FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

zipoo

#78201 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Zasto nam je ukaljan i zbog koga, cega :?
:run:
Alfa_i_Omega

#78202 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

A_Radnik
H_Mladost
A_Sloboda

Vrhunski raspored da vidimo koliko smo jaki. Nisu najslabiji a niti najjaci protivnici sa dva nezgodna gostovanja. Idealan test.
manijak1

#78203 Re: FK Željezničar

Post by manijak1 »

zipoo wrote:Zasto nam je ukaljan i zbog koga, cega :?
:run:
Nemoj i ti zipoo :D da me zajebavaš.
UnKnownBA

#78204 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Našim bi najpametnije bilo da zaganjaju onog Obradovića (kad je već slobodan), dogovore sa njim i onda utope Krpića (ako već ima ponude). To bi bukvalno bilo i jare i pare. :D
Alfa_i_Omega

#78205 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

UnKnownBA wrote:Našim bi najpametnije bilo da zaganjaju onog Obradovića (kad je već slobodan), dogovore sa njim i onda utope Krpića (ako već ima ponude). To bi bukvalno bilo i jare i pare. :D
Ne moze za Krpica "bilo kakva" ponuda. Za najboljeg strijelca FK Zeljeznicar, mora biti jako dobra ponuda da bi zadovoljila. Ne smije se desavati da igrac koji pokazuje nesto, ode lako ili kada se njemu ide. To moramo svi znati, klub, igraci, navijaci.

Meni je zanimljivije na koga strucni stab racuna kada su mladi u pitanju. Par njih ce dobiti sansu u realno za njih povoljnim uslovima, vjerujem da ce dati sve od sebe da je iskoriste.

Pojavile su se i infomacije da bi se Sadiković mogao vratiti na Grbavicu, no on je za SportSport.ba istakao da poziva sa Grbavice do sada nije bilo.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#78206 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Nego onako cisto informativno znaju li ovi "sveznajuci" i neprirodno bliski Amaru hoce li biti kakvih pojacanja. prica li se o kakvim imenima. Samo nemojte one price koju je ovdje ko papiga @zipoo ponavljao mjesecima o pojacanju....to je vec isfurano. Onako malo ljudske price ne bi nam svima malo skodilo :D
horhe_valdano99

#78207 Re: FK Željezničar

Post by horhe_valdano99 »

Nit' sam sveznajući nit' sam blizak Amaru.
Spominje se stoper Čelika Kenan Horić, jel istina il' nije veze nemam.
zipoo

#78208 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Jeste
horhe_valdano99

#78209 Re: FK Željezničar

Post by horhe_valdano99 »

:thumbup:
UnKnownBA

#78210 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Čitao sam u jednom članku da je on navodno želja sarajevskih klubova. Mislio sam da je to samo jedan u nizu onih koji se uvaljuju preko medija i da od toga nema ništa ali kada se malo bolje pogleda možda to i nije daleko od istine. Poznavajući Amara i njegovu taktiku vjerujem da on njemu treba više da bi igrao zadnjeg veznog nego štopera, takav tip igrača jedino nema u ekipi. Ovaj je pravi destruktivac. visok i dobar u skok igri a nije ni sa loptom loš, u Čeliku je igrao upravo to.
Alfa_i_Omega

#78211 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Bit ce Zeljo opet sampion!

Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#78212 Re: FK Željezničar

Post by Slo Burner »

Samo nas Dzekin potpis moze izvaditi
hrasno38

#78213 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Alfa_i_Omega wrote:Bit ce Zeljo opet sampion!

Sto jest jest ovo je vrh vrhova! :thumbup:
UnKnownBA

#78214 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Slo Burner wrote:Samo nas Dzekin potpis moze izvaditi
Nikad mi na zelenu granu nećemo sve dok budemo zavisili od toga i nijedna uprava nije vrijedna pomena sve dok se ne pojavi neka koja je u stanju obezbjediti svake sezone dovoljno finansija za normalno funkcionisanje kluba. Nama treba bar 5 miliona po sezoni da bi mogli finansirati tim vrijedan titule a mi jedva namaknemo 3 (ugrubo ... milion od navijača, milion od Evrope i milion od sponzora)

Dobićemo nešto od Hajradinovića, zna li neko koliko? On ako je prošao sve selekcije Želje a msm da je igrao do 18-te u klubu mi bi mogli dobiti max procenat od 5% ali samo u slučaju da je od 12-te u klubu.
Alfa_i_Omega

#78215 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Pola ekipe mladi. Na zalost ovaj broj ce se na kraju priprema prepoloviti. Opet, sigurno je da ce ovi koji ostanu, neki standardno a neki dozirano, dobiti sansu. Nemaju veliki pritisak kao prije osim onog da moraju raditi vrijedno, kada budu igrali i ako pogrijese, ucit ce ih se gdje grijese a ne sklanjati u stranu i križati u korist nekih neprovjerenih stranaca.

Prinova ce biti, pregovara se sa određenim brojem igraca. Neke su nam ponudili, neke smo mi trazili. Par njih nam treba sada ( unknown.ba@ lijepo objasnio),
par njih treba da se uigraju i cine okosnicu tima za iducu sezonu.

