Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- SamoVasGledam
#7826 Re: Ateizam
I ti ljudi posle daju sebi pravo da prosipaju drugima svoje mudrosti, da dele lekcije iz pravednosti i morala...
-
patriot_1
#7827 Re: Ateizam
Koji to ljudi?SamoVasGledam wrote:I ti ljudi posle daju sebi pravo da prosipaju drugima svoje mudrosti, da dele lekcije iz pravednosti i morala...
Ja vidim da se ovdje radi o jednom čovjeku a ne ljudima!
Ako je jedan Hrvat ili Srbin ili Bošnjak đubre dali su po tebi svi od ta tri naroda u BiH, đubrad
- SamoVasGledam
#7828 Re: Ateizam
Ma ajde patrioto kao da si prvi put pročitao ovako nešto. Sveštenstvo je prepuno sumnjivih likova koji su činili i koji su spremni na razna zlodela. Pogotovo sveštenici iz abrahamovskih religija. Ako bih nekome verovao i ako bih sa nekim rado popričao na bilo koju temu to bi bili hinduistički ili budistički sveštenici. Jeste da i među njima ima svakakvih, kao ono govno iz Mjanmara, ali generalno su daleko skromniji, ponizniji, iskreniji, moralniji i normalniji nego ovi što praktikuju bliskoistočne religije. A ovi su takvi zato što im je sama religija, odnosno sam njen koren truo i iskvaren. kada čitaš Kur'an, a pogotovo Bibliju (Stari Zavet) vidiš da to nije nikakav bajan i sjajan Bog već običan narcisoidni monstrum kojem smo mi igračke za iživljavanje.
A ja mogu da ti kažem na primeru popova iz SPC-a, iz prve ruke o kakvim se tu gnjidama radi, koje imaju cenovnike za sve svoje obrede za sahrane, venčanja, krštenje, slave... Koji ne dolaze siromašnom čoveku u kuću, jer nema onoliko koliko mu traže. Znaš i sam da su apostoli teško živeli, da su hodali u sandale, nosili jednu odrpanu odeću, jeli koliko su im domaćini dali...
A ovi zlatne krsteve oko vrata, stomačine da te Bog vidi, dobra tamna kola sa kojima često ide i šofer, pa onda kuće na sprat, dvorovi... I oni sebe smatraju naslednicima apostola. SPC godišnje zaradi 140 miliona evra, a ne plaća nikakav porez. A ovamo 13 godina prose novac od građana za obnovu Hilandara, skoro 100 se gradi i nikako da se završi Hram Svetog Save. Zaključao bih ih u isti taj hram i kroz prozor ubacivao taman dovoljno hrane i vode da prežive.
Nekada dok sam bio vernik javljao sam se tim popovima sa osmehom na licu. Posle sam ima se javljao samo iz poštovanja. A sada samo prođem pored njih ni ne pogledam ih. Pošto vidim kako žive i šta rade, nemam ama baš nikakvo poštovanje prema njima, niti želju da im čujem glas.
Napravili su cirkus i biznis od religije. Odeš, završiš školu, pustiš bradu, naučiš par recitacija na pamet, dobiješ siguran posao, kuću, dobra lova, nikakav fizički posao, celo selo te zna i poštuje, svi ti čine usluge, lekari te pregledaju i leče džabe, uvek te zovu na neke proslave i okupljanja gde jedeš i piješ koliko hoćeš... Ma uživancija!
A ja mogu da ti kažem na primeru popova iz SPC-a, iz prve ruke o kakvim se tu gnjidama radi, koje imaju cenovnike za sve svoje obrede za sahrane, venčanja, krštenje, slave... Koji ne dolaze siromašnom čoveku u kuću, jer nema onoliko koliko mu traže. Znaš i sam da su apostoli teško živeli, da su hodali u sandale, nosili jednu odrpanu odeću, jeli koliko su im domaćini dali...
A ovi zlatne krsteve oko vrata, stomačine da te Bog vidi, dobra tamna kola sa kojima često ide i šofer, pa onda kuće na sprat, dvorovi... I oni sebe smatraju naslednicima apostola. SPC godišnje zaradi 140 miliona evra, a ne plaća nikakav porez. A ovamo 13 godina prose novac od građana za obnovu Hilandara, skoro 100 se gradi i nikako da se završi Hram Svetog Save. Zaključao bih ih u isti taj hram i kroz prozor ubacivao taman dovoljno hrane i vode da prežive.
