Ne sejcam se mladji sam pa mozes reci javno a ne reci pola pa sa guzicom u krajImamopobjednika wrote:Ko se sjeca one poodavne scene sa Pajom dok je on bio u klubu - znace o cemu je rijec. Don't sekirly.
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Reglan
#7826 Re: FK Sarajevo
- Neelix
#7827 Re: FK Sarajevo
Nuclear Winter wrote:.Koliko god da je volio Sarajevo,napravio nam je zla više nego da nam je el-saik direktor kluba
- Imamopobjednika
#7828 Re: FK Sarajevo
Nista se ti samo ne sekiraj.. Rijesice se sve za 10-tak dana.arshavin wrote:Ne sejcam se mladji sam pa mozes reci javno a ne reci pola pa sa guzicom u kraj
-
Nuclear Winter
#7829 Re: FK Sarajevo
Ma ne "sjekiram" se brateImamopobjednika wrote:Ko se sjeca one poodavne scene sa Pajom dok je on bio u klubu - znace o cemu je rijec. Don't sekirly.
-
Moljito
#7830 Re: FK Sarajevo
BP zajedno sa zijadom blekicem se za sada nisu uspjeli izboriti sa politickim strujama koje se vrte oko FKS.
Dakle, Zijad Blekic je zrtva SDP-a i 2 podpredsjenika kluba. Novopecenog SDP-ovca Mensuda Basica i starog Becirevica Dzevada. Uz to je i Mirzin glas prevagnuo na kantonalnj skupstini u korist SDP-a i SDP mu je zahvalan do groba na tome. Dakle, Blekic je htio smjeniti Mirzu (SDP-ovca), nije mogao. Blekic je htio smjeniti Baljka, Alihodzica i Merdanovica nije mogao. Kada je obznanio svoju odluku zvalo ga je sve sto vrijedi u Bosnjackom korpusu da mu "sugerira" da to ne radi. To je razlog zasto smo naisli na zatvorena vrata kod svih donatora. Zijad Blekic je vjerovao Fahrinoj opciji i time vjerovatno uzrokovao promjenu kursa SDP-a spram njega i ljudi koji su ga podrzavali. Vrhunac je bila proslava rodjendana kluba i prisustvo Damira Hadzica i Dzevada Becirevica i njihov komentar "ova grupa moze srusiti vladu". To je kljuc svega. Jednostavno nisu smjeli dozvoliti da Blekic blizak Fahri ojaca, ne znajuci da po hiljaditi put ni UNFKS ni BP nemaju veze sa politikom i da je nasa vjera FKS a politicko uvjerenje Hz.
Sto se tice trojca kojem svakako treba pridodati Mirsada Fazlagica i Salku Cimica, oni su sahranili 4 uprave do sada a sa ovom cemo vidjeti sta ce biti. Nemojte mi prizivati ni Nijaza Gracica ni kompaniju jer oni svi gledaju kako srozati Sarajevo maximalno da za marku kupe ime.
Adi je opstruiran na sve moguce nacine, isto kao i Reso i Sejo. Baljak je na UO ovom veceras bacio kost medju Ziju i Resu i optuzio Resu da je pricao protiv zije nesto neke budalastine. Kada je zavrsio UO Reso je posao da isprati Baljka (da mu kaze sve) na sta se ovaj prepao i odglumio srcani udar. Sat nakon prijema u bolnicu, istu je napustio ziv i zdrav.
Vise od BP certe doznati iz medija. Nasa reakcija ce biti vjerovatno u vidu krivicnih prijava protiv voditelja kluba jer sada imamo komplatan materijal u rukama sto cemo iskorisiti kao dokaze na sudu. Nova skupstina se priprema ima 2 mjeseca i priprema je Mirsad Alihodzic u saranji sa Merdanovicem Senadom. Za novog predsjednika ce vjerovanto postaviti ili Basica Mensuda ili Mirsada Fazlagica. Sutra cemo pozvati sve nase clanove da podnesu ostavke tako da UO nece imati kvorum za donosenje odluka.
