Sirija vol. 2

Locked
muhafuca

#78126 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

I TimesOfIsrael prenosi clanak The Wall Street Journal-a

Israel cak placao (Placa) i place Rebelsima na jugu Sirije
According to the report, Israel set up a special military unit in 2016 to oversee and coordinate the transfer of the aid, which helps groups pay salaries and buy weapons and ammunition.
Jedan od komandanata kaze da je 5000 dollara dobijao mjesecno pa ti vidi i saberi koliko rat traje
Abu Suhayb, a nom de guerre of the commander who leads the group, told the newspaper he receives approximately $5,000 a month from Israel

Code: Select all

http://www.timesofisrael.com/israel-provides-steady-flow-of-cash-aid-to-syrian-rebels-report/
muhafuca

#78127 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Dok se na jugu zavrsava posao

US ocajnicki pokusava zakuhati nesto na sjeveru (sad ce TTVertikala - jesam ti rekao /facepalm)

anyway - stanje na granici i u DeZ provinciji.

Image
Krokodajl

#78128 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Ukoliko je istina da je SAA oslobodila (ili barem došla nadomak) aerodroma T-2 i benzinske pumpe, to znači da su jedinice SAA na manje od kilometara od opkoljenog Deir ez Zora !

----

Vezano za djelovanje po ISIL-u od strane Irana, ovo je velika stvar, veliki potez, neko je napisao već, novi momenat,

Djelovanje sa Iranskog tla na ćelije ISIL-a je jasna poruka da Iran neće trpiti provokacije, ako se Sirija i njena armija moraju tu i tamo sageti da bi sablja prošla iznad glave, Iran ne mora.

Rakete su ispaljene iz provincije Kordestan (Kurdistan) i gađale su položaje na 500+ kilometara od mjesta lansiranja.
handžar88

#78129 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

salik79 wrote: Ne brini, imali su oni priliku od 1980. do 1988., kada je Iran neuporedivo ranjiviji bio, pa su je prokockali. Sumnjam da bi se upustili u jos jednu avanturu, sada kada svi koji bi se to usudili mogu dobiti po labrnji na vlastitoj teritoriji ;-)
Ma daj Boze da je tako al nimalo me nisi ohrabrio, znam zasto pisem ovo i kakva je situacija danas u svijetu, dosla nam je voda do grla svima sto bi se reklo i sve se moze ocekivati pa cak i svjetski rat.. 80tih nije bilo vrijeme za takvo nesto, sve se radi po scenariju desetinama godina unaprijed i danas je idealno vrijeme za takvo nesto, židovi po prvi put u historiji apsolutno ali 100% kontrolisu americkog predsjednika, i imaju nezamislivu silu u svojim rukama, a gdje ce je upotrijebiti ako ne na svom jedinom pravom neprijatelju :? A vidjeli smo da neka druga pravila vaze danas u svijetu, tj nema pravila i sve mozemo ocekivat. Evo Kurdistan na granici Irana, to im je trebalo da bi pokrenuli napad sa 2-3 strane jer znaju da je Iran mnogo tvrdji orah od Iraka, sad slijedi upumpavanje oruzja u Kurdistan.. a prije svega novi false flag u New Yorku i to do kraja ove godine, zivi bili pa vidjeli,, nadam se da nisam ni jednu rijec upravu.
salik79

#78130 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

handžar88 wrote:
salik79 wrote: Ne brini, imali su oni priliku od 1980. do 1988., kada je Iran neuporedivo ranjiviji bio, pa su je prokockali. Sumnjam da bi se upustili u jos jednu avanturu, sada kada svi koji bi se to usudili mogu dobiti po labrnji na vlastitoj teritoriji ;-)
Ma daj Boze da je tako al nimalo me nisi ohrabrio, znam zasto pisem ovo i kakva je situacija danas u svijetu, dosla nam je voda do grla svima sto bi se reklo i sve se moze ocekivati pa cak i svjetski rat.. 80tih nije bilo vrijeme za takvo nesto, sve se radi po scenariju desetinama godina unaprijed i danas je idealno vrijeme za takvo nesto, židovi po prvi put u historiji apsolutno ali 100% kontrolisu americkog predsjednika, i imaju nezamislivu silu u svojim rukama, a gdje ce je upotrijebiti ako ne na svom jedinom pravom neprijatelju :? A vidjeli smo da neka druga pravila vaze danas u svijetu, tj nema pravila i sve mozemo ocekivat. Evo Kurdistan na granici Irana, to im je trebalo da bi pokrenuli napad sa 2-3 strane jer znaju da je Iran mnogo tvrdji orah od Iraka, sad slijedi upumpavanje oruzja u Kurdistan.. a prije svega novi false flag u New Yorku i to do kraja ove godine, zivi bili pa vidjeli,, nadam se da nisam ni jednu rijec upravu.
Eventualno moguce, ako su spremni zrtvovati Izrael i sve americke baze u regionu. A nije ni slucajno da se ovih dana vrse zajednicki mornaricki manevri Irana i Kine...Za to vrijeme onim levatima prolazi teretni brod posred razaraca i rastavlja ga na proste faktore...
Last edited by salik79 on 19/06/2017 03:34, edited 1 time in total.
jao_situacije

