Sirija vol. 2

Locked
Challenger__

#78101 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:
Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:Amerikanci su sat vremena prije nego ce djelovati upozorili Rusiju da naredi rezimu da povuce rucnu... Rusi su ignorisali ili je rezim ignorisao, da bi im onda Uncle Sam dao po labrnji. :D
Po kom osnovu? Sa kojim pravom??
Image

Asadovci su napali SDF. Amerikanci su naredili da prestanu. Ovi nisu i onda su reagovali.
Njihovo tupavo saopštenje nije odgoovor na pitanje po kom osnovu su u Siriji i sa kojim pravom napadaju pilote sirijske armije.
Last edited by Challenger__ on 19/06/2017 00:15, edited 2 times in total.
Kikibombona

#78102 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Ministar vanjskih poslova najveceg kurdskog kantona Dzazira kaze da su trenutno u toku zestoke borbe izmedju SDF i SAA oko Tabke. Objavio prije 10 minuta.
Krokodajl

#78103 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Sa kojim pravom Asad 6 godina masakrira žene i djecu u Halebu, Damasku, Homsu itd.?
Nisam ja uhljup iz paradžemata kome možeš tu priču pričati. Ne diraju oni namjerno žene i djecu, oni pobiše tvoje "borce" ISIL-a i Nusre, to tebe muči.
Što si nervozan? Lupaju Asada po glavi, da nije zbog toga?
Image

Zahran Aluš na aparatima.
zrakomlat

#78104 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Veselo u Ošvama večeras
mirsek

#78105 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

husein_kapetan wrote:
Nadzornik wrote:
husein_kapetan wrote:zna li neko kako je ovo danas oko Tabqe počelo?
Ma neka Kurdkinja u PMS-u napravila neku glupost,umjesto signalne rakete ispucala minobacacku granatu koja je pala na stranu SAA.
Minobacačka signalna raketa..?
Svjetleca se nekad vodi i kao signalna.
nixon69

#78106 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Kikibombona wrote:Asadovci su napali SDF. Amerikanci su naredili da prestanu. Ovi nisu i onda su reagovali.
Ameri nemaju pravo glasa tamo,jer su ilegalno u Siriji, (kao i svugdje drugo) ali ko ima muda da im to kaze i da ih otjera,kad je vecina iza njih?
habanero68

#78107 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

Kikibombona wrote:
Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:Amerikanci su sat vremena prije nego ce djelovati upozorili Rusiju da naredi rezimu da povuce rucnu... Rusi su ignorisali ili je rezim ignorisao, da bi im onda Uncle Sam dao po labrnji. :D
Po kom osnovu? Sa kojim pravom??
Image

Asadovci su napali SDF. Amerikanci su naredili da prestanu. Ovi nisu i onda su reagovali.
Prema pouzdanom izvoru, Syrijski avion koji je oboren, gadjao je ISIL.
Challenger__

#78108 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Neće ova cionistička majmunarija (USA,GB, Kurdi, vehabije...) stati dok ne dobiju po nosu kao i Hitler. Nema teorije.
solar7

#78109 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Ne znam zasto odmah tolika nervoza u upisima,pa samo jedan avioncic i malo puckanja oko Tabke sa zutim mravima je u pitanju.Tigrici ´ce to srediti svw i bez zbornaje komande
salik79

#78110 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

handžar88 wrote:... u Iranu ce goriti kao i u Siriji u naredne dvije godine, to je po meni 100%, a moguce i na istoku Turske ali sam za Iran siguran.
Izgleda da bas nesto nisi upucen u materiju. Nisi ni svjestan koje su Iranci patriote, mislim na apsolutno sve narode, narodnosti i vjeroispovijesti...Sto se toga tice, prije ce u SAD-u goriti, nego u Iranu. U Iranu su jedino moguci teroristicki napadi, tipa ovog od neki dan, i tu prica zavrsava. A i to manje nego u bilo kojoj europskoj drzavi...
handžar88

#78111 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

salik79 wrote:
handžar88 wrote:... u Iranu ce goriti kao i u Siriji u naredne dvije godine, to je po meni 100%, a moguce i na istoku Turske ali sam za Iran siguran.
Izgleda da bas nesto nisi upucen u materiju. Nisi ni svjestan koje su Iranci patriote, mislim na apsolutno sve narode, narodnosti i vjeroispovijesti...Sto se toga tice, prije ce u SAD-u goriti, nego u Iranu. U Iranu su jedino moguci teroristicki napadi, tipa ovog od neki dan, i tu prica zavrsava. A i to manje nego u bilo kojoj europskoj drzavi...
Salik dragi ja molim Boga da se to ne desi ali sam ubijedjen da nema sanse da prodje bez toga.. to sto su oni patriote ne mora nista da znaci, ne mora to biti iznutra sukob kao u Siriji, napast ce ih direktno i otvoreno bez pardona. I molim Boga da Iran izadje iz svega kao pobjednik ako se vec to desi.
Maystor

