NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tkd

#7826 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

Mali bump :mrgreen:

Šta vi mislite o ovome novom prvom piku Anthony Davisu. Kasno sam priključio moju tv i arenu, tako da sam gledao samo par utakmica NCAA gdje je on jednostavno u odbrani dominirao. Lijepi banane uveliko, ofenzivno nije me baš toliko impresionirao, no defenzivno zvijer.

Neki govore da će biti kao Griffin s statistikom, no da neće imati "sick dunk's" kao Blake .

I uopšteno, šta mislite ko je najbolje pogodio osim Davisa na draftu. Daleko je još do NBA, pa ovako da malo osvježimo temu.

Onaj Robinson, ja nisam u potpunosti shvatio njegov slučaj . Znam da je izgubio majku, srčani imala i on je ostao sam sa sestrom. No je li sačekao jednu sezonu više prije NBA ili ne. Nisam to "shvatio" do kraja.

Odličan igrač
hrastov žižak

#7827 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

Tomahawk11 wrote:@Nametnik,

Vidim glavni ti je argument da neko ne prati kosarku. Pet ljudi kaze da nisu isti profil igraca, ali dzaba :roll: Sta ja tebi imam objasnjavati kad ti imas stav koji branis i realnim i nerealnim argumentima.
Ja kad saberem cinjenjice, meni ta dva kosarkasa ne mogu u isti kos. Sad kakav god argument ponudim, ti ces reci to svoje: ''ocigledno ne pratis kosarku''. Zato necu, tebi tvoje, meni moje misljenje. Nisam ja tu da ispitujem koliko ko prati kosarku. ;-)
Ne čitaš pažljivo. To o nepraćenju mi je bio konačni zaključak. Moj glavni argument je statistika. Svaki čovjek koji prati nba barem 2-3 sezone zna da se tamo dobra odbrana ne može igrati bez atleticizma. Moraš biti dobar atleta da bi igrao njihovu odbranu. To će ti reći i onaj idiot skip bejlis. Rubio igra odličnu odbranu, a ovako visok broj ukradenih za jednog rukija je pokazatelj (ne mora uvijek biti) ovoga što govorim. Duge ruke, hitrost (ne brzina!, ali i ona), kretanje u tranziciji, sve su to parametri koji su na njegovoj strani. Pet ljudi koji mi nešto kažu nisu dokaz ničega ako ne nude argumente, to ti je svakako glup primjer. Ako ih dođe i 2029 i kaže oni nisu isti profil igrača, to ništa ne znači. Daj mi crno na bijelo. Elem, da se s atleticizma prebacim na centralnu temu. Rubio i Rondo su isti profil igrača. Obojica su plejmejkeri sa klimavim šutem i vrhunskim osjećajem za asist. Obojica jednako dobro igraju i pik n rol i pik n pop (vrhunski primjer pik n popa Rondo + Garnet= Garnet šuta dugu dvojku, a ovamo Rubio+Love= Love šuta trojku), obojica su odlični slešeri koji jednako dobro bacaju povratne pasove na perimetar (Rubio je hranio idiote Elingtona, Tolivera i Bizlija, a da ne govorimo o Loveu, o Rondovim povratnim ne moram ni govorit). Razlika u njihovoj sleš n kik igri je trenutno nešto lošija Rubijeva realizacija, ali ipak je ruki). O pomenutoj dobroj odbrani i na igrača i na prostor obojice igrača ne moram ni pisat. Rubio je nešto polji spot up šuter od Ronda, najbolji primjer za to je postotak Rubijev za tri iz kornera. Dakle, naravno da postoje razlike između ova dva igrača, kao što postoje između bilo koja dva igrača, ali radi se o istom PROFILU. Recimo i Neš je vrhunski asistent kao i ova dvojica, ali on je sasvim različit. Baš kao što je i Deron Viliams.
A ko je si to "činjenice" ti sabrao, de ih izloži ovdje da vidimo.

Srdačno, Nametnik :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#7828 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Jos jednom da ponovim:

Zato necu, tebi tvoje, meni moje misljenje.

Zasto? Zato sto ti je glavna poenta dokazati da si ti poznavaoc, drugi su neznalice. Pratim NBA dovoljno dugo da znam razlikovati igrace.
Kad si se vec zakacio za statistiku (a i za atleticizam), hajd pogledaj malo skokove jednog i drugog.
hrastov žižak

#7829 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

Tomahawk11 wrote:Jos jednom da ponovim:

Zasto? Zato sto ti je glavna poenta dokazati da si ti poznavaoc, drugi su neznalice. Pratim NBA dovoljno dugo da znam razlikovati igrace.
Kad si se vec zakacio za statistiku (a i za atleticizam), hajd pogledaj malo skokove jednog i drugog.
Rubio 4.2 Rondo 4.8 ;-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#7830 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

hrastov zizak wrote:
Tomahawk11 wrote:Jos jednom da ponovim:

