znaci kljuc je kad nema naloga uopsteBakir1 wrote:prije jedno 15 dana je bio neki kurslus u cips tj u registru novcanih kazni.
ja mal auto nisam popusio, dok sam utuvio od cega su moji nalozi i da su svi placeni 100 jada...
ali neka policija radi svoj posao, mene trkeljaju pocesto i nemam nista protiv
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- holowey
#7851 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
- Bakir1
#7852 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ma ima toga na mom maticnom malo vise, ali mislim sta ima veze kada nije uopste iz saobracaja i kada je sve placeno....
ali jebi ga valja popuniti novinske stupce...
meni ne smeta
ali jebi ga valja popuniti novinske stupce...
meni ne smeta
-
direstraits0078
#7853 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Za ovo iznad, nije nuzno da bi se policajcu poklonila vjera, to zavisi od konkretne situacije, vec sam pisao o tome, kao i od toga ko je osoba koju je policajac zaustavio. Ako se radi o wannabe rejseru s 18-20 godina, koji u vozackoj ima upisano B, sudija ce vjerovatno odvaliti kaznu i placanje troskova postupka. Ako se radi o liku koji u vozackoj ima sve kategorije, usput je instruktor za obuku u par kategorija, ima vozackog staza kao policajac koji ga je zaustavio godina, onda ce pociniLAc (bem ih nepismene) vjerovatno proci s upozorenjem, a troskove ce platiti budzet.tempuser wrote:Nisu kaznjavali, isto kao sto ne kaznjavaju za pojas, sto ne znaci da je po propisima, sad kaznjavaju i to obilato (jedna od karakteristika gradskih wannabe rejsera je sveranje iz rtrake u traku). Dobio si kaznu za ovo:maxell_sarajevo wrote:U petak na Cengic Vili popus.. kaznu, razlog je brzo prestrojavanje iz srednje u desnu traku, valjda sam trebao kao oni peglatori 10sec se prestrojavati i tjerati ostale da mi psuju sve po spisku.U svojih 12 godina vozačkog iskustva prvi put cujem da zbog ovoga kažnjavaju.
Mladi policajac PU NS Mufid na početku govori kako cu dobiti kaznu od 100KM + mjesec bez vozačke, na moje pitanje ako se budem zalio kako ce objasniti sudiji "Brzo prestrojavanje", te koja je razlika između tog brzog i po njemu normalnog prestorajavanja, kaže evo ti kazna za pojas 30KM i plati 15KM u roku od sedam dana.
Danas ga vidim ispred stanice policije kod Kampusa, dežura sa puškom, pozdravim se, prepozna me te mu kažem da pozdravi komandirku stanice...
Clan/Clanak 36.
(1) Vozac koji namjerava obaviti neku radnju vozilom na putu/cesti (pomjeranje vozila udesno ili ulijevo, mijenjanje saobracajne/prometne trake, preticanje/pretjecanje, obilazenje, zaustavljanje, skretanje udesno ili ulijevo, polukruzno okretanje, voznja unazad/unatrag i sl.) smije poceti takvu radnju samo ako se prethodno uvjerio da to mz`e uciniti bez opasnosti za druge ucesnike/sudionike u saobracaju/prometu ili imovinu, vodeci pri tome racuna o polozaju vozila i pravcu i brzini kretanja.
Kaznene odredbe: Clan/clanak 236.
Novcanom kaznom u iznosu od 50,00 KM do 250,00 KM kaznit ce se za prekrsaj: vozac koji namjerava na putu/cesti obaviti neku radnju vozilom a prethodno se nije uvjerio da to moze uciniti bez opasnosti za druge ucesnike/sudionike u saobrc}aju/prometu ili za imovinu (clan/clanak 36).
Osim novcane kazne vozacu se odredjuje i jedan ili dva kaznena boda.
Ako je prekrsajem izazvana direktna/izravna opasnost za drugog sudinika u saobracaju/prometu ili prouzrokovana saobracajna/prometna nezgoda, pociniLAc/pocinitelj prekrsaja bit }e kaznjen novcanom kaznom u iznosu od 100,00 KM do 300,00 KM i odredit ce mu se jedan ili dva kaznena boda, a ako je pociniLAc/pocinitelj prekrsaja vozac motornog vozila – moze se izreci i zs{titna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do dva mjeseca.
