Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
shiljak

#7826 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Dokaz da je onaj papir samo razultat onog što se već odavno radi!
Onako detaljno napisano kako pisati po forumima i facebooku može samo neko ko se DUGOROČNO BAVI TIM POSLOM!!

Osoba koja je aktivna najviše na temi "Demokratska Fronta Željko Komšić" je i otvorila teme kao:

Image

Last edited by shiljak on 18/01/2014 13:40, edited 2 times in total.
HM 2011

#7827 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

tdr54zu7 wrote:kosmopolita je glavom i bradom salko-zlatko-lagumdžija :lol: :lol: :lol:
Jedino ako je Zlatko Salko LAgumdžija odrastao i živi u UnskoSanskom Kantonu.....

Prije Lipovača i slično....

a moguće je da dijele user name - malo ekipa iz jednog kantona, malo iz drugog....

svježe vijesti koje se tiču pozicije njihovih "političara" u kantonalnim skupštinama povodom restruktuitranja vlasti na BiH i FBiH nivou (igra se ispravno zvala istjeraj SDA sa svih nivoa i uvali se).....,

Onda svježe vijesti na temu indidvidua koje su do jučer bile u njihovoj političkoj partiji - pa ih oni kao blate (vidi se da su u pitanju djeca) - poenta je da posebno stariji vukovi ćud ne mijenjaju (vidi ad personam napade komšić i vajzović).....

Napadi na temu Lavić Senadin i Bosna i Hercegovina u budućnosti su najjadniji u svemu tome i za kamena su u glavu autoru teksta od mene lično - bez uvrede - jer sa tim pokazuje koliko mu je stalo do Bosne i Hercegovine - a ako mu se Lavić iz nekog razloga ne sviđa neka kaže u čemu je problem - neka napiše koji redak na temu BiH (al ne znaju telad izgleda - al se znaju dobro uhljebit i ne talasat i pljuvat)

Kamenom bih gađao, ne puškom, ne praćkom, ne štosom, ne nogom - kamenom !

, te ponekad, ali samo ponekad - konkretan problem.....

svježe vijesti na temu Sarajevo bez vode - (nikad SDP nije imao utacaja na to - ma joooook)....

-----------------------------------------------

Suština je da u svim tim alterantivama nema ponude ničega drugoga.....
HM 2011

#7828 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Šiljak analiziraj ovo i predloži smjernice za djelovanje DF-a u BiH:

DF nastao odlukom Željka Komšića i ljudi oko njega....

Euforija je zavladala među stanovništvom - jer dolazi neko ko želi promjenu....

U manifestu koristi se riječnikom etno-pljačkaški kapitalizam, šarenilo tigrove kože, promjena "jadnog stanja", u suštini osnovne vrijednosti proklamirane - su vrijednosti zajamčene ustavom uz jednu opasku -

popis stanovništva je proveden bez intervencije za zaštitu ustavnom proklamovanih vrijednosti (nije etno pljačkaški nego smo popisani kao nacionalno pljačkaški)....

Mogao je intervenisati ali nije....

-----------------------------------------------------

Ljudi okupljeni oko stranke su većinom ljudi koji su dio zakonodavnog sistema BiH već duži niz godina kroz različite političke partije - znači ili nema novih ljudi nikako ili ih je jako malo...

----------------------------------------------------

Problemi koji more konkretno Kanton Sarajevo su:

Problem gradskog saobraćaja - GRAS bankrot - 2000 ljudi bez plata,
Problem vodosnabdijevanja koji možda i nije problem - ljudi i dalje primaju plate nema novih cijevi,
Problem grijanja - sistem Toplana - ljudi ne plaćaju grijanje i dugovi se gomilaju - ljudi i dalje primaju plate,
Problem snabdjevanja Gasom - naovdno duguje se jako puno BH Gasu - ljudi i dalje primaju plate,
Problem budgeta - nema plata na vrijeme, ljudi ne primaju plate na vrijeme,
Problem dugova svih mogućih i nemogućih institucija u KS i mimo njega - ljudi i dalje rade i primaju plate,
Problem Sarajevske zaobilaznice koja se evo gradi već 11 godina i još nije završena (navodno godišnje izgrađen 1 kilometar)....
Problem javnih nabavki i projekta zaduženja koje se ne provode u dobroj vjeri,

Imamo i još pratećih problema -
Problem prosjaka - a najviše javnih kuhinja,
Problem zagađenosti zraka - a nemamo fabrika,
Problem smrada kanalizacije i posljedično problem rijeke Miljacke,
Problem slobode ispijanja alkohola pred džamijom,
Problem ljubljenja pred katedralom,
Problem nezaposlenosti u poređenju sa problemom nekih velikih plata u javnom sektoru..............

Imamo jako puno nerješenih problema - a evo ovo nabrojano sam u samo 5 minuta napisao....

Suština je da je problem u finansijama koje su crpljene i crpljene od strane svake vlade do danas - tj. otvoreno prijeti bankrot svega, problem je i u korupciji i mentalitetu dopuštenosti korupcije,

- međutim - DF bi da mijenja - i da nas vadi iz ovog "jadnog stanja" u koje su nas dovele sve dosadašnje vlade, premijeri i ministri.....

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pitanje na koje je potrebno dati odgovor je : Kako DF planira provesti proceduru vađenja iz ovog "jadnog stanja" saniranje dugova i sve ostalo - sa ekipom ljudi koji su

do sada participirali u zakonodavnim organima kao emisari nekih drugih političkih partija,
ili su rukom odabrani od strane onih koji su do sada participirali u zakonodavnim organima kao emisari nekih drugih političkih partija ?

DF-u su pojedinci prilazili i nudili svoje usluge - međutim nije bilo sluha za to.... I odabrali su ono što su smatrali za najbolje....

