Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sahara1428

#7851 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by sahara1428 »

The BEN10 wrote:
sahara1428 wrote:
Sjednica u srijedu, ima li ko zastupničkih pitanja ... :)
Evo @sahara jedne dobre ideje - kolega iznad napisao o čemu se radi. :wink:

Upoznati pojedini zastupnici i ministar Šteta

a svi možemo pisati na
The BEN10

#7852 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by The BEN10 »

sahara1428 wrote:
The BEN10 wrote:Evo @sahara jedne dobre ideje - kolega iznad napisao o čemu se radi. :wink:
Upoznati pojedini zastupnici i ministar Šteta

a svi možemo pisati na
Hvala. :kiss:

Također, imati u vidu dio puta pored Bosmala - ono je baš ružno kako je izdrndan put. Rupa na rupi! Sredite tih par stotina metara.
So What!

#7853 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Haris033 wrote: Podržavati korumpiranog načelnika može samo neka neznalica i neko ko se dobro okoristio od istog. Teško onoj općini kojom su za 20 i kusur godina vladala 2 korumpirana načelnika. Isto je i sa drugim općinama. Na izborima se zaokruzuju face iz komsiluka i javnog zivota, a nikako i nikada ljudi iz struke. I onda kada se uradi 200 m puta (a od toga općina učestvuje sa 20%) se zovu mediji i neznalicama prodaju šuplju priču.
Isti ovaj načelnik je od Alipašinog mosta napravio “kinesku četvrt” te je preimenovao u “Novu Otoku”. Gdje su mu tu parkovi, igrališta, parkinzi, škole? Na onako atraktivnoj lokaciji, napraviti najodvratniji TC Bingo? Za par godina se na tom području neće moći disati..

Ali hvala ti, RumenKorumpirani, na 200 m ceste i što si privatizovao svom drugu Cesiru Bosnaplast, kako tom lokacijom ne bi prolazio gradski autoput, koji je davno planiran.. I sto si uredio JNA objekat.. Bgmi, kao da je Prater napravljen, a ne ono prkno od parka.
Ja zaista ne volim ovog Efendića i mislim da je trebao odstupiti nakon saobraćajne nesreće gdje je usmrtio čovjeka.

Kada ga počnu hvaliti tako obični, ja odmah izvučem statistiku i predočim kolika je Općina Novi Grad i koliko ljudi tu živi, te ovo što on radi je minimum minimuma.

S obzirom da se kod nas naravno ništa ne radi, Efendić se debelo ističe, pa odatle i tolika popularnost.

Ja se najiskrenije nadam da neće ostati upamćen kao čovjek koji je usmrtio decenijski projekat gradskog autoputa jeftinim improvizacijama (po dvije trake između kružnog u Boljakovog Potoku i Briješća), te izmještajući postojeće igralište u Boljakovom Potoku na trasi IX transverzale, pored kružnog u Briješću direktno na trasi gradskog autoputa.

Pored toga čovjek se otvoreno zalaže sa uklanjanje pruge i željezničke stanice na Marijin Dvoru, te njeno premještanje u Rajlovac. Naravno time bi otvorio puteve građevinskoj mafiji da gradi zgrade na trasi trenutne pruge.

U njegovoj opštini nije niknula samo Nova Otoka, nego i naselje Miljacka. Oba mogu dobiti minimalno prolaznu ocjenu, s tim da na onakvim pozicijama su se čuda mogla praviti i prelijepa naselja, a dobili smo ogromne lamele sa minimumom nekog javnog sadržaja.

Pozitivne stvari ovog načelnika su svakako šetališta, biciklistčke, obnova lamela na Alipašinom Polju, park Safet Zajko je odličan park i odličan projekat i ne slažem se da je "prkno", pokretanje izgradnje A transverzale, proširenja ulice Džemala Bijedića, kao i ovaj (kao što neko iznad reče) revolucionaran projekat za Sarajevo, pozdizanja gradske saobraćajnice na stubove, koji će stvarno povezati jedan izolovani dio općine sa njenim ostatkom.