Rubio 4.2 Rondo 4.8 ;-)
OK. Neko je vec spomenuo, koliko je Rubio imao triple-double-ova do sada? Tu lezi poenta mog pitanja. Rondo ce svake sezone imati bar 2 puta utakmice u kojima ce postici 15-20 poena, imati 15 skokova i 15-20 asistencija. Sad kad to pogledas sa strane, nije velika razlika ako se gleda prosjek, ali je razlika sto ce Rubio puno teze doci do triple-double. Ono sto je jos nepoznanica, Rondova statistika iz play off-a je puno jaca nego u regularnoj sezoni (kao i kod vecine igraca Celticsa), Rubio tu tek treba da se dokaze.
Last edited by Tomahawk11 on 31/07/2012 13:16, edited 1 time in total.
hrastov žižak

#7831 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

Pa nećemo tako. Poredimo regularnu sezonu, Rubio nije igrao plej-of. Gdje si vidio da se kod dva igrača porede parametri iz različitih nivoa takmičenja? Da je Rubio igrao plej-of onda bi mogao to ubacit. Ovako ima samo 0.6 skokova više za 2 minute više po utakmici. Au plej-ofu je imao minutažu 42.6!
Tomahawk11
Globalni moderator

#7832 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

hrastov zizak wrote:Pa nećemo tako. Poredimo regularnu sezonu, Rubio nije igrao plej-of. Gdje si vidio da se kod dva igrača porede parametri iz različitih nivoa takmičenja? Da je Rubio igrao plej-of onda bi mogao to ubacit. Ovako ima samo 0.6 skokova više za 2 minute više po utakmici. Au plej-ofu je imao minutažu 42.6!
U redu je :) Skontao sam da sam se zayebao. Play off :mrgreen: Jedva si docekao na volej :-D
hrastov žižak

#7833 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

Tomahawk11 wrote:
hrastov zizak wrote:Pa nećemo tako. Poredimo regularnu sezonu, Rubio nije igrao plej-of. Gdje si vidio da se kod dva igrača porede parametri iz različitih nivoa takmičenja? Da je Rubio igrao plej-of onda bi mogao to ubacit. Ovako ima samo 0.6 skokova više za 2 minute više po utakmici. Au plej-ofu je imao minutažu 42.6!
U redu je :) Skontao sam da sam se zayebao. Play off :mrgreen: Jedva si docekao na volej :-D
:-D Ma nisam očiju mi. Ne želim se prepucavat, napisao sam što sam imao. Bitno je da se uživa u igri

http://nbacro.com/nba/new-orleans-horne ... sima-15494
Evo dobrog poteza Voriorsa. Pokupili su jeftino visokog igrača koji dobro igra odbranu, što im je itekako potrebno. Landry je dosta potcijenjen igrač, a odličan je za rotacije. Popunili su roster najbolje što su mogli, samo da nije bilo onog trejda s Džefersonom na kraju zadnje sezone.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7834 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

hrastov zizak wrote:
Tomahawk11 wrote:
:-D Ma nisam očiju mi. Ne želim se prepucavat, napisao sam što sam imao. Bitno je da se uživa u igri

http://nbacro.com/nba/new-orleans-horne ... sima-15494
Evo dobrog poteza Voriorsa. Pokupili su jeftino visokog igrača koji dobro igra odbranu, što im je itekako potrebno. Landry je dosta potcijenjen igrač, a odličan je za rotacije. Popunili su roster najbolje što su mogli, samo da nije bilo onog trejda s Džefersonom na kraju zadnje sezone.
:thumbup: Sve u dure, i ja sam se bio zaletio. Uhh, proslo je vec dosta od play offa, a ima jos dosta do pocetka sezone.
Warriorsi su mi bili simpatican tim sa Ellisom, nakon trade-a su mi ohladili. Igraju napadacku kosarku, ali su sad nekako blijeda slika te ekipe. Landry je solidan, za uslove Warriorsa odlican odbrambeni igrac.
Reneee

#7835 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Reneee »

Kako Ginobili i Scola odlicno zajedno igraju za Argentinu, steta sto Scola nije presao u Spurse nakon otkaza u Houstonu, svojim stilom igre bi se fenomelno u njih uklopio :(
Tkd

#7836 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

Scola je odigrao odlično u samoj NBA. Valjda se i Spiltter probudi .