Uglavnom, radi se. Nema potrebe trzat raju i drzati ih u konstantnom grču sa boomovima i f5_icama. Meni su veca misterija mladi. Jako bih volio da izuzetno ozbiljno shvate priliku koju imaju, rad sa najtrofejnijim trenerom i da nastavimo tradiciju stvaranja dobrih igraca iz Zeljine skole.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#78216 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

UnKnownBA wrote:
Slo Burner wrote:Samo nas Dzekin potpis moze izvaditi
Nikad mi na zelenu granu nećemo sve dok budemo zavisili od toga i nijedna uprava nije vrijedna pomena sve dok se ne pojavi neka koja je u stanju obezbjediti svake sezone dovoljno finansija za normalno funkcionisanje kluba. Nama treba bar 5 miliona po sezoni da bi mogli finansirati tim vrijedan titule a mi jedva namaknemo 3 (ugrubo ... milion od navijača, milion od Evrope i milion od sponzora)

Dobićemo nešto od Hajradinovića, zna li neko koliko? On ako je prošao sve selekcije Želje a msm da je igrao do 18-te u klubu mi bi mogli dobiti max procenat od 5% ali samo u slučaju da je od 12-te u klubu.
Za Hajradinovica cemo dobiti 2.5% jer je u klubu bio od 12-18 godine.
DonieBrasco

#78217 Re: FK Željezničar

Post by DonieBrasco »

Ne moze se klub samo osloniti na prodaju igraca, niti ih mi iz omadinskog "pravimo" tako - brzo mlade igrace a niti ih prodajemo jos brze i to za ne znam koje pare. Generalno igrace ne prodajemo za neke pare koje klubu sluze na duze staze, kako doslo tako otislo.

Mora klub da ima more sponzora i partnera, a to je posao uprave, ovi poslovi na infrastrukutri po pitanju prostorija sjevene i istocne tribine i buducih se moraju pod razno rjesiti sto je opet posao uprave.

Dzeko ako sad napravi transfer to je zadnje od njega, ovi ostali igraci imamo mizerni fond solidarnosti, a pitanje je hoce li iko od njih ikada napraviti jaci transfer. Do tada iz vlastitih redova praviti igrace, djecake, talente i nadati se nekoj cifri za nekoga.

Ovaj tim (ne nas trenutni, nego opcenito) koji treba da osvoji nasu ligu ili kup sa manje problema i poteskoca kosta uzimajuci u obzir nas nacin rada, uz svu transparentnost, placanje starih dugova. A kamoli nesto na duze staze da prođemo vise od dva-tri predkola u EL a kamoli LP.
Alfa_i_Omega

#78218 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

DonieBrasco wrote:
Ne moze se klub samo osloniti na prodaju igraca, niti ih mi iz omadinskog "pravimo" tako - brzo mlade igrace a niti ih prodajemo jos brze i to za ne znam koje pare.

...

Do tada iz vlastitih redova praviti igrace, djecake, talente i nadati se nekoj cifri za nekoga.
U seharu. :mrgreen:
cvrčak_na_hedonizmu

#78219 Re: FK Željezničar

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Eto ti ces nekome postavljati standarde i zadatke. Ono zna sta treba da klub funkcionise i kako to postici :lol:

Jebem ti drustvene mreze i onoga ko ih izmisli.
Alfa_i_Omega

#78220 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Pravim dječake povoljno. Poslao sam mail klubu. :mrgreen:
FreakyStyley

#78221 Re: FK Željezničar

Post by FreakyStyley »

Po meni treba vratiti Ticu, njemacko-spansko-holandsku skolu fudbala. 8-)

Salu na stranu, prioritet svake uprave sto se toga tice treba da bude, za pocetak, da se roditelji djece u OP rasterete troskova. Dakle, da klub snosi troskove clanarina, opreme, hrane, stana, prevoza itd. To je neka osnova, tek onda se moze nesto ozbiljnije ocekivati. I od toga smo daleko, nazalost.

Medjutim, to ni raju previse ne zanima. Prosla uprava se kritikovala za sve i svasta, a jako rijetko za OP, sto je kljucni segment kako su oni obozavali govoriti. Miske i ostali su izrekli hrpu lazi vezanih za OP i dali more laznih obecanja, a slabo sta uradili.
hrasno38

#78222 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

FreakyStyley wrote:Po meni treba vratiti Ticu, njemacko-spansko-holandsku skolu fudbala. 8-)

Salu na stranu, prioritet svake uprave sto se toga tice treba da bude, za pocetak, da se roditelji djece u OP rasterete troskova. Dakle, da klub snosi troskove clanarina, opreme, hrane, stana, prevoza itd. To je neka osnova, tek onda se moze nesto ozbiljnije ocekivati. I od toga smo daleko, nazalost.

Medjutim, to ni raju previse ne zanima. Prosla uprava se kritikovala za sve i svasta, a jako rijetko za OP, sto je kljucni segment kako su oni obozavali govoriti. Miske i ostali su izrekli hrpu lazi vezanih za OP i dali more laznih obecanja, a slabo sta uradili.
E to je moglo samo u Titinom sistemu da odlucis koji ces sport trenirati, odes, prijavis se i ako uletis u ekipu dobijes komletnu opremu i sve sto treba bez jednog jedinog dinara tvog novca. Ali jebaji ga nije nam valjo taj sistem trazili smo demokratiju....e u demokratiji roditelji placaju sve!
ultima_palabra

#78223 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Jest vala, u Evropi talentovana djeca plaćaju članarine...
FreakyStyley

#78224 Re: FK Željezničar

Post by FreakyStyley »

Boze sacuvaj :-)
DonieBrasco

#78225 Re: FK Željezničar

Post by DonieBrasco »

ultima_palabra wrote:Jest vala, u Evropi talentovana djeca plaćaju članarine...
Ti znas da kao ne placaju clanarine djeca po europi ?
Post Reply