Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
zlata

#7826 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

sumirprimus wrote:haha koji ba cionista,koja zamka.. u zamku si sama upala oog trenutka kad si pocela da dokazujes nedokazivo... :)
al eto... ja sam cionist i trolas :)
od straha,mnogi ti zidovi kolaboratori kako velis,nisu ugledali sjvetlo dana na kraju rata,pitaj se zasto,i kako,vjerovatno su sami to trazili :)
i sad mi nesto oko palestine i ljudskih prava... e jebiga al ono iskreno :)
Iskreno, provaljen si.

Pao si nisko, kad strogo osudjujes obicne ljude,
sto nisu ucinili vise u Drugom Svjeskom Ratu,

iako im se prijetilo smrcu
a sad radosno cekas kad ce opet bit' klaonica u Gazi.

Je'l' to tebi netko iz Gaze prijeti?
Da ce ti i sjeme zatrat? Da ce te progonit sa kucnog praga?
Pa ti zato toliko drago?
Last edited by zlata on 10/12/2012 00:21, edited 2 times in total.
stotka12

#7827 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by stotka12 »

nemoguce vruce wrote:Njemacki ministar za razvoj Dirk Niebel izjavio da je stanje u gazi nepodnoslivo i da se pod hitno moraju otvoriti granice. Doticni je bio posjetio Gazu i razgovarao sam vodjstvom Hamasa. Ovaj potez je vise nego diplomatski samar cionistima, narocito ako se u obzir uzmu podanicki odnosi na relaciji Njemacka- Izrael. ;-)
Naravno poslije sake sto su dobili suzdrzavanjem Njemacke na glasanju pri UN-u.
stotka12

#7828 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by stotka12 »

sumirprimus wrote:haha koji ba cionista,koja zamka.. u zamku si sama upala oog trenutka kad si pocela da dokazujes nedokazivo... :)
al eto... ja sam cionist i trolas :)
od straha,mnogi ti zidovi kolaboratori kako velis,nisu ugledali sjvetlo dana na kraju rata,pitaj se zasto,i kako,vjerovatno su sami to trazili :)
i sad mi nesto oko palestine i ljudskih prava... e jebiga al ono iskreno :)
Tvoj pokusaj da pripisujes ántisemitizam je i politika koju cionisti vode i u Njemackoj,ima nesto sto je jos gore od negacije Shoa-e Holokausta a to je Instrumentalizacija iste. :)
semirizsvemira

#7829 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by semirizsvemira »

Odlican govor Hamasovog lidera . Samo tako .N ije to zidovska zemlja , nit ce biti . Oni su okupirali tudju zemlju i sa nje ce ici kad tad . Ako Bog da a dat ce jer on je pravdean i prokleo je zidove do sudnjeg dana . Doduse nijedan vodja ove umjetne tvorevine nije rodjen tu vec je sljego posle dogovora Sterna i Hitlera . I Palestinski narod nece nikad odustati od oslobodjenja svoje drzave , ama bas nikad . Mogu ubijati na stotine djece i civila ( i Hitler je to isto radio ) , mogu oteti masline i zemlju ali nikad nece biti sigurni .
Muahmmed s.a.w.s. je rekao da nece doci Sudnji dan preije nego muslimani pocnu ubijati zidove gdje god stignu a kamenje i drvece ce pokazivati gdje se kriju zidovi . Da se moze otkriti gdje se neko krije nije nikakva mudrolija . Iskusenja palestinaca su teska i okupator se moze unistiti samo jedinstvom a bit ce i toga ako Bog da . Vratit ce se palestinci na svoju okupiranu zemlju milom ili silom. Nisu oni ni Indijanci a nisu ni zidovi u Njemackoj . Broj zidova se umanjio za trecinu od pocetka intifade a ekonomija im je riknula odavno . Njihov fasizam prepoznalse su i neke evropske zemlje pa povlace svoje ambasadore iz te kvazi tvorevine khazara
Point.

