SDA-All about
-
StupskaBitanga
#7826 Re: SDA-All about
treba prozvati i SDU i ove "nezavisne" i oni su sukrivci
- It_is_a_Leclerc
#7827 Re: SDA-All about
Sve najgore želim onima koji, umjesto da se bore da nam djecu ne prebijaju sinovi kojekakvih dobojskih, bijeljinskih, srebreničkih, prijedorskih vojvoda, umjesto da se bore da nam majke i sestre koje su preživljele genocid ne žive u strahu i ne bježe u Federaciju, umjesto da se bore da nam djeca uče svoj jezik, slobodno ispovijedaju svoju vjeru, umjesto da se zalažu da se Bošnjacima ne uzimaju lične karte, da im se ne ruše spomenici po Prijedoru, da se ne slave njihovi dželati i krvnici... Onima koji, umjesto svega toga, sve što znaju je moljakati Dodika da ih primi u vladu RS-a i ubaciti hanumicu na direktorsko mjesto..
Ako je misliti to za banna, šamara ili bilo kakve uvrede - ja sam spreman da je podnesem. Meni i mom narodu ta razularena kleptomanska banda ionako je uništila svaku budućnost.
Ako je misliti to za banna, šamara ili bilo kakve uvrede - ja sam spreman da je podnesem. Meni i mom narodu ta razularena kleptomanska banda ionako je uništila svaku budućnost.
-
mikasa
#7828 Re: SDA-All about
Na sljedecem popisu 2031 najbrojnija nacija u BiH ce biti KMETOVI.
-
pospanko2
#7829 Re: SDA-All about
Sve u režiji ovih poput Bakira ispred svakog naroda...mikasa wrote:Na sljedecem popisu 2031 najbrojnija nacija u BiH ce biti KMETOVI.
- Man of steel
#7830 Re: SDA-All about
Između ovog i hiljadu drugih imenovanja nema nikakve razlike.
Stranka kojoj je pripao određeni resor na to mjesto postavlja svog čovjeka. BIla to gospođa Izetbegović, gospodin Nakaš ili neko treći sasvim je svejedno jer suština ostaje ista.
Gospođi Izetbegović želim puno sreće i uspjeha u daljnjem radu.
Stranka kojoj je pripao određeni resor na to mjesto postavlja svog čovjeka. BIla to gospođa Izetbegović, gospodin Nakaš ili neko treći sasvim je svejedno jer suština ostaje ista.
-
pospanko2
#7831 Re: SDA-All about
Povedi je sebi kući...Man of steel wrote:Između ovog i hiljadu drugih imenovanja nema nikakve razlike.
Kako vas nije stid više? Ima li u ovoj zemlji funkcija za sposobne, a ne za podobne?
Zar nije gospođa mogla ostati na svome radnom mjestu, koje ne zaslužuje, a ne tražiti direktorsko, koje još manje zaslužuje?
Zar ne vidite šta radite od ovog društva na takav način? Stidite se svi redom...
- Cyrax
#7832 Re: SDA-All about
Glasali ste, eto vam ga (je) 
- draganbl
#7833 Re: SDA-All about
Sad ispade Njegoš kriv što je hanuma postala direktorica.
Ja bih takođe želio da moja djeca ne pjevaju o srpskoj duši i da ne recituju Njegoša, takođe bih volio da me politika u RS-u ne tjera iz BiH i ne oduzima mi državljanstvo, takođe ne bih volio da mi neko brani ispoljavanje mog političkog opredjeljenja, niti da mi nameće vjeru kojoj ne pripadam.
Jedino mi nije jasno ko se to do sada uzdao u SDA da će mu pomoći i da će ga zaštititi. Pa oni su taman negdje u rangu sa Njegošem.
Ja bih takođe želio da moja djeca ne pjevaju o srpskoj duši i da ne recituju Njegoša, takođe bih volio da me politika u RS-u ne tjera iz BiH i ne oduzima mi državljanstvo, takođe ne bih volio da mi neko brani ispoljavanje mog političkog opredjeljenja, niti da mi nameće vjeru kojoj ne pripadam.
Jedino mi nije jasno ko se to do sada uzdao u SDA da će mu pomoći i da će ga zaštititi. Pa oni su taman negdje u rangu sa Njegošem.
-
Trebam te
#7834 Re: SDA-All about
pospanko2 wrote:Povedi je sebi kući...Man of steel wrote:Između ovog i hiljadu drugih imenovanja nema nikakve razlike.
Kako vas nije stid više? Ima li u ovoj zemlji funkcija za sposobne, a ne za podobne?
Zar nije gospođa mogla ostati na svome radnom mjestu, koje ne zaslužuje, a ne tražiti direktorsko, koje još manje zaslužuje?
Zar ne vidite šta radite od ovog društva na takav način? Stidite se svi redom...
