Sirija vol. 2

Locked
Čitalac

#78351 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Kardinal Mario Zenari, apostolski nuncij u Damasku, izjavio je da je oko 60 odsto hrišćanskog stanovništva napustilo Alepo te da iz Sirije i dalje beži svako kome se za to ukaže prilika, iako je u delovima zemlje poslednjih sedmica opao nivo nasilja. Zenari je naglasio da je "zbog rata i ekstremnih islamskih pokreta" Siriju i Irak napustilo oko 80 odsto hrišćanske populacije.
-Kako vreme prolazi, sve je manje nade da će se ti ljudi vratiti kući. Najveći problemi su siromaštvo i odlazak mladih ljudi, kao i hronični nedostatak lekara i inženjera. Procenjuje se da je čak 90 odsto sirijskih lekara pobeglo iz zemlje u poslednjih šest godina - kaže Zenari.
Prema njegovim rečima, danas je jasno da Sirija već godinama pati zbog "proksi rata u kojem se sukobljavaju regionalni i globalni interesi".
-Danas je na tlu Sirije pobodeno sedam ili osam zastava što samo potvrđuje složenost građanskog rata koji je prerastao u međunarodni proksi rat - ističe kardinal Zenari.

http://www.asianews.it/index.php?art=41057&l=en
jao_situacije

#78352 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Maystor wrote:hibrid
:D
što ne dođeš nekad na temu o namjenskoj :mrgreen:
Al-Batros

#78353 Re: Sirija vol. 2

Post by Al-Batros »

solar7 wrote: Jesu sve pogodile samo borce ISILA, a ne djecu,fuj fuj
Šta hoćeš reći sa ovim?
Al-Batros

#78354 Re: Sirija vol. 2

Post by Al-Batros »

Krokodajl wrote:
solar7 wrote:Malo smo ironicni ali gdje amer pusti korijenje tesko ih iscupati a u Siriji ih pustio.Drugim rijecima da vidimo kad ce bti ta asadóva Sirija dok je ujka tu
Image

Tačno, i helikopter i opet jedva.
Uvijek se zakocenem od smijeha kad vidim ovu sliku. :D :D
jao_situacije

#78355 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

oliver stone i putin
sarajevoxxxx

#78356 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Čitalac wrote:Kardinal Mario Zenari, apostolski nuncij u Damasku, izjavio je da je oko 60 odsto hrišćanskog stanovništva napustilo Alepo te da iz Sirije i dalje beži svako kome se za to ukaže prilika, iako je u delovima zemlje poslednjih sedmica opao nivo nasilja. Zenari je naglasio da je "zbog rata i ekstremnih islamskih pokreta" Siriju i Irak napustilo oko 80 odsto hrišćanske populacije.
    -Kako vreme prolazi, sve je manje nade da će se ti ljudi vratiti kući. Najveći problemi su siromaštvo i odlazak mladih ljudi, kao i hronični nedostatak lekara i inženjera. Procenjuje se da je čak 90 odsto sirijskih lekara pobeglo iz zemlje u poslednjih šest godina - kaže Zenari.
    Prema njegovim rečima, danas je jasno da Sirija već godinama pati zbog "proksi rata u kojem se sukobljavaju regionalni i globalni interesi".
    -Danas je na tlu Sirije pobodeno sedam ili osam zastava što samo potvrđuje složenost građanskog rata koji je prerastao u međunarodni proksi rat - ističe kardinal Zenari.

#male_grupe
    #bolji_smo_od_Libije
    #ne_treba_ nam_novi_irak
    salik79

#78357 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

jao_situacije wrote:

oliver stone i putin
    Ovo se ne pika, sin mu je sija! :oops:
    sarajevoxxxx

#78358 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Dera: Najmanje 15 Asadovih ubica poginulo, 4 zarobljena, 3 tenka uništena, 2 BMP-a i 1 buldožer, i jedan tenk zarobljen u jutrošnjem neuspjelom Asadovom napadu na napušteni bataljon PVO-a "Al Kaida" u zapadnoj okolini Dere.

Video
    https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4234946042

Solidna katastrofa režimskih fašista iz Damaska kojima ni jutrošnjih desetine zračnih udara nije pomoglo da napreduju. Heroji Dere još uvijek tvrd zalogaj za režimske kukavice.
    Ja_Ja

#78359 Re: Sirija vol. 2

Post by Ja_Ja »

Syrian army launching a large-scale offensive this morning aimed to capture Jobar district in Damascus
    Heavy shelling on Jobar district of Damascus since early morningImage
    East Damascus: Russia is also involved in bombing Jobar to back government offensive. RuAF Su-34 pictured.

Image
    dječak sa šibicama

#78360 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Čitalac wrote:Kardinal Mario Zenari, apostolski nuncij u Damasku, izjavio je da je oko 60 odsto hrišćanskog stanovništva napustilo Alepo te da iz Sirije i dalje beži svako kome se za to ukaže prilika, iako je u delovima zemlje poslednjih sedmica opao nivo nasilja. Zenari je naglasio da je "zbog rata i ekstremnih islamskih pokreta" Siriju i Irak napustilo oko 80 odsto hrišćanske populacije.

Najbolji dokaz koliko je zapadnom svijetu stalo do tih krscana na BI, i opcenito koliko su im motivi religijske prirode.

