The BEN10 wrote:Evo @sahara jedne dobre ideje - kolega iznad napisao o čemu se radi.sahara1428 wrote:Sjednica u srijedu, ima li ko zastupničkih pitanja ...
Upoznati pojedini zastupnici i ministar Šteta
a svi možemo pisati na
The BEN10 wrote:Evo @sahara jedne dobre ideje - kolega iznad napisao o čemu se radi.sahara1428 wrote:Sjednica u srijedu, ima li ko zastupničkih pitanja ...
Hvala.sahara1428 wrote:Upoznati pojedini zastupnici i ministar ŠtetaThe BEN10 wrote:Evo @sahara jedne dobre ideje - kolega iznad napisao o čemu se radi.
a svi možemo pisati na
Ja zaista ne volim ovog Efendića i mislim da je trebao odstupiti nakon saobraćajne nesreće gdje je usmrtio čovjeka.Haris033 wrote: Podržavati korumpiranog načelnika može samo neka neznalica i neko ko se dobro okoristio od istog. Teško onoj općini kojom su za 20 i kusur godina vladala 2 korumpirana načelnika. Isto je i sa drugim općinama. Na izborima se zaokruzuju face iz komsiluka i javnog zivota, a nikako i nikada ljudi iz struke. I onda kada se uradi 200 m puta (a od toga općina učestvuje sa 20%) se zovu mediji i neznalicama prodaju šuplju priču.
Isti ovaj načelnik je od Alipašinog mosta napravio “kinesku četvrt” te je preimenovao u “Novu Otoku”. Gdje su mu tu parkovi, igrališta, parkinzi, škole? Na onako atraktivnoj lokaciji, napraviti najodvratniji TC Bingo? Za par godina se na tom području neće moći disati..
Ali hvala ti, RumenKorumpirani, na 200 m ceste i što si privatizovao svom drugu Cesiru Bosnaplast, kako tom lokacijom ne bi prolazio gradski autoput, koji je davno planiran.. I sto si uredio JNA objekat.. Bgmi, kao da je Prater napravljen, a ne ono prkno od parka.
A to sto je ovdje bila jedina moguca trasa za neki gradski AP/brzu cestu, i sto izgradnjom ovoga i zvanicno nema nikakve sanse da se to ostvari cemo zaboraviti?mayab wrote:Ja smatram da je ovaj projekt revolucionaran za Sarajevo-hajmo reći, prvi put da se cesta diže sa nivoa tla, koliki je to samo korak naprijed, još kažu da će i sami kružni tok biti na visini , na stubovimaHaris033 wrote:Kako ovaj na jeftinim stvarima zna kupiti bodove kod ruralaca![]()
Respect![]()
![]()
“Nova Otoka” i Miljacka (plus Dijamant i Veneto i Meandar) su naselja visokih zgrada sa hiljadama novih stanovnika, sklepana bez parkinga, škole, zraka, te će ista uveliko doprinjeti ogromnim gužvama i čepovima u saobraćaju na tim lokacijama.So What! wrote:Ja zaista ne volim ovog Efendića i mislim da je trebao odstupiti nakon saobraćajne nesreće gdje je usmrtio čovjeka.Haris033 wrote: Podržavati korumpiranog načelnika može samo neka neznalica i neko ko se dobro okoristio od istog. Teško onoj općini kojom su za 20 i kusur godina vladala 2 korumpirana načelnika. Isto je i sa drugim općinama. Na izborima se zaokruzuju face iz komsiluka i javnog zivota, a nikako i nikada ljudi iz struke. I onda kada se uradi 200 m puta (a od toga općina učestvuje sa 20%) se zovu mediji i neznalicama prodaju šuplju priču.
Isti ovaj načelnik je od Alipašinog mosta napravio “kinesku četvrt” te je preimenovao u “Novu Otoku”. Gdje su mu tu parkovi, igrališta, parkinzi, škole? Na onako atraktivnoj lokaciji, napraviti najodvratniji TC Bingo? Za par godina se na tom području neće moći disati..
