Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MAN-lion's coach

#7826 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by MAN-lion's coach »

azurna_obala wrote:Jel bila gdje najava da N Sarajevo neće imati vode?
Nestalo prije pola sata!
Informacija i radovi na vodovodnoj mreži
za dan 03. 08. 2017.g.
Poštovani potrošači,
Danas će se vršiti popravke kvarova na slijedećim lokacijama: Stara Kaldrma, Donji Hotonj, Branilaca Hotonja, Jekovac, Šejh Jujina, Ploča, Bakarevića, Stolačka, prebacivanje priključaka u ulicama Budakovići i Gornja Jošanica, izrada privremenog voda u ulici Aleksandra Pušina.
Na više lokacija vršiće se isključenje dužnika.
Tokom popravke pobrojanih kvarova, dolazit će do poremećaja u vodosnabdijevanju u slijedećim ulicama / naseljima: Stara Kaldrma, Donji Hotonj, Orahov Brijeg, Branilaca Hotonja, Hotonj, Uglješići, Ugorsko, Dreskovača, Donja Jošanica, Nova industrijska zona, Rašida Bešlije, Mitra Šućura, Ramiza Alića, Barica, Jekovac, Halilbašića, Evlije Čelebije, Širokac, Nadmlini, Nadkovači, Šejh Juje, Sedrenik, Grdonj, Panjina Kula, Idriza Ahmetovića, 102. Brdske brigade, Hamida Beširovića, Gornja Breka, Breka, Bakarevića, Bistrik, Franjevačka, Hulusina, Hrvatin, Stolačka.
Na glavnom Izvorištu „Bačevo“ danas počinju radovi na polaganju potisnih cjevovoda za nove bunare.
U periodu od 9 do 13 h vršiti će se plansko mjerenje i istraživanje na području od Dolac Malte do Pofalića i od Trga Heroja do Grbavice, te će u tom periodu doći do poremećaja u vodosnabdijevanju navedenih naselja.
U periodu od 10 do 13 h zbog instaliranja opreme u šahtovima, doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju na području naselja Dobrinja.
U toku dana, doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u siljedećim ulicama: Omera Kovača, Amira Krupalije, Bjelave, Munira Gavrankapetanovića.
Očekujemo stabilizaciju u vodosnabdijevanju do 16h.
KJKP «Vodovod i kanalizacija» d.o.o. Sarajevo
azurna_obala

#7827 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by azurna_obala »

Ee hvala,

ipak se nadjoh u ovim pomenutim dijelovima gdje su radovi, nažalost.
Valjda neće cijeli dan biti bez vode.
pepeljara

#7828 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by pepeljara »

Evo pratim ovaj topic na forumu, i buraz, svaki dan 40 ulica nema vode unazad vishe od godine :D

hljebe... napravel oni sta ?
peepeep

#7829 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by peepeep »

to to zavrni na +40
wewa

#7830 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by wewa »

kad sinoc nisam crkla od stresa, necu nikad.

jebote na plus milion dodjes s posla a vode nema
dodje u 10, zavrnuse je u 12 :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
BadBoy

#7831 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by BadBoy »

Meni ove obavijesti o tome u kojim ulicama neće biti vode ništa ne znače, jer kad god da rade bilo gdje u Kantonu Sarajevo, ja nemam vode. Znači rade u Tarčinu vodovod, ja u Starom Gradu nemam vode. Na kojem sam to ja vodovodu?!?!
vješalica

#7832 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by vješalica »

čim je kifla odlučio rješavavi probleme u viku
nakon smjene je stavio svog kozadru sedina u skupštinu
seljačko stranačka džamahirija
Haris.ba

#7833 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

BadBoy wrote:Meni ove obavijesti o tome u kojim ulicama neće biti vode ništa ne znače, jer kad god da rade bilo gdje u Kantonu Sarajevo, ja nemam vode. Znači rade u Tarčinu vodovod, ja u Starom Gradu nemam vode. Na kojem sam to ja vodovodu?!?!
Ko ti je kriv što nisi na Poljinama? Ili u Tarčinu. Jer kod njih kad se radi - popravi se.
Bloo
Globalna šefica

#7834 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Bloo »

BadBoy wrote:Meni ove obavijesti o tome u kojim ulicama neće biti vode ništa ne znače, jer kad god da rade bilo gdje u Kantonu Sarajevo, ja nemam vode. Znači rade u Tarčinu vodovod, ja u Starom Gradu nemam vode. Na kojem sam to ja vodovodu?!?!
raskopali su Hajduk Veljkovu :D
meni je neobično da u zadnje vrijeme u Karpuzovoj nema vode poslije ponoći, uglavnom je bilo, manji pritisak, ali bude...sad nemaaaaaaaa
oldtajmer

#7835 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by oldtajmer »

julisiz es grant wrote:
oldtajmer wrote:http://www.zurnal.info/novost/20604/vik ... rze-celika
sda hebala nam je mater za bar narednih deset pokoljenja
Što to tebe pogađa i tvoje bližnje što je zaradila ova firma, a ne neka druga?
ubi me ljubomora jbg
oldtajmer

#7836 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by oldtajmer »

pepeljara wrote:Evo pratim ovaj topic na forumu, i buraz, svaki dan 40 ulica nema vode unazad vishe od godine :D

dok tih 40 poprave 40 novih ode u helac :lol:
JThomas

#7837 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by JThomas »

uživajmo uz note dječijeg ansambla kiflice... :lol:
Logovan

#7838 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Logovan »

