Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- konoplja
#7826 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Moze se za godinu dana jezik dovesti na dovoljno dobru razinu da se studira (njemacki - znam ljude), a za engleski moze i ranije s obzirom da nam je blizi i jednostavniji.
-
Fudo387
#7827 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Moze bolan, ovdje je to pojednostavljeno, prilagodjeno sirokim radnim masama, part time, vako ga nako ga...i zavrsi se koga zanima. Ima tih kampova, podkampova, onlajna, pun qrac...uglavnom, nabiju sebi dugHAVANA wrote:Bili su kod mene na moru prijatelji iz amerike.I upali mu zena popodne kompjuter,radi u operacionij sali,dodaje ona cudesa za rezanje...Reko sta to radis? Kaze studiram,ja to online.Aha.Ok.
Sinoc sa mnom treba, zavrsila sociologiju i biznis, ima master iz biznisa....razvakala se nesta, de malo stani, haj nam po pepsi donesi, nema bolan posla za te budalastine.
Ima, moze raditi u srednjoj skoli za 50k godisnje.
Ili da seli u Kaliforniju.
- HAVANA
#7828 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Stvarno nema svrhe ovde pisati.Izvrce se sve kako kome pase.Jok eto navijacu da djeca idu iz svoje zemlje. 
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#7829 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ako im želiš dobro navijat ćeš.HAVANA wrote:Stvarno nema svrhe ovde pisati.Izvrce se sve kako kome pase.Jok eto navijacu da djeca idu iz svoje zemlje.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7830 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
al kad kaže treba jezik - pa normalno da treba šta je problem konkretno tu
i kaže mora se raditi - pa i idem da radim(i živim od tog rada)
ne kontam ove "argumente"
i kaže mora se raditi - pa i idem da radim(i živim od tog rada)
ne kontam ove "argumente"
- HAVANA
#7831 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ti za svoju navijaj.Ja za svoju necu.Svakom njegov izbor.A i djeci.Neka sami odluce.Jimmy McNulty wrote:Ako im želiš dobro navijat ćeš.HAVANA wrote:Stvarno nema svrhe ovde pisati.Izvrce se sve kako kome pase.Jok eto navijacu da djeca idu iz svoje zemlje.
- Bloo
- Globalna šefica
#7832 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A što ne bi otišla ako im se nudi bolje vani? AKO.HAVANA wrote:Stvarno nema svrhe ovde pisati.Izvrce se sve kako kome pase.Jok eto navijacu da djeca idu iz svoje zemlje.
Bolji uslovi rada, bolja plata, uređenije društvo...
- Connaisseur Karlin
#7833 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
medicnske sesta u USA su sposobnje, imaju vise prakse i mogu biti doktorocie mediciskim sestrama sa srednjomm strucnom ili 2 godisnjom spremom u BiHFudo387 wrote:Moze bolan, ovdje je to pojednostavljeno, prilagodjeno sirokim radnim masama, part time, vako ga nako ga...i zavrsi se koga zanima. Ima tih kampova, podkampova, onlajna, pun qrac...uglavnom, nabiju sebi dugHAVANA wrote:Bili su kod mene na moru prijatelji iz amerike.I upali mu zena popodne kompjuter,radi u operacionij sali,dodaje ona cudesa za rezanje...Reko sta to radis? Kaze studiram,ja to online.Aha.Ok.
![]()
Sinoc sa mnom treba, zavrsila sociologiju i biznis, ima master iz biznisa....razvakala se nesta, de malo stani, haj nam po pepsi donesi, nema bolan posla za te budalastine.
Ima, moze raditi u srednjoj skoli za 50k godisnje.
Ili da seli u Kaliforniju.
-
Fudo387
#7834 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sta bona medicinske sestre?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#7835 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa da tvoja kcerka sutra odluci ti bi sve ucinio sto mozes da je ubijedis da joj je ovdje bolje, a i sam znas da nije.HAVANA wrote: Ti za svoju navijaj.Ja za svoju necu.Svakom njegov izbor.A i djeci.Neka sami odluce.
-
Fudo387
#7836 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Naravno da joj je najbolje kod njega, ili tu blizu.Jimmy McNulty wrote:Pa da tvoja kcerka sutra odluci ti bi sve ucinio sto mozes da je ubijedis da joj je ovdje bolje, a i sam znas da nije.HAVANA wrote: Ti za svoju navijaj.Ja za svoju necu.Svakom njegov izbor.A i djeci.Neka sami odluce.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#7837 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jest do neke godine, od neke i nije bas.Fudo387 wrote:
Naravno da joj je najbolje kod njega, ili tu blizu.
-
Fudo387
#7838 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja govorim o odlasku s kraja svijeta na drugi...Jimmy McNulty wrote:Jest do neke godine, od neke i nije bas.Fudo387 wrote:
Mozda to i izgleda fino na televizoru, ljudi nemaju realnu sliku kakva je ovo djungletina i kakvi su vukovi okolo.
Neka nje blizu babe svog, nista njoj nece faliti.
- Bloo
- Globalna šefica
#7839 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mislim da je Havanu strah da mu se ne vrati sa crncem nekim kao zetom... 
-
Fudo387
#7840 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Fakat ste bezobrazni.Bloo wrote:Mislim da je Havanu strah da mu se ne vrati sa crncem nekim kao zetom...