Ja lično ne vjerujem ni riječi iz manifesta i to od momenta kada sam ustanovio da nije bilo prigovora na provođenje referunduma (a moglo je biti iz ureda člana predsjedništva), a sve mi ovo jako liči na priču "daj da se mi uhljebimo pa ćemo lako za ostalo" - a nije, nimalo lako za ostalo....

Svakim danom sam sve dubljeg uvjerenja počev od izjava:
Obaveza plaćanja članarine,
Nemam skoro ništa samo imam dugove - (Dva predsjednička mandata, jedan ambasadorski i jedan mandat načelnika opštine u Kantonu Sarajevo),
Samo Fahro zvani "Šta ono bi sa Vranicom" - u sprezi sa Cengiz Insaatom nije korumpiran - sve ostalo je smeće,
Za pamflet - "znao sam da rade nešto prljavo a sad se pojavio i akt" - čovjek bio vice presidente stranke...

Jednostavno čovjek nije protiv bilo koga - samo traži svoje mjesto u svemu tome....
Last edited by HM 2011 on 18/01/2014 17:53, edited 1 time in total.
UDBAŠ

#7829 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by UDBAŠ »

vidi odmah da razjasnimo ne glasam ni za SDA ni za SDP
za svaku postoji objasnjenje sto i nije isto

glasao bih za SK BiH sigurno
za r. Djemu Bjedica,i ostale drugove

a li ovaj put cu glasati za Zeljku Komsica,iz prostog razloga sto mi izgleda korektan i posten,i na kraju svi su nas izludjivali,da damo njemu sansu mozda nesto i napravi,kad si svi expermentisali na nama nek i on proba,posteno mu je dati sansu,to sto je sada clan Predsjednistva svi znamo da nema nikakvu stvarnu politicku moc da bilo sta promjeni,
a sada posto sam ja stari udbas (u penziji ) i poznajem sve nakane
ovaj papir koji je ko fol napisao SDP je podvala
jesu ovi u SDP bez veze,ali nisu toliki amateri da ovako rade
onda se postavlja pitanje ko je,
odgovor je jasan:
banda iz SDA :Amir zukic i asim sarajlic
zasto oni da ih ko ne klevece ,?

Zato sto:
1. najvise su omrzeni kod naroda pa i kod ovih iz SDA
2.najvise su krali i lagali
3.boje s e da nece dobiti mandat na sljedecim izborima i moraju pod hitno otupiti gnjev javnosti da im to neko nesto podmece
4.treba optuziti SDP i zavaditi ga dodatno sa Fahrom i Zeljkom da se oni izmedju sebe lome,a vidjeli ste ko fol za sta treba optuziti SDA,a zasta SDP i Zeljku,optuzbe za SDA nisu teske ko za ovu dvojicu,pa nije SDP I Zlaja toliki ludi,jesu malo,da se sada dodatno zavadja sa Avazom I Fahrom,
5.moram priznati da im je ovo neko odmojih kolega iz UDBE pisao i radio jer su njih dvojica glupi da to urade
6.ovim podmetanjem ce ko fol zaustaviti da ljudi ne pisu na njima na forumima ,zato sto im neko ko fol podmece, tako cestitim i postenim ljudima,kao sto su njih dvojica,zastitnika interesa BIH i Bosnjaka
7.nikada zukic amir,nije vjerodostojno objasnio svoj odnos sa bandom zike turkovica,nikada ne objasni odale mu tolike pare za kucu na grbavici,hacijendu u visokom,stan u sarajevu itd
8.asim sarajlic ne obajsni nikada svoj lopovluk u vogosci,svoj lopovluk u telelekomu itd,svoj lopovluk sa azilima za pse,I da ne nabrajamo,ko fol veliki Musliman a ljudi ga slikali pije pivu iz flase I mezi na cackalicu ko I mile dodik,
9.a;i su zato s e potrdulili da obajsne kako njima neko nesta podmece,ko da je narod blesav i ne vidi sta oni rade
10.banda iz SDA Zukic I Sarajlic kontrolicu BHTELEKOM, kao I sto rade prisluskuju tele.razgovore,sms poruke gledaju,e mail poruke,oni uvjek mogu vidjeti I utvrditi ko pise s koje IP adrese I vijdeti je li ti 1 ili 10 ljudi I zanti ko to radi I odkale,znaci mene nije strah da to sznaju jer bi im ove sve rekao I na TV

Image
Image
Image
Image
Image
shiljak

#7830 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

@HM 2011

Nisam ja u stranci nit baš nikog ne znam u njoj :-D

Ali čitajući razne izmišljotine jednostavno moraš samo prosurfat i vidit šta je istina a šta nije.

Iz koncepta stranke ja bi zaključio da se sve svodi na to da daš priliku svakom. Ko je dobar uradiće nešto, ko nije dobiće neko drugi priliku. Iz te ideje se sve može razvit i usavršiti.

Može se pretpostaviti, kao i u svemu kad počinješ, da će u početku biti nekih problema, ali da će otkloniti postepeno. Pa i to što kažeš da ima, ako ima, problema u stranci.

Za razliku od drugih stranka koji gledaju da se uvale i da ostanu u toj poziciji. Jednostavno nema načina da se makne sa te pozicije, dok u DF-u, u startu, postoji! Znači ako se neko uvali u DF i bude nešto, sigurno će na kraju završiti neslavno.

Eto to sam ja zaključio i to predviđam :-D

Još je kod nas osnovni problem povjerenje, ne znaš ko govori istinu a ko ne. Sa DF-om i komšićem ćemo znati tačno ko govori istinu a ko ne.

Recimo DF može biti sa sda, sbb, hdzbih, hdz1990, snsd, sds i bilo kojom drugom strankom, ali razlika je u tome što ćeš znati da ništa ne mute! Ili ako neko zamuti znaš ko tačno muti.

