Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Connaisseur Karlin

#7851 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Connaisseur Karlin »

animals wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
animals wrote:Glupost je izasnjavati nacionalnost Bosanac..
imas Hrvat, Srbin i Bosnjak..
a drzavljani smo BIH...
ti podrzavas etnicki nacionalizam, znamo :D

Kako se austrijanci izjasnajvaju na svom popisu u Ausrtiji :D
Austrijanci su Austrijanci..
i tako se i izjasnjavaju svuda u svijetu..
Nijemci su Nijemci i u Njemackoj i u Svicarskoj..
tako i Turci, i Hrvati i Srbi u Austriji..
imaju Austrijsko drzavljanstvo, ali i ipak nazivaju Turci ili Srbi ili Hrvati...
tuzno je kako ne poznajes povijest etnickih austrijanaca :D

u Austriji nemas konstitutivne narode, zato se vecina izjasnjavaju kao Austrijanci :D

nemas konstitutivne narode ni u HR , zato su vecina na popisu Hrvati :D konstitutivni narodi iz BiH u HR su kategorija narodnih manjinna :D
Connaisseur Karlin

#7852 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

MarlboroGold wrote:
MarlboroGold wrote: Ako nisi sposobna poštovati sugovornika, tj. drugog forumskog diskutanta u ovom slučaju, a što je osnova svake diskusije, onda se nema o čemu pričati. Ni u jednom momentu nisam bio neozbiljan. S obzirom da si ti to tako shvatila, to samo govori o tvojoj neozbiljnosti i nesposobnosti normalne komunikacije.
o mamma mima :shock: pa to je jos vise tragicno, jer nisi bio neozbiljan u debati :skoljka:

ja upravo respekteujem sgaovnika jer mu kazem brutalnu istinu, znaci, nisam te pokusala podrzati u nekakvim tvojim iluzijama, a koje nemaju nikakve veze sa zivotom :)
Izvinjenje prihvaćeno :D

:kiss:
znas da nisam zlonamjerana, evo pitaj muhu :D :kiss: muha, molim te, reci mu :D :kiss:
muha_sa

#7853 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by muha_sa »

znas da nisam zlonamjerana, evo pitaj muhu :D :kiss: muha, molim te, reci mu :D :kiss:
dobrica kakve nema :-D :kiss: :kiss:
MarlboroGold

#7854 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by MarlboroGold »

muha_sa wrote:
Dobrica, ali jedan od tvrđih oraha :D
Fudo387

#7855 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

MarlboroGold wrote:Dok god postoji ideja o jugoslovenstvu i ono što nam je od Tita ostalo, stvari se mogu promijeniti ka boljem. Naravno nemoguće je zamisliti socijalizam u ovom vremenu kakav je bio, a toga trebaju i najveći jugonostalgičari biti svjesni, ali bi trebalo težiti ka nekoj vrsti zajedničke države ili balkanske unije. Samo na takav način možemo graditi mir na balkanu.
A gdje ta ideja konkretno egzistira?
Politicki pokret, pisci, pjesnici...ista?
Connaisseur Karlin

#7856 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

MarlboroGold wrote:
muha_sa wrote:
Dobrica, ali jedan od tvrđih oraha :D
gospon muha_sa, castim te u Sarajevu prvom prilikom :-D :kiss:

MarlborGold, malo narav, malo zivot , nisma ja kriva :D :lol: :kiss:
Edin H.

#7857 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Edin H. »

Jok, eto ja sam. :run:
animals

#7858 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by animals »

Maraschino wrote:
animals wrote: Austrijanci su Austrijanci..
imaju Austrijsko drzavljanstvo, ali i ipak nazivaju Turci ili Srbi ili Hrvati...
A sta si ti u Austriji?
Hrvat sa Austrijskim drzavljanstvom, i
drzavljanin BIH, iako trenutno nemam njenu putovnicu, koju mogu uzeti kad hocu,
jer sam rodjen u BIH...
MarlboroGold

#7859 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by MarlboroGold »

Fudo387 wrote:
MarlboroGold wrote:Dok god postoji ideja o jugoslovenstvu i ono što nam je od Tita ostalo, stvari se mogu promijeniti ka boljem. Naravno nemoguće je zamisliti socijalizam u ovom vremenu kakav je bio, a toga trebaju i najveći jugonostalgičari biti svjesni, ali bi trebalo težiti ka nekoj vrsti zajedničke države ili balkanske unije. Samo na takav način možemo graditi mir na balkanu.
Pretpostavljam da pitaš gdje egzistira u sadašnjosti... u glavama ljudi ako nigdje drugo, a nikad ne treba isključiti da će se iz toga roditi i neki pokret, pisci, pjesnici...
Maraschino