Ono kad nemaš vode na poslu. :run:
izgubljena dusa

#7839 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by izgubljena dusa »

pepeljara wrote:Evo pratim ovaj topic na forumu, i buraz, svaki dan 40 ulica nema vode unazad vishe od godine :D

To su hinjske dnevne redukcije.
Nije im dovoljno sto nas maltretiraju po noci. Mora ono hebati i po danu... :izet:
Rasceprka nekoliko cijevi, zavrne vodu u 30-40 ulica - a nista se nije poboljsalo....i tako XY godina :roll:
vješalica

#7840 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by vješalica »

niko ništa nije poduzeo da se ispita onaj kretenluk kad više od pola grada nije vod imalo radi ispitivanje napona i ostalih ubleha
niti ko to više pominje
tako isto i ovi što imaju problem sa vodom nećete je danas ni dobiti,jer to je vik sa vrhunskih struĆnjacima na Ćelu
čuj rade ispitivanja i ostala govna
pa kakva su to istraživanja i mjerenja? istraživanja za nobelavu nagradu za izuzetan naučni trud i zalaganja?
kakvi kreteni
Maharadza

#7841 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Maharadza »

KIseljak12 wrote:Nek me banuju ako je ovo za ban-a, ali moram da izjavim:

Jebem ti balinluk koji je omogucio da uz Ramazan citavu noc ima vode, a van Ramazana, jutros ni u 6 ujutro nema vode.
Ne može biti za bana kada je žalosna istina...ponašaju se kao da se izvan Ramazana njihov bezobrazluk i nerad ne "zapisuju" kao loša djela! Najgora sorta munafika, def. :-)
peepeep

#7842 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by peepeep »

Maharadza wrote:

Jebem ti balinluk koji je omogucio da uz Ramazan citavu noc ima vode, a van Ramazana, jutros ni u 6 ujutro nema vode.
Ne može biti za bana kada je žalosna istina...ponašaju se kao da se izvan Ramazana njihov bezobrazluk i nerad ne "zapisuju" kao loša djela! Najgora sorta munafika, def. :-)
Lažete obojica. Za Ramazana ima do sehura. Čim odzvoni sat, voda se zavrče.
wewa

#7843 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by wewa »

u Ramazanu ima, a uoci Bajram-namaza nema. :-)
dudlov

#7844 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by dudlov »

došla voda na maltu
Maharadza

#7845 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Maharadza »

peepeep wrote:
Maharadza wrote:

Lažete obojica. Za Ramazana ima do sehura. Čim odzvoni sat, voda se zavrče.
Kao "čitava noć" se u Ramazanu i podrazumijeva vrijeme do sehura a onda horizontala! :mrgreen:
wewa wrote:u Ramazanu ima, a uoci Bajram-namaza nema. :-)
Normala da nema, jer je tada već prošao mjesec Ramazan odnosno nastupio Ševval, vidiš munafici iz ViK-a to detaljno prate kada mogu najranije vratiti stari "režim" zavrtanja! :oops:
Banksy

#7846 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Banksy »

Grad koji je preživio tako strašnu opsadu, s toliko dana bez struje i vode, ovo zaista ne zaslužuje...
Maharadza

#7847 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Maharadza »

Banksy wrote:Grad koji je preživio tako strašnu opsadu, s toliko dana bez struje i vode, ovo zaista ne zaslužuje...
Grad možda ne ali narod koji trenutno živi u njemu itekako sve zaslužuje što mu se dešava, a po meni još gore stvari! :skoljka:
Last edited by Maharadza on 03/08/2017 14:11, edited 1 time in total.
wewa

#7848 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by wewa »

Banksy wrote:Grad koji je preživio tako strašnu opsadu, s toliko dana bez struje i vode, ovo zaista ne zaslužuje...
lakse bih cetnicima halalila one 4 godine i nosanje kanistera od komande do vrbanjuse, nego ovima osjecaj od juce.
drug_profi

#7849 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

ja se slažem da ovaj narod u Sarajevu zaslužuje svo ovo pišanje po nama.
Sve zaslužuje. Sve redukcije, svo bezakonje, svu nepravdu, otrovan zrak, Sebiju, Kiflu, sve, sve i još gore...
Jer znam da će dogodine u oktobru opet SDA pobijediti na izborima ili bar dobiti 20% glasova.

E da ga hebemako neko misli da je svejedno i da su svi isti, pa neka nema vode , nek nema ljekara, nek nema zraka....
Roccohljup

#7850 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Roccohljup »

drugi profil wrote:ja se slažem da ovaj narod u Sarajevu zaslužuje svo ovo pišanje po nama.
Sve zaslužuje. Sve redukcije, svo bezakonje, svu nepravdu, otrovan zrak, Sebiju, Kiflu, sve, sve i još gore...
Jer znam da će dogodine u oktobru opet SDA pobijediti na izborima ili bar dobiti 20% glasova.

E da ga hebemako neko misli da je svejedno i da su svi isti, pa neka nema vode , nek nema ljekara, nek nema zraka....
Cijela država je isto sranje. Možeš pogrješiti pa glasati jednom za stoku, ali ako ta vlast ne radi svoj posao a ti sjediš, šutiš, trpiš (uz povremeno seruckanje po društvenim mrežama)....onda je brate do tebe. Ovo kažem u kontekstu naroda kao cjeline.
Post Reply