Nekada dok sam bio vernik javljao sam se tim popovima sa osmehom na licu. Posle sam ima se javljao samo iz poštovanja. A sada samo prođem pored njih ni ne pogledam ih. Pošto vidim kako žive i šta rade, nemam ama baš nikakvo poštovanje prema njima, niti želju da im čujem glas.
Napravili su cirkus i biznis od religije. Odeš, završiš školu, pustiš bradu, naučiš par recitacija na pamet, dobiješ siguran posao, kuću, dobra lova, nikakav fizički posao, celo selo te zna i poštuje, svi ti čine usluge, lekari te pregledaju i leče džabe, uvek te zovu na neke proslave i okupljanja gde jedeš i piješ koliko hoćeš... Ma uživancija!
- Smrcak15
#7829 Re: Ateizam
mene samo interesuje sta bi bilo kad bi bilo, evo recimo da su Isusa ubili na elektricnoj stolici, dali bi krscani stavili mini elektricnu stolicu oko vrataSamoVasGledam wrote:Ma ajde patrioto kao da si prvi put pročitao ovako nešto. Sveštenstvo je prepuno sumnjivih likova koji su činili i koji su spremni na razna zlodela. Pogotovo sveštenici iz abrahamovskih religija. Ako bih nekome verovao i ako bih sa nekim rado popričao na bilo koju temu to bi bili hinduistički ili budistički sveštenici. Jeste da i među njima ima svakakvih, kao ono govno iz Mjanmara, ali generalno su daleko skromniji, ponizniji, iskreniji, moralniji i normalniji nego ovi što praktikuju bliskoistočne religije. A ovi su takvi zato što im je sama religija, odnosno sam njen koren truo i iskvaren. kada čitaš Kur'an, a pogotovo Bibliju (Stari Zavet) vidiš da to nije nikakav bajan i sjajan Bog već običan narcisoidni monstrum kojem smo mi igračke za iživljavanje.
- aurora313
#7830 Re: Ateizam
Hajde još nekako mogu da progutam neke od katoličkih mantijaša. Neki su stvarno bolje potkovani, a neki i dva-tri fakulteta završili kako bi mogli još bolje da nam (filozofski) ispiraju mozak. A i izgledaju pristojno i čisto. Doduše, kada vidim seljačeta i mantijaškog balavca iz hercegovačkog kamenjara kojemu starije osobe ljube ruku i obraćaju mu se sa 'oče', dođe mi da povraćam, ali znam da ljudska glupost granica nema.SamoVasGledam wrote:...Odeš, završiš školu, pustiš bradu, naučiš par recitacija na pamet, dobiješ siguran posao, kuću, dobra lova, nikakav fizički posao, celo selo te zna i poštuje, svi ti čine usluge, lekari te pregledaju i leče džabe, uvek te zovu na neke proslave i okupljanja gde jedeš i piješ koliko hoćeš... Ma uživancija!
A šta reći o SPC drugoligašima! Primitivni, poluprljavi, a tek kaluđeri sa umašćenim bradama i neopranim zubima... i uglavnom sa nekom srednjom školom koju niko nikada nije ponavljao. Dragi Zeuse i Horuse, hvala vam što ne moram sa ovim primitivcima da imam posla.
LGBT parada u Beogradu 2013

- SamoVasGledam
#7831 Re: Ateizam
Ma svako ima nešto svoje što fura, a besmisleno je. Nema veze s vezom... ili ipak ima.Smrcak15 wrote: mene samo interesuje sta bi bilo kad bi bilo, evo recimo da su Isusa ubili na elektricnoj stolici, dali bi krscani stavili mini elektricnu stolicu oko vrata???

- Smrcak15
#7832 Re: Ateizam
SamoVasGledam wrote:Ma svako ima nešto svoje što fura, a besmisleno je. Nema veze s vezom... ili ipak ima.Smrcak15 wrote: mene samo interesuje sta bi bilo kad bi bilo, evo recimo da su Isusa ubili na elektricnoj stolici, dali bi krscani stavili mini elektricnu stolicu oko vrata???
u islamu mjesec nije simbol, a to sto su ga ljudi prihvatili kao simbol ima podlogu, jer kad se ukaze polumjesec tad pocinje Ramazan, najsveti mjesec muslimana....znaci ima se podlogu za to da uzmu kao simbol iako to sam islam ne propagira.Ma svako ima nešto svoje što fura, a besmisleno je. Nema veze s vezom... ili ipak ima.
