Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- karanana
#7826 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
sta, kao skotska vam karanana ekipa?
- p206
#7827 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
nisu ništa posebno, ali imaju povoljniji raspored jer čini mise igraju zadnju sa Argentinom kojoj će tada biti dovoljan i remi, jer će prve 2 vjerovatno dobiti
dobro bi bilo kad bi Iran i Nigerija remizirali prvu, a mi izgubili max 2 razlike bez crvenih i puno žutih kartona
dobro bi bilo kad bi Iran i Nigerija remizirali prvu, a mi izgubili max 2 razlike bez crvenih i puno žutih kartona
- insaneinthebrain
#7828 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
al ne igraju im tri standardna igraca veceras, pa treba i to uzeti u obzir
- Edin H.
#7829 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Tu se negdje Skoti sa nama.swanfilter wrote:Kada ove iz Afrike jedni Skoti driblaju, tehnicki uzimaju kao djecu, od nas ocekujem da to rutinirano odradimo. Mada, ima jos, ali jaci smo mnogo ...
- IcedMFEarth
#7830 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne zajebavaj.Edin H. wrote:Tu se negdje Skoti sa nama.swanfilter wrote:Kada ove iz Afrike jedni Skoti driblaju, tehnicki uzimaju kao djecu, od nas ocekujem da to rutinirano odradimo. Mada, ima jos, ali jaci smo mnogo ...
- Mračajski proto
#7831 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Škoti bi nam dali bar dva gola. A mi njima?
- Zmijuga loma
#7832 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Hrkljuš. Ovima antitalentima je dobro dati malo loptu u noge da se razmašu i izvuku iz svoje polovine i onda ih marisati u tranziciji.
- karanana
#7833 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
apsolutno se slazem. hrvatistan dici dva puta u kvalifikacijama nije bezveze.Edin H. wrote:Tu se negdje Skoti sa nama.swanfilter wrote:Kada ove iz Afrike jedni Skoti driblaju, tehnicki uzimaju kao djecu, od nas ocekujem da to rutinirano odradimo. Mada, ima jos, ali jaci smo mnogo ...
- jeza u ledja
#7834 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
samo? pa jbg to je manje vise neka norma u bilo kojoj utakmici. a skoti su realno dosta slabija repka od nas.insaneinthebrain wrote:al ne igraju im tri standardna igraca veceras, pa treba i to uzeti u obzir
- insaneinthebrain
#7835 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
tri najbolja, zamisli nama da ne igra dzeko, pjanic i lulicjeza u ledja wrote:samo? pa jbg to je manje vise neka norma u bilo kojoj utakmici. a skoti su realno dosta slabija repka od nas.insaneinthebrain wrote:al ne igraju im tri standardna igraca veceras, pa treba i to uzeti u obzir
- House
#7836 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nigerija nafakaški gol
- Edin H.
#7837 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
http://www.theguardian.com/football/blo ... -team-rows
The tediously monstrous ego of Cristiano Ronaldo could lead to no end of seething resentment in the Portugal dressing room should things not go the Ballon d’Or-winner’s way, while his compatriot Carlos Queiroz appears to have already hoisted the white flag out of exasperation at the difficulties he faces managing the unseemly rabble that is Iran.
Hamstrung at every turn by a potless national federation that has already told him his contract will not be renewed, Queiroz has conceded that his team has no chance of emerging from a group containing Argentina, Nigeria and Bosnia-Herzegovina. Iran have played just one friendly this year and now even the provision of kit has become an issue for his fed up players. With the team already indignant at being ordered not to swap shirts with opponents in Brazil, the collective seething will not have abated during a disastrous training camp in South Africa, where the players were forced to squeeze into shorts and socks that were too small as a result of shrinking in the wash.
Iran are unlikely to be the only squad leaving Africa for Brazil suffering disharmony among the troops, with those of Cameroon, Nigeria, Ivory Coast and Algeria all looking like potential powder kegs. The Indomitable Lions of Cameroon have rarely looked less indomitable and their coach, Volker Finke, has stressed the need for a major boost in team morale. Samuel Eto’o remains captain and insists on having a say in team affairs despite reservations about his mere presence in Brazil, while Fink’s daily duties are overseen by four federation-appointed blazers tasked with reporting back to a bizarre “normalisation committee”.
