Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Drinski

#7826 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

A zasto nike ne govori o pomoći Olovu, mislim da je kod njih bila i mozda gora situacuija nego u Doboju, a inače je to pasivni kraj.
guber90

#7827 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

Ja nikako da razumijem ove ljude sto facebooku stavljaju pjesme itd. Pa nije dan zalosti iz dosade proglasen...

Sto se tice maskih, vjerujem da se ljudi tu snalaze, koriste marame i slicno, naravno da bi bilo najbolje pribaviti te maske, mogla bi se neka apoteka malo aktivirati da pomogne ljudima u ugrozenom podruciju sa tim, nema smisla da se guse u onom smradu.
eluna

#7828 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

Karadoz wrote:
eluna wrote:maloprije iz mercatora na socijalnom (sarajevo) - imaju označena mjesta pored lifta za dostavu/ostavljanje pomoći, ali živa roba nigdje nema :(
Doniral ti sta ili samo setnja?
obavila to već u petak i subotu ;-)
Zovem se Zelena

#7829 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Zovem se Zelena »

htcxone wrote:molim vas onu listu lijekova koja j e potrebna da neko napise ovdje HITNO JE!!!!!!!

MOLIM VAS AKO NEKO IMA INFO GDJE SE MOGU KUPITI GUMENE CIZME DO 10-AK MARAKA DA MI JAVITE SUTRA SE SPREMA JEDNA AKCIJA SA DOSTA LJUDI PREMA DOBOJU
Imaš na temi LIJEKOVI.
O'zone
Globalni moderator

#7830 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Mercator je značajnu pomoć u osnovnim životnim namirnicama kao što su mlijeko, voda, konzerve, pelene za djecu itd., uputio u Kantonalnu upravu civilne zaštite ZD Kantona, i odmah pokrenuo akciju prikupljanja pomoći u svim trgovinama Mercatora i DP Marketa za stanovnike ugroženih područja. Svu robu prikupljenu u trgovinama u Zenici preuzima Kantonalna uprava civilne zaštite ZD Kantona. Prikupljenu pomoć u trgovinama u tuzlanskoj regiji, preuzimaju iz Crvenog križa Tuzla itd. Pomoć stanovništvu ugroženih područja nastavit će se i u narednom periodu u svim trgovinama Mercatora i DP Marketa gdje uslovi dozvoljavaju. Korpe za prikupljanje pomoći će biti postavljene tokom cijelog radnog vremena na inicijativu naših kupaca, kako bi omogućili svim kupcima da svojim prilozima u osnovnim životnim namirnicama daju svoj doprinos u pomoći ugroženim.
emmir1

#7831 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by emmir1 »

Sada je izgleda glavna priča humanitarna pomoć.

Hoće li ko ukrast šta
Nokija

#7832 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Nokija »

HVALA!
htcxone

#7833 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by htcxone »

Drinski wrote:A zasto nike ne govori o pomoći Olovu, mislim da je kod njih bila i mozda gora situacuija nego u Doboju, a inače je to pasivni kraj.
NIJE TACNO!
doboj i maglaj su u duplo gorem stanju od Olova, bio na sva tri mjesta, vidio svojim ocima.. .
U olovu je jako puno volontera bilo da ciste
u doboju je katastroa!
weltschmertz

#7834 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by weltschmertz »

CK Banovići sinoć poslali kamion raznih potrepština za Šamac, a danas ide jedan za Maglaj..

Volonteri su non-stop na vezi sa Živinicama, Dubravama i svako malo nosi se dole hrana, odjeća, obuća, itd..

:thumbup:
eluna

#7835 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/zatrpana ... 40520077#5

pametno reče emir - voda nam je ispostavila račun :( :( :( :(
Arsene Wenger

#7836 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Arsene Wenger »

Imam osjećaj da su sela nekako zapostavljena u odnosu na gradove kad je u pitanju pomoć, pa kako će ti ljudi doći do hrane, vode za piće i sredstava za čišćenje?! Naročito povratnička sela koja su nastradala, znamo kakav je odnos vlasti iz manjeg entiteta prema njima... :(
Son1

#7837 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Son1 »

htcxone wrote:molim vas onu listu lijekova koja j e potrebna da neko napise ovdje HITNO JE!!!!!!!

