Samo se nadaj, majstore!!!!!Chmoljo wrote:
![]()
Milorad Dodik ALL ABOUT
-
stale74
#7851 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
- mO k3
#7852 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

meni se ovaj svidja
- 1gorstak
#7853 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
"Bilo bi dobro kada bi se ’’srpski lider’’ izborio sa silinom, velikom moći i snagom koja ga nosa po oblacima, koja mu neda da realno sagleda istorijski proces koji se odvija, koja ga čini nedoraslim i nezrelim za istorijski trenutak, da se vrati na umjereni kurs, da postane motor integracija BiH u EU, da vrati Srbe svojoj BiH, da vrati Srbe svom Sarajevu, kako bi pomogao i Srbima i Hrvatima i Bošnjacima i svim građanima ove napaćene zemlje." Bojan Bajic
Dok se ne promjeni taj odnos prema BiH, nastavice se iseljavanje i Stanojka Bodiroza ce nastaviti pjevati Dodji sine preko Drine ....
Tamo gdje si sine
imas svega dosta
sve sto volis sine
sve ti ovde osta
Dodji sine preko Drine
nemas tamo kome
gdje si rodjen, tu si srecan
tu si svoj na svome
Tamo gdje si sine
nisu tvoja braca
i lasta se uvijek
svome gnijezdu vraca
Dodji sine preko Drine
nemas tamo kome
tu si svoj na svome
Ovde tvoji ljudi
ovde sunce tvoje
tu sam i ja sine
preko rijeke Drine
Dodji sine preko Drine
nemas tamo kome
tu si svoj na svome
Milokrad ne vidi ovaj problem, od oblaka iznad kojih je digao glavu ne vidi praznjenje istocne Bosne, umisljen i bahat ....
Dok se ne promjeni taj odnos prema BiH, nastavice se iseljavanje i Stanojka Bodiroza ce nastaviti pjevati Dodji sine preko Drine ....
Tamo gdje si sine
imas svega dosta
sve sto volis sine
sve ti ovde osta
Dodji sine preko Drine
nemas tamo kome
tu si svoj na svome
Tamo gdje si sine
nisu tvoja braca
i lasta se uvijek
svome gnijezdu vraca
Dodji sine preko Drine
nemas tamo kome
tu si svoj na svome
Ovde tvoji ljudi
ovde sunce tvoje
tu sam i ja sine
preko rijeke Drine
Dodji sine preko Drine
nemas tamo kome
tu si svoj na svome
Milokrad ne vidi ovaj problem, od oblaka iznad kojih je digao glavu ne vidi praznjenje istocne Bosne, umisljen i bahat ....
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#7854 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Gdje zdimi tema o kršenju Dejtona?
Ili sam ja šta prisnio ili popio
- draganbl
#7855 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Tema je juče zaključana.Hame_ wrote:Gdje zdimi tema o kršenju Dejtona?
Uspio sam vidjeti da je moderacija banovala neke što su propagirali mržnju i kršila pravila foruma, pa su nakon toga zaključali temu.
I meni je nažalost propao jedan post: da li ga nisam ni poslao, ili ga je moderacija greškom izbrisala, ne znam. U svakom slučaju teme nema.
Kad sam već tu, evo da ponovo iznesem svoj stav: Stvarno ne znam zašto Visoki ne smijeni Dodika. Evo sad je Nova godina, narod gleda filmove i Grand šou, nije toliko opterećen politikom. Fino ga smijeni, ovi sa televizije će malo reagovati, jedni će likovati, drugi će se buniti i za par dana: mirna Bosna.
Srbima će uskoro Božić, peku se gice, spremaju se česnice i prave torte, sprema se narod na veselje. A kad prođe par dana, jedva da će neko i pominjati Dodika.
Sjećam se kad je Ešdaun smijenio kompletnu SDS-ovsku kamarilu. Dva dana frka, te ne smije on tako, te mi ćemo ovo, mi ćemo ono, i na kraju, ništa. Fukara ostala bez vlasti i krenula država naprijed. Tako treba i sada.
- spreca
#7856 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
draganbl wrote:Tema je juče zaključana.Hame_ wrote:Gdje zdimi tema o kršenju Dejtona?
Uspio sam vidjeti da je moderacija banovala neke što su propagirali mržnju i kršila pravila foruma, pa su nakon toga zaključali temu.
I meni je nažalost propao jedan post: da li ga nisam ni poslao, ili ga je moderacija greškom izbrisala, ne znam. U svakom slučaju teme nema.
Kad sam već tu, evo da ponovo iznesem svoj stav: Stvarno ne znam zašto Visoki ne smijeni Dodika. Evo sad je Nova godina, narod gleda filmove i Grand šou, nije toliko opterećen politikom. Fino ga smijeni, ovi sa televizije će malo reagovati, jedni će likovati, drugi će se buniti i za par dana: mirna Bosna.
Srbima će uskoro Božić, peku se gice, spremaju se česnice i prave torte, sprema se narod na veselje. A kad prođe par dana, jedva da će neko i pominjati Dodika.
Sjećam se kad je Ešdaun smijenio kompletnu SDS-ovsku kamarilu. Dva dana frka, te ne smije on tako, te mi ćemo ovo, mi ćemo ono, i na kraju, ništa. Fukara ostala bez vlasti i krenula država naprijed. Tako treba i sada.