#7830 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Point. »

Iskreno, mene je sram svakog bosanca i hercegovca koji podrzava Izrael i njihovu genocidnu politiku. Iskreno, gade mi se.
cyprus

#7831 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

semirizsvemira wrote:Odlican govor Hamasovog lidera . Samo tako .N ije to zidovska zemlja , nit ce biti . Oni su okupirali tudju zemlju i sa nje ce ici kad tad . Ako Bog da a dat ce jer on je pravdean i prokleo je zidove do sudnjeg dana . Doduse nijedan vodja ove umjetne tvorevine nije rodjen tu vec je sljego posle dogovora Sterna i Hitlera . I Palestinski narod nece nikad odustati od oslobodjenja svoje drzave , ama bas nikad . Mogu ubijati na stotine djece i civila ( i Hitler je to isto radio ) , mogu oteti masline i zemlju ali nikad nece biti sigurni .
Muahmmed s.a.w.s. je rekao da nece doci Sudnji dan preije nego muslimani pocnu ubijati zidove gdje god stignu a kamenje i drvece ce pokazivati gdje se kriju zidovi . Da se moze otkriti gdje se neko krije nije nikakva mudrolija . Iskusenja palestinaca su teska i okupator se moze unistiti samo jedinstvom a bit ce i toga ako Bog da . Vratit ce se palestinci na svoju okupiranu zemlju milom ili silom. Nisu oni ni Indijanci a nisu ni zidovi u Njemackoj . Broj zidova se umanjio za trecinu od pocetka intifade a ekonomija im je riknula odavno . Njihov fasizam prepoznalse su i neke evropske zemlje pa povlace svoje ambasadore iz te kvazi tvorevine khazara
Hoće li neko osudit ovo? Neće? Znam ja da je zanimljivije tražiti cioniste među forumašima drugačijeg razmišljanja, ali...
hrastov žižak

#7832 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hrastov žižak »

još uvijek čitaš njegove postove. :shock: :D
sumirprimus

#7833 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

cyprus wrote:
semirizsvemira wrote:Odlican govor Hamasovog lidera . Samo tako .N ije to zidovska zemlja , nit ce biti . Oni su okupirali tudju zemlju i sa nje ce ici kad tad . Ako Bog da a dat ce jer on je pravdean i prokleo je zidove do sudnjeg dana . Doduse nijedan vodja ove umjetne tvorevine nije rodjen tu vec je sljego posle dogovora Sterna i Hitlera . I Palestinski narod nece nikad odustati od oslobodjenja svoje drzave , ama bas nikad . Mogu ubijati na stotine djece i civila ( i Hitler je to isto radio ) , mogu oteti masline i zemlju ali nikad nece biti sigurni .
Muahmmed s.a.w.s. je rekao da nece doci Sudnji dan preije nego muslimani pocnu ubijati zidove gdje god stignu a kamenje i drvece ce pokazivati gdje se kriju zidovi . Da se moze otkriti gdje se neko krije nije nikakva mudrolija . Iskusenja palestinaca su teska i okupator se moze unistiti samo jedinstvom a bit ce i toga ako Bog da . Vratit ce se palestinci na svoju okupiranu zemlju milom ili silom. Nisu oni ni Indijanci a nisu ni zidovi u Njemackoj . Broj zidova se umanjio za trecinu od pocetka intifade a ekonomija im je riknula odavno . Njihov fasizam prepoznalse su i neke evropske zemlje pa povlace svoje ambasadore iz te kvazi tvorevine khazara[/quote]

Hoće li neko osudit ovo? Neće? Znam ja da je zanimljivije tražiti cioniste među forumašima drugačijeg razmišljanja, ali...
Drug,samo demokratskim metodama i forumskim pravilima... :wink:
Dakle,odakle početi,šta prvo demantirati,koju posluku porati,gdje se nasmijati a gdje zaplakati :lol: :evil:
htcxone

#7834 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by htcxone »

negohoce li od vas branitelja cionizma odgovoriti

ZASTO NE DOPUSTAJU PALESTINCIMA DA SE VRATE U SVOJE DOMOVE ako je to osnovno ljudsko pravo, a kazete da je izrael demokratska zemlja i napredna u odnosu na ostale u okolini...
nemoguce vruce

#7835 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by nemoguce vruce »

htcxone wrote:negohoce li od vas branitelja cionizma odgovoriti

ZASTO NE DOPUSTAJU PALESTINCIMA DA SE VRATE U SVOJE DOMOVE ako je to osnovno ljudsko pravo, a kazete da je izrael demokratska zemlja i napredna u odnosu na ostale u okolini...
Odgovor je jednostavan. Zato sto je politika svake izraelske vlade ka Palestincima obojena rasizmom. Cinjenica koju i sami Cionisti jasno i glasno potvrdjuju.
htcxone

