Slazem se Cvrle. Ali recimo, prosle godine u ovo doba smo svi svrsavali na prelazni rok u kojem je otislo 8 a doslo 6 igraca, 'naci 14 promjena. Nesto se ne sjecam da je iko rekao da nije dobar posao odradjen tada. Ispostavilo se na kraju da nije, nismo uzeli titulu, i ovi prethodni su to platili svojim mandatima. Mene jedino nervira sto tad niko nije kritikovao prelazni rok (mozda ti licno jesi, i ako je tako duboko se ispricavam, ali 99% nas je bilo u ekstazi), a danas svi vazimo kako je to bilo pogresno.cvrčak_na_hedonizmu wrote: Kazes da se razumijes u sport, postujem. Ako je tako onda znas da prosjek od DVA TRENERA PO SEZONI i 10-15 novih igraca i tako godinama NE PIJE VODE U SPORTU. Nemas ekipu, nemas timski duh i ne bi ti pomogao Pep Guardiola na klupi, a kamoli Odovic.
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Dead Man Walking
#78451 Re: FK Željezničar
- cvrčak_na_hedonizmu
#78452 Re: FK Željezničar
Ja "pricam" godinama kako ovo ne valja, kako veze nisu imali oko sporta i da su se petljali oko ekipe. Ti mi licno rekao da su to mahalske price. Nakon Jovana i Sinise vidis da nisu bile mahalske.Dead Man Walking wrote:Slazem se Cvrle. Ali recimo, prosle godine u ovo doba smo svi svrsavali na prelazni rok u kojem je otislo 8 a doslo 6 igraca, 'naci 14 promjena. Nesto se ne sjecam da je iko rekao da nije dobar posao odradjen tada. Ispostavilo se na kraju da nije, nismo uzeli titulu, i ovi prethodni su to platili svojim mandatima. Mene jedino nervira sto tad niko nije kritikovao prelazni rok (mozda ti licno jesi, i ako je tako duboko se ispricavam, ali 99% nas je bilo u ekstazi), a danas svi vazimo kako je to bilo pogresno.cvrčak_na_hedonizmu wrote: Kazes da se razumijes u sport, postujem. Ako je tako onda znas da prosjek od DVA TRENERA PO SEZONI i 10-15 novih igraca i tako godinama NE PIJE VODE U SPORTU. Nemas ekipu, nemas timski duh i ne bi ti pomogao Pep Guardiola na klupi, a kamoli Odovic.
Dovodjenje Krcmarevica je bilo sve osim svrsavanja. Ko ima mogucnost koristenja gugla, sve mu je bilo jasno.
Kad su pocele pripreme i kad nas je Velez doslovno raznio ko da smo mi drugoligasi, i oni provoligasi vidjelo se da nece na dobro, jer je to bila generalka ako me sjecanje ne vara.
Odnosno, nakon prosjeka od cirka dva trenera po sezoni i deset petnaest novih igraca i tako godinama + eci peci pec suspenzije vidjelo se, vise puta, da mi kompasa nemamo i da ga necemo ni imati u buducnosti, jer konstantno ponavljamo iste greske.
Ta prica je ispricana ima vijek, barem sto se mene tice.
-
Dead Man Walking
#78453 Re: FK Željezničar
To je bilo ljetos, a ja pricam o prosloj godini, tj zimskom prelaznom. Na ljeto je vec dosta raje bilo nadrkano zbog gubitka titule i tad su mnogi i promjenili pricu. Tacno je da nije bilo odusevljenja Krcmom, i nisam to ni rekao (iako je moje licno misljenje da bi prosli bolje s njim nego sa Odovicem, ako nista ne bi se reklo da je samo klimoglavac).
Evo, provrtio sam malo temu unazad godinu dana i nadjoh i tvoj post gdje si govorio da je prelazni rok dobar, a danas ga svi fakturisemo kao ocajan.
Evo, provrtio sam malo temu unazad godinu dana i nadjoh i tvoj post gdje si govorio da je prelazni rok dobar, a danas ga svi fakturisemo kao ocajan.