Mi smo poranili a raja jos spava
sto se tice dodika ili bilo kog drugog funkcionera se moze mijenjati ali nije fazon u tome a i njima dosadilo mjenjati vise nebi znali ni skim im je raditi.
Visoki predstavnik a i drugi faktori koji hoce da od ove drzave naprave nesto(to je moje misljenje)nas uce-tjeraju da se dogovaramo sami a ako to nije moguce onda to oni sami rade tj.namecu zbog nase inat politike jer oni ocito idu po onoj uzrecici ako je moguce medveda nauciti da vozi biciklo moguce je i nas necemu nauciti.Kod nas je izgleda pravilo(inat)ako si ti za ja sam protiv a strada narod na cijeloj teritoriji bih jer narod radi placa porez a oni nas guze i kad im se digne i kad im se ne digne kao sto znamo nisu ni oni bas toliko krivi jer bez nase pomoci oni b bili niko i nista
- Bosnolog
#7857 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Zasto mjenjat Dodika pa on je najbolji nacin da se Dabiceva tvorevina vrati tamo gdje je oduvijek bila dio BiH a ne velikosrpska guberija koja se korisit sve ove godne za blokade opstrukcije i BH destrukcije.Stoga podrska Dodiju do kraja propasti.Ako moze prodavati ublehe sve ove godine i imati podrsku biraca zasto ga mijenjati nedemokratskim dekretom VP.
Evo jos jednog razloga zasto ga treba ostaviti i da i dalje prica svojim glasacima koji mu vjeruju u pricu o boljem dijelu BiH i neka nastavi sa pricom o bleberendumima .
FEDERACIJA BIH PRIVUKLA 90 POSTO INO INVESTICIJA

00:32 / 02.01.2010.
Kako se i moglo očekivati, u 2009. godini došlo je do dramatičnog pada direktnih stranih investicija u BiH i to za visokih 30 posto! Na kraju 11. mjeseca godine na izmaku, prema oficijalnim podacima FIPA-e, strane investicije dostigle su iznos od 415 miliona eura, što je ...
... najgori rezultat zabilježen u posljednjih pet-šest godina.
Struktura inozemnih investicija i dalje je prilično povoljna, jer je najviše novca (oko 154 miliona eura) investirano u sektor proizvodnje. No, to se ne bi moglo reći za „geografsku strukturu“ ino investicija: skoro 90 posto investitora dolazi iz vrlo uske grupe država koje tradicionalno prednjače po ulaganjima u BiH (Austrija, Turska, Srbija, Slovenija, Hrvatska…).
Još je nepovoljnija regionalna disperzija inostranih investitora, budući da je preko 90 posto novca plasirano u Federaciju BiH, odnosno u nekoliko najrazvijenih industrijskih bazena Federacije BiH, poput Tuzle, Zenice i Sarajeva. U privlačenju stranih investicija, Republika Srpska već treću godinu zaredom participira s vrlo skromnih 10 posto.
Među deset federalnih kantona najviše stranih investicija privlače tri: Sarajevski, Zeničko-dobojski i Tuzlanski kanton, a ubjedljivo najmanje Bosanskopodrinjski kanton.
Osim globalne ekonomske recesije, drastičan pad inostranih investicija u FIPA-i objašnjavaju i specifičnim političkim razlozima.
“Zbog nepostojanja političkog konsenzusa nema odluka o realizaciji velikih projekata, prije svega u oblasti telekomunikacija i energetskog sektora”, istaknuto je u službenom saopćenju FIPA-e.
Biznis.ba / Asim Metiljević (Slobodna Bosna)
Izvor : http://www.biznis.ba/index.php?option=c ... &Itemid=58
Evo jos jednog razloga zasto ga treba ostaviti i da i dalje prica svojim glasacima koji mu vjeruju u pricu o boljem dijelu BiH i neka nastavi sa pricom o bleberendumima .
FEDERACIJA BIH PRIVUKLA 90 POSTO INO INVESTICIJA

00:32 / 02.01.2010.
Kako se i moglo očekivati, u 2009. godini došlo je do dramatičnog pada direktnih stranih investicija u BiH i to za visokih 30 posto! Na kraju 11. mjeseca godine na izmaku, prema oficijalnim podacima FIPA-e, strane investicije dostigle su iznos od 415 miliona eura, što je ...
... najgori rezultat zabilježen u posljednjih pet-šest godina.
Struktura inozemnih investicija i dalje je prilično povoljna, jer je najviše novca (oko 154 miliona eura) investirano u sektor proizvodnje. No, to se ne bi moglo reći za „geografsku strukturu“ ino investicija: skoro 90 posto investitora dolazi iz vrlo uske grupe država koje tradicionalno prednjače po ulaganjima u BiH (Austrija, Turska, Srbija, Slovenija, Hrvatska…).
Još je nepovoljnija regionalna disperzija inostranih investitora, budući da je preko 90 posto novca plasirano u Federaciju BiH, odnosno u nekoliko najrazvijenih industrijskih bazena Federacije BiH, poput Tuzle, Zenice i Sarajeva. U privlačenju stranih investicija, Republika Srpska već treću godinu zaredom participira s vrlo skromnih 10 posto.