#7836 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by htcxone »

nemoguce vruce wrote:
htcxone wrote:negohoce li od vas branitelja cionizma odgovoriti

Odgovor je jednostavan. Zato sto je politika svake izraelske vlade ka Palestincima obojena rasizmom. Cinjenica koju i sami Cionisti jasno i glasno potvrdjuju.
pa mene bas interesuje sta ce na ovo odgovoriti ugledna gospoda koja smatraju ovaj nacin uzimanja zemlje LEGALNIM?

ps. 100 000 000 eura (il dolara?) mjesečno od arapske lige za palestince... još jedan šamar izraelu...
sumirprimus

#7837 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Da jedno od tri glavna pitanja,PRAVO NA POVRATAK UNGAR 194...uz naselja na zap.obali i status jerusalema..
xtczone,ko to riješi riješio krizu na bliskom istoku... :)
prvi pregovori na tu temu su ti jos od kamp dejvida,i ima tu raznih ideja...
dakle,postoji i ideja,da pravo na povratak,ne mora znaciti povratak kuci,nego na tlo,buduce palestinske drzave,a u tu jednacinu ulaze i naselja tzv/setlments na zap.obali...

Rashid Khalidi--emphasizing what he terms "attainable" (rather than "absolute") justice--suggests that while "it must be accepted that all Palestinian refugees and their descendants have a right to return to their homes in principle..." it must be "equally accepted that in practice force majeure will prevent most of them from being able to exercise this right."

pa kaze arafat na ovu temu:"Yasser Arafat, in a 2002 opinion piece in the New York Times, indicated that some accommodation of Israel's demographic concerns was possible:

In addition, we seek a fair and just solution to the plight of Palestinian refugees who for 54 years have not been permitted to return to their homes. We understand Israel's demographic concerns and understand that the right of return of Palestinian refugees, a right guaranteed under international law and United Nations Resolution 194, must be implemented in a way that takes into account such concerns."

"Salim Tamari (a member of the Palestinian delegation to both the RWG and the Continuing Committee) approvingly quotes Khalidi's views, expressing them in the following terms:

Israel's acceptance, in principle, of the right of Palestinians and their descendants to return to their homes. The Palestinians, in exchange, would recognize that this right cannot be exercised inside the 1948 boundaries but in a state on Palestine [in the West Bank and Gaza]. As part of these mutual concessions, Israel should take into its territory several tens of thousands of refugees, particularly those who have family members living inside Israel. "...

a tu je i pitanje kompenzacije,pa Khalidi veli...
A third element is reparations for all those who will not be allowed to return, and compensation for those who lost property in 1948.
tada je u igri bilo oko 20k dolara po osobi....
znaci nije da nisu spremni i na kompenzaciju...samo pitanje iblo jel na one prezivjele od 1948,il i na njihove potomke...
htcxone

#7838 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by htcxone »

A third element is reparations for all those who will not be allowed to return

da te pitam, da zivis u sarajevu i ja ti dođem i kažem evo ti maanje ili jednako koliko vrijedi tvoja kuca i da ja se uselim tu da li bi ti pristao?
znas li koliko se legalnim putem u koliko moraš iseliti iz kuce (a vidi u kini auto put prave, ljudi koji žive u jednom krilu kuce nećće da prodaju drzavi za dobar iznos novca i onda naprave auto put koji kroz sredinu zaobilazi kucu :) )
dakle tu je sentimentalna povezanost, ja svoju kucu ne bih prrodao ni za 3x veću vrijednost jer je to nesto sto su meni moji ostavili da zivim!
E sad zamisli neko meni dosao i otjerao me i jos mi nudi neke USLOVE I KOMPENZACIJE!!!

Ja ne kontam shvatas li ti sta znaci NEKOGA PROTJERATI iz njegove zemlje, imanja, kuce? jesi svestan cinjenice da nesto TUĐE PRISVAJAŠ SEBII BEZ IKAKVOG ARGUMENTA....

dakle, pitanje na koje trazim odg je DA LI SE SLAŽEŠ DA IZRAEL TREBA DA SVIM PALESTINCIMA VRATI NJIHOVU ZEMLJU IZ 48' PA NA DALJE DO DANA DANAŠNJEG KOJA IM JE ODUZETA!
sumirprimus

#7839 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

mislim ono opet poredis sarajevo sa bliskim istokom :roll:
bolje onda prohodaj do vogosce pa pitaj njih sto se ne vrate,sto mijenjaju kuce???

