Sirija vol. 2

Locked
Nadzornik

#78251 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Mogli bi i Rusi malo bijelim fosforom po Kurdima kao i Ameri po SAA pa se poslije pravdati kao greska,ovo ono,iko ista... :D
handžar88

#78252 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Nadzornik wrote:Pilot srusenog sirijskog aviona je OK... :thumbup:

Image
Hvala Bogu, kod kuce ga ceka troje male djece
Image
Maystor

#78253 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Sinoć sam napisao da nije poznato koje je rakete Iran ispalio na orke. Radi se o taktičkim balističkim raketama najnovije generacije - Zulfikar. Krajem 2016.g. su ušle u upotrebu IRGC-a. Domet im je oko 700 km, imaju bojevu glavu od 750 kg i koriste čvrsto raketno gorivo. CEP je praktično - nula. Po svojim karakteristikama, ovo me podsjeća na iskander.

Image
Maystor

#78254 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

handžar88 wrote: Hvala Bogu, kod kuce ga ceka troje male djece
Image
Ne nabacuj VehabijiXXXX volej, možeš mislit koliko je njihove djece ovaj pilot pobiJo.
Kikibombona

#78255 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Kaligrafija wrote:Razumijem, da ne razumijes...ne mogu te ja uciti nekom elementarnom znanju, niti te zelim ubjedjivati u bilo sta... Znaci po tebi je Izrael ucinio dobru stvar, tamo su Otomani, pa Britanci, zacrtali modernu Palestinu, posto je to sranje, dosli su cionisti i uzeli svoju vjekovnu zemlju!?! I pride jos malo oteli sto nije nikad bila Judeja...!?! Jebes narode koji su tu vec bili ili zive, krscane i muslimane i hriscane i ine druge, to je njihovo jel da!? E pa cim Kurdi zaduzize taj prostor Sirije, kojom kulturom, spomenicima, naukom, cime objasni, da bi to bilo njihovo...!? Nije dovoljno samo reprodukovat ogroman broj djece i mnozit se bez cilja, da ti neko da drzavu...mada ne sporim ima i takvih...!!
Zar ti ne vidis da ovim komentarom pobijas samog sebe?? :shock: :lol:

Pozivas se na nekakvu drevnu, anticku, mozes misliti, Siriju. Tom antickom drzavom, u kojoj je zivio neki drugi narod, koja je egzistirala u potpuno drugacijim okolnostima, pravdas formiranje OVE Sirije od strane britansko-francuskih imperijalista!?

A zasto onda ne pravdas formiranje Izraela? I to je drevna drzava. Zidovski narod je kroz historiju propatio vise nego ijedan drugi. Jerusalem je duhovni i kulturni centar zidovskog naroda. Taj prostor je bio prije zidovski nego arapski. Zidovi su protjerani iz Izraela. Zar njihovim povratkom nije zadovoljena pravda?

Izrael i Sirija su formirane u isto vrijeme, od istih likova. Tebi samo Izrael sporan, a nije sve ostalo sto su ove kabadahije napravile!? :D

Te granice su neprirodne i nepravedne, izvor stalnih sukoba. I Izrael i Sirija i Irak i Libanon.

Nemam ja nista protiv da postoji Sirija. Neka postoji ako to narod zeli. Samo ne moze postojati u ovim granicama.

Sirija se sada nece raspasti. 99% ce prezivjeti ovaj rat, ali dugorocno ne moze funkcionisati kao normalna drzava. To je jasno. Samo brutalna diktatura moze ocuvati mir.
ioannes

#78256 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

kiki...
pola europskih država su "monstrum" države kako ih ti nazivaš....treba to po tvom sve rasprčkat i napravit homogene države da ljudi žive u miru

ps:
ti ne razumiješ sta je tu izvor sukoba u tim zemljama
Nadzornik

#78257 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Kikibombona wrote:

Sirija se sada nece raspasti. 99% ce prezivjeti ovaj rat, ali dugorocno ne moze funkcionisati kao normalna drzava. To je jasno. Samo brutalna diktatura moze ocuvati mir.
i najgora diktatura je bolja od bilo kojeg rata... :thumbup:

One komunisticke parole,bolje rat nego pakt,bolje grob nego rob,okaci macku na rep... :-)

Ja ne mogu da podnesem bol,ja nisam kao drugi ljudi,bilo je pitanje on ili ja,jasno je da nisam mogao da budem JA,mene to boli,znam da sam ispao djubre ali sam bar ostao ziv! PATAK DACA... :D
zrakomlat

#78258 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Maystor wrote:Sinoć sam napisao da nije poznato koje je rakete Iran ispalio na orke. Radi se o taktičkim balističkim raketama najnovije generacije - Zulfikar. Krajem 2016.g. su ušle u upotrebu IRGC-a. Domet im je oko 700 km, imaju bojevu glavu od 750 kg i koriste čvrsto raketno gorivo. CEP je praktično - nula. Po svojim karakteristikama, ovo me podsjeća na iskander.

