Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#78276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote:Ljudi ba, je li HBO katalog pusten promotivno za novu godinu?

Korisnik @crnivrag mi je reko da sve gdje je naslikano oko mogu gledati besplatno. Posto Cinestar HD imam, tako mi je njegov katalog ocito dostupan. Gledao sam i prosli mjesec neke filmove i nije mi doslo na racun da moram dodatno platit.
Eh sad, posto je HBO promotivno pusten, neku noc sam pokreno neki film na HBO katalogu, pa sad ne znam da li ce doci dodatno na racun?
Usput nacrtano mi je ono oko na ikonama i kad sam pokreno film nije mi trazilo nikakav PIN. Bas kao i kad pokrecem Cinestar HD katalog.

Ima li gdje da provjerim na mojtelemach,ba ???
Ako imaš oko, nema naplate, a PIN traži samo ako jr u pitanju sadržaj koji nije pogodan za maloljetnike (scene nasilja, seksa, nudizma i sl.).
odmor

#78277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

crnivrag wrote:
odmor wrote:Ljudi ba, je li HBO katalog pusten promotivno za novu godinu?

Korisnik @crnivrag mi je reko da sve gdje je naslikano oko mogu gledati besplatno. Posto Cinestar HD imam, tako mi je njegov katalog ocito dostupan. Gledao sam i prosli mjesec neke filmove i nije mi doslo na racun da moram dodatno platit.
Eh sad, posto je HBO promotivno pusten, neku noc sam pokreno neki film na HBO katalogu, pa sad ne znam da li ce doci dodatno na racun?
Usput nacrtano mi je ono oko na ikonama i kad sam pokreno film nije mi trazilo nikakav PIN. Bas kao i kad pokrecem Cinestar HD katalog.

Ima li gdje da provjerim na mojtelemach,ba ???
Ako imaš oko, nema naplate, a PIN traži samo ako jr u pitanju sadržaj koji nije pogodan za maloljetnike (scene nasilja, seksa, nudizma i sl.).
Ma dobro PIN, vec sam mislio kad kliknem da ce mi iskocit poruka da ce me obavjestit "gledanje filma kosta toliko i toliko". Dakle, nista ne mogu znati dok sredinom januara ne dobijem racun :)
crnivrag

#78278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote:
Ma dobro PIN, vec sam mislio kad kliknem da ce mi iskocit poruka da ce me obavjestit "gledanje filma kosta toliko i toliko". Dakle, nista ne mogu znati dok sredinom januara ne dobijem racun :)
Katalozi koji su u ponudi se naplaću mjesečno po zakupu (ili u okviru paketa), dakle na tim katalozima nije moguće zakupiti samo jedan film.

Ostali sadržaji koji se nalaze u folderima filmovi, serije i sl., imaju cijenu za zakup, i na njima tačno piše koliko koštaju, i za te sadržaje te pitaju po 3 puta da li si siguran da ih želiš kupiti za toliko i toliko novaca.
mufa1

#78279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mufa1 »

Telemaše sve se nema a sinoć gile pjeva na rodjendanu :D :D
i agree

#78280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree »

Cuj gile :lol: ja konto pjevo im bon jovi,u2...
jasko__

#78281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jasko__ »

Ne mogu na EON-u da nadjem u play store ni Netflix ni HBO GO...ne kontam, kako da ih instaliram???
odmor

#78282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

crnivrag wrote:
odmor wrote:
Katalozi koji su u ponudi se naplaću mjesečno po zakupu (ili u okviru paketa), dakle na tim katalozima nije moguće zakupiti samo jedan film.

Ostali sadržaji koji se nalaze u folderima filmovi, serije i sl., imaju cijenu za zakup, i na njima tačno piše koliko koštaju, i za te sadržaje te pitaju po 3 puta da li si siguran da ih želiš kupiti za toliko i toliko novaca.
Aha, nisam to znao. Pa kolko kosta taj npr HBO katalog? Dakle, ako sam ga aktiviro jednim filmom, da bar znam da izgledam sve sto me zanima u tom mjesecu. Mada nisam ljubitelj serija, a kolko vidim HBO u tome prednjaci.
typeOnegative

#78283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

@jasko
nisu dostupne u storeu .
netflix jos niko nije uspio instalirat na eon box koliko znam , a za HBOGo se javi crnom vragu u pp . neki dan je nudio skroz funkcionalnu aplikaciju za box
Last edited by typeOnegative on 15/12/2018 19:37, edited 1 time in total.
crnivrag

#78284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

jasko__ wrote:Ne mogu na EON-u da nadjem u play store ni Netflix ni HBO GO...ne kontam, kako da ih instaliram???
HBO GO za Android TV OS možeš dobiti od mene putem P.P. pa ga instalirati ručno, a Netflix ne radi, jer mora biti certificiran za svaki uređaj posebno.