Među deset federalnih kantona najviše stranih investicija privlače tri: Sarajevski, Zeničko-dobojski i Tuzlanski kanton, a ubjedljivo najmanje Bosanskopodrinjski kanton.
Osim globalne ekonomske recesije, drastičan pad inostranih investicija u FIPA-i objašnjavaju i specifičnim političkim razlozima.
“Zbog nepostojanja političkog konsenzusa nema odluka o realizaciji velikih projekata, prije svega u oblasti telekomunikacija i energetskog sektora”, istaknuto je u službenom saopćenju FIPA-e.
Biznis.ba / Asim Metiljević (Slobodna Bosna)
Izvor : http://www.biznis.ba/index.php?option=c ... &Itemid=58
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#7858 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
draganbl wrote:Tema je juče zaključana.Hame_ wrote:Gdje zdimi tema o kršenju Dejtona?
A zasto da smjeni?
Pa Dodi se tek nedavno promovisao u TRENERA.
-
alanford78
#7859 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
samo mu Reprezentacija nesto u rasulu ali valjda uspjet ce TRENER barem u martuIma Bosne_Bice Bosne wrote:draganbl wrote:Tema je juče zaključana.Hame_ wrote:Gdje zdimi tema o kršenju Dejtona?
A zasto da smjeni?![]()
Pa Dodi se tek nedavno promovisao u TRENERA.
- Prpa.ba
#7860 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dodik je definitivno nesto najbolje sto se moglo desiti Bosni i Hercegovini. Svojim "djelovanjem" pljacka ionako siromasni srpski narod (sto je uvijek pozitivno
), a svojim govorancijama i istupima kod Bosnjaka je definitivno uklonio strah od "referenduma" i Srba, kao i stalno ocekivanje od Medjunarodne zajednice da nesto ucini u BiH. Ljudi vise ne gledaju Dodika, vec sta on konkretno radi u institucijama. Onog momenta kada vecina Bosnjaka pocne razlikovati sta institucije rade od onoga sta politicari vaze, mozemo reci da smo krenuli naprijed u izgradnju gradjanskog drustva. Vise se niko ne pali na Dodikova bacanja zastavica, na Suljine vazove ni na Haretov kvazipatriotizam. Samo se gleda na sta ce staviti potpis i koji zakon ce se donijeti. Evolucija duha se desava, a pogoni je Milorad Dodik. Jedina zamjerka? Iz Federacije ne mogu glasati za njega.

- draganbl
#7861 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Molim te samo da pojasniš zašto je uvijek pozitivno da se ionako siromašni srpski narod pljačka?Prpa.ba wrote:Dodik je definitivno nesto najbolje sto se moglo desiti Bosni i Hercegovini. Svojim "djelovanjem" pljacka ionako siromasni srpski narod (sto je uvijek pozitivno), a svojim govorancijama i istupima kod Bosnjaka je definitivno uklonio strah od "referenduma" i Srba, kao i stalno ocekivanje od Medjunarodne zajednice da nesto ucini u BiH. Ljudi vise ne gledaju Dodika, vec sta on konkretno radi u institucijama. Onog momenta kada vecina Bosnjaka pocne razlikovati sta institucije rade od onoga sta politicari vaze, mozemo reci da smo krenuli naprijed u izgradnju gradjanskog drustva. Vise se niko ne pali na Dodikova bacanja zastavica, na Suljine vazove ni na Haretov kvazipatriotizam. Samo se gleda na sta ce staviti potpis i koji zakon ce se donijeti. Evolucija duha se desava, a pogoni je Milorad Dodik. Jedina zamjerka? Iz Federacije ne mogu glasati za njega.
![]()
-
Šaner
#7862 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
nema nista pozitivno jer dodik pljacka i "nas" narod u federaciji...dodik i kompanija su nas zajednicki problem i sve dok to ne shvatimo mogu nas zahebavat i krast kako hocedraganbl wrote:Molim te samo da pojasniš zašto je uvijek pozitivno da se ionako siromašni srpski narod pljačka?Prpa.ba wrote:Dodik je definitivno nesto najbolje sto se moglo desiti Bosni i Hercegovini. Svojim "djelovanjem" pljacka ionako siromasni srpski narod (sto je uvijek pozitivno), a svojim govorancijama i istupima kod Bosnjaka je definitivno uklonio strah od "referenduma" i Srba, kao i stalno ocekivanje od Medjunarodne zajednice da nesto ucini u BiH. Ljudi vise ne gledaju Dodika, vec sta on konkretno radi u institucijama. Onog momenta kada vecina Bosnjaka pocne razlikovati sta institucije rade od onoga sta politicari vaze, mozemo reci da smo krenuli naprijed u izgradnju gradjanskog drustva. Vise se niko ne pali na Dodikova bacanja zastavica, na Suljine vazove ni na Haretov kvazipatriotizam. Samo se gleda na sta ce staviti potpis i koji zakon ce se donijeti. Evolucija duha se desava, a pogoni je Milorad Dodik. Jedina zamjerka? Iz Federacije ne mogu glasati za njega.
