NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Jokericious

#7851 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Jokericious »

neno#4 wrote:
CollegeGunner wrote:
neno#4 wrote: Marc>Pau
:thumbup:
Uzivaj u izvedbama covjeka koji je sve u zivotu osvojio :dance: :dance:
To sto poredis igrace prema tome sta su osvojili je najveca glupost ikada. Al dobro od neznalice poput tebe bolje nije ni za ocekivati.
hrastov žižak

#7852 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

@Tkd, Ma nije potpisao još, neki izvori tvrde da je blizu potpisa.
@collegegunner, hajd čiko te moli da prestaneš spamat. Bilo je zanimljivo kad si prvi put okinuo tu budalaštinu, sad je stvarno smor.
n;hill

#7853 Re: NBA - National Basketball Association

Post by n;hill »

hrastov zizak wrote:http://nbacro.com/nba/boston-celtics/ri ... luka-15503
Rivers vrhunski trener i ljudina. Njegove odluke su bile odlične, Rej je morao na klupu jer tamo jednostavno nije bilo napadačkog talenta, a neko je morao držati drugu petorku. Što se tiče Rondovog posjeda lopte i tu je dobro odlučio. Rej bi trebao biti svjestan da su mu koljena klimava i da ne može više sam kreirati šut, mora ga uzimati iza kružnih blokova. Možda se pokaže i dobrim za Boston što ih je napustio.
Rayu je i bilo odzvoilo, koliko je god popravio šut, u Celticsima bez obrane se ne može igrati, gledao sam većinu utakmica, i ray je bio najlošija karika ubjedljivo,defanzivno, samo zbog navijača su i tražili da se vrati, ali Celticsi nemaju talenta za ofanzivno nadmetanje s većinom konkurenata te stoga jedino su mogli parirati obranom, i to vrhunskom, i rezultati su to pokazali, čim je Bradley ušao u startnu petorku po minuti su ostvarivali rekordne razlike, mislim po +18, samo zahvaljujući obrani, sve u svemu ne žalim ni sekunde za njim, konačno smo dočekali podmlađivanje ekipe, širinu i dubinu ekipe, možda čak se ni Pierce više neće snalaziti u puno bržem ritmu koji će biti, Rondo & KG ,srce i duša ekipe..a od Riversa je ovo bilo očekivano zato ga igrači vole, uvijek stoji iza njih, htio je osloboditi Rondoa bilo kakvog nepotrebnog tereta
Tkd

#7854 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

Rossi07 wrote:Rijesili se jednog indijanca(Lucas), dosho drugi. :skoljka:

Ako izborimo PO sa ovakvom ekipom bice dobra sezona, dati priliku Butleru i Teague da sto vishe napreduju. Za Ruzu bi najbolje bilo da ne igra nikako sljedecu sezonu.

Na kraju sezone amnestirat Boozera, dovesti boljeg PF od njega, prije svega u odbrani i poziciju dvice popuniti nekim mladjim igracem od RIP-a.

Gledati Lucasa kako uzima tricu sa 10 metara - neprocjenljivo :lol:
Jokericious

#7855 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Jokericious »

Informacija za "strucnjaka" Nenu: Marc igra povrijedjen i zbog toga igra nesto slabije.
neno#4

#7856 Re: NBA - National Basketball Association

Post by neno#4 »

Ma nema dalje. Otromboljeni Gasol nikada nece biti kao brat. Koliko god ti njemu trazio isprike i povlasten status, nista od toga nema. Marc ne moze biti prva opcija u napadu, Pau moze. Dokazi su: Evropsko prvenstvo Poljska i Litvanija, suprotan Svjetsko Turska. Ili Svjetsko Japan, kad je Pau briljirao.
Tkd

#7857 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

Thursday, Aug. 2
• Minnesota signed center Greg Stiemsma.

Wednesday, Aug. 1
• New York signed guard Chris Smith.
• Phoenix signed forward P.J. Tucker to a two-year contract.