Meanwhile in the Nigeria camp, a rabid press corps and the inevitability of the now traditional squabble over bonuses is likely to thwart Stephen Keshi’s attempts to steer an African team to World Cup glory for the first time. Keshi’s Ivorian counterpart, Sabri Lamouchi, has already raised eyebrows with a couple of high-profile omissions from his squad, while Algeria’s Vahid Halilhodzic has developed a reputation for being a quite brilliant but incredibly difficult man.
The tediously monstrous ego of Cristiano Ronaldo could lead to no end of seething resentment in the Portugal dressing room should things not go the Ballon d’Or-winner’s way, while his compatriot Carlos Queiroz appears to have already hoisted the white flag out of exasperation at the difficulties he faces managing the unseemly rabble that is Iran.
Hamstrung at every turn by a potless national federation that has already told him his contract will not be renewed, Queiroz has conceded that his team has no chance of emerging from a group containing Argentina, Nigeria and Bosnia-Herzegovina. Iran have played just one friendly this year and now even the provision of kit has become an issue for his fed up players. With the team already indignant at being ordered not to swap shirts with opponents in Brazil, the collective seething will not have abated during a disastrous training camp in South Africa, where the players were forced to squeeze into shorts and socks that were too small as a result of shrinking in the wash.
Iran are unlikely to be the only squad leaving Africa for Brazil suffering disharmony among the troops, with those of Cameroon, Nigeria, Ivory Coast and Algeria all looking like potential powder kegs. The Indomitable Lions of Cameroon have rarely looked less indomitable and their coach, Volker Finke, has stressed the need for a major boost in team morale. Samuel Eto’o remains captain and insists on having a say in team affairs despite reservations about his mere presence in Brazil, while Fink’s daily duties are overseen by four federation-appointed blazers tasked with reporting back to a bizarre “normalisation committee”.
Meanwhile in the Nigeria camp, a rabid press corps and the inevitability of the now traditional squabble over bonuses is likely to thwart Stephen Keshi’s attempts to steer an African team to World Cup glory for the first time. Keshi’s Ivorian counterpart, Sabri Lamouchi, has already raised eyebrows with a couple of high-profile omissions from his squad, while Algeria’s Vahid Halilhodzic has developed a reputation for being a quite brilliant but incredibly difficult man.
- jeza u ledja
#7838 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
insaneinthebrain wrote:tri najbolja, zamisli nama da ne igra dzeko, pjanic i lulicjeza u ledja wrote:samo? pa jbg to je manje vise neka norma u bilo kojoj utakmici. a skoti su realno dosta slabija repka od nas.insaneinthebrain wrote:al ne igraju im tri standardna igraca veceras, pa treba i to uzeti u obzir
jbg rekao si "3 standardna" ne "3 najbolja" . ko im ne igra?
- IcedMFEarth
#7839 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Tamam što pohvali škote počeli k'o amateri, kako gube lopte
A i šta ovi Nigerijci mašaju
Ona postava iz drugog poluvremena u Gradačcu glat uzela obje ekipe.
A i šta ovi Nigerijci mašaju
Ona postava iz drugog poluvremena u Gradačcu glat uzela obje ekipe.
- Šibicar
#7840 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Škoti ne mogu sa nama u istu rečenicu jer su antitalentovane krampe,kao uostalom i sve reprezentacije s ostrva,ali sve te reprezentacije krasi dobra fizička sprema,borbenost i puno trčanja,pa se na tu kartu i uz malo sreće može nekad pomrsiti račun i najboljim reprezentacijama.
- Edin H.
#7841 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nigeria v Scotland: match-fixing threat brought to SFA's attention
http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/27596127
Sumnja se da je ova utakmica nastimana zbog velikog broja istih opklada, Skoti nisu pod sumnjom.
http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/27596127
Sumnja se da je ova utakmica nastimana zbog velikog broja istih opklada, Skoti nisu pod sumnjom.