Ponavljam, to je neki prihvatljivi minimum za jednog giganta kao što je Općina Novi Grad te se mora raditi više i transparentno isticatio udio ove općine u javnim projektima, a ne pripisivati im cijeli kolač.
Dope_Man

#7854 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Dope_Man »

mayab wrote:
Haris033 wrote:Kako ovaj na jeftinim stvarima zna kupiti bodove kod ruralaca :-D
Respect
Ja smatram da je ovaj projekt revolucionaran za Sarajevo-hajmo reći, prvi put da se cesta diže sa nivoa tla, koliki je to samo korak naprijed, još kažu da će i sami kružni tok biti na visini , na stubovima :shock: :shock: :izet:
A to sto je ovdje bila jedina moguca trasa za neki gradski AP/brzu cestu, i sto izgradnjom ovoga i zvanicno nema nikakve sanse da se to ostvari cemo zaboraviti?

Vaznije, daleko vaznije, bi bilo da su umjesto pravljenja ovoga ocistili trasu na podrucju svoje opcine za takav projekat. Ali sad vec od toga nista i Sarajevo ostaje grad sa JEDNOM prihvatljivom cestom prema gradu i nazad.
Haris033

#7855 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris033 »

So What! wrote:
Haris033 wrote: Podržavati korumpiranog načelnika može samo neka neznalica i neko ko se dobro okoristio od istog. Teško onoj općini kojom su za 20 i kusur godina vladala 2 korumpirana načelnika. Isto je i sa drugim općinama. Na izborima se zaokruzuju face iz komsiluka i javnog zivota, a nikako i nikada ljudi iz struke. I onda kada se uradi 200 m puta (a od toga općina učestvuje sa 20%) se zovu mediji i neznalicama prodaju šuplju priču.
Isti ovaj načelnik je od Alipašinog mosta napravio “kinesku četvrt” te je preimenovao u “Novu Otoku”. Gdje su mu tu parkovi, igrališta, parkinzi, škole? Na onako atraktivnoj lokaciji, napraviti najodvratniji TC Bingo? Za par godina se na tom području neće moći disati..

Ali hvala ti, RumenKorumpirani, na 200 m ceste i što si privatizovao svom drugu Cesiru Bosnaplast, kako tom lokacijom ne bi prolazio gradski autoput, koji je davno planiran.. I sto si uredio JNA objekat.. Bgmi, kao da je Prater napravljen, a ne ono prkno od parka.
Ja zaista ne volim ovog Efendića i mislim da je trebao odstupiti nakon saobraćajne nesreće gdje je usmrtio čovjeka.

Kada ga počnu hvaliti tako obični, ja odmah izvučem statistiku i predočim kolika je Općina Novi Grad i koliko ljudi tu živi, te ovo što on radi je minimum minimuma.

S obzirom da se kod nas naravno ništa ne radi, Efendić se debelo ističe, pa odatle i tolika popularnost.

Ja se najiskrenije nadam da neće ostati upamćen kao čovjek koji je usmrtio decenijski projekat gradskog autoputa jeftinim improvizacijama (po dvije trake između kružnog u Boljakovog Potoku i Briješća), te izmještajući postojeće igralište u Boljakovom Potoku na trasi IX transverzale, pored kružnog u Briješću direktno na trasi gradskog autoputa.

Pored toga čovjek se otvoreno zalaže sa uklanjanje pruge i željezničke stanice na Marijin Dvoru, te njeno premještanje u Rajlovac. Naravno time bi otvorio puteve građevinskoj mafiji da gradi zgrade na trasi trenutne pruge.