EON box nije certificiran ni za jednu od te dvije aplikacije, pa zato nisu dostupne putem Google Play Store-a.

Inače na box-u je instaliran Android TV OS, pa je ponuda aplikacija zaista oskudna, i skoro sve željene aplikacije ćeš morati instalirati ručno putem .apk fajlova.
crnivrag

#78285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote: Aha, nisam to znao. Pa kolko kosta taj npr HBO katalog? Dakle, ako sam ga aktiviro jednim filmom, da bar znam da izgledam sve sto me zanima u tom mjesecu. Mada nisam ljubitelj serija, a kolko vidim HBO u tome prednjaci.
HBO OD katalog ne možeš nikako aktivirati klikom, već ga oni mogu ili pustiti promotivno, ili ga možeš aktivirati pozivom call centra, odnosno aktivacijom putem "Moj Telemach" portala.

Navedeni katalog spada u HBO Premium paket koji košta 12 KM mjesečno, a koji obuhvata sljedeće kanale i usluge: HBO HD, HBO 2 HD, HBO 3 HD, Cinemax HD, Cinemax 2 HD, HBO on Demand (HBO OD) i HBO GO.
odmor

#78286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

crnivrag wrote:
odmor wrote: Aha, nisam to znao. Pa kolko kosta taj npr HBO katalog? Dakle, ako sam ga aktiviro jednim filmom, da bar znam da izgledam sve sto me zanima u tom mjesecu. Mada nisam ljubitelj serija, a kolko vidim HBO u tome prednjaci.
HBO OD katalog ne možeš nikako aktivirati klikom, već ga oni mogu ili pustiti promotivno, ili ga možeš aktivirati pozivom call centra, odnosno aktivacijom putem "Moj Telemach" portala.

Navedeni katalog spada u HBO Premium paket koji košta 12 KM mjesečno, a koji obuhvata sljedeće kanale i usluge: HBO HD, HBO 2 HD, HBO 3 HD, Cinemax HD, Cinemax 2 HD, HBO on Demand (HBO OD) i HBO GO.
Nisam aktiviro HBO katalog preko mojtelemah.ba, a isti sam gledo. Dakle, promotivno su mi pustili. Hvala im. :D
jasko__

#78287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jasko__ »

crnivrag wrote:
jasko__ wrote:Ne mogu na EON-u da nadjem u play store ni Netflix ni HBO GO...ne kontam, kako da ih instaliram???
HBO GO za Android TV OS možeš dobiti od mene putem P.P. pa ga instalirati ručno, a Netflix ne radi, jer mora biti certificiran za svaki uređaj posebno.

EON box nije certificiran ni za jednu od te dvije aplikacije, pa zato nisu dostupne putem Google Play Store-a.

Inače na box-u je instaliran Android TV OS, pa je ponuda aplikacija zaista oskudna, i skoro sve željene aplikacije ćeš morati instalirati ručno putem .apk fajlova.
Evo uspio sam instalirati obe aplikacije na TV preko LG Web OS sistema..tako da mi ipak nece trebati, hvala ti
Netflix radi a za HBO GO moram cekati do kraja naredne sedmice da mi kazu broj Ugovora jer sam tek jucer skopcan..pa kao nije to sve proslo kroz sistem i nemaju broj ugovora i ne mogu se logovati na MojTelemach..tako mi kazu na 1360
typeOnegative

#78288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

U svakom slučaju bolja opcija i bolje će ti raditi. koristim i jednu i drugu na webOS i u kombinaciji sa magic daljinskim rade perfektno .Ovo je dobro za one koji nemaju smart TV ili nisu podržane te aplikacije,
A ako ti se ne da čekati za HBOGo imas free trial od mjesec dana i možeš je aktivirati na svom TVu bez problema
Last edited by typeOnegative on 15/12/2018 21:42, edited 1 time in total.
nikolamo