Podrska Sebiji!!!
Cestitam, svake4 godine treba vrsiti pretres direktora u svim drzavnim firmama, i nikome ne dati duze od dva mandata da bude!
Rjesavajmo se direktora zauvijek, uvodimo nova pravila makar i na gore na neko vrijeme, polako iskristalisat ce se taj proces kad tad
Bice hajra, bice
-
Trebam te
#7835 Re: SDA-All about
mikasa wrote:Na sljedecem popisu 2031 najbrojnija nacija u BiH ce biti KMETOVI.
Ha, boze moj
-
gorgonzola
#7836 Re: SDA-All about
Trebam te wrote:pospanko2 wrote:Povedi je sebi kući...Man of steel wrote:Između ovog i hiljadu drugih imenovanja nema nikakve razlike.
Podrska Sebiji!!!![]()
Cestitam, svake4 godine treba vrsiti pretres direktora u svim drzavnim firmama, i nikome ne dati duze od dva mandata da bude!
Rjesavajmo se direktora zauvijek, uvodimo nova pravila makar i na gore na neko vrijeme, polako iskristalisat ce se taj proces kad tad
Bice hajra, bice
ako ti je dobra vodi je sebi kuci. zbog takvih nam i jeste ovako kako nam je.
-
polovka
#7837 Re: SDA-All about
Nije Njegoš u pitanju već Šantić
Ja bih ako slučajno na red dođe "Emina" uzeo čitanku u ruke i odma' prekrižio "Emina" i ubacio "Jagoda", naravno i dio gdje se spominje hodza bi iskrižao i dopisao-"ni popova mi molitva više pomoć neće"...tj,kad bolje razmislim prekrižio bih cijelu pjesmu i napisao novu
Ja bih ako slučajno na red dođe "Emina" uzeo čitanku u ruke i odma' prekrižio "Emina" i ubacio "Jagoda", naravno i dio gdje se spominje hodza bi iskrižao i dopisao-"ni popova mi molitva više pomoć neće"...tj,kad bolje razmislim prekrižio bih cijelu pjesmu i napisao novu
-
pospanko2
#7838 Re: SDA-All about
Nakaševi su ovu bolnicu digli na noge i radili dobro, al nije uopće riječ o njima, već o izboru neke ženske koja nema blage veze o životu samo zato što je žena nekog moćnika, a koji narodu prosipa šuplje o vjeri, naciji, moralu i inim stvarima... Ogorčeni smo više na takvo ponašanje... Pa, ljudi, jeste li svjesni dokle ovo ide?Trebam te wrote:pospanko2 wrote:Povedi je sebi kući...Man of steel wrote:Između ovog i hiljadu drugih imenovanja nema nikakve razlike.
Podrska Sebiji!!!![]()
Bice hajra, bice
I ponavljam, ako vam je dobra, vodite je kući, nek vam pregleda matere, sestre i žensku djecu, jer je stručna toliko... Sramota...
- Man of steel
#7839 Re: SDA-All about
Meni kući ne treba, dosta mi je i ova mojapospanko2 wrote:Povedi je sebi kući...Man of steel wrote:Između ovog i hiljadu drugih imenovanja nema nikakve razlike.
Stvarno ne znam čemu ovo čuđenje.
Ustoličenje podobnih nije nešto što postoji od preključe već više od pola stoljeća.
Ako vam ovaj sistem ne odgovara i ako želite promjene onda izglasajmo vlast koja će sve što ima veze sa državom privatizovati i prodati. Onda će vam gospođa Izetbegović biti najmanji problem.
-
pospanko2
#7840 Re: SDA-All about
Privatizovati bolnice, halo, jesi li ti svjestan šta pišeš? Bolnice su tu da služe ljudima ove napaćene zemlje kojih je sve više na vratima, a nemaju para za doktore, a ne da služe za uhljebljenja nekih likova koji faks medicine završe sa prosjekom oko sedmice i još direktori postanu... Jbt, ne mogu da vjerujem dokle vam pamet može ići :SMan of steel wrote:Meni kući ne treba, dosta mi je i ova mojapospanko2 wrote:Povedi je sebi kući...Man of steel wrote:Između ovog i hiljadu drugih imenovanja nema nikakve razlike.
Zar ne vidite šta radite od ovog društva na takav način? Stidite se svi redom...![]()
Stvarno ne znam čemu ovo čuđenje.
Ustoličenje podobnih nije nešto što postoji od preključe već više od pola stoljeća.
Ako vam ovaj sistem ne odgovara i ako želite promjene onda izglasajmo vlast koja će sve što ima veze sa državom privatizovati i prodati. Onda će vam gospođa Izetbegović biti najmanji problem.