U njegovoj opštini nije niknula samo Nova Otoka, nego i naselje Miljacka. Oba mogu dobiti minimalno prolaznu ocjenu, s tim da na onakvim pozicijama su se čuda mogla praviti i prelijepa naselja, a dobili smo ogromne lamele sa minimumom nekog javnog sadržaja.

Pozitivne stvari ovog načelnika su svakako šetališta, biciklistčke, obnova lamela na Alipašinom Polju, park Safet Zajko je odličan park i odličan projekat i ne slažem se da je "prkno", pokretanje izgradnje A transverzale, proširenja ulice Džemala Bijedića, kao i ovaj (kao što neko iznad reče) revolucionaran projekat za Sarajevo, pozdizanja gradske saobraćajnice na stubove, koji će stvarno povezati jedan izolovani dio općine sa njenim ostatkom.

Ponavljam, to je neki prihvatljivi minimum za jednog giganta kao što je Općina Novi Grad te se mora raditi više i transparentno isticatio udio ove općine u javnim projektima, a ne pripisivati im cijeli kolač.
“Nova Otoka” i Miljacka (plus Dijamant i Veneto i Meandar) su naselja visokih zgrada sa hiljadama novih stanovnika, sklepana bez parkinga, škole, zraka, te će ista uveliko doprinjeti ogromnim gužvama i čepovima u saobraćaju na tim lokacijama.

Park Safet Zajko? Park od jednog igralista, nesto klackalica i 2 mala vjestacka bazencica, nazvati “parkom”? Ono je samo malo veće igralište poput svakog predratnog koji su se po defaultu pravili u svim većim naseljima.
Pokretanje A transverzale i čekanje 8 godina da se napravi 300 m ceste, plus što je tu investitor Direkcija KS. Sta bi sa predizbornim tenderom za 4 trake u ul. Dž. Bijedića od pijace Kvadrant do FIS-a?

Ukidanje pruge i željezničke stanice??? E, svašta? Umjesto da se iskoristi pruga i uvežu se Hadžići, Ilidža, N. Grad sa
Centrom, nekim šinobusom ili sl. prevoznim sredstvom, rumenokorumpirani bi da ruši i pravi neke nove Tibre??? Bože sačuvaj! :-)

Rumenkorumpirani nas je (cijeli KS), zajedno sa njegovim haverima, nepismenim papcima, Cesirom i Hadzicem, ucjenjivao redukcijama vode!!! To im nikada neću halaliti! :izet:
No-Name

#7856 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by No-Name »

Šta znači to podizanje gradske saobraćajnice na stubove, na koju se saobraćajnicu misli
ibizza

#7857 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by ibizza »

Dr_Help wrote:imal kakvog habera za 6 transverzalu.... koliko vidim kroz bascu mi prolazi na Kobiljoj glavi :s
ibizza

#7858 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by ibizza »

Dr_Help wrote:imal kakvog habera za 6 transverzalu.... koliko vidim kroz bascu mi prolazi na Kobiljoj glavi :s
So What!

#7859 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

No-Name wrote:Šta znači to podizanje gradske saobraćajnice na stubove, na koju se saobraćajnicu misli
IX transverzalu od ulice Džemala Bijedića do Boljakovog Potoka će činiti most i kružni tog poput onog u Hrasnom Brdu.
So What!

#7860 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Haris033 wrote:“Nova Otoka” i Miljacka (plus Dijamant i Veneto i Meandar) su naselja visokih zgrada sa hiljadama novih stanovnika, sklepana bez parkinga, škole, zraka, te će ista uveliko doprinjeti ogromnim gužvama i čepovima u saobraćaju na tim lokacijama.

Park Safet Zajko? Park od jednog igralista, nesto klackalica i 2 mala vjestacka bazencica, nazvati “parkom”? Ono je samo malo veće igralište poput svakog predratnog koji su se po defaultu pravili u svim većim naseljima.
Pokretanje A transverzale i čekanje 8 godina da se napravi 300 m ceste, plus što je tu investitor Direkcija KS. Sta bi sa predizbornim tenderom za 4 trake u ul. Dž. Bijedića od pijace Kvadrant do FIS-a?