- SamoVasGledam
#7833 Re: Ateizam
Eto, sve je stvar slučajnosti. Hrišćanima je krst simbol, jer je Isus razapet na njemu, vama je polumesec simbol, jer vam tada počinje sveti mesec. Da je pred Ramazan sijalo Sunce ili padao sneg i vi bi ste sada imali drugi simbol.
Nego ti ne smatraš idolopoklonstvom to što znak polumeseca, koji je poznat kao paganski simbol dominira kao najviša tačka u najsvetijem muslimanskom gradu, iznad najsvetijeg muslimanskog hrama?
Pogledaj samo prvu sliku i videćeš ispisano Božije ime, a nad njim polumesec. Na drugoj slici vidiš mesopotamijskog boga Meseca i nad njim takođe polumesec u istom položaju. Koincidencija ili neka tajna poruka?
Da zabiberimo još malo. Taj mesopotamijski bog Meseca se zvao Sin. Zvuči poznato? Trebalo bi, jer je to i naziv 36. sure u Kur'anu, tačnije Ya Sin što u prevodu znači (ispravi me ako grešim) ''Oo Sin-e''.
Takođe je zanimljivo i to šta je sve Muhamed govorio o navedenoj suri. Da je ona srce Kur'ana, da svako ko recituje tu suru je kao da je recitovao ceo Kur'an 10 puta, da će onom koji je recituje na početku dana biti ispunjene sve želje za taj dan, da će ova sura ima moć da izbriše grehe, da svako u svom srcu mora da je nosi...
http://www.inter-islam.org/Quran/surah.htm#Yaseen
Nije li zanimljivo to da najvažnija sura u Kur'anu, koja ima moć da oprašta grehe i čija vrednost prevazilazi 10 puta vrednost celog Kur'ana nosi ime mesopotamijskog boga Meseca i da niko od islamskih učenjaka ne može da da razumno objašnjenje za njen naziv već 1400 godina?
Takođe pojava polumeseca u obe religije kao kruna na Božijoj glavi?
Otkud toliko poklapanja Smrle, šta je ovo? Zbunjen sam, objasni mi.
Nego ti ne smatraš idolopoklonstvom to što znak polumeseca, koji je poznat kao paganski simbol dominira kao najviša tačka u najsvetijem muslimanskom gradu, iznad najsvetijeg muslimanskog hrama?
Pogledaj samo prvu sliku i videćeš ispisano Božije ime, a nad njim polumesec. Na drugoj slici vidiš mesopotamijskog boga Meseca i nad njim takođe polumesec u istom položaju. Koincidencija ili neka tajna poruka?
Da zabiberimo još malo. Taj mesopotamijski bog Meseca se zvao Sin. Zvuči poznato? Trebalo bi, jer je to i naziv 36. sure u Kur'anu, tačnije Ya Sin što u prevodu znači (ispravi me ako grešim) ''Oo Sin-e''.
Takođe je zanimljivo i to šta je sve Muhamed govorio o navedenoj suri. Da je ona srce Kur'ana, da svako ko recituje tu suru je kao da je recitovao ceo Kur'an 10 puta, da će onom koji je recituje na početku dana biti ispunjene sve želje za taj dan, da će ova sura ima moć da izbriše grehe, da svako u svom srcu mora da je nosi...
Nije li zanimljivo to da najvažnija sura u Kur'anu, koja ima moć da oprašta grehe i čija vrednost prevazilazi 10 puta vrednost celog Kur'ana nosi ime mesopotamijskog boga Meseca i da niko od islamskih učenjaka ne može da da razumno objašnjenje za njen naziv već 1400 godina?
Otkud toliko poklapanja Smrle, šta je ovo? Zbunjen sam, objasni mi.
- Dope_Man
#7834 Re: Ateizam
Nadam se da shvatas unaprijed da ti ne vrijedi slijepcu objasnjavati kako izgleda zelena boja. Imas ljude koji ce ti jednostavo citavu vjecnost govoriti da je sve u drugim religijama iz X i Y razloga pogresno, da su uzele dosta ranijih vjerovanja itd.. a te iste stvari ce u svojoj religiji pravdati, jer ne zele, a mozda i ne mogu, sebi priznati da nisu nista drugaciji oni, odnosno njihova religija, od drugih vjernika i njihovih religija.
- Dozer
#7835 Re: Ateizam
Windows 95 > 98 > Me > 2000 > XP > Win 7 > 8 > 10... That's it.
