Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Capajebo

#7826 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

__Phoenix__ wrote:Rekao sam najmlađi :skoljka:
A Skagos? :mrgreen:
Pandakonda

#7827 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Ja zaboravio da lik postoji :lol: :lol:
__Phoenix__

#7828 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by __Phoenix__ »

A Skagos? :mrgreen:[/quote]
Nema to u seriji :skoljka:
Tito_i_Partija

#7829 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

banjaluka078 wrote:
Strasno dobar trailer, sav sam se najezio. Kad ce vise pocet'? :D
KB9

#7830 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by KB9 »

dobro je, u novom traileru ima naznaka kako ce u buducnosti arya bit bog i batina :mrgreen:
r_faruk

#7831 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

Dobri ste, ja sam 80% likova iz serije zaboravio... nit se sjecam ko je s kim, ko je koga, ko je umro, ko je ko... :-) :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7832 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

i ja sve kontam dje je ona mala cerka od cersei i jaimeija, kao ono ona otrovana na onom brodu... zaista mnooogoo likova za pofatat... mislim da je i roosu boltonu koza otisla na siljak onog momenta kada je javno priznao kopile ramiza za sina... vjerujem da je njega i onu debelu odro i zapalijo...bolesnik pravi, poslije maloprstica najomrzeniji mi lik u seriji.

edit zapravo cersei i ne zna da joj je kcerka otrovana ona je tada bila utamnicena kod fanatika kolko me sjecanjesluzi...jebo ovo pauza od godinu dana nemas pojma sta se sve desilo...pocinje me nervirat moram ponovo sve gledat da se prisjetim i uklopim u ovu novu sezonu

Myrcella Baratheon

Approximately 19 years old in Season 5 (see notes)
Death
Poisoned by Ellaria Sand and the Sand Snakes.
Pandakonda

#7833 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

pici wrote:i ja sve kontam dje je ona mala cerka od cersei i jaimeija, kao ono ona otrovana na onom brodu... zaista mnooogoo likova za pofatat... mislim da je i roosu boltonu koza otisla na siljak onog momenta kada je javno priznao kopile ramiza za sina... vjerujem da je njega i onu debelu odro i zapalijo...bolesnik pravi, poslije maloprstica najomrzeniji mi lik u seriji.

edit zapravo cersei i ne zna da joj je kcerka otrovana ona je tada bila utamnicena kod fanatika kolko me sjecanjesluzi...jebo ovo pauza od godinu dana nemas pojma sta se sve desilo...pocinje me nervirat moram ponovo sve gledat da se prisjetim i uklopim u ovu novu sezonu

Myrcella Baratheon

Approximately 19 years old in Season 5 (see notes)
Death
Poisoned by Ellaria Sand and the Sand Snakes.
Šteta za nju, baš sam htio vidjet kako će se dalje odvijat situacija između njih nakon što joj je Jamie priznao da joj je pravi otac :-)

pici

#7834 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

kako sam na HBO3 počeo odgledavat sezonu po sezonu, evo još jedne scene se sjetih kad Stanis baca one pijavice u vatru koje je crvena rospija stavila na Robertovo kopile da ispiju krv kraljevsku... Uzurpator Robb - mrtav, Uzurpator Joffrey - mrtav i Uzurpator Balon Greyjoy - živ... znaći možemo očekivat smrt kralja željeznih ostrva u ovoj sezoni, po nekim naznakama Theon bi mogao biti nasljednjik, onaj sveštenik nije djaba prikazivan... ide osveta na Remsija :izet:
Pandakonda

#7835 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

pici wrote:kako sam na HBO3 počeo odgledavat sezonu po sezonu, evo još jedne scene se sjetih kad Stanis baca one pijavice u vatru koje je crvena rospija stavila na Robertovo kopile da ispiju krv kraljevsku... Uzurpator Robb - mrtav, Uzurpator Joffrey - mrtav i Uzurpator Balon Greyjoy - živ... znaći možemo očekivat smrt kralja željeznih ostrva u ovoj sezoni, po nekim naznakama Theon bi mogao biti nasljednjik, onaj sveštenik nije djaba prikazivan... ide osveta na Remsija :izet:
Nema tu Theona ni na mapi, nasljednik će ti bit Euron Greyjoy brat od Balona, to je ovaj lik iz trailera:

Image

Image
omar little

#7836 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

to je onaj danac iz borgen, dobar glumac.

citala sam negdje da ce i onaj mali irac sto je igrao agrippu u "rome" biti u novoj sezoni, samo se ne sjecam koga ce igrati.
omar little