MOLIM VAS AKO NEKO IMA INFO GDJE SE MOGU KUPITI GUMENE CIZME DO 10-AK MARAKA DA MI JAVITE SUTRA SE SPREMA JEDNA AKCIJA SA DOSTA LJUDI PREMA DOBOJU
Ja sam trazio u penny-u, ali nema.
Necu da uzimam sad cizme od 30-40 KM, jer nas ima dosta, pa se ne isplati.
Ako sta zaznas za cizme javi.
Loulou

#7838 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Loulou »

Arsene Wenger wrote:Imam osjećaj da su sela nekako zapostavljena u odnosu na gradove kad je u pitanju pomoć, pa kako će ti ljudi doći do hrane, vode za piće i sredstava za čišćenje?! Naročito povratnička sela koja su nastradala, znamo kakav je odnos vlasti iz manjeg entiteta prema njima... :(
Ima dosta volontera i volonterki koji odlaze na teren, direktno u ugrožena područja (sela, predgrađa) i daju pakete ljudima.
Mračajski proto

#7839 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mračajski proto »

Robot, Obi, Fis...
Loulou

#7840 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Loulou »

eluna wrote:maloprije iz mercatora na socijalnom (sarajevo) - imaju označena mjesta pored lifta za dostavu/ostavljanje pomoći, ali živa roba nigdje nema :(
Donose ljudi (i donosili su prethodnih dana), jako puno na različite punktove u gradu.
Drinski

#7841 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

htcxone wrote:
Drinski wrote:A zasto nike ne govori o pomoći Olovu, mislim da je kod njih bila i mozda gora situacuija nego u Doboju, a inače je to pasivni kraj.
NIJE TACNO!
doboj i maglaj su u duplo gorem stanju od Olova, bio na sva tri mjesta, vidio svojim ocima.. .
U olovu je jako puno volontera bilo da ciste
u doboju je katastroa!
a jesi li bio u Cerskoj? tamo je zena poginula u zatrpanoj kuci? ima li tamo volontera?
azurna_obala

#7842 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by azurna_obala »

Mislim da se gumene čizme mogu naći i na pijacama
Ciglane, otvoreni dio na Otoci...u poljoprivrednim apotekama
htcxone

#7843 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by htcxone »

Son1 wrote:

Ja sam trazio u penny-u, ali nema.
Necu da uzimam sad cizme od 30-40 KM, jer nas ima dosta, pa se ne isplati.
Ako sta zaznas za cizme javi.
moze evo ide kolega po apotekama poljoprivrednim da pokusa pronaci
U Marsu imaju kostaju 19 KM
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7844 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Chmoljo »

Milloni wrote:Latifovic who, ne gledam tv. Moji su sinoc bili u Bijeloj Ploci, odnijeli su osnovne stvari direktno starijim i bolesnim, ljudi su plakali kada su dobili deku i jastuk.
Moze li neko prebaciti post o bezglutenskoj hrani negdje da se vidi bolje, ili da ga oboji u crveno, celijakija je posebno opasna u ovakvim uslovima, hvala. (Prebacila bih ja ali ovaj tapatalk mi stvara probleme)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
http://www.klix.ba/forum/bitne-informac ... 5609.html-
Baba_Droga

#7845 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Baba_Droga »

Ja ovaj posta stavljam ovdje jer je ova tema naj posjećenija i aktualnija. Sve kontam neko će proslijediti dalje po svojim fb profilima i sl. Ali eto...ponavljam obavjest. Puno je ljudi...djece koji koriste bezglutensku ishranu i kojima su ove namirnice potrebne.

Obavještenje za javnost
Povodom novonastale situacije uzrokovane elementarnim nepogodama, izazvanih poplavama i klizištima na području Tuzlanskog kantona, Udruženje osoba oboljelih od celijakije TK moli građane koji doniraju pakete sa hranom, vodom i higijenskim potrepštinama da doniraju i prehrambene namirnice bez glutena za oboljele od celijakije. Prema riječima predsjednice udruženja Suade Salihović u prihvatilištima se nalaze i oboljeli od celijakije ,među kojima ima i djece, kojima je neophodna adekvatna ishrana jer bi u nedostatku iste kod oboljelih moglo doći do zdravstvenih komplikacija, ali i fatalnog ishoda. Zbog svega navedenog molimo sve građane koji su u prilici da doniraju mlijeko i konzerve bez glutena. Namirnice možete predati u prostorije Crvenog križa Tuzla, a za sve potrebne informacije možete kontaktirati broj 035 291 645 mob: 062 01 25 96 ili putem e-mail-a: [email protected] (Suada Salihović, predsjednica Udruženja).

Ovo je odličan način da neko, ko želi pomoći, obezbjedi paket prehrambenih namirnice bez glutena te na paketu napisati napomenu: prehrambene namirnice bez glutena za oboljele od celijakije!!!
Te pakete možete predati u prostorije CK vaših gradova, a oni mogu preusmjeriti dalje.
Hvala !!!
Havatar

#7846 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Havatar »

Novi Pazar stiže na obe strane: Pomoć i za stanovništvo u Srbiji i za BiH

Image

Novi Pazar je ovih dana na nogama. Pazarci su se masovno angažovali kako bi pomogli ugroženom stanovništvu kako na području Srbije, tako i na području Bosne i Hercegovine, koji su zahvaćeni velikim poplavama.