Ti mozes ovdje do sudnjeg dana tvrditi da si sve uradio po ps-u, da se nisi nikome djonerski uvalio itd, mi to ne mozemo znati, ali je drotu zakon dao ovlastenje da proceni jesi li ili nisi i da je kojim slucajem doslo do suda njemu bi se poklonila vjera.
Pisao sam cini mi se vec o zaustavljanju zbog "prekoracenja" brzine na mjestu gdje je ogranicenje koje je bilo 60 km/h prestalo da vazi (prolazak kroz raskrsnicu, prolazak pored ukljucenja sporednog puta). To mi se desilo 2 puta. Jednom na Barama, policajca sam upozorio da ogranicenje nije to koje je on zamislio, pa sam mu morao objasniti zasto nije, a onda je on meni morao objasniti zasto ne moze da mi pokaze nalog, pa je onda naprasno vratio dokumenta i zazelio ugodnu voznju, na sta sam se ja zahvalio i rekao da cu kontaktirati njegovog pretpostavljenog, da se ne bruka citava policija zbog njegovog neznanja. Nije mu bilo pravo, a nije bilo pravo ni njegovom pretpostavljenom.
Drugi put je to bilo negdje oko Drvara, isti slucaj, isti epilog. S tim sto me je policijsko vozilo u kojem su bila dva tokmaka pratilo dok nismo izasli van granica opcine, valjda su htjeli da mi pisu kaznu za nesto drugo, jer im nije bilo pravo, vjerovatno su bili namjerili negdje na meso ili u kafanu s lovom koju bi uzeli od mene.
-
tempuser
#7854 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Upravo o tome se radi. Mene su prije nekih 15-ak god u sitne sate na autoputu pred Minhenom, kao i sva putnicka vozila, skrenuli s cesti. Drot koji je cak i natucao nas jezik mi je objasnio da je vikedn i da je u toku akcija, pregledali dokumenta, pitali imali problema, jesam li umoran i zazelili sretan put. Sad bih ja trebao cviliti kako je Njemacka represivna drzava i kako savezna policija rasipa resurse.direstraits0078 wrote:Niko nece umrijeti od pretresa, bez obzira bio pretres opravdan, potreban, nuzan ili ne. Nekoliko puta sam pretresan, i to sve po PS-u, nikad nikakvih problema nisam imao, pokazem sve dozvole za sve sto se nalazi u vozilu, na meni licno i nikakvih problema. Svi pretresi su bili iz razloga jer sam se zatekao na mjestu i u vrijeme gdje se radio pretres, jednom jer sam prelazio na punktu gdje su pretresali sve redom, tako da nema nista lose u tome. Problem s policijom i ljudima koje policija zaustavi i pretrese je nepoznavanje prava i obaveza, vlastitih, kao i OSL. Kao sto policija ne smije pretresati bez naloga za pretres (ili osnovane sumnje na neko djelo), tako i ovaj koga pretresaju ne treba da se pravi pametan, ako vec nije pametan. Drugim rijecima, ako ne znas i/ili nisi siguran u to sto znas, suti i rasiri noge i ruke, hvala, dovidjenja.
A vecina momaka koji zaustavljaju vozila i rade pretrese veoma dobro znaju koga treba da pretresu, a kome da vrate dokumenta i zazele sretan put.
Bas kao sto si napisao, ne zaustavljaju i ne pretresaju oni tek tako i nasumice. Moras ispunjavati "odredjene uslove". Osim sto si moguce poznat kao problematican vozac od ranije gradske rejsere i sve sto vuce na tu stranu i sl je lako identifikovati. Sto mene nikad ne zaustave, imam auto sa ksenonima, vozim u sitne sate...?
- Bakir1
#7855 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
prosle godine u AT, zoll vise od 45 min, sve sa smjeskom i rukom na pistolju, auto pregled od do, prtljag, putnike....