I to je druga prednost stranke. ;-)
Last edited by shiljak on 18/01/2014 18:09, edited 1 time in total.
HM 2011

#7831 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

UDBAŠ wrote:vidi odmah da razjasnimo ne glasam ni za SDA ni za SDP
za svaku postoji objasnjenje sto i nije isto

glasao bih za SK BiH sigurno
za r. Djemu Bjedica,i ostale drugove

a li ovaj put cu glasati za Zeljku Komsica,iz prostog razloga sto mi izgleda korektan i posten,i na kraju svi su nas izludjivali,da damo njemu sansu mozda nesto i napravi,kad si svi expermentisali na nama nek i on proba,posteno mu je dati sansu,to sto je sada clan Predsjednistva svi znamo da nema nikakvu stvarnu politicku moc da bilo sta promjeni,
a sada posto sam ja stari udbas (u penziji ) i poznajem sve nakane
ovaj papir koji je ko fol napisao SDP je podvala
jesu ovi u SDP bez veze,ali nisu toliki amateri da ovako rade
onda se postavlja pitanje ko je,
odgovor je jasan:
banda iz SDA :Amir zukic i asim sarajlic
zasto oni da ih ko ne klevece ,?

Zato sto:
1. najvise su omrzeni kod naroda pa i kod ovih iz SDA
2.najvise su krali i lagali
3.boje s e da nece dobiti mandat na sljedecim izborima i moraju pod hitno otupiti gnjev javnosti da im to neko nesto podmece
4.treba optuziti SDP i zavaditi ga dodatno sa Fahrom i Zeljkom da se oni izmedju sebe lome,a vidjeli ste ko fol za sta treba optuziti SDA,a zasta SDP i Zeljku,optuzbe za SDA nisu teske ko za ovu dvojicu,pa nije SDP I Zlaja toliki ludi,jesu malo,da se sada dodatno zavadja sa Avazom I Fahrom,
5.moram priznati da im je ovo neko odmojih kolega iz UDBE pisao i radio jer su njih dvojica glupi da to urade
6.ovim podmetanjem ce ko fol zaustaviti da ljudi ne pisu na njima na forumima ,zato sto im neko ko fol podmece, tako cestitim i postenim ljudima,kao sto su njih dvojica,zastitnika interesa BIH i Bosnjaka
7.nikada zukic amir,nije vjerodostojno objasnio svoj odnos sa bandom zike turkovica,nikada ne objasni odale mu tolike pare za kucu na grbavici,hacijendu u visokom,stan u sarajevu itd
8.asim sarajlic ne obajsni nikada svoj lopovluk u vogosci,svoj lopovluk u telelekomu itd,svoj lopovluk sa azilima za pse,I da ne nabrajamo,ko fol veliki Musliman a ljudi ga slikali pije pivu iz flase I mezi na cackalicu ko I mile dodik,
9.a;i su zato s e potrdulili da obajsne kako njima neko nesta podmece,ko da je narod blesav i ne vidi sta oni rade
10.banda iz SDA Zukic I Sarajlic kontrolicu BHTELEKOM, kao I sto rade prisluskuju tele.razgovore,sms poruke gledaju,e mail poruke,oni uvjek mogu vidjeti I utvrditi ko pise s koje IP adrese I vijdeti je li ti 1 ili 10 ljudi I zanti ko to radi I odkale,znaci mene nije strah da to sznaju jer bi im ove sve rekao I na TV

Image
Image
Image
Image
Image

"a li ovaj put cu glasati za Zeljku Komsica,iz prostog razloga sto mi izgleda korektan i posten,i na kraju svi su nas izludjivali,da damo njemu sansu mozda nesto i napravi,kad si svi expermentisali na nama nek i on proba,posteno mu je dati sansu,to sto je sada clan Predsjednistva svi znamo da nema nikakvu stvarnu politicku moc da bilo sta promjeni,"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tvoj je problem što si stari udbaš u penziji, ali ujedno ti nije niti opravdanje.....

Ne izgleda mi niti korektan niti pošten na osnovu inicijalnih pokazatelja,
Ne dam da me izluđuje niko - dosta mi je udbe i udbaša,
I experimenata mi je dosta,

Ovo nije davanje prve prilike niti prvog angažmana, ovo nije davanje šanse -

Politička partija je formirana - NEMA PONUDE NITI ODGOVORA NA PROBLEME - NITI JE ISTIH BILO IKADA........

Ako ne bude jasnog stava - jasnih ciljeva - nema niti smije biti podrške - jer se radi o još jednom uhljebljenju i još jednom procesu siromašenja.........

A to da su Zukić i Sarajlić pisali pamflet - i to je moguće -

ali Fahro je glavni osumLJičeni.....

Ipak je on taj koji veze nema sa pamfletima i dnevnim novinama..... (kako su se zvale one besplatno djeljenje novine po gradovima "Naša stvarnost" pred izbore 2010 ?????????? ima li neko link na to)
Last edited by HM 2011 on 18/01/2014 18:19, edited 1 time in total.
HM 2011

#7832 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

shiljak wrote:@HM 2011

Ali čitajući razne izmišljotine jednostavno moraš samo prosurfat i vidit šta je istina a šta nije.

Iz koncepta stranke ja bi zaključio da se sve svodi na to da daš priliku svakom. Ko je dobar uradiće nešto, ko nije dobiće neko drugi priliku. Iz te ideje se sve može razvit i usavršiti.

Može se pretpostavit, kao i u svemu kad počinješ, da će u početku biti nekih problema, ali da će otkloniti postepeno. Pa i to što kažeš da ima, ako ima, problema u stranci.

Za razliku od drugih stranka koji gledaju da se uvale i da ostanu u toj poziciji. Jednostavno nema načina da se makne sa te pozicije, dok u DF-u, u startu, postoji! Znači ako se neko uvali u DF i bude nešto, sigurno će na kraju završiti neslavno.

Još je kod nas osnovni problem povjerenje, ne znaš ko govori istinu a ko ne. Sa DF-om i komšićem ćemo znati tačno ko govori istinu a ko ne.