Image
Šta je CEP?
Nadzornik

#78259 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

handžar88 wrote: Hvala Bogu, kod kuce ga ceka troje male djece
Image
Pilot jos nije izvucen,pregovara se sa SDF-om oko transfera.

Yusha Yuseef ������������‏Verified account @MIG29_ 59m59 minutes ago

Syrian Army negotiate with SDF to get back our Syrian pilot
habanero68

#78260 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

:D

Image
MaliDuje

#78261 Re: Sirija vol. 2

Post by MaliDuje »

sarajevoxxxx wrote:
Akibh wrote:
dječak sa šibicama wrote:
Koga briga za njegova "strateska opazanja i geostrateska razmisljanja", daj drzite se teme, Sirija.
Ne diraj Chelija, ni Kapetana :lol:
Dvojica likova koji velićaju zločine, koji zamišljaju nekakvu SAA u Siriji, koji su napisali na stotine postova u korist jednog sirijskog zlikovca.

Kiki je zadnjim upisima o Asadu i režimu pokazao da zna pisati kada hoće. Ima pomaka, bez obzira na ostale bljuvotine koje piše, pokazuje da je ostalo ljudskosti kod njega. Čeli i ekipa mogi samo da se stide svojih upisa.
Sarajevoxxxx i Kikibombona dva brata rodjena,hahahahahahahahahahahah...

Znaci poceli i Kurdi dobijati po njonji
Nadzornik

#78262 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

zrakomlat wrote: Šta je CEP?
Tacnost pogotka nekog oruzanog sistema i regulacija vatre.

Circular Error Probable

Image

Image
NajdraziVodjaa

#78263 Re: Sirija vol. 2

Post by NajdraziVodjaa »

Kikibombona wrote:
Kaligrafija wrote:Razumijem, da ne razumijes...ne mogu te ja uciti nekom elementarnom znanju, niti te zelim ubjedjivati u bilo sta... Znaci po tebi je Izrael ucinio dobru stvar, tamo su Otomani, pa Britanci, zacrtali modernu Palestinu, posto je to sranje, dosli su cionisti i uzeli svoju vjekovnu zemlju!?! I pride jos malo oteli sto nije nikad bila Judeja...!?! Jebes narode koji su tu vec bili ili zive, krscane i muslimane i hriscane i ine druge, to je njihovo jel da!? E pa cim Kurdi zaduzize taj prostor Sirije, kojom kulturom, spomenicima, naukom, cime objasni, da bi to bilo njihovo...!? Nije dovoljno samo reprodukovat ogroman broj djece i mnozit se bez cilja, da ti neko da drzavu...mada ne sporim ima i takvih...!!

Pozivas se na nekakvu drevnu, anticku, mozes misliti, Siriju. Tom antickom drzavom, u kojoj je zivio neki drugi narod, koja je egzistirala u potpuno drugacijim okolnostima, pravdas formiranje OVE Sirije od strane britansko-francuskih imperijalista!?

A zasto onda ne pravdas formiranje Izraela? I to je drevna drzava. Zidovski narod je kroz historiju propatio vise nego ijedan drugi. Jerusalem je duhovni i kulturni centar zidovskog naroda. Taj prostor je bio prije zidovski nego arapski. Zidovi su protjerani iz Izraela. Zar njihovim povratkom nije zadovoljena pravda?

Izrael i Sirija su formirane u isto vrijeme, od istih likova. Tebi samo Izrael sporan, a nije sve ostalo sto su ove kabadahije napravile!? :D

Te granice su neprirodne i nepravedne, izvor stalnih sukoba. I Izrael i Sirija i Irak i Libanon.

Nemam ja nista protiv da postoji Sirija. Neka postoji ako to narod zeli. Samo ne moze postojati u ovim granicama.