-
tempuser
#7856 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Naravno, samo cistom logikom predpostavi, kakve su seanse da neko sa 30 god vozackog staza, sa svim kategorijama i licencom instruktora k'o balavac divlja i svera iz trake u traku!direstraits0078 wrote:Za ovo iznad, nije nuzno da bi se policajcu poklonila vjera, to zavisi od konkretne situacije, vec sam pisao o tome, kao i od toga ko je osoba koju je policajac zaustavio. Ako se radi o wannabe rejseru s 18-20 godina, koji u vozackoj ima upisano B, sudija ce vjerovatno odvaliti kaznu i placanje troskova postupka. Ako se radi o liku koji u vozackoj ima sve kategorije, usput je instruktor za obuku u par kategorija, ima vozackog staza kao policajac koji ga je zaustavio godina, onda ce pociniLAc (bem ih nepismene) vjerovatno proci s upozorenjem, a troskove ce platiti budzet.tempuser wrote: Ti mozes ovdje do sudnjeg dana tvrditi da si sve uradio po ps-u, da se nisi nikome djonerski uvalio itd, mi to ne mozemo znati, ali je drotu zakon dao ovlastenje da proceni jesi li ili nisi i da je kojim slucajem doslo do suda njemu bi se poklonila vjera.
Pisao sam cini mi se vec o zaustavljanju zbog "prekoracenja" brzine na mjestu gdje je ogranicenje koje je bilo 60 km/h prestalo da vazi (prolazak kroz raskrsnicu, prolazak pored ukljucenja sporednog puta). To mi se desilo 2 puta. Jednom na Barama, policajca sam upozorio da ogranicenje nije to koje je on zamislio, pa sam mu morao objasniti zasto nije, a onda je on meni morao objasniti zasto ne moze da mi pokaze nalog, pa je onda naprasno vratio dokumenta i zazelio ugodnu voznju, na sta sam se ja zahvalio i rekao da cu kontaktirati njegovog pretpostavljenog, da se ne bruka citava policija zbog njegovog neznanja. Nije mu bilo pravo, a nije bilo pravo ni njegovom pretpostavljenom.
Drugi put je to bilo negdje oko Drvara, isti slucaj, isti epilog. S tim sto me je policijsko vozilo u kojem su bila dva tokmaka pratilo dok nismo izasli van granica opcine, valjda su htjeli da mi pisu kaznu za nesto drugo, jer im nije bilo pravo, vjerovatno su bili namjerili negdje na meso ili u kafanu s lovom koju bi uzeli od mene.
Desilo se i meni par puta da sam na licu mjesta drotovima morao tumaciti zakonske finese, ali se nikad nisam svadjao, mahao rukama i ostale discipline. Da bi se mogao natezati s njima moras poznavati zakon...
-
tempuser
#7857 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Prica meni "djelatnik" sa GP Doljani efikasan recept za nadrkane tipove, tj one koji do kontrole dodju sa glasnom muzikom, ne skidaju suncane naocale, slazu face ili okrecu glavu na drugu stranu. Parkiraju ih sastrane, uzmu dokumenta i samo ih bace na skener. Drze ih tako 30-akm min i vise, na svako eventualno pitanje uz smijesak i ljubazno odgovore "strpite se, provjera u tijeku".Bakir1 wrote:prosle godine u AT, zoll vise od 45 min, sve sa smjeskom i rukom na pistolju, auto pregled od do, prtljag, putnike....
-
direstraits0078
#7858 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
To nije jedini fazon koji imaju. Znaju granicari pustiti nakon provjere pasosa, a onda carinik okrene glavu i ti prodjes pored njega, a on drekne stoj i kaze da si morao da se zaustavis. I naredi ti da se vratis u svoju drzavu, pa ponovno kod granicara, a onda kod carinika.
I onda javi patroli da urade pregled na dubinskoj carinskoj kontroli.
A ti taman sve fino slozio u gepeku. Kad ono kod Opuzena, Stop, policija, dubinska kontrola. 
-
tempuser
#7859 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Auuu, prosle godine izlazim na Doljanima, dodjem do kucare nema nigdje nikoga, sacekam jedno 10-ak sekundi i krenem, kad sa druge strane kucice krenu dernjava, alooooooo, eaaaaooaaaooooaaaaaoooo, djeeeeeees krenooooo, alo tiiiii eeeeee... Stanem kad eto naseg veselog policajca. valjda je onaj drugi sto radi otisao il pisat il na kafu pa ovaj pokriva oba smjera. Krenu on kako sam prekrsio zakon sto se nisam zaustavio, kazne 300 KM, ovo, ono, saslusam ja sve to i krenem polako:direstraits0078 wrote:To nije jedini fazon koji imaju. Znaju granicari pustiti nakon provjere pasosa, a onda carinik okrene glavu i ti prodjes pored njega, a on drekne stoj i kaze da si morao da se zaustavis. I naredi ti da se vratis u svoju drzavu, pa ponovno kod granicara, a onda kod carinika.I onda javi patroli da urade pregled na dubinskoj carinskoj kontroli.