- beni-bu-man
#7837 Re: Ateizam
Ubuntu na aparatima 
- Dozer
#7838 Re: Ateizam
Ma to samo za Win ba 
- zforumas
#7839 Re: Ateizam
Za Win i pitam.Dozer wrote:Ma to samo za Win ba
Gdje su ostale verzije? Nemoj poslije da bude diskriminacija, ovo, ono
- Dozer
#7840 Re: Ateizam
Pa nema ostalih, ovo su glavne. Necemo sad i one Home, Pro, Prem 
- zforumas
#7841 Re: Ateizam
a NT, VIsta, 3.11?Dozer wrote:Pa nema ostalih, ovo su glavne. Necemo sad i one Home, Pro, Prem
Navuces kakvu kletvu na sebe
Btw. jos imam instalacione diskete za 3.11
- asurbanipal
#7842 Re: Ateizam
SamoVasGledam wrote: Nego ti ne smatraš idolopoklonstvom to što znak polumeseca, koji je poznat kao paganski simbol dominira kao najviša tačka u najsvetijem muslimanskom gradu, iznad najsvetijeg muslimanskog hrama?
Zanimljivi prikaz gdje se sve poštovalo božanstvo Sin.

- ExNihilo
#7843 Re: Ateizam
SamoVasGledam wrote: Da zabiberimo još malo. Taj mesopotamijski bog Meseca se zvao Sin. Zvuči poznato? Trebalo bi, jer je to i naziv 36. sure u Kur'anu, tačnije Ya Sin što u prevodu znači (ispravi me ako grešim) ''Oo Sin-e''.
Čmolji, briši mi profil. Ne mogu više.
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#7844 Re: Ateizam
ExNihilo wrote:SamoVasGledam wrote: Da zabiberimo još malo. Taj mesopotamijski bog Meseca se zvao Sin. Zvuči poznato? Trebalo bi, jer je to i naziv 36. sure u Kur'anu, tačnije Ya Sin što u prevodu znači (ispravi me ako grešim) ''Oo Sin-e''.![]()
Čmolji, briši mi profil. Ne mogu više.
-
patriot_1
#7845 Re: Ateizam
Ja se slažem sa tobom da takvih ima,možda su u SPC većina takvi ali nisu svi!U Katoličkoj također ima takvih , SPC ne poznam dovoljno dobro a KC da.U KC su manjina.Još bolje poznam Protestante i njihove pastore,jako malo ih je koji su takvi!Ipak ima ih.SamoVasGledam wrote:Ma ajde patrioto kao da si prvi put pročitao ovako nešto. Sveštenstvo je prepuno sumnjivih likova koji su činili i koji su spremni na razna zlodela. Pogotovo sveštenici iz abrahamovskih religija. Ako bih nekome verovao i ako bih sa nekim rado popričao na bilo koju temu to bi bili hinduistički ili budistički sveštenici. Jeste da i među njima ima svakakvih, kao ono govno iz Mjanmara, ali generalno su daleko skromniji, ponizniji, iskreniji, moralniji i normalniji nego ovi što praktikuju bliskoistočne religije. A ovi su takvi zato što im je sama religija, odnosno sam njen koren truo i iskvaren. kada čitaš Kur'an, a pogotovo Bibliju (Stari Zavet) vidiš da to nije nikakav bajan i sjajan Bog već običan narcisoidni monstrum kojem smo mi igračke za iživljavanje.
Za svaku osudu je takvo ponašanje,jedan od razloga zašto sam svojevremeno prestao vjerovati u Boga je jedan takav,moj Katolički svećenik kod kojeg sam išao na vjeronauk.Nije se bogatio ali je bio hladan ko led,nisam u tom čovjeku vidio nimalo ljubavi prema ljudima.A tko ne voli čovjeka ne voli ni Boga.Kasnije sam shvatio da je Bog onakav kakav je i da ga taj čovjek ne mora predstavljati.Iako bi trebao!
Ima tu još jedna stvar,postoji Bog ali postoji i đavao,a on se svim silama trudi udaljiti nas od Boga i prikazati Boga kao nakaradno biće.
Kad i kako će najbolje profitirati u tome?Kad nekog svećenika zadobije za sebe,kad svećenik postane moralna nakaza.Zato je Isus i rekao "Teško onome tko sablazni nekog čovjeka,bolje bi mu bilo da si veđže mlinski kamen oko vrata i baci se u more."
Drugi razlog zašto sam odbacio Boga je Stari Zavjet!Sad vjerujem u Boga kakvim ga je opisao Isus,ta slika Boga u SZ je iskrivljena,valjda Isus najbolje pozna Božji karakter,on je došao odozgor,od Boga,ta i sam je Bog!