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Ovo već bolje izgleda, ali mislim da nam treba štoper, jer Bogičević nije za Europe, a pitanje je ostaje li Graovac u narednoj sezoni ( koji bi nam baš valjao );Charuga wrote:Otišli: Bobić (31), Nikolić (34), Beganović (22), Bekrić (34), Elsner (32) i Stanić (29), Hasanović (22), Marković (30).
Došli: Mehremić (26), Čubara (20), Jusufi (19), Hadžić (23), Vranješ (31), Modić (21).
Sve u svemu, dobar prelazni rok, riješili smo se dosta "škarta", osim Stane, al smo doveli, mlađu, zamjenu pa je i to sasvim OK
-
zipoo
#78454 Re: FK Željezničar
sta su uradiliAlfa_i_Omega wrote:Svaka čast novoj upravi za dosadašnji rad.
Dali su sve sportskom segmentu.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#78455 Re: FK Željezničar
hehehhe opet trica "bez kosti" mrezica je samo rekla "cak". Ja to nisam dokumentovao ali sam rekao upravo ovo sto govori @Dead Man Walking recimo kad je Odovic preuzeo ekipu i nakon onih par prvih pobjeda.....bilo je to ovdje koletivno svrsavanje i niko ziv nije spomenuo da ekipa ne valja a da ne govorim da je neko napisao ruzno slovo a ne rijec o upravi koji su tada bili giganti a Miske neimar veci od Mimar Hajrudina. Interesantno je kad se ovako zaljepi banana vlastitim postomDead Man Walking wrote:To je bilo ljetos, a ja pricam o prosloj godini, tj zimskom prelaznom. Na ljeto je vec dosta raje bilo nadrkano zbog gubitka titule i tad su mnogi i promjenili pricu. Tacno je da nije bilo odusevljenja Krcmom, i nisam to ni rekao (iako je moje licno misljenje da bi prosli bolje s njim nego sa Odovicem, ako nista ne bi se reklo da je samo klimoglavac).
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Ovo već bolje izgleda, ali mislim da nam treba štoper, jer Bogičević nije za Europe, a pitanje je ostaje li Graovac u narednoj sezoni ( koji bi nam baš valjao );Charuga wrote:Otišli: Bobić (31), Nikolić (34), Beganović (22), Bekrić (34), Elsner (32) i Stanić (29), Hasanović (22), Marković (30).
Došli: Mehremić (26), Čubara (20), Jusufi (19), Hadžić (23), Vranješ (31), Modić (21).
Sve u svemu, dobar prelazni rok, riješili smo se dosta "škarta", osim Stane, al smo doveli, mlađu, zamjenu pa je i to sasvim OK
-
Alfa_i_Omega
#78456 Re: FK Željezničar
NIje istina da niko nije spomenuo kako ekipa ne valja. Slabo pamtis. Posebno to da niko nije ni rijec upravi rekao u negativnom kontekstu.
Jesi tezak lik gluho bilo. Ja jesam dosadan ali ti si par levela iznad. Na silu ubjeđuješ citav forum u nesto sto nije istina.
Jesi tezak lik gluho bilo. Ja jesam dosadan ali ti si par levela iznad. Na silu ubjeđuješ citav forum u nesto sto nije istina.
- cvrčak_na_hedonizmu
#78457 Re: FK Željezničar
Kasnis, ne pratis, predaleko si, bez uvrede.
19.05.2017 i 21.05.2017
Dead Man Walking wrote:To je bilo ljetos, a ja pricam o prosloj godini, tj zimskom prelaznom. Na ljeto je vec dosta raje bilo nadrkano zbog gubitka titule i tad su mnogi i promjenili pricu. Tacno je da nije bilo odusevljenja Krcmom, i nisam to ni rekao (iako je moje licno misljenje da bi prosli bolje s njim nego sa Odovicem, ako nista ne bi se reklo da je samo klimoglavac).
