Mojne Petnjicu više Saliče, i moji su korijeni otudsalik79 wrote:Ne moze se on toga sjecati. A cisto sumnjam da se u PetnjicU sta o tome u skoli ucilo.Krokodajl wrote:solar7 wrote:Malo smo ironicni ali gdje amer pusti korijenje tesko ih iscupati a u Siriji ih pustio.Drugim rijecima da vidimo kad ce bti ta asadóva Sirija dok je ujka tu
Tačno, i helikopter i opet jedva.
Sirija vol. 2
- Superhikk
#78301 Re: Sirija vol. 2
- Nadzornik
#78302 Re: Sirija vol. 2
Radio Hanoj,cista propaganda...Krokodajl wrote:solar7 wrote:Malo smo ironicni ali gdje amer pusti korijenje tesko ih iscupati a u Siriji ih pustio.Drugim rijecima da vidimo kad ce bti ta asadóva Sirija dok je ujka tu
Tačno, i helikopter i opet jedva.

- sunceKOtepsija
#78303 Re: Sirija vol. 2
iftar na prvoj liniji odbrane uzbekistana 
- Kikibombona
#78304 Re: Sirija vol. 2
Ha jbg, kreirala se napetost, tenzije uzavrele. Vec dva puta su sirijski avioni 'greskom' zdrmali polozaje SDF. Sigurno nije ugodno kada iznad tebe djeluje avion i udara oko tebe. Otkud znas da tebe nece poklopiti, a vec tenzije podgrijane...!?? Bice da su ti Arapi sto cuvaju linije zakukali Amerikancima i da su onda ovi zbombali avion.Krokodajl wrote:Legla tranša iz Damaska ?Kikibombona wrote:Evo sta je napisao kurdski borac...
Izgleda da je sve ovo bio nesporazum!![]()
Pilot dobar...
Ko ce vise znati...
Sve u svemu, pilot je imao debele srece da nije pao na ISILov teritorij.
- Krokodajl
#78305 Re: Sirija vol. 2
Kakav radio Hanoj.
Radio Sajgon !
"Neko mi je ćoriso baciklo... u komandi ispred Donje Brke..."

Radio Sajgon !
- salik79
#78306 Re: Sirija vol. 2
Ma nemam nista protivU PetnjicU, nego lik je upotrijebljavao specificne izraze, kao sto je "tuCu" i slicno, a ovamo je vazio o nasem ratu, pobijao tvrdnje kolege @biscanin2 (ili tako nekako), kao ono - on cijeli rat proveo po krajiskim ratistima i sl. .Superhikk wrote: Mojne Petnjicu više Saliče, i moji su korijeni otud![]()
A imam jako bliskih osoba koje, takodjer, vuCu korijene iz PetnjicU - tako da detektor u momentu proradi
Last edited by salik79 on 19/06/2017 23:56, edited 1 time in total.
- sunceKOtepsija
#78307 Re: Sirija vol. 2
to neka vockasalik79 wrote:Bedzuli, kolega, Bedzuli, molit cu lijeposunceKOtepsija wrote:sad ce, kako ono beluDZi, nalupat ove iranske kabadahijeNadzornik wrote:SYRIA:IRANIAN ZULFIQAR BALLISTIC MISSILES HIT ISIS TARGETS IN DEIR EZ ZOR GOVERNORATE:DRONE FOOTAGE
- Kaligrafija
#78308 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:Nisu ni doletile do Sirije, aktiviro Barzani PVO sistem "željezna šamija", biće na bajramskoj pijaci u Kirkuku dijelovi raketa, taman da šije mogu smederevke zavarati što su nakrali u Tejbet ul Imamu.
Ove snimke su rađene u studijima u Mombaju, stažirala Katarska sirotinja.
- salik79
#78309 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:Kakav radio Hanoj.
Radio Sajgon !![]()
Tesa i Menka
Al, ubjedljivo najjaca Tesina je ona guslarska "Oj, Srbine, opet si na*eb'o!".