Krivicne ce biti podnesene radi aljkavog vodjenja sportkog kolektiva i (ne)namjernog unistavanja drustvenog dobra, potpisa stetnih ugovora (primjer mirza varesanovic) koji bi u slucaju da mu se da ostavka inkasirao 144.000KM NETO primanja itd itd. Ima tu elemenata koliko hocete pa cak i onaj da nas toliko hvaljeni Mehmed Janjos sada moze tuziti za 30.000KM iako je ojacao direktnog konkurenta upravo iz nasih redova
Sve je i krenulo od predlozenih reformi kluba, smanjenja igrackog i trenerskog kadra, smanjenja plata i postavljanja kluba na zdrave osnove. Uvodjenja reda u dolaske i odlaske s posla i na posao. Statu NS kristalno jasno kaze da klub mora imati uskladjeno radno vrijeme sa NS itd. To je naravno izazvalo buru negodovanja jer bi Baljak i Alihodzic ostali bez dosadasnjih 2000KM plate NETO, Mirza bez 3000, Salko Cimic bez 1500 .... U ovom momentu klub mjesecno gubi cca 75.000KM. Uz sav napor da se donese bilo koja marka u klub namaci 75.000 x 12 = 900.000KM je nemoguca misija. Znaci ovo je dio koji treba namaci samo ono sto gubimo mjesecno. Dio koji donosi prihode je vec uracunat. Ovo se bez sponzora kojeg opet opstruiraju politicke partije ili partija iz gornjeg pasosa jednostavno ne moze uraditi.
Dakle, Zijad Blekic je zrtva SDP-a i 2 podpredsjenika kluba. Novopecenog SDP-ovca Mensuda Basica i starog Becirevica Dzevada. Uz to je i Mirzin glas prevagnuo na kantonalnj skupstini u korist SDP-a i SDP mu je zahvalan do groba na tome. Dakle, Blekic je htio smjeniti Mirzu (SDP-ovca), nije mogao. Blekic je htio smjeniti Baljka, Alihodzica i Merdanovica nije mogao. Kada je obznanio svoju odluku zvalo ga je sve sto vrijedi u Bosnjackom korpusu da mu "sugerira" da to ne radi. To je razlog zasto smo naisli na zatvorena vrata kod svih donatora. Zijad Blekic je vjerovao Fahrinoj opciji i time vjerovatno uzrokovao promjenu kursa SDP-a spram njega i ljudi koji su ga podrzavali. Vrhunac je bila proslava rodjendana kluba i prisustvo Damira Hadzica i Dzevada Becirevica i njihov komentar "ova grupa moze srusiti vladu". To je kljuc svega. Jednostavno nisu smjeli dozvoliti da Blekic blizak Fahri ojaca, ne znajuci da po hiljaditi put ni UNFKS ni BP nemaju veze sa politikom i da je nasa vjera FKS a politicko uvjerenje Hz.
Sto se tice trojca kojem svakako treba pridodati Mirsada Fazlagica i Salku Cimica, oni su sahranili 4 uprave do sada a sa ovom cemo vidjeti sta ce biti. Nemojte mi prizivati ni Nijaza Gracica ni kompaniju jer oni svi gledaju kako srozati Sarajevo maximalno da za marku kupe ime.
Adi je opstruiran na sve moguce nacine, isto kao i Reso i Sejo. Baljak je na UO ovom veceras bacio kost medju Ziju i Resu i optuzio Resu da je pricao protiv zije nesto neke budalastine. Kada je zavrsio UO Reso je posao da isprati Baljka (da mu kaze sve) na sta se ovaj prepao i odglumio srcani udar. Sat nakon prijema u bolnicu, istu je napustio ziv i zdrav.
Vise od BP certe doznati iz medija. Nasa reakcija ce biti vjerovatno u vidu krivicnih prijava protiv voditelja kluba jer sada imamo komplatan materijal u rukama sto cemo iskorisiti kao dokaze na sudu. Nova skupstina se priprema ima 2 mjeseca i priprema je Mirsad Alihodzic u saranji sa Merdanovicem Senadom. Za novog predsjednika ce vjerovanto postaviti ili Basica Mensuda ili Mirsada Fazlagica. Sutra cemo pozvati sve nase clanove da podnesu ostavke tako da UO nece imati kvorum za donosenje odluka.
