Onako detaljno napisano kako pisati po forumima i facebooku može samo neko ko se DUGOROČNO BAVI TIM POSLOM!!
Osoba koja je aktivna najviše na temi "Demokratska Fronta Željko Komšić" je i otvorila teme kao:

Jedino ako je Zlatko Salko LAgumdžija odrastao i živi u UnskoSanskom Kantonu.....tdr54zu7 wrote:kosmopolita je glavom i bradom salko-zlatko-lagumdžija![]()
![]()

UDBAŠ wrote:vidi odmah da razjasnimo ne glasam ni za SDA ni za SDP
za svaku postoji objasnjenje sto i nije isto
glasao bih za SK BiH sigurno
za r. Djemu Bjedica,i ostale drugove
a li ovaj put cu glasati za Zeljku Komsica,iz prostog razloga sto mi izgleda korektan i posten,i na kraju svi su nas izludjivali,da damo njemu sansu mozda nesto i napravi,kad si svi expermentisali na nama nek i on proba,posteno mu je dati sansu,to sto je sada clan Predsjednistva svi znamo da nema nikakvu stvarnu politicku moc da bilo sta promjeni,
a sada posto sam ja stari udbas (u penziji ) i poznajem sve nakane
ovaj papir koji je ko fol napisao SDP je podvala
jesu ovi u SDP bez veze,ali nisu toliki amateri da ovako rade
onda se postavlja pitanje ko je,
odgovor je jasan:
banda iz SDA :Amir zukic i asim sarajlic
zasto oni da ih ko ne klevece ,?
Zato sto:
1. najvise su omrzeni kod naroda pa i kod ovih iz SDA
2.najvise su krali i lagali
3.boje s e da nece dobiti mandat na sljedecim izborima i moraju pod hitno otupiti gnjev javnosti da im to neko nesto podmece
4.treba optuziti SDP i zavaditi ga dodatno sa Fahrom i Zeljkom da se oni izmedju sebe lome,a vidjeli ste ko fol za sta treba optuziti SDA,a zasta SDP i Zeljku,optuzbe za SDA nisu teske ko za ovu dvojicu,pa nije SDP I Zlaja toliki ludi,jesu malo,da se sada dodatno zavadja sa Avazom I Fahrom,
5.moram priznati da im je ovo neko odmojih kolega iz UDBE pisao i radio jer su njih dvojica glupi da to urade
6.ovim podmetanjem ce ko fol zaustaviti da ljudi ne pisu na njima na forumima ,zato sto im neko ko fol podmece, tako cestitim i postenim ljudima,kao sto su njih dvojica,zastitnika interesa BIH i Bosnjaka
7.nikada zukic amir,nije vjerodostojno objasnio svoj odnos sa bandom zike turkovica,nikada ne objasni odale mu tolike pare za kucu na grbavici,hacijendu u visokom,stan u sarajevu itd
8.asim sarajlic ne obajsni nikada svoj lopovluk u vogosci,svoj lopovluk u telelekomu itd,svoj lopovluk sa azilima za pse,I da ne nabrajamo,ko fol veliki Musliman a ljudi ga slikali pije pivu iz flase I mezi na cackalicu ko I mile dodik,
9.a;i su zato s e potrdulili da obajsne kako njima neko nesta podmece,ko da je narod blesav i ne vidi sta oni rade
10.banda iz SDA Zukic I Sarajlic kontrolicu BHTELEKOM, kao I sto rade prisluskuju tele.razgovore,sms poruke gledaju,e mail poruke,oni uvjek mogu vidjeti I utvrditi ko pise s koje IP adrese I vijdeti je li ti 1 ili 10 ljudi I zanti ko to radi I odkale,znaci mene nije strah da to sznaju jer bi im ove sve rekao I na TV
Nije mu u cilju da mijenja bilo šta,shiljak wrote:@HM 2011
Nisam ja u stranci nit baš nikog ne znam u njoj![]()
Ali čitajući razne izmišljotine jednostavno moraš samo prosurfat i vidit šta je istina a šta nije.
Iz koncepta stranke ja bi zaključio da se sve svodi na to da daš priliku svakom. Ko je dobar uradiće nešto, ko nije dobiće neko drugi priliku. Iz te ideje se sve može razvit i usavršiti.
Može se pretpostavit, kao i u svemu kad počinješ, da će u početku biti nekih problema, ali da će otkloniti postepeno. Pa i to što kažeš da ima, ako ima, problema u stranci.
Za razliku od drugih stranka koji gledaju da se uvale i da ostanu u toj poziciji. Jednostavno nema načina da se makne sa te pozicije, dok u DF-u, u startu, postoji! Znači ako se neko uvali u DF i bude nešto, sigurno će na kraju završiti neslavno.
Eto to sam ja zaključio i to predviđam![]()
Još je kod nas osnovni problem povjerenje, ne znaš ko govori istinu a ko ne. Sa DF-om i komšićem ćemo znati tačno ko govori istinu a ko ne.
Recimo DF može biti sa sda, sbb, hdzbih, hdz1990, snsd, sds i bilo kojom drugom strankom, ali razlika je u tome što ćeš znati da ništa ne mute! Ili ako neko zamuti znaš ko tačno muti.
I to je druga prednost stranke.
Od početka rata do danas, izvršnu ili zakonodavnu vlast u Kantonu Sarajevo imala je SDA, i imala je dominantan uticaj na društvena dešavanja, na razvoj privrede - komunalne infrastrukture, saobraćajne, na ekonomski razvoj, na kulturu... Nije potrebna posebna inteligencija, dovoljno je osvrnuti se samo u svom lokalnom području i shvatiti potpunu degradaciju svih vrijednosti stečenih u prijeratnom periodu. Ne da je licemjerno, krajnje je drsko, bezobrazno, krajnje patološki retardirano prigovarati Komšiću za "puno nerješivih problema", ali ne samo Komšiću već svima učesnicima u vlasti osim SDA stranci, jer je SDA jedna i jedina koja je svojim postupcima u vlasti izvršila današnje stanje.HM 2011 wrote:Problemi koji more konkretno Kanton Sarajevo su:
Problem gradskog saobraćaja - GRAS bankrot - 2000 ljudi bez plata,
Problem vodosnabdijevanja koji možda i nije problem - ljudi i dalje primaju plate nema novih cijevi,
Problem grijanja - sistem Toplana - ljudi ne plaćaju grijanje i dugovi se gomilaju - ljudi i dalje primaju plate,
Problem snabdjevanja Gasom - naovdno duguje se jako puno BH Gasu - ljudi i dalje primaju plate,
Problem budgeta - nema plata na vrijeme, ljudi ne primaju plate na vrijeme,
Problem dugova svih mogućih i nemogućih institucija u KS i mimo njega - ljudi i dalje rade i primaju plate,
Problem Sarajevske zaobilaznice koja se evo gradi već 11 godina i još nije završena (navodno godišnje izgrađen 1 kilometar)....
Problem javnih nabavki i projekta zaduženja koje se ne provode u dobroj vjeri,
Imamo i još pratećih problema -
Problem prosjaka - a najviše javnih kuhinja,
Problem zagađenosti zraka - a nemamo fabrika,
Problem smrada kanalizacije i posljedično problem rijeke Miljacke,
Problem slobode ispijanja alkohola pred džamijom,
Problem ljubljenja pred katedralom,
Problem nezaposlenosti u poređenju sa problemom nekih velikih plata u javnom sektoru..............
Imamo jako puno nerješenih problema - a evo ovo nabrojano sam u samo 5 minuta napisao....
Suština je da je problem u finansijama koje su crpljene i crpljene od strane svake vlade do danas - tj. otvoreno prijeti bankrot svega, problem je i u korupciji i mentalitetu dopuštenosti korupcij....[/b]
Naravno da je obavezno plaćanje članarina, neće se neki xxx učlanit da glasa namjerno za nešto drugoHM 2011 wrote:Nije mu u cilju da mijenja bilo šta,shiljak wrote:@HM 2011
Nisam ja u stranci nit baš nikog ne znam u njoj![]()
Ali čitajući razne izmišljotine jednostavno moraš samo prosurfat i vidit šta je istina a šta nije.
Iz koncepta stranke ja bi zaključio da se sve svodi na to da daš priliku svakom. Ko je dobar uradiće nešto, ko nije dobiće neko drugi priliku. Iz te ideje se sve može razvit i usavršiti.
Može se pretpostavit, kao i u svemu kad počinješ, da će u početku biti nekih problema, ali da će otkloniti postepeno. Pa i to što kažeš da ima, ako ima, problema u stranci.
Za razliku od drugih stranka koji gledaju da se uvale i da ostanu u toj poziciji. Jednostavno nema načina da se makne sa te pozicije, dok u DF-u, u startu, postoji! Znači ako se neko uvali u DF i bude nešto, sigurno će na kraju završiti neslavno.
Eto to sam ja zaključio i to predviđam![]()
Još je kod nas osnovni problem povjerenje, ne znaš ko govori istinu a ko ne. Sa DF-om i komšićem ćemo znati tačno ko govori istinu a ko ne.
Recimo DF može biti sa sda, sbb, hdzbih, hdz1990, snsd, sds i bilo kojom drugom strankom, ali razlika je u tome što ćeš znati da ništa ne mute! Ili ako neko zamuti znaš ko tačno muti.
I to je druga prednost stranke.
--------------------------------------------------------------------
"Iz koncepta stranke ja bi zaključio da se sve svodi na to da daš priliku svakom."
Ovo je jako dobra izvlakuša iz svakog problema - eto dali smo priliku pa ko bude eksponiran kao problem stranke biti će zamjenjen drugim....
-------------------------------------------------------------------
- za sada svaki istup je neistina - znači od samog početka laž.... usmjerena ka uhljebljivanje...
-----------------------------------------------------------------
Evo dole:
Ja lično ne vjerujem ni riječi iz manifesta i to od momenta kada sam ustanovio da nije bilo prigovora na provođenje referunduma (a moglo je biti iz ureda člana predsjedništva), a sve mi ovo jako liči na priču "daj da se mi uhljebimo pa ćemo lako za ostalo" - a nije, nimalo lako za ostalo....
Svakim danom sam sve dubljeg uvjerenja počev od izjava:
Obaveza plaćanja članarine,
Nemam skoro ništa samo imam dugove - (Dva predsjednička mandata, jedan ambasadorski i jedan mandat načelnika opštine u Kantonu Sarajevo),
Samo Fahro zvani "Šta ono bi sa Vranicom" - u sprezi sa Cengiz Insaatom nije korumpiran - sve ostalo je smeće,
Za pamflet - "znao sam da rade nešto prljavo a sad se pojavio i akt" - čovjek bio vice presidente stranke...
Jednostavno čovjek nije protiv bilo koga - samo traži svoje mjesto u svemu tome....
I kod nas je korupcija, niko ništa ne radi.. tako da svak ko dođe na vlasti nije mu teško nešto pozitivno napravit ako hoće, pa tako neće biti ni df-u..akcid wrote:Od početka rata do danas, izvršnu ili zakonodavnu vlast u Kantonu Sarajevo imala je SDA, i imala je dominantan uticaj na društvena dešavanja, na razvoj privrede - komunalne infrastrukture, saobraćajne, na ekonomski razvoj, na kulturu... Nije potrebna posebna inteligencija, dovoljno je osvrnuti se samo u svom lokalnom području i shvatiti potpunu degradaciju svih vrijednosti stečenih u prijeratnom periodu. Ne da je licemjerno, krajnje je drsko, bezobrazno, krajnje patološki retardirano prigovarati Komšiću za "puno nerješivih problema", ali ne samo Komšiću već svima učesnicima u vlasti osim SDA stranci, jer je SDA jedna i jedina koja je svojim postupcima u vlasti izvršila današnje stanje.HM 2011 wrote:Problemi koji more konkretno Kanton Sarajevo su:
Problem vodosnabdijevanja koji možda i nije problem - ljudi i dalje primaju plate nema novih cijevi,
Problem grijanja - sistem Toplana - ljudi ne plaćaju grijanje i dugovi se gomilaju - ljudi i dalje primaju plate,
Problem snabdjevanja Gasom - naovdno duguje se jako puno BH Gasu - ljudi i dalje primaju plate,
Problem dugova svih mogućih i nemogućih institucija u KS i mimo njega - ljudi i dalje rade i primaju plate,
Problem Sarajevske zaobilaznice koja se evo gradi već 11 godina i još nije završena (navodno godišnje izgrađen 1 kilometar)....
Problem nezaposlenosti u poređenju sa problemom nekih velikih plata u javnom sektoru..............
Imamo jako puno nerješenih problema - a evo ovo nabrojano sam u samo 5 minuta napisao....
Suština je da je problem u finansijama koje su crpljene i crpljene od strane svake vlade do danas - tj. otvoreno prijeti bankrot svega, problem je i u korupciji i mentalitetu dopuštenosti korupcij....[/b]
Ako SDA i njeni trabanti u vlasti - SBiH, SDP i manji, nisu znali nadgraditi vrijednosti koje su nasljedili od ranije socijalističke vlasti, neovisno od ratnih okolnosti, ako nisu znali i nisu bili sposobni rehabilitirati privredu i razviti ekonomiju, onda što prije treba da se povuku s vlasti.
Kod nas je narod lahko povodljiv,proda mu se jeftina i ofucana priča preko TV-a za vrijeme predizborne kampanje,i to je to...shiljak wrote:Ove priče da stranka neće moći nešro uraditi je stvarno komično..
Idemo rezultati izbora 1996:akcid wrote:Od početka rata do danas, izvršnu ili zakonodavnu vlast u Kantonu Sarajevo imala je SDA, i imala je dominantan uticaj na društvena dešavanja, na razvoj privrede - komunalne infrastrukture, saobraćajne, na ekonomski razvoj, na kulturu... Nije potrebna posebna inteligencija, dovoljno je osvrnuti se samo u svom lokalnom području i shvatiti potpunu degradaciju svih vrijednosti stečenih u prijeratnom periodu. Ne da je licemjerno, krajnje je drsko, bezobrazno, krajnje patološki retardirano prigovarati Komšiću za "puno nerješivih problema", ali ne samo Komšiću već svima učesnicima u vlasti osim SDA stranci, jer je SDA jedna i jedina koja je svojim postupcima u vlasti izvršila današnje stanje.HM 2011 wrote:Problemi koji more konkretno Kanton Sarajevo su:
Ako SDA i njeni trabanti u vlasti - SBiH, SDP i manji, nisu znali nadgraditi vrijednosti koje su nasljedili od ranije socijalističke vlasti, neovisno od ratnih okolnosti, ako nisu znali i nisu bili sposobni rehabilitirati privredu i razviti ekonomiju, onda što prije treba da se povuku s vlasti.
Neko je zaista patološki retardiran.....akcid wrote:Od početka rata do danas, izvršnu ili zakonodavnu vlast u Kantonu Sarajevo imala je SDA, i imala je dominantan uticaj na društvena dešavanja, na razvoj privrede - komunalne infrastrukture, saobraćajne, na ekonomski razvoj, na kulturu... Nije potrebna posebna inteligencija, dovoljno je osvrnuti se samo u svom lokalnom području i shvatiti potpunu degradaciju svih vrijednosti stečenih u prijeratnom periodu. Ne da je licemjerno, krajnje je drsko, bezobrazno, krajnje patološki retardirano prigovarati Komšiću za "puno nerješivih problema", ali ne samo Komšiću već svima učesnicima u vlasti osim SDA stranci, jer je SDA jedna i jedina koja je svojim postupcima u vlasti izvršila današnje stanje.HM 2011 wrote:Problemi koji more konkretno Kanton Sarajevo su:
Mora da su ti prodali te neke teske droge - nemoj puno - Fahrin - Oladi malo......trjhrtuu wrote:jes bezbeli muslimajmuneHM 2011 wrote:to Fahrin...... brani....trjhrtuu wrote:a vidi sda majmuna i narko dilera što su se razbučili i preHpali Komšića![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

I jos uvijek niko nije dao odgovor na to pitanjeshiljak wrote:Evo zvanično i komentar na fb stranici u vezi teksta "Željko Komšić o sastanku bh. političara i Fulea"
Pitanje možda nije bilo vezano za tekst, a možda i jest, prosudite sami
To je toliko važno i pametno pitanje da zapravo samo rijetki ga mogu postaviti, oni koji su iznad prosječnih građanja, oni načitani, oni koji su kroz svašta prošli, kroz godine stekli iskustva.. pa nekad ni to nije dovoljno..
Dakle nemoj te se varat, neće svakom pasti na pamet pitanje "šta je to komšić uradio", kao što već znate, skoro da niko u ovoj temi to pitanje nije postavio, nego svi smo mi ovdje negdje na dnu, čorokamo, samo su neki iznad nas.
Dozer wrote:Da...Komsic je, zamislite, bio nacelnik u jednoj opstini, a Pederaciaj ih ima...koliko ono?
I, eto sad je, zaboga, Komsic kriv sto u KS (a bogami ni u ostatku Pederacije) nista ne funkcionise i sto je sve zaista toliko degradirano da ne postoje rijeci da to opisu.
A ko je to sve "odradio" bas, onako, momacki? Pa naravno da je to SDA i njeni trabanti. SDA je i danas vlast u vecini opstina, a svim znamo (osim kompletnih idiota, naravno), da je stvarna moc upravo na lokalnom, a ne drzavnom nivou.
Na drzavnom i entitetskom nivou se moze promijeniti vlast 1000 puta, ali sve dok se to ne uradi i na lokalnom nivou, od stvarne promjene nabolje nema nista. Pa cak ni od pokusaja promjene.
Hajde da se kladimo da je bar 60% od 85 multimilionera u BiH iz ili vezano za SDA
Muškarac se razveo od svoje supruge i prodao joj kompaniju na dug - te postao ministar sigurnosti..... Zapiši to - to je za muzejskih zbirki o historiji BiH - širom svijeta.....shiljak wrote:ovo od rečenice "I Fahro je nudio svašta pa na kraju smo dobili šta ?" sasvim je dovoljno da se zaključi da pričaš ko isprdakPočeo si mješat njegovu ženu.. nigdje kraja priči.