Recimo DF može biti sa sda, sbb, hdzbih, hdz1990, snsd, sds i bilo kojom drugom strankom, ali razlika je u tome što ćeš znati da ništa ne mute! Ili ako neko zamuti znaš ko tačno muti.

Nije mu u cilju da mijenja bilo šta,
--------------------------------------------------------------------
"Iz koncepta stranke ja bi zaključio da se sve svodi na to da daš priliku svakom."

Ovo je jako dobra izvlakuša iz svakog problema - eto dali smo priliku pa ko bude eksponiran kao problem stranke biti će zamjenjen drugim....

-------------------------------------------------------------------

- za sada svaki istup je neistina - znači od samog početka laž.... usmjerena ka uhljebljivanje...

-----------------------------------------------------------------
Evo dole:

Ja lično ne vjerujem ni riječi iz manifesta i to od momenta kada sam ustanovio da nije bilo prigovora na provođenje referunduma (a moglo je biti iz ureda člana predsjedništva), a sve mi ovo jako liči na priču "daj da se mi uhljebimo pa ćemo lako za ostalo" - a nije, nimalo lako za ostalo....

Nemam skoro ništa samo imam dugove - (Dva predsjednička mandata, jedan ambasadorski i jedan mandat načelnika opštine u Kantonu Sarajevo),
Samo Fahro zvani "Šta ono bi sa Vranicom" - u sprezi sa Cengiz Insaatom nije korumpiran - sve ostalo je smeće,
Za pamflet - "znao sam da rade nešto prljavo a sad se pojavio i akt" - čovjek bio vice presidente stranke...

Jednostavno čovjek nije protiv bilo koga - samo traži svoje mjesto u svemu tome....
Last edited by HM 2011 on 18/01/2014 18:17, edited 1 time in total.
HM 2011

#7833 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

ima li iko link na scanove novina naša stvarnost djeljenih pred izbore 2010 ?
akcid

#7834 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by akcid »

HM 2011 wrote:Problemi koji more konkretno Kanton Sarajevo su:

Problem vodosnabdijevanja koji možda i nije problem - ljudi i dalje primaju plate nema novih cijevi,
Problem grijanja - sistem Toplana - ljudi ne plaćaju grijanje i dugovi se gomilaju - ljudi i dalje primaju plate,
Problem snabdjevanja Gasom - naovdno duguje se jako puno BH Gasu - ljudi i dalje primaju plate,
Problem dugova svih mogućih i nemogućih institucija u KS i mimo njega - ljudi i dalje rade i primaju plate,
Problem Sarajevske zaobilaznice koja se evo gradi već 11 godina i još nije završena (navodno godišnje izgrađen 1 kilometar)....

Problem nezaposlenosti u poređenju sa problemom nekih velikih plata u javnom sektoru..............

Imamo jako puno nerješenih problema - a evo ovo nabrojano sam u samo 5 minuta napisao....

Suština je da je problem u finansijama koje su crpljene i crpljene od strane svake vlade do danas - tj. otvoreno prijeti bankrot svega, problem je i u korupciji i mentalitetu dopuštenosti korupcij....[/b]
Od početka rata do danas, izvršnu ili zakonodavnu vlast u Kantonu Sarajevo imala je SDA, i imala je dominantan uticaj na društvena dešavanja, na razvoj privrede - komunalne infrastrukture, saobraćajne, na ekonomski razvoj, na kulturu... Nije potrebna posebna inteligencija, dovoljno je osvrnuti se samo u svom lokalnom području i shvatiti potpunu degradaciju svih vrijednosti stečenih u prijeratnom periodu. Ne da je licemjerno, krajnje je drsko, bezobrazno, krajnje patološki retardirano prigovarati Komšiću za "puno nerješivih problema", ali ne samo Komšiću već svima učesnicima u vlasti osim SDA stranci, jer je SDA jedna i jedina koja je svojim postupcima u vlasti izvršila današnje stanje.

Ako SDA i njeni trabanti u vlasti - SBiH, SDP i manji, nisu znali nadgraditi vrijednosti koje su nasljedili od ranije socijalističke vlasti, neovisno od ratnih okolnosti, ako nisu znali i nisu bili sposobni rehabilitirati privredu i razviti ekonomiju, onda što prije treba da se povuku s vlasti.
shiljak

#7835 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

HM 2011 wrote:
shiljak wrote:@HM 2011

Može se pretpostavit, kao i u svemu kad počinješ, da će u početku biti nekih problema, ali da će otkloniti postepeno. Pa i to što kažeš da ima, ako ima, problema u stranci.

Nije mu u cilju da mijenja bilo šta,
--------------------------------------------------------------------
"Iz koncepta stranke ja bi zaključio da se sve svodi na to da daš priliku svakom."

Ovo je jako dobra izvlakuša iz svakog problema - eto dali smo priliku pa ko bude eksponiran kao problem stranke biti će zamjenjen drugim....

-------------------------------------------------------------------

- za sada svaki istup je neistina - znači od samog početka laž.... usmjerena ka uhljebljivanje...

-----------------------------------------------------------------
Evo dole:

Naravno da je obavezno plaćanje članarina, neće se neki xxx učlanit da glasa namjerno za nešto drugo :) I to učalnjenje je obavezno u svim strankama, samo što si ti čitajući dosta izmišljotina zaključio da je to kao nešto loše.

Sve ostalo što pričaš, je zapravo rekla-kazala, manipulacija itd.. znači ja ti govorim da će tog biti manje kad df dođe, ako imaš povjerenje u komšića i slično i ako sistem (stranka) bude dobro funkcionisala.

Znači vidi se tačno po komentarima da svako priča svaša i bavi se sa svačim.. upravo je to problem i upravo se vidi i iz tvog komentara.