19.05.2017 i 21.05.2017
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Jasta radi, sa Cenanom i Ribom u vrhu napada. Nema ništa od toga, jer ljudi ne znaju.Charuga wrote:Sve se nadam da je ova sezona ho-ruk da bi se nešto osvojilo, i da će se već od ovog ljeta drugačije raditi. Pametnije kad je u pitanju igrački kadar, pametnije kad su pojačanja u pitanju, pametnije kad su juniori u pitanju ... sve pametnije.
Davno sam to pisao, što se Željo ne vodi kao firma. Ne zapošljava Misimovic levate i amatere kod sebe, jer da to radi ne bi bio tu gdje jeste. Problem je što tu praksu ne primjenjuje u sportskom segmentu nego se okruzio amaterima i levatima.
Ho-ruk klasični, što je najgore tako i izgledamo na terenu pri čemu naredne sezone moramo u "remont" ekipe, opet.
Zrinjski izgleda ozbiljnije od nas. Široki haman izgleda ozbiljnije od nas sa nekakvim Cabrajama i Menalima.
Krupa i Sloboda imaju dosta mlađe ekipe, a što je najgore mi i ne odskacemo od njih previše, a imamo nekoliko puta veći budžet od njih. Prošle sezone nas nije pogledala sreća, ove jeste, šta će biti u narednoj sezoni je za razbacivanje graha, a to se ne bi smjelo dešavati. Prelosa ne ovo liga da se mi zadovoljavamo petim mjestom, a onda pričom da je u Europa puna šaka brade ( to sam i ja pričao, da se ne lažemo bezveze )![]()
Neko ne zna šta radi što se tiče "sportskog segmenta", realno.
Ne pričam o ovoj sezoni, pričam o zadnje dvije-tri godine. To je očito. Jel' taj neko to skonto' - dabogda.
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Vidim da si mazohista i da voliš kad ti se pitari i madjari pokenjaju po sred usta, a ti još mljackas i govoriš "jes' mi dobro". Ne daj se smesti u jedenju govana. Prijatno.lendric wrote:Saće cvrle uletit i koju protiv uprave napisat
Odron nam se desava treću sezonu za redom. Igrače dovodi ko hoće i kako mu se digne, vizija 0, stručni kadar u klubu još gori.
Ne mogu više da se nerviram zbog glupana, dosta od mene.
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 23/01/2019 23:18, edited 1 time in total.
-
zipoo
#78458 Re: FK Željezničar
od blata cemo praviti staru upravu
-
zipoo
#78459 Re: FK Željezničar
[/qote]cvrčak_na_hedonizmu wrote:[qute="Dead Man Walking"]To je bilo ljetos, a ja pricam o prosloj godini, tj zimskom prelaznom. Na ljeto je vec dosta raje bilo nadrkano zbog gubitka titule i tad su mnogi i promjenili pricu. Tacno je da nije bilo odusevljenja Krcmom, i nisam to ni rekao (iako je moje licno misljenje da bi prosli bolje s njim nego sa Odovicem, ako nista ne bi se reklo da je samo klimoglavac).
[qote="cvrčak_na_hedonizmu"][uote="Charuga"]Otišli: Bobić (31), Nikolić (34), Beganović (22), Bekrić (34), Elsner (32) i Stanić (29), Hasanović (22), Marković (30).
Došli: Mehremić (26), Čubara (20), Jusufi (19), Hadžić (23), Vranješ (31), Modić (21).[/uote]
Ovo već bolje izgleda, ali mislim da nam treba štoper, jer Bogičević nije za Europe, a pitanje je ostaje li Graovac u narednoj sezoni ( koji bi nam baš valjao );
19.05.2017 i 21.05.2017
[/quote]cvrčak_na_hedonizmu wrote:Jasta radi, sa Cenanom i Ribom u vrhu napada. Nema ništa od toga, jer ljudi ne znaju.Charuga wrote:Sve se nadam da je ova sezona ho-ruk da bi se nešto osvojilo, i da će se već od ovog ljeta drugačije raditi. Pametnije kad je u pitanju igrački kadar, pametnije kad su pojačanja u pitanju, pametnije kad su juniori u pitanju ... sve pametnije.