#78112 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Challenger__ wrote:Neće ova cionistička majmunarija (USA,GB, Kurdi, vehabije...) stati dok ne dobiju po nosu kao i Hitler. Nema teorije.
Kada smo neki dan pričali oko izlaska na granicu, rekao si da cionisti neće odustati i nagovijestio si eskalaciju. Nažalost, bio si u pravu (a slične prognoze je dao i gospodin Lavrov dosta ranije).
Ja mislim da je rat protiv cigana neizbježan i svjestan sam da ga SAA pokušava odložiti dok se ne završi priča sa orcima, ali postavlja se pitanje da li je ispravna politika popuštanja; cionistička tvorevina bombarduje Siriju - odgovora nema, amerikanci bombarduju - odgovora nema, cigani divljaju - odgovora nema. Sigurno da uvaženi predsjednik Dr. Asad i veličanstveni general Kasim znaju bolje od nas dvojice šta je ispravan potez, ali ovo ne treba proći bez odgovora.
Mislim da će srednjeročno doći do pomirenja Turske i Sirije, jer zaista Turska i Sirija imaju zajedničkog neprijatelja - cionističku tvorevinu i njihove sluge. Želim da vjerujem da će uvaženi predsjednik Dr. Asad i neuvaženi predsjednik Erdogan zajedničkim snagama udariti na cigane. Erdogan luta, ne zna šta bi ne kud bi, ali doći će i on tobe, ako Bog da.
Valjda je ključna riječ u ovom trenutku - sabur.
Kikibombona

#78113 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Maystor wrote:
Challenger__ wrote:Neće ova cionistička majmunarija (USA,GB, Kurdi, vehabije...) stati dok ne dobiju po nosu kao i Hitler. Nema teorije.
Kada smo neki dan pričali oko izlaska na granicu, rekao si da cionisti neće odustati i nagovijestio si eskalaciju. Nažalost, bio si u pravu (a slične prognoze je dao i gospodin Lavrov dosta ranije).
Ja mislim da je rat protiv cigana neizbježan i svjestan sam da ga SAA pokušava odložiti dok se ne završi priča sa orcima, ali postavlja se pitanje da li je ispravna politika popuštanja; cionistička tvorevina bombarduje Siriju - odgovora nema, amerikanci bombarduju - odgovora nema, cigani divljaju - odgovora nema. Sigurno da uvaženi predsjednik Dr. Asad i veličanstveni general Kasim znaju bolje od nas dvojice šta je ispravan potez, ali ovo ne treba proći bez odgovora.
Mislim da će srednjeročno doći do pomirenja Turske i Sirije, jer zaista Turska i Sirija imaju zajedničkog neprijatelja - cionističku tvorevinu i njihove sluge. Želim da vjerujem da će uvaženi predsjednik Dr. Asad i neuvaženi predsjednik Erdogan zajedničkim snagama udariti na cigane. Erdogan luta, ne zna šta bi ne kud bi, ali doći će i on tobe, ako Bog da.
Valjda je ključna riječ u ovom trenutku - sabur.
Jebeno Tajipu. Turski narod dobio malo vece platice, stopa nezaposlenosti nije tako visoka.

Ako odjebu zapad, eto ekonomske krize. A nema nista gore nego kada ti udari na dzep, kada plata za trecinu padne. Aaaaa... Turska ekonomija, turski procvat, je vezan za zapad.

Kao sto kaze Vivaldi, nece valjda Turci gace i carape, jeftinu robu, tusiti Kinezima. :D

Tajip kokodace, al' ne moze donijeti tesku odluku. Izazvat ce haos u drzavi kada ekonomija dozivi tezak pad.
astala_vistala

#78114 Re: Sirija vol. 2

Post by astala_vistala »

Zasto Rusi kopneno ne dođu do Tabake i iračke granice smije li njih iko dirati ? i uredno to prepuste SAA jednostavno :D

I ne kontam Rusku ulogu dosli su tu ko saveznik da pomognu ali samo prze avionima :-) sta fali da Kadirova pošalju sa njegovom vojskom to bi bilo ekspresno oslobađanje :D
dječak sa šibicama

#78115 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Opet se umnozio al qaida fan klub, kao i nedavno kad su proslavili "tomahavcenje" kao pocetak kraja Asada :D :D
Krokodajl

#78116 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Amerika će osloboditi Damask od prokletog Šejtana.
Maystor

#78117 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Kikibombona wrote: Jebeno Tajipu. Turski narod dobio malo vece platice, stopa nezaposlenosti nije tako visoka.

Ako odjebu zapad, eto ekonomske krize. A nema nista gore nego kada ti udari na dzep, kada plata za trecinu padne. Aaaaa... Turska ekonomija, turski procvat, je vezan za zapad.