Ali hvala ti, RumenKorumpirani, na 200 m ceste i što si privatizovao svom drugu Cesiru Bosnaplast, kako tom lokacijom ne bi prolazio gradski autoput, koji je davno planiran.. I sto si uredio JNA objekat.. Bgmi, kao da je Prater napravljen, a ne ono prkno od parka.
Kada ga počnu hvaliti tako obični, ja odmah izvučem statistiku i predočim kolika je Općina Novi Grad i koliko ljudi tu živi, te ovo što on radi je minimum minimuma.
S obzirom da se kod nas naravno ništa ne radi, Efendić se debelo ističe, pa odatle i tolika popularnost.
Ja se najiskrenije nadam da neće ostati upamćen kao čovjek koji je usmrtio decenijski projekat gradskog autoputa jeftinim improvizacijama (po dvije trake između kružnog u Boljakovog Potoku i Briješća), te izmještajući postojeće igralište u Boljakovom Potoku na trasi IX transverzale, pored kružnog u Briješću direktno na trasi gradskog autoputa.
Pored toga čovjek se otvoreno zalaže sa uklanjanje pruge i željezničke stanice na Marijin Dvoru, te njeno premještanje u Rajlovac. Naravno time bi otvorio puteve građevinskoj mafiji da gradi zgrade na trasi trenutne pruge.
U njegovoj opštini nije niknula samo Nova Otoka, nego i naselje Miljacka. Oba mogu dobiti minimalno prolaznu ocjenu, s tim da na onakvim pozicijama su se čuda mogla praviti i prelijepa naselja, a dobili smo ogromne lamele sa minimumom nekog javnog sadržaja.
Pozitivne stvari ovog načelnika su svakako šetališta, biciklistčke, obnova lamela na Alipašinom Polju, park Safet Zajko je odličan park i odličan projekat i ne slažem se da je "prkno", pokretanje izgradnje A transverzale, proširenja ulice Džemala Bijedića, kao i ovaj (kao što neko iznad reče) revolucionaran projekat za Sarajevo, pozdizanja gradske saobraćajnice na stubove, koji će stvarno povezati jedan izolovani dio općine sa njenim ostatkom.
Ponavljam, to je neki prihvatljivi minimum za jednog giganta kao što je Općina Novi Grad te se mora raditi više i transparentno isticatio udio ove općine u javnim projektima, a ne pripisivati im cijeli kolač.
Dr_Help wrote:imal kakvog habera za 6 transverzalu.... koliko vidim kroz bascu mi prolazi na Kobiljoj glavi :s
Dr_Help wrote:imal kakvog habera za 6 transverzalu.... koliko vidim kroz bascu mi prolazi na Kobiljoj glavi :s
IX transverzalu od ulice Džemala Bijedića do Boljakovog Potoka će činiti most i kružni tog poput onog u Hrasnom Brdu.No-Name wrote:Šta znači to podizanje gradske saobraćajnice na stubove, na koju se saobraćajnicu misli
Nova Otoka, Miljacka i ostale nabrojane zgrade, nemaju potrebe za osnovnom školom, jer obližnje osnovne škole imaju sasvim zadovoljavajući kapacitet. Vjerovatno prije 10-15 godina ne bi imale, ali broj djece se znatno smanjuje, pa i sa tim trendom se smanjuje potreba za novim školama.Haris033 wrote:“Nova Otoka” i Miljacka (plus Dijamant i Veneto i Meandar) su naselja visokih zgrada sa hiljadama novih stanovnika, sklepana bez parkinga, škole, zraka, te će ista uveliko doprinjeti ogromnim gužvama i čepovima u saobraćaju na tim lokacijama.
Park Safet Zajko? Park od jednog igralista, nesto klackalica i 2 mala vjestacka bazencica, nazvati “parkom”? Ono je samo malo veće igralište poput svakog predratnog koji su se po defaultu pravili u svim većim naseljima.