Uprkos veoma lošoj ekonomskoj situaciji u samom Novom Pazaru gdje je više od 42% stanovnika bez posla, Pazarci su našli vrijemena i materijalnih sredstava da učestvuju u humanitarnoj akciji povodom nezapamćenih poplava širom Srbije i Bosne i Hercegovine, i to na obe strane!

Akcija koju je pokrenuo Muslimanski omladinski klub za prikupljanje pomoći ugroženima u poplavi, je u svom drugom danu uzela veliki mah. Već je pun prvi kamion, a priprema se i drugi.

Image

Rukovođenje akcijom na terenu je preuzeo vrh Islamske zajednice na čelu sa profesorom Enver ef. Gicićem koji će posrijedstvom CHR Hajrata koordinirati na terenu.
Akciju su uveliko podržali i studenti Internacionalnog univerziteta, a nezvanično su veliki doprinos dale i druge nevladine organizacije, grupe građana i firme.

Image

Ova akcija ima za cilj pripremiti više kamiona pomoći koje će biti usmjereno za Bosnu i Hercegovinu, kao i ugroženom stanovništvu u okolini Loznice i Krupnja. Najavljeno je da će i u drugim sandžačkim gradovima početi prikupljanje pomoći, a da će finiš akcije biti u petak, kada će se sakupiti novac.
Sa druge strane, uz koordinaciju Gradske uprave, za pomoć prije svega Krupnju a i drugim dijelovima Srbije, postavljeni su punktovi za prikupljanje pomoći u skoro svim većim državnim ustanovama, među kojima Državni univerzitet, osnovne i srednje škole, gradske prostorije, a brojni Pazarci dali su i novčanu i drugu pomoć dok su preduzeća donirala robu vrijednu više od 9.000.000 dinara.

Vrijedno pomena je i to da su se na prijedlog rektora prof. dr Miladina Kostića nastavnici, asistenti i administrativni radnici Državnog univerziteta odrekli po jedne dnevnice i tako sakupili 920.000 dinara, dok je iz sopstvenih sredstava Državni univerzitet u Novom Pazaru izdvojio 350.000 dinara. Novac je danas uplaćen na namjenski žiro-račun Vlade Srbije.

Image

Firma Senko komerc poklonilla je odjeću i obuću, 130 džambo vreća, Konto bene šleper vode i 20.000 komada veša, radnici sa robne pijace sakupili su novurobu vrijednu oko 4.000.000 dinara, DOO Kombo dao je 2.414 pari čarapa, udruženje tekstilaca Asteks robu vrijednu 13 miliona, mesari pripremaju pomoć vrednu pola miliona dinara, Samald je dao šleper vode za piće, Beks pošta je ustupila vozila za prijevoz robe, a proizvodjači nameštaja su spremni da pošalju više stotina komada nameštaja...

Novi Pazar je još jednom pokazao svoje veliko humano srce!
bjelave

#7848 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by bjelave »

http://info.poplave.rs/potrebne-donacije-po-lokacijama/

Zna li neko da li kod nas postoji neki web site ili baza podataka gdje postoje zbirne informacije vezane za poplave u BiH, ugrozene oblasti, raseljeni, prihvatni centri, potrebne donacije itd.

Nesto poput ove stranice gore?
O'zone
Globalni moderator

#7849 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Odvijanje saobraćaja sa magistralne ceste M17 Maglaj - Doboj, zbog prijetnje od pokretanja klizišta, preusmjeriće se na regionalnu cestu M465 Doboj - Šešlije - Maglaj.
omar little

#7850 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by omar little »

Karadoz wrote:
dustaban wrote:
titinho wrote: Posto niko ne prati forum pazljivo evo ponovo
o liku koji je pravio probleme i zelio uci u skladiste :
Kralju da i ovome stanemo vise u kraj, dosta price i o ovome, kao prvo, sta ce njemu humanitarna pomoc, frajer ima para moze sebi kupit, kao drugo, prevarant, lopov, ratni profiter, dosao pravit kavgu, evo ti par linkova da se upoznas sa zivotnim djelom doticnog lika.
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... -3193.html
https://groups.yahoo.com/neo/groups/crn ... topics/474
http://www.expressmag.ba/afera-sedmice/ ... upati.html
Jel stvarno mislis da ovakav lik nema para da sebi kupi hranu, zao mi samo sto ga vise ne izmlavise, odavno se ovaj lik provlaci kroz iglene usi i muriji i narodu, cudi me da ga niko ne rokne fakat.
Dobra strana poplave je sto izbaci na povrsinu strvine kakav je ovaj Latifovic
Mrtvi linkovi
ja sam sinoc sve te linkove citala, sve radilo. jutros ne radi. :-) po tesktovima covjek je kriminalac mrtvi, malverzator koji treba u zatvoru da sjedi. kako se siri vijest po netu, odjednom nestaju price o ovom kriminalcu. ccc

edit:

nisu mu dobri linkovi.
Last edited by omar little on 20/05/2014 13:53, edited 1 time in total.
Post Reply