Sirija vol. 2

Locked
Superhikk

#78326 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

salik79 wrote: Zar ima i visLJe?! :lol:

Dobro si, maloljetni su in, pogotovo oni sto su padali od sege dok ih krpe nakon ranjavanja :D Kako je to mogao previditi!? :? :D
Nije ni Petnjica previsoko, al su Trpezi malo višLJe :D

Nego, ko će se hvatat za ovo uže, da ne bude ko u stihovima "omiljenog" pjesnika u Petnjicu, "umalo se uže ne pretrže" :D
salik79

#78327 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Superhikk wrote:

Dobro si, maloljetni su in, pogotovo oni sto su padali od sege dok ih krpe nakon ranjavanja :D Kako je to mogao previditi!? :? :D

Nego, ko će se hvatat za ovo uže, da ne bude ko u stihovima "omiljenog" pjesnika u Petnjicu, "umalo se uže ne pretrže" :D
:lol: :lol: :thumbup:

A da, sta znam ja to, sta pitas ti to mene, BogU ti!? :D
Challenger__

#78328 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Krokodajl wrote:Nisu ni doletile do Sirije, aktiviro Barzani PVO sistem "željezna šamija", biće na bajramskoj pijaci u Kirkuku dijelovi raketa, taman da šije mogu smederevke zavarati što su nakrali u Tejbet ul Imamu.
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

Tako mi Svetog Idliba Rakskog, velikomučenika prvovenčanog, umrijeću od smijeha... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#78329 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

ahahahahahahahah

:lol:
Challenger__

#78330 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Što bi Čoče reka', nema bolje teme na sv'jet.

Superhikk

#78331 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

salik79 wrote:
Superhikk wrote:

:lol: :lol: :thumbup:

A da, sta znam ja to, sta pitas ti to mene, BogU ti!? :D
Ada ene, ja konto ti znaš hoće li se naš malodobni ratnik hvatat užeta? Nešto mi je nedefinisan,a vakat je da se svrsta. Nije ova smutnja od juče. Ne može se više u dvije vehabijske stolice sjedjeti. Ko su pravovjerni sad. Ove vehabije su ko iz onog filma Highlander. To bi se samo tekfirilo i ubijalo dok ih ne ostane samo jedan,jer "There can be only one". Ja tipujem da salafixxx ide u saf sa Josifom. Samo da se ne budu otimali oko njega ko oko Kristijana Ronalda. Transfer
Challenger__

#78332 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sunceKOtepsija wrote::lol:
novo lice Prve Nezavisne radio-stanice Голос Шама-Ejup Uzbeklija (shamiju posudio od nane) :thumbup: izvanredan pregled stanja u SvetomShamu i svijetu u borbi protiv rafidija i dr nevjernika :thumbup:
Imaju ovi likovi sa prostora nekadašnjeg SSSR-a, prethodno carske Rusije, neku finu auru. Možda je do toplih džamija, kako je to ovdje objašnjavao Đulizar.

Challenger__

#78333 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Zaista, fiziognomski (ne fizionomski) su sasvim drugačiji od bandi iz drugih krajeva svijeta. Kada ih čovjek pogleda, prvo pitanje koje se nameće je "otkud oni ovdje", "šta će tu oni uopšte"?

Suštinski, oni ne pripadaju ovom smeću od "revolucije", oni su tri klase iznad.
asurbanipal

#78334 Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

Challenger__ wrote:Zaista, fiziognomski (ne fizionomski) su sasvim drugačiji od bandi iz drugih krajeva svijeta. Kada ih čovjek pogleda, prvo pitanje koje se nameće je "otkud oni ovdje", "šta će tu oni uopšte"?

Suštinski, oni ne pripadaju ovom smeću od "revolucije", oni su tri klase iznad.
Uzeo si mi misao Chelli. Meni su bas simpaticni. :D

A upravo veceras kontam i razmisljam kako bi ti likovi u jednom segmentu mogli odigrati pozitivnu ulogu u Siriji. Zivi bili pa vidjeli.
Challenger__

#78335 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

asurbanipal wrote:Uzeo si mi misao Chelli. Meni su bas simpaticni. :D

A upravo veceras kontam i razmisljam kako bi ti likovi u jednom segmentu mogli odigrati pozitivnu ulogu u Siriji. Zivi bili pa vidjeli.
Moguće, vrlo moguće.

Iako, stvar je vrlo banalna a datira od sukoba zapadnih sila i Rusije, u novije vrijeme sukoba SSSR-a i USA gdje je muslimanski faktor korišten u proksi-sukobu u Afganistanu, pa im se model dopao te su odlučili da što veći broj suni-muslimana planete okrenu protiv Rusije, te Irana i Kine u novije vrijeme. Da ginu za njihovu, angloameričku i cionističku agendu a sve kroz model "nove interpretacije islama" koja je išla i ide preko Rijada i Dohe.

Ukratko, nuđenje "perspektive" muslimanskom svijetu u konfrontaciji sa angloameričkim i cionističkim oponentima.