-
detroit-mercy
#7841 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nista dok ne uzmu knjigu, printano izdanje 1975ta i iz nje ne uce.HAVANA wrote:Bili su kod mene na moru prijatelji iz amerike.I upali mu zena popodne kompjuter,radi u operacionij sali,dodaje ona cudesa za rezanje...Reko sta to radis? Kaze studiram,ja to online.Aha.Ok.
Tebi danas ljudi bukiraju stanove iz Amerike preko smartphone a ti se ibretis na distance learning.
Kod mene rodjak iz BiH vodi business u Americi i to sve putem tehnologije.
Mislim, sta si htio da kazes ovim komentarom
- tuzlak1212
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#7843 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jednog dana ce i babo umrijet, a ako ne pliva dobro medju vukovima u ovoj prasumi nema je nigdje. Nije ni Njemacka daleko, jaro mi je zivio u Vitezu i otisao je 2013 godine... cesce ga vidjam otkad je tamo, stalno dolazi kad se zazeli matere i oca, drustva. Tako sebi napravio, nece da uzima pare za prekovremeno nego slobodne dane pa sastavi mimo svega sebi par dana plus vikend.Fudo387 wrote:
Ja govorim o odlasku s kraja svijeta na drugi...
Mozda to i izgleda fino na televizoru, ljudi nemaju realnu sliku kakva je ovo djungletina i kakvi su vukovi okolo.
A sto se tica fakuleta, ne znam ali evo sestra radi 38 sati sedmicno i zavrsava Bachelor Nurse. Ostala joj jos 4 ispita. U roku.
-
detroit-mercy
#7844 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Fudo, ova mladjarija danas je drugacija od nas, to vlada stranim jezicima, putuje, kontaktira. Nama premija bilo otic u Horgos na pijacuFudo387 wrote:Ja govorim o odlasku s kraja svijeta na drugi...Jimmy McNulty wrote:Jest do neke godine, od neke i nije bas.Fudo387 wrote:
-
espn
#7845 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kakvih vukova ima? Reci konkretno.Fudo387 wrote:Ja govorim o odlasku s kraja svijeta na drugi...Jimmy McNulty wrote:Jest do neke godine, od neke i nije bas.Fudo387 wrote:
-
detroit-mercy
#7846 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I kao bachelor nurse je placena oko 70-80k na godinu, ali Insomnia kaje nemere i naravno da nemereJimmy McNulty wrote:Jednog dana ce i babo umrijet, a ako ne pliva dobro medju vukovima u ovoj prasumi nema je nigdje. Nije ni Njemacka daleko, jaro mi je zivio u Vitezu i otisao je 2013 godine... cesce ga vidjam otkad je tamo, stalno dolazi kad se zazeli matere i oca, drustva. Tako sebi napravio, nece da uzima pare za prekovremeno nego slobodne dane pa sastavi mimo svega sebi par dana plus vikend.Fudo387 wrote:
A sto se tica fakuleta, ne znam ali evo sestra radi 38 sati sedmicno i zavrsava Bachelor Nurse. Ostala joj jos 4 ispita. U roku.
-
Fudo387
#7847 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Cekaj dok budes imao svoje, pa cemo onda o tome.Jimmy McNulty wrote:Jednog dana ce i babo umrijet, a ako ne pliva dobro medju vukovima u ovoj prasumi nema je nigdje. Nije ni Njemacka daleko, jaro mi je zivio u Vitezu i otisao je 2013 godine... cesce ga vidjam otkad je tamo, stalno dolazi kad se zazeli matere i oca, drustva. Tako sebi napravio, nece da uzima pare za prekovremeno nego slobodne dane pa sastavi mimo svega sebi par dana plus vikend.Fudo387 wrote:
Ma ok je to za skolu, to niko ne spori.
-
Fudo387
#7848 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kakvih?espn wrote:
Kakvih vukova ima? Reci konkretno.
Pa curica, cini mi se da je porodica negdje iz Kaknja, objesi se dijete zbog idiota koji su je maltretirali.
Ima more primjera, al’ da ne smaram sa tim, nije ni umjesno o tome.
Ovo su bolan teska govna, pustis li se, krvi ce ti se napiti, u skoli, na poslu, u kafani...
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#7849 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
jes vala. ovdje nema govana.
Last edited by lmo on 14/03/2019 22:08, edited 1 time in total.
-
detroit-mercy
#7850 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kako ne spori, pa koliko je njih upravo osporilo da se moze raditi i studirati u isto vrijeme.Fudo387 wrote:Cekaj dok budes imao svoje, pa cemo onda o tome.Jimmy McNulty wrote:Jednog dana ce i babo umrijet, a ako ne pliva dobro medju vukovima u ovoj prasumi nema je nigdje. Nije ni Njemacka daleko, jaro mi je zivio u Vitezu i otisao je 2013 godine... cesce ga vidjam otkad je tamo, stalno dolazi kad se zazeli matere i oca, drustva. Tako sebi napravio, nece da uzima pare za prekovremeno nego slobodne dane pa sastavi mimo svega sebi par dana plus vikend.Fudo387 wrote:
Ma ok je to za skolu, to niko ne spori.
A sto se tice odlazaka, sta moje dijete sutra bude primljeno na neki fax na istocnoj ili zapadnoj obali. Hocu li mu/joj reci nemoj, nije babi milo