Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#7851 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote:
jeza u ledja wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Smeta li ti ovakva propaganda protiv Sirije i njene legitimne vlade i vojske?
Asad ne predstavlja sirijsku legitimnu vladu i vojsku. Takvo nesto ne postoji. Mislim da ti ne shvatas pojam legitimnosti jer si i Gadafija nazivao "legitimnim".
A naravno da sam svjestan ispraznosti optuzivanja sirijske vlade za XY dok na drugoj strani ima 5 puta gore hajvane.
Boga ti? Since when?

Ko sjedi u UN-u ispred Sirije?
Since foreva. :zzzz:

U UN sjedi predstavnik vlade u Siriji. Onaj ko ima vlast i onaj ko ima legitimnu vlast su dvije razlicite stvari. Samo zato sto neko drzi vlast u drzavi, ne znaci da je ta vlast legitimna. Po tvojem objasnjenju, svako na planeti ko na bilo koji nacin preuzme kormilo nad drzavom koja je clanica UN, nebitno na koji nacin, jeste predstavnik legitimne vlasti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7852 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by _BataZiv_0809 »

jeza u ledja wrote:

U UN sjedi predstavnik vlade u Siriji. Onaj ko ima vlast i onaj ko ima legitimnu vlast su dvije razlicite stvari. Samo zato sto neko drzi vlast u drzavi, ne znaci da je ta vlast legitimna. Po tvojem objasnjenju, svako na planeti ko na bilo koji nacin preuzme kormilo nad drzavom koja je clanica UN, nebitno na koji nacin, jeste predstavnik legitimne vlasti.
Legitimitet u medjunarodnom pravu to i podrazumjeva. Ko sjedi u UN on je priznat kao legitiman predstavnik suverene drzave.
General War

#7853 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

_BataZiv_0809 wrote:
jeza u ledja wrote:

Legitimitet u medjunarodnom pravu to i podrazumjeva. Ko sjedi u UN on je priznat kao legitiman predstavnik suverene drzave.
Nije se drzava raspala vec vlast...sta tacno legitimni ambasador sirije radi u UN?
Kako inace stoji legitimna sirijska ambasada u US?
Ripicipi

#7854 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Ripicipi »

General War wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
jeza u ledja wrote:

Nije se drzava raspala vec vlast...sta tacno legitimni ambasador sirije radi u UN?
A inace samo US odredjuje ko je legitiman, a ko ne??
General War

#7855 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

Ripicipi wrote:
General War wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
A inace samo US odredjuje ko je legitiman, a ko ne??[/quote]

Ne, nego u tom UN-u kad "legitimni" izadje da nesto promuhaberi, ovi se lijepo pokupe iz sale.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7856 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by _BataZiv_0809 »

General War wrote:
Ne, nego u tom UN-u kad "legitimni" izadje da nesto promuhaberi, ovi se lijepo pokupe iz sale.
:-)
General War

#7857 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

_BataZiv_0809 wrote:
General War wrote:
:-)
ja-ja, de to malo bolje upakuj :lol:

https://www.theguardian.com/world/video ... yria-video
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7858 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by _BataZiv_0809 »

General War wrote: ja-ja, de to malo bolje upakuj :lol:

Ti mi reci :-)
General War

#7859 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

_BataZiv_0809 wrote:
General War wrote: ja-ja, de to malo bolje upakuj :lol:

Ti mi reci :-)
Pa imas oci, sto da ti reknem :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7860 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by _BataZiv_0809 »

Imas i ti. Glup ti je primjer. Ne ilustruje ono sto si tvrdio. Ako to sam ne vidis da ovdje prestanemo sa raspravom.
Toffee karamela

#7861 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Toffee karamela »

Možda oni u DC i neće morat smišljat neki extra plan za opoziv narandžastog kretena jer se javio i Terminator:

Arnold Schwarzenegger izaziva Trumpa: Da dogovorimo sastanak, pa da ti razbijem glavu

http://www.krupljani.ba/svijet/schwarze ... glavu.html

Image

:lol:
General War

#7862 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

_BataZiv_0809 wrote:Imas i ti. Glup ti je primjer. Ne ilustruje ono sto si tvrdio. Ako to sam ne vidis da ovdje prestanemo sa raspravom.
Glupo si ti samo razumio, ja kazem kome nije legitiman napusti sjedmicu, a ti mislis da tvrdim da se kompletan UN iseli. :D

Ok, prestajemo.
Drvosjeca iz Dejcica

#7863 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: Fantastično!
annoy

#7864 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by annoy »

hehe ovaj je smiješan, za razliku od originala
jeza u ledja

#7865 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote: Legitimitet u medjunarodnom pravu to i podrazumjeva. Ko sjedi u UN on je priznat kao legitiman predstavnik suverene drzave.
Brkas pojmove legalni i legitimni. Ko sjedi u UN je legalni, ne nuzno i legitimni predstavnik suverene drzave, i to sto se tice medjunarodnog prava koje samo po sebi je upitno koliko je legitimno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7866 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by _BataZiv_0809 »

jeza u ledja wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Legitimitet u medjunarodnom pravu to i podrazumjeva. Ko sjedi u UN on je priznat kao legitiman predstavnik suverene drzave.
Brkas pojmove legalni i legitimni. Ko sjedi u UN je legalni, ne nuzno i legitimni predstavnik suverene drzave, i to sto se tice medjunarodnog prava koje samo po sebi je upitno koliko je legitimno.
Ne brkam ja nista. Ko odredjuje ko je legalan i legitiman?
jeza u ledja

#7867 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote:
jeza u ledja wrote:
Ne brkam ja nista. Ko odredjuje ko je legalan i legitiman?
Legalnost se tice prava. Legitimnost u ovom smislu se tice mnogo stvari koje se samo djelimicno se doticu prava, ali nisu nuzno pitanje zakona, vec najcesce misljenja pojedinca ili grupe ljudi. Neko ko je na vlasti vise decenija sa apsolutnom kontrolom u zemlji ne moze nikako biti legitiman predstavnik vlasti te zemlje, pogotovo ako znacajan dio naroda misli tako. Za njih nije legitiman, te samim tim nije ni za mene, a trebalo bi ni za tebe.

Po logici stvari, u bilo kojoj drzavi u kojoj 5 godina bjesni gradjanski rat, ne postoji niko ko je legitiman predstavnik svih njenih gradjana.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7868 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by _BataZiv_0809 »

jeza u ledja wrote:
Legalnost se tice prava. Legitimnost u ovom smislu se tice mnogo stvari koje se samo djelimicno se doticu prava, ali nisu nuzno pitanje zakona, vec najcesce misljenja pojedinca ili grupe ljudi. Neko ko je na vlasti vise decenija sa apsolutnom kontrolom u zemlji ne moze nikako biti legitiman predstavnik vlasti te zemlje, pogotovo ako znacajan dio naroda misli tako. Za njih nije legitiman, te samim tim nije ni za mene, a trebalo bi ni za tebe.

Po logici stvari, u bilo kojoj drzavi u kojoj 5 godina bjesni gradjanski rat, ne postoji niko ko je legitiman predstavnik svih njenih gradjana.
Ne moze se to tako proizvoljno i filozofski tumaciti. Mislim vidim ja na sta ti ciljas i to su rijeci razumnog i postenog covjeka, ali znas kako se kaze pravo je na zemlji, pravda je na nebu.

Pravo kaze da su diplomatski odnosi uspostavljeni sa Sirijskom Arapskom Republikom, da predstavnik te drzave sjedi u UN-u, a da je na celu te drzave na izborima izabran predsjednik. Naravno kad se prica stavi u kontekst, moze se tu stosta problematizirati i sa tim se principijelno slazem.