![]()
-
Abacija
#7863 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Zato sto je to jedini nacin da Dodinim glasacima dodje iz guJice u vugla.draganbl wrote:Molim te samo da pojasniš zašto je uvijek pozitivno da se ionako siromašni srpski narod pljačka?Prpa.ba wrote:Dodik je definitivno nesto najbolje sto se moglo desiti Bosni i Hercegovini. Svojim "djelovanjem" pljacka ionako siromasni srpski narod (sto je uvijek pozitivno), a svojim govorancijama i istupima kod Bosnjaka je definitivno uklonio strah od "referenduma" i Srba, kao i stalno ocekivanje od Medjunarodne zajednice da nesto ucini u BiH. Ljudi vise ne gledaju Dodika, vec sta on konkretno radi u institucijama. Onog momenta kada vecina Bosnjaka pocne razlikovati sta institucije rade od onoga sta politicari vaze, mozemo reci da smo krenuli naprijed u izgradnju gradjanskog drustva. Vise se niko ne pali na Dodikova bacanja zastavica, na Suljine vazove ni na Haretov kvazipatriotizam. Samo se gleda na sta ce staviti potpis i koji zakon ce se donijeti. Evolucija duha se desava, a pogoni je Milorad Dodik. Jedina zamjerka? Iz Federacije ne mogu glasati za njega.
![]()
Uzmi za primjer iskustvo Vildane Selimbegovic -
Da su zalagaci za pc prezivjeli samo 1 mjesec u identicnim uslovima, rat bi se odmah tad zavrsio. Velikosrbi nisu sposobni da jedu korijenje onako kako im je Milosevic obecavao, i sve ovo danasnje politicko naguravanje ce trajati dok god su velikosrbi siti.http://oslobodjenje.ba/index.php?id=4539
Zima '93. bila je bez svake sumnje najteža ratna. Čak je i Igman skoro pa 40 dana bio neprohodan - kroz snijeg se na samom kraju novembra probio Alija Izetbegović, vraćajući se iz obilaska onog što smo tada zvali slobodnom teritorijom BiH. Sarajevo nije oskudijevalo jedino u mraku, granatama i snajperskim hicima. O svemu drugom smo mogli samo maštati. Pa ipak smo nas devetero, pravilno raspoređenih u jednoj sobi, kovali planove o mrvicama radosti za troje djece među nama. Svi smo tada još bili živi i čvrsto vjerovali da Bosnu čekaju bolji dani: u ruksaku velikom kao i ja sama, posrćući kroz tunel, pronijela sam sredinom decembra onoliko koliko je moglo stati najosnovnijeg ulja, šećera i brašna, a u njegovim džepovima izvagane kesice sa neophodnim sastojcima - čak i poneki orah - za nešto što bi se danas moglo nazvati oskudnim kolačem.
Bila je to ipak rođendanska torta, veeelika čak i u očima moga tada petogodišnjeg sina. Dok sam ja na dnu kuhinje tražila preostale zalihe rođendanskih svjećica, moja praktična zaova je ponudila rješenje: autoritetom tetke počela ga je ubjeđivati kako jedna debela svijeća iz humanitarne pomoći vrijedi pet godina. Problem smo nekako riješili, da ne kažem implementirali smo kompromis sastavljen od humanitarnih i pravih svijeća, podijelili rođendanski kolač a preskromne darove, odnosno ono što je trebalo na njih da liči - ostavili da djeci damo za Novu godinu. Kad prođe rat, hoću tortu s Djeda Mrazom. Pet minuta kasnije: Kad prođe rat, napravit ćeš mi košarkašku tortu. Onda opet: Kad prođe rat, ja neću plakati Djeda Mrazu u krilu...
- Bosnolog
#7864 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Abacija wrote:Zato sto je to jedini nacin da Dodinim glasacima dodje iz guJice u vugla.draganbl wrote:Molim te samo da pojasniš zašto je uvijek pozitivno da se ionako siromašni srpski narod pljačka?Prpa.ba wrote:Dodik je definitivno nesto najbolje sto se moglo desiti Bosni i Hercegovini. Svojim "djelovanjem" pljacka ionako siromasni srpski narod (sto je uvijek pozitivno), a svojim govorancijama i istupima kod Bosnjaka je definitivno uklonio strah od "referenduma" i Srba, kao i stalno ocekivanje od Medjunarodne zajednice da nesto ucini u BiH. Ljudi vise ne gledaju Dodika, vec sta on konkretno radi u institucijama. Onog momenta kada vecina Bosnjaka pocne razlikovati sta institucije rade od onoga sta politicari vaze, mozemo reci da smo krenuli naprijed u izgradnju gradjanskog drustva. Vise se niko ne pali na Dodikova bacanja zastavica, na Suljine vazove ni na Haretov kvazipatriotizam. Samo se gleda na sta ce staviti potpis i koji zakon ce se donijeti. Evolucija duha se desava, a pogoni je Milorad Dodik. Jedina zamjerka? Iz Federacije ne mogu glasati za njega.