Krivicne ce biti podnesene radi aljkavog vodjenja sportkog kolektiva i (ne)namjernog unistavanja drustvenog dobra, potpisa stetnih ugovora (primjer mirza varesanovic) koji bi u slucaju da mu se da ostavka inkasirao 144.000KM NETO primanja itd itd. Ima tu elemenata koliko hocete pa cak i onaj da nas toliko hvaljeni Mehmed Janjos sada moze tuziti za 30.000KM iako je ojacao direktnog konkurenta upravo iz nasih redova
Sve je i krenulo od predlozenih reformi kluba, smanjenja igrackog i trenerskog kadra, smanjenja plata i postavljanja kluba na zdrave osnove. Uvodjenja reda u dolaske i odlaske s posla i na posao. Statu NS kristalno jasno kaze da klub mora imati uskladjeno radno vrijeme sa NS itd. To je naravno izazvalo buru negodovanja jer bi Baljak i Alihodzic ostali bez dosadasnjih 2000KM plate NETO, Mirza bez 3000, Salko Cimic bez 1500 .... U ovom momentu klub mjesecno gubi cca 75.000KM. Uz sav napor da se donese bilo koja marka u klub namaci 75.000 x 12 = 900.000KM je nemoguca misija. Znaci ovo je dio koji treba namaci samo ono sto gubimo mjesecno. Dio koji donosi prihode je vec uracunat. Ovo se bez sponzora kojeg opet opstruiraju politicke partije ili partija iz gornjeg pasosa jednostavno ne moze uraditi.
- Samo HZ
- Samo HZ
#7832 Re: FK Sarajevo
sta cu te prosvjetliti, razmisljaj mozgom, eto posto su sds i snsd napravili koaliciju, Blek vise ne moze biti predsjednik sarajeva, ako hdz 1990 napravi sa HDZ-om , ona ce moci......kakve su to nebuloze ba ? Cuj ovaj dobar s fahrom, a sdp mu ne da, smijesno, kako god nas su "gurali" u svaku stranku, neko kaze da smo SDA, pa smo bili ZABIH, pa SDP, pa SBB......to je fakat smijesno ! MI SMO HORDE ZLA ! Prethodni post nije bio namjenjen tebi, nego opcenito, bolje nista ne pisati, nego pisati gluposti, a svakako treba sacekati Blekovu izjavu !Nuclear Winter wrote:Pa prosvjetli nas da ne "valjamo" višeSamo HZ wrote:Ljudi valjate gluposti !
SVI SMO MI BLEKIC !
- Reglan
#7833 Re: FK Sarajevo
Samo malo,ti istices navijace prije kluba.Ja ipak mislim da nam klub al' pravi klub treba svima biti na prvom mjestuSamo HZ wrote:sta cu te prosvjetliti, razmisljaj mozgom, eto posto su sds i snsd napravili koaliciju, Blek vise ne moze biti predsjednik sarajeva, ako hdz 1990 napravi sa HDZ-om , ona ce moci......kakve su to nebuloze ba ? Cuj ovaj dobar s fahrom, a sdp mu ne da, smijesno, kako god nas su "gurali" u svaku stranku, neko kaze da smo SDA, pa smo bili ZABIH, pa SDP, pa SBB......to je fakat smijesno ! MI SMO HORDE ZLA ! Prethodni post nije bio namjenjen tebi, nego opcenito, bolje nista ne pisati, nego pisati gluposti, a svakako treba sacekati Blekovu izjavu !Nuclear Winter wrote:Pa prosvjetli nas da ne "valjamo" višeSamo HZ wrote:Ljudi valjate gluposti !
SVI SMO MI BLEKIC !
- ultima_palabra
#7834 Re: FK Sarajevo
Koliko znam, Blekić je bio u SDP-u, a poslovno vezan za Fahru... htio da bude zaštićen sa dvije strane. Eh da je prošla koalicija SDP-SBB on bi bio kralj... bio bi taj most preko koga bi se gradili odnosi između stranaka. Ovako mu je propala dvostruka igra, a SDP izgleda demonstrira silu.
Samo nisam znao da je taj Baljak tako jak, čovjek bi mu marku udijelio da promijeni kožnjak ili sako jednom u 10 godina
Samo nisam znao da je taj Baljak tako jak, čovjek bi mu marku udijelio da promijeni kožnjak ili sako jednom u 10 godina
- Samo HZ
#7835 Re: FK Sarajevo
baljak je smrad, ali je istina da je jak, samo sto snagu pokazuje ondje gdje ne treba, a ne recimo da pomogne "voljenom" mu klubu !
