Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bivša O.Š. „ Slaviša Vajner Čiča“ dobila je ime po velikom partizanskom heroju koji je ubijen u Drugom svjetskom ratu. Škola se nalazila u sadašnjoj zgradi policije dok se 1959. nije krenula graditi nova školska zgrada koja se nalazi na Marijin Dvoru
Ime Isak Samokovlija pojavilo se 1994. godine, tj. završetkom rata u BiH. Zbog političkih razloga ime Slaviše Vajner Čiče je postalo još jedno partizansko ime čija je vrijednost izgubljena.
Prva direktorica bila je Zagorka Kapetanović, a nakon nje dolazi Milka Komnenović. Direktori koji su uslijedili kasnije su: Duško Tanasković, Nedždet Nanić, Kenan Vučijak i sadašnja v.d. direktorica Emina Čerkez Čaušević.
Eh to sam i ja pročitao, direktorica se prezivala Komnenić ako me sjećanje služi, a pošto se na slici škola vidi još 1954. očito je da je tekst pisala osoba koja baš nije najbolje upućena.
@supercali stvarno si neponovljiv, da te nema trebalo bi te izmisliti
Stari_Jarac wrote:
Da li se meni čini ili se vidi dio škole "Slaviša Vajner" (danas Samokovlija)?
Bivša O.Š. „ Slaviša Vajner Čiča“ dobila je ime po velikom partizanskom heroju koji je ubijen u Drugom svjetskom ratu. Škola se nalazila u sadašnjoj zgradi policije dok se 1959. nije krenula graditi nova školska zgrada koja se nalazi na Marijin Dvoru.
Znači, 1959 +...
ja imam slike na kojima pise 1954.god skola bila izgradjena...
Stari_Jarac wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:negdje je onda fula...
Očito je fula u školi, evo i na ovoj slici se vidi u gornjem desnom ćošku, ako ja dobro vidim, a evo i čovjek gore kaže da je išao u nju 1956. Ja sam se isto ravnao po školskoj stranici jer nisam toliko mator da se sjećam 50-ih
Nesto mi pade na pamet....Jatov neboder, to je bila zgrada vakufske banke jel tako?
Jesu li stanovi bili izgradjeni od pocetka ili su kasnije napravljeni ( preuredjeno), ko su bili prvi stanovnici koji su tu uselili...ja sam imao jarana koji je tu zivio, neznam kako mu je stari to dobio ali nije bio nikakva funkcija...on bio sitni jalijas/narkoman
exliberal-ex wrote:Nesto mi pade na pamet....Jatov neboder, to je bila zgrada vakufske banke jel tako?
Jesu li stanovi bili izgradjeni od pocetka ili su kasnije napravljeni ( preuredjeno), ko su bili prvi stanovnici koji su tu uselili...ja sam imao jarana koji je tu zivio, neznam kako mu je stari to dobio ali nije bio nikakva funkcija...on bio sitni jalijas/narkoman
Je l' Žuti?
Ma neka se ponavljaju, pogotovo ove iz 70-tih i 80-tih. Nekako je na njima nebo plavlje, snijeg bjelji a drveće zelenije nego danas. Da li je to zbog mladosti ne znam.
Dvije pruge, jer je tramvaj okretao na čaršiji?
Kada je to ukinuto, i koja je bila svrha ovog okretanja, ako je tramvaj i tada išao Obalom, a znamo da jeste?
exliberal-ex wrote:Nesto mi pade na pamet....Jatov neboder, to je bila zgrada vakufske banke jel tako?
Je l' Žuti?
Ma neka se ponavljaju, pogotovo ove iz 70-tih i 80-tih. Nekako je na njima nebo plavlje, snijeg bjelji a drveće zelenije nego danas. Da li je to zbog mladosti ne znam.