1. Ja nemam obavezu stati na tvoje alooooooo, eaaaaooaaaooooaaaaaoooo meni iza ledja, zna se kako po zakonu ovlasteno lice daje komandu za zaustavljanje. Stao sam iz dobre volje.
2. Ja se jesam zaustavio, prelaz je pod video nadzorom i to se lako da provjeriti, a to sto pokrivas oba pravca nije moj problem.
3. Ako se ne slazes mozes pisati prijavu pa da idemo na sud.
Bez rijeci se okrenu i ode, nije dokumente ni trazio...
- Logovan
#7860 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Bravo.tempuser wrote:Auuu, prosle godine izlazim na Doljanima, dodjem do kucare nema nigdje nikoga, sacekam jedno 10-ak sekundi i krenem, kad sa druge strane kucice krenu dernjava, alooooooo, eaaaaooaaaooooaaaaaoooo, djeeeeeees krenooooo, alo tiiiii eeeeee... Stanem kad eto naseg veselog policajca. valjda je onaj drugi sto radi otisao il pisat il na kafu pa ovaj pokriva oba smjera. Krenu on kako sam prekrsio zakon sto se nisam zaustavio, kazne 300 KM, ovo, ono, saslusam ja sve to i krenem polako:direstraits0078 wrote:To nije jedini fazon koji imaju. Znaju granicari pustiti nakon provjere pasosa, a onda carinik okrene glavu i ti prodjes pored njega, a on drekne stoj i kaze da si morao da se zaustavis. I naredi ti da se vratis u svoju drzavu, pa ponovno kod granicara, a onda kod carinika.I onda javi patroli da urade pregled na dubinskoj carinskoj kontroli.
1. Ja nemam obavezu stati na tvoje alooooooo, eaaaaooaaaooooaaaaaoooo meni iza ledja, zna se kako po zakonu ovlasteno lice daje komandu za zaustavljanje. Stao sam iz dobre volje.
2. Ja se jesam zaustavio, prelaz je pod video nadzorom i to se lako da provjeriti, a to sto pokrivas oba pravca nije moj problem.
- bleee_sa
#7861 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mog'o bi ti od iduće godine u CG i Albaniji ljetovati...tempuser wrote:Auuu, prosle godine izlazim na Doljanima, dodjem do kucare nema nigdje nikoga, sacekam jedno 10-ak sekundi i krenem, kad sa druge strane kucice krenu dernjava, alooooooo, eaaaaooaaaooooaaaaaoooo, djeeeeeees krenooooo, alo tiiiii eeeeee... Stanem kad eto naseg veselog policajca. valjda je onaj drugi sto radi otisao il pisat il na kafu pa ovaj pokriva oba smjera. Krenu on kako sam prekrsio zakon sto se nisam zaustavio, kazne 300 KM, ovo, ono, saslusam ja sve to i krenem polako:direstraits0078 wrote:To nije jedini fazon koji imaju. Znaju granicari pustiti nakon provjere pasosa, a onda carinik okrene glavu i ti prodjes pored njega, a on drekne stoj i kaze da si morao da se zaustavis. I naredi ti da se vratis u svoju drzavu, pa ponovno kod granicara, a onda kod carinika.I onda javi patroli da urade pregled na dubinskoj carinskoj kontroli.
-
530i
#7862 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Par puta mi se desilo ovdje, doduše prije ove sad trenutne pomame, da naletim na neku vrstu punkta, gdje svakog zaustave, kontrolišu, pregledaju, duge cijevi na gotovs i sl. Normalno, ljubazno sa moje strane, oni obično sa pitanjima imal problema - nema, jestel pili - nisam, nekad ako je zima - imatel lance - imam, hvala doviđenja. Završi se na par pitanja i kontroli saobraćajne i vozačke. Nit su mi kad rovili auto, nit sam izlazio iz auta...a s druge strane pametnjakoviće (pretpostavljam) rove, gledaju, a ovi još gori pa bi nešto da se raspravljaju, objašnjavaju, pametuju...direstraits0078 wrote: A vecina momaka koji zaustavljaju vozila i rade pretrese veoma dobro znaju koga treba da pretresu, a kome da vrate dokumenta i zazele sretan put.