- insaneinthebrain
#7842 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
moses, odemwingie i jos jedan. ne znam tacno koji je. ne rece onaj komentator na bbc-ujeza u ledja wrote:
jbg rekao si "3 standardna" ne "3 najbolja" . ko im ne igra?
- Edin H.
#7843 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Samo lupate ko Martin po divizijijeza u ledja wrote:samo? pa jbg to je manje vise neka norma u bilo kojoj utakmici. a skoti su realno dosta slabija repka od nas.insaneinthebrain wrote:al ne igraju im tri standardna igraca veceras, pa treba i to uzeti u obzir
Na FIFA listi Skoti su 22-gi, dok je reprezentacija BiH 25-ta
Je'l se to zaboravilo da su Hrvate klapili dva puta, a ko govori protiv ostvrskih timova je li se zaboravilo da nas je otpuhala Republika Irska koje je realno slabiji tim od Skotske.
Uostalom Skoti su i nas uzeli i kuci i na strani, istina poodavno.
- IcedMFEarth
#7844 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne vrijeđaj nam intelgenciju Edine molim te 
- Šibicar
#7845 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja kažem da se može desiti svašta kad imaš fizički spremnu ekipu,ne moraju biti nikakvi fudbalski znalci mogu svakoga dobiti,ali isto tako i zijaniti od poluamatera.To što su dobili Hrvate ne mora značiti da su jači i bolji od njih,jer i njih je Srbija mislim oba puta dobila u istim tim kvalifikacijama.
Uzeli nas Škoti prije 100 godina.
- jeza u ledja
#7846 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Eksi Skoti 22-i?! Jesu li oni zavrsili zadnji u svojoj grupi na kraju? Ili predzadnji? Mescini da su gubili i od Velsa. Znam da su bili daleko od Srbije. I ne znam po cemu su jaci od Iraca. Po sastavu sigurno nisu.
@ insaine, da vidim ne igra ni Musa ni Emenike, ali igraju Obi Mikel i Yobo. Odemwingie i Moses su izgleda na klupi. Imaju oni dosta napadaca, bar 5 koji mogu konkurirati za prvi tim pa je i do toga.
@ insaine, da vidim ne igra ni Musa ni Emenike, ali igraju Obi Mikel i Yobo. Odemwingie i Moses su izgleda na klupi. Imaju oni dosta napadaca, bar 5 koji mogu konkurirati za prvi tim pa je i do toga.
- insaneinthebrain
#7847 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
mogli bi i protiv nas jedan autogol da zabiju

- Edin H.
#7848 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja sam bio na utakmiciŠibicar wrote:Ja kažem da se može desiti svašta kad imaš fizički spremnu ekipu,ne moraju biti nikakvi fudbalski znalci mogu svakoga dobiti,ali isto tako i zijaniti od poluamatera.To što su dobili Hrvate ne mora značiti da su jači i bolji od njih,jer i njih je Srbija mislim oba puta dobila u istim tim kvalifikacijama.
Kazem ovdje Skotima drago mi je da je utakmica prosla OK, kaze frajer jasta je gadjali nas nekakvim ciglama na Kosevu
- Šibicar
#7849 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Što je najgore i ja sam,Edin H. wrote:Ja sam bio na utakmiciŠibicar wrote:Ja kažem da se može desiti svašta kad imaš fizički spremnu ekipu,ne moraju biti nikakvi fudbalski znalci mogu svakoga dobiti,ali isto tako i zijaniti od poluamatera.To što su dobili Hrvate ne mora značiti da su jači i bolji od njih,jer i njih je Srbija mislim oba puta dobila u istim tim kvalifikacijama.
- Edin H.
#7850 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
E na toj nisam bio, ali to nam je najbolja utakmica svih vremenaŠibicar wrote:
Što je najgore i ja sam,moguće je da mi je to bio zadnji put da gledam reprezentaciju uživo,osim ako je ona deračina Danaca 3-0 bila poslije te utakmice,jer i na njoj sam bio.