dalje postoji i pitanje kompenzacije za izraelce koji su protjerani iz arpaskih zemalja,ugrubo otprilike je cifra identicna oko 700-800k s jedne strane krscana i muslimana,sdruge jevreja...
s tim da jevreji,uopce i ne potezu to pitanje :) dok palestinci ne zatraze vise para :)
htcxone

#7840 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by htcxone »

sumirprimus wrote:mislim ono opet poredis sarajevo sa bliskim istokom :roll:
bolje onda prohodaj do vogosce pa pitaj njih sto se ne vrate,sto mijenjaju kuce???

dalje postoji i pitanje kompenzacije za izraelce koji su protjerani iz arpaskih zemalja,ugrubo otprilike je cifra identicna oko 700-800k s jedne strane krscana i muslimana,sdruge jevreja...
s tim da jevreji,uopce i ne potezu to pitanje :) dok palestinci ne zatraze vise para :)
:shock: JESI OZBILJNAN? u Bosni svako ko se varti dobije stan nazad! ima 1% slučajeva al to su bas neke glavonje kojima ne mozes nista (vlast)
kod mene komšija za kojeg znam da me gađao, vratio se i sad iznajmljuje tu kuću...vratit se neće jer mu je bolje sa "njegovima" ....

a sad spektakl :D
ko i kada i odakle ih je protjerao? (jevreje)
odakle ti podatci o toj cifri?
ja ti oppet objasnjavam da NE MOZES NEKOME UZETI KUCU I ONDA MU NUDITI PARA KOLIKO TI HOOCES al tti očitno ne čitaš onaj dio na koji te stid odgovoriti nego izbjegavas direktno odgovoriti....
zasto izrael kad je tako demokratski ustrojen ne dopusti SVIM PALESTINCIMA OD 48' DO DANAS KOJI SU PROTJERANI DA SE VRATE NA SVOJU ZEMLJU?
sumirprimus

#7841 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Podaci(bez T),...su zvanični i možeš ih pronaći i sam :)
Naravno da ih nećeš čuti od hamasa,hezbole,irana i sličnih nazovimo strana u konfliktu :)
Samo hoću da kažem, od tih prvobitnih 700k izbjeglica,dogovorili su se,dakle,i palestinci su pristali,negdje oko 50-100 k prvobitnih izbjeglica na povratak u izrael,ostatak na zap.balu i kompenzacija...
Više je razloga,kojih su svjesni i palestinci,prvo više nema tih sela, i kuća,gdje da se vrate?drugo demografija,
treće, novac i tako :)
zlata

#7842 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

sumirprimus wrote:mislim ono opet poredis sarajevo sa bliskim istokom :roll:

Opet lazes. Sva tvoja propaganda je vec dokazana kao hrpa lazi.

Osobno znam bezbroj Zidova iz Maroka i Egipta i njihova prica nema veze s'tvojim lazima.

Prica prve familije iz Maroka je da su otisli svojom voljom. Niko ih nije prognao iz Maroka.
Culi ljudi da se stvara zidovska drzava koja im obecava bolje uvjete za zivot.
Pobjegli iz nacisticke Francuske. Skrasili se u rodnom Maroku. Postali sirotinja, jer i ono malo sto su imali likvidirali su u Francuskoj.

Familija iz Egipta je otisla iz Egipta u periodu intenzivne nacionalizacije, kad su i ne-Zidovima nacionalizirali imovinu.....slucaj sa mnogobrojnim Grcima, Talijanima i Maltezanima koji su tad napustili Naserov Egipat.

Palestinci nisu duzni kompenzirat Zidove za Ausvic.

Nit su ga krojili, nit su sudjelovali u icijem genocidu.

Nit su duzni Zidovima za njihov odlazak iz susjednih zemalja.

Egipat je suverena drzava. Palestinci nisu Egipcani.

Kakve veze ima jedna strana, suverena drzava kao Alzir i Maroko, sa Palestincima?

Treba puno intelektualne akrobacije, i nedostatak karaktera, i intelektualnog integriteta,
da bi se optuzilo-zaduzilo PALESTINCE, za dogadjaje sa Zidovima u ostalim Arapskim drzavama.