I upravo takve love ovi sdp-ovci i ostali.. pa prave lažne accounte i slično, pa ćeš onda pročitati njihove komentare pa ćeš misliti da su u pravu..
shiljak

#7836 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

akcid wrote:

Suština je da je problem u finansijama koje su crpljene i crpljene od strane svake vlade do danas - tj. otvoreno prijeti bankrot svega, problem je i u korupciji i mentalitetu dopuštenosti korupcij....[/b]
Od početka rata do danas, izvršnu ili zakonodavnu vlast u Kantonu Sarajevo imala je SDA, i imala je dominantan uticaj na društvena dešavanja, na razvoj privrede - komunalne infrastrukture, saobraćajne, na ekonomski razvoj, na kulturu... Nije potrebna posebna inteligencija, dovoljno je osvrnuti se samo u svom lokalnom području i shvatiti potpunu degradaciju svih vrijednosti stečenih u prijeratnom periodu. Ne da je licemjerno, krajnje je drsko, bezobrazno, krajnje patološki retardirano prigovarati Komšiću za "puno nerješivih problema", ali ne samo Komšiću već svima učesnicima u vlasti osim SDA stranci, jer je SDA jedna i jedina koja je svojim postupcima u vlasti izvršila današnje stanje.

Ako SDA i njeni trabanti u vlasti - SBiH, SDP i manji, nisu znali nadgraditi vrijednosti koje su nasljedili od ranije socijalističke vlasti, neovisno od ratnih okolnosti, ako nisu znali i nisu bili sposobni rehabilitirati privredu i razviti ekonomiju, onda što prije treba da se povuku s vlasti.
I kod nas je korupcija, niko ništa ne radi.. tako da svak ko dođe na vlasti nije mu teško nešto pozitivno napravit ako hoće, pa tako neće biti ni df-u..

Ove priče da stranka neće moći nešro uraditi je stvarno komično.

Evo i SDP šta je radio za ove 3 godine sve, i na kraju je opet uradio nešto pozitivnije nego oni prijašnji.
SmokingMan

#7837 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by SmokingMan »

shiljak wrote:Ove priče da stranka neće moći nešro uraditi je stvarno komično..
Kod nas je narod lahko povodljiv,proda mu se jeftina i ofucana priča preko TV-a za vrijeme predizborne kampanje,i to je to... :roll:
shiljak

#7838 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Slažem se. Protiv svakog je svašta rečeno tako da ne znaš šta je više istina a šta ne :-D
shiljak

#7839 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

@UDBAŠ

Taj papir od sdp-a, izgleda bolesno i potpuno za ne povjerovati da bi to neko uradio.

Ali s druge strane, ko se bavi time, nakon nekog dugog vremena, to više ne izgleda nešto da je "bolesno", nego jednostavno spamaš.. Kasnije se može neko i "našaliti" sa malo grublje napisati kao "Predmet: Plan aktivnosti za intervet propagandu", što naravno izgleda kritično, ali ako se dugo vrema tim baviš to zvuči možda i "komično" :-D

Isti primjer je komentari na forumu ili portalu, kad komentarišu o srbima i hrvatima i slično, potpuno bolesno izgleda, zar ne?
HM 2011

#7840 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

akcid wrote:

Idemo rezultati izbora 1996:

HDZ 3
SZABIH 6
SDA 28
Združena lista SDP BiH, UBSD, REPUBLIKANCI, MBO, HSS 8

Većina SDA -
28 prema 17....
Aposlutna vlast...
TOTAL: 45

Županija 9
Stranka/koalicija:
HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
Red. br. Ime kandidata
1 JOZO LEUTAR
2 MLADEN BEVANDA
3 RADOSLAV LJUBAS
Stranka/koalicija:
STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU
Red. br. Ime kandidata
1 RAIB SALIHEFENDI]
2 YUSSEF HAJIR
3 BERIZ BELKI]
4 MUHAMED GANIBEGOVI]
5 FERIDA HABUL-ZIJADI]
6 MATIJA LAPENDA
Stranka/koalicija:
SDA
Red. br. Ime kandidata
1 MIDHAT HARA^I]
2 ISMET HAD@I] MUTEVELIJA
3 AHMED HAD@IJAMAKOVI]
4 FUAD [I
5 NED@AD IBRI[IMOVI]
6 FIKRET PREVLJAK
7 ISMET GAVRANKAPETANOVI]
8 MEHMED DRINO
9 SALIM OBRALI]
10 BEHIJA ZLATAR
11 ATIF DELALI]
12 MALIK KULENOVI]
13 KERIM LU^AREVI]
14 AVDO ^AMPARA
15 FERID PA[OVI]
16 SALIH SELMANOVI]
17 [EMSA KISELICA
18 MUHAMED LEME[
19 SALAHUDIN DIZDAREVI]
20 NERMIN TULI]
21 NIHAD HALILBEGOVI]
22 ADNAN MUJAGI]
23 MEHMED ME[ETOVI]
24 MESUD BOGILOVI]
25 MUNEVER IMAMOVI]
26 NEZAHETA AK[AMIJA
27 MIRSAD KEBO
28 EDHEM GODINJAK
Stranka/koalicija:
ZDRU@ENA LISTA BiH
(SDP BiH, UBSD, REPUBLIKANCI, MBO, HSS)
Red. br. Ime kandidata
1 MUSTAFA BEGANOVI]
2 NERMIN PE]ANAC
3 DRAGAN VIKI]
4 HUSEIN HASIBOVI]
5 EGVIN GIRT
6 NUSRET PRGUDA
7 MUSTAFA RESI]
8 SLAVI[A UR