![]()
Uzmi za primjer iskustvo Vildane Selimbegovic -Da su zalagaci za pc prezivjeli samo 1 mjesec u identicnim uslovima, rat bi se odmah tad zavrsio. Velikosrbi nisu sposobni da jedu korijenje onako kako im je Milosevic obecavao, i sve ovo danasnje politicko naguravanje ce trajati dok god su velikosrbi siti.http://oslobodjenje.ba/index.php?id=4539
Zima '93. bila je bez svake sumnje najteža ratna. Čak je i Igman skoro pa 40 dana bio neprohodan - kroz snijeg se na samom kraju novembra probio Alija Izetbegović, vraćajući se iz obilaska onog što smo tada zvali slobodnom teritorijom BiH. Sarajevo nije oskudijevalo jedino u mraku, granatama i snajperskim hicima. O svemu drugom smo mogli samo maštati. Pa ipak smo nas devetero, pravilno raspoređenih u jednoj sobi, kovali planove o mrvicama radosti za troje djece među nama. Svi smo tada još bili živi i čvrsto vjerovali da Bosnu čekaju bolji dani: u ruksaku velikom kao i ja sama, posrćući kroz tunel, pronijela sam sredinom decembra onoliko koliko je moglo stati najosnovnijeg ulja, šećera i brašna, a u njegovim džepovima izvagane kesice sa neophodnim sastojcima - čak i poneki orah - za nešto što bi se danas moglo nazvati oskudnim kolačem.
Bila je to ipak rođendanska torta, veeelika čak i u očima moga tada petogodišnjeg sina. Dok sam ja na dnu kuhinje tražila preostale zalihe rođendanskih svjećica, moja praktična zaova je ponudila rješenje: autoritetom tetke počela ga je ubjeđivati kako jedna debela svijeća iz humanitarne pomoći vrijedi pet godina. Problem smo nekako riješili, da ne kažem implementirali smo kompromis sastavljen od humanitarnih i pravih svijeća, podijelili rođendanski kolač a preskromne darove, odnosno ono što je trebalo na njih da liči - ostavili da djeci damo za Novu godinu. Kad prođe rat, hoću tortu s Djeda Mrazom. Pet minuta kasnije: Kad prođe rat, napravit ćeš mi košarkašku tortu. Onda opet: Kad prođe rat, ja neću plakati Djeda Mrazu u krilu...
- draganbl
#7865 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Molim moderaciju da mi odgovori gdje je nestao jedan post u kome @prpa.ba odgovara na moje pitanje i potom još i moj post - novi odgovor njemu.
Da ponovim pitanje za sve koji su se kasnije uključili.
Nije sporno ako neko želi Dodiku zlo. Nije sporno ni ako se Dodikovim glasačima prognozira da će propasti zajedno sa svojim vođom. Međutim, moja reakcija se tiče komentara, citiram, Svojim "djelovanjem" pljacka ionako siromasni srpski narod (sto je uvijek pozitivno
).
Zašto je uvijek pozitivno da se pljačka ionako siromašni srpski narod? Ovdje se ne misli niti na Dodika, niti na njegove glasače, niti na nekakve četnike, već na srpski narod. Znači, srspkom narodu (čitavom) se otvoreno želi zlo i to zlo se smatra "uvijek pozitivnim". A da to zlo bude gore, i autor te rečenice, ali i neki drugi forumaši u tome ne vide ništa loše. Nadam se da neki drugi vide.
Nije sporno ako neko želi Dodiku zlo. Nije sporno ni ako se Dodikovim glasačima prognozira da će propasti zajedno sa svojim vođom. Međutim, moja reakcija se tiče komentara, citiram, Svojim "djelovanjem" pljacka ionako siromasni srpski narod (sto je uvijek pozitivno
Zašto je uvijek pozitivno da se pljačka ionako siromašni srpski narod? Ovdje se ne misli niti na Dodika, niti na njegove glasače, niti na nekakve četnike, već na srpski narod. Znači, srspkom narodu (čitavom) se otvoreno želi zlo i to zlo se smatra "uvijek pozitivnim". A da to zlo bude gore, i autor te rečenice, ali i neki drugi forumaši u tome ne vide ništa loše. Nadam se da neki drugi vide.
- bingov buraz
#7866 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pozitivno je jelte to da se jos uvijek ima sta opljackatidraganbl wrote:Molim moderaciju da mi odgovori gdje je nestao jedan post u kome @prpa.ba odgovara na moje pitanje i potom još i moj post - novi odgovor njemu.
Nije sporno ako neko želi Dodiku zlo. Nije sporno ni ako se Dodikovim glasačima prognozira da će propasti zajedno sa svojim vođom. Međutim, moja reakcija se tiče komentara, citiram, Svojim "djelovanjem" pljacka ionako siromasni srpski narod (sto je uvijek pozitivno).
Belaj bi bio da nema sta hapati.
- vee-jay
#7867 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ne dramatizuj. @abacija ti je vec odgovoriodraganbl wrote:Molim moderaciju da mi odgovori gdje je nestao jedan post u kome @prpa.ba odgovara na moje pitanje i potom još i moj post - novi odgovor njemu.
Nije sporno ako neko želi Dodiku zlo. Nije sporno ni ako se Dodikovim glasačima prognozira da će propasti zajedno sa svojim vođom. Međutim, moja reakcija se tiče komentara, citiram, Svojim "djelovanjem" pljacka ionako siromasni srpski narod (sto je uvijek pozitivno).
samo sto umjesto Dodinog imena isto moze stajati i Tihijevo, Covicevo, Harisovo iii...Zato sto je to jedini nacin da Dodinim glasacima dodje iz guJice u vugla.
i btw. na tvoje prvo pitanje: Smjena Dodika od strane Kviska bi bio najveci poraz BiH u ovom trenutku.