- NajdraziVodjaa
#78310 Re: Sirija vol. 2
Pa naravno da se ne bojim, u slucaju rusenja stotina tih aviona vi na zapadu ce te najebati, jebiga i ruje imaju cime da uzvrate zato ih cijeli zapad ne voli jer ih je prpa...
- salik79
#78311 Re: Sirija vol. 2
Pa Bedzuli iz Bedzulistana, ha jasunceKOtepsija wrote:to neka vockasalik79 wrote: Bedzuli, kolega, Bedzuli, molit cu lijepo
- sunceKOtepsija
#78312 Re: Sirija vol. 2
novo lice Prve Nezavisne radio-stanice Голос Шама-Ejup Uzbeklija (shamiju posudio od nane)
-
sarajevoxxxx
#78313 Re: Sirija vol. 2
- Primirje u Deri prekršeno. Ovaj put Rusi žestoko bombarduju naselje Garez i kvartove u Deri. Režim ponovo gomila snage, ovaj put kod kvarta Sajnah. Prisutna razilaženja kod režimskih divizija 4. I 15.
- Oko 40 građana Raqqe poginulo u današnjem masakru kojeg je počinila koalicija u naselju Ratle na jugu Raqqe.
- Oko 40 građana Raqqe poginulo u današnjem masakru kojeg je počinila koalicija u naselju Ratle na jugu Raqqe.
- Superhikk
#78314 Re: Sirija vol. 2
Snimio sam to. Samo da je još istakao da je bio maloljetni borac i da mu se povEruje. A šalim se, nisam ti ja rodno mjesto senzitivansalik79 wrote:Ma nemam nista protivU PetnjicU, nego lik je upotrijebljavao specificne izraze, kao sto je "tuCu" i slicno, a ovamo je vazio o nasem ratu, pobijao tvrdnje kolege @biscanin2 (ili tako nekako), kao ono - onncitav rat proveo po krajiskim ratistima i sl. .Superhikk wrote: Mojne Petnjicu više Saliče, i moji su korijeni otud![]()
![]()
A imam jako bliskih osoba koje, takodjer, vuCu korijene iz PetnjicU - tako da detektor u momentu proradi
- husein_kapetan
#78315 Re: Sirija vol. 2
Sasvim logičan i veoma indikativan potez rusa..
Ameri sinoć rekoše da su "na vrijeme" upozorili ruse..cinizam bez granica..naravno laž bješe..
Kako onaj kanal za komunikaciju ovim gubi svrhu..prekid istog je samo površni aspekt ove novonastale situacije..ne lete samo ameri tamo..
2015 potpisaše onaj memorandum..i on sada pada u vodu..
međutim..najeklatantnija je ova najava "of limits" teritorije za "koaliciju"..mislim da se ameri neće mnogo osvrtati na ovo..kako je dosta kurda prešlo Eufrat..odgovor na rusko upozorenje se sam nameće..
Tigar je kurdima dao ekspresan odgovor zauzimajući Rasafu i od kurda Ja' Din..i mislim da će malo sjevernije nastaviti..
Amerima lopta..
Ameri sinoć rekoše da su "na vrijeme" upozorili ruse..cinizam bez granica..naravno laž bješe..
Kako onaj kanal za komunikaciju ovim gubi svrhu..prekid istog je samo površni aspekt ove novonastale situacije..ne lete samo ameri tamo..
međutim..najeklatantnija je ova najava "of limits" teritorije za "koaliciju"..mislim da se ameri neće mnogo osvrtati na ovo..kako je dosta kurda prešlo Eufrat..odgovor na rusko upozorenje se sam nameće..
Tigar je kurdima dao ekspresan odgovor zauzimajući Rasafu i od kurda Ja' Din..i mislim da će malo sjevernije nastaviti..
Amerima lopta..