Sirija se sada nece raspasti. 99% ce prezivjeti ovaj rat, ali dugorocno ne moze funkcionisati kao normalna drzava. To je jasno. Samo brutalna diktatura moze ocuvati mir
Je li isto tako misljenje imas i o BiH i ona je daleko od normalne drzave treba li i nju konacno razjebati i podjeliti na tri dijela?

Smijesna prica, Sirija moze funkcionisati kao normalna drzava, funkcionisala je prije ove pobune rezirane iz vana i uz neke korekcije je mogla funkcionisati i funkcionisace kada SAA ostvari konacnu pobjedu. Nema kraja rata u Siriji bez pobjede jedne strane, Sirijci imaju primjer kako funkcionisu drzave u kojima se rat prekine nerjesenim ishodom...Samo pobjeda SAA garantuje opstanak Sirije sve ostalo su price za malu djecu.
Kaligrafija

#78264 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

Kikibombona wrote:

Ti ili se pravis lud ili da ne kazem, necu da vrijedjam...Ne izvrci cinjenice i ono sto sam rekao...Prvo pokazao si elementarno neznanje kad si rekao, hocemo li vratiti dva velika naroda, Mesopotamiju i Babilon si spomenuo kao narode...Babilonci ili Vavilonci su jedni od naprednih naroda u Mesopotamiji, Babilon jeste kraljevstvo, Mesopotamiju su jos naseljavali Sumerani, Akadjani i pazi sad Asirci! Svi gore nabrojani su preci i Sirijaca i Iracana itd...Prvo tu si pokazao elementarno neznanje, sta vise da ti objasnjavam...mijesas geografske pojmove i narode...Mada bi se i mogli gore navedeni narodi nazivati Mesopotamci, kao ono zitelji tog podrucja...Reci mi cim to Kurdi zaduzise covjecanstvo, posto preskaces!? Nemoj mi se pozivati na Medejce jer je to rekla kazala, da su njihovi preci, ako ne znas eto sad si nesto i naucio, mada je to pupa hava teza...A i da je istina, jedino sto dadose Nabukanadzoru snahu, pa joj ovaj napravi cuvene Vavilonske vrtove...eto snaha u amanet, ako preci nisu pupa hava...i daj im drzavu...veze ti nemas, osim sto znas da navijas, to nasi, naprijed... Neka ne bude u ovim granicama, neka bude u granicama Asirije, jel moze!? Reci cim su Kurdi kao narod zasluzili drzavu, sta su to u amanet dali i ostavili!??
zrakomlat

#78265 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Nadzornik wrote:

Circular Error Probable

Image

Image
Fala :thumbup:
Nadzornik

#78266 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

SYRIA:IRANIAN ZULFIQAR BALLISTIC MISSILES HIT ISIS TARGETS IN DEIR EZ ZOR GOVERNORATE:DRONE FOOTAGE

salik79

#78267 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Image
salik79

#78268 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Oglasio se i Josif K.: "Hvatanje za Bozije uze danas se ogleda u odricanju od porodice Saud." :oops: :lol:
Kaligrafija

#78269 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

Sad je oprosti-izvini...Mi cemo letit, negdje drugo... :D :lol:
https://mobile.almasdarnews.com/articl ... raft-syria

Namazano, do prve prilike ili ce sad biti rusenja...ko zna...
Nadzornik

#78270 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Kurdistan ce biti drugi Izrael na bliskom istoku.

Image
Nadzornik

#78271 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Ameri uspostavljaju novu bazu u gradu Tabka.

Image

US SETTING UP MILITARY FACILITY IN TABQAH TOWN IN SYRIAN PROVINCE OF RAQQAH

According to the Anadolu report, the Kurds received: 12,000 rifles, 6,000 machine guns, 3,500 machine guns, 3,000 RPG-7 bombers and 1,000 grenade launchers of the AT-4 type produced by the United States and LNG grenades, besides near 235 mortar rounds, 100 sniper rifles and 450 7PV night vision sights.

https://southfront.org/us-setting-up-mi ... of-raqqah/
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#78272 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

Nadzornik wrote:

Circular Error Probable

Image

Image
preznojio sam se od forumule
Nadzornik

#78273 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Rusija uvela zonu zabrane letenja iznad podrucja istocno i sjeverno od Eufrata.

Image
Nadzornik

#78274 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Image
Image

:D :D :D
Nadzornik

#78275 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Pitanje za @kikija u vezi sa YPG.

Ako su 60% SDF-a zapravo Arapi,zasto 99 od 100 tijela koja se prenesu sa ratista cine Kurdi...???

Image
Locked