Davno sam to pisao, što se Željo ne vodi kao firma. Ne zapošljava Misimovic levate i amatere kod sebe, jer da to radi ne bi bio tu gdje jeste. Problem je što tu praksu ne primjenjuje u sportskom segmentu nego se okruzio amaterima i levatima.
Ho-ruk klasični, što je najgore tako i izgledamo na terenu pri čemu naredne sezone moramo u "remont" ekipe, opet.
Zrinjski izgleda ozbiljnije od nas. Široki haman izgleda ozbiljnije od nas sa nekakvim Cabrajama i Menalima.
Krupa i Sloboda imaju dosta mlađe ekipe, a što je najgore mi i ne odskacemo od njih previše, a imamo nekoliko puta veći budžet od njih. Prošle sezone nas nije pogledala sreća, ove jeste, šta će biti u narednoj sezoni je za razbacivanje graha, a to se ne bi smjelo dešavati. Prelosa ne ovo liga da se mi zadovoljavamo petim mjestom, a onda pričom da je u Europa puna šaka brade ( to sam i ja pričao, da se ne lažemo bezveze )![]()
Neko ne zna šta radi što se tiče "sportskog segmenta", realno.
Ne pričam o ovoj sezoni, pričam o zadnje dvije-tri godine. To je očito. Jel' taj neko to skonto' - dabogda.[/qote]
[uote="cvrčak_na_hedonizmu"][qute="lendric"]Saće cvrle uletit i koju protiv uprave napisat[/qote]
Vidim da si mazohista i da voliš kad ti se pitari i madjari pokenjaju po sred usta, a ti još mljackas i govoriš "jes' mi dobro". Ne daj se smesti u jedenju govana. Prijatno.
Odron nam se desava treću sezonu za redom. Igrače dovodi ko hoće i kako mu se digne, vizija 0, stručni kadar u klubu još gori.
Ne mogu više da se nerviram zbog glupana, dosta od mene.[/uote]
nadji onaj dio gdje si obecao kurve i gajbe ako se vrati Amar
- cvrčak_na_hedonizmu
#78460 Re: FK Željezničar
Pomijesao si nesto, to sam obecao kad postanes moderatorzipoo wrote: nadji onaj dio gdje si obecao kurve i gajbe ako se vrati Amar
-
zipoo
#78461 Re: FK Željezničar
nemoj sad da hrasno nadje post gdje si obecaocvrčak_na_hedonizmu wrote:Pomijesao si nesto, to sam obecao kad postanes moderatorzipoo wrote: nadji onaj dio gdje si obecao kurve i gajbe ako se vrati Amar
- cvrčak_na_hedonizmu
#78462 Re: FK Željezničar
Hrasno ne bi pogodio more s broda, doslovnozipoo wrote:nemoj sad da hrasno nadje post gdje si obecaocvrčak_na_hedonizmu wrote:Pomijesao si nesto, to sam obecao kad postanes moderatorzipoo wrote: nadji onaj dio gdje si obecao kurve i gajbe ako se vrati Amar
-
zipoo
#78463 Re: FK Željezničar
[/quote]cvrčak_na_hedonizmu wrote:[qute="zipoo"]quote="cvrčak_na_hedonizmu"][uote="zipoo"]
nadji onaj dio gdje si obecao kurve i gajbe ako se vrati Amar
Pomijesao si nesto, to sam obecao kad postanes moderator
nemoj sad da hrasno nadje post gdje si obecao[/qute]
Hrasno ne bi pogodio more s broda, doslovno
pazi sta pricas, da te ne bi opet slikovito poklopio
- cvrčak_na_hedonizmu
#78464 Re: FK Željezničar
Suti, to ga zapricavam da vise ne ponavlja elaborate o Odovicu. Bolje slike gledati nego njegove "analize" citatizipoo wrote: pazi sta pricas, da te ne bi opet slikovito poklopio
Kvaris mi plan
Ps. Treba znat' citirati
-
zipoo
#78465 Re: FK Željezničar
Zapricaj tako alfu, smara ko i on. Daj im bojanku i bojice 
- hrasno38
#78466 Re: FK Željezničar
More mozda ne bih ali tebe sam danas bez kosti pogodio....ostalo ti je samo da uzivas u oranz perspektivicvrčak_na_hedonizmu wrote:Hrasno ne bi pogodio more s broda, doslovnopricam o fudbalu, tu je potanak
-
jagugu
#78468 Re: FK Željezničar
https://www.transfermarkt.co.uk/mihael- ... ler/510263
Dolazi na posudbu iz Osijeka, prethodnu polusezonu igrao na posudbi u Rudešu.