..ako nista vazda mozemo uletiti....ponovo !
-
leo karan
#7836 Re: FK Sarajevo
haj sve, al da bahil alihodzic ima platu 2000?
odakle te pare jebote???
nije ni cudo sto smo propali ko zeton
frajer ne zna zakljucat vrata za sobom
odakle te pare jebote???
nije ni cudo sto smo propali ko zeton
frajer ne zna zakljucat vrata za sobom
-
Nuclear Winter
#7837 Re: FK Sarajevo
Ma nije ba ON jak,već ONI koji su ga isturili na tu poziciju i čuvaju mu leđa.Kakav crni žvaljak,hami granovu je gladio muda čitavo vrijeme dok je ovaj bio predsjednik kluba-poltron i ulizicaultima_palabra wrote:Koliko znam, Blekić je bio u SDP-u, a poslovno vezan za Fahru... htio da bude zaštićen sa dvije strane. Eh da je prošla koalicija SDP-SBB on bi bio kralj... bio bi taj most preko koga bi se gradili odnosi između stranaka. Ovako mu je propala dvostruka igra, a SDP izgleda demonstrira silu.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#7838 Re: FK Sarajevo
ulijetanje nista nece rijesiti tako da to nije rijesenjeSamo HZ wrote:baljak je smrad, ali je istina da je jak, samo sto snagu pokazuje ondje gdje ne treba, a ne recimo da pomogne "voljenom" mu klubu !
-
sistematski pregled
#7839 Re: FK Sarajevo
Ovo su napravili po svemu sudeći sdp i sda. Blekić se očigledno previše približio fahri za njihov ukus. Blokirane su bile donacije od firmi, zaustavljen svaki vid sponzorstva. Treba imati u vidu i da je bašić kadar sbih, da sbih i sda drže skoro sva jača preduzeća a da je sdp pobjednik na ovim izborima. Baljak & co očigledno imaju dobre veze sa dosadašnjom garniturom vlasti a izgleda i sa sdp-om! To su poslušnici koji su zahvalni igrači za mešetarenje. E sad šta je sve u pitanju ko će ga znati. Samo znam da je jako nisko obračunavati se sa Blekićem preko FK Sarajevo! Podlo i nemoralno! Pa Baljak i ekipa su općepoznati lopovi, smradovi i sad oni valjaju a BP ne
Bravo političari sve vam j....! Samo nemojte zaboraviti snagu nas navijača! Ima raznih vidova otpora, a dolaze nam duge mračne zimske noći...
I da ne zaboravim ukoliko je ovo sve što se priča tačno pokenjam se i na sda i na sdp i na sbb i na sbih!
I da ne zaboravim ukoliko je ovo sve što se priča tačno pokenjam se i na sda i na sdp i na sbb i na sbih!
-
north
#7840 Re: FK Sarajevo
Sutra smijemo kuću staviti na ispadanje, na igrače koji su svakako odron od ekipe (čast maloj nekolicini), ovo će ostaviti traga, pa će "vrli strateg" u svom šanerskom stilu sa žvakom u ustima kazati kako su promjene u klubu ostavile traga na i da je to jedini razlog ispadanja iz kupa, a da, uz to nismo imali ni sreće, jesam li u pravu Mirza?
Dalje, sreća pa još samo dva kola do kraja polusezone, da je tek počelo, mi Evrope ni na razglednici ne bi vidjeli.....i ovako dok se opet sastane skupština, za par mjeseci, pa onda ako se još isti ljudi zarotiraju (Bašić @ co.), e tek će onda biti pravi teferič....
Nek nam je bog na pomoći, ako neko drugo vidi drugo scenario, a da je realan, neka se izjasni......
Hvala bogu pa se bliži kraj polusezone, pa da ne moram razmišljati.......
Dalje, sreća pa još samo dva kola do kraja polusezone, da je tek počelo, mi Evrope ni na razglednici ne bi vidjeli.....i ovako dok se opet sastane skupština, za par mjeseci, pa onda ako se još isti ljudi zarotiraju (Bašić @ co.), e tek će onda biti pravi teferič....