Ukidanje pruge i željezničke stanice??? E, svašta? Umjesto da se iskoristi pruga i uvežu se Hadžići, Ilidža, N. Grad sa
Centrom, nekim šinobusom ili sl. prevoznim sredstvom, rumenokorumpirani bi da ruši i pravi neke nove Tibre??? Bože sačuvaj! :-)

Rumenkorumpirani nas je (cijeli KS), zajedno sa njegovim haverima, nepismenim papcima, Cesirom i Hadzicem, ucjenjivao redukcijama vode!!! To im nikada neću halaliti! :izet:
Nova Otoka, Miljacka i ostale nabrojane zgrade, nemaju potrebe za osnovnom školom, jer obližnje osnovne škole imaju sasvim zadovoljavajući kapacitet. Vjerovatno prije 10-15 godina ne bi imale, ali broj djece se znatno smanjuje, pa i sa tim trendom se smanjuje potreba za novim školama.

Što se tiče parkinga, ti kompleksi, ne da nemaju parkinga, već ga imaju u izobilju. Problem predstavlja rupa u zakonu, koja kaže, da se za svaki stan mora obezbijediti određeni broj parking mjesta, ali ne kaže da se ista ne smiju naplaćivati, tako da mjesto u garaži košta pravo bogatstvo.

Uz napomenu, naselje Miljacka i Nova Otoka, posjeduju igralište i zelene površine, ali regulacioni plan je trebao da previđa mnogo više.

Dodajem napomenu, da se A transverzala čekala 25 godina, jer je započeta pred rat, kada je i raščišćena trasa i napravljen jedan most, ali njena dužina nije 300 metara, već jedan kilometar i 200 metara.

Ti očigledno nisi boravio u parku Safet Zajko, kada tako neinforimasno pišeš o istom. Sarajevo nikada, ponavljam, ali nikada nije imala onakav park, a pogotovo ne u predratnom periodu.

Dakle, par kilometara pješačkih staza, uređenog zelenila, ogromnog fudbalskog terena, atletske staze, košarkaških terena, pa onda mnoštvo klackalica, tobogana i različitih sadržaja za djecu.

Stari objekti su adaptirani u mini dvorane za borilačke sportove i slično, a periferni dijelovi parka u botaničku baštu sa mini vodopadima. Recimo ovaj park ima nešto što nijedan park do sada u Sarajevu nije imao, redare i osoblje.

Ne kažem ja da je ovaj park direktna zasluga Semira Efendića, vjerovatno je imao nekoga u kabinetu sa vizijom, ali sve u svemu, ovaj park je pun pogodak.
Haris033

#7861 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris033 »

So What! wrote:
Haris033 wrote:“Nova Otoka” i Miljacka (plus Dijamant i Veneto i Meandar) su naselja visokih zgrada sa hiljadama novih stanovnika, sklepana bez parkinga, škole, zraka, te će ista uveliko doprinjeti ogromnim gužvama i čepovima u saobraćaju na tim lokacijama.

Nova Otoka, Miljacka i ostale nabrojane zgrade, nemaju potrebe za osnovnom školom, jer obližnje osnovne škole imaju sasvim zadovoljavajući kapacitet. Vjerovatno prije 10-15 godina ne bi imale, ali broj djece se znatno smanjuje, pa i sa tim trendom se smanjuje potreba za novim školama.

Što se tiče parkinga, ti kompleksi, ne da nemaju parkinga, već ga imaju u izobilju. Problem predstavlja rupa u zakonu, koja kaže, da se za svaki stan mora obezbijediti određeni broj parking mjesta, ali ne kaže da se ista ne smiju naplaćivati, tako da mjesto u garaži košta pravo bogatstvo.