Treći razlog je , ateistička indoktrinacija u školama u ono vrijeme.
na kraju,upoznao sam podosta svećenika i katoličkih i protestantskih(i jednog pravoslavnog) koji su izvanredni ljudi,najbolji ljudi koje znam!
- Dozer
#7846 Re: Ateizam
zforumas wrote:a NT, VIsta, 3.11?Dozer wrote:Pa nema ostalih, ovo su glavne. Necemo sad i one Home, Pro, Prem
Navuces kakvu kletvu na sebe![]()
Btw. jos imam instalacione diskete za 3.11
Dobro si, zaboravih NT i Vistu
A i ja imam diskete za 3.11, mada cisto sumnjam da bi se mogle ocitati
- zforumas
#7847 Re: Ateizam
Samo im prouci dovu i puhni triput preko njih i nemas brige.Dozer wrote:zforumas wrote:a NT, VIsta, 3.11?Dozer wrote:Pa nema ostalih, ovo su glavne. Necemo sad i one Home, Pro, Prem
Navuces kakvu kletvu na sebe![]()
Btw. jos imam instalacione diskete za 3.11![]()
![]()
![]()
Dobro si, zaboravih NT i Vistu
A i ja imam diskete za 3.11, mada cisto sumnjam da bi se mogle ocitati
- Dozer
#7848 Re: Ateizam
E jbg... ove moje su nekad reagovale na "ocenas" 
- ExNihilo
#7849 Re: Ateizam
Predstavljaš li ti Boga?patriot_1 wrote:Ja se slažem sa tobom da takvih ima,možda su u SPC većina takvi ali nisu svi!U Katoličkoj također ima takvih , SPC ne poznam dovoljno dobro a KC da.U KC su manjina.Još bolje poznam Protestante i njihove pastore,jako malo ih je koji su takvi!Ipak ima ih.SamoVasGledam wrote:Ma ajde patrioto kao da si prvi put pročitao ovako nešto. Sveštenstvo je prepuno sumnjivih likova koji su činili i koji su spremni na razna zlodela. Pogotovo sveštenici iz abrahamovskih religija. Ako bih nekome verovao i ako bih sa nekim rado popričao na bilo koju temu to bi bili hinduistički ili budistički sveštenici. Jeste da i među njima ima svakakvih, kao ono govno iz Mjanmara, ali generalno su daleko skromniji, ponizniji, iskreniji, moralniji i normalniji nego ovi što praktikuju bliskoistočne religije. A ovi su takvi zato što im je sama religija, odnosno sam njen koren truo i iskvaren. kada čitaš Kur'an, a pogotovo Bibliju (Stari Zavet) vidiš da to nije nikakav bajan i sjajan Bog već običan narcisoidni monstrum kojem smo mi igračke za iživljavanje.
Za svaku osudu je takvo ponašanje,jedan od razloga zašto sam svojevremeno prestao vjerovati u Boga je jedan takav,moj Katolički svećenik kod kojeg sam išao na vjeronauk.Nije se bogatio ali je bio hladan ko led,nisam u tom čovjeku vidio nimalo ljubavi prema ljudima.A tko ne voli čovjeka ne voli ni Boga.Kasnije sam shvatio da je Bog onakav kakav je i da ga taj čovjek ne mora predstavljati.Iako bi trebao!
Ima tu još jedna stvar,postoji Bog ali postoji i đavao,a on se svim silama trudi udaljiti nas od Boga i prikazati Boga kao nakaradno biće.
Kad i kako će najbolje profitirati u tome?Kad nekog svećenika zadobije za sebe,kad svećenik postane moralna nakaza.Zato je Isus i rekao "Teško onome tko sablazni nekog čovjeka,bolje bi mu bilo da si veđže mlinski kamen oko vrata i baci se u more."
Drugi razlog zašto sam odbacio Boga je Stari Zavjet!Sad vjerujem u Boga kakvim ga je opisao Isus,ta slika Boga u SZ je iskrivljena,valjda Isus najbolje pozna Božji karakter,on je došao odozgor,od Boga,ta i sam je Bog!
Treći razlog je , ateistička indoktrinacija u školama u ono vrijeme.
na kraju,upoznao sam podosta svećenika i katoličkih i protestantskih(i jednog pravoslavnog) koji su izvanredni ljudi,najbolji ljudi koje znam!
- Dope_Man
#7850 Re: Ateizam
And that's how billions of people got rickrolled