- sparky
#7863 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jučer mi se slično desilo na GP Brčko. Prvi put za 4 i po godine(bar jednom mjesečno prelazim granicu) da mi iko otvori gepek. Na izlazu, daj dokumenta, parkiraj sa strane. Dva policajca, muško i žensko. Od broja motora do prostora za rezervnu gumu. Pregled trajao nekih 6 minuta uz izvinjenje na zadržavanju i željama za sretan put. Kao jedini razlog na koji ja pomišljam je to sto je možda čudno da neko iz Sarajeva ide preko Brčkog u Europu. Ušao u Hrvatsku bez peglanja i onda opet na ulazu u opštinu Bošnjaci, kontrola. Ja i jos pet auta. Otvori prtljažnik, sekunda i sretno.tempuser wrote:Prica meni "djelatnik" sa GP Doljani efikasan recept za nadrkane tipove, tj one koji do kontrole dodju sa glasnom muzikom, ne skidaju suncane naocale, slazu face ili okrecu glavu na drugu stranu. Parkiraju ih sastrane, uzmu dokumenta i samo ih bace na skener. Drze ih tako 30-akm min i vise, na svako eventualno pitanje uz smijesak i ljubazno odgovore "strpite se, provjera u tijeku".Bakir1 wrote:prosle godine u AT, zoll vise od 45 min, sve sa smjeskom i rukom na pistolju, auto pregled od do, prtljag, putnike....
-
tempuser
#7864 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mogu me u dupe poljubiti dok god sam ispavan!bleee_sa wrote:Mog'o bi ti od iduće godine u CG i Albaniji ljetovati...tempuser wrote:Auuu, prosle godine izlazim na Doljanima, dodjem do kucare nema nigdje nikoga, sacekam jedno 10-ak sekundi i krenem, kad sa druge strane kucice krenu dernjava, alooooooo, eaaaaooaaaooooaaaaaoooo, djeeeeeees krenooooo, alo tiiiii eeeeee... Stanem kad eto naseg veselog policajca. valjda je onaj drugi sto radi otisao il pisat il na kafu pa ovaj pokriva oba smjera. Krenu on kako sam prekrsio zakon sto se nisam zaustavio, kazne 300 KM, ovo, ono, saslusam ja sve to i krenem polako:direstraits0078 wrote:To nije jedini fazon koji imaju. Znaju granicari pustiti nakon provjere pasosa, a onda carinik okrene glavu i ti prodjes pored njega, a on drekne stoj i kaze da si morao da se zaustavis. I naredi ti da se vratis u svoju drzavu, pa ponovno kod granicara, a onda kod carinika.I onda javi patroli da urade pregled na dubinskoj carinskoj kontroli.
-
direstraits0078
#7865 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Lahko ti je kada krenes dobro ispavan, sta za one koji krenu neispavani?tempuser wrote:Mogu me u dupe poljubiti dok god sam ispavan!bleee_sa wrote: Mog'o bi ti od iduće godine u CG i Albaniji ljetovati...
-
condy
#7866 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Red bull daje krilaaaaa

-
tempuser
#7867 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nek se ispavaju!direstraits0078 wrote:Lahko ti je kada krenes dobro ispavan, sta za one koji krenu neispavani?tempuser wrote:Mogu me u dupe poljubiti dok god sam ispavan!bleee_sa wrote: Mog'o bi ti od iduće godine u CG i Albaniji ljetovati...
-
zdruzdjo
#7868 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
tempuser wrote:
Mogu me u dupe poljubiti dok god sam ispavan!
EEEEeeeee
|sjecas se tvog komentara upucenog meni vezano za "odlikas" sa policajcem kojem sam rekao "macka izletila"
e to sam ti i ja govorio tada. Mozes se kurchiti kad znas da si ispravan u svemu 100%. Sto ce reci "odlikas".
Inace poklopis se, telecak osmjeh....ciju ciju i to je.
Mogao te je skrenuti u stranu i hargati sat vremena. Kao sto je mogao i mene tada drot upeglati.
p.s. ne znam da li je tipfeler "ispavan" trebalo "ispravan" ili ......
