Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Stari_Jarac wrote:
Da li se meni čini ili se vidi dio škole "Slaviša Vajner" (danas Samokovlija)?
Bivša O.Š. „ Slaviša Vajner Čiča“ dobila je ime po velikom partizanskom heroju koji je ubijen u Drugom svjetskom ratu. Škola se nalazila u sadašnjoj zgradi policije dok se 1959. nije krenula graditi nova školska zgrada koja se nalazi na Marijin Dvoru.
Stari_Jarac wrote:
Da li se meni čini ili se vidi dio škole "Slaviša Vajner" (danas Samokovlija)?
Bivša O.Š. „ Slaviša Vajner Čiča“ dobila je ime po velikom partizanskom heroju koji je ubijen u Drugom svjetskom ratu. Škola se nalazila u sadašnjoj zgradi policije dok se 1959. nije krenula graditi nova školska zgrada koja se nalazi na Marijin Dvoru.
Znači, 1959 +...
ja imam slike na kojima pise 1954.god skola bila izgradjena...
dresdener78 wrote:
uvijek me začudi kolikom brzinom se šire slike koje stavljam na internet
Svakako ova slika je napravljena u februaru 1979. godine
sve na netu se siri ko epidemija
ako slucajno imas viska knjigu iz 1985. 100 god gras-a,ili bilo ko ,rado bih kupio...ostao sam bez svoje u ratu,a bilo je tako lijepih slika i podataka u njoj...
dresdener78 wrote:
uvijek me začudi kolikom brzinom se šire slike koje stavljam na internet
Svakako ova slika je napravljena u februaru 1979. godine
sve na netu se siri ko epidemija
ako slucajno imas viska knjigu iz 1985. 100 god gras-a,ili bilo ko ,rado bih kupio...ostao sam bez svoje u ratu,a bilo je tako lijepih slika i podataka u njoj...
Nažalost niti ja je nemam, nemoguće je pronaći monografije koje su u manjim tiražama izdavane prije 1992. godine U toku zadnjeg rata su hiljade domaćinstava izgorjele što ti znaš najbolje zajedno sa kućnim bibliotekama ili su "nove Sarajlije" pristigle sa sela bacale knjige prethodnih stanara u kontejnere jer je njima potreban samo jedan religijski manual
Ako mogu da Ti posavjetujem, monografije iz 1975. i 1985. godine o GRAS-u jesu na raspolaganju u Historijskom Arhivu, ali mislim da ona iz 1985. godine se raspada (loš meki uvez), tako da je i kopiranje malo problematično. Ja sam ustvari sve prepisivao u svesku i u laptop, i napravio samo par stranica kopija. Jer stvarno knjiga izgleda više kao "zelena salata".
Očito je fula u školi, evo i na ovoj slici se vidi u gornjem desnom ćošku, ako ja dobro vidim, a evo i čovjek gore kaže da je išao u nju 1956. Ja sam se isto ravnao po školskoj stranici jer nisam toliko mator da se sjećam 50-ih
dresdener78 wrote:
Nažalost niti ja je nemam, nemoguće je pronaći monografije koje su u manjim tiražama izdavane prije 1992. godine U toku zadnjeg rata su hiljade domaćinstava izgorjele što ti znaš najbolje zajedno sa kućnim bibliotekama ili su "nove Sarajlije" pristigle sa sela bacale knjige prethodnih stanara u kontejnere jer je njima potreban samo jedan religijski manual
Ako mogu da Ti posavjetujem, monografije iz 1975. i 1985. godine o GRAS-u jesu na raspolaganju u Historijskom Arhivu, ali mislim da ona iz 1985. godine se raspada (loš meki uvez), tako da je i kopiranje malo problematično. Ja sam ustvari sve prepisivao u svesku i u laptop, i napravio samo par stranica kopija. Jer stvarno knjiga izgleda više kao "zelena salata".
pretpostavio sam ,hvala ti. knjiga jeste s mekim koricama ,smedje boje su korice s narandzastim slovima koliko se sjecam...