Uz napomenu, naselje Miljacka i Nova Otoka, posjeduju igralište i zelene površine, ali regulacioni plan je trebao da previđa mnogo više.

Dodajem napomenu, da se A transverzala čekala 25 godina, jer je započeta pred rat, kada je i raščišćena trasa i napravljen jedan most, ali njena dužina nije 300 metara, već jedan kilometar i 200 metara.

Ti očigledno nisi boravio u parku Safet Zajko, kada tako neinforimasno pišeš o istom. Sarajevo nikada, ponavljam, ali nikada nije imala onakav park, a pogotovo ne u predratnom periodu.

Dakle, par kilometara pješačkih staza, uređenog zelenila, ogromnog fudbalskog terena, atletske staze, košarkaških terena, pa onda mnoštvo klackalica, tobogana i različitih sadržaja za djecu.

Stari objekti su adaptirani u mini dvorane za borilačke sportove i slično, a periferni dijelovi parka u botaničku baštu sa mini vodopadima. Recimo ovaj park ima nešto što nijedan park do sada u Sarajevu nije imao, redare i osoblje.

Ne kažem ja da je ovaj park direktna zasluga Semira Efendića, vjerovatno je imao nekoga u kabinetu sa vizijom, ali sve u svemu, ovaj park je pun pogodak.
Safet Zajko = Disneyland :-)
Daj, ba.. Tu suplju prosipaj glasacima rumenokorumpiranog, meni ga neces!
elk

#7862 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by elk »

sz je ok park,pozdravljam njegovu izgradnju i dobra je stvar da ga imamo.super je i sta ga za sff koriste.

najljepsi park ce naravno uvijek biti vrelo bosne(ja ilidzu smatram dijelom grada).za koji se placa ulaz,a isto skoro sve kao recimo 2012.idem tamo vrlo cesto i znam.ovo sto naplacuju bude taman za plate onima u kucarama na ulazu...i "igraliste" na novoj otoci,mislim da neki imaju vece stanove...a tek parking i auta...

o temi,zna li neko hoce li barem zakrpiti rupe na aneksu i u svrakinu?ili cemo cekati 2031 kada se napokon bude radila transferzala?!
JavierBosnia

#7863 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by JavierBosnia »

O krpljenju nazalost ni rijeci, a nema tu nesto puno da se odradi pa da bar lici na nesto, da je funkcionalno. Oko bosmala je katastrofa, dio kod suda ima 3-4 vezana sahta propala i dio u svrakinom na semaforu ima cak uvala metar sa metar
So What!

#7864 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Haris033 wrote:Safet Zajko = Disneyland :-)
Takve stvari može tvrditi samo neznalica i troll.

Rumeni je idiot, ali Safet Zajko je najbolji park na teritoriji Grada Sarajeva.
problemnatravunu

#7865 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by problemnatravunu »

Da, Safet Zalko je odličan, mada nisam ljubitelj onog naplaćivanja parkinga po svaku cijenu, samo pola sata je besplatno, a onda marka sat!

Ipak bi sat besplatno bio primjereniji ! Pa hebote ALTA u centru grada ti daje sat džabe!

Mislim, ne može svak doći baš pješke !
Haris033

#7866 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris033 »

So What! wrote:
Haris033 wrote:Safet Zajko = Disneyland :-)
Takve stvari može tvrditi samo neznalica i troll.