- BHCluster
#7868 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Za odgovor na pitanje zasto se skoro svi politicari u RS to jeste koji se docepaju vlasti ukljucujuci i Dodika ponasaju kao sto se ponasaju lezi u zahtjevima Radovana Karadzica iz 1997 a u kratkim crtama on to ovako pise to jeste nareduje i zahtjeva:
I sada to usporedite sa onim sonim sto se desavalo polje Karadzica pa sve do sada."Ako ne izdrzimo u nekoliko neresenih pitanja, nikad ona nece biti povoljna, jer sto muslimani jednom dobiju, nikad vise nece dozvoliti da se problematizuje... "
"...Nek nam nametnu sto hoce, mi treba da postignemo maksimum, pa da onda prihvatimo. Ako na pasosu ne bude atribut RS-a, nikad ga vise nece ni biti, a to ce onda biti Alijin pasos..."
"...Sve sto prihvatimo ostace za sva vremena, a sve sto oni nametnu mozemo problematizovati s vremena na vreme, i konacno ih u nekom povoljnom trenutku uceniti..."
"...Bolje je da nam namecu (zakone) jer nas to manje obavezuje nego prihvatanje..."
"...Bice potrebno proceduralnim zavrzlamama, a demokratija je procedura, postizati cilj u pogledu vremena koje nam je potrebno..."
"...Treba uciniti sve da ne padnemo....
- draganbl
#7869 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nije odgovorio. Moj komentar je vezan za izraz da je "pljačkanje srpskog naroda uvijek pozitivno". To što je napisano se ne odnosi samo na "Dodikove glasače", već na čitav srpski narod. Moje je pravo da insistiram na pojašnjenju i to ne bih nazvao "dramatizovanjem", već insistiranjem da se pojasni zašto je vama potpuno normalno da se pljačkanje čitavog naroda smatra "uvijek pozitivnim", sa pridodatimvee-jay wrote:ne dramatizuj. @abacija ti je vec odgovoriodraganbl wrote:Molim moderaciju da mi odgovori gdje je nestao jedan post u kome @prpa.ba odgovara na moje pitanje i potom još i moj post - novi odgovor njemu.
samo sto umjesto Dodinog imena isto moze stajati i Tihijevo, Covicevo, Harisovo iii...Zato sto je to jedini nacin da Dodinim glasacima dodje iz guJice u vugla.
i btw. na tvoje prvo pitanje: Smjena Dodika od strane Kviska bi bio najveci poraz BiH u ovom trenutku.
- Prpa.ba
#7870 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
draganbl wrote:Nije odgovorio. Moj komentar je vezan za izraz da je "pljačkanje srpskog naroda uvijek pozitivno". To što je napisano se ne odnosi samo na "Dodikove glasače", već na čitav srpski narod. Moje je pravo da insistiram na pojašnjenju i to ne bih nazvao "dramatizovanjem", već insistiranjem da se pojasni zašto je vama potpuno normalno da se pljačkanje čitavog naroda smatra "uvijek pozitivnim", sa pridodatim.
Ponizno se ispricavam na svojim rijecima kojima sam obuhvatio i one stanovnike manjeg BH entiteta koji ne glasaju za fasisticke i procetnicke politicke subjekte.
Dakle, pljackanje glasaca i simpatizera:
SNSD-a
PDP-a
SDS-a
Radikala RS-a
Socijalisticke Partije
DNS-a
Demokratske Partije
je uvijek pozitivno. Zadovoljan?
- draganbl
#7871 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Zadovoljan sam što si se ispričao. Prihvatam ispriku, jer sam ja jedan od onih koji ne glasa ni za jednu od ovih stranaka.Prpa.ba wrote:draganbl wrote:Nije odgovorio. Moj komentar je vezan za izraz da je "pljačkanje srpskog naroda uvijek pozitivno". To što je napisano se ne odnosi samo na "Dodikove glasače", već na čitav srpski narod. Moje je pravo da insistiram na pojašnjenju i to ne bih nazvao "dramatizovanjem", već insistiranjem da se pojasni zašto je vama potpuno normalno da se pljačkanje čitavog naroda smatra "uvijek pozitivnim", sa pridodatim.
Ponizno se ispricavam na svojim rijecima kojima sam obuhvatio i one stanovnike manjeg BH entiteta koji ne glasaju za fasisticke i procetnicke politicke subjekte.
Dakle, pljackanje glasaca i simpatizera:
SNSD-a
PDP-a
SDS-a
Radikala RS-a
Socijalisticke Partije
DNS-a
Demokratske Partije
je uvijek pozitivno. Zadovoljan?
Još jednom, prihvatam izvinjenje.
-
klif
#7872 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Bez Dodika — dodici!