#7860 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Maraschino »

animals wrote:
Maraschino wrote:
animals wrote: Austrijanci su Austrijanci..
A sta si ti u Austriji?
Hrvat sa Austrijskim drzavljanstvom, i
drzavljanin BIH, iako trenutno nemam njenu putovnicu, koju mogu uzeti kad hocu,
jer sam rodjen u BIH...
Jesi siguran da si Hrvat?
animals

#7861 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by animals »

Edin H. wrote:
animals wrote:Glupost je izasnjavati nacionalnost Bosanac..
imas Hrvat, Srbin i Bosnjak..
a drzavljani smo BIH...
To su manje vise razlicite vjerske skupine, a genetski jedan narod, znaci ako nisi religiozan mozes samo biti Bosanac. :oops:
Cuj vjerske skupine..
to neka nova narodnost...
Connaisseur Karlin

#7862 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Edin H. wrote:
Jok, eto ja sam. :run:
jesi mangupe, jesi, jer usao si u moj virtuelni zivot :oops: :lol: :kiss:
Fudo387

#7863 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

MarlboroGold wrote:
Fudo387 wrote:
Pretpostavljam da pitaš gdje egzistira u sadašnjosti... u glavama ljudi ako nigdje drugo, a nikad ne treba isključiti da će se iz toga roditi i neki pokret, pisci, pjesnici...
Aha, haj dobro. Ja mislio ti imas neku ozbiljnu informaciju.
animals

#7864 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by animals »

Maraschino wrote:
Tako mi pise u rodnom listu..
nisam ja birao.. :D
Maraschino

#7865 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Maraschino »

animals wrote:
Maraschino wrote:
Pretpostavljam da si Katolik ali odakle ti poveznica sa Hrvatskom? Mozda si Madjar, Ceh, Poljak, Nijemac...?
animals

#7866 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by animals »

Maraschino wrote:
animals wrote:
Maraschino wrote:
Pretpostavljam da si Katolik ali odakle ti poveznica sa Hrvatskom? Mozda si Madjar, Ceh, Poljak, Nijemac...?
Pise mi u rodnom listu, koji je izdan 1969 god..
narodnost-Hrvat..
jel sad jasnije...
muha_sa

#7867 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by muha_sa »

Maraschino wrote:
animals wrote:
Maraschino wrote:
možda je rođen u BiH--sve i jedan katolik koji je rodjen u BiH je automatski Hrvat
Fudo387

#7868 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Zajebajete ga bezveze, ako je to njegov izbor, nasljedstvo, onda to treba postovati.
Maraschino

#7869 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Maraschino »

muha_sa wrote:
Maraschino wrote:
animals wrote:
možda je rođen u BiH--sve i jedan katolik koji je rodjen u BiH je automatski Hrvat
Hiljade ili tisuce Katolika poznajem u Bihacu za koje svi znaju da su porijeklom Madjari, sada se zovu Hrvati.
Ni jedan stari mjestanin nece reci za Katolika da je Hrvat nego Madzari.

Nelogicno je da svaki Katolik u BiH bude Hrvat. Njihov izbor ali je nelogicno Osim onih koji tacno znaju da su im preci zivjeli na nekom podrucju danasnje Hrvatske.
animals

#7870 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by animals »

muha_sa wrote:
možda je rođen u BiH--sve i jedan katolik koji je rodjen u BiH je automatski Hrvat[/quote]

Nijemac u Svicarskoj je slucajno Nijemac..
sto li Boze dragi..
animals

#7871 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by animals »

Fudo387 wrote:Zajebajete ga bezveze, ako je to njegov izbor, nasljedstvo, onda to treba postovati.
Nije moj izbor..
nasljedio sam od roditelja..
nisam nacionalista, niti zagrizeni Hrvat..
samo obicni Hrvat, koji nikad nije mrava zgazio..
pardon, nisam siguran za mrava... :D
PM72

#7872 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

jebeš mrave,jesi li bio u HVO?
Fudo387

#7873 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

animals wrote:
Fudo387 wrote:Zajebajete ga bezveze, ako je to njegov izbor, nasljedstvo, onda to treba postovati.
Nije moj izbor..
nasljedio sam od roditelja..
nisam nacionalista, niti zagrizeni Hrvat..
samo obicni Hrvat, koji nikad nije mrava zgazio..
pardon, nisam siguran za mrava... :D
Nebitno, sto se mene tice mozes biti sta hoces, sta god te cini sretnim, sve dok to silom nekom drugom ne nameces.
animals

#7875 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by animals »

PM72 wrote:jebeš mrave,jesi li bio u HVO?
Nisam, na vrijeme sam pobjegao,
nisam ti ja za ratovanja...
ja sam vise za ljubav...
Post Reply