:lol: :lol: :lol:
hrastov žižak

#7858 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

Ima se može se. Platiš igraču da igra u razvojnoj ligi. Big Epl :lol:
King Kenny

#7860 Re: NBA - National Basketball Association

Post by King Kenny »

ne kontam šta je toliko smješno za smitha? to je bio dio dogovora za ugovor JRa koji je debelo podcjenjen što se tiče godišnje plate koja iznosi 2.80 miliona, a znajući njegove sposobnosti vrijedi najmanje dva puta toliko, tako da je JR postavio uslov koji nije bilo teško ispuniti s dolanove strane.
Tkd

#7861 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

Ne smijem se radi toga, nego radi toga što podsjeća na burazeru u tolikoj mjeri da je to :-D

Uzima i više šuteva nego on, a o soliranju ne treba ni pisati :D
RtrnOfSalisbury

#7862 Re: NBA - National Basketball Association

Post by RtrnOfSalisbury »

izgleda da lejkersi dovode howarda ako nije opet neka patka. andrija ode, pricalo se i gasol. trebo je doc barbosa ali se usutise. sta ce na kraju biti ko zna. sad bi lejkersi trebali u finale zapada najmanje ... ali sezona je duga, dosta starijih igraca ali definitivno ce lejkersi biti konkurentni, falatiboze.
duplanula

#7863 Re: NBA - National Basketball Association

Post by duplanula »

Lakers: Dwight Howard

Denver: Andrea Iguodala

Orlando:Arron Afflalo, Al Harrington, Nikola Vucevic, Moe Harkless +po jedan protected pick od svake ekipe

76'ers: Andrew Bynum, Jason Richardson

Eto napokon zavrsena silna drama? Razmisaljanja?

Znaci lakersi drama jaki :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#7864 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Koji su to lisci :mrgreen:
duplanula

#7865 Re: NBA - National Basketball Association

Post by duplanula »

Trazio je ekipu za sampionski prsten, sada nema sta da prica. Imaju sjajne sanse sada :D, vidjeti cemo sta ce se desavati, ali definitivno ce biti interesantna sezona :D.
caros

#7866 Re: NBA - National Basketball Association

Post by caros »

Kobe uzima još 2 prstena :)
Tkd

#7867 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

Ne vjerujem da će uzeti prsten, ali opet su nadmudrili ostale.

Ako se obistini sve i zvanično potvrdi, onda je Hollywood opet nadmudrio ostale. 76ersi su dobro prošli tu, imaju odličan rooster, samo da im se Andrew pridoda kao što zna, a ne da glumi neku facu.

Najlošije je prošao Denver, a ni Magic nije nešto prošao, osim možda s pikovima, zavisno s kojim iz prve runde.

Lakersi imaju dobru ekipu, no potrebno je raspoređivati minutažu jer se stari.
Jokericious

#7868 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Jokericious »

caros wrote:Kobe uzima još 2 prstena :)
Opet nece osvojiti nista. I da prodju Oklahomu nekako, nemaju sansi protiv Majamija.

Orlando :lol:
Tkd

#7869 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

Oklohama godinu iskusnija, nema šanse da to neko prođe . Heat ili Thunder opet ;-)

Kako očekivati prsten kada ti je star prvi play, Kobe stari ali je i sada vrhunski igrač, ali imaju ludog tipa u obliku mira.

Imaju dobru petorku, ali gdje ostatak ekipe. Heat je to osvojio zato jer James , Wade , Bosh and co mlađi, a kako očekivati da recimo Nash koji je daleko u 30+ godini povuče kada to treba.

Orlando je čisti smijeh, treba tamo sve otpustiti. Nisu na vrijeme razmišljali.

Ma 'ta će oni svi, Bullsi ovo ako Bog da uzmu ;-)
Jokericious

#7870 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Jokericious »

Tkd wrote:Oklohama godinu iskusnija, nema šanse da to neko prođe . Heat ili Thunder opet ;-)

Kako očekivati prsten kada ti je star prvi play, Kobe stari ali je i sada vrhunski igrač, ali imaju ludog tipa u obliku mira.