I da ne quote-am bezveze.
Znaci 300% sam za to da policija kontrolise. i da harga. ali buraz ciljano. ako od 50 zaustavljenih nadjes nesto (bilo sta: pijanska, pendrek, trava, neplacene kazne....) kod 5, to je dobro.
ali ako od 50 koji su iz bosne ili igmana izasli nadjes 20 koji su maznuli koju vise i idu kuci na npr vratnik ili u hadzice i zveknes ih po dzepu i po vozackoj, eeee to je ODLICNO. Sklonio si 20 potencijalnih ubica sa ceste na odredjeni period (tako bi trebalo) i napunio budzet i djelovao preventivno jer ce dooooobro razmisliti sledeci put.
a u dva subotom u kafani pored "pevaljke" sigurno ce ih biti puno vise sretnih dobitnika, nego na nekoj raskrsnici.
Ista stvar je i sa pumpama i praonicama.....
Znaci nema koristi od preventive onako pasivne. krk po usima, pa ce on sam sebi prevntivno djelovati u psihi.
Jebo te meni u naselju zivi frajer sa AMG mercedesom koji se po citav dan voza. ali mislim fakat citav dan. 24 sata imas sansu da ces frajera vidjeti. ali to nije problem da taj AMG ne grmi. ima dvostruki izduv. dobro zvuci sto jeste-jeste, ali buraz prozore drma na zgradi. E sad zamisli kako je kad progrmi ispod zgrade oko 3-ice navece. Ne mogu tvrditi ali nisam siguran da ono je 100% legalno. Najnormalnije frajer vozi pored policajaca i slicno po naselju. I jos ne moze me bog ubjediti da ga ne zaustave ovaj mjesec po gradu bar jednom dva puta sedmicno jer je bas onaj "cube-head/race...." tip. i auto i on. I????
-
mirzet87sa
#7869 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zaustave me, redovno. Auto legalno, izduv fabricki. Ne kontam, vozam se u 3 ujutru? Ja i sta sad, ima neki odredjeni termin kad se moze vozati? Mislim da ciljas na mene, obzirom da se ja jedini cesto vozam u amgu, koje naselje je u pitanju? Alipasino, nedzarici? Ako ce ti bit utjeha, trpit ces bogme jos godinu, dok ne kupim glasnije 
-
zdruzdjo
#7870 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
i evo samo je bilo pitanje vremena kada ce se pohvaliti "radom".
Mevludin Halilović, načelnik Sektora uniformisane policije MUP KS koji obavlja i funkciju policijskog komesara nakon smjene Vahida Ćosića potvrdio je za agenciju Patria da su pojačane mjere i aktivnosti koje provodi MUP KS protekli mjesec dale rezultate.
Pa uporedimo rezultate od prije 3 mjeseca sa ovima u ovaj mjesec pa da onda vidimo. Da neko podnese racune zasto je tolika razlika. Znaci koliko god je Cosic kriv nista manje nije kriv ni neki nacelnik stanice ili sef smjene.....
"Vatra se razbuktala i izgorila suma a dosli vatrogasci na kraju pa ugasili par stabala i sad busaju se u prsa."
Mevludin Halilović, načelnik Sektora uniformisane policije MUP KS koji obavlja i funkciju policijskog komesara nakon smjene Vahida Ćosića potvrdio je za agenciju Patria da su pojačane mjere i aktivnosti koje provodi MUP KS protekli mjesec dale rezultate.
Pa uporedimo rezultate od prije 3 mjeseca sa ovima u ovaj mjesec pa da onda vidimo. Da neko podnese racune zasto je tolika razlika. Znaci koliko god je Cosic kriv nista manje nije kriv ni neki nacelnik stanice ili sef smjene.....
"Vatra se razbuktala i izgorila suma a dosli vatrogasci na kraju pa ugasili par stabala i sad busaju se u prsa."
-
tempuser
#7871 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
@zdruzdjo
Naravno da se sjecam, ali tvoja i moja polazna osnova nisu iste. Ti si iz njegove perspektive ocigledno bio u prekrsaju i posluzio se "rupom u zakonu" tj presao si na suprotnu stranu i pravio od njih majmune pricom o macki. U mom slucaju ja sam bio 100% ispravan, nisam uradi nista pogresno sto se na nadzoru moglo dokazati niti sam pokusao od njeg apraviti majmuna dok on nije radio po propisima. Pri tome sam se posluzio "usko strucnom terminolgijom" pa mu je bilo jasno da ima posla s nekim ko zna jako puno o tome. Ja sam bio spreman da izgubim sate i da ga na kraju naguzim i to po zakonu!
