kad se svede saldo - ono šta ostaje je Naša stranka i meni se iz dana u dan čine okej ne samo kao očajnički izbor nego upravo kao neko ko će nadrasti svoje dječije bolesti i uspjeti postaviti front prema užasu koji nas jebe u mozak još od uvođenje maloumlja ranih devedesetih.
A koga si ti ono birao, junace? :-)
Mislim najcesce, ne samo zadnji put.
Mr_Popara

#7865 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Mr_Popara »

Adampeace_k wrote:Pedja, šta ti misliš o ovim botovima što spamaju forum? :roll:
Fakat, i to sve bilo po temi o NS. Garant neki SDP-ovci koji se plaše konkurencije.
seln

#7866 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

Adampeace_k wrote:Pedja, šta ti misliš o ovim botovima što spamaju forum? :roll:
NKVD

#7867 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by NKVD »

seln...

od uvođenje maloumlja za SDP i njegovu rahmetli SK varijantu... na predhodnim loko i opštim NS.
madner

#7868 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Lud i ponosan wrote:
madner wrote:
Demokratija ima i svoje nuspojave... :D

Uvijek se na ovim temama sjetim onog grafita: Vodite ljubav, a ne pse... :D Da se uozbiljimo, ovi zastitnici zivotinja daju sebi za pravo da vole zivotinje vise od bilo koga drugog, svi koji misle drugacije, ili iznose stavove koji se kose sa njihovim principima, su manji i losiji ljudi, mrze i bivaju etiketirani raznim pogrdnim epitetima.

No, ovaj dogadjaj je svakako sramotan za glavni grad, ali iz neke druge perspektive.
Parada kica i sunda, primitivizma, seljakluka, ne prilici gradu koji je bio simbol neceg drugog, u neka sretna vremena.
Imas jednu jako slicnu manifestaciju, koja se zbiva u jednom drugom kraju koji je poznat po svom stocarstvu i tradiciji istog. Zove se Oktoberfest.

Dakle grad (mada nema veze sa gradom jer je opcina Ilidza) tu mora samo nemetnuti standarde da ta manifestacija bude turisticka atrackija.
seln

#7869 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

NKVD wrote:seln...

od uvođenje maloumlja za SDP i njegovu rahmetli SK varijantu... na predhodnim loko i opštim NS.
Dobro je, dosho si tobe...
zapravo, svi su, osim madnera. :D
seln

#7870 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

madner wrote:
Lud i ponosan wrote:
madner wrote:
Demokratija ima i svoje nuspojave... :D

Uvijek se na ovim temama sjetim onog grafita: Vodite ljubav, a ne pse... :D Da se uozbiljimo, ovi zastitnici zivotinja daju sebi za pravo da vole zivotinje vise od bilo koga drugog, svi koji misle drugacije, ili iznose stavove koji se kose sa njihovim principima, su manji i losiji ljudi, mrze i bivaju etiketirani raznim pogrdnim epitetima.

No, ovaj dogadjaj je svakako sramotan za glavni grad, ali iz neke druge perspektive.
Parada kica i sunda, primitivizma, seljakluka, ne prilici gradu koji je bio simbol neceg drugog, u neka sretna vremena.
Imas jednu jako slicnu manifestaciju, koja se zbiva u jednom drugom kraju koji je poznat po svom stocarstvu i tradiciji istog. Zove se Oktoberfest.

Dakle grad (mada nema veze sa gradom jer je opcina Ilidza) tu mora samo nemetnuti standarde da ta manifestacija bude turisticka atrackija.
A ima i neka tradicija u zemlji ciji je proud citizen Kata Kosacica....
nesto sa bikovima, macevima, ole!
madner

#7871 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

seln wrote:
NKVD wrote:seln...

Dobro je, dosho si tobe...
zapravo, svi su, osim madnera. :D
Semper fidelis :D
Adampeace_k

#7872 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Adampeace_k »

seln wrote:
Problem? :?
seln

#7873 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

Adampeace_k wrote:
seln wrote:
Problem? :?
Jok.
A tebi botovi? I koji su to? Da nisu ovi sto su se registrirali prije dan-dva?
žuta

#7874 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by žuta »

molim Pedju da fino sjedi na stolici u domu naroda dok televizija snima ,a ne da leži :thumbup:
Pedja Kojovic

#7875 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Spameri su uobicajena pojava ovakvih foruma.
Direktni i interaktivni kontakt je aposlutno vrijedan tih nuspojava.

p.k.
Locked