Nek nam je bog na pomoći, ako neko drugo vidi drugo scenario, a da je realan, neka se izjasni......
-
sistematski pregled
#7841 Re: FK Sarajevo
Da hoće više neko konkretno saopštenje za javnost izaći!!! Smorih se od nagađanja i slušanja pouzdanih informacija koje se mijenjaju svako malo!!!
Jedno je jasno: Baljak crkni!!!
Jedno je jasno: Baljak crkni!!!
-
Nuclear Winter
#7842 Re: FK Sarajevo
Drug ba kakva crna evropa?? Naša borba se nastavlja-naš cilj je jasan:Klub na ČVRSTIM temeljima.Jel trebamo ko timijevci da svršavamo na kupljene titule,pa da u evropi/aziji brišu pod sa nama i šprdaju se da smo u rangu luxemburga?? Ma brate moj bolje i 10 godina BEZ titule u ovoj ŠABAN ligi ako ćemo imati upravu i klub kako treba.Bolje je da se ovo desilo na početku,ko zna kako bi završilo kasnije.north wrote:Sutra smijemo kuću staviti na ispadanje, na igrače koji su svakako odron od ekipe (čast maloj nekolicini), ovo će ostaviti traga, pa će "vrli strateg" u svom šanerskom stilu sa žvakom u ustima kazati kako su promjene u klubu ostavile traga na i da je to jedini razlog ispadanja iz kupa, a da, uz to nismo imali ni sreće, jesam li u pravu Mirza?
Idemo dalje...
- dinGospo_SA
#7843 Re: FK Sarajevo
ne znam koliko ograniceni trebate biti pa da mislite da bi polupismeni mahalci i ublehasi mogli otjerati obrazovane, strucne i kompetentne ljude koji su usli u upravu, tj. one ljude koji su bili spremni da se na pravi nacin uhvate u kostac s problemima. zaista mislite da bi u uredjenom sistemu jedan baljak mogao da otjera citavu garnituru sposobnih ljudi?! ako to mislite vi ste u ogromnoj zabludi. kako naci pare, ako se zna kako se iste uopste dijele, tj. ako vladajuce politike odluce da ti ne trebas dobiti pare neces ih ni dobiti nikada - sve firme koje ista vrijede i koje mogu pomoci su obojene stranackim bojoma, to i vrapci na grani znaju. i to je mislim bit citavog problema. problem nisu uhljupi koji ce ostati u klubu, problem su oni koji im pruzaju podrsku.
ocigledno, politika je opet umjesala svoje prste...
edit: @sistematski pregled: basic je BIVSI kadar sbih, koliko mi je poznato promijenio je dres - i sada je u SDP
ocigledno, politika je opet umjesala svoje prste...
edit: @sistematski pregled: basic je BIVSI kadar sbih, koliko mi je poznato promijenio je dres - i sada je u SDP
-
Alkos
#7844 Re: FK Sarajevo
Nazalost, politika kluba se uvijek krojila na raznim minder sijelima. I FKS i zeljo su taoci politike i tako ce ostati sve dok se ne donese zakon o sportu i dok se ne omoguci privatizacija klubova.
Dosli su obrazovani i sposobni ljudi koji su imali plan i program kako postaviti klub na zdrave noge, izvuci ga iz dugova i poslovati profitabilno. Za taj plan trebalo se strpiti, trebalo nam je nekoliko godina kako bi se to sprovelo u djelo, ali bi se nakon nekoliko izlazaka u evropu i jakih transfera poceli "ubirati plodove" dugorocnog plana i strategije.
Žalosno je da zivimo u takvoj sredini gdje klubovi ne mogu opstati bez "donacija" jakih drzavnih kompanija, koje se dijele po sistemu talova "ti meni toliko, ja tebi toliko, klubu sta ostane" i zavisno od politickih struja, tj koja struja upravlja kojim klubom. Kakve se tu igre igraju dovoljno govori cinjenica da je supak Basic dres SBIH zamjenio sa dresom SDP-a, koji su i pobjednici na zadnjim izborima i koji ce sasvim sigurno preuzeti kontrolu nad novcem u vecini drzavnih kompanija. U ovoj drzavi privatni sektor skoro i da ne postoji, a onih privatnika sto ima jako malo ulazu u promociju, pogotovo u sport, tako da mi mozemo samo sjesti i mahati usima jer pare od BHT, FDS-a, Bosnalijeka necemo dobiti. Sad mozda i hocemo!!?