Rumeni je idiot, ali Safet Zajko je najbolji park na teritoriji Grada Sarajeva.
Tebi je park, a meni malo veće igralište od onih na Č.Vili, Grbavici, AP, Mojmilu, Breki...
Parkovi su kod II gimnazije, p.p. BBI, AT Mejdan, Ilidža, Vilsonovo.. Safet Zajko je usminkana kasarna JNA! Prihvatam tvoje mišljenje i ne govorim ti da si troll, ali svakao bi trebao prihvatiti i ti mišljenje drugih..
JavierBosnia

#7867 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by JavierBosnia »

Dobro ba reko si da ga ne volis i vozdra. Sta si zapeo. Covjek nacionalni stadion da napravi rekao bi, a da je bar 55 milja mjesta, umjesto 50

Jebo i park i sume i prasume, lik obavlja posao sasvim pristojno, ne volim mu ni ja stranku al ko me pita. Gleda se uradjeno, a on toga ima iza sebe, kako, koliko, cijom zaslugom, nebitno. Kad bi bogdom i ostali tako gdje bi nam kraj bio
mistek

#7868 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mistek »

Vala je SZ korisnija stvari od svega toga nabrojanog zajedno, izuzev Vilsonovog :D Ni od čega je napravljeno mjesto gdje hiljade ljudi dođe svaki dan, za porodicu, za normalnog insana. Jedna od najboljih stvari u ovom smislu koja se Sarajevu desila u posljednjih 20 godina.

Nevezano za zasluge, čije su da su.
Haris033

#7869 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris033 »

JavierBosnia wrote:Dobro ba reko si da ga ne volis i vozdra. Sta si zapeo. Covjek nacionalni stadion da napravi rekao bi, a da je bar 55 milja mjesta, umjesto 50

Jebo i park i sume i prasume, lik obavlja posao sasvim pristojno, ne volim mu ni ja stranku al ko me pita. Gleda se uradjeno, a on toga ima iza sebe, kako, koliko, cijom zaslugom, nebitno. Kad bi bogdom i ostali tako gdje bi nam kraj bio
Posjetitelji tog igrališta su uglavnom ex komsije rumenog, stanovnici Boljakovog i B. Potoka.
A za lika koji je ucijenjivao stanovnike KS redukcijama vide, reci da obavlja posao sasvim pristojno!? Wtf??? Neću Vas više smarati, glasajte za tog primitivca jer ste i sami takvi...
:run:
shalla

#7870 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by shalla »

Meni, kao roditelju petogodišnjaka, SZ je nešto najbolje što se u Sarajevu napravilo poslije rata. Bmk ko ga je napravio, čija je vizija i koja je stranka, znam da je ono pun pogodak. I to ne tvrdim samo ja već mnogi moji prijatelji koji imaju malu djecu, a zamisli eto niko od nas ne živi ni u jednom Potoku. Iako, ne vidim u čemu je i tu problem, jesu li to ti ljudi nešto manje vrijedni?
strong69

#7871 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by strong69 »

shalla wrote:Meni, kao roditelju petogodišnjaka, SZ je nešto najbolje što se u Sarajevu napravilo poslije rata. Bmk ko ga je napravio, čija je vizija i koja je stranka, znam da je ono pun pogodak. I to ne tvrdim samo ja već mnogi moji prijatelji koji imaju malu djecu, a zamisli eto niko od nas ne živi ni u jednom Potoku. Iako, ne vidim u čemu je i tu problem, jesu li to ti ljudi nešto manje vrijedni?
I ja na SZ gledam jako pozitivno kao roditelj. Iako mi treba pola sata da dodjem tamo. Ima parking, mnogo sadrzaja da djetetu ne bude dosadno. Moj malac je jos mladji i cesto odemo poslije mog posla i tada bude jako malo raje. On ganja loptu po onim terenima na male golove.

Dobro je da ima ovih stvari jer brzo djeci dosade opcije, kojih dosta ima, za igru i setanje. Pionirska, Vilsonovo, Trebevic, Bentbasa, Bijambare, Igman, SZ, Ilidza...
The BEN10

#7872 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by The BEN10 »

elk wrote:o temi,zna li neko hoce li barem zakrpiti rupe na aneksu i u svrakinu?ili cemo cekati 2031 kada se napokon bude radila transferzala?!
@sahara - može li se ovo pitanje proslijediti nadležnima? :)
sahara1428 wrote:.
Naslovnica