Očito je fula u školi, evo i na ovoj slici se vidi u gornjem desnom ćošku, ako ja dobro vidim, a evo i čovjek gore kaže da je išao u nju 1956. Ja sam se isto ravnao po školskoj stranici jer nisam toliko mator da se sjećam 50-ih
Covjek koji je isao u skolu 56-e je rodjen 90-ih cini mi se
Covjek koji je isao u skolu 56-e je rodjen 90-ih cini mi se
I ja citam i ne mogu da vjerujem 1956. iso u skolu??? Kad se onda rodio, a da jos nije "RAHMET MU DUŠI"?
supercali wrote:Ma ja govorim za ovoga sto je ovdje napisao da je tada isao u skolu ustvari je rodjen 1990-ih
A za polazak u skolu ko je 56-e isao u skolu ima maksimalno 75 godina
Loša vam je matematika, neko ko je krenuo te godine u školu sada je 67-68 godina, što ne znači da ne može biti na forumu, e sada druga je stvar ako znaš ko je i ako nas zeza. Činjenica je da se škola vidi i na slici koja bi trebala biti iz 1954. a pošto vidjeh da su napisali pogrešno i prezime jedne od bivših direktorica na naslovnoj stranici, onda je što gore neko reče, potpuno očekivano da ne znaju ni kada je škola sagrađena.
supercali wrote:Ma ja govorim za ovoga sto je ovdje napisao da je tada isao u skolu ustvari je rodjen 1990-ih
Loša vam je matematika, neko ko je krenuo te godine u školu sada je 67-68 godina, što ne znači da ne može biti na forumu, e sada druga je stvar ako znaš ko je i ako nas zeza. Činjenica je da se škola vidi i na slici koja bi trebala biti iz 1954. a pošto vidjeh da su napisali pogrešno i prezime jedne od bivših direktorica na naslovnoj stranici, onda je što gore neko reče, potpuno očekivano da ne znaju ni kada je škola sagrađena.
Nije meni losa matematika
Moja matematika je sasvim u redu
Najstariji ucenik osnovne skole moze imati 14-15-16 godina manje od 56-e znaci da je rodjen 40-e najranije a to je 75-77 godina
Nije meni losa matematika
Moja matematika je sasvim u redu
Najstariji ucenik osnovne skole moze imati 14-15-16 godina manje od 56-e znaci da je rodjen 40-e najranije a to je 75-77 godina
Čovjek je napisao da je krenuo u školu 1956. to je osnovna škola, znači da je 1949/50 godište, zar je tako teško priznati kada pogriješiš?
Ajmo hronoloski
Napisao ja krenuo 56-e
Ja odgovorio ovaj koji je napisao ovo je rodjen 90-ih
Neko odgovorio i ja se tome cudim zar je neko ziv ko je isao te godine u skolu
Zatim ja odgovorio post se odnosio na onoga sto je napisao da je rodjen 1990-ih a da onaj ko je isao u skoku te godine ima maksimalno 75 godina
Zar je tesko prvo procitati pa shvatiti sta je napisano pa se tek onda praviti pametan
Bivša O.Š. „ Slaviša Vajner Čiča“ dobila je ime po velikom partizanskom heroju koji je ubijen u Drugom svjetskom ratu. Škola se nalazila u sadašnjoj zgradi policije dok se 1959. nije krenula graditi nova školska zgrada koja se nalazi na Marijin Dvoru
Ime Isak Samokovlija pojavilo se 1994. godine, tj. završetkom rata u BiH. Zbog političkih razloga ime Slaviše Vajner Čiče je postalo još jedno partizansko ime čija je vrijednost izgubljena.
Prva direktorica bila je Zagorka Kapetanović, a nakon nje dolazi Milka Komnenović. Direktori koji su uslijedili kasnije su: Duško Tanasković, Nedždet Nanić, Kenan Vučijak i sadašnja v.d. direktorica Emina Čerkez Čaušević.
supercali wrote:Ajmo hronoloski
Napisao ja krenuo 56-e
Zatim ja odgovorio post se odnosio na onoga sto je napisao da je rodjen 1990-ih a da onaj ko je isao u skoku te godine ima maksimalno 75 godina
Zar je tesko prvo procitati pa shvatiti sta je napisano pa se tek onda praviti pametan
sve si u pravu ''pravnice'' al ajd ne truj bar ovu temu glupostima ako nemas sta pametno napisati bolje ne pisi...
supercali wrote:Ajmo hronoloski
Napisao ja krenuo 56-e
sve si u pravu ''pravnice'' al ajd ne truj bar ovu temu glupostima ako nemas sta pametno napisati bolje ne pisi...
Nisu gluposti nego mu objasnjavam neke stvari koje nije shvatio
Ono pisanje da je onaj isao u skolu 56-e je glupost jer je on nema vise od 25-6 godina pa da ispravim jer se vec pocelo pisati kad je onaj isao u skolu 56-e znaci da je mogla biti sagradjena i ranije sto dovodi u zabludu