Pokretanje A transverzale i čekanje 8 godina da se napravi 300 m ceste, plus što je tu investitor Direkcija KS. Sta bi sa predizbornim tenderom za 4 trake u ul. Dž. Bijedića od pijace Kvadrant do FIS-a?
Ukidanje pruge i željezničke stanice??? E, svašta? Umjesto da se iskoristi pruga i uvežu se Hadžići, Ilidža, N. Grad sa
Centrom, nekim šinobusom ili sl. prevoznim sredstvom, rumenokorumpirani bi da ruši i pravi neke nove Tibre??? Bože sačuvaj!![]()
Rumenkorumpirani nas je (cijeli KS), zajedno sa njegovim haverima, nepismenim papcima, Cesirom i Hadzicem, ucjenjivao redukcijama vode!!! To im nikada neću halaliti!
Safet Zajko = DisneylandSo What! wrote:Nova Otoka, Miljacka i ostale nabrojane zgrade, nemaju potrebe za osnovnom školom, jer obližnje osnovne škole imaju sasvim zadovoljavajući kapacitet. Vjerovatno prije 10-15 godina ne bi imale, ali broj djece se znatno smanjuje, pa i sa tim trendom se smanjuje potreba za novim školama.Haris033 wrote:“Nova Otoka” i Miljacka (plus Dijamant i Veneto i Meandar) su naselja visokih zgrada sa hiljadama novih stanovnika, sklepana bez parkinga, škole, zraka, te će ista uveliko doprinjeti ogromnim gužvama i čepovima u saobraćaju na tim lokacijama.
Park Safet Zajko? Park od jednog igralista, nesto klackalica i 2 mala vjestacka bazencica, nazvati “parkom”? Ono je samo malo veće igralište poput svakog predratnog koji su se po defaultu pravili u svim većim naseljima.
Pokretanje A transverzale i čekanje 8 godina da se napravi 300 m ceste, plus što je tu investitor Direkcija KS. Sta bi sa predizbornim tenderom za 4 trake u ul. Dž. Bijedića od pijace Kvadrant do FIS-a?
Ukidanje pruge i željezničke stanice??? E, svašta? Umjesto da se iskoristi pruga i uvežu se Hadžići, Ilidža, N. Grad sa
Centrom, nekim šinobusom ili sl. prevoznim sredstvom, rumenokorumpirani bi da ruši i pravi neke nove Tibre??? Bože sačuvaj!![]()
Rumenkorumpirani nas je (cijeli KS), zajedno sa njegovim haverima, nepismenim papcima, Cesirom i Hadzicem, ucjenjivao redukcijama vode!!! To im nikada neću halaliti!
Što se tiče parkinga, ti kompleksi, ne da nemaju parkinga, već ga imaju u izobilju. Problem predstavlja rupa u zakonu, koja kaže, da se za svaki stan mora obezbijediti određeni broj parking mjesta, ali ne kaže da se ista ne smiju naplaćivati, tako da mjesto u garaži košta pravo bogatstvo.
Uz napomenu, naselje Miljacka i Nova Otoka, posjeduju igralište i zelene površine, ali regulacioni plan je trebao da previđa mnogo više.
Dodajem napomenu, da se A transverzala čekala 25 godina, jer je započeta pred rat, kada je i raščišćena trasa i napravljen jedan most, ali njena dužina nije 300 metara, već jedan kilometar i 200 metara.
Ti očigledno nisi boravio u parku Safet Zajko, kada tako neinforimasno pišeš o istom. Sarajevo nikada, ponavljam, ali nikada nije imala onakav park, a pogotovo ne u predratnom periodu.
Dakle, par kilometara pješačkih staza, uređenog zelenila, ogromnog fudbalskog terena, atletske staze, košarkaških terena, pa onda mnoštvo klackalica, tobogana i različitih sadržaja za djecu.