---------------------------------------

2000

BPS 1
SDA 8
HDZ 1
Penzioneri 1
SDP 14
Sza BIH 10

SDA 8 - SDP 14
SDA vjerovatno u koaliciji sa S ZA BiH...
TOTAL 35

Electoral Race: 209 KANTON 9
Party List: BOSANSKOHERCEGOVAČKA PATRIOTSKA STRANKA (BPS)
Total No. of votes for the list: 4065
Name Ballot Position No. of Votes
ELECTED
1 ŠKRIJELj RIFAT 1 1890
Party List: STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE
Total No. of votes for the list: 34317
ELECTED
1 IZETBEGOVIĆ BAKIR 6 6729
2 BUBLIN NEDžAD ČUPO 2 4320
3 TRNKA HARIS 8 4036
4 DIZDAREVIĆ ZEHRA 5 3873
5 BOROVAC SEMIHA 3 3697
6 ALIKADIĆ EMIR 4 3330
7 LAČEVIĆ FATIMA 7 3016
8 ZUBČEVIĆ MIRALEM 35 2827
HDZBiH - Hrvatska demokratska zajednica Bosne i
Hercegovine
Party List:
Total No. of votes for the list: 2733
ELECTED
1 HORVAT DUBRAVKO 1 901
Monday, November 27, 2000 3:13:38 PM Page 1 of 3General Elections 2000
Candidate Votes
Opći izbori 2000
Glasovi za kandidate
Party List: STRANKA PENZIONERA Federacije BiH
Total No. of votes for the list: 3107
ELECTED
1 KOVAČEVIĆ NURAGA 1 689
SDP - Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine -
Socijaldemokrati
Party List:
Total No. of votes for the list: 55295
ELECTED
1 LAZOVIĆ MIRO 1 16389
2 KOMŠIĆ IVO 4 14257
3 BEHMEN ALIJA 2 7763
4 MUMINAGIĆ SUADA 3 6436
5 PEĆANAC NERMIN 5 5781
6 FABIJANČ-GRBIĆ SVJETLANA 4786 6
7 IVANOVIĆ DRAGAN 8 4731
8 MUSIĆ FIKRET 7 4674
9 ŠEŠLIJA SANjA 9 4626
10 ČAUŠEVIĆ EMIRA 15 4552
11 RUŽIĆ DARKO 13 4425
12 SPAHIĆ OMER 20 4405
13 VITEŠKIĆ SMILjANA 12 4391
14 PRGUDA NUSRET 10 4050
Monday, November 27, 2000 3:13:38 PM Page 2 of 3General Elections 2000
Candidate Votes
Opći izbori 2000
Glasovi za kandidate
Party List: STRANKA ZA BiH
Total No. of votes for the list: 39557
ELECTED
1 PAMUK MUSTAFA 1 7105
2 ALIĆ MELIHA 2 5002
3 ŠKALjIĆ FEHIM 16 4015
4 KADIĆ FADIL 6 3386
5 IBRAHIMOVIĆ HAJRUDIN 3337 3
6 FIRDUS SAFET 4 3293
7 GANIBEGOVIĆ MUHAMED 3018 7
8 PITA ZAHID 10 2982
9 TUFO REFIK 14 2944
10 ŠABANOVIĆ ALMA 15 2747

----------------------------------------------

opći izbori 2006

SZABIH 13
SDA 10
SDP 7
BOSS SDU 3
BPS 2

Omjer SZABIH 13 formira koaliciju

1. 004 STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU
58.073
32,13%
13
2. 090 SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE
42.457
23,49%
10
3. 008 SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BOSNE I HERCEGOVINE - SOCIJALDEMOKRATI BIH
29.153
16,13%
7
4. 823 PATRIOTSKI BLOK BOSS - SDU BIH
12.426
6,88%
3
5. 001 BOSANSKOHERCEGOVAČKA PATRIOTSKA STRANKA-SEFER HALILOVIĆ
8.084
4,47%
2
Izabrani su
1.SILAJDŽIĆ SAMIR
2. ISOVIĆSAFET
3. ŠARIĆABID
4. SERBEZOVSKIMUHAREM
5. PINDŽOMIRSAD
6. BERILOIBRO
7. HABULFERIDA
8. BARAKOVIĆEMIR
9. IMAMOVIĆISMET
10. TASOVASVIJA
11. MAŠIĆAHMED
12. DEAKMIRJANA
13. KOZARČANINAZRA

1. ZVIZDIĆDENIS
2. HADŽIHAFIZBEGOVIĆEMIR
3. ZUKIĆAMIR
4. ZLATARDŽENANA
5. ŠARIĆIVICA
6. DELALIĆSABAHUDIN
7. ŠKRIJELJRIFAT
8. HAVERIĆAIDA
9. KONJOHADŽAN
10. HADŽIĆNEZIR

1. BORIĆBESIMA
2. PEJANOVIĆMIRKO
3. TIHIBORIS
4. PUDARIĆSVETOZAR
5. PAPOEDINA
6. BRIGIĆIVAN
7. MAGAZINOVIĆSAŠA

1. LAZOVIĆMIRO
2. PEĆANACNERMIN
3. KOMŠIĆIVO

1. HADROVIĆŠEMSUDIN
2. RAŽNATOVIĆIGOR - HAMZA

-------------------------------------------------------------------------

2010 godine VAŽEĆA POSTAVA

SDP 10
SDA 7
SBB 7
SZABIH 4
BPS 2
NS 2
SDU BIH 1
BOSS 1
NSRZB 1

00008 SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 50387 24,17 10
00090 SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 37396 17,94 7
01182 SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 36022 17,28 7
00004 STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 22173 10,64 4
00001 BPS - SEFER HALILOVIĆ 9879 4,74 2
01203 NAŠA STRANKA - NOVA SOCIJALISTIČKA PARTIJA ZDRAVKO KRSMANOVIĆ 9745 4,67 2
00730 SDU BIH - SOCIJALDEMOKRATSKA UNIJA BOSNE I HERCEGOVINE 7238 3,47 1
00036 BOSS - BOSANSKA STRANKA - MIRNES AJANOVIĆ 7163 3,44 1
00502 NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK 6310 3,03 1