#7837 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

jah, kad sam vec tu i da konacno jednom bude koristi od ovih spojlerasa sto su citali knjige :D :D , zanima me ko su ovi "fusion of Septon Meribald and the Elder Brother"? to je kao opis lika kojeg ce ian igrati pa me zanima ko su, sta su, kako su? :D

hvala.
Pandakonda

#7838 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Ian McShane je o svom liku rekao:
I am responsible for bringing somebody back that you think you’re never going to see again.
Moguće je da se ovo odnosi da će vratit nekog iz mrtvih. Prvo ko mi pada na pamet je Catelyn Stark (u knjizi se vrati kao Lady Stoneheart) , ali nju u knjigama oživi Beric Dondarrion, dok se ovdje spominje da bi on (Ian) mogao igrat ulogu Meribalda. Taj lik bukvalno Brienne, Podricka i Hyle Hunt-a uputi do tog Elder Brothera koji im kaže da je Hound držao Aryu zarobljenu a ne Sansu kako su mislili. Mada sumnjam da će se ovaj scenario ovako odigrat jer je Brienne već namlatila Hounda i u traileru smo vidjeli da ona pomogne Sansi i Theonu kad ih napadnu u šumi.
pici

#7839 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Pandakonda wrote:
pici wrote:kako sam na HBO3 počeo odgledavat sezonu po sezonu, evo još jedne scene se sjetih kad Stanis baca one pijavice u vatru koje je crvena rospija stavila na Robertovo kopile da ispiju krv kraljevsku... Uzurpator Robb - mrtav, Uzurpator Joffrey - mrtav i Uzurpator Balon Greyjoy - živ... znaći možemo očekivat smrt kralja željeznih ostrva u ovoj sezoni, po nekim naznakama Theon bi mogao biti nasljednjik, onaj sveštenik nije djaba prikazivan... ide osveta na Remsija :izet:
Nema tu Theona ni na mapi, nasljednik će ti bit Euron Greyjoy brat od Balona, to je ovaj lik iz trailera:

Image

Image
super nek nije Theon on je poremecen pogotovo poslije rezanja muškosti, jedino sa Sansom da ne odluta
Juliuscezar

#7841 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Drago mi je zbog Starkovih, ali prdonja je garant sredio da ih opet sve pokolju.
Pandakonda

#7842 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

bhnapoleon1 wrote:Drago mi je zbog Starkovih, ali prdonja je garant sredio da ih opet sve pokolju.
Ja mislim da su svi Starkovi sigurni do kraja serijala, jedino možda da Jon pogine na kraju ono kao sacrifice neki.
Juliuscezar

#7843 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Pandakonda wrote:
bhnapoleon1 wrote:Drago mi je zbog Starkovih, ali prdonja je garant sredio da ih opet sve pokolju.
Ja mislim da su svi Starkovi sigurni do kraja serijala, jedino možda da Jon pogine na kraju ono kao sacrifice neki.
Ma dobro to mislio sam vise metaforicki da im nece pustit da se vrate u Winterfell , tj ni da djelimicno vrate moc koju su imali. Ne bi trebalo da ih doslovno kolju ali opet mogao bi onaj najmladji najebat nekaf. Varg i Ayra su sigurni. Sansa 70 % da je sigurna ali ko zna.
r_faruk

#7844 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

super nek nije Theon on je poremecen pogotovo poslije rezanja muškosti, jedino sa Sansom da ne odluta
ne kontam kako piski. jesu li mu odrezali komplet cundaru :D , ovo me nesto plaho interesuje :-)
a ima i onaj evnuh, jel i njemu odfikarena?
pici

#7845 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

r_faruk wrote:
ne kontam kako piski. jesu li mu odrezali komplet cundaru :D , ovo me nesto plaho interesuje :-)
a ima i onaj evnuh, jel i njemu odfikarena?

debeli prdonja se podobro zabavio pisanjem o odfikarenim Ćundarama, Varys je ko dijete od onog čarobnjaka osakačen i sjeća se glasa koji je progovorio iz vatre kada je čarobnjak bacio qujac u nju, Neokaljani takodje svi osakaćeni, Theon od onog manijaka boltonovog kopileta, još strašno kad mu je ross kazao kako je ubio seljaka i objesio ga za drvo a ispod silovao njegovu ženu koja je rodila njega... toliko morbidnih stvari ima da je to zastrašujuče, mada ima istine u stvarnoj ljudskoj istoriji pa i sadašnjosti, čovjek šta uradi čovjeku je užas, nije ona djaba stara poslovica, čovjek je čovjeku Vuk.
mixone1995

#7847 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mixone1995 »

Zna li se ista koliko ce jos biti sezona nakon ove seste?
Capajebo

#7848 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

mixone1995 wrote:Zna li se ista koliko ce jos biti sezona nakon ove seste?
Trebalo bi jos 1 sezona. Ako sta ne promijene.
Pandakonda

#7849 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

mixone1995 wrote:Zna li se ista koliko ce jos biti sezona nakon ove seste?
Debeli je planirao još jednu knjigu (sezonu) poslje ove : The Winds of Winter (6 sezona) i A Dream of Spring (7 sezona).
annoy

#7850 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Tko zna kad će izaći Dream of spring...nema baš više materijala iz knjiga za seriju, barem dok ne izađe Winds of winter. Pitanje je koliko Debeli govori producentima o svojim planovima u vezi završetka serijala. Bit će zanimljivo vidjeti kako će završiti serija, ja navijam da završetci budu različiti :)
Jel to usigurno da je sljedeća sezona zadnja?
Post Reply