Sad kad se odmaknemo od toga, nisam zaboravio svoje pitanje: je li uredu da se ovoliko laze o sirijskom ratu?
jeza u ledja

#7869 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

A sjo pitanja jbt "jel u redu da se laze?" :D
Pa normalno da nije u redu da se laze. :oops:
RNG_25

#7870 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

jeza u ledja wrote:Legitimnost... misljenja pojedinca ili grupe ljudi.
Ohoho, jedan misli ovako, drugi onako. Poštedi nas nominalističke gluposti. Ako je "legitimnost" ništa doli "mišljenje", onda isto niti ne postoji i tvoje pozivanje na njega je samo providan pokušaj da ispadneš pametan o stvari u koju ni ne vjeruješ.

Na kraju, koga uopšte briga za tobožnju "legitimnost" bilo koga? Niti jedan predsjednik neke države ne uživa podršku cjelokupnog stanovništva, eno i mnogi anti-Trump protestanti su nosili (i nose?) transparente sa "Trump nije moj predsjednik". Ono što je jedino bitno da je predsjednik izabran sukladno zakonima o kojima se dogovorila većina ljudi određene teritorije, žalim slučaj ako to tebi nije po volji.
Last edited by RNG_25 on 09/02/2017 22:10, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7871 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by _BataZiv_0809 »

Ostavio si utisak da si za seletivnu pravdu.

Hvala na odgovoru, to bi bilo to.
jeza u ledja

#7872 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote:Ostavio si utisak da si za seletivnu pravdu.

Malo ko je u nacelu za selektivnu pravdu, ali u praksi svako jeste. Tako se ni ja ne pravim lud gdje ne treba.

A to u vezi laganja, odnosno propagande na tv, ma sve to skonta covjek nakon nekog vremena, mozda ne odmah, ali ne treba dugo. Sva sreca pa ne zivimo u Rusiji pa da nas samo kljukaju vijestima s istog izvora. :oops: :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7873 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by _BataZiv_0809 »

jeza u ledja wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ostavio si utisak da si za seletivnu pravdu.

Malo ko je u nacelu za selektivnu pravdu, ali u praksi svako jeste. Tako se ni ja ne pravim lud gdje ne treba.

A to u vezi laganja, odnosno propagande na tv, ma sve to skonta covjek nakon nekog vremena, mozda ne odmah, ali ne treba dugo. Sva sreca pa ne zivimo u Rusiji pa da nas samo kljukaju vijestima s istog izvora. :oops: :D
Zanimljivo opazanje :wink:
fakat

#7874 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by fakat »

Kat wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Black swan wrote:https://www.yahoo.com/news/betrayed-wom ... 15733.html

betrayed-woman-leaves-husband jer je glasao za trampa

prvo i prvo... nikom se ne govori za koga glasuješ to je tvoje zakonsko pravo

drugo i drugo... nit će muž šta izgubio niti je hilari što dobila s ovim :D
Zamisli da moraš živjeti pored mentalne rupe koja je glasala za Trumpa ili za Dodika (Karadžića), itekako dobar razlog za razvod. :oops:
Ili neke koja svrsava na umotvorine Pamele Geller :oops:
:thumbup: @Kat
jeza u ledja

#7875 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Kefalo wrote:
jeza u ledja wrote:Legitimnost... misljenja pojedinca ili grupe ljudi.
Ohoho, jedan misli ovako, drugi onako. Poštedi nas nominalističke gluposti. Ako je "legitimnost" ništa doli "mišljenje", onda isto niti ne postoji i tvoje pozivanje na njega je samo providan pokušaj da ispadneš pametan o stvari u koju ni ne vjeruješ.

Na kraju, koga uopšte briga za tobožnju "legitimnost" bilo koga? Niti jedan predsjednik neke države ne uživa podršku cjelokupnog stanovništva, eno i mnogi anti-Trump protestanti su nosili (i nose?) transparente sa "Trump nije moj predsjednik". Ono što je jedino bitno da je predsjednik izabran sukladno zakonima o kojima se dogovorila većina ljudi određene teritorije, žalim slučaj ako to tebi nije po volji.

Nadji si bolan kakvu curicu, mani se corava posla.
Post Reply