- salik79
#78316 Re: Sirija vol. 2
Zar ima i visLJe?!Superhikk wrote:Snimio sam to. Samo da je još istakao da je bio maloljetni borac i da mu se povEruje. A šalim se, nisam ti ja rodno mjesto senzitivansalik79 wrote:Ma nemam nista protivU PetnjicU, nego lik je upotrijebljavao specificne izraze, kao sto je "tuCu" i slicno, a ovamo je vazio o nasem ratu, pobijao tvrdnje kolege @biscanin2 (ili tako nekako), kao ono - onncitav rat proveo po krajiskim ratistima i sl. .Superhikk wrote: Mojne Petnjicu više Saliče, i moji su korijeni otud![]()
![]()
A imam jako bliskih osoba koje, takodjer, vuCu korijene iz PetnjicU - tako da detektor u momentu proradiMada to nije rodno mjesto ni mom ocu, a tehnički nije ni Petnjica no malo višLJe. Nebitno, bitno da tuČU kabadahije i Zulfikari. Ima materijala za ne skrećat sa teme
Dobro si, maloljetni su in, pogotovo oni sto su padali od sege dok ih krpe nakon ranjavanja
- Krokodajl
#78317 Re: Sirija vol. 2
Ima u Siriji veći kabadahija i od režima i od Amerike zajedno, postroji ih tako sve i kaže "tovariš hajvan, vimanje, će d'izginete svi, naši, vaši, vsi"sarajevoxxxx wrote:- Primirje u Deri prekršeno. Ovaj put Rusi žestoko bombarduju naselje Garez i kvartove u Deri. Režim ponovo gomila snage, ovaj put kod kvarta Sajnah. Prisutna razilaženja kod režimskih divizija 4. I 15.
-
zrakomlat
#78318 Re: Sirija vol. 2
Ma jašta, može amerikanac, može cionista, može budista iz mjanmara, samo mojne sirijska republika da postoji, anarhija majkasolar7 wrote:Malo smo ironicni ali gdje amer pusti korijenje tesko ih iscupati a u Siriji ih pustio.Drugim rijecima da vidimo kad ce bti ta asadóva Sirija dok je ujka tu
- Challenger__
#78319 Re: Sirija vol. 2
To,to,to, akademskim manirom o milenijumskim slojevima. Lijepo, lijepo, idemo dalje.Kaligrafija wrote:Ti ili se pravis lud ili da ne kazem, necu da vrijedjam...Ne izvrci cinjenice i ono sto sam rekao...Prvo pokazao si elementarno neznanje kad si rekao, hocemo li vratiti dva velika naroda, Mesopotamiju i Babilon si spomenuo kao narode...Babilonci ili Vavilonci su jedni od naprednih naroda u Mesopotamiji, Babilon jeste kraljevstvo, Mesopotamiju su jos naseljavali Sumerani, Akadjani i pazi sad Asirci! Svi gore nabrojani su preci i Sirijaca i Iracana itd...Prvo tu si pokazao elementarno neznanje, sta vise da ti objasnjavam...mijesas geografske pojmove i narode...Mada bi se i mogli gore navedeni narodi nazivati Mesopotamci, kao ono zitelji tog podrucja...Reci mi cim to Kurdi zaduzise covjecanstvo, posto preskaces!? Nemoj mi se pozivati na Medejce jer je to rekla kazala, da su njihovi preci, ako ne znas eto sad si nesto i naucio, mada je to pupa hava teza...A i da je istina, jedino sto dadose Nabukanadzoru snahu, pa joj ovaj napravi cuvene Vavilonske vrtove...eto snaha u amanet, ako preci nisu pupa hava...i daj im drzavu...veze ti nemas, osim sto znas da navijas, to nasi, naprijed... Neka ne bude u ovim granicama, neka bude u granicama Asirije, jel moze!? Reci cim su Kurdi kao narod zasluzili drzavu, sta su to u amanet dali i ostavili!??