Protiv sistema se tesko boriti, da li legalnim ili ilegalnim putevima, sa rogatim se tesko bosti i drzava je uvijek iznad covjeka. Baljak i Alihodzic zive od FKS, tu ce zaraditi penziju, na konto FKS su sinovima pokupovali najnovija auta, stanove, otvorili piljare, imaju racune po raznim bankama, a mi na to sve mozemo samo sjesti i plakati. Tuziti ih mozemo, ali drzavi nije u interesu da ih osudi, kao sto je bio slucaj sa Brankovicem i Bicakcicem. Finansijska policija nece uci u klub, jer je svakako Zufer na piku, mislim da mu se opasno ljulja stolica jer je udario na najmocnije firme i najmocnije ljude u drzavi. Sta da ocekujem ni sam ne znam, mi cemo nastaviti svoju borbu sa vjetrenjacama, uspjeh ce biti ukoliko za neko vrijeme uspijemo otjerati Baljka i co. iz kluba, pa makar i po cijenu da dodju drugi lopovi, jer ovih mi je pun qrac - 15 godina kradu. Ali ljudi poput Baljka obraza nemaju, nemaju morala i dostojanstva, otici sam nece sigurno, povuci ce se jedino ukoliko osjeti strah, ugrozenost vlastitog zivota, porodice, imovine... A ko je danas spreman na to??! Opet kazem, mi cemo tapkati jos u mjestu, protiv politike se ne moze jer cemo postati politicki zatvorenici svi odreda.
Ali polako, samo sabura, doce cica na kolica
Ima raznih nacina borbe! Na sjever smo cekali toliko godina, ispisali toliko krvi, ulozili toliko truda, znoja, grizli svoja muda, ali smo na kraju docekali taj povratak. Imamo mi snage, znanja, volje, zivaca da i nasu ljubav oslobodimo lopovluka i istjeramo iz Titove ljude koji ne zele dobro nasem Saraj'vu!!!!!!!
uzdravlje
Dosli su obrazovani i sposobni ljudi koji su imali plan i program kako postaviti klub na zdrave noge, izvuci ga iz dugova i poslovati profitabilno. Za taj plan trebalo se strpiti, trebalo nam je nekoliko godina kako bi se to sprovelo u djelo, ali bi se nakon nekoliko izlazaka u evropu i jakih transfera poceli "ubirati plodove" dugorocnog plana i strategije.
Žalosno je da zivimo u takvoj sredini gdje klubovi ne mogu opstati bez "donacija" jakih drzavnih kompanija, koje se dijele po sistemu talova "ti meni toliko, ja tebi toliko, klubu sta ostane" i zavisno od politickih struja, tj koja struja upravlja kojim klubom. Kakve se tu igre igraju dovoljno govori cinjenica da je supak Basic dres SBIH zamjenio sa dresom SDP-a, koji su i pobjednici na zadnjim izborima i koji ce sasvim sigurno preuzeti kontrolu nad novcem u vecini drzavnih kompanija. U ovoj drzavi privatni sektor skoro i da ne postoji, a onih privatnika sto ima jako malo ulazu u promociju, pogotovo u sport, tako da mi mozemo samo sjesti i mahati usima jer pare od BHT, FDS-a, Bosnalijeka necemo dobiti. Sad mozda i hocemo!!?