-
hercegovac_pravi
#7841 Re: SDA-All about
Ma kakvi, njih neće biti više od 11%. Nema šanse.mikasa wrote:Na sljedecem popisu 2031 najbrojnija nacija u BiH ce biti KMETOVI.
-
Trebam te
#7842 Re: SDA-All about
ako ti je dobra vodi je sebi kuci. zbog takvih nam i jeste ovako kako nam je.
Mislis zbog takvih kao ti
Iskreno nemam problem ko je direktor opce bolnice ili ko ce biti!!!
Meni je veci problem kako rijesiti zakone u lijecenju stanovnistva i osiguranika (poslanici, vlada, drzava itd )!! Tu se trebamo boriti kako biti osigurani i imati osiguravajuci broj a ne nosati knjzice (kao da smo 13 vijek) i pecatati da bi mogli podici lijek u apoteci
- Cyrax
#7843 Re: SDA-All about
Dabogda ga lijecila ko god je podrzavao. Vece kazne nema. 
-
pospanko2
#7844 Re: SDA-All about
+1Cyrax wrote:Dabogda ga lijecila ko god je podrzavao. Vece kazne nema.
-
mikasa
#7845 Re: SDA-All about
Ma sto se nerviras... I da su izabrali Esada (pardon Eseda-ime promijenio zbog krivicnog djela) Radeljasa za direktora, neki bi imali isto opravdanje: Nakas 20 godina direktor, sta hocete neka ga smijene...pospanko2 wrote: Privatizovati bolnice, halo, jesi li ti svjestan šta pišeš? Bolnice su tu da služe ljudima ove napaćene zemlje kojih je sve više na vratima, a nemaju para za doktore, a ne da služe za uhljebljenja nekih likova koji faks medicine završe sa prosjekom oko sedmice i još direktori postanu... Jbt, ne mogu da vjerujem dokle vam pamet može ići :S
-
pospanko2
#7846 Re: SDA-All about
Možda zato što od toga ko je direktor zavisi organizacija rada, a samim time i usluga koju želimo obaviti tu... Vi ko da ste djeca iz osnovne škole... Da Bog da sve svoje iz porodice zaposlili u državne institucije, ako već nisu, a mi ćemo sjediti i govoriti kako je to dobro... Vidite samo telekome, elektroprivrede i slično... I onda dođe dan nezavisnosti i trebamo ko nešto slaviti :S slaviti što smo dali nezavisnost ovim likovima na vlasti da rade šta hoće s nama?
-
Trebam te
#7847 Re: SDA-All about
pospanko
Nakasevih proslo vrijeme, imali svoje vrijeme i aufiderzen! Nakasevi su dobili zasluge, fino bili placeni i sad u finu mirovinu do kraja zivota. Nakas ima 65 godina i 40 radnog staza, eh dosta sad bi on da bude jso 4 godine direktor? Cega!??? Sta zna o modernom menadzmentu, strategiji, savremenom finansijskom poslovanju sto danasnje trziste trazi u svakoj bransi pa cak i bolnicama! Iskreno veoma malo!Nakaševi su ovu bolnicu digli na noge i radili dobro, al nije uopće riječ o njima, već o izboru neke ženske koja nema blage veze o životu samo zato što je žena nekog moćnika, a koji narodu prosipa šuplje o vjeri, naciji, moralu i inim stvarima... Ogorčeni smo više na takvo ponašanje... Pa, ljudi, jeste li svjesni dokle ovo ide?
I ponavljam, ako vam je dobra, vodite je kući, nek vam pregleda matere, sestre i žensku djecu, jer je stručna toliko... Sramota...
Opca Bolnica je u gubitku a finansira se 100% od strane drzave, pitajmo se zasto? Ne kazem i ne vjerujem da Nakas krade ali ocito nezna da radi nema savremenom menadzerskog pedigrea da bolnica funkcionise kako treba!!!
Ni meleku ne treba dati vise od 2 mandata, tako je to u savremenim drzavama!!!
-
Trebam te
#7848 Re: SDA-All about
Cyrax wrote:Dabogda ga lijecila ko god je podrzavao. Vece kazne nema.
Sebija i ne treba lijeciti, vec organizovati posao da ljekari lijece kako treba!
Iskreno se nadam da ce uvesti red!
-
gorgonzola
#7849 Re: SDA-All about
pa bio je i cetvrti kandidat. ali on nije bosnjak.
-
Holms
#7850 Re: SDA-All about
ovo ima puno dublje značenje, jer je ova bolnica kako tako odolijevala napadu ovih tender-begova i lopova.
sad je i njoj došao kraj
Bakir je poklopio cijeli grad
a i neka je jer većina ga hoće, kao i njegovu stranku
sad je i njoj došao kraj
Bakir je poklopio cijeli grad
a i neka je jer većina ga hoće, kao i njegovu stranku