Po tvojoj logici, Bosnjaci bi trebali optuzit Rusiju za Srebrenicu, i ocekivat kompenzaciju od samog Putina. :lol:

http://psreview.org/content/view/16/70/

"But while the expulsion of the Palestinian refugees has been at least tacitly acknowledged—if not its willfulness and the extent of its attendant brutality—this has in turn generated an alternative propaganda strategy based on the claim of “population exchange” that is put forward in the AJC ad. It is argued that this exchange has remained incomplete because other Arabs (the same who expelled Jews) “turned their backs on the hundreds of thousands of Palestinians who crossed into Arab lands.”[2]"

At a superficial but appropriately critical level, the Israeli revisionist historian Tom Segev summarizes emigration immediately after the founding of Israel, especially in relation to North Africa: “Deciding to emigrate to Israel was often a very personal decision. It was based on the particular circumstances of the individual’s life. They were not all poor, or ‘dwellers in dark caves and smoking pits.’ Nor were they always subject to persecution, repression or discrimination in their native lands. They emigrated for a variety of reasons, depending on the country, the time, the community, and the person.” Segev summarizes the “messianic fervor” that led to “operation Magic Carpet” in Yemen in 1948-49, but also notes that the Jewish Agency emissary in Aden, “asked permission to prepare the Yemenite authorities to expel the remaining Jews from their country.
htcxone

#7843 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by htcxone »

sumirprimus wrote:Podaci(bez T),...su zvanični i možeš ih pronaći i sam :)
Naravno da ih nećeš čuti od hamasa,hezbole,irana i sličnih nazovimo strana u konfliktu :)
Samo hoću da kažem, od tih prvobitnih 700k izbjeglica,dogovorili su se,dakle,i palestinci su pristali,negdje oko 50-100 k prvobitnih izbjeglica na povratak u izrael,ostatak na zap.balu i kompenzacija...
Više je razloga,kojih su svjesni i palestinci,prvo više nema tih sela, i kuća,gdje da se vrate?drugo demografija,
treće, novac i tako :)
i opet ne odgovoris :) lijepo ;)

zlata :thumbup:

Prica prve familije iz Maroka je da su otisli svojom voljom. Niko ih nije prognao iz Maroka.
Culi ljudi da se stvara zidovska drzava koja im obecava bolje uvjete za zivot.
zlata

#7844 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

Evo jos malo istine o cionistickom djelovanju u susjednim arapskim zemljama....

http://azvsas.blogspot.ca/2012/09/the-z ... ewish.html

WHEN THE ZIONIST UNDERGROUND PLANTED BOMBS OUTSIDE BAGHDAD’S JEWISH CAFÉS AND SYNAGOGUES
When the Zionist underground set off bombs in order to ‘persuade’ Iraqi Jewry to emigrate to Israel.
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=X7k ... =endscreen
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... mq94B17zXo
http://www.youtube.com/watch?v=Cxp8-ptC6UY

The Lavon Affair: When Israel firebombed U.S. Installations to make it appear attacks were by ‘Muslim extremists,’ and how the US media cover it up

http://alethonews.wordpress.com/2010/07 ... ver-it-up/
Last edited by zlata on 10/12/2012 11:57, edited 1 time in total.
sumirprimus

#7845 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Da naravno,Palestinci i jesu rekli,to što imate sa drugim arapskim zemljama,riješite sa njima,naravno da se to ne može stavljati Palestincima na dušu...
Palestinci su svakako žrtva i kolateralna šteta,i izraela i arapskih susjeda...
I jedni i drugi ih koriste u svojim potkusurivanjima...

p.s Hoćete da kažete da nije bilo progona židova na bliskom istoku?Kao i da brojke nisu tačne?
stotka12

#7846 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by stotka12 »

Nakon dogovora o primirju u kojem je posredovao Egipat, i Izrael i Hamas su proglasili pobjedu. No, ima li uopće pobjednika? O tome je za RT.com govorio bivši pomoćnik američkog ministra odbrane i bivši ambasador te zemlje u Saudijskoj Arabiji Chas Freeman.

On je kazao kako ne misli da se Izrael može nazvati pobjednikom posljednjih sukoba.