Te gluposti o "sukobu krizara i muslimana" pa zatim "sukob siija i sunita", konstrukcije i izmisljotine libertardiranih svjetskih kolovodja. Da bi lakse ovce natjerali u torove, pa zatim u klaonicu.
    solar7

#78361 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Al-Batros wrote:
    Šta hoćeš reći sa ovim?
    Znas ti dobro STA hocu reci
    cbrt

#78362 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Ubijeni asadovci Daara
    https://pbs.twimg.com/media/DCxmMJAXkAAOC_g.jpg
    Zarobljena tehnika
    Image
    Image
    Image

Zarobljenici
    Image
    Image
    Image
    Image
    prljavi Hare
    Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#78363 Re: Sirija vol. 2

Post by prljavi Hare »

Bogami krenulo revolucionare otkako su osnovali one tri sobe,a i fanovi revolucije se vratiše na temu. :mrgreen:

Meni se čini da će Asadove djecoubice Daaru ostaviti za kraj,dok drugdje pozavršavaju poslove a onda će Tigar preurediti po svom te tri sobe.
    Ovako nekako.... :lol: :lol: :lol:
    zrakomlat

#78364 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

solar7 wrote:
    Al-Batros wrote:
    Šta hoćeš reći sa ovim?
    A šta si htio reći s tim?
    sunceKOtepsija

#78365 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

solar7 wrote:
    Al-Batros wrote:
    Šta hoćeš reći sa ovim?
    zrakomlat wrote: A šta si htio reći s tim?
    Image
    handžar88

#78366 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

solar7 wrote:
    Al-Batros wrote:
    Šta hoćeš reći sa ovim?
    Gledaj odgovora ko žena, "znaš ti dobro šta mi je".. reci otvoreno i direktno o čemu se radi, ne prolaze ovdje više ti vehabijski načini.. čim je Iransko to je programirano djecu da gadja jel to?
    muhafuca

#78367 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

solar7 wrote:
    Al-Batros wrote:
    Šta hoćeš reći sa ovim?
    :D :D :D

Mojne mi se kofrcit

:D :D :D

Najbolja tema na klixu
    solar7

#78368 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

salik79 wrote:
    Superhikk wrote: Mojne Petnjicu više Saliče, i moji su korijeni otud :D :D
    Ma nemam nista protivU PetnjicU, nego lik je upotrijebljavao specificne izraze, kao sto je "tuCu" i slicno, a ovamo je vazio o nasem ratu, pobijao tvrdnje kolege @biscanin2 (ili tako nekako), kao ono - on cijeli rat proveo po krajiskim ratistima i sl. . :D

A imam jako bliskih osoba koje, takodjer, vuCu korijene iz PetnjicU - tako da detektor u momentu proradi :D
    Ko puno pise il prica onda je normalno da i pogrijesi kao i ti po pitanju tih nekakvih nepoznatih mjesta meni.Ja ne lazem jer mi to vjera ne dozvoljava a ti kao putnik ehli tesavufa ne bih trebao potvarati nekog u necem jer zbilja nikakav dokaz nemas za to,a i tako negativno pricati o narodu jednog kraja je opet mozda grijeh a to ne prilici tvom mekamu murida.Kod mene se veli tuku ili tucu i tako smo obicavali u ratu medjusobno govoriti a ja sam tebe opomenuo na lijep nacin s ciljem da se ne grijesis dalje
    habanero68

#78369 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

Al-Qaboun

Last edited by habanero68 on 20/06/2017 20:31, edited 1 time in total.
    handžar88

#78370 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

solar7 wrote:
    salik79 wrote:
    Superhikk wrote: Mojne Petnjicu više Saliče, i moji su korijeni otud :D :D
    Ma nemam nista protivU PetnjicU, nego lik je upotrijebljavao specificne izraze, kao sto je "tuCu" i slicno, a ovamo je vazio o nasem ratu, pobijao tvrdnje kolege @biscanin2 (ili tako nekako), kao ono - on cijeli rat proveo po krajiskim ratistima i sl. . :D

A imam jako bliskih osoba koje, takodjer, vuCu korijene iz PetnjicU - tako da detektor u momentu proradi :D
    Ko puno pise il prica onda je normalno da i pogrijesi kao i ti po pitanju tih nekakvih nepoznatih mjesta meni.Ja ne lazem jer mi to vjera ne dozvoljava a ti kao putnik ehli tesavufa ne bih trebao potvarati nekog u necem jer zbilja nikakav dokaz nemas za to,a i tako negativno pricati o narodu jednog kraja je opet mozda grijeh a to ne prilici tvom mekamu murida.Kod mene se veli tuku ili tucu i tako smo obicavali u ratu medjusobno govoriti a ja sam tebe opomenuo na lijep nacin s ciljem da se ne grijesis dalje
    Izvoli klošaru ponudi nam dokaz da je onaj pilot sto je oboren neki dan ubijso djecu, posto si to juce pisao.. daj dokaz da su iranske rakete ubile djecu..
    jao_situacije

#78371 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

došo cbrt

đe je walter :mrgreen:
    General War

#78372 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Image
    :D
    _BataZiv_0809
    Nindža revizor
    Vozim: Lancia na servisu

#78373 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

Samo da pozdravim raju :kakoste:
    sunceKOtepsija

#78374 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

.
    Last edited by sunceKOtepsija on 20/06/2017 20:11, edited 1 time in total.
    GIVI

#78375 Re: Sirija vol. 2

Post by GIVI »

U Deri neide.Poklopili nas kozojebi dobro.Dvadestak mrtvih vojnika i dosta tehnike zarobljeno,Da ne postavljam slike i videa sigurno če se več neko pobrinuti za to,Nego to valjda i objašnjava ovo iznenadno izranjanje iz ničega svih podržavaoca mraka i demokracije.Samo da nebude kao 28 maja u Raqi kad se svi skupili u istoj kuči :izet:
    Locked