#78289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nikolamo »

Da li je moguće da se na eon.tv programi moraju mijenjati mišem, nije moguće tastaturom?
crnivrag

#78290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

nikolamo wrote:Da li je moguće da se na eon.tv programi moraju mijenjati mišem, nije moguće tastaturom?
Na web i mobilnoj aplikaciji (ako koristiš na ekranu koji nije touch screen) se mora koristiti miš, dok smart i box aplikacijama se može upravljati daljinskim i tastaturom.
nikolamo

#78291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nikolamo »

crnivrag wrote:Na web i mobilnoj aplikaciji (ako koristiš na ekranu koji nije touch screen) se mora koristiti miš, dok smart i box aplikacijama se može upravljati daljinskim i tastaturom.
Zanimljivo, imaju shortcute za pojacavanje, mute, ubrzavanje, vracanje na pocetak, a ono najvaznije - prebacivanje programa nemaju.
kormax

#78292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kormax »

Pozdrav raja, imao bih par pitanja :D

Prvo me zanima ako recimo aktiviram prošireni paket, spada li tu i start i osnovni paket. Malo mi je to nejasno. Sledeće što me zanima je ako mi recimo ljeti ne treba taj paket tri mjeseca, da li ga mogu odjaviti?

Zatim kako ide sa priključkom druge telefonske linije, koja je naknada i kako se to obračunava?
Hvala vam na odgovorima u svakom slučaju :D
typeOnegative

#78293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

@Nikolamo
Možda preko " strelica " lijevo - desno?
nikolamo

#78294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nikolamo »

typeOnegative wrote:@Nikolamo
Možda preko " strelica " lijevo - desno?
Ne moze, to im je za ubrzavanje, vracanje.
Samso

#78295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

ado81 wrote:Jel se može cam modul prebacivati iz jednog TV u drugi?

Moze, samo nemoj po komsiluku nosati. Bitno je da je u istoj kuci i na istom prikljucku.
crnivrag

#78296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kormax wrote:Pozdrav raja, imao bih par pitanja :D

Prvo me zanima ako recimo aktiviram prošireni paket, spada li tu i start i osnovni paket. Malo mi je to nejasno. Sledeće što me zanima je ako mi recimo ljeti ne treba taj paket tri mjeseca, da li ga mogu odjaviti?

Zatim kako ide sa priključkom druge telefonske linije, koja je naknada i kako se to obračunava?
Hvala vam na odgovorima u svakom slučaju :D
Prošireni paket sadrži sve kanale iz Start i Osnonog paketa + dodatne kanale.

Moguće je zalediti uslugu na određeno vrijeme.
tap3ah75

#78297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Može li se saznati jesu li djeca (u neznanju) vratili ispočetka neki crtić?
I da znam ako će nam naplatiti to 3 KM ... da onda barem do kraja mjeseca vraćam šta hoću.
crnivrag

#78298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

tap3ah75 wrote:Može li se saznati jesu li djeca (u neznanju) vratili ispočetka neki crtić?
I da znam ako će nam naplatiti to 3 KM ... da onda barem do kraja mjeseca vraćam šta hoću.
Nazovi 1360 i neka provjere, jer ako je gledano više od 5 minuta, onda će biti naplaćeno.
amar1994

#78299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by amar1994 »

Duo Net Grande Family,brzina nikad veca :-)

Image

@Telemach

Vas tehnicar je sve sredio i popravio signal u kuci,sad je perfektan,modem isto ispravan,znaci ili je do vasih servera ili do mreze ili su kapaciteti mreze toliko popunjeni da je brzina kriminalna,na moemnte skoci na 60mbps i to je to,mislim extra za 54KM/mjesecno i potpis novog ugovora..
tap3ah75

#78300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

crnivrag wrote:
tap3ah75 wrote:Može li se saznati jesu li djeca (u neznanju) vratili ispočetka neki crtić?
Nazovi 1360 i neka provjere, jer ako je gledano više od 5 minuta, onda će biti naplaćeno.
A je li onda mogu vračati koliko hoću do kraja ove godine.
:lol:
Locked