Nisam idealist. Slažem se da se u predizbornoj kampanji svašta nešto "nabaca".quasar wrote:Predizborna je marketing. Primjenjivo na robu: ako ti vjerujes svemu sto ti kazu o datom proizvodu, onda imas problem.
Ja obicno kupujem proizvode koji nemaju reklamnu kampanju jer me vodi logika da kupovinom tog proizvoda placam cijenu te kampanje, sto znaci da proizvod manje vrijedi. Mnogo je veca sansa da cijena proizvoda koji nije agresivno reklamiran odrazava njegovu pravu vrijednost jer se odnosi na njegov kvalitet, sto ce znaciti da j ekvalitetniji od reklamiranog, a ocigledno opstaje na trzistu uprkos preglasnoj konkurenciji.
E pa sad to primjeni na predizbornu. Ono sto je lajt motiv vecini da glasa za neku stranku, nije ono sto mene privlaci jer je to uglavnom smisljena sarena laza koja treba da te privuce. Nesto kao prva pjesma na A strani muzickog albuma.
obicno se bitnije stvari kriju iza. Meni je predizborna npr. bila nebitna, jer je SDP jedino sto je preostalo od nade za ovu zemlju. Mogao sam ne izaci ili izaci i glasati za SDP.
Moj sud je da ako 2014. budemo korak blize EU, tj. normalnijoj zemlji, i a ako bude malkice bolje nego 2010. nisam se zahebo.
Kada se reklamira deterdžent, potencijalnim konzumentima se prezentira "čudotvorni prašak" koji pere deset godina stare mrlje. Konzument zna da nije sve baš tako kako je zabilježeno na reklami, ali određene mrlje će sigurno nestati.
SDP je dosad slagao one koji su ih izabrali za mali milion stvari.
Svaka čast određenim potezima Vlade FBiH na čelu sa Nerminom Nikšićem. Ostalo, nigdje veze.
Znam, ima još vremena do 2014. Isto tako znam da vrijeme pravo brzo prolazi.