Kao sto kaze Vivaldi, nece valjda Turci gace i carape, jeftinu robu, tusiti Kinezima. :D

Tajip kokodace, al' ne moze donijeti tesku odluku. Izazvat ce haos u drzavi kada ekonomija dozivi tezak pad.
Jednom se mora odlučiti: sluga zapada ili ravnopravan partner drugom bloku. Imam utisak da je u slučaju Katara pokazao da ne želi biti sluga zapada, ali to tek ostaje da se vidi.

Ne tako davno, mijenjao sam marke za lire, po kursu 1 marka = 1 lira. Danas je lira 50 feninga. Paradajz im košta kao i ranije u lirama, jer je domaći proizvod, ali sve što se uvozi je efektivno duplo skuplje; za dobru platu u Turskoj se više ne može kupiti ni flagship mobitel (a moglo je).

Pogledajmo malo listu zemlja po rastu GDP-a

Image

Irak je de facto u ratu, a Iran pod sankcijama, no savršeno je jasno da su to zemlje čije će ekonomije eksplodirati u narednom periodu (znam da ti matematika nije jača strana, ali rast GDP-a od 10% je ekonomska eksplozija, reakcija ide lančano, geometrijskom progresijom).

Da vidimo gdje nam je Turska na ovoj listi

Image

U kurcu, da prostiš, tik iza Albanije, Behadije, Kosova i sličnih propalih država.

Da rezimiram, kad kubiš 0:4 nije baš pametno čuvat rezultat (osim u rijetkim slučajevima).
dječak sa šibicama

#78118 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Image

Kasimaga ispod Tabqe.

Major general Qasem Soleimani with #SAA & allies during the battles against #ISIS in the countryside of #Raqqa #Syria.
Maystor

#78119 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Što se tiče lansiranja balističkih raketa iz Irana, ovo je VELIKA stvar. Ne mogu vam reći koliko sam priželjkivao taj scenario, a radost bi bila veća jedino u slučaju da je destinacija cionistička tvorevina (biće i to inšallah).

Neko je rekao da efekat nije veliki te da je to samo poruka (Ioannes?). Hmm, da bismo govorili o efektu, prvo treba utvrditi o kojim je raketama riječ. S obzirom da su putovale preko 600 km, Fateh 110 otpada, a u obzir dolazi sve od Shahab 2 pa nadalje (najvjerovatnije Shahab 3).

Image

Ključno pitanje je preciznost, odnosno vrsta bojeve glave koja je korištena. Ako pretpostavimo da je u pitanju Shahab 3, bojeva glava ima masu od 700 kg do 1000 kg, a preciznost je 30 - 50 m. To je itekako efikasno, jer bojeva glava od 1000 kg uništava sve u tom krugu, tako da sigurno "neće promašiti". Takođe je pitanje šta su mete (nemamo slike udara), ali iranci tvrde da su ubili mnogo orka (na osnovu čega?) i uništili skladišta oružja.

Kakogod, ovo je poruka koju sam želio da vidim, i vjerujem da je ovo tek početak.
DuckZz

#78120 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Novi propaganda movie.

Free Syrian army Training camps in Jordan, British and American troops.

Image

Doklen više :D
Samo cekam sebe da vidim lololo
DuckZz

#78121 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Pronašao sam se u snimku.
Ode sve u 3 lijepe materine :lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-) :-) :-)
Sehro

#78122 Re: Sirija vol. 2

Post by Sehro »

DuckZz wrote:Novi propaganda movie.

Free Syrian army Training camps in Jordan, British and American troops.

Image

Doklen više :D
Samo cekam sebe da vidim lololo
Čovječe šta ne kažeš da ima klanja.. :shock: :run:
DuckZz

#78123 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

It's an ISIS video,
Where do you think you are :|
Sehro

#78124 Re: Sirija vol. 2

Post by Sehro »

DuckZz wrote:It's an ISIS video,
Where do you think you are :|
Ama čovječe bez obzira na sve, ipak bar upozori na ove gadosti.. Nakon sehura gledam :run:
salik79

#78125 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

handžar88 wrote:
salik79 wrote:
Salik dragi ja molim Boga da se to ne desi ali sam ubijedjen da nema sanse da prodje bez toga.. to sto su oni patriote ne mora nista da znaci, ne mora to biti iznutra sukob kao u Siriji, napast ce ih direktno i otvoreno bez pardona. I molim Boga da Iran izadje iz svega kao pobjednik ako se vec to desi.
Ne brini, imali su oni priliku od 1980. do 1988., kada je Iran neuporedivo ranjiviji bio, pa su je prokockali. Sumnjam da bi se upustili u jos jednu avanturu, sada kada svi koji bi se to usudili mogu dobiti po labrnji na vlastitoj teritoriji ;-)
Locked