Tomahawk11 wrote:@Nametnik,
Vidim glavni ti je argument da neko ne prati kosarku. Pet ljudi kaze da nisu isti profil igraca, ali dzaba

Sta ja tebi imam objasnjavati kad ti imas stav koji branis i realnim i nerealnim argumentima.
Ja kad saberem cinjenjice, meni ta dva kosarkasa ne mogu u isti kos. Sad kakav god argument ponudim, ti ces reci to svoje: ''ocigledno ne pratis kosarku''. Zato necu, tebi tvoje, meni moje misljenje. Nisam ja tu da ispitujem koliko ko prati kosarku.

Ne čitaš pažljivo. To o nepraćenju mi je bio konačni zaključak. Moj glavni argument je statistika. Svaki čovjek koji prati nba barem 2-3 sezone zna da se tamo dobra odbrana ne može igrati bez atleticizma. Moraš biti dobar atleta da bi igrao njihovu odbranu. To će ti reći i onaj idiot skip bejlis. Rubio igra odličnu odbranu, a ovako visok broj ukradenih za jednog rukija je pokazatelj (ne mora uvijek biti) ovoga što govorim. Duge ruke, hitrost (ne brzina!, ali i ona), kretanje u tranziciji, sve su to parametri koji su na njegovoj strani. Pet ljudi koji mi nešto kažu nisu dokaz ničega ako ne nude argumente, to ti je svakako glup primjer. Ako ih dođe i 2029 i kaže oni nisu isti profil igrača, to ništa ne znači. Daj mi crno na bijelo. Elem, da se s atleticizma prebacim na centralnu temu. Rubio i Rondo su isti profil igrača. Obojica su plejmejkeri sa klimavim šutem i vrhunskim osjećajem za asist. Obojica jednako dobro igraju i pik n rol i pik n pop (vrhunski primjer pik n popa Rondo + Garnet= Garnet šuta dugu dvojku, a ovamo Rubio+Love= Love šuta trojku), obojica su odlični slešeri koji jednako dobro bacaju povratne pasove na perimetar (Rubio je hranio idiote Elingtona, Tolivera i Bizlija, a da ne govorimo o Loveu, o Rondovim povratnim ne moram ni govorit). Razlika u njihovoj sleš n kik igri je trenutno nešto lošija Rubijeva realizacija, ali ipak je ruki). O pomenutoj dobroj odbrani i na igrača i na prostor obojice igrača ne moram ni pisat. Rubio je nešto polji spot up šuter od Ronda, najbolji primjer za to je postotak Rubijev za tri iz kornera. Dakle, naravno da postoje razlike između ova dva igrača, kao što postoje između bilo koja dva igrača, ali radi se o istom PROFILU. Recimo i Neš je vrhunski asistent kao i ova dvojica, ali on je sasvim različit. Baš kao što je i Deron Viliams.
A ko je si to "činjenice" ti sabrao, de ih izloži ovdje da vidimo.
Srdačno, Nametnik