Manu je igračina, kako je hladnokrvan u ključnim trenucima, odličan igrač, a tek tamo 57 pick bio mislim . Argentina ima odličnu petorku i to je to. Mogu daleko, ali ne do kraja .
neno#4

#7837 Re: NBA - National Basketball Association

Post by neno#4 »

Gdje mi je sada onaj sto kaze da je Marc bolji od Paua :lol: :lol: :lol:
Tkd

#7838 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

Tražio sam spektakularno zakucavanje Zimića preko Marca Gasola, no nema ga na youtube. Ako ga neko slučajno pronađe neka stavi ovdje :-D

Pao ima dosta bolju tehniku, kompletan igrač u svim segmentima, može i tricu pogoditi. Tehnički na jako visokom nivou, a pregled igre maestralan, a pored svega toga i intelegentan igrač ne dribla njega lopta :lol:
Jokericious

#7839 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Jokericious »

neno#4 wrote:Gdje mi je sada onaj sto kaze da je Marc bolji od Paua :lol: :lol: :lol:
Normalno da je bolji. Al dobro za tebe je Pau bolji i od Dirka. :lol:
neno#4

#7840 Re: NBA - National Basketball Association

Post by neno#4 »

CollegeGunner wrote:
neno#4 wrote:Gdje mi je sada onaj sto kaze da je Marc bolji od Paua :lol: :lol: :lol:
Normalno da je bolji. Al dobro za tebe je Pau bolji i od Dirka. :lol:
Vidimo sve na Olimpijskim igrama. Protiv Australije, Pau na parketu 18 minuta i 20 poena, Marc 27 minuta i 12 poena :lol: :lol: Protiv Kine Marc 5 poena.

Pau samo 20 poena u prosjeku, Marc vrhunskih 8.5.

Marc>Pau

:lol: :lol: :lol: :lol:
Jokericious

#7841 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Jokericious »

neno#4 wrote: Marc>Pau
:thumbup:
hrastov žižak

#7842 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

http://nbacro.com/nba/boston-celtics/ri ... luka-15503
Rivers vrhunski trener i ljudina. Njegove odluke su bile odlične, Rej je morao na klupu jer tamo jednostavno nije bilo napadačkog talenta, a neko je morao držati drugu petorku. Što se tiče Rondovog posjeda lopte i tu je dobro odlučio. Rej bi trebao biti svjestan da su mu koljena klimava i da ne može više sam kreirati šut, mora ga uzimati iza kružnih blokova. Možda se pokaže i dobrim za Boston što ih je napustio.
Tkd

#7843 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

Nate Robison dolazi u Bullse

Ima li istine u ovome ? :D

Dobar igrač, no kada se Rose oporavi kako će se igrati onda. On kao zamjena, a šta će onda Hinrich.
neno#4

#7844 Re: NBA - National Basketball Association

Post by neno#4 »

Robinson je dosao u Bullse.
neno#4

#7845 Re: NBA - National Basketball Association

Post by neno#4 »

CollegeGunner wrote:
neno#4 wrote: Marc>Pau
:thumbup:
Uzivaj u izvedbama covjeka koji je sve u zivotu osvojio :dance: :dance:
Tkd

#7846 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

Solidan rooster Bullsa i sada sam siguran ako Bog da u PO. 8-)
hrastov žižak

#7847 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

Megrejdi će biti dobro pojačanje za Bulse. Naravno, svi znamo da to nije onaj stari, ali majstor i dalje zna igrati košarku. Bulsi će opet imati jaku klupu, što bi trebalo biti dovoljno za plej-ofa. Ako se se Rouz vrati u formu poslije opravka eto super zanimljivog plej-ofa na istoku.
Tkd

#7848 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

Tuesday, July 31
• Boston signed center Jason Collins, guard Jamar Smith and guard Dionte Christmas. Re-signed guard Keyon Dooling.
• Chicago signed guard Nate Robinson.
• Golden State re-signed forward Brandon Rush to a two-year contract.
• Signed guard Maalik Wayns.

Okle sada Tracy ?

Nisu još vamo ubacili. Ne zaboravi i dok se Deng vrati nakon operacije(aBd) :)
ole69

#7849 Re: NBA - National Basketball Association

Post by ole69 »

Rijesili se jednog indijanca(Lucas), dosho drugi. :skoljka:

Ako izborimo PO sa ovakvom ekipom bice dobra sezona, dati priliku Butleru i Teague da sto vishe napreduju. Za Ruzu bi najbolje bilo da ne igra nikako sljedecu sezonu.

Na kraju sezone amnestirat Boozera, dovesti boljeg PF od njega, prije svega u odbrani i poziciju dvice popuniti nekim mladjim igracem od RIP-a.
ole69

#7850 Re: NBA - National Basketball Association

Post by ole69 »

Tkd wrote:Nate Robison dolazi u Bullse

Ima li istine u ovome ? :D

Dobar igrač, no kada se Rose oporavi kako će se igrati onda. On kao zamjena, a šta će onda Hinrich.
Radmanovic, Robinson, Mohamed itd. to su sve igraci koji su potpisali na godinu sem Hinrich-a i Bellineli-a, i na koje se nece racunati ubuduce kad odrade svoj ugovor. ;-)
Post Reply