Protiv sistema se tesko boriti, da li legalnim ili ilegalnim putevima, sa rogatim se tesko bosti i drzava je uvijek iznad covjeka. Baljak i Alihodzic zive od FKS, tu ce zaraditi penziju, na konto FKS su sinovima pokupovali najnovija auta, stanove, otvorili piljare, imaju racune po raznim bankama, a mi na to sve mozemo samo sjesti i plakati. Tuziti ih mozemo, ali drzavi nije u interesu da ih osudi, kao sto je bio slucaj sa Brankovicem i Bicakcicem. Finansijska policija nece uci u klub, jer je svakako Zufer na piku, mislim da mu se opasno ljulja stolica jer je udario na najmocnije firme i najmocnije ljude u drzavi. Sta da ocekujem ni sam ne znam, mi cemo nastaviti svoju borbu sa vjetrenjacama, uspjeh ce biti ukoliko za neko vrijeme uspijemo otjerati Baljka i co. iz kluba, pa makar i po cijenu da dodju drugi lopovi, jer ovih mi je pun qrac - 15 godina kradu. Ali ljudi poput Baljka obraza nemaju, nemaju morala i dostojanstva, otici sam nece sigurno, povuci ce se jedino ukoliko osjeti strah, ugrozenost vlastitog zivota, porodice, imovine... A ko je danas spreman na to??! Opet kazem, mi cemo tapkati jos u mjestu, protiv politike se ne moze jer cemo postati politicki zatvorenici svi odreda.
Ali polako, samo sabura, doce cica na kolica
uzdravlje
-
north
#7845 Re: FK Sarajevo
Kako dušmani za kratko vrijeme sve sjebaše, samo nikako da se javno objelodani, ko konkretno iza ovoga stoji, samo ne spominjite Baljka, on je definitivno nečiji pijun.....
Sjednica je prekinuta, Skupština će odlučiti hoće li prihvatiti ostavke
Ono što se zna jeste da je sjednica prekinuta, tako da ove ostavke nisu ni razmatrane, a da li će one biti prihvaćene odlučit će se na Skupštini. Kontaktirali smo predsjednika Adnana Hadžimuratovića, koji je kada smo ga dobili imao Statut kluba ispred sebe
Na Koševu je danas vrlo teško doći do informacije zašto je skoro pola Upravnog odbora podnijelo ostavke. Kod većine njih je telefon zauzet ili nedostupan. Podsjetimo, jučerašnja sjednica Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajeva donijela je neočekivan ishod. Kao što smo jučer prvi objavili ostavke je podnijelo skoro pola UO, na čelu sa predsjednikom Zijadom Blekićem, a istu stvar su učinili Vlasitimir Mijović, Mustafa Dučić, Adi Džemidžić i Rašid Muratović.
Ono što se zna jeste da je sjednica prekinuta, tako da ove ostavke nisu ni razmatrane, a da li će one biti prihvaćene odlučit će se na Skupštini. Kontaktirali smo predsjednika Adnana Hadžimuratovića, koji je kada smo ga kontaktirali imao Statut kluba ispred sebe.
“Prisustvovao sam sjednici i ostavke su podnijete. Sada bi trebalo održati Skupštinu koja bi ih trebala usvojiti ili neusvojiti, pa potom formirati komisiju kako bi se upotpunio UO. Sada je malo drugačija situacija s obzirom da je predsjednik dao ostavku i sada gledam Statut. Moram se konsultirati sa ostalim članovima UO koji su ostali u klubu, a vidio sam da je jučer skoro pola UO otišlo. S obzirom da se sve ovo desilo jučer, još uvijek ne znam kada će biti održana”, rekao je za SCsport.ba Hadžimuratović.
Gotovo sam 99% siguran da će ono smeće od Bašića biti novi predsjednik ili nešto sl., a od njega i njemu sličnih se ne treba nadati ničemu dobrem......
Sjednica je prekinuta, Skupština će odlučiti hoće li prihvatiti ostavke
Ono što se zna jeste da je sjednica prekinuta, tako da ove ostavke nisu ni razmatrane, a da li će one biti prihvaćene odlučit će se na Skupštini. Kontaktirali smo predsjednika Adnana Hadžimuratovića, koji je kada smo ga dobili imao Statut kluba ispred sebe
Na Koševu je danas vrlo teško doći do informacije zašto je skoro pola Upravnog odbora podnijelo ostavke. Kod većine njih je telefon zauzet ili nedostupan. Podsjetimo, jučerašnja sjednica Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajeva donijela je neočekivan ishod. Kao što smo jučer prvi objavili ostavke je podnijelo skoro pola UO, na čelu sa predsjednikom Zijadom Blekićem, a istu stvar su učinili Vlasitimir Mijović, Mustafa Dučić, Adi Džemidžić i Rašid Muratović.