"Javno mišljenje je takvo, u svijetu i u regiji, da je Izrael itekako izgubio. Niko ne voli vidjeti bombardovanje civila naprednim oružjem, što se ovdje događalo. Naravno, ono što je uradio Egipat u postizanju primirja ukazuje na jedan novi put. To je osiguralo veliku podršku Palestincima u Gazi, uprkos činjenici da se mnogim vladama koje su došle u Gazu, ili poslale svoje ministre vanjskih poslova, uopće ne sviđa Hamas. Ustvari, one ga se boje. Dakle, jasno je da je Hamas politički ojačao i u palestinskim područjima i u arapskom svijetu. Mislim da je to ipak pobjeda Hamasa i poraz Izraela", kaza o je Freeman.

Izrael je svoje napade nazvao pravom da se brani, odnosno bori protiv terorizma, što su potpomogle i opravdale zemlje poput Sjedinjenih Američkih Država i Njemačke. Freeman kaže da takvo nešto nije nikakvo opravdanje, pogotovo da pod okriljem borbe protiv terorizma niko nema pravo napasti druge, pogotovo ne civile.

Freeman podsjeća na akciju Izraela sa samog kraja 2008. godine, koja je nazvana "Operacija lijevano olovo", a koja se dogodila tokom promjena u Washingtonu. Zanimljivo je da se i ovaj sukob dogodio u vrijeme američkih izbora.

"Izrael nije uspio ovog puta. Razlog tome je pogrešna strategija. Ne možete bombardovati ljude u mirnoj kooegzistenciji, to jednostavno ne funkcionira".

Budući da se ovog puta približavaju izbori u Izraelu, posljednji napadi su ponajprije s tim povezani.

"Vrlo je popularno za Izrael ubijati Palestince u Gazi u vrijeme izbora. Na Hamas se gleda kao na čudovište, pa rat protiv Hamasa donosi glasove", kazao je Freeman.
zlata

#7847 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

sumirprimus wrote:Da naravno,Palestinci i jesu rekli,to što imate sa drugim arapskim zemljama,riješite sa njima,naravno da se to ne može stavljati Palestincima na dušu...
Palestinci su svakako žrtva i kolateralna šteta,i izraela i arapskih susjeda...
I jedni i drugi ih koriste u svojim potkusurivanjima...

p.s Hoćete da kažete da nije bilo progona židova na bliskom istoku?Kao i da brojke nisu tačne?
PROCITAJ sav materijal o exodusu Zidova iz arapskog svijeta.
I MOLIM te pojasni nam,
kom je bilo najvise u interesu, da se oni sto prije dosele u Izrael, u sto vecem broju?

Zidovski Izrael nebi postojao, da Izrael nije uspio nekako :roll: privuc sto veci broj Zidova iz susjednih arapskih zemalja. :D
http://www.youtube.com/watch?v=X7kJIkW1r3A
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=X7k ... =endscreen

Glavna cionisticka rabota je bila "de-arabizacija" arapskih Zidova, i njihovo pretvaranje u etnocentricne Zidove, po cionistickom kroju.
Pogledaj oba djela reportaze, i primjeti kako se Habiba, sestra starog Ezre, pravi mutava, da ne'zna arapski.

Poslusaj o agentima koji su djelovali unutar zidovskih zajednica da bi poticali narod da se iseli.

I danas-dan imas tipove koji nose titulu "shliyah" i ciji je zadatak da nagovore sto veci broj Zidova da dosele u Izrael. A djeluju diljem svjeta.

Njima je idealno stanje kad domaci, iz bilo kakvih razloga, ubiju po'kojeg Zidova.
Onda trljaju dlanove i prebrajaju koliko ce ih preselit u Izrael.

http://www.hsje.org/israel_honors_9_egyptian_spies.htm

Israel honors 9 Egyptian spies

http://www.inminds.co.uk/jews-of-iraq.html
Last edited by zlata on 10/12/2012 12:33, edited 1 time in total.
sumirprimus

#7848 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Ja tebi jedno,ti meni nešto drugo,molim lijepo u čemu ste me opovrgnuli,ili želiš da cijeli svoj život posvetim iščitavanju tvojih kilometarskih postova i linkova???A bez da me opovrgneš,mislim ono :roll:
stotka12

#7849 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by stotka12 »

sumirprimus wrote:Ja tebi jedno,ti meni nešto drugo,molim lijepo u čemu ste me opovrgnuli,ili želiš da cijeli svoj život posvetim iščitavanju tvojih kilometarskih postova i linkova???A bez da me opovrgneš,mislim ono :roll:
Tvoja taktika :lol:
FFC

#7850 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by FFC »

neki ljudi misle da je ok biti antisemit samo zato što izrael maltretira palestince :-)
Locked