#78131 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Kikibombona wrote:
vivaldi wrote:ps. jel se javljo fantasticni nedavno? bio je ranjen jel ok?
Duck kaze da je dobar i u stroju, valjda ima kontakt sa njim. Nije se ovdje javljao u posljednje vrijeme...

Inace...

Turci i kmetovi napadaju Efrin, tj. Tel Madik. Koriste tenkove i tesku artiljeriju. Dzihadisti iz Idliba napadaju sa juzne strane. Aktivisti prenose, zestoke borbe.

Sve je ovo malo cudno. Ne bi me iznenadilo da je pao dogovor na relaciji Asad - Rusi - Turci - Iranci. Koordinisani napadi na SDF.
šta je to za kurde, nek i kinezi napadnu
naravno ako smiju :zjev:
handžar88

#78132 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

salik79 wrote:
handžar88 wrote:
Eventualno moguce, ako su spremni zrtvovati Izrael i sve americke baze u regionu. A nije ni slucajno da se ovih dana vrse zajednicki mornaricki manevri Irana i Kine...Za to vrijeme onim levatima prolazi teretni brod posred razaraca i rastavlja ga na proste faktore...
Vjerujem da ni Izrael ne bi prosao neokrznut ali nista naspram onog sto bi se u Iranu desavalo.. a Izrael vjerujem ima vise linija odbrane svih vrsta od proturaketnih pa dalje, od SA Jordana pa tek na kraju na svojoj teritoriji.. pred nama je, ako ne bude do kraja godine u NY katastrofe tipa 9/11 optimista sam za naredne godine.

Laku noc.
jao_situacije

#78133 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Maystor wrote:Što se tiče lansiranja balističkih raketa iz Irana, ovo je VELIKA stvar. Ne mogu vam reći koliko sam priželjkivao taj scenario, a radost bi bila veća jedino u slučaju da je destinacija cionistička tvorevina (biće i to inšallah).

Neko je rekao da efekat nije veliki te da je to samo poruka (Ioannes?). Hmm, da bismo govorili o efektu, prvo treba utvrditi o kojim je raketama riječ. S obzirom da su putovale preko 600 km, Fateh 110 otpada, a u obzir dolazi sve od Shahab 2 pa nadalje (najvjerovatnije Shahab 3).

Image

Ključno pitanje je preciznost, odnosno vrsta bojeve glave koja je korištena. Ako pretpostavimo da je u pitanju Shahab 3, bojeva glava ima masu od 700 kg do 1000 kg, a preciznost je 30 - 50 m. To je itekako efikasno, jer bojeva glava od 1000 kg uništava sve u tom krugu, tako da sigurno "neće promašiti". Takođe je pitanje šta su mete (nemamo slike udara), ali iranci tvrde da su ubili mnogo orka (na osnovu čega?) i uništili skladišta oružja.

Kakogod, ovo je poruka koju sam želio da vidim, i vjerujem da je ovo tek početak.
izrael kaže shahab 3
Maystor

#78134 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Nadajmo se da je ova informacija tačna

Reports indicated that Syrian pilot whose fighting jet was shot down by #US while targeting #ISIS was taken captive by #SDF, his leg broken

i da će sa pilotom biti sve u redu. To bi pomoglo deeskalaciji (kratkoročno). Međutim, ostajem i dalje pri procjeni da će se (kad-tad) Erdogan udružiti sa uvaženim predsjednikom Dr. Asadom da podave ciganiju (ne mislim bukvalno, da me ne optužite za podsticanje na genocid, već na onemogućavanje stvaranja ciganskog entiteta ili nedaj Bože države).
drastic

#78135 Re: Sirija vol. 2

Post by drastic »

Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:Amerikanci su sat vremena prije nego ce djelovati upozorili Rusiju da naredi rezimu da povuce rucnu... Rusi su ignorisali ili je rezim ignorisao, da bi im onda Uncle Sam dao po labrnji. :D
Po kom osnovu? Sa kojim pravom??
tramp je kompleno promijenio retoriku otkako je postao president bio je protiv mijesanja u siriji, protiv nata i za saradnju sa rusima,
kao da ga je neka nevidljiva ruka uhvatila za muda i ne pusta :mrgreen:
habanero68

#78136 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

drastic wrote:
Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:Amerikanci su sat vremena prije nego ce djelovati upozorili Rusiju da naredi rezimu da povuce rucnu... Rusi su ignorisali ili je rezim ignorisao, da bi im onda Uncle Sam dao po labrnji. :D
Po kom osnovu? Sa kojim pravom??
tramp je kompleno promijenio retoriku otkako je postao president bio je protiv mijesanja u siriji, protiv nata i za saradnju sa rusima,
kao da ga je neka nevidljiva ruka uhvatila za muda i ne pusta :mrgreen:
Evo ti odgovor na to.
http://www.novi-svjetski-poredak.com/20 ... nom-video/
Point.

#78137 Re: Sirija vol. 2

Post by Point. »

NajdraziVodjaa wrote:
Point. wrote:Ubi Amer! Nadam se da je ruska letjelica.
Ja ne bi volio zbog vas, valjalo bi vama dijasporcima opet bjezati kad bi bojeve glave pocele da lete, ali haj bar ste navikli :mrgreen:
Ti dijete se i ne sjecas proslog rata. Ne prdi bez veze.
habanero68

#78138 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

Reports indicated that Syrian pilot whose fighting jet was shot down by #US while targeting #ISIS was taken captive by #SDF, his leg broken

https://twitter.com/maytham956/status/8 ... 8051235843
drastic

#78139 Re: Sirija vol. 2

Post by drastic »

habanero68 wrote: Evo ti odgovor na to.
ma nije to nego ga rusi ucjenuju samo da isprovocira otvoreni sukob izmedju njih :lol:
http://www.huffingtonpost.com/entry/is- ... 7a198a54c1
salik79

#78140 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Glas razuma kod americkih generala:

https://twitter.com/AWAKEALERT/status/7 ... 11073?s=09

Za razliku od politickih glavesina:
DaysleepeR

#78141 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

habanero68 wrote:
Evo ti odgovor na to.
podržavamo istu stranu u ovom ratu, ali ti moram reći, novi svjetski poredak je stranica za najretardiranije od retardiranih
tamo nema istinitog slova a ne riječi, i ja bih ti savjetovao da promijeniš medij
habanero68

#78142 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

DaysleepeR wrote:
habanero68 wrote:
Evo ti odgovor na to.
podržavamo istu stranu u ovom ratu, ali ti moram reći, novi svjetski poredak je stranica za najretardiranije od retardiranih
tamo nema istinitog slova a ne riječi, i ja bih ti savjetovao da promijeniš medij

Postujem tvoje misljenje, ali i u ratu na nasim prostorima volio sam procitati izvjestaje sve tri strane, i donijeti neki svoj zakljucak. Nisam zelio biti ovca koja vjeruje, samo mojoj strani.
Moja omiljena je bila- Kako smo mi uvjek upravu a oni tamo u krivu? Uvjek su oni nas napali a mi se branili.

Ako procitas ovaj tekst, bez predrasuda, mislim da ces vidjeti da to sto pise je logicno. Trumpasti radi sve suprotno sto je najavio u svojoj kampanji.

Recimo da si upravu u globalu za ovaj portal, ali kao sto sam rekao, ni neprijatelj sa one strane, nije uvjek lagao. :bih: :thumbup:
habanero68

#78143 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

SAA have captured Resafa, Raqqa governorate from ISIS

https://isis.liveuamap.com/en/2017/19-j ... -from-isis
habanero68

#78144 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

Kurdi, koji se navodno pripremaju za “veliku završnu kampanju u Raqqi“, odjednom odvajaju dio snaga i šalju ih na jug s namjerom da spriječe sirijsku vojsku u napredovanju prema istoku. Drugim riječima, Kurdi su zapravo ustali u obranu ISIL-a, koji im treba kako bi se oni borili protiv njega i proširili svoja područja.