Banjalučki ponedjeljak u još jednom svom segmentu mora biti pomno politički analiziran. Pokazalo se, naime, da otpor OHR-u i posezanje za antidejtonskim mjerama i stavovima nije samo Dodikov patent: Vladine stavove, potvrđene na zasjedanju Narodne skupštine, podržale su i sve druge srpske stranke, odnosno njihovi poslanici. To će reći da u ovom političkom odmjeravanju međunarodna zajednica naspram sebe nema samo entitetskog premijera i njegovu stranku nego kompletnu srpsku politiku zastupljenu u tamošnjem parlamentu. I da nema Dodika, dakle, nasuprot bi stajala ista politika prema ulozi OHR-a i međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini. A to problem pretvara u još ozbiljniji i dugoročniji.
Vidjelo se to, uostalom, i po licitiranju eventualnim pitanjima koja bi entitetskim Srbima trebalo postaviti na famoznom plebiscitu. Da je po srpskoj opoziciji, referendumski listić pretvorio bi se u listinu s dugim spiskom svakojakih upita. Ljudi iz Ivanićeve Partije demokratskog progresa (PDP) pokušali su biti čak i veći "dodici" od samog Dodika, pa su predlagali da se nakon onog o Inzkovim odlukama raspiše još jedan referendum, i to onaj kojim se maše već godinama, na kojem bi se građane pitalo za njihovo mišljenje o nezavisnosti Republike Srpske. Tako je, pored živog Milorada, PDP-u pripala "čast" da prvi u zvaničnu proceduru uvede ovo "pitanje svih pitanja". Ipak neuspješno — Dodikovi stranački poslanici odbacili su ivanićevski pokušaj krađe njihove ideje. Ako se građani manjeg entiteta uskoro o tome budu izjašnjavali, to će biti u SNSD-ovskoj režiji.
No, već samo licitiranje ekstremističkim referendumskim pitanjima, osim što je pokazalo da su referendumi postali politički metod pritiska kojeg su prigrlile sve srpske parlamentarne stranke, analitičarima bi trebalo signalizirati još jednu veoma ozbiljnu poruku. Ona je sadržana u činjenici da se, po svom odnosu prema Bosni i Hercegovini, ali i ulozi međunarodne zajednice u njoj, o Dodikovoj politici više ne može govoriti kao o nekom njegovom ekskluzivizmu. Na jednakim pozicijama, možda i radikalnijim, stoje i druge uticajne srpskoentitetske stranke, samo što nemaju dovoljno prilika da to pokažu na djelu.
Otud i spoznaja koje bi trebali postati svjesni svi koji danas na bilo koji način odlučuju o Bosni i Hercegovini: i bez Dodika, imali bismo iste probleme sa srpskim neraspoloženjem prema državi u kojoj živimo. S tim ćemo se, nažalost, susretati još dugo-dugo, u ovoj ili onoj stranačko-liderskoj varijanti.
(objavljeno u magazinu Global, Sarajevo, 31. 12. 2009.)
http://www.mijovic.com/index.php
Banjalučki ponedjeljak u još jednom svom segmentu mora biti pomno politički analiziran. Pokazalo se, naime, da otpor OHR-u i posezanje za antidejtonskim mjerama i stavovima nije samo Dodikov patent: Vladine stavove, potvrđene na zasjedanju Narodne skupštine, podržale su i sve druge srpske stranke, odnosno njihovi poslanici. To će reći da u ovom političkom odmjeravanju međunarodna zajednica naspram sebe nema samo entitetskog premijera i njegovu stranku nego kompletnu srpsku politiku zastupljenu u tamošnjem parlamentu. I da nema Dodika, dakle, nasuprot bi stajala ista politika prema ulozi OHR-a i međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini. A to problem pretvara u još ozbiljniji i dugoročniji.
Vidjelo se to, uostalom, i po licitiranju eventualnim pitanjima koja bi entitetskim Srbima trebalo postaviti na famoznom plebiscitu. Da je po srpskoj opoziciji, referendumski listić pretvorio bi se u listinu s dugim spiskom svakojakih upita. Ljudi iz Ivanićeve Partije demokratskog progresa (PDP) pokušali su biti čak i veći "dodici" od samog Dodika, pa su predlagali da se nakon onog o Inzkovim odlukama raspiše još jedan referendum, i to onaj kojim se maše već godinama, na kojem bi se građane pitalo za njihovo mišljenje o nezavisnosti Republike Srpske. Tako je, pored živog Milorada, PDP-u pripala "čast" da prvi u zvaničnu proceduru uvede ovo "pitanje svih pitanja". Ipak neuspješno — Dodikovi stranački poslanici odbacili su ivanićevski pokušaj krađe njihove ideje. Ako se građani manjeg entiteta uskoro o tome budu izjašnjavali, to će biti u SNSD-ovskoj režiji.
No, već samo licitiranje ekstremističkim referendumskim pitanjima, osim što je pokazalo da su referendumi postali politički metod pritiska kojeg su prigrlile sve srpske parlamentarne stranke, analitičarima bi trebalo signalizirati još jednu veoma ozbiljnu poruku. Ona je sadržana u činjenici da se, po svom odnosu prema Bosni i Hercegovini, ali i ulozi međunarodne zajednice u njoj, o Dodikovoj politici više ne može govoriti kao o nekom njegovom ekskluzivizmu. Na jednakim pozicijama, možda i radikalnijim, stoje i druge uticajne srpskoentitetske stranke, samo što nemaju dovoljno prilika da to pokažu na djelu.
