kako su, pred kraj, bivsi krenuli sa kaznama, suspenzijama, ukidanjem povlastica za talente... mislim da bi ubrzo trazili od prvotimaca da placaju sto igraju za Zelju. svukli sami sebe u ravan, da valja.DonieBrasco wrote:Pricajte vi sta hocete ali nama omladinsku pogon kaska jer nemamo bolje uslove za treninge i prije svega strucnjake, pa tek onda treba da dođu talentovana djeca na red. A to sve treba finansirati i placati sto je problem broj jedan.
ne znam samo na osnovu cega i kojih zasluga su, pred samo podvijanje repa i povlacenje, dodjelili bonuse uposlenicima administracije, pa ostavili novim da to izmire. ako su navukli "bruku" love, sto se provlacilo kroz price, pogotovo po forumima, kako to da su nam racuni blokirani zbog mizerije od cca 128.000 KM? kako je ta efikasna administracija zasluzila bonus, a ostale neizmirene obaveze za 2 plate i doprinose za 3 mjeseca? gdje su pare od evrope? kako to da smo ostali duzni za revolving 300.000 KM tz, pa ce nam banka pokupiti lovu od sabanovog transfera? u sta je potrosena prva rata sabanovog transfera?... znam da su bivsi davali pozajmice, kao i oni prije njih, kao sto ce i ovi, pa i oni poslije njih. sasvim je normalno da se ljudima koji su dali pozajmice i vrate te pare. jesu li bivsi vratili 7% kamate od love za pozajmicu u klub, koju su sebi prebacili pred odlazak? gdje je taj uspostavljeni sistem i samoodrzivost, kojom nam se par godina punila glava? ako su toliko sredili stanje i samoodrzivost, zasto smo petrovicu duzni cca 38.000 KM, preko godinu i pol dana? covjek morao i preko uefe traziti svoju lovu. naravno, ostavljeno novim da izmire. ko je raskinuo ugovor sa mehremicem i projicem na stetu Zelje? opet, dugovi ostavljeni novim da ih izmire. ko je doveo bekrica, dao mu 3,5 godine ugovora, dao mu extra finansijske uslove, na konferenciji predstavio da ce se igra i tim zasnivati na njemu, pa poslije pola godine ga nogama i rukama tjerao iz kluba? ko je i cijim parama kostica vodio na ljetovanje u anatliju, pustajuci pricu da je nas igrac, jer su nasi pravnici, streberi, sve detaljno pregledali i nema smetnji da se registruje za nas? ko je kriv sto nas je bogicevic popisao, jer su nasi, pravnici, streberi, kontali da ga mozemo odjebati samo tako? danas, bogicevic kriv sto je sam sebe zastitio, a, strebere i njihovu gresku u tom slucaju niko ni ne pominje.... ima toga jos, ali znam da dzaba pisem. neces nista smisleno odgovoriti, jer ti navedeno ne ide u prilog, pokazuje greske i nesposbnost bivse uprave.
amar imao titule i ostavljao dugovanja, senad imao infrastrukturu, ostavio dugovanja. nije gofno, nego se cuko posro.
pricu o finansiranju infrastrukture ne prihvatam kao argument, jer cemo onda prolaziti kroz izvore finansiranja infrastrukture: savez, navijaci kroz akcije, opcina, kanton, federacija, sponzorstva izvodjaca i dobavljaca, preusmjeravanje love od transfera (svi znamo koliko se love sleglo u klub od transfera za vrijeme bivse uprave, pogotovo u 1. godini mandata)...