Ovaj simpatični momak je izdanak te politike koja se suštinski urušava na terenu Sirije.
salik79

#78336 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Princip zapadnog, "neovisnog", novinarstva:

Image
Image

:roll:
Krokodajl

#78337 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Trebali su napisati "Iranian regime"
salik79

#78338 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Ili, jos bolje, "Khamenei".
Challenger__

#78339 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kaligrafija wrote:
Challenger__ wrote:
ioannes wrote:još kad bi jednog dana skonto da heterogene države nikad nisu bile problem, nego politika "zavadi i vladaj", onda ti nebi bilo kraja
Najveće i najljepše civilizacije i kulture svijeta su upravo homogene a one su trn u oku i vehabijama i libtardima i njihovim gospodarima.
Odoh, čitamo se.

_____
Jel ovo sarkazam ili ozbiljno!?
Ni jedno ni drugo. Mislio heterogene, napisao homogene. Ispravio.
Krokodajl

#78340 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

salik79 wrote:Ili, jos bolje, "Khamenei".
"Iranian regime army led by controverse sectarian cleric Khamenei fired rockets on rebel groups in eastern Syria without formal notification, inside source in U.S. forces in Syria told us this may lead on attack on U.S. forces in Syria"
salik79

#78341 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Krokodajl wrote:
salik79 wrote:Ili, jos bolje, "Khamenei".
"Iranian regime army led by controverse sectarian cleric Khamenei fired rockets on rebel groups in eastern Syria without formal notification, inside source in U.S. forces in Syria told us this may lead on attack on U.S. forces in Syria"
Odlicno :thumbup: Salji Reutersu!
muhafuca

#78342 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Ameri malo povukli avione i smanjili broj letova nakon sto su Rusi zapretili da ce obarat svaki avion zapadno od Eufrata i prekinuli komunikacije.

Kazu ameri nastavice podrzavati Kurda (valjda sa sigurne udaljenosti) ali za sad dok se ne otvore kanali komunikacije ponovo - malo ce oprezniji biti
U.S. Moves Jets to Ease Syria Tensions Amid Russian Threat

Code: Select all

https://www.bloomberg.com/politics/articles/2017-06-19/russia-threatens-to-target-u-s-jets-after-syria-warplane-downed
Kikibombona

#78343 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

ISIL ce uskoro objaviti duzi video o borbama sa SDF u Raki. Nazalost, zarobili su pet pripadnika YPG! :(

https://mobile.twitter.com/worldonalert ... 13/video/1

Samoubilacki napadi u i oko Rake. :-) na jednom videu su dobro utekli, bilo ih bas dosta, sva sreca...

https://mobile.twitter.com/worldonalert ... 72/video/1

Opet Kurdi sa ovim monstrumima krv moraju propisati dok drugima prepustaju gradove bez borbe!

U Raki klaonica tek predstoji.

SDF gubi dosta boraca. Samoibilacki napadi, mine, snajperi,... sa ATGM sistemima gadjaju svaku grupicu koja se formira...
jao_situacije

#78344 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Maystor wrote:
Formula je pičkin dim. Samo treba preći na polarne koordinate :-D

Nego, znaš li ti onog forumaša @Hrasno38 (ili kako već)? Sjetio sam se njega, lik je pokušavao "organizovati atentat" na profesora Fatkića sa ETF-a jer mu je malog oborio. Nije ni ta matematika bauk, ali su matematičari ters (većinom), pa je zgade ljudima.
ti si mašinac ?
:mrgreen:
Maystor

#78345 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

hibrid
:D
nixon69

#78346 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

muhafuca wrote:Ameri malo povukli avione i smanjili broj letova nakon sto su Rusi zapretili da ce obarat svaki avion zapadno od Eufrata i prekinuli komunikacije.

Kazu ameri nastavice podrzavati Kurda (valjda sa sigurne udaljenosti) ali za sad dok se ne otvore kanali komunikacije ponovo - malo ce oprezniji biti
U.S. Moves Jets to Ease Syria Tensions Amid Russian Threat

Code: Select all

https://www.bloomberg.com/politics/articles/2017-06-19/russia-threatens-to-target-u-s-jets-after-syria-warplane-downed
Ma i mediji ga odmah uvelicaju kao i uvijek.
Rusi su rekli da ce pratiti svaki avion i dron koalicije na podrucju gdje Rusi dejstvuju i ako vide prijetnju u tim letjelicama,tek ce onda da ruse.
Da se tako lako rusi,do sad bi i jedni i drugi izgubili kamaru aviona a otvoreni konflikt ne odgovara nikom od njih.
nixon69

#78347 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Challenger__

#78348 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Pravi čovjek za razliku od smeća po temi koje bi pušilo onu stvar svakom majmunu sa američkim pasošem.
DaysleepeR

#78349 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

jesu im dobri ovi džipovi sa višecijevnim bacačima

dječak sa šibicama

#78350 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

unconfirmed reports about army capture air defense battalion / Daraa

Image
Locked