Otud i spoznaja koje bi trebali postati svjesni svi koji danas na bilo koji način odlučuju o Bosni i Hercegovini: i bez Dodika, imali bismo iste probleme sa srpskim neraspoloženjem prema državi u kojoj živimo. S tim ćemo se, nažalost, susretati još dugo-dugo, u ovoj ili onoj stranačko-liderskoj varijanti.
-
zavrzlama
#7873 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
klif wrote:Bez Dodika — dodici!
ja pisem vec par godina da je glavno velikosrpsko oruzje "satanizovani srpski narod"...blagost MZ prema manjem entitetu se ocituje u tome sto je udar na dodika udar na sve srbe,i sama MZ je shvatila da se velikosrpstvo jedino moze unistiti "vremenom,ekonomijoim i natalitetom"...posteni i razumni srbi u BIH su jedni pobijeni,jedni iseljeni, jedni pod strahovitim pritiskom velikosrpskim majstora mraka i fasizma potisnuti u neutralizam,tako da politicka scena kod srba u BIH je ustvari"borba ko ce se vise dokazati kao mrzitelj BIH i ponuditi bezbolniju opciju podjele iste....rahat patnja pa ko izdrzi..ja samo znam da ce Bosanci i Hercegovci i oni koji BIH vole izdrzati i pobijediti,jer su moral,brojnost i medjunarodni interesi na njihovoj strani..sad je samo pitanje poslije "D DAY" kolioko ce srba prihvatiti BIH za svoju drzavu i nastaviti da zive u BIH bez malog ausvica a koliko ce srba se pod moralnim stresom iseliti van BIH...
- Bosnolog
#7874 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Samo jos jedan u nizu dokaza da nema razlike izmedu opozicije i vladajucih stranaka u Dabicevog genocidnom vilajetu kada je u pitanju realizacija velikosrpske ideologije.Oni odlicno znaju da svoje izborne rezultata jedino mogu popraviti na istoj anti BH profasistickoj ideologiji nastavka sludivanja i satanizacije srpskog naroda koji traje uskoro dvije decenje.Pogubni rezultati te ideologije po interes srpskog naroda u BiH svakim novim danom dobija vecu dimenziju.Upravo velikosrpska politika ce u narednih jednu do dvije generacije od BiH naciniti nacionalnu drzavu Bosnjaka.Bumerang vlastite propasti ce se vratiti onima koji su zeljeli nestanak drugih,rezultati se povecavaju kao i ocajnicki potezi velikosrpskih ideologa samounistavanja onih u cije ime to cine sveo ove godine.Sretno u novu godinu Dodizma i velikosrbizma,a sloboda svim ljudima dobre volje u BiH je svakim novim danom sve bliza.Nemamo mnogo izbora nego cekati da pjescani sahat iscuri za to vrijeme ono sto je bilo gore biti ce dolje.klif wrote:Bez Dodika — dodici!
- BHCluster
#7875 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Radovan Karadzic je ovo naredio jos 1997 godine a vidi svi su to prihvatilizavrzlama wrote:klif wrote:Bez Dodika — dodici!
ja pisem vec par godina da je glavno velikosrpsko oruzje "satanizovani srpski narod"...blagost MZ prema manjem entitetu se ocituje u tome sto je udar na dodika udar na sve srbe,i sama MZ je shvatila da se velikosrpstvo jedino moze unistiti "vremenom,ekonomijoim i natalitetom"...posteni i razumni srbi u BIH su jedni pobijeni,jedni iseljeni, jedni pod strahovitim pritiskom velikosrpskim majstora mraka i fasizma potisnuti u neutralizam,tako da politicka scena kod srba u BIH je ustvari"borba ko ce se vise dokazati kao mrzitelj BIH i ponuditi bezbolniju opciju podjele iste....rahat patnja pa ko izdrzi..ja samo znam da ce Bosanci i Hercegovci i oni koji BIH vole izdrzati i pobijediti,jer su moral,brojnost i medjunarodni interesi na njihovoj strani..sad je samo pitanje poslije "D DAY" kolioko ce srba prihvatiti BIH za svoju drzavu i nastaviti da zive u BIH bez malog ausvica a koliko ce srba se pod moralnim stresom iseliti van BIH...
"Ako ne izdrzimo u nekoliko neresenih pitanja, nikad ona nece biti povoljna, jer sto muslimani jednom dobiju, nikad vise nece dozvoliti da se problematizuje... "
"...Nek nam nametnu sto hoce, mi treba da postignemo maksimum, pa da onda prihvatimo. Ako na pasosu ne bude atribut RS-a, nikad ga vise nece ni biti, a to ce onda biti Alijin pasos..."
"...Sve sto prihvatimo ostace za sva vremena, a sve sto oni nametnu mozemo problematizovati s vremena na vreme, i konacno ih u nekom povoljnom trenutku uceniti..."
"...Bolje je da nam namecu (zakone) jer nas to manje obavezuje nego prihvatanje..."
"...Bice potrebno proceduralnim zavrzlamama, a demokratija je procedura, postizati cilj u pogledu vremena koje nam je potrebno..."
"...Treba uciniti sve da ne padnemo...
jeli sada kontate sta se radi?
A topor OHR-u svi politicari u RS vide kao dobivanje glasova a posto je predizborna godina. wohoooooooooooo!