Imaju dobru petorku, ali gdje ostatak ekipe. Heat je to osvojio zato jer James , Wade , Bosh and co mlađi, a kako očekivati da recimo Nash koji je daleko u 30+ godini povuče kada to treba.

Oklahoma da ima samo "normalnog" centra dobila bi Majami. Onaj Perkins je meni smijesan, lafo odbrambeni igrac, a ni tu nije nesto. :-)

Sve si rekao za Lakerse. Previse su stari da uzmu titulu. A ni Kobe vise nije stari Kobe koji je bio medju najboljim igracima svijeta. Realno sad su James i Durant dosta ispred njega.

Orlando bi bolje prosao sa paketom iz Brooklyna. Nisu mi jasni.

To navijas za Bullse? Steta, da se Rose ne povrijedi, igrali bi finale istoka minimalno.
duplanula

#7871 Re: NBA - National Basketball Association

Post by duplanula »

Tkd wrote:Oklohama godinu iskusnija, nema šanse da to neko prođe . Heat ili Thunder opet ;-)

Jel ko i prosle godine? :D
Tkd

#7872 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

Da, Bulls dan otkad znam za sebe :D

"Mi" bi dominirali prošle sezone da "nas" povrede ne ukopaše. Prošli bi i 76erse da se Noah nije povrijedio. U pojedinim trenucima sam mislio da su Bullsi Trail blazersi . Koliko samo povreda, kako ostadoše bez pola ekipa.

Dosta sam razmišljao kako će to ove sezone izgledati. Od tankiranja, do PO itd. Ipak kako sam čuo, pročitao kako god da ipak Deng ne ide na operaciju , te da se osjeća dobro. Eto s njim u petorci mislim da ćemo lahko do play off-a. Šteta pa je otišao Omer, kako mi je to samo drag igrač bio. Veliki problem u ekipi je Boozer, to dogodine ako se misli boriti za prsten aBd sa zdravim Rose-om AMNESTIRATI. Svaka ekipa koja želi prsten u ekipi ima po par all star igrača, Bullsi samo Rose-a i eventualno Deng. Noah je dobar. Treba tu dovesti još jednu zvijezdu, ali koga, to je sada glavno pitanje. Carlos i nije toliko loš u napadu, kolika je rupa u odbrani. No dobro, Kirk i Marco su dva dobra igrača. Nisu pretplaćeni i to je odmah dobro.

Sve u svemu što se Bullsa tiče sve su karte još otvorene. Ja mislim da oni računaju da će se i u regularnom djelu sezoni Derrick vratiti, te da će biti onaj "stari" u PO. Tako da se potajno nadam čudo, jer je ipak nba where amazing happens :thumbup:

Svi mi koji ako Bog da čekamo prvi nastup Mirze u NBA :bih: :bih: :bih:
Rob_Atl

#7873 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

Treba sacekati , ipak se Howard vraca poslije povrede, a sto se tice razlike u igracima i nije neka ogromna Buynom-Howard. I Howard ce imati prosjek od 15-tak poena sad, ako ne i manje, jer dok namiris Kobia i ostale... Ne znam po meni je jace pojacanje Nash jer su na toj poziciji bas skripali, dok ovaj trade Buynom-Howard je tu negdje bare-bare
Tkd

#7874 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

76ersi imaju odličan tim.
RtrnOfSalisbury

#7875 Re: NBA - National Basketball Association

Post by RtrnOfSalisbury »

lejkersi imaju ozbiljne nedostatke u igri al njima ko da je stil da imaju nedostatke ... ako odbranu misle nadoknaditi napadom to nece ici sa 26. mjestom u tricama i kobelom koji suta 100 - 200 puta. valjda ce sa howardom dobiti desetak napada vise ali ako kobela svih deset opuca i jedan pogodi: dje si bio - nidje ..
Post Reply