Kurdi po drugi put u sto godina čine istu stvar, kao kada su 1915. masovno sudjelovali u genocidu nad Armencima na strani Osmanskog carstva, protjerali ih i pobili, preoteli im gradove i sela, nadajući se da će im Turci taj teritorij ostaviti za uspostavu nekakve kurdske autonomne pokrajine ili pseudodržave. Dakle, povijest s ponavlja. Tada su na Kurdi radili prljavi posao za Osmanlije, a danas za SAD. Ništa se u sto godina nije promijenilo.

https://www.logicno.com/politika/americ ... ojske.html
Kikibombona

#78145 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

LMAOOOO kurdish weddings are really like no other.
https://mobile.twitter.com/verykurd/sta ... 5584599040

:lol:

Basisti kivni, kazu, sve smo vam dali a vi nam tako vracate :D
Separtist Kurds that joined the US created funded & armed SDF are the epitome of traitors. They recv'd all of Syria's benefits for centuries
Syrian benefits include:
No citizenship
No rights to own lands
Forbidden to speak Kurdish
No passport
Ethnical cleansing
Massacre
Mimi poziva na upotrebu hemijskog oruzja i genocid! :D

Nego, Krok, imas li ti neki info...

Vidim da kurdski tviterasi masovno optuzuju NDF da ruskim vojnicima dovode mlade Arapkinje!? :-)
NajdraziVodjaa

#78146 Re: Sirija vol. 2

Post by NajdraziVodjaa »

Point. wrote:
NajdraziVodjaa wrote:
Point. wrote:Ubi Amer! Nadam se da je ruska letjelica.
Ja ne bi volio zbog vas, valjalo bi vama dijasporcima opet bjezati kad bi bojeve glave pocele da lete, ali haj bar ste navikli :mrgreen:
Ti dijete se i ne sjecas proslog rata. Ne prdi bez veze.
Pa ne moras se sjecati da vidis da je neko pobjego...Stoga pazi cije avione zelis oborene da ne bi od rata bjezao u Bosnu nazad...
neki

#78147 Re: Sirija vol. 2

Post by neki »

Samo se debil može radovati bilo kakvoj dodatnoj eskalaciji i novom sukobljavanju u ovoj jadnoj siriji a pogotovo direktnoj konfrontaciji rusije i SAD..
Ne postoji bukvalno ni jedan čošak Evrope koji ne bi osjetio sukob ove dvije sile..
RepublikanskaGarda

#78148 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Kikibombona wrote:
LMAOOOO kurdish weddings are really like no other.
https://mobile.twitter.com/verykurd/sta ... 5584599040

:lol:

Basisti kivni, kazu, sve smo vam dali a vi nam tako vracate :D
Separtist Kurds that joined the US created funded & armed SDF are the epitome of traitors. They recv'd all of Syria's benefits for centuries
Syrian benefits include:
No citizenship
No rights to own lands
Forbidden to speak Kurdish
No passport
Ethnical cleansing
Massacre
Mimi poziva na upotrebu hemijskog oruzja i genocid! :D

Nego, Krok, imas li ti neki info...

Vidim da kurdski tviterasi masovno optuzuju NDF da ruskim vojnicima dovode mlade Arapkinje!? :-)
A smeta li kurdskim twiterasima sto se mlade kurdkinje podaju amerima, svedima, britancima, francuzima i ostalim belosvetskim borcima za pravdu :mrgreen:
Kikibombona

#78149 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

neki wrote:Samo se debil može radovati bilo kakvoj dodatnoj eskalaciji i novom sukobljavanju u ovoj jadnoj siriji a pogotovo direktnoj konfrontaciji rusije i SAD..
Ne postoji bukvalno ni jedan čošak Evrope koji ne bi osjetio sukob ove dvije sile..
Sukob Rusije i Amerike je apsolutno nemoguc. Takav scenerij uopste ne treba razmatrati kao opciju.

Amerika i Rusija vode rat preko svojih igraca na terenu. I to je to. Nema nikakve sanse da ce udariti jedni na druge.

Amerikanci su oborili sirijski avion i nikom nista. Po sirijskoj vojsci su udarali Turci i Izraelci. I opet nikom nista.

Asad zna da americkom vojniku ne smije faliti dlaka sa glave. U suprotnom, Amerikanci bi ih nemilosrdno napali i vratili strostruko.

Isto tako, da americki igraci ubiju ruskog vojnika, Rusi bi zestoko odgovorili.

Rusi i Amerikanci igraju partiju saha sa nesretnicima u Siriji. U kontaktu su 24h dnevno. Imperijalisticke igrice.
sarajevoxxxx

#78150 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- Uništen jedan režimski vojni konvoj na autoputu Damask-Dera kod grada Hurbetu Gazale. Također, odbijen je napad režima na Dail.

- Mekejn: Došlo je vrijeme da se promjeni režim u Iranu

- Rusko ministarstvo odbrane: Ahrar Šam u okolini Haleba je potpisao 4 sporazuma o pristupanju dogovoru o primiriju.
Locked