Naravno da se sjecam, ali tvoja i moja polazna osnova nisu iste. Ti si iz njegove perspektive ocigledno bio u prekrsaju i posluzio se "rupom u zakonu" tj presao si na suprotnu stranu i pravio od njih majmune pricom o macki. U mom slucaju ja sam bio 100% ispravan, nisam uradi nista pogresno sto se na nadzoru moglo dokazati niti sam pokusao od njeg apraviti majmuna dok on nije radio po propisima. Pri tome sam se posluzio "usko strucnom terminolgijom" pa mu je bilo jasno da ima posla s nekim ko zna jako puno o tome. Ja sam bio spreman da izgubim sate i da ga na kraju naguzim i to po zakonu!
-
zdruzdjo
#7872 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Buraz nisi ti. Sa kojom ljubavi pricas o svom ljubimcu, siguran sam da ne bi sebi stavio ovako nesto na auto.mirzet87sa wrote:Zaustave me, redovno. Auto legalno, izduv fabricki. Ne kontam, vozam se u 3 ujutru? Ja i sta sad, ima neki odredjeni termin kad se moze vozati? Mislim da ciljas na mene, obzirom da se ja jedini cesto vozam u amgu, koje naselje je u pitanju? Alipasino, nedzarici? Ako ce ti bit utjeha, trpit ces bogme jos godinu, dok ne kupim glasnije
Ovo nije fabricki jer u nekoj razvijenoj zemlji odakle je ovako auto ovo ne bi proslo tehnicki nema sanse. Ovo je neka modifikacija ili je nesto "izvadjeno" iz izduvnog sistema.
-
mirzet87sa
#7873 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Koje auto je u pitanju?zdruzdjo wrote:Buraz nisi ti. Sa kojom ljubavi pricas o svom ljubimcu, siguran sam da ne bi sebi stavio ovako nesto na auto.mirzet87sa wrote:Zaustave me, redovno. Auto legalno, izduv fabricki. Ne kontam, vozam se u 3 ujutru? Ja i sta sad, ima neki odredjeni termin kad se moze vozati? Mislim da ciljas na mene, obzirom da se ja jedini cesto vozam u amgu, koje naselje je u pitanju? Alipasino, nedzarici? Ako ce ti bit utjeha, trpit ces bogme jos godinu, dok ne kupim glasnije
Ovo nije fabricki jer u nekoj razvijenoj zemlji odakle je ovako auto ovo ne bi proslo tehnicki nema sanse. Ovo je neka modifikacija ili je nesto "izvadjeno" iz izduvnog sistema.
- kabal1337
#7874 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa nije seljak da dira u AMG-azdruzdjo wrote:Buraz nisi ti. Sa kojom ljubavi pricas o svom ljubimcu, siguran sam da ne bi sebi stavio ovako nesto na auto.mirzet87sa wrote:Zaustave me, redovno. Auto legalno, izduv fabricki. Ne kontam, vozam se u 3 ujutru? Ja i sta sad, ima neki odredjeni termin kad se moze vozati? Mislim da ciljas na mene, obzirom da se ja jedini cesto vozam u amgu, koje naselje je u pitanju? Alipasino, nedzarici? Ako ce ti bit utjeha, trpit ces bogme jos godinu, dok ne kupim glasnije
-
zdruzdjo
#7875 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Vjerovatno bih i ja izgubio sate da su me peglali i opet nista ne bi mogli po zakonu jer "nevin sam dok ne dokazes da nisam". tu je isprekidana, nemas dokaza da sam vozio brze od dozvoljenog, operema tu, sve ispravno, pojas na meni...ne mozes mi nista osim me malo peglati. dobro malo vise.tempuser wrote:.......... Ja sam bio spreman da izgubim sate i da ga na kraju naguzim i to po zakonu!
ali nebitno. hocu da kazem zakon je pun rupa koje iskoristavaju na sve moguce strane ljudi "veci" od nas. Ovo malo rupa zakona sto znam cu iskoristiti.