Ono što se zna jeste da je sjednica prekinuta, tako da ove ostavke nisu ni razmatrane, a da li će one biti prihvaćene odlučit će se na Skupštini. Kontaktirali smo predsjednika Adnana Hadžimuratovića, koji je kada smo ga kontaktirali imao Statut kluba ispred sebe.
“Prisustvovao sam sjednici i ostavke su podnijete. Sada bi trebalo održati Skupštinu koja bi ih trebala usvojiti ili neusvojiti, pa potom formirati komisiju kako bi se upotpunio UO. Sada je malo drugačija situacija s obzirom da je predsjednik dao ostavku i sada gledam Statut. Moram se konsultirati sa ostalim članovima UO koji su ostali u klubu, a vidio sam da je jučer skoro pola UO otišlo. S obzirom da se sve ovo desilo jučer, još uvijek ne znam kada će biti održana”, rekao je za SCsport.ba Hadžimuratović.
Gotovo sam 99% siguran da će ono smeće od Bašića biti novi predsjednik ili nešto sl., a od njega i njemu sličnih se ne treba nadati ničemu dobrem......
-
Nuclear Winter
#7846 Re: FK Sarajevo
Alkos wrote:Nazalost, politika kluba se uvijek krojila na raznim minder sijelima. I FKS i zeljo su taoci politike i tako ce ostati sve dok se ne donese zakon o sportu i dok se ne omoguci privatizacija klubova.
Protiv sistema se tesko boriti, da li legalnim ili ilegalnim putevima, sa rogatim se tesko bosti i drzava je uvijek iznad covjeka. Baljak i Alihodzic zive od FKS, tu ce zaraditi penziju, na konto FKS su sinovima pokupovali najnovija auta, stanove, otvorili piljare, imaju racune po raznim bankama, a mi na to sve mozemo samo sjesti i plakati. Tuziti ih mozemo, ali drzavi nije u interesu da ih osudi, kao sto je bio slucaj sa Brankovicem i Bicakcicem. Finansijska policija nece uci u klub, jer je svakako Zufer na piku, mislim da mu se opasno ljulja stolica jer je udario na najmocnije firme i najmocnije ljude u drzavi. Sta da ocekujem ni sam ne znam, mi cemo nastaviti svoju borbu sa vjetrenjacama, uspjeh ce biti ukoliko za neko vrijeme uspijemo otjerati Baljka i co. iz kluba, pa makar i po cijenu da dodju drugi lopovi, jer ovih mi je pun qrac - 15 godina kradu. Ali ljudi poput Baljka obraza nemaju, nemaju morala i dostojanstva, otici sam nece sigurno, povuci ce se jedino ukoliko osjeti strah, ugrozenost vlastitog zivota, porodice, imovine... A ko je danas spreman na to??! Opet kazem, mi cemo tapkati jos u mjestu, protiv politike se ne moze jer cemo postati politicki zatvorenici svi odreda.![]()
Ali polako, samo sabura, doce cica na kolicaIma raznih nacina borbe! Na sjever smo cekali toliko godina, ispisali toliko krvi, ulozili toliko truda, znoja, grizli svoja muda, ali smo na kraju docekali taj povratak. Imamo mi snage, znanja, volje, zivaca da i nasu ljubav oslobodimo lopovluka i istjeramo iz Titove ljude koji ne zele dobro nasem Saraj'vu!!!!!!!
uzdravlje
Drug sve si rekao nema šta da se doda,a za ovo podebljano
- VenOM__
#7847 Re: FK Sarajevo
Momci, zna li neko od vas do kada ce biti zatvoren fksinfo.com forum?
- Obuca9
#7848 Re: FK Sarajevo
Do daljnjeg.VenOM__ wrote:Momci, zna li neko od vas do kada ce biti zatvoren fksinfo.com forum?
-
tacna
#7849 Re: FK Sarajevo
Koji je razlog zatvorenog foruma.
-
leo karan
#7850 Re: FK Sarajevo
nek su zakljucali,hz__semir wrote:Do daljnjeg.VenOM__ wrote:Momci, zna li neko od vas do kada ce biti zatvoren fksinfo.com forum?
sve trzisni inspektori pisali na forumu. bukvalno svaki drugi post bio vezan za plate igracima.
povracalo mi se vise.