#7873 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

Haris033 wrote:
JavierBosnia wrote:Dobro ba reko si da ga ne volis i vozdra. Sta si zapeo. Covjek nacionalni stadion da napravi rekao bi, a da je bar 55 milja mjesta, umjesto 50

Posjetitelji tog igrališta su uglavnom ex komsije rumenog, stanovnici Boljakovog i B. Potoka.
A za lika koji je ucijenjivao stanovnike KS redukcijama vide, reci da obavlja posao sasvim pristojno!? Wtf??? Neću Vas više smarati, glasajte za tog primitivca jer ste i sami takvi...
:run:
Jarane, to što je neko pohvali koncept SZ ne znači da je glasao za njega i njegovu stranku.
Taman da popločaju zlatom i da daju 100KM ako dođeš u SZ, ja nikada ne bih glasao za rumenog i njegovu stranku. Siguran sam da ako razmišlja i većina ovih koji ovdje hvale SZ.
Što se mene lično tiče, kao roditelja maloljetne djece, ono dole je pun pogodak. Sarajevo nema ništa što bi se konceptualno moglo mjeriti sa SZ. Mogla bi Pionirska, ali samo u nekim aspektima.
100% sam siguran da su se na projektu SZ rumenigeove stranačke kolege i tajkuni dobro ugradili, u svakom aspektu.
Ipak, to ne umanjuje vrijednost koncepta.
BTW, ne živim u Boljakovom ili Buća potoku, a i da živim, da li me to čini nešto inferiornijim u odnosu na FGR iz Centra i okoline?
wewa

#7874 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by wewa »

meni je isto Safet Zajko odlicna, ama fantasticna varijanta za provesti malo vremena na otvorenom s djetetom.

koncept parka datira jos od vladavine SDP-a u nasoj opcini, a jedna je valjda od rijetkih ideja koju Efendic nije imao potrebu dokinuti dolaskom na vlast.
man_464

#7875 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by man_464 »

Najjači su mi ovi sto misle da su građani prvog reda, a mi da smo nekog n-reda jer stanujemo u navedenim naseljima (Buća i Boljakov potok).

Nikad, ali nikad neću reći da sam zadovoljan načelnikom koji je zeleni (SDA). Iz principa.

Rumeni je unistio gradski autoput, u Briješću ga spustio u Safeta Zajke i napravio takav kolaps svakog dana od 15 do 18 sati da je to nepregledna kolona. Sad i ujutro od 7 do 8, a nikad prije nije, je guzva prema Briješću iz Boljakovog. Da ne pricam kakva je situacija obratno ujutro. Krenem u 7 i 10 na posao, u 7 i 50 dolazim na Maltu. Uzrok toga su kruzni u Buca potoku, silaz sa autoputa u S. Zajke, semafor iznad GRASa. Onaj kruzni u Briješću nikad nije trebao niti postojati. Ali NEMERES KROZ MOJE, DERE SE HUSO ĆESIR. Izvršiću ti napad NA BAGER.

Park Safet Zajko je nešto najpozitivnije ovog tipa u Sarajevu, a po njemu može pljuvati samo:

a) neinformisan (nije neko nikad bio i vidio).
b) beskrajno zavidan (jer to nesto nema u ELITNOM dijelu grada u kojem obitava i uvijek to naglašava).

Komplex ima sve. Neophodno je jos par zgrada definitivno adaptirati, a skoro sve su sada sređene, onu sa salom i teretanom završavaju. Fudbalski teren koriste skole Fudbala, tu je odbojkaski teren, pijesak, adrenalin park, streetworkuot park, mnostvo parkica za djecu, vjestacko jezero sa sadrzajima, trim staze, i naravno svega jedan kafić, koji ljeti otvori i drugu prostoriju pa izgleda kao dva.

Ne volim Rumenog, ali SZ park je nešto najbolje za njegovog mandata.
Post Reply