- Challenger__
#78320 Re: Sirija vol. 2
zrakomlat wrote:Ma jašta, može amerikanac, može cionista, može budista iz mjanmara, samo mojne sirijska republika da postoji, anarhija majka
- Challenger__
#78321 Re: Sirija vol. 2
Je li ovo rek'o majke ti? Ne zezaš se?salik79 wrote:Oglasio se i Josif K.: "Hvatanje za Bozije uze danas se ogleda u odricanju od porodice Saud."![]()
- sunceKOtepsija
#78322 Re: Sirija vol. 2
imali smo priliku viditi kako Ramazan provode Nogajci, cuti cestitke Uzbeka, posjetiti kirgizske borce protiv Asadovog i alevijskog terora, a ovog puta u serijalu "na iftaru sa..." posjeticemo branioce zapadnih granica Idlibskog emirata-cecenske rebelse
te osim iftara cuti njihove zelje i ambicije za novu, bolju i sretniju (u strucnim krugovima tzv. "alawites free") Siriju
Last edited by sunceKOtepsija on 20/06/2017 00:26, edited 1 time in total.
- nixon69
#78323 Re: Sirija vol. 2
Da vidimo koliko stoje iza svojih odluka i da li ce koalicija testirati rusku odluku.husein_kapetan wrote:Sasvim logičan i veoma indikativan potez rusa..
Amerima lopta..
Koalicija koju predvode SAD nakon niza incidenata odlučila je da premjesti svoje avione u Siriji, rekao je predstavnik koalicije za "Sputnjik". "Zbog nedavnih sukoba, uključujući i one sa snagama koje podržavaju sirijski režim i ruske oružane snage, preduzeli smo razumne mjere da promijenimo lokaciju aviona u Siriji, da bismo nastavili da se borimo protiv Islamske države obezbjeđujući svoje timove“, izjavio je on. Koalicija predvođena SAD nekoliko puta je kontaktirala sa ruskom vojskom specijalnim kanalima u nedjelju, rekao je portparol koalicije. "Koalicija je komunicirala sa Rusima nekoliko puta i uvijek je na raspolaganju za akcije na sprječavanju sukoba kako bi se osigurala bezbjednost letačke posade i operacija koalicije", rekao je on. On je dodao da je "specijalni kanal sa Rusijom već dokazao svoju efikasnost". Avijacija koalicije koju predvode SAD za borbu protiv Islamske države pogodila je sirijski avion Su-22 u provinciji Raka nakon što je on navodno bacio bombu u blizini položaja Sirijskih demokratskih snaga (osnovu snaga čine jedinice sirijskih Kurda), saopštili su ranije u koaliciji. Damask je izjavio da je avion sirijskih vazduhoplovnih snaga izvršavao zadatak protiv Islamske države. Nakon toga, Ministarstvo odbrane Rusije je objavilo da će od sada, u regionima gdje ruska avijacija bude izvodila zadatke na nebu iznad Sirije, svaki vazdušni objekat međunarodne koalicije smatrati vazdušnom metom. Rusko Ministarstvo odbrane od 19. juna takođe prekida saradnju sa SAD u okviru memoranduma o prevenciji incidenata na nebu iznad Sirije.
- salik79
#78324 Re: Sirija vol. 2
Braca Ceceni. Ko sufije, ask kad ih opije, ne znaju 'dje udarajuKrokodajl wrote:Ima u Siriji veći kabadahija i od režima i od Amerike zajedno, postroji ih tako sve i kaže "tovariš hajvan, vimanje, će d'izginete svi, naši, vaši, vsi"sarajevoxxxx wrote:- Primirje u Deri prekršeno. Ovaj put Rusi žestoko bombarduju naselje Garez i kvartove u Deri. Režim ponovo gomila snage, ovaj put kod kvarta Sajnah. Prisutna razilaženja kod režimskih divizija 4. I 15.
- salik79
#78325 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:Je li ovo rek'o majke ti? Ne zezaš se?salik79 wrote:Oglasio se i Josif K.: "Hvatanje za Bozije uze danas se ogleda u odricanju od porodice Saud."![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mrtav ozbiljan.