- hrasno38
#78469 Re: FK Željezničar
Ajde bas ce biti interesantno da li je Amarov nos bio dobar.....ovaj igrac nije igrao nigdje drugo osim u Hrvatskoj i nije se bas naigrao ali je mlad 21 godina.jagugu wrote:https://www.transfermarkt.co.uk/mihael- ... ler/510263
-
zipoo
#78470 Re: FK Željezničar
I da promasi nije strasno kao recimo sa Jazvicemhrasno38 wrote:Ajde bas ce biti interesantno da li je Amarov nos bio dobar.....ovaj igrac nije igrao nigdje drugo osim u Hrvatskoj i nije se bas naigrao ali je mlad 21 godina.jagugu wrote:https://www.transfermarkt.co.uk/mihael- ... ler/510263
- hrasno38
#78471 Re: FK Željezničar
Samo sto za razliku od ovoga Jazvic ima tri puta jaci igracki background, pa je onda imao peh povredu i na kraju igrao kad je poceo igrati igrao u ekipi u kojoj se nije znalo ni ko pije ni ko placa.zipoo wrote:I da promasi nije strasno kao recimo sa Jazvicemhrasno38 wrote:Ajde bas ce biti interesantno da li je Amarov nos bio dobar.....ovaj igrac nije igrao nigdje drugo osim u Hrvatskoj i nije se bas naigrao ali je mlad 21 godina.jagugu wrote:https://www.transfermarkt.co.uk/mihael- ... ler/510263
- Charuga
- Globalni moderator
#78472 Re: FK Željezničar

14 klubova u 12 godina, zajeban "background" ...
- hrasno38
#78473 Re: FK Željezničar
Ama druze nije zajeban ali je u odnosu na ovog "prezajeban"....Charuga wrote:

Ovaj nije jos igrao posteno ni u jednoj prvoj ekipi u Hrvatskoj a 2018 u Hrvatskoj promjenio 4 kluba
-
zipoo
#78474 Re: FK Željezničar
U toj nekoj seniorskoj karijeri promijenio je 3 kluba u Hr, a tek mu 21 godina. I to posudbe kao i svako "dijete" . Jazvicu 29 godina i jos se trazi. Jedan prinova, mozda pojacanje, a drugi pojacanje, a ispade karina.hrasno38 wrote:Ama druze nije zajeban ali je u odnosu na ovog "prezajeban"....Charuga wrote:
Ovaj nije jos igrao posteno ni u jednoj prvoj ekipi u Hrvatskoj a 2018 u Hrvatskoj promjenio 4 kluba
-
Mutivoda
#78475 Re: FK Željezničar
da će samo proć pripreme. i da počne više. dosadno je a i dobar je raspored na početku pa samo dane brojim
što se igrača tiče, novih, starih, najdraže mi je što je Ramović dobro
evo ja ću ti poslati kurve i gajbe.
što se igrača tiče, novih, starih, najdraže mi je što je Ramović dobro
e bravo.zipoo wrote:Zapricaj tako alfu, smara ko i on. Daj im bojanku i bojice
evo ja ću ti poslati kurve i gajbe.