Stari objekti su adaptirani u mini dvorane za borilačke sportove i slično, a periferni dijelovi parka u botaničku baštu sa mini vodopadima. Recimo ovaj park ima nešto što nijedan park do sada u Sarajevu nije imao, redare i osoblje.
Ne kažem ja da je ovaj park direktna zasluga Semira Efendića, vjerovatno je imao nekoga u kabinetu sa vizijom, ali sve u svemu, ovaj park je pun pogodak.
Takve stvari može tvrditi samo neznalica i troll.Haris033 wrote:Safet Zajko = Disneyland![]()
Daj, ba.. Tu suplju prosipaj glasacima rumenokorumpiranog, meni ga neces!
Tebi je park, a meni malo veće igralište od onih na Č.Vili, Grbavici, AP, Mojmilu, Breki...So What! wrote:Takve stvari može tvrditi samo neznalica i troll.Haris033 wrote:Safet Zajko = Disneyland![]()
Daj, ba.. Tu suplju prosipaj glasacima rumenokorumpiranog, meni ga neces!
Rumeni je idiot, ali Safet Zajko je najbolji park na teritoriji Grada Sarajeva.
Posjetitelji tog igrališta su uglavnom ex komsije rumenog, stanovnici Boljakovog i B. Potoka.JavierBosnia wrote:Dobro ba reko si da ga ne volis i vozdra. Sta si zapeo. Covjek nacionalni stadion da napravi rekao bi, a da je bar 55 milja mjesta, umjesto 50
Jebo i park i sume i prasume, lik obavlja posao sasvim pristojno, ne volim mu ni ja stranku al ko me pita. Gleda se uradjeno, a on toga ima iza sebe, kako, koliko, cijom zaslugom, nebitno. Kad bi bogdom i ostali tako gdje bi nam kraj bio
I ja na SZ gledam jako pozitivno kao roditelj. Iako mi treba pola sata da dodjem tamo. Ima parking, mnogo sadrzaja da djetetu ne bude dosadno. Moj malac je jos mladji i cesto odemo poslije mog posla i tada bude jako malo raje. On ganja loptu po onim terenima na male golove.shalla wrote:Meni, kao roditelju petogodišnjaka, SZ je nešto najbolje što se u Sarajevu napravilo poslije rata. Bmk ko ga je napravio, čija je vizija i koja je stranka, znam da je ono pun pogodak. I to ne tvrdim samo ja već mnogi moji prijatelji koji imaju malu djecu, a zamisli eto niko od nas ne živi ni u jednom Potoku. Iako, ne vidim u čemu je i tu problem, jesu li to ti ljudi nešto manje vrijedni?
@sahara - može li se ovo pitanje proslijediti nadležnima?elk wrote:o temi,zna li neko hoce li barem zakrpiti rupe na aneksu i u svrakinu?ili cemo cekati 2031 kada se napokon bude radila transferzala?!
sahara1428 wrote:.
Jarane, to što je neko pohvali koncept SZ ne znači da je glasao za njega i njegovu stranku.Haris033 wrote:Posjetitelji tog igrališta su uglavnom ex komsije rumenog, stanovnici Boljakovog i B. Potoka.JavierBosnia wrote:Dobro ba reko si da ga ne volis i vozdra. Sta si zapeo. Covjek nacionalni stadion da napravi rekao bi, a da je bar 55 milja mjesta, umjesto 50
Jebo i park i sume i prasume, lik obavlja posao sasvim pristojno, ne volim mu ni ja stranku al ko me pita. Gleda se uradjeno, a on toga ima iza sebe, kako, koliko, cijom zaslugom, nebitno. Kad bi bogdom i ostali tako gdje bi nam kraj bio
A za lika koji je ucijenjivao stanovnike KS redukcijama vide, reci da obavlja posao sasvim pristojno!? Wtf??? Neću Vas više smarati, glasajte za tog primitivca jer ste i sami takvi...