SRNA-BAJRAMOVIĆ SEGMEDINA 2 6686 13.27
MUSIĆ FIKRET 1 5894 11.70
MARKOVIĆ NENAD 10 4154 8.24
FAZLIJA NEDŽAD 39 3218 6.39
PAPO EDINA 17 3106 6.16
LULIĆ HARIS 4 2944 5.84
MALIĆ MIRJANA 3 2923 5.80
CRNOGORAC BRANISLAV 15 2813 5.58
BRIGIĆ IVAN 9 2798 5.55
VAJZOVIĆ HANKA 8 2774 5.51

MAŠOVIĆ AMOR 1 15892 42.50
KONAKOVIĆ ELMEDIN 19 3088 8.26
KONJO HADŽAN 28 2884 7.71
ALIĆ HARIS 18 2744 7.34
ADEMOVIĆ KEMAL 7 2684 7.18
ZUKIĆ AMIR 6 2671 7.14
ČOMOR ELDAR 15 2635 7.05

ADEMOVIĆ KENAN 1 4130 11.47
RAĐO DŽEVAD 3 3618 10.04
NASER NABIL 21 3565 9.90
FILIPOVIĆ SELMA 2 2917 8.10
BAJROVIĆ IZUDIN 10 2793 7.75
TALOVIĆ MUNIR 19 2296 6.37
SOLAKOVIĆ ADNAN 13 2129 5.91

MEHMEDIĆ BESIM 1 6080 27.42
PINDŽO MIRSAD 3 3355 15.13

BACKOVIĆ ZAIM 1 1375 13.92
ZEKOVIĆ ENES 3 1030 10.43

TANOVIĆ DANIS 1 4342 44.56
KOJOVIĆ PREDRAG 4 1004 10.30

PEĆANAC NERMIN 1 3423 47.29

RADELJAŠ ESED 1 1359 18.97

ČARDŽIĆ DAMIR 1 2863 45.37

-----------------------------------------------------------------------------------------------

NE MOŽE SE REĆI DA SU NAVODI IZ POSTA NA KOJI SAM MORAO REPLICIRATI ISTINITI.

MAlo je reći da se Fahrudin Radončić koristi medijima previše.......

Evo ga u izvršnoj vlasti - od 2010 je prošlo 4 godine - šta je izvršeno ?

I istu šuplju zvačemo i danas samo sad od tandema Željko i Fahro.....

Konkretno SDA je imala apsoultnu vlast samo u periodu od 1996 do 2000 sve ostalo su koalicije......

Eh sad ako se koalicije nisu raspadale radi programa i ako su svi učestvovali bez pogovora - to dovoljno govori o našoj politici.....

takođe - zaista mi je dosta ŠUPLJE I LAŽI....

DOSTA I PREVIŠE JE UBLEHA !!!!!!!!!!!!

Dosta mi je više tuđih uhljebljavanja - HOĆU REZULTATE..........
HM 2011

#7841 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

akcid wrote:

Neko je zaista patološki retardiran.....

KOmšić je u tom periodu bio:

Načelnik opštine,
Ambasador,
Dva puta član predsjedništva,

Sjedio je u predsjedništvu stranke i čekao ŠTA ?

Šta je radio u predsjedništvu te iste stranke ?

Neko je zaista patološki retardiran, licemjeran, drzak i bezobrazan....
HM 2011

#7842 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
trjhrtuu wrote:
HM 2011 wrote:
trjhrtuu wrote:a vidi sda majmuna i narko dilera što su se razbučili i preHpali Komšića :lol: :lol: :lol:

Image
to Fahrin...... brani....

:lol: :lol: :lol:
jes bezbeli muslimajmune :lol: :lol: :lol:
Mora da su ti prodali te neke teske droge - nemoj puno - Fahrin - Oladi malo......
Dozer

#7843 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dozer »

Da...Komsic je, zamislite, bio nacelnik u jednoj opstini, a Pederaciaj ih ima...koliko ono?

I, eto sad je, zaboga, Komsic kriv sto u KS (a bogami ni u ostatku Pederacije) nista ne funkcionise i sto je sve zaista toliko degradirano da ne postoje rijeci da to opisu.

A ko je to sve "odradio" bas, onako, momacki? Pa naravno da je to SDA i njeni trabanti. SDA je i danas vlast u vecini opstina, a svim znamo (osim kompletnih idiota, naravno), da je stvarna moc upravo na lokalnom, a ne drzavnom nivou.

Na drzavnom i entitetskom nivou se moze promijeniti vlast 1000 puta, ali sve dok se to ne uradi i na lokalnom nivou, od stvarne promjene nabolje nema nista. Pa cak ni od pokusaja promjene.

Hajde da se kladimo da je bar 60% od 85 multimilionera u BiH iz ili vezano za SDA :izet:
shiljak

#7844 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Evo zvanično i komentar na fb stranici u vezi teksta "Željko Komšić o sastanku bh. političara i Fulea"

Pitanje možda nije bilo vezano za tekst, a možda i jest, prosudite sami

Image

To je toliko važno i pametno pitanje da zapravo samo rijetki ga mogu postaviti, oni koji su iznad prosječnih građanja, oni načitani, oni koji su kroz svašta prošli, kroz godine stekli iskustva.. pa nekad ni to nije dovoljno..

Dakle nemoj te se varat, neće svakom pasti na pamet pitanje "šta je to komšić uradio", kao što već znate, skoro da niko u ovoj temi to pitanje nije postavio, nego svi smo mi ovdje negdje na dnu, čorokamo, samo su neki iznad nas.
Havatar

#7845 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

shiljak wrote:Evo zvanično i komentar na fb stranici u vezi teksta "Željko Komšić o sastanku bh. političara i Fulea"

Pitanje možda nije bilo vezano za tekst, a možda i jest, prosudite sami

Image

To je toliko važno i pametno pitanje da zapravo samo rijetki ga mogu postaviti, oni koji su iznad prosječnih građanja, oni načitani, oni koji su kroz svašta prošli, kroz godine stekli iskustva.. pa nekad ni to nije dovoljno..

Dakle nemoj te se varat, neće svakom pasti na pamet pitanje "šta je to komšić uradio", kao što već znate, skoro da niko u ovoj temi to pitanje nije postavio, nego svi smo mi ovdje negdje na dnu, čorokamo, samo su neki iznad nas.
I jos uvijek niko nije dao odgovor na to pitanje
shiljak

#7846 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Naravno da nije, jer ljudi ne mogu da razumiju pitanje, previše je kompleksno. Evo recimo čak u emisijama kao što je face, nikad im nije palo na pamet da postave to pitanje, iako postavljaju neka škakljiva. Valjda tu ima istine u onom što sam rekao iznad.
Last edited by shiljak on 19/01/2014 01:02, edited 1 time in total.
HM 2011

#7847 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Dozer wrote:Da...Komsic je, zamislite, bio nacelnik u jednoj opstini, a Pederaciaj ih ima...koliko ono?

I, eto sad je, zaboga, Komsic kriv sto u KS (a bogami ni u ostatku Pederacije) nista ne funkcionise i sto je sve zaista toliko degradirano da ne postoje rijeci da to opisu.

A ko je to sve "odradio" bas, onako, momacki? Pa naravno da je to SDA i njeni trabanti. SDA je i danas vlast u vecini opstina, a svim znamo (osim kompletnih idiota, naravno), da je stvarna moc upravo na lokalnom, a ne drzavnom nivou.

Na drzavnom i entitetskom nivou se moze promijeniti vlast 1000 puta, ali sve dok se to ne uradi i na lokalnom nivou, od stvarne promjene nabolje nema nista. Pa cak ni od pokusaja promjene.

Hajde da se kladimo da je bar 60% od 85 multimilionera u BiH iz ili vezano za SDA :izet:

Komšić nije kriv zbog toga - niti DF....

Ovdje je pitanje da DF kao i sve novostvorene partije čine ljudi koji su već bili u politici - malo se vrtimo u krug.....

Ovdje je pitanje šta DF nudi za razliku od ovoga što već imamo... ?

Ako to nije legitimno pitanje - šta je onda ?

Šta DF nudi konkretno - za sada ništa - a vrijeme leti.........

I Fahro je nudio svašta pa na kraju smo dobili šta ?

Prvo se razveo sa ženom i prodao joj Avaz na dug ! Bez komentara sa bilo čije strane - a sve po zakonu da ga neko ne bi pitao za sukob interesa - jel tako - jeste - e odvratno je to - a plus što postoje i elementi prevare sistema - a Fahro je sistem sam od sebe zar ne ?

Zatim aktivnosti:
Zakon o zaštiti žiranata u FBIH u momentu kada niko nikome ne želi biti žirant,
Sprečavanje učešća državaljana BiH u stranim vojnim i paravojnim aktivnostima (izgleda odnosi se i na naše dijasporce koji služe armije stranih država),
Šta je još velika pobjeda - ah da ustoličavanje Ministra sigurnosti,
Restruktuiranje vlasti u čitavoj državi - Državni nivo, pokušaj na federalnom nivou i slično,
Prolaz Zakona o JMB po entitetskim šavovima,
Napade na potencijalne investitore iz arapskih država od strane zvaničnika BiH,
Naprasno napuštanje većine funkcija od strane čelnika SBB-a kao akt koji glasi nismo mi u izvršnoj vlasti bla bla mi smo opozicija,
Uvrijeđenost i povrijeđenost zbog glasanja na Face TV-u, i na kraju od tog istog Fahre -
Novinski natpisi o pamfletu intrsukcija za internet ratovanje....

------------------------------------

U svemu tome do sada - Komšić kaže dobar je Fahro, Pogani SDP kako su samo mogli napisati takav pamflet i slično...

To rade a nemaju apsolutnu vlast - pita li se iko šta Vas čeka kad je dobiju ?

------------------------------------

Fahro i antologijska "MI BOŠNJACI" 1:10....

Nakon Hrvati i majoneza, majoneziranje, legitimni hrvati, nelegitimni hrvati, detektor hrvatstva, hrvatski DNA, i u čitavoj priči sjedi Štafan Fule i sluša i kaže im dogovorite se....

Onda Fahro priča o trećem entitetu - bez da spomene gdje je taj četvrti entitet Bošnjaka i čiji je drugi entitet - jer smo isti preskočili u brojanju - a jako je bitno....

Last edited by HM 2011 on 19/01/2014 01:06, edited 2 times in total.
shiljak

#7848 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

ovo od rečenice "I Fahro je nudio svašta pa na kraju smo dobili šta ?" sasvim je dovoljno da se zaključi da pričaš ko isprdak :) Počeo si mješat njegovu ženu.. nigdje kraja priči.

Šta smo onda mi na forumu uradili osim što izvlačimo šta je ko uradio i šta nije? Čemu to vodi? Ničem!

Gdje je razgovor koji ide prema riješenju, nečeg.. a ne samo u prazno pričat.
HM 2011

#7849 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

shiljak wrote:ovo od rečenice "I Fahro je nudio svašta pa na kraju smo dobili šta ?" sasvim je dovoljno da se zaključi da pričaš ko isprdak :) Počeo si mješat njegovu ženu.. nigdje kraja priči.
Muškarac se razveo od svoje supruge i prodao joj kompaniju na dug - te postao ministar sigurnosti..... Zapiši to - to je za muzejskih zbirki o historiji BiH - širom svijeta.....

Nije šala...

Žešći isprdak...

Šta kaže Komšić - najpošteniji Fahrudin ? Jel tako ono bilo ?
shiljak

#7850 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Kaže komšić.. pogledaj na fb stranici, ima video.. u vezi ovog dogovora sjedić finci. A to što pitaš opet ko isprdak :D

Kakav četvriti? Čuj četvrti :D I istina što kaže za čovića, lik samo zaokružuje nešto etnički.. valjda je i trpio ove 4-8 godina, pa konta sad